Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes és (577 db)

Ha 7. hetes és két napos vagyok, az már 8 hetes? Vagy ezt, hogy számoljam? 7 hetes 7 naposan vagyok 8 hetes?

Legjobb válasz: Mindig a betöltött hetet kell mondani, és 8 hetes 0 naposan vagy 8 hetes. Egy kis segítség: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én is ezzel számolom mindig.

Mindig a betöltött hetet kell mondani, és 8 hetes 0 naposan vagy 8 hetes. Egy kis segítség: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én is ezzel számolom mindig.

Kaptam 1 szuka malamutot kb.7 hetes és nem tudom mi legyen a neve?

Legjobb válasz: 7 hetes minimum 8 hetesen lehet elhozni a kiskutyát. De amúgy mit szólnál a Majához.

7 hetes minimum 8 hetesen lehet elhozni a kiskutyát. De amúgy mit szólnál a Majához.
Swamy (ejtve:Szvemi) Nekem tetszik ez a név.Ja és sok szerencsét az új kölyökhöz!
Buli, Maci(én akaratom ellenére is ugy hivnák egy nagy malát :) , Maja, Édi

7 hetes és 4 napos terhes vagyok, és 17mm a baba. Normális ez?

Legjobb válasz: Szerintem igen. Én én tegnap voltam uh-n, 7 hetes és 1 naposan 12 mm. Naponta 1mm-t nõ állítólag.

Szerintem igen. Én én tegnap voltam uh-n, 7 hetes és 1 naposan 12 mm. Naponta 1mm-t nõ állítólag.
Én ma voltam 7 hét 1 naposan és 14 mm.
Szia!Én hétfõn voltam dokinál, (7+6)hetes, és 1.38cm-t mért.
Nekem 8 hetesen volt 24.8mm :) ))


Elvinnétek a néhány hetes babátokat strandra (kb.6-7 hetes) És a tűző déli napon bevinnétek a babát?

Tegnap strandon voltunk és az egyik ismer?s anyuka a szinte újszülött babájával 1,5-2 órán át ücsörgött a napon.. Igaz, hogy volt a picin sapka, de mikor kérdeztem, miért nem az árnyékban van vele, csak a vállát rángatta. Szegény pici jót aludt, de én kicsit meglep?dtem...

Legjobb válasz: Elvinném strandra a picit - el is fogom, hamarosan megszületik, remélem a napokban - 6 hetes kora körül, mert kétéves testvérét sem szeretném a strandolás örömétõl megfosztani. De ez nálam úgy nézne ki, hogy még a kétévest is csak délután 4 után szoktam strandra vinni, olyankor megyünk majd, a picivel én beülök valahová árnyékba, szundizhat a babakocsijában vagy kivisszük az utazóágyat és szúnyoghálóval letakarjuk. A nagy meg apájával pancsol a vízben. Vagy velem, és addig apa vigyáz a picire az árnyékban. Szerintem ez a max, amit ekkora babával meg lehet csinálni. Nem klóros strandvízbe vinni, pláne nem napra.

Ez nem is vita kérdése. Egyértelmû, hogy egy kisbabának nem tûzõ napon és klóros, felnõttek által fertõzött vízben a helye! Ettõl még ki lehet mozdulni vele, de megfelelõ óvintézkedésekkel (nyáron 11-15 óra között ne nagyon, árnyékban, bekenve, védõruházattal, és esetleg természetes vízbe). Ez nem túlzó féltés, az õ bõrük, immunrendszerük még nincs felkészülve erre. Hogy a baba is tanuljon meg alkalmazkodni? Való igaz - mondjuk a napi bioritmusban, de az egészségével játszani felelõtlenség!
Elvinném strandra a picit - el is fogom, hamarosan megszületik, remélem a napokban - 6 hetes kora körül, mert kétéves testvérét sem szeretném a strandolás örömétõl megfosztani. De ez nálam úgy nézne ki, hogy még a kétévest is csak délután 4 után szoktam strandra vinni, olyankor megyünk majd, a picivel én beülök valahová árnyékba, szundizhat a babakocsijában vagy kivisszük az utazóágyat és szúnyoghálóval letakarjuk. A nagy meg apájával pancsol a vízben. Vagy velem, és addig apa vigyáz a picire az árnyékban. Szerintem ez a max, amit ekkora babával meg lehet csinálni. Nem klóros strandvízbe vinni, pláne nem napra.
az enyém 6 hónapos, 2 hete voltam vele elõször a Balatonon. én a természetes vizeket elõnyben részesítem, fõleg, hogy 10 km-re lakunk a tótól:) egy jó nagy fa alatt telepedtünk le, vittem babakocsit, abban jót aludt a babám, aztán fogtam a kezembe és úgy vittem be a vízbe, nagyon tetszett neki, fõleg a sok-sok színes matrac! természetesen jó vastagon lekentem naptejjel és adtam rá sapit is. kutya baja nem lett, csak egy kicsit szebb színe:) viszont az ilyen hülyéket én sem értem. tegye a babát árnyékba és üljön le tõle 2 méterre a napra, ha már annyira bõrrákot akar...persze nem kell burokban nevelni õket, de azért ez már nem játék!
Jót aludt volna akárhol, mert még újszülött. Az anyja meg egy felelõtlen hülye. Én még a 4 hónapos fiamat se viszem ekkora hõségben strandra. Mit élvezne benne?
Én nem vinnék strandra még ilyen pici babát.
ln azt a sok hülyét nem értem, aki ki sem moccan a babával, mig az 5 hetes nem lesz... hátra ül mellé az autóba és egész nap ajnározza, meg rátelepszik szegényre... igenis szokja meg hogy alkalmazkodnia kell a felnõttek, nagy tesók ritmusához...
A kérdező hozzászólása: Moccanj ki, menj vele, de ne a 35 fokban vidd ki a tûzõ napra ( extrém magas uvB mellett)... ja és ha lehet ne a csupa klór vízbe vidd be. Én se ültem otthon a gyerekeimmel, de azért azt tudtam, hogy hová lehet vinni egy kisbabát és hová nem... Nem kell otthon ülni, csak az agyadat használni.
A kérdező hozzászólása: Persze! Ahogy Te írod, az a normális! A nagynak se lehet hátránya a pici miatt, de egy felnõtt nõ, egy anya ne a saját igényeit nézze, hanem a babáét...
Egyértelmûen nem vittem volna be ilyen körülmények mellett, tekintve a baba életkorát, a nagy hõséget, a klóros, számára még veszélyesnek mondható vizet.Nézd, sajna nem tért jobb belátásra az anyuka és csak reménykedhet, hogy nem lesz baja a kicsinek. Ne hasonlítsunk egy nagyobb babát, kisgyermeket egy újszülött csecsemõhöz!Kell a baci, persze, de csak módjával!Nem is értem, hogyan lehet ilyen felelõtlen az anyuka. :O
A kérdező hozzászólása: Én is így gondoltam. Hiába mondták többen is neki finoman, hogy talán nem igazán odavaló egy ekkora baba (felnõtt medence), õ csak hajtotta a magáét, hogy " Látjátok, milyen jót alszik!" meg, hogy "A pocakban is vízben volt.".. Ok, csak abban nem fürödtek 100-an és nem volt klóros :s Annyi felelõtlen ember van... Csak reménykedek, hogy nem kapott a baba napszúrást vagy nem égett le a kis vékony bõre.... :((((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Számomra mindegyik hasznos volt!
Miben kételkedik??? Egyébként szerintem az Ultrahang nem árt!
Szerintem szerencsés helyzetben vagy amiért többször vizsgálnak.Az ultrahang nem árt és ha kételkedik bármiben az orvos az nem véletlen de elmehetsz máshoz is, a 4D szerintem felesleges.Élménynek jó de teljes diagnozisra a hagyományos is szuper.
menj el, én13 hetesen voltam elõször 4d-n, még elég csöppnyi lesz, de rengeteg betegséget kiszûrnek már, a doki szerint a leglényegesebb uh.

7 hetesen és 13 hetesen mért a védőnő.6 hét alatt 2 kg hízás? :- ( Javulhat még a helyzet?

Sokat volt hányingerem, így nem is gondoltam, hogy híztam. Hidegzuhanyként ért. :-( Ülőmunkát végzek amúgy; délután sokat vagyok rosszul; munka után csak fekszem kb. 7 óráig. Aztán vacsora és 10 körül alvás. Lassan múlóban a hányinger... Amúgy előtte sokat mozogtam. Abban reménykedem, hogy lesz már erőm kicsit tevékenykedni otthon is. Séta ilyesmi... Az segíthet?

Legjobb válasz: Én 17,5hetes vagyok és fél kilót hiztam összesen eddig,de a hasam akkora,mint egy házé.De a védõnõ úgyis szól,ha gond van a súlygyarapodásoddal,addig meg ne aggódj.Lassan elmúlik szerintem a rosszul léted.

Én 17, 5hetes vagyok és fél kilót hiztam összesen eddig, de a hasam akkora, mint egy házé.De a védõnõ úgyis szól, ha gond van a súlygyarapodásoddal, addig meg ne aggódj.Lassan elmúlik szerintem a rosszul léted.
Én 7 hetesen -3kg voltam (57-rõl 54-re fogytam). 13 hetesen is még 54 kg.1 kg se sikerült híznom, pedig a hasam igencsak látszódik. Engem meg ez idegesített de a védõnõ szerint ez jó így, elég csak a 20.hét után hízni.De mondta, hogy azok szoktak hízni akiknek ég a gyomruk és ez miatt sokszor rágcsálnak valamit. Mind e kettõ ilyenkor normális. Lehet utána nem hízol 2-3 hónapig szinte semmit.
Elso gyerekkel 12. hetig hiztam 3 kg-ot, majd a kovetkezo hetben meg 3mat :) Utana lassult a hizas. Most 9 hetes vagyok a masodikkal, 2-3 kilot hiztam. Nem aggodok, mert egeszsegesen eszek, szules utan meg ugyanolyan gyorsan vissza fogom nyerni az alakomat, mint az elso gyerekkel. Amugy csak barna kenyeret eszem es rengeteg gyumolcsot.
mindenki mas, attol is fugg mennyi volt a kiindulo sulyod. en pl 48 kilos voltam es mondta a vedono hogy lehet hogy eleinte tobbet fogok hizni. jovoheten leszek 13 hetes eddig kb egy kilot hiztam, de ugy erzem mintha 5-ot felszedtem volna. egyebkent en is a rosszulletek miatt szinte csak eszek es pihenek delutanonkent.pedig en is eldontottem hogy tornzok es setalok sokat de neha olyan rosszul vagyok hogy ha mozdulok mar akkor hanyingerem van :S
Szerintem mérd magad az otthoni mérlegen, az a biztos. Egy ismerõsöm otthon mérte magát, 1 kg hízott, védõnõ: 3 kg hízás. Mindenki más, szerintem egyenlõre ne aggódj. Egyél egészségesen.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Igazad volt!!!!! Megmértem magam két különbözõ mérlegen is, két ismerõsnél is és: nem híztam! Ugyanannyi vagyok, mint az elsõ mérésnél... Akkor még mindkét helyen - mármint a védõnõnél is - stimmelt a súlyom! Ja és pedig ma már 14+3 vagyok. Köszi mindenkinek! Ezentúl a védõnõ mérését mindig leellenõrzöm! :-)
Azért a védõnõ rendes hitelesített mérlegen mér. Pont hogy az otthoni mérlegekre nem lehet alapozni 100%ban. De a súly rengeteg mindentõl függ.ettél e aznap valamit, voltál e nagywcén, mennyi ruha van rajtad stb..
A kérdező hozzászólása: Hááát... Az én védõnõm egy ezer éves, sima (mármint nem digitális), maci mintás mérlegen mér... Nem is értem miért nem kételkedtem benne. Én is azt gondoltam, hogy tuti pontos.
Bármilyen kerekitett szélû pohár.Azok a régi vastagfalú kávés poharak nagyon jók.
Sok kórházban is a kihajló peremû, ún. mokkás pohárból adják a babáknak a pótlást. nagyon ügyesen isznak belõle már az újszülöttek is. Az enyém csak kb. 8 hónaposan kezdett inni, addig a szopi fedezte a folyadékigényét, de azóta is csak ezt használjuk, már egyedül iszik belõle. 19 hónapos
Azért ha errõl nem egy anyukát kérdezel, hanem egy szakértõt, pl egy dietetikust egy orvost vagy egy csecsemõápolót (kicsit több babával van dolguk mint egy anyukának) akkor õk a kiskanalas módszert fogják ajánlani :) Meg lehet próbálni, de tényleg nagy gond lehet ha már a cumisüveget se bírja a gyerek.
Az én lányom egyszerûen nem hajlandó cumisüvegbõl inni (csak enni).Képes volt korábban egész nap folyadék nélkül lenni. Egyszer történt, hogy a mama vizet szeretett volna inni pohárból.A babám elkapta 4, 5 hónaposan a poharat, és már szürcsölt is belõle.Sajnálom, hogy korábban nem próbáltam neki pohárból adni.Lehet, hogy akkor ivott volna.
Az én lányom csak szopizott és a cumisüveget csak forgatta a szájában meg öklendezett tõle, most a hozzátáplálásnál (6 hós) a gyümi levet pohárból gyönyörûen issza még meg is próbálja fogni két oldalt! Ha nem látom, nem hiszem el. Ugyanis az elsõ gyerekem még 1- másfél évesen se tudott egyáltalán pohárból inni rendesen.
Hát minél kisebb ívû pohárból. És minél vastagabb falú legyen. Legjobb egy vastag falú feles pohár. Nagyon ügyesen isznak belõle.

7 hetes és 1 napos leszek mikor megyel elöször dokihoz. Ekkor már fogjuk hallani a szívhangot?

Legjobb válasz: Igen valószinüleg fog már verni a szive!!! De nem biztos hogy hallani fogod te is.Nálam csak az orvos annyit mondott hogy látja a szivét a gépen pulzálni és hogy minden rendben van.Nyugodtan kérdezd meg a dokit!!! Gratulálok!15 hetes kismama

Igen valószinüleg fog már verni a szive!!! De nem biztos hogy hallani fogod te is.Nálam csak az orvos annyit mondott hogy látja a szivét a gépen pulzálni és hogy minden rendben van.Nyugodtan kérdezd meg a dokit!!! Gratulálok!15 hetes kismama
Nekem 7+2-nel, szoval jo eselyed van :)
Én is ennyi idõs voltam mikor látható volt. De én nem hallottam csak mikor dopperrel halgatták és a 16 hetesen volt. Meg most nst-n. Most volt a legjobb. :) ) 37 hetes kismama
Nekem 7hetesen+6naposan volt.
látni fogjátok már, hallani majd késõbb

A babám tegnap volt 7 hetes és sajnos tápszeres. Most 3, 5 kg . Amit kellene ennie egy etetéskor az 90-100 ml, de az én kislányom van úgy, hogy még 50 ml-t megeszik. Nem lesz ez baj?

De ha nem adok neki többet akkor sir.

Legjobb válasz: Sztem nem baj, csak adj mellé neki valami folyadékot, kamilla vagy édesköményes babateát. Nehogy megfogja a pociját a tápszer. Székrekedése lehet a tápitól, mindig itasd is kicsit. Ha éhes, úgy is addigsír, míg nem kap eleget enni. Az enyém is volt hogy 6-8 hetesen akár 160-at is becsócsált, igyz anyatejet, de ha nem adtam eleget sírt. A súlya is tökéletes, ne aggódj. Nekem is azt mondta a doki, hogy sokat eszik és el fog hízni, de hagytam volna sírni? És nem hízott még el eddig, 4 hós múlt és nagyon kis takaros. Boldog bébikézést.

Sztem nem baj, csak adj mellé neki valami folyadékot, kamilla vagy édesköményes babateát. Nehogy megfogja a pociját a tápszer. Székrekedése lehet a tápitól, mindig itasd is kicsit. Ha éhes, úgy is addigsír, míg nem kap eleget enni. Az enyém is volt hogy 6-8 hetesen akár 160-at is becsócsált, igyz anyatejet, de ha nem adtam eleget sírt. A súlya is tökéletes, ne aggódj. Nekem is azt mondta a doki, hogy sokat eszik és el fog hízni, de hagytam volna sírni? És nem hízott még el eddig, 4 hós múlt és nagyon kis takaros. Boldog bébikézést.
Dehogy is! Hidd el õ sokkal jobban tudja mire van szüksége, mint bármelyik tankönyv4 Ráadásul ebben a korban változik az igény is, a szopizós babák i ilyenkor kezdenek többet enni! Ne aggódj, ha megfelelõen készíted a tápszert nem tudod túletetni! Elhízni sem fog, baja sem lesz4 az éhzéstõl viszont nyugtalan és sírós lehet. de ebben a melegben az is könnyen lehet, hogy csak szomjas, adj neki egy kis teát hátha beéri azzal is! Boldog babázást!
Nekem is azt mondták, hogy a 7 hetes babámnak ne adjak 100ml-nél többet, de ez hülyeség. Õ tudja mennyire van szüksége, elég gyakran 130ml körül eszik, pedig minden etetést teával kezdünk (kb. 10-20ml között), hogy csökkentsük a tápszeradagot és lazítsuk a székletét. Abszolút nem sok, hogy 3, 5 kg a babád! Mi három hete voltunk 3, 9kg és egyáltalán nem duci a kislányom.
Az utolsó válaszoló vagyok.Akkor a Te babád is április 8-án született mint az enyém?
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen április 8-án 12, 30-kor.:)
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem irni, hogy sajnos nagyon nyugtalanul alszik, mert nagyon sokat forgolodik és nyög. Délután szinte semmit sem alszik és ha leviszem babakocsival ott sem marad el, mert fáj a hasa. Nem lehet, hogy a sok kajától?
Az elsõ vál. vagyok. Ha sok lenne visszabukná. Lehet hogy tápi baj van, nem jó neki. De az is ehet hogy sok a bubi, próbálj neki infacolt, vagy espumisant adni.Hátha segít.
Az a 3, 5 kg egyáltalán nem sok! Mi 4 hetesen voltunk 4410 gr-sak, igaz mi anyatejesek vagyunk. A bébi szerintem is tudja, hogy mennyi kaja kell neki. De jön a meleg, néha próbálkozz meg a teával is.

Ha túl sok csontot eszik egy kölyök kutyus 6-7 hetes és szorulása van, akkor dokihoz kell vinni?

Nem az én kutyusom, hanem ismer?sömé és panaszkodik, hogy sír a kutyus, h nem tud üríteni...várjanak még vagy inkább doki?

Legjobb válasz: Úristen! Szegény kutya! Csontot egy 6 hetes kutyusnak? Orvos, azonnal! Ha még nem késõ. Írj, mi lett szegénykével. ÜDv.

Úristen! Szegény kutya! Csontot egy 6 hetes kutyusnak? Orvos, azonnal! Ha még nem késõ. Írj, mi lett szegénykével. ÜDv.
Te atya jó ég, egy 6-7 hetes kutyust nem lehet csonttal etetni, bele is halhat!!! Életveszélyes egy ilyen kicsi kutyát csonttal etetni! A legkeményebb, amit ilyenkor kaphat, apró szemû kölyök száraztáp! Csontot 7-8 hónapos kor után, a felnõtt fogak növekedése és megerõsödése után lehet adni! Azonnal vigyék orvoshoz, a csont végig vághatta a beleit/ szorulást okozhatott, ami bélelzáródáshoz vezet/ a nagy erõlködéstõl sérve is lehet. A szája is megsérülhetett, hiszen, pici, puha ínye van. És nem ártana az ismerõseidnek utána nézni a kutya tartásnak, ilyen alap dolog nem tudása iszonyat nagy hozzá nem értésre és felelõtlenségre vall!
szia! hát sztem vigyék el dokihoz de ha még nem próbáltak neki tejet adni meg lehetne próbálni, de nemtudom mennyire lenne hatásos... egyébként én még ilyen kis kölyöknek nem adnék csontot max. csülökcsontot amit nem bír szétrágni üdv
A kérdező hozzászólása: ja és ez ma történt, délelõtt nagyon bekajált szegényke
A kérdező hozzászólása: én sem adnék egyébként én már lecsesztem õket ezért, hogy ezt nem kellett volna...
eleve hogy kerül oda egy 6-7 hetes kutya
A kérdező hozzászólása: Hát az volt, hogy este 11 órakor rosszul lett a kutyus sajnos, elvitték dokihoz azonnal, útközben sikerült könnyítenie magán, akkor már jobban lett, az orvos adott neki 2 szurit és mostanra már semmi baja hála égnek...azért köszi a válaszokat, tudják, hogy felelõtlenek voltak, az orvostól is megkapták a lecseszést... de az a lényeg, hogy jó vége lett...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!