Találatok a következő kifejezésre: 7 hete az utolsó (11 db)

Ha marcius 7. volt az utolso mensim, akkor most penteken toltom be a 9. hetet?

Legjobb válasz: http://www.babaszoba.hu/topics/9month/week szia itt meg tudod nézni csak ird be az adatokat és már látod is:))

http://www.babaszoba.hu/topics/9month/week szia itt meg tudod nézni csak ird be az adatokat és már látod is:) )
Aha. :-)
Szuper! Az egyik szerint 10 hetes vagyok, a másik szerint 9, számolás szerint meg 8. Most akkor az utolsó menses elsõ napja, ha szerdára esett (márc.5.), akkor ma vagyok 9. hét 1 napos? A kérdezõ meg ma 8. hét 7 napos?
Az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni a napokat, illetve heteket.

Szerintetek nagyon sok ennyi hízás? Ti mennyit híztatok az utolsó 7 hétben?

Már 13 kilót híztam(csak azt nem tudom, hogy mit?l amikor azért oda szoktam figyelni)és nem tudom, hogy mennyi jöhet még fel. 33 hetes kismama

Legjobb válasz: Én összesen 13 kilót híztam.Ebbõl az utolsó 10 hétben jött fel 6 kg.Azt nem tudom,te még mennyit fogsz,hisz mindenki más testalkat,nem lehet meg tippelni.2 hónapja szültem és most van 3 kg.pluszom!Szóval lement már,neked is lefog!Csak lehet,hogy a dokid fog majd esetleg piszkálni érte,vagy mondja majd a terhességi cukorbetegség veszélyeit...Igyál rengeteget és naponta lakj jól legalább 2xgyümölcsel,zöldséggel!Jó babavárást és könnyû szülést neked!Timi

Én összesen 13 kilót híztam.Ebbõl az utolsó 10 hétben jött fel 6 kg.Azt nem tudom, te még mennyit fogsz, hisz mindenki más testalkat, nem lehet meg tippelni.2 hónapja szültem és most van 3 kg.pluszom!Szóval lement már, neked is lefog!Csak lehet, hogy a dokid fog majd esetleg piszkálni érte, vagy mondja majd a terhességi cukorbetegség veszélyeit...Igyál rengeteget és naponta lakj jól legalább 2xgyümölcsel, zöldséggel!Jó babavárást és könnyû szülést neked!Timi
Én az eddigi 5 terhességembõl (beleértve a mostanit is) 4-nél ugyanolyan ütemben gyarapodtam, mint te, így a végére 16-17 kg jött fel. (Igaz, most még csak 28. héten vagyok, de ugyanúgy 10 kilónál tartok, mint máskor ilyen tájt.) Viszont kb. fél év alatt (volt, hogy hamarabb) lement minden szülés után viszonylag könnyen. Egyetlen terhességemnél tudtam "csak" 14 kg-t hízni, mert akkor borzasztó szigorúan vigyéztam... Aztán rájöttem, hogy 2-3 kilót nem ér meg az, hogy ne tudjak egy jót enni... Szerintem nem sok, teljesen normális, és ha szerencséd van (és szoptatsz), akkor le fog menni gyorsan!
Én a terhességem legelején híztam 8 hétig 4 kg-ot aztán 8 héttõl 33 hétig 3kg-ot és az utolsó 6 hétben meg 3kg-ot a végén tényleg gyorsan felment az a 3 kg!!Hát nem hiába csak akkor növekszik a baba a leggyorsabban!!
Én 20kg-ot szedtem fel, de ez is szinte csak víz. Folyamatosan dagadok, még ilyen idõben is. Majd szülés után lejön. 39hkm
12. hétig nem híztam semmit, majd onnantól a 37. hétig + 16 kg, és itt megállt. A babám még gyarapszik, de én nem híztam azóta. 39 hkm

Tudom, hogy az utolsó menstruáció első napjától kell számoni, ez eddig meg is van és akkor én szeptember 7-én szülnék, de az uh-szerint azt mondja a doki, hogy már a 33. hétben vagyok, akkor az azt jelenti 3héttel előbb jön a bébi?

még annyit hozzátennék, hogy a menstruációmat nem irogattam pontosan. Lehet, hogy hülye kérdés de melyik számít jobban amit a doki mond, vagy amit kiszámolnak?

Legjobb válasz: hááát, talán az számít, hogy az ultrahang milyen adatokat/méreteket mutat.és ez alapján jönnek ki a hetek. egyébként nekem az utolsó mensim, és a doki szerinti idõpont között 3hét van.a mensi szerint 1hetem van, az ultrahangok meg 36hetesre saccolják a babót.vagy nagyon pici, vagy nem akkor volt a beágyazódás amikor... én már nem is izgatom magam rajta.benn nem marad :D boldog babavárást

hááát, talán az számít, hogy az ultrahang milyen adatokat/méreteket mutat.és ez alapján jönnek ki a hetek. egyébként nekem az utolsó mensim, és a doki szerinti idõpont között 3hét van.a mensi szerint 1hetem van, az ultrahangok meg 36hetesre saccolják a babót.vagy nagyon pici, vagy nem akkor volt a beágyazódás amikor... én már nem is izgatom magam rajta.benn nem marad :D boldog babavárást
Elõzõ válaszolóval kell egyet értenem.Mi 1 hét lemaradásban voltunk a naptárhoz képest.Amikor megszületett a lányokm 3nap "túlhordással" akkor kiderült, h nyugodtan maradhatott volna még néhány napot, mert a fejlettsége olyan volt.Igaz idekint szépen behozta a lemaradást.
lehet hogy csak nagy a baba..az uh átlagadatokra van programozva, de nem mindenki átlagos!! Nem egyformán fejlõdik..ilyenkor nem lehet tudni mikor jön, de lehet szeptemberben, csak éppen közelebb lesz a 4 kilóhoz, mint a 2-höz.
Akkor 7 hetes vagy, mindig így számolják...sztem még egy hetet várj s akkor menj akkor lesz szívhang már tutira.
Mivel az utolsó mensitõl számítják, így tényleg 7 hetes vagy. Bár még szívhangot nem biztos hogy hallotok az ultrahangon, de a petezsák, és benne sz embrió már hasi ultrahanggal is jól látszik.
Szia! Ha nem is biztosan de nagy valószínûséggel már lehet szívhang is. A számítás szerint 6 hetes terhességnél is valójában csak kb. négy hete vagy ténylegesen terhes.

Uh. Alapján kalkulált terhességi kor 5 hét. (akkor az utolsó mensi alapján = 7 hét?

Ma voltam uh-on, és ezeket írták a papírra. Segítenétek? GS: 18 mm CRL: 3 mm, Vitalitása: élő iu. (hallottam a szívhangot is:) szikhólyag szabályos, kalkulált terhességi kor: 5 hét. Nektek milyenek voltak ezek az adatok?

Legjobb válasz: Valószínûleg késõbb volt peteérésed. Nincs ezzel semmi gond. 2. gyerekemmel végig ment a huza-vona 2 héten. Jött, amikor készen volt rá. Azóta sem tudom, "mikori". Az én zárómra azt írták, hogy 38-on szültem, a babáéra azt, hogy 39-en született, a csecsemõs doki meg azt mondta, hogy "egészséges 40 hetes baba". :D

Valószínûleg késõbb volt peteérésed. Nincs ezzel semmi gond. 2. gyerekemmel végig ment a huza-vona 2 héten. Jött, amikor készen volt rá. Azóta sem tudom, "mikori". Az én zárómra azt írták, hogy 38-on szültem, a babáéra azt, hogy 39-en született, a csecsemõs doki meg azt mondta, hogy "egészséges 40 hetes baba". :D
Ja, és még akkor sem bírták megmérni, amikor már megszületett, úgyhogy én már nem csodálkozom azon, hogy méhen belül nem tudják. Amikor megszületett, a szülésznõ azt mondta, 56 cm. A kórháti kartonjára 54 cm-t írtak. A zárójelentésén 59 cm szerepel, és amikor a védõnõ elõször megmérte, kereken 52, 5cm-t mért. A lényeg, hogy egészséges... :D
3 mm crl inkabb mar az 5. het vege, azaz inkabb 6 het, az is ezt bizonyitja, hogy mar volt szivhang. Elvileg a mensidnek 6 hete kellett volna kezdodnie, de lehet siman, hogy nem kozepidoben volt, vagy nem 28 napos a ciklusod es akkor mar ott is a magyarazat. ez nem nagy elteres. de igazan pontosan a 10-14. het kozott lehet beloni a kort, elotte meg konnyu elmerni, hiszen tizedmm-ek is szamitanak koraterhessegnel, utana meg mar a genetikai sajatossagok latszanak a magzaton, ezert elteroen nohetnek.
Ha arra gondolsz, hogy a baba kora 2 héttel kevesebb, mint a terhesség kora, akkor nem. Az uh úgy van beállítva, hogy a méreteket a terhességi korhoz igazítják - vagyis ha az uh szerint a terhesség 5 hetes, akkor az már korrigált kor - a terhesség kora is ez.
Utolsó! Szerintem nem így van. A menstruációs kornak és az Uh alapján mért kornak meg kell egyezni, mert akkor abból lehet következtetni, hogy jól fejlõdik e a baba, kisebb e a koránál vagy esetleg nagyobb!
"A menstruációs kornak és az Uh alapján mért kornak meg kell egyezni" Ugyanezt írtam én is.

7 hete volt az utolsó mensim. Voltam nődokinál, aki szerint nem valószínű, hogy terhes vagyok, a teszt is negatív volt (2 hete). A doki előtt szúrt a hasam a petefészkeimnél, azóta viszont elmúlt. Lehet, hogy cisztám volt?

7 hete volt az utolsó mensim. Voltam n?dokinál, aki szerint nem valószín?, hogy terhes vagyok, a teszt is negatív volt (2 hete). A doki el?tt szúrt a hasam a petefészkeimnél, azóta viszont elmúlt. Ha esetleg "kipukkasztotta" a doki, akkor annak lenne valami tünete? Egyáltalán lehetséges ilyen? Ráadásul mindkét oldalon? Vizsgálat közben nem éreztem semmit. És ez okozhatja, hogy nem jön meg?

Legjobb válasz: Egy átlagos nõi ciklus 28-32 napig tart. A ciklust a vérzés elsõ napjától számítjuk. De ezek csak arányszámok. Egy nagyobb rakás dolog befolyásolhatja a ciklus hosszát. ( pl. hosszabb stesszre - idegfeszültség, hireten fogyás, hízás, nagy fizikai megterhelés pár napig, fényhiány )olyan hormont termel a szervezet, ami un. ösztrogén termelést gátló hatású - nem engedi megérni a tüszõt - így elhúzódik a ciklus. A doki nem pukkasztot ki semmit. ( Vizsgálattal lehetetlen. :) ) Természetesen lehet egyszerre mindkét petefészekben tüszõérés, így lesznek pl. a kétpetéjû ikrek. Ami veled történik teljesen normálisnak tûnik, fiatal nõknél nagyon gyakori, hogy kicsit szétcsúszik a cilkusuk. Nyugi.

Egy átlagos nõi ciklus 28-32 napig tart. A ciklust a vérzés elsõ napjától számítjuk. De ezek csak arányszámok. Egy nagyobb rakás dolog befolyásolhatja a ciklus hosszát. ( pl. hosszabb stesszre - idegfeszültség, hireten fogyás, hízás, nagy fizikai megterhelés pár napig, fényhiány )olyan hormont termel a szervezet, ami un. ösztrogén termelést gátló hatású - nem engedi megérni a tüszõt - így elhúzódik a ciklus. A doki nem pukkasztot ki semmit. ( Vizsgálattal lehetetlen. :) ) Természetesen lehet egyszerre mindkét petefészekben tüszõérés, így lesznek pl. a kétpetéjû ikrek. Ami veled történik teljesen normálisnak tûnik, fiatal nõknél nagyon gyakori, hogy kicsit szétcsúszik a cilkusuk. Nyugi.
Hmmm... ultrahang alapján pontosan megállapítható a terhesség kora, ilyen nem volt?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat az orvos azt mondta minden rendben van csak a baba fiatalabb a méretei alapján.De hát izgulok.....
Persze, hogy izgulsz, minden kismama izgul, ez teljesen természetes. Csak arra figyelj, hogy pozitív gondolataid legyenek, ne gondolj semmi rosszra. Én azzal szoktam magam megnyugtatni, hogy per pillanat nincs gond, és bõven ráérek akkor aggódni, ha netán lenne. Addig meg béke és nyugalom! :) Minden jót!
Valószínû, hogy a peteérésed nem félidõben volt, és így az embrió fiatalabb valamivel.Ne aggódj, ez teljesen normális, nekem 2 héttel visszaállították a korát, mert hó végén volt a peteérésem, de behozta magát a baba a 18.hétre.
Szia, én mikor voltam ultrahangon(akkor én nem számolgattam semmit csak mentem és kész.na mindegy)és azt írta rá a vérzés kimaradás ideje 7 hét 3 nap és alatta pár sorral ez volt ami 6 hetes terhességnek felel meg.csak annyi van hogy picit kisebb lesz a babád(nekem is maradt ez hogy 1, 5 héttel kisebb)de ne ilyedj meg orvosi szemmel ez hogy kisebb azt jelenti hogy nem 4, 5 kg-os lesz csak 3, 5 vagy csak nem akkor fogant a baba ahogy az "átlagnak".hanem picit késõbb.
Az elsõ 12 hétben még egyformán fejlõdnek a babák. Ez csak annyit jelent, hogy a ciklusod vége felé volt peteérésed, és nem a közepén. Ha van szívhang, akkor minden oké!
Nekem oktober 15-én volt az utolsó menszim elsõ napja és a dokim szerint 9 hetes és három napos vagyok. A netes kalkulátor szerint is.
Szia!Egy tesztet megéri csinálni, hogy mi a helyzet!Ird meg mi lett az eredmény!
Biztos 20-21-én volt péd? Ha igen, akkor tesztelhetsz, mert nekem is akkor volt és tegnap reggel már pozitív lett a tesztem, a baba 20-án foganhatott csak, tuti! Nekem nem fáj a hátam, de ez nem jelent számodra semmit. Inkább hányingerem van, nem kívánok semmit, mindentõl rosszul vagyok. Napokig fájt a fejem, megfájdult egy fogam. Nehezek lettek a melleim, de nem érzékenyek, éjjel felébredek arra, hogy pisilni kell. Ezek a tüneteim.
Szia! Tesztelj :) ! És írd meg az eredményt:) !
A kérdező hozzászólása: Hûha, köszike a válaszokat! Márc. 20 mert akkor távozott nyákdugó és akkor volt szex is + magas hõmérséklet. De utána amikor állítólag 36 napos ciklusként lett volna peteérésem "igazi" csak görcsök voltak - lehetett beágyazódás? szóval félek a premensi+lelki tünetektõl de magas hõ izgat (meg elevitet is szedek) meg ha akkor volt peteérés akkor +14 nap kénne a mensi is kicsit nagyon enyhén érzem de semmi elõtte fejfájás, herpesz... stb eddigi tünetek (eddig) hát lehet h bátor leszek és egy tesztet megküldök reggel megirom köszike
Mindent bele, hajrá!
Szia!szerintem is tesztelj egyet reggel, nekem március 6-án volt az utolsó mensim elsõ napja, peteérésem 20-án volt, és a 27-ik napon már pozitiv volt reggel a teszt, és másnap délután is.Sok sikert, pozitiv tesztet neked is!
A kérdező hozzászólása: lilly teszt negativ - de akkor mé émelygek ...???
Szia!16.26-os vagyok, szerintem várj még pár napot és tesztelj újra, de más fajta tesztel, azt mondják a lily nem a legjobb teszt.Sokat téved.

Elvileg 7 hetes vagyok, de az hasi uh-n azt mondta a dokim, hogy nem lát élő sejtet, ez mitől lehet? Nagyon aggodom hogy mi a baj? Jan.24. én volt utolsó menses, vissza kell mennem egy hét múlva, mire számíthatok?

Legjobb válasz: Ilyenkor hüvelyi uhot szoktak csinálni, 12 hétig. Az sokkal pontosabb, minta hasi. 7 hét körül kezd verni a szive a picinek, ezért rendeltek vissza késõbb, hogy 9 hetesen már biztos kell verjen a szive. Kereshetsz egy másik dokit is addig, aki hüvelyi uhal megnéz, és ide is visszamehetsz 2 hét mulva. Sajna ilyenkor reménykedni kell. Én drukkolok!!

Ilyenkor hüvelyi uhot szoktak csinálni, 12 hétig. Az sokkal pontosabb, minta hasi. 7 hét körül kezd verni a szive a picinek, ezért rendeltek vissza késõbb, hogy 9 hetesen már biztos kell verjen a szive. Kereshetsz egy másik dokit is addig, aki hüvelyi uhal megnéz, és ide is visszamehetsz 2 hét mulva. Sajna ilyenkor reménykedni kell. Én drukkolok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a drukkolást, de addíg sajnos nem tudok megnyugodni sem.Remélem nem lesz semmi gond! Szeretnénk ezt a babaát!!!
Szia, Hasi uh-val csak a 12. hét után néznek általában pont azért mert ekkor még annyira apró a kis drága, hogy nekem anno a cisztáimat is hüvelyivel nézték ami 4*5 cm-es volt.Tehát menj el a kirendelt kórházadba és mutasd meg magad a dokinak.Kórházba tuti hüvelyit használnak és látni fog egy pici rízsszemnek tûnõ akármit ami nem tövv 12-14 mm-nél :o)Én a 12. héten hallottam elõször a szívverést mert az az uh nem mutatta.De ne izgulj sokat, mert az idegesség az ártalmas sajnos. 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Szia! De ez az, hogy kórházban voltam és a dokim keserített el ennyire.Nem is ahová tartozom, hanem utaztam érte 200km.t!!! Csak hogy megtiszteljem azzal, hogy õ lássa, hisz nem kevés ideje járok hozzá!
Szia! Petezsákot sem látott?Mert azt nem írtad. Nézd meg a papírodon, mert ha azt látta, akkor valószínû babás vagy.Az nem lehet, hogy fiatalabb terhes lehetsz? Ne izgulj lehet, hogy 1-2 hét múlva már látni. De miért kell 200km-ert utazni egy uh-ér? A közeletekbe nincs doki akiben megbízhatsz? Sok sikert

2 napig szedtem antibiotikumot, aztán 1 hétig óvszerrel voltunk együtt. De utána rögtön 7 napos szünet jött, és a szünet utolsó napján a párom elment bennem. Lehetek terhes ebben az esetben?

A gyógyszer akkor is véd a szünetben, ha el?tte két napig antibiotikumot szedtem, majd 1 hétig rendesen szedtem, és utána a szünet?

Legjobb válasz: ha egyszer sem hagytál ki egy szemet sem a gyógyszeredbõl, akkor a gyógyszermentes 7 napban is védett vagy a terhességgel szemben. Én is szedtem antibiotiukumot, úgy hogy fogamzásgátlót is szedek, és szexeltünk a barátommal közben ugyanúgy, és ma fog elmúlni a "vérnénim" :D

ha egyszer sem hagytál ki egy szemet sem a gyógyszeredbõl, akkor a gyógyszermentes 7 napban is védett vagy a terhességgel szemben. Én is szedtem antibiotiukumot, úgy hogy fogamzásgátlót is szedek, és szexeltünk a barátommal közben ugyanúgy, és ma fog elmúlni a "vérnénim" :D
lehetel, nincs lehetetlen...de azt nézve hogy mensi után kb 10 napig kicsi az esélye a teherbe esésnek akor megnyugodhatsz, de ajánlom 2 hét mulva a tesztet.20L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!