Találatok a következő kifejezésre: 7 hós már van (24 db)

Itt egy csomóan irjátok hogy a babátok már 6hósan egyedül ül és 7 hósan már fel áll! Akkor az én babám le van maradva mert 7 hós múlt és még csak forog meg kúszik! Nem kevés ez?

Legjobb válasz: ahány baba, annyi féle. ne törõdj ezzel a versengéssel. 2 gyerekem van, iszonyú különbségekkel. egyik hamarabb beszélt , másik ügyesebben mozgott...

ahány baba, annyi féle. ne törõdj ezzel a versengéssel. 2 gyerekem van, iszonyú különbségekkel. egyik hamarabb beszélt , másik ügyesebben mozgott...
Aki elég értelmes az nem kérkedik hanem szimplán közli mikor áll vagy indul el a gyereke. Az én lányom 8 hósan állt fel magától, azonnal lépegetett is. De ez nem az én nagy szuperanyaságom miatt van, és még a gyerekemet sem tartom emiatt szuperügyesnek. Így sikerült és kész.Lehet, hogy az én lányom meg késõbb fog beszéni és majd irígykedek, hogy teszem azt a tiéd meg csacsog.:-)
nem biztos hogy kérkednek az anyukák, miért ne lehetne, mi is 7 hósan álltunk fel.és van ennél korábban felállt babák is.viszont még ma se megy egyedül pedig már másnap lépegetett az ágynál.az a baj, hogy az emberben rossz érzés alakul ki.mert azt érzi az ember, hogy valamit nem csinál, vagy rosszul csinál és ezért nem forog, jár, vagy ül a baba.2 gyerekem van, mégis megdobban a szívem amikor azt olvasom, hogy 10 hónapos babák egyedül mennek.de láttam saját szememmel is.és persze pontosan tudom, hogy ezt siettetni nem szabad, de mégis..
ne foglalkozz az ilyen magamutogató kisebbségi komplexussal küzdõ emberekkel.a babók nem a szomszéd gyerek hantás szüleihez képest fejlõdnek, hanem saját tempójuk van. játszatok sokat és meg lesz az eredmény. ezekkel a szerencsétlenekkel meg nem kell foglalkozni, csak a gõg meg az irigység beszél belõlük. és elveszítenek rengeteg csodálatos pillanatot, mert csak azzal vannak elfoglalva, hogy elõbb csináljon dolgokat az õ gyermekük mint a szomszédé.
persze.... mert itt ha nem tudnád, csodababák vannak és tökéletes anyukák! Egyébként negyedét ne hidd, amit ez a sok ...anyuka ír. Egyáltalán nincs lemaradva a picid, tökéletesen rendben fejlõdik.
ÓÓ felét se hidd el :) ) Nekem a szomszédaim ilyenek, 7 hós babákat állítgatnak meg mutogatták nekem múltkor is hogy nézd hogy feláll...hát igen, csak közben szerencsétlen dûlöngél jobbra balra meg lóg az anyja kezén, egyfolytában beveri magát mindenhová..szóval én ezt nem hívom állásnak. Hagyd hogy a saját tempójában fejlõdjön és ne aggódj teljesen okék vagytok :) Én sose erõltettem semmit a gyerekeimnél, mégis mindent megtanultak ahogy kell, csak azzal a különbséggel hogy mivel nem erõszakoltam rájuk olyan mozgásformát amire még nem érettek, ezért mikor elkezdtek állni-menni-szaladni stb. olyan biztosan csinálták hogy nem estek-keltek lépten nyomon. És ez nekem fontosabb volt mint az "attrakció" hogy húúú már 6 hósan áll-megy-fut-szalad és 7 nyelven beszél :) ))
Mindenki szeret kérkedni, ne aggódj a babáddal semmi baj. Ez tökéletesen megfelel a korának.
Jó kérdés. Az én babám 8 hós háton kúszik, forog elég gyorsan de nem mászik még elõre, nem ül egyedül, nem áll fel. Én is meglepõdve néztem amikor a barátnõm pár héttel fiatalabb babája már mindezt megteszi. Szóval megértelek. De tényleg rossz más babájával hasonlítgatni a sajátunk. Vagy 8 hósan kevés ez? Minden jót nektek!
7 hósan kúszik, az tök jó. Pici lányom ma 9 hós és 5 napja kúszik. 7 hósan még "csak" gurult, de állítólag az nagyon jó. Kis haverja nála 2 nappal idõsebb, õ már 6 hósan kúszott, és Mikuláskor (8 hósan) felállt. Különbözõek a gyerekek, mint ahogy a felnõttek is. Hagyni kell, hogy a maga tempójában jöjjön rá a dolgokra, nem szabad siettetni, mert azzal többet ártasz, mint segítesz.
Igaza van az elõttem szólóknak.Csak annyit fûznék még hozzá.hogy nem biztos, hogy itt mindenki igazat ír.Lehet, hogy csak dicsekszik.Az a fontos csak, hogy egy baba fejlõdjön, mind megtanul majd ülni, járni, a tied is.
Az én fiam igaz hogy 8 hósan felállt, De csak 14 hónaposan indult el. Viszont meg sem áll már , ugy szaladgál, és izmos.
Miért lenne ez kevés? Minden baba a saját ütemében fejlõdik, egyik az egyik mozgásformát hamarabb, a másikat késõbb tanulja meg. Ebben nincs semmi különös. Még a testvérek se ugyanabban az ütemben tanulnak meg egyes dolgokat (nekem 4 gyerkõcöm van, mindegyik máshogy fejlõdött). Mi felnõttek se vagyunk egyformák, a babák se azok :) ) Hagyd, hogy a babád a saját ütemében fejlõdjön, ne akarj "segíteni" neki! Amikor eljön az ideje, a tiéd is megtanul mindent, csak ki kell várni :) ))
Ne aggódj, nagyon is jó ahol a babád tart. Az enyém 8 hónapos lesz holnapután és ugyanezeket csinálja. Egyébként megértelek, mert én is sokszor csak nézek, hogy más babák hol tartanak már. Az enyém még nem is ül egyedül és foga sincs. És 7 kg, ami nem a "cukidundibaba" kategória. De nem baj, imádom! :)

Tésztát mikortól és milyen formában adtatok először a babátoknak? Tésztás recepteket megosztanátok velem? Babám 8 hós. Azért kérdezem mert üveges bébiételbe már 7 hós kórtól van tésztás, de a babám nem eszi csak amit én főzök.

Legjobb válasz: Az én kisfiam 10 hónapos, én múlt héten csináltam elõször neki durumtésztát, pici olajon sütöttem hozzá csirkemellet, és erre öntöttem az univer paradicsomos-burgonya bébiételt(nincs benne cukor). Persze összeturmixoltam, amennyire lehetett. Az én kisfiam nagyon szerette. De durumtésztából már te is csinálhatsz neki, ha már kóstoltattál vele pl. kekszet, kiflit, szóval lisztes dolgokat.

Az én kisfiam 10 hónapos, én múlt héten csináltam elõször neki durumtésztát, pici olajon sütöttem hozzá csirkemellet, és erre öntöttem az univer paradicsomos-burgonya bébiételt(nincs benne cukor). Persze összeturmixoltam, amennyire lehetett. Az én kisfiam nagyon szerette. De durumtésztából már te is csinálhatsz neki, ha már kóstoltattál vele pl. kekszet, kiflit, szóval lisztes dolgokat.
Én is durumtésztát adtam elõször, 8 hónaposan a kislányomnak, de én csináltam hozzá spenótot, ici-pici fokhagymával és picuri sajtot is reszeltem rá. Bekevertem egy kis anyatejjel, de szerintem lehet tápszerrel is. Én csak villával törtem össze és nagyon szerette :)
Én 7 hónaposan adtam neki elõször tojás nélküli tésztát csirke husival. Utána kapott disznó husival is olyan pörkölt félét. Most 9 hónapos és rendes tésztát szoktam neki adni amit mi is eszünk, boltit amikor nincs idõm vagy erõm gyúrni, de legtöbbször házit. Evett már túrós tésztát is. Elõször natúr joghurtot tettem rá neki tejföl helyett (a szalonnát lehagytuk róla) késõbb tejföllel ette. Brokkolis tésztát is szoktam neki adni. Kifõzöm a tésztát, a brokkolit is megfõzöm sós vízben utána az egészet egy pici margarinon megfuttatom, teszek bele egy pici zúzott fokhagymát +még sót, mixelem és így eszi. Ha nagyon sûrû akkor a brokkoli fõzõ levébõl is teszek bele. Egy másik recept a macisajtos tészta, nagyon szereti:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm az ötleteket! :)

Akinek 7 hós múlt a babócája miket csinál már mászás ilyesmire gondolok? Fogacskák vannak már? Éjszakákat végig alussza?

Legjobb válasz: Szia! Fiam szombaton lesz 8 hós. Mászni még nem mászik. CSak forog hátról hasra és vissza. Illetve mintha tolatna. Már több, mint 9 kg. Foga még nincs, bár rág mindent. Az éjszakát kb 10-bõl 1x jó ha átalussza, az nagy csoda. Egyébként 2x-3x kel, cumiért, vízért. Nálatok mi a helyzet?

Szia! Fiam szombaton lesz 8 hós. Mászni még nem mászik. CSak forog hátról hasra és vissza. Illetve mintha tolatna. Már több, mint 9 kg. Foga még nincs, bár rág mindent. Az éjszakát kb 10-bõl 1x jó ha átalussza, az nagy csoda. Egyébként 2x-3x kel, cumiért, vízért. Nálatok mi a helyzet?
Mi 7 és fél hónaposok vagyunk. Mászni még nem mászik, de ezerrel kúszik. Ez lehet azért van, mert kicsit nagy a súlyunk, de azért próbálkozik a drágám. :) Lent kijött már két fogunk és nagyon jön a felsõ kettõ és a lenti kettesek is. Anyatejesek vagyunk, fõként még szopizunk, de a gyümit és a fõzit is szereti. Ritkák azok az éjszakák, mikor átalussza õket, viszont napközbne jókat alszik és ha jó napja van akár másfél órát is eljátszik egyedül. :) Ja és beszél egész nap. :)
A kérdező hozzászólása: Hát nekünk sincs még fogacskánk Mi sem mászunk Éjszakáink voltak zûrössek mikor 2 óránként fel kelt, de szerencsére most pár napja kétszer kel fel éjjel Mi is szopizunk és mellette már eszik sok mindent Nme volt szorulásos idõszakotok? Olyankor mit csináltatok? Tejpépet adtok a babócáknak?
21:58-as vagyok. Még nem kapott tejpépet. Én nem szeretnék adni neki, mert szerintem az anyatejnél nincs jobb és ha már olyan szerncsés vagyok, hogy nekem van, akkor ezt ki is használom. :) Inkább adok zabkását és kukoricakását gyümivel. Egyszer volt szorulás. Akkor a glicerines kúp segített. Azóta nagyon figyelek, hogy ha lehet elkerüljük.
Babóca, szopizni !!!!!! OMFG!!!!!! Hogy lehet így beszélni?
Szia! Ma hét hónapos a fiam! Még nem állt négykézlábra, nem mászik, nem ül, csak foforg, meg kúszni próbál.Egész nap magyaráz, vigyorog, kacag, nagyon jókedvû baba.Két hónapos kora óta átalussza az éjszakát, nappal kétszer alszik 1-1 órát.Reggel és este csak anyatejet eszik, a másik három étkezés tejpép, húsos fõzelék és gyümölcs tejpéppel.Nekem is lenne még elég tejem, hogy ne kelljen tejpépet adni, de abban sok a vitamin, az õ vaskészletei meg kifogytak, az anyatejben már nincs annyi anyag ilyenkor, hogy elég vitamint kapjon.Legalábbis én ezt olvastam.De a három szilárd étkezés után is iszik egy kis tejet, mert más folyadékot nem fogad el.Kakival nincs gondunk, napi 4-5 van, . de szerintem ez most a fogzás miatt van, de még nincs foga. /Z/
foforg=forog
Az én kislányom 3 napja töltötte a 7 hónapot, 8100 gramm, s 70 cm. Õ forog, fordul ide-oda, kúzsik, hintázik már vagy 3 hete, s tegnap délután elõször felállt magától, ma reggel pedig felült a kiságyban. Nagyon boldog vagyok. Amúgy nagyon vígkedélyû gyerek, folyamatosan vigyorog, s "beszél" Õ 5 hetes kora óta átalussza az éjszakát, 9-10 órát alszik, naközben 2-szer alszik1-1 órát. Van már 2 foga, szerintem útban van a következõ, most viszont sajnos pici hólyagokkal van tele a kis szája, azzal szenvedünk. Õ anyatejes, délutáni uzsonnát már kiváltotta, akkor fõzeléket eszik, délbe felesbe megy, gyümölcs, gyümi-babapiskóta, tejpép-babapiskóta. Én is azért kezdtem el 6 hósan a hozzátáplálást, mert vérszegény lett, kevés volt a tejben lévõ vas. Szép napokat mindenkinek!!!!!!4
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat Hát kiváncsi vagyok az Én kisfiam mikor fog új dolgokat produkálni Õ is forgolódik ezerrel beszélget egész nap mondja a magáét ezerrel. Én ma adtam neki krumplit sütõtökkel sertés májjal nagyon ízlett neki. Olyan ügyesen ette és jó étvággyal ette

Van összefügés vele? Lányomnál 7 hós adok 2 napja délben főzeléket rendes adagot. Azzal jobban jóllakik és ezért nem eszi meg késő délután a tejpépet, vagy unja már és mást kellene adnom neki? Van valami fini tejpép ami nektek bevállt?

Legjobb válasz: Az én kisfiam is 7 hónapos,ebédre kap egy fél üveg bébiételt,aztán arra még szopizik. Utána alvás van,és kb 4 óra körül cicizik megint,a tejpépet mi vacsorára esszük,de még arra is rácicizik,de igy viszont az éhség miatt nem ébred fel éjszaka. Mi HA MILUPA vaniliás pépet eszünk estére már kb 2 és fél hónapja. Van hogy szivesen eszi,van amikor nem annyira.

Az én kisfiam is 7 hónapos, ebédre kap egy fél üveg bébiételt, aztán arra még szopizik. Utána alvás van, és kb 4 óra körül cicizik megint, a tejpépet mi vacsorára esszük, de még arra is rácicizik, de igy viszont az éhség miatt nem ébred fel éjszaka. Mi HA MILUPA vaniliás pépet eszünk estére már kb 2 és fél hónapja. Van hogy szivesen eszi, van amikor nem annyira.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm és jó babázást:-)

Apró pöttyök vannak a 7 hós babámon, de nem piros és már több napja tele van az oldala, háta, hasa. Semmilyen új étel nem evett. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Nagyon melege nem lehetett esetleg és attól a kiütés, vagy sokáig nem maradt a pisis pelusban?

Nagyon melege nem lehetett esetleg és attól a kiütés, vagy sokáig nem maradt a pisis pelusban?
Hát vagy melegkiütés, vagy van most vmi virus, már több anyukától is hallottam, figyeld, hogy nem lázasodik-e, mert olyan, hogy pöttyök, aztán jön a láz, és akkor meg a pöttyök eltûnnek.
Ami potty es laz (es egyebkent artalmatlan) az nem a pottyel kezdodik, hanem 3 csak napig tarto eleg magas lazzal. Utana jonnek a pottyok, fokent a testen, ritkan a nyakra, fejre es a vegtagokra is kiterjednek. 6hos kortol 3 eves korig kapjak el, igen fertozo, de veszelytelen. igy nez ki: http://www.dermnet.com/Roseola-Infantum/picture/12540
JAvitas: 3 napig tarto eleg magas lazzal csak - ugyertem nincs semmi mas tunet CSAK a laz eloszor.

Szülés után mikor jött meg? Nekem eddig még semmi.7 hós a babóm este és reggel szopizik még egy kicsit. Amig van egy csepp tejem addig nem is fog megjönni? De teherbe esés veszélye fenn áll már?

Legjobb válasz: Bármikor megjöhet és bármikor teherbe eshetsz. Én 6 héttel szülés után már mensrtuáltam, pedig szoptatok, azóta rendszeres mensim van, ugyanúgy visszaállt a ciklusom, peteéréssel meg mindennel. 8 hónapos a fiam és még 3x szopik naponta.

Bármikor megjöhet és bármikor teherbe eshetsz. Én 6 héttel szülés után már mensrtuáltam, pedig szoptatok, azóta rendszeres mensim van, ugyanúgy visszaállt a ciklusom, peteéréssel meg mindennel. 8 hónapos a fiam és még 3x szopik naponta.
Terhes barmikor lehetsz mindjart a szules utan, ezert sokan szoptatoknak valo fogamzasgatlot is szednek a szoptatas alatt. Nekem a 4. heten megjott a mensim, es 22 honapig szoptattam. Nem hiszem el, hogy a te orvosod nem vilagositott fel semmirol!
Nekem 8 hónap után elapadt a tejem, rá 2 hétre meg is jött. Ettõl függetlenül a 8 hónap alatt is védekeztünk.
Ez egyéntõl függ. Nagyanyám 3 éves koráig szoptatta a gyerekeit, mert addig nem jött meg, és nem esett teherbe. Nekem 7 hónapos volt a babám, amikor elõször megjött. Elvileg ha nem menstruálsz nem eshetsz teherbe. a baj csak az, hogy a peteérés elõbb van, mint a menstruáció, tehát semmi nem jelzi, így teherbe eshetsz.

7 hós babának már ennyi mindent lehet főzni? Hol találok olyan recepteket, amiben már többminden van összetevőként?

Én eddig nagyon bátortalanul próbálkoztam a hozzátáplálással, az el?bb olvastam, hogy pl. már úgy lehet neki f?zit készíteni, hogy sárgarépa, fehérrépa, zellezöldje, hagyma, fokhagyma, husi - összef?zve, a hagymák kivételével összeturmix és már eheti is! Én eddig natúran f?ztem a sárgarépát szegénykémnek...nemcsoda, hogy nem ette.

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/konyvek Innen le tudod tölteni a Nagy babaszakácskönyvet.

http://www.kismamablog.hu/konyvek Innen le tudod tölteni a Nagy babaszakácskönyvet.
Az elsõ link nagyon jó. köszi, most találtam rá!!!
Hát, én azért ennyi mindent még nem adnék (nem is adtam) a babámnak. Több helyrõl ollóztam hónapokra bontva mit ajánlatos adni 7 hósan. zöldség: cukkini, saláta (fõzve), brokkoli, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka (sütve vagy fõzve), + a 6 hósan adhatók is. A husival ajánlatos 8 hónapos korig várni, utána is csak módjával hozzászoktatni. Bátran variálhatod ezeket a zöldségeket, akár 3-4 félét is egyszerre. És 7 hóstól már tegyél egy kis olajat is a kajciba.Használhatsz petrezselyemzöldet, zellerzöldet, kaprot és metélõhagymát is. Adhatsz zöldséget+gabonapelyhet is, így laktatóbb, vagy gyümivel.

7 hós babámnak már van 2 foga! 3 nap különbséggel jöttek ki. És most az első foga nem csíkba van, hanem egy hegy. Miért hegy van neki?

És körülötte olyan mintha véres lenne,de nem vérzik neki. Ilyen vérpiros csík,de benne az inyébe. Ez normális? És most sokkal ny?gösebb. Lehet fáj még neki?

Legjobb válasz: Szerintem elõfordulhat, hogy fáj. Próbáld vmivel enyhíteni a fájdalmát. Lehet, hogy a felsõ foga is útra kész, azért van bedagadva az ínye.

Szerintem elõfordulhat, hogy fáj. Próbáld vmivel enyhíteni a fájdalmát. Lehet, hogy a felsõ foga is útra kész, azért van bedagadva az ínye.

A fogzás okozhat étvágytalanságot? Kislányom 7 hós, az alsó 2 fogacskája már kint van és gyanítom, hogy lassan a felső 2 is kibújik (meg van duzzadva az inye).

Mind az anyatejből, mind a zöldség/gyümölcsből keveset eszik és nem jó ízűen (ez főleg a szilárdra vonatkozik) másfél- 2 hete.

Legjobb válasz: igen, simán, a kisebbik fiam gyakorlatilag csak szopott a foga miatt, fogyott is. Át kell vészelni ezt az idõszakot.

igen, simán, a kisebbik fiam gyakorlatilag csak szopott a foga miatt, fogyott is. Át kell vészelni ezt az idõszakot.

Az activatort hogy használja fogzásra? Kenjem be az innyét? Vagy itassam vele? Már van 2 foga alul és most jön sztem a többi.7 hós

Legjobb válasz: Ha enyhe fájdalma van, kend az ínyét és maszírozd. Ha erõsebb, akkor nyugodtan itasd vele. Kilónként 2 csepp adható. Én anyatejbe szoktam tenni, és kiskanállal adni neki.

Ha enyhe fájdalma van, kend az ínyét és maszírozd. Ha erõsebb, akkor nyugodtan itasd vele. Kilónként 2 csepp adható. Én anyatejbe szoktam tenni, és kiskanállal adni neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megpróbálom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!