Találatok a következő kifejezésre: 7 hónapos vagyok. Mostanában (5 db)

Miért csinálja? 7 hónapos kislányom eddig átaludta az éjszakákat, de mostanában hajnali 2-kor vagy 4-kor felkell és elkezd játszani.

Nem tudom vissza altatni fél óra után cicire rakom, hátha így elalszik.1 óra hosszát fent van és utána alszik el. Tartok t?le hogy rászokik az éjszakai szopizásra. Egyébként nem fogzik még, nappalkb.3 óra hosszát alszik. Lehet hogy hiányzik neki az a tej mennyiség amit nappal nem kap. De. Gyümi, ebéd fözi a többi étkezés anyatej. Egyébként jó sullyú baba 4150-el szül. és most 9kg. Teljesen tanácstalan vagyok!

Legjobb válasz: az én fiam is ezt csinálta 6 hós kora környékén. rémálom volt minden éjszaka, mert az egész házat felébresztette rendszerint. akár evett éjjel akár nem, úgy csnált, mintha reggel lenne, és játszott, meg rikoltozott. Aztán nálunk egyik napról a másikra megszûnt. este próbáltam minél tovább fent tartani, akkor álltunk át a 7 órai lefekvésrõl a 8 óraira. lehet, hogy túl sokat alszik napközben és azért ébred fel éjjel nem? Próbáld meg, hogy kevesebbet teszed le nappal, vagy este próbálod a fekvést eltolni neki, hátha segít. Én ebben az idõszakban kezdtem napi kétszer fõzeléket adni neki, így éjjel nem evett már.

az én fiam is ezt csinálta 6 hós kora környékén. rémálom volt minden éjszaka, mert az egész házat felébresztette rendszerint. akár evett éjjel akár nem, úgy csnált, mintha reggel lenne, és játszott, meg rikoltozott. Aztán nálunk egyik napról a másikra megszûnt. este próbáltam minél tovább fent tartani, akkor álltunk át a 7 órai lefekvésrõl a 8 óraira. lehet, hogy túl sokat alszik napközben és azért ébred fel éjjel nem? Próbáld meg, hogy kevesebbet teszed le nappal, vagy este próbálod a fekvést eltolni neki, hátha segít. Én ebben az idõszakban kezdtem napi kétszer fõzeléket adni neki, így éjjel nem evett már.
az én fiam is 7hónapos és ue csinálja.Este 7körül vacsorázik, és megy aludni(tejpép+szopi), és általában 11-12körül kezd el mocorogni, és hajnali 2kor viszont felkel.Viszont érdekes, hogy ha éjfél körül áthozom magam mellé, akkor simán alszik reggel fél 6ig.Viszont erre se akarom rászoktatni.Már második éjjel, hogy itt aludt, és ilyenkor cicit se kér.Mondjuk nekem napközben is max csak 2, 5órát alszik 2-3 lépésben.És szerintem fogzik is, mert mindent rág, és látom rajta hogy szenvedve teszi ha van valakinek jó ötlete, szívesen várom én is.
Esetleg nem lehet, hogy mostanában tanult valami újdonságot? Legalábbis az én babám is ezt csinálta kb 2 hétig: éjjelente 3-4-szer, de volt hogy 8-szor!!! is felébredt és mint aki teljesen kialudta magát, elkezdett játszani. És mivel akkor kezdett el mászni, még éjjel a kiságyban is azt gyakorolta, gyakran még álmában is. szerintem arra ébredhetett fel, hogy nekiütközött a rácsnak. Ja és nappal is össz. 2-3 órát alszik 3 részletben.
A kérdező hozzászólása: Talán ami újdonság, hogy már nem csak hanyat alszik hanem oldalra fordulva, pl.leteszem rendesen a kiságyba és mire felébredünk már keresztben van.
Próbálj elõször egy kis vizet/teát adni ha felkel, ha hallod hogy nyöszög, gyorsan ki az ágyból, hogy félálomban igyon, aztán simi, ki se vedd az ágyából. Ha ez nem segit, akkor kell a cici, hiába teszel bármit, ugyis enni fog:) valamiért éhesebb, arra is ébredhet. Lehet, hogy délután is fõzit adnék neki....hátha jobban tele lesz éjjelre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam már arra hogy bevezetem a második fözeléket.Nagyon köszönöm a válaszodat!!!!
A kérdező hozzászólása: Mit csináltál vele amikor éjjel felkelt?
Még az segithet, ha nem natur adod a gyümit, hanem szénhidráttal, fõzhetsz bele krumplit, igy kész a másik fõzi, tehetsz bele Sinlacot, tejpépet, rizspépet, igy jóval laktatóbb. Ha sinlacot teszel bele, észre sem veszi.

7 hónapos terhes vagyok. Mostanában nagyon feszültnek érzem magamat, főleg lelkileg nem vagyok jól. Van, hogy sokat sírok, mintha depis lennék. Ez normális, árthat a baba további fejlődésének? Vagy nála is lelki eredetű lesz a probléma emiatt?

Legjobb válasz: Ha nincs minden rendben a családban(férjeddel)mindenképpen beszéljetek róla.Terhesség alatt elõfordulhat a depi,de el is fog múlni mert hamarosan egész mással leszel elfoglalva!A babádnak annyiban árthat,hogy õ is érzi a feszültséget ami benned dúl és neki pont olyan rossz mint neked.Próbáld meg õmiatta mésképp látni a világot és gondolj arra hogy hamarosan találkoztok!Sok sikert!

Ha nincs minden rendben a családban(férjeddel)mindenképpen beszéljetek róla.Terhesség alatt elõfordulhat a depi, de el is fog múlni mert hamarosan egész mással leszel elfoglalva!A babádnak annyiban árthat, hogy õ is érzi a feszültséget ami benned dúl és neki pont olyan rossz mint neked.Próbáld meg õmiatta mésképp látni a világot és gondolj arra hogy hamarosan találkoztok!Sok sikert!
Én azt olvastam hogy akinek a terhesség folyamán megmagyarázhatatlan (tehát nincs mögötte konkrét ok) lelki problémái vannak annál nagyobb valószínûséggel alakul ki a szülés utáni depresszió. Szerintem beszélj errõl a védõnõddel mert õ nem csak a testi hanem a lelki problémáiddal is kell hogy foglalkozzon és lehet hogy van valami jó ötlete a leküzdésére. Én csak annyit javasolnék hogy pihenj sokat, sétálj nagyokat és csinálj olyan dolgokat amiket szívesen teszel. Mellette persze gondolatban foglalkozz sokat a picivel és jó ötlet lehet még a vásárolgatás is (a babádnak vagy esetleg magadnak is) mert hát a 7. hónapban már azt is szabad!:)
Ez az elsõ három hónap után rendszerint elmúlik. Én is tiszta ideg voltam az elején, igaz, hogy nekem a párom is rátett egy lapáttal, nem nagyon tolerálta, hogy érzékenyebb vagyok mindenre, szerintem direkt provokált is mellé, de az is tény, hogy másokkal is sokkal türlemetlenebb voltam.
az bizony fogacska :)
Az lesz az, ezt egy borzasztóan fogzó, 13 fogú 18 hónapos naaagyon tapasztalt anyukája írja neked! :)
Szintén: fogacska! 8 hónaposan jött ki az elsõ és 16 hónaposan 12 kint van.....nem egyszerû....
Elsõ vagyok, 7 hós a fiam, és máris 8 foga van, szóval mi is átéltünk pár kellemetlen napot, és fogunk is :) Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Nagyon kedvesek vagytok :) És az nem gond hogy ott alul oldalt jön és nem középen? Mert úgy tudom ott szokott elõször kibújni.


Miért kelhet 1, 5 óránként éjjel? 7, 5 hónapos! Eddig is rossz alvó volt, de mostanában újra kétszer eszik éjjel, sokszor felsír, nyűglődik! Ezt játsszuk 1 hónapja már nagyon fáradt vagyok! Napközben sem jó alvó ott kell lenni mellette végig!

Legjobb válasz: Foga jöhet? Szerintem erre még rájön a szeparációs szorongás is. Vagy valami új mozgásformát tanult mostanában? Ezek mind okozhatják az éjjeli ébredéseket...kitartás!!! :)

Foga jöhet? Szerintem erre még rájön a szeparációs szorongás is. Vagy valami új mozgásformát tanult mostanában? Ezek mind okozhatják az éjjeli ébredéseket...kitartás!!! :)
Sorstárs vagyok...8 hós kislány, az utóbbi két hónap maga volt a rémálom :-( mi is csak a fogára illetve a mozgásfejlõdésre tudunk gondolni. Igaz az én lányom napközben jól alszik, akkor nem kell altatni, de az éjszakák...már csak köztünk tud aludni de ott is nyûglõdik. A múltkor hajnali 1:30-tól 4:30-ig kellett vele kint játszanom :-DDD nagyon gáz. Kitartás!!!
Másfél óráig tart egy alvási periódus. Normál esetben nem ébred fel a gyermek, csak pl. fordul egyet ilyenkor. Sokat szenvedtem én is, mikor kisfiam ennyi idõs volt, találgattam, mi lehet az oka. Lehet mozgásfejlõdés, fogzás, túl sok inger éri napközben, kényelmetlen ágy (pl.másfél évesen mindig valahol nyomta a kiságy rácsa, és ahogy kicseréltük nagyobbra, nyugodtabban aludt), esetleg ha szoptatod, a Te hiányod ébreszti fel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!3 hónapos kora óta brutálisan nyáladzik azóta mondja a doki is hogy lassan jön a foga!hát sehol sincsen....most még nem mászik négykézlábra áll és ringatja magát ez az új mozgásfejlõdés nála!Már nem szopizik, velünk alszik 3 hete mert a kiságyban egyszerûen nem marad el még ennyit sem alszik akkor!!tehetetlennek érzem magam nem tudom mi a megoldás de ez így ultra gáz már!!!!
Próbáld nappal esetleg laktatóbb ételekkel etetni 2x fõzit vagy tejpépet. Hátha az segít. Csak egy ötlet.:) Elsõ voltam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!