Találatok a következő kifejezésre: 7 hónapos kutyánk mindig (2 db)

Mikortól engedtek háziállatot babátok közelébe? Nekünk kutyánk van 7 hónapos a lányom de még mindig nem engedem hozzá a kutyát. Túl féltem?

Legjobb válasz: hát, szerintem túlfélted és ez sajnos sokszor visszafelé sül el. az elejétõl össze kell õket szoktatni, ha egy háztartásban élnek. nálam még nincs meg a baba, de elõs dolgom, amint hazajöttünk a kórházból, h bemutatom õket egymásnak. a miénk lakásban tartott kutya, elkerülhetetlen a találkozás, ezért jobb is kontrollált körülmények között megejteni+nem szerencsés a baba születése után elkülöníteni/kiközösíteni a kutyát....

hát, szerintem túlfélted és ez sajnos sokszor visszafelé sül el. az elejétõl össze kell õket szoktatni, ha egy háztartásban élnek. nálam még nincs meg a baba, de elõs dolgom, amint hazajöttünk a kórházból, h bemutatom õket egymásnak. a miénk lakásban tartott kutya, elkerülhetetlen a találkozás, ezért jobb is kontrollált körülmények között megejteni+nem szerencsés a baba születése után elkülöníteni/kiközösíteni a kutyát....
Kinti kutyáink vannak, de mér az elejétõl engedtem, hogy megszagolják.Muszáj, hogy tudják, õ hozzánk tartozik.Fél éves, és kint merem hagyni babakocsiban aludni, mert a kutyáink megszokták és nem piszkálják(persze bébiõrrel). Fél éves, most már néha engedem, hogy megsimogassa õket, kell, hogy a kutyák megszokják a baba érintését(és fordítva is), hiszen nyár végén már nem lesz neki akadály a kutya hátára ülni :D Szerintem rosszabb az, ha a gyerek a kutyát hirtelen, szoktatás nélkül "letámadja" , mert a nem mindig tudod megakadályozni, hogy ne húzzon meg rajta ezt-azt a kíváncsisága miatt :D Jön a jó idõ, szerintem kezd el szoktatni õket egymáshoz.
Mi a kezdetektõl. A kutyus családtag és nem raktuk ki az udvarra a baba születése után sem, pedig kertes házban lakunk. Hagytam, hogy megszaglássza ha a hordozóban volt. Most elmúlt kettõ a fiam és hát a legnagyobb cimbik. Reggel az az elsõ, hogy üdvözlik egymást :)
az én kisfiam 8 hónapos, kb fél éves kora óta engedjük hogy néha megsimogassa a cicánkat.én sem akartam a közelébe engedni, de mikor kijött a gyerekorvos hozzánk, mondta hogy nyugodtan engedjük oda, mert így sokkal kisebb az allergia kialakulásának az esélye.
Nekünk kettõ kisebb kutya van a lakásban. Ahogy hazajöttünk a kórházból megszagoltattam velük. Eleinte az elsõ hónapig ennyi volt, de a kutya simán mellé feküdt mikor aludt az ágyon :) Azóta a kutya nyalogathatja a kezét, persze mindig ott ülök és utána kézmosás. Nagyon erõs már most a kötelék közöttük. A kicsi mosolyog , beszél hozzá és most próbálja megfogni így a kutya ösztönzi arra , hogy megforduljon :) (már nem sok hiányzik hozzá) A kutya is megy a gyerekszoba ajtóhoz hallja , hogy felébredt. Most 4 hónapos a kicsi, semmi baja nem lesz sõt tényleg kevésbé hajlamosak az allergiára azok a picik akiknek kutya van a közelükbe. Szerintem kár volt eddig várnod. A gyereknek is meg kell szoknia a kutyát és fordítva meg fõleg! Szerintem kezd el kialakítani a kettõjük közti kapocst és ne féltsd túl a kicsit.
A kérdező hozzászólása: hát igen lehet sokat vártam.persze mi is bemutattuk nekik, meg a hordozóba is megnézhetik, kettõ van amugy. az egyik már öreg és elég morcos ha zaklatják neki azért nem merem. a másik meg még nagyon fiatal és szeleburdi.simán átgázolna rajta szerintem meg ilyenek persze játékosan de akkor is. de leginkább a szõr zavar mert eléggé hullik neki.
Véletlenül elküldtem. Ha minden nap átfésülöd akkor sokkal kevesebb szõr fog máshova hullani. Sajnos a kutyák hátránya közé tartozik ez, de ez miatt nem jó eltiltani. A mamámnál laktunk 6 éves koromig akinek a melléképületben volt a konyhája. Ott aludt mindig egy kutya és vagy 6 macska ki be járkált. Soha semmi bajom nem volt, pedig nagyon a szabályokat se tartottuk be , hogy kutyasimogatás után kézmosás.

7 hónapos Labrador kutyánk mindig össze-vissza piszkol. Ha nem akarom kennelbe zárni és megkötni pedig végképp nem, mit tehetek azért, hogy egy helyre kakiljon?

Legjobb válasz: sok ember azt mondja hogy megkell várni mig egy kis kupac kaki õszegyül és ha a kuty máshová végzi a dolgát akkor belekel nyomni az orát utánna a kupacba ez kegyetlen de csak igy könnyü megtanitani az én kutyámnak igy csinlátam és már nem kellet jobra balra mennem a zacskóval.

sok ember azt mondja hogy megkell várni mig egy kis kupac kaki õszegyül és ha a kuty máshová végzi a dolgát akkor belekel nyomni az orát utánna a kupacba ez kegyetlen de csak igy könnyü megtanitani az én kutyámnak igy csinlátam és már nem kellet jobra balra mennem a zacskóval.
Én olvastam már errõl egy pár könyvet és mindegyik egytõl egyig azt írta, hogy NE nyomjuk bele az orrát a trutyiba, mert az gyakran ellentétes hatást vált ki. (Elvégre mi se lennék boldogokat, ha ürülékünkbe nyomnák az orrunkat, nemde?) Nehéz elérni, hogy egy helyre kakiljon. Sõt, ez kutyától függ. A mi yorkink alapból egy helyre végezte a dolgát, de a keverék foxink már össze-vissza. Csak annyi lett a különbség, hogy a foxival nem háromszor, hanem négyszer sétáltam egy nap. Ezt többszöri sétával el tudja intézni. És tévhit, hogyha kertes házban él egy kutya, akkor meg van a napi mozgásigénye. Ennyi erõvel a sportolók a kertükben is futhatnának. És fõleg egy labrador. Az alapján, amit leírtál, nem hiszem, hogy túl sokszor sétáltatnád. Sétáljatok minél többet, nem csak neki tesz jót, hanem neked is. És a séta mellett fussatok is! Egyébként, hogyha arra szeretnéd szoktatni, hogy egy helyre kakiljon, akkor amikor épp kezdené a mûveletet, arra a helyre viszed ami ezt a célt szolgálja. De ezt nem csak egyszer, hanem mind addig, amíg meg nem szokja. És ne bántsd, mert agresszív és makacs lesz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!