Találatok a következő kifejezésre: 7 hónapos kutyánk (8 db)

Mi baja lehet a 7 hónapos rottweiler kutyánknak?

Tegnap kutyaiskolában volt vele a nagymamám és valamilyen tejes jutalomfalatot vitt neki.Aztán este már meg sem ette a vacsoráját és másnap a reggeliét sem.Lehet hogy a juti miatt nem eszik?(pedig annyira nem is evett belõle sokat) Inni is szinte semmit nem iszik úgy kell szinte elétenni hogy legalább egy kicsit igyon.

Legjobb válasz: A "kijárós" állatorvos annyira nem jó móka. Hozzánk is jön, ha oltani kell, ha probléma van, akkor meg igenis rendelõ kell! Vedd fel, tedd be a kocsiba és vidd el egy rendelõbe, ahol megnézik. Egyébként szerintem 7hónaposan talán picit korai a tüzelés, nem mellesleg tüzelõ kutyát nem viszünk kutyatársaságba! Fõleg nem kutyaiskolába... rendesen meg tudja borítani egy tüzelõ szuka a rendet a kanok közt. Lehet simán gyomorrontás is, de akár parvo vagy akármi. fõleg, hogy a rotti alapból fogékony...

A "kijárós" állatorvos annyira nem jó móka. Hozzánk is jön, ha oltani kell, ha probléma van, akkor meg igenis rendelõ kell! Vedd fel, tedd be a kocsiba és vidd el egy rendelõbe, ahol megnézik. Egyébként szerintem 7hónaposan talán picit korai a tüzelés, nem mellesleg tüzelõ kutyát nem viszünk kutyatársaságba! Fõleg nem kutyaiskolába... rendesen meg tudja borítani egy tüzelõ szuka a rendet a kanok közt. Lehet simán gyomorrontás is, de akár parvo vagy akármi. fõleg, hogy a rotti alapból fogékony...
Ennek nagyon örülök!! :)
A kérdező hozzászólása: Nem csinált parvótesztet. De mostmár szinte teljesen jól van!Eszik iszik és már nem morog ha meg akarják simogatni. :)
Azért erre az odakapkodásra figyelj oda! Nekem a dobimmal voltak hasonló problémák, félig-meddig mentett, õ sem kapta meg a szurikat, volt parvogyanús és nagyon sokat üdültünk a dokinál, ami nem feltétlen van jó hatással a kutya-gazdi kapcsolatra. Kicsit emelni kell a szigor és a szeretet adagot. Egyébként azért is lehet morcos, mert kamaszodik, amire a gyógymód a fent említett. A heveny lefoyású parvovírus egyébként nem minden esetben okoz hányást, viszont sokszor komolyabb. Az infúzió mellé javasolt még valamit a doki(pl. vitamin injekció-kúrát vagy írt fel valami bélflóra helyreállító bogyót)? Csinált friss kakából parvo-tesztet vagy csak a hasára ütött? Milyen "gyógytápot" javasolt?
A kérdező hozzászólása: Még mindig semmi vátozás nincs vele... azóta egy falatot sem eszik, csak iszik és kapja az infúziót. De teljesen kifordult magából!!!Nem engedi magát megsimogatni, csak morog, de ma már neki is ugrott a mamámnak!!! :O Kiderült, hogy nem vitték el egy oltására..biztos ezért van az egész.. :'(
gyomorrontás szerintem. a parvó, szopornyica az hányással jár nemcsak bágyadtsággal. pár nap 3-4 csak vissza kezd jönni a kedve meg az étvágya.
Nem értem, hogy lehet parvos ennyi idõsen? Megkapta az oltásait, gondolom! Szegényke, remélem, felépül, kedvenc fajtám a rottweiler!
Ez sajnálatos. A rotti sajnos fokozottan fogékony fajta, mellesleg egy-egy heveny lefolyású vírus az oltások mellett is becsúszhat. Ne aggódj, egy idejében elkapott parvo elég jól kezelhetõ!
A kérdező hozzászólása: Ma reggel voltunk vele az állatorvosnál és azt mondta parvós. De nem az a sima fajta, hanem valami különleges, amire nem is azok a gyógyszerek kellemek... :(
A kérdező hozzászólása: Bár az nem 100%-ig biztos, mert egy állatorvos fertõzött kullancscsípést mondott rá (bullmasztiffra), de õt (rotit) reggel teljesen átnéztem a testét, de nem volt benne kullancs.
Ha nem javul, holnap vidd el rendelésre normális kisállatrendelõbe.
A kérdező hozzászólása: Holnap reggel visszük állatorvoshoz. Mi is gondoltunk a mégezésre, mert az elõzõ kutya is (bullmasztiff) ugyanilyen tünetekkel pusztult el 4 évesen..
Vagy esetleg mérgezés, kezdõdõ babesia meg millió dolog.Pont ezért kell jól felszerelt rendelõ, mint az elõzõ írta.
Az jó, ha már jól van, az viszont elég fura, hogy nem tesztelte... nálunk parvo-gyanúnál egybõl az volt a dokinénink elsõ kérdése, hogy hoztunk-e friss kakit...

Mikortól engedtek háziállatot babátok közelébe? Nekünk kutyánk van 7 hónapos a lányom de még mindig nem engedem hozzá a kutyát. Túl féltem?

Legjobb válasz: hát, szerintem túlfélted és ez sajnos sokszor visszafelé sül el. az elejétõl össze kell õket szoktatni, ha egy háztartásban élnek. nálam még nincs meg a baba, de elõs dolgom, amint hazajöttünk a kórházból, h bemutatom õket egymásnak. a miénk lakásban tartott kutya, elkerülhetetlen a találkozás, ezért jobb is kontrollált körülmények között megejteni+nem szerencsés a baba születése után elkülöníteni/kiközösíteni a kutyát....

hát, szerintem túlfélted és ez sajnos sokszor visszafelé sül el. az elejétõl össze kell õket szoktatni, ha egy háztartásban élnek. nálam még nincs meg a baba, de elõs dolgom, amint hazajöttünk a kórházból, h bemutatom õket egymásnak. a miénk lakásban tartott kutya, elkerülhetetlen a találkozás, ezért jobb is kontrollált körülmények között megejteni+nem szerencsés a baba születése után elkülöníteni/kiközösíteni a kutyát....
Kinti kutyáink vannak, de mér az elejétõl engedtem, hogy megszagolják.Muszáj, hogy tudják, õ hozzánk tartozik.Fél éves, és kint merem hagyni babakocsiban aludni, mert a kutyáink megszokták és nem piszkálják(persze bébiõrrel). Fél éves, most már néha engedem, hogy megsimogassa õket, kell, hogy a kutyák megszokják a baba érintését(és fordítva is), hiszen nyár végén már nem lesz neki akadály a kutya hátára ülni :D Szerintem rosszabb az, ha a gyerek a kutyát hirtelen, szoktatás nélkül "letámadja" , mert a nem mindig tudod megakadályozni, hogy ne húzzon meg rajta ezt-azt a kíváncsisága miatt :D Jön a jó idõ, szerintem kezd el szoktatni õket egymáshoz.
Mi a kezdetektõl. A kutyus családtag és nem raktuk ki az udvarra a baba születése után sem, pedig kertes házban lakunk. Hagytam, hogy megszaglássza ha a hordozóban volt. Most elmúlt kettõ a fiam és hát a legnagyobb cimbik. Reggel az az elsõ, hogy üdvözlik egymást :)
az én kisfiam 8 hónapos, kb fél éves kora óta engedjük hogy néha megsimogassa a cicánkat.én sem akartam a közelébe engedni, de mikor kijött a gyerekorvos hozzánk, mondta hogy nyugodtan engedjük oda, mert így sokkal kisebb az allergia kialakulásának az esélye.
Nekünk kettõ kisebb kutya van a lakásban. Ahogy hazajöttünk a kórházból megszagoltattam velük. Eleinte az elsõ hónapig ennyi volt, de a kutya simán mellé feküdt mikor aludt az ágyon :) Azóta a kutya nyalogathatja a kezét, persze mindig ott ülök és utána kézmosás. Nagyon erõs már most a kötelék közöttük. A kicsi mosolyog , beszél hozzá és most próbálja megfogni így a kutya ösztönzi arra , hogy megforduljon :) (már nem sok hiányzik hozzá) A kutya is megy a gyerekszoba ajtóhoz hallja , hogy felébredt. Most 4 hónapos a kicsi, semmi baja nem lesz sõt tényleg kevésbé hajlamosak az allergiára azok a picik akiknek kutya van a közelükbe. Szerintem kár volt eddig várnod. A gyereknek is meg kell szoknia a kutyát és fordítva meg fõleg! Szerintem kezd el kialakítani a kettõjük közti kapocst és ne féltsd túl a kicsit.
A kérdező hozzászólása: hát igen lehet sokat vártam.persze mi is bemutattuk nekik, meg a hordozóba is megnézhetik, kettõ van amugy. az egyik már öreg és elég morcos ha zaklatják neki azért nem merem. a másik meg még nagyon fiatal és szeleburdi.simán átgázolna rajta szerintem meg ilyenek persze játékosan de akkor is. de leginkább a szõr zavar mert eléggé hullik neki.
Véletlenül elküldtem. Ha minden nap átfésülöd akkor sokkal kevesebb szõr fog máshova hullani. Sajnos a kutyák hátránya közé tartozik ez, de ez miatt nem jó eltiltani. A mamámnál laktunk 6 éves koromig akinek a melléképületben volt a konyhája. Ott aludt mindig egy kutya és vagy 6 macska ki be járkált. Soha semmi bajom nem volt, pedig nagyon a szabályokat se tartottuk be , hogy kutyasimogatás után kézmosás.

A (kölyök-) kutyánk kiássa a virághagymákat a kertben, mit tegyünk? (Labrador, 7 hónapos)

Borsot szórtunk a hagymák környékére, de nem használt, sőt, csak még inkább felizgatta

Legjobb válasz: Fárasszátok le. Fáradt kutya nem rombol. Minden nap jó hosszú séta, játék a gazdival, játék más kutyával, futkározás. Úgy legyen lemozgatva, hogy mire hazaértek már csak aludni legyen kedve.

Fárasszátok le. Fáradt kutya nem rombol. Minden nap jó hosszú séta, játék a gazdival, játék más kutyával, futkározás. Úgy legyen lemozgatva, hogy mire hazaértek már csak aludni legyen kedve.
El kell keríteni a virágos kertet.Mert ha bejár és nem is ássa ki, akkor beledöngöli a földbe. Persze lehet/sõt kell tanítani, hogy mit szabad és mit nem de mire sikerül, ha egyáltalán sikerül leszoktatni a virághagyma ásásról addig sok virágra ne számíts!
Sajnos azt kell mondjam, hogy ez tipikus! Sok fiatal labradort ismerek. A gazdik nevelgetik, sétálgatnak velük, de ez vajmi kevés a kutyáknak. Rájuk hagyják a hülyeséget, nem komolyan és következetesen bánnak velük. A labi munkakutya, neki foglalkozás és feladat KELL! Az átlag gazdik kölyökként sétáltatják, játszanak velük, aztán ahogy elmúlik a fellángolás, a kölyökkor és a nyár, letesznek a sétáról, mert húz pórázon, mert ugrál, és különben sincs rá idõ...aztán tõlem kérdezik, hogy miért ilyen a kutya, mit lehetne tenni. Mikor mondom, hogy napi 2 óra aktív séta, tanulás, játék a minimum, akkor jönnek a kifogások: suli, meló, sötét van, hideg van... Tehát: FÁRASZTÓ FUTTATÁSOK, SÉTÁK, JÁTÉKOK, TANÍTÁS...
Az én kutyáim (szánhúzók) 6 évesek, de még mindig csinálnak idõnként ilyeneket. Virágot elérhetõ magasságban csak 3 éves koruk után tudtunk az udvaron tartani, addig minden el lett tüntetve....
A kérdező hozzászólása: Ja és mindenkinek a "hasznos válasz"-t jelöltem be. Köszi!
A kérdező hozzászólása: Rendszeres napi két órát valószínûleg kevesen engedhetnek meg maguknak, ne legyen a labi (és még rengeteg más is) az õ kiváltságuk. Azért lett labi, mert a legcsaládbarátabb, legokosabb, legértelmesebb kutyát akartuk. Számunkra a labi "A KUTYA". És tudom, hogy igazatok van, igyekszünk is minél többet vele lenni, mármint mozgatni õt. Tudom, hogy szüksége van rá.
A kérdező hozzászólása: :) :) :) :) :) :) Köszi... A virág annyit nem ér, hogy randa kerítéseket húzzak ki, vagy a kutyát szorítsam vissza egy kicsi helyre. Amúgy felkészültünk. Mármint lelkileg, és ezek a kis dolgok nem fognak tönkretenni lekileg... Amúgy a farakás fele még kint van az udvaron, és a kb. egy kilós fákat hurcolja elõre az utcafront környékére. A farakás másik felét már elõrehordta, és azt már bevittem a garázsba. Tehát fárasztja õ magát is, és edz keményen... :)
Vagy virágos kert, vagy kutya. Ez egy régi mondás.
alabi munkakutya, kellneki a napi 2 óra mozgás.Most kiássa a virághagymát egy félévmúlva szétszed mindent. Ha nincs rá idõ akkor miért labit vettetek?
Egyébként erre fel kellett volna készülnötök, mindig mindenki, mindenhol azt magyarázza, hogy egy kölyök ezzel (is) jár....
Így van, ahogyan az utolsó írta: kerítést a virágoskert köré. Teljesen mindegy, mennyire fárasztod le, ezt (nem csak :-)) kölykök korban mindig elõadják.
A kérdező hozzászólása: Kösz! De tényleg köszi!!! :) :) :) De: 1. Nem csivavánk vagy yorkink van, hanem labradorunk... 2. Többnyire dolgozunk hét közben, aztán irány, bölcsi, ovi, úszás, dob-óra... Amúgy tudom, hogy nálad az igazság, de valami egyéb ötlet. Tegnap úgy lefárasztottuk egyébként, épp úgy, ahogy írtad. Csak döglött ott, mozdulni sem bírt. Úgy elfáradt. Reggelre újra ki volt ásva az összes virághagyma...
unatkozik. Tehát foglalkozzatok vele, vigyétek nagy sétára. Akkor nem keres magának más elfoglaltságot
Tuti tipp: Egy-egy fújás parfüm minden hagymához/virágtõre. Biztos van mindenkinél olyan "illatú" amit kapott és nem sajnál. Nálunk abszolút bejött, mikor elõször megérezte fintorogva tûnt el a virágok közelébõl, azóta meg sem próbálta sem lerágni sem kaparni õket. (Már 3 éves)
Mert õ a fõnök és az alattvalók csak õt imádhatják. Lesz ez még rosszabb is, ha nem változtattok rajta.
Google, "hogyan legyek falkavezér?". Elolvasod, fény gyúl a fejedben, és megoldod az életedet ;)
Szeret téged és õ akarna a te párod lenni! :D
A kérdező hozzászólása: sajnos most tudatosult benem hogy ugy viselkedtem vele mint egy kisgyerekel probálunk változtani
Ugye? Én is így voltam az elsõ kutyámmal. És ugyanezt csinálta. Aztán mikor rájöttem, hogy iskolába kell járni, teljesen megváltozott a kapcsolatunk.
A kérdező hozzászólása: www.bloki.hu/nagymonika1988 nézétek meg a kutyánkat
Nagyon szép kutyus! Az elõttem lévõk már leírták a lényeget.

Mit tehetnék az ellen, hogy a 7 hónapos spániel kutyánk sétáltatás közben ne ugasson csak úgy a "vakvilágba"?

Fontos, hogy a kutyus 6 hónapos korában került hozzánk, mert az el?z? gazdi allergiás lett a kutyasz?rre. Otthon egész jól kezelhet?, de ahogy nyílik a bejárati ajtó sétáltatásra, máris kezd?dik a vég nélküli ugatás. Nagyon idegesít? és fél?, hogy az utcában lakó szomszédok sem bírják már szó nélkül sokáig :(

Legjobb válasz: Szia! Hát...próbál rászólni erõteljesen, hogy nem szabad. S ha befejezi dicsérd meg. Kemény meló elõtt állsz, barátnõmnek 14 évig volt spánielje. Nem szokott le róla, de ha rászóltak akkor legalább abbahagyta. Kitartás, türelem!

Szia! Hát...próbál rászólni erõteljesen, hogy nem szabad. S ha befejezi dicsérd meg. Kemény meló elõtt állsz, barátnõmnek 14 évig volt spánielje. Nem szokott le róla, de ha rászóltak akkor legalább abbahagyta. Kitartás, türelem!
Próbáld meg, hogy jutalomfalatkákat viszel magaddal és miután rászólsz pl.: csönd!, és éppen abbahagyja, dicsérd meg és kapjon 1 falatot. Egy idõ után összekapcsolja az ugatás abbahagyását a dicsérettel és elég lesz a séta végén jutalmazni, hiszen nem cél a túletetése. Nem mondom, hogy 1-2 nap alatt garantált a siker, ez tõle is függ. Persze ha anyagilag belefér, legjobb egy kutyasuliba beiratkozni vele. Ha az emberek, kutyák látványára ugat, próbáld magadra vonni a figyelmét, és ha csöndbe marad, jöhet a jutalom.
rúgj bele
Kutyasuli nélkül sajnos nem fog megoldódni a rögzült viselkedése. Te nem tudod egyenlõre kezelni, de az oktató megtaníthat rá. Fiatal a kutya, nagy a mozgásigénye és most kell õt tanítani leginkább. Gyûjts a kutyasulira.
Nem vagy elég türelmes, mert egy hónap alatt nem lehet "csodát" tenni! A próbáltuk de nem használt! és a tanítás között óriási szakadék van.( több hónap, több év akár) A kutya kitartóbb, mint ti, ezért továbbra is sokat fog ugatni. Hiszen a béke érdekében az ugatás után elengeded és pont ezt akarja! A sétától ( már a készûlédéstõl) izgalomba jön, feszült lesz, ezért ugat.Te ettõl még feszültebb leszel, le akarod állítani, õ ezért tovább ugat.( hátha megérted végre, hogy õ gyorsan a szabad játékhoz akar jutni) Szóval, komoly figyelemmel, koncentrációval, neked kell átvenni az irányítást. Neked kell tanulnod elõbb, hogy kutyát tudj tanítani! Tippek alapján még egy kutya sem lett jól nevelt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólóknak. Ezt már más is mondta, hogy spániel hülyeség, amit csinál, de a pároméknak is van, igaz már 14 éves, de õ sosem csinálta ezt :) Sajnos már mindkettõvel próbálkoztunk, a jutifalatot fel se fogja :) Ha nagy nehezen észre is veszi, hogy mi van a kezemben, kikapja aztán folytatja tovább :) Félõ azt hiszi, azért kapta mert ugat :P A "csönd" rászólást összetekert újságpapírral kombináltuk, de hasztalan. Addig ugat míg nem hagyom, hogy fusson mint az õrült, még akkor is, ha nagyokat sózok a fenekére az újságpapírral. Kutyasulira én is gondoltam, de sajna nagyon drága :( Egyéb ötlet?

7 hónapos Labrador kutyánk mindig össze-vissza piszkol. Ha nem akarom kennelbe zárni és megkötni pedig végképp nem, mit tehetek azért, hogy egy helyre kakiljon?

Legjobb válasz: sok ember azt mondja hogy megkell várni mig egy kis kupac kaki õszegyül és ha a kuty máshová végzi a dolgát akkor belekel nyomni az orát utánna a kupacba ez kegyetlen de csak igy könnyü megtanitani az én kutyámnak igy csinlátam és már nem kellet jobra balra mennem a zacskóval.

sok ember azt mondja hogy megkell várni mig egy kis kupac kaki õszegyül és ha a kuty máshová végzi a dolgát akkor belekel nyomni az orát utánna a kupacba ez kegyetlen de csak igy könnyü megtanitani az én kutyámnak igy csinlátam és már nem kellet jobra balra mennem a zacskóval.
Én olvastam már errõl egy pár könyvet és mindegyik egytõl egyig azt írta, hogy NE nyomjuk bele az orrát a trutyiba, mert az gyakran ellentétes hatást vált ki. (Elvégre mi se lennék boldogokat, ha ürülékünkbe nyomnák az orrunkat, nemde?) Nehéz elérni, hogy egy helyre kakiljon. Sõt, ez kutyától függ. A mi yorkink alapból egy helyre végezte a dolgát, de a keverék foxink már össze-vissza. Csak annyi lett a különbség, hogy a foxival nem háromszor, hanem négyszer sétáltam egy nap. Ezt többszöri sétával el tudja intézni. És tévhit, hogyha kertes házban él egy kutya, akkor meg van a napi mozgásigénye. Ennyi erõvel a sportolók a kertükben is futhatnának. És fõleg egy labrador. Az alapján, amit leírtál, nem hiszem, hogy túl sokszor sétáltatnád. Sétáljatok minél többet, nem csak neki tesz jót, hanem neked is. És a séta mellett fussatok is! Egyébként, hogyha arra szeretnéd szoktatni, hogy egy helyre kakiljon, akkor amikor épp kezdené a mûveletet, arra a helyre viszed ami ezt a célt szolgálja. De ezt nem csak egyszer, hanem mind addig, amíg meg nem szokja. És ne bántsd, mert agresszív és makacs lesz!
Persze, simán megoldják!
Igen. Biztos láttál már tacskó-németjuhász keveréket...
Hát nálunk tacsi-rotveiler kiskutyák lettek... :) Furin néztek ki...rotveiler test rászerelve egy tacskó méretre +HATALMAS mancsok... XDXD
Engem aggasztana az, hogy a fiú nagyobb termetû.Nem fájdalmas neki ilyen nagy kölyköket megelleni?Nem tudom.De az tuti, hogy megoldják.....
Biztosan vigyaznek ra, hogy ne legyen nagytestú a kiskutya parja. A kolykei is elegge nagy testúek lesznek, es esetleg belehalhat a kiskutyusod az ellésbe.
elsõ tüzelésnél nem szabad még bepároztatni õket. és kistestü kutyáknál MINDIG kisebbnek kell, h legyen a fiú, különben nem valószinü, hogy tuléli a szülést.én inkább vigyáznék. Egy Yorkis
Meg ne õrülj! Se nagyobb tetûvel ne pároztasd, mert elpusztulhat az ellésnél, se 1. tüzeléskor nem szabad!!!!!!

Ha a kutyánk 11-12 hónapos és 3, 7 kg akkor kb. mekkorára nő meg?

schnauzer

Legjobb válasz: Ha fajtiszta snaci, akkor szerintem törpe. Nekik pedig a 6-8 kiló az ideális. Az enyém pontosan 7 kiló. :) De ha utána olvasol a snaciknak, akkor ezeket tudni fogod.

Ha fajtiszta snaci, akkor szerintem törpe. Nekik pedig a 6-8 kiló az ideális. Az enyém pontosan 7 kiló. :) De ha utána olvasol a snaciknak, akkor ezeket tudni fogod.
Semennyit nem fog már nõni.
A kérdező hozzászólása: Bocsi férre irtam hetes nem hónapos
Elsõ vagyok: Ha tényleg snaci, akkor mindneképp nõnie kell. Nincs 4 kiló a kutya, hogy a viharba ne hízna? De mondom, olvass utána. Ha van egy kutyád, jobb ha tudod, az ilyeneket, hogy magasság, súly, viselkedés stb. Tessék: http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6rpe_schnauzer

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!