Találatok a következő kifejezésre: 7 hónapos kiskutyámnak (18 db)

7 hónapos kiskutya (dobermann) még nevelhető?

nem tudom eldönteni,hogy mi a jó megoldás: ha kiskutyát veszek,vagy már a fent említett korút.. igazából a 7 hónapos lenne jó választás akárhogy nézem,csak félek,hogy már nem szokna ugy hozzám,mintha 2-3 hónaposan kerülne hozzám. a kiskutya olcsóbb lenne,mint a már 7 hónapos, de ha azt veszem,hogy mindenképp szeretném a fülét kupíroztatni,akkor már ottvagyok h ugynannyiba kerülne a kiskutya ,mint a már idősebb .(és akkor lehet még nem is találok itthon olyan orvost aki elvállalja ..vihetem külföldre). szóval egy 7 hónapos kutya még nevelhető?

Legjobb válasz: a fülkupírozást nem véletlenül tiltja állatvédelmi törvény.ezen gondolkozz el.a lehetõ legnagyobb hülyeség lenne ha keresnél valami vidéki senkiházi,béna állatorvost,aki sutyiba olcsón kupírozza a fülét,aztán lesz csodálkozás ha ferde,felemás,gennyes és elbénázott lesz.

a fülkupírozást nem véletlenül tiltja állatvédelmi törvény.ezen gondolkozz el.a lehetõ legnagyobb hülyeség lenne ha keresnél valami vidéki senkiházi, béna állatorvost, aki sutyiba olcsón kupírozza a fülét, aztán lesz csodálkozás ha ferde, felemás, gennyes és elbénázott lesz.
Elég szomorú hogy azon kell gondolkozni melyik az olcsóbb -.- Ilyen embernek nem való kutya ha ezt nézi. És ha sokat fog enni és drága lesz? Eladod és veszel egy másikat? -.- Lehet nevelni kortól függetlenül. Az én keverék kutyim áprilisban lesz 1 éves és még tanítom...
Bakker, azon lamentálsz, hogy melyik az olcsóbb??? Hát akkor várj még pár évet, gyûjts pénzt és addig is olvasgass ALAPOSAN utána a kutyatartás minkéntjének!
ha felmerült benned az a kérdés, akkor válassz másik fajtát.
A kérdező hozzászólása: igen.gondoltam én is h egy 7 hónapos kutyával már nem lenne oylan könnyû dolgom, mint egy fiatalabbkával, ezért is kérdeztem. nem ismerem az elõéletét a kutyának, és gondolom ha rákérdeznék ( és valami baj lett volna a kutyával) akkor se mondanák az igazat, már csak azért is , hogy el tudja adni..
fül ?? felejtõs :) ahogy kérted. kutya életkor -kontra nevelhetõség?? a kölyök kutya mindenképpen jobb megoldásnak tûnne, hiszen a saját kedved szerint alakíthatod, viszont 7 hónap hátrányban lennél , így jön a kérédés ? minek ez a kapkodás?? nem érsz rá? hiszen nem 90 éves vagy . az elsõ 16-20 hét szocializáció alapvetõ fontosságú . de nem lehetetlen a 7 hónapos kutya szocializációja sem . lehet, hogy nem ész érvek alapján , hanem sokkal inkább érzelmi alapon kellene döntést hozni !??
ma 16:38 Gondolom, már tudod az elõéletét annak a 7 hónaposnak. Onnantól rajtad múlik, miként fogod nevelni.
Mi az eladás oka.?? ha 7 hónapos kutyát ad el valaki ott, valami nem stimmel.
A kérdező hozzászólása: nem csak vágott fülû kell, természetesen ha nem találok dokit, akkor ugy marad... de könyörgöm ne ezen lovagoljunk már, hogy vágott fül vagy nem. nem ez a kérdés imádom ezt az oldalt, valóban nem érdemes kérdést fel tenni , mert teljesen más irányba viszik el az okos emberek, a kérdezõsködést...
De ha annyira tapasztalt vagy, erre a kérdésre tudnád magadtól is a választ. Plusz ha a kutyát nem tudod megfizetni, mi lesz, ha ne adj Isten beteg lesz szegény jószág...? Amúgy a válaszodból az jön le, hogy neked csak vágott fülû kutya kell. Hát bocs, de gratulálok... egy kutyát nem azért szeretünk, mert vágva van a füle!
A kérdező hozzászólása: elkapkodtam a kérdés kiírását, biztosra véltem h iylen válaszokat kapok... volt már kutyám, több is , emellett lótól, kezdve macskáig minden. szóval gyakorlott állatttartó vagyok , bocsánat ezért a kérdéskiírásért.. szóval elejéröl kezdve: nekem csak hobbira kellene a kutyus, eszem ágába sincs kiállításra vinni. a fülek, meg bocsánat , hogy nem tudom elfogadni igy a dobermannt.. régóta ez az álmom, és dobermann kinézetû kutyát szeretnék, nem egy kopót.. a pénz meg igen.. sajnos egyetemistaként meg kell gondolnom h 150 ezret mire "dobok" ki. sajnálom... azért merült fel bennem a 7 hónapos kor miatti aggodalom, mert van egy macskám és kistesóim.. nem szeretném, hogy agresszívan lépjen fel velük szemben a kutya.
Ha a kutya árán gondolkozol, akkor menj el egy menhelyre. Sok fajtatiszta kutya van, kölyök és felnõtt is. Vagy a fajtamentõknél.
Szerintem még gondolkozz a kutya kérdésen. Úgy nem szabad kutyát választani, hogy nem vagy biztos a dolgodban. Nekem és a kutyának sem tenne jót. Egyébként a kutyák hamar túllépnek a dolgokon, ezt csak az emberek reagálják túl. Azok a kutyák is be tudnak illeszkedni, akik évekig menhelyen éltek, erre nem gondoltál? Egy 7 hónapos kutya miért ne tudna új gazdához szokni...? Van tapasztalatod kutyatartás terén? Mert a dilemmádat elnézve bocsi, de nem neked való egy dobermann.
bõven nevelhetõ korhatár...sõt egy 5-10 éves kutya is teljesen be tud szokni a családba
Mért ne lenne nevelhetõ? szerintet az örökbe fogadott 5-10éves kutyákat nem lehet nevelni ?
Visszatérve a kérdéshez, sztem kicsit!

Kan 7 honapos kiskutya feltud-e üzni egy szuka kutyát?

Legjobb válasz: Igen. De nagy valószínûséggel nem lesz kölyök......

Igen. De nagy valószínûséggel nem lesz kölyök......
de az is lehet, hogy lesz. szerintem ne játsz a tûzzel.

Mitől fakult meg a 7 hónapos kiskutyám szőr 2 helyen?

Van egy tricolor skót juhász kiskutyám. A szőr a "vállánál", vagyis a mellső lábainál felül a testén és a hátsó lábainál ugyanígy oldalt, meg a farktöve felett megfakult. Ez mitől van? Mit lehetne csinálni, hogy újra szép fekete legyen a bundája, mint régen? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Ez természetes, ahogy nõ a szõre kicsit kifakul, mint például itt: http://www.google.hu/imgres?q=tricolour+collie&um=1&hl=hu&cl.. Nem nagyon tudsz tenni ellene.

Ez természetes, ahogy nõ a szõre kicsit kifakul, mint például itt: http://www.google.hu/imgres?q=tricolour+collie&um=1&hl=hu&cl.. Nem nagyon tudsz tenni ellene.
A kérdező hozzászólása: Ugyanilyen az én kiskutyám is. Szóval nem lehet tenni semmit. Már azt hittem, hogy elrontottunk valamit. Amúgy ez mondjuk egy kiállításon hiba? Vagy minek számít?
Nem számít hibának, de igazából az a jobb, minél feketébb a kutya. Nyáron majd, amikor ledobja a szõrét sokkal feketébb lesz a kevesebb aljszõr miatt.
ajánlom rá a melírozást, mivel tricolor. ha esetleg megunta már, akkor casting creme gloss


Van egy yorkie 7 hónapos kiskutyám. Előfordul hogy néha sárgás slájmszerűt hány, mitől lehet ez? Vagy vigyem el dokihoz?

Legjobb válasz: A Pedigréét hagyd ki az étrendjébõl, házikosztot is csak keveset. Nekem midnen bajom volt a kutyámmal, amíg evett házikosztott, hányt, hasmenése volt, bepisilt, ahogy átálltunk egy jóminõségû tápra megszûntek ezek a gondok. Néha az enyém is hányt ilyen sárgát, nem vittem orvoshoz, szerintem nem nagy baj, de a táplálásánál figyelj jobban oda. Egy Yorkie etetése még a legdrágább tápból is kicsi összeg, ne sajnáld tõle!!!

A Pedigréét hagyd ki az étrendjébõl, házikosztot is csak keveset. Nekem midnen bajom volt a kutyámmal, amíg evett házikosztott, hányt, hasmenése volt, bepisilt, ahogy átálltunk egy jóminõségû tápra megszûntek ezek a gondok. Néha az enyém is hányt ilyen sárgát, nem vittem orvoshoz, szerintem nem nagy baj, de a táplálásánál figyelj jobban oda. Egy Yorkie etetése még a legdrágább tápból is kicsi összeg, ne sajnáld tõle!!!
semi gond, elõfordul h néha gond a van agyomrukkal. van fehér habos hányás is, az meg a tul sok sav. ha minden nap vagy másnap hány akkor viszont doki!figyeld h iszik e rendesen. az ilyen kiskutyáknál nagy a kiszáradás veszélye! a hányás akkor a legveszélyesebb ha hasmenéssel párosul, akkor biztos h baj van. ha egy hétig hányik akkor ott nagyobb a gond...
Nem ártana dokinak megmutatni, sok mindentõl lehet. Mit etetsz vele egyébként?
A kérdező hozzászólása: Szinte mindent megeszik, de a házi kajcsit persze elõnyben részesíti, de igyekszem neki való kutyakaját is adni neki szárazat és konzervet egyaránt.Szárazból Pedigree-t vagy Royal Cannin-t kap, konzervból pedig Selekt Gold-ot.
Lehet túlzott gyomorsavtermeléstõl kezdve sok minden. Pedigree-t meg hasonló szemeteket dobd ki, "sarki bolti"táppal általában ne etesd. Az, hogy más nem törõdik a kutyája ilyen problémájával, nem jelenti azt, hogy te se vidd dokihoz, a te kutyádnál lehet teljesen mástól is.
A kutyának nem ideális, ha össze-vissza eszik mindenfélét. Állj rá egy fajta tápra. Házi kosztból pedig ne adjál semmit, amiben fûszer van.

Egy 7 hónapos kiskutya lehet tökéletesen behívható?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Kölyök még, kíváncsi, minden érdekli. Ez idõvel el fog múlni, de abban igazad van, hogy a felszedett mindenfélétõl félteni kell a kutyákat. Próbáld olyan helyre vinni, ahol nincsenek ilyen "élelmiszerek", a behívás meg idõvel jobb lesz, ha mindent úgy csinálsz, ahogy a nagykönyvben meg van írva. (Pl falkavezérség tisztázása). Hát ezt félve írom le, mert én még nem próbáltam, de lehet azt csinálnám, hogy ha a kutya nem figyel, dobj el olyan virslit, amibe teszel valami csípõset, amint felszedi, szólj rá, ha megeszi, rájön, hogy mit kapott be, és hátha idõvel rájön, hogy a földön rossz van, de tõled finomat kap, ha nem szed fel semmit. De azért ne hagyd ott a maradék virslit a többi kutyusnak :)

Kölyök még, kíváncsi, minden érdekli. Ez idõvel el fog múlni, de abban igazad van, hogy a felszedett mindenfélétõl félteni kell a kutyákat. Próbáld olyan helyre vinni, ahol nincsenek ilyen "élelmiszerek", a behívás meg idõvel jobb lesz, ha mindent úgy csinálsz, ahogy a nagykönyvben meg van írva. (Pl falkavezérség tisztázása). Hát ezt félve írom le, mert én még nem próbáltam, de lehet azt csinálnám, hogy ha a kutya nem figyel, dobj el olyan virslit, amibe teszel valami csípõset, amint felszedi, szólj rá, ha megeszi, rájön, hogy mit kapott be, és hátha idõvel rájön, hogy a földön rossz van, de tõled finomat kap, ha nem szed fel semmit. De azért ne hagyd ott a maradék virslit a többi kutyusnak :)
7 hónaposan már bõven behívhatónak kéne lennie. Ez következetesség és határozottság kérdése. Aki ilyenkor legyint, h "jaj még kicsi, majd kinövi" az nem ért a kutyákhoz... Ez nem kinövés kérdése, hanem a tiszteleté. A behívás megtagadása a legnagyobb vétek amit a kutya elkövethet a gazdával szemben. A behívás ugyanis nem feltétlenül egy végrehajtandó feladat, hanem hûen tükrözi a kutya-gazda viszonyt. Azt jól látod, h a kapcsolatotok mélyítése a kulcs, az h mekkora közted és a kutyád között a pozíció-távolság. A biztonságkedvéért itt van néhány alapszabály amit nem árt ha betartasz a behíváskor: - sose kergesd a kutyát ha meg akarod fogni - ha nem jön oda, akkor az ellenkezõ irányba kezdj el futni - ha elengeded akkor ne csak a séta végén tedd rá a pórázt hanem közben is sokszor hívd be, tedd rá, majd engedd el - ha csak a végén fogod meg, könnyen kialakul h akkor nem megy oda hozzád, mert tudni fogja h akkor van vége a sétának - sokszor játssz olyat vele (csakis biztonságos helyen (lehetõleg nem elkerítetten) - pl. erdõ, mezõ, hatalmas park ahol nincsenek autók), h amíg õ mást csinál elbújsz -> a kutyában minél fiatalabb korban el kell kezdeni tudatosítani, h neki kell vigyáznia arra h el ne hagyjon téged és nem te vigyázol rá. - szintén sokszor csináld séta közben, h hívod a nevén, amikor látod h felvette veled a kontaktot, elkezdesz rohanni a másik irányba és közben hívod majd iszonyatosan megdícséred - legyen egy konkrét parancs a behívásra és az ne a neve legyen! Ez olyan parancs amire azonnal, hezitálás nélkül jönnie kell! - ha nem jön, akkor SOSE hívd többször, menj oda és fogd meg! Ha kell akkor ilyen esetben - amikor látod rajta h nem akar odajönni és a megfogásból is kergetõzés lenne, tereld el a figyelmét. Mondd neki "figyel, figyel", majd kapjon egy teljesen ellentétes parancsot pl. "ül", "fekszik" bármi - amit tud a kutya és szeret - vagy olyan parancsok amiket klikkerrel tanult. Amikor ezt végrehajtotta odamész hozzá megdicséred. Majd pórázra veszed, tesztek néhány lépést. Leülteted, elengeded és pár másodperc múlva azonnal behívod. Nagy dicséret és újra mehet játszani. - olyan helyzetben sose add ki a behívás parancsot amikor nem vagy benne biztos, h végre tudod hajtatni a kutyával - pl. heves játékban van más kutyákkal - ha mégis hívod és nem jön, akkor csak azt erõsíted benne, h "anya hívhat, akár többször is, nem kell mennem ha nem akarok" Nagyjából ennyi. És tanulja meg, neki kell vigyáznia arra h te ne veszítsd el!
Helyes! Akkor a környéketeken mindjárt szét is nézhetsz, biztos van olyan kiképzõ aki ezt neked megtanítja. Ha itt laknál ahol én vagyok én is elvállalnám. Sok sikert a behíváshoz!
A kérdező hozzászólása: Hát az nagyon jó, nézek is egyet, 3000 igazán nem sok, mert én nem fogom élete végéig flexin sétáltatni a havanese-m attól hogy kicsi. A környékünkön agyon dícsérnek a nagykutyások, hogy milyen jó hogy az enyém nem fél a nagyoktól, meg hogy milyen okos. Hát még jó, 3 staffivel, 1 basset hounddal játszik a legtöbbet. Van 2 osztálytársam, nekik lehetetlen elengedni a kutyájukat, mert elrohannak, így kinevezték Spikey-t(kutyusom) a legengedelmesebb kutyának(az osztálytársak kutyái közül), pedig nem is tökéletesen behívható. De én maximalista vagyok, vállalom azt a kis költséget, ha már elrontottam a behívás dolgot. 13 vagyok, de akkor is:D
Egy órás foglalkozásért nem kérhetnek 3000.-ezernél többet.
Ha két-három alkalommal házhoz hívsz oktatót, az is be tudja neked otthon mutatni. Két három alkalommal együtt csináljátok. Azután az õ instrukcióit követve, már te is tudsz gyakorolni. Mindig olcsóbb, mintha befizetsz egy magas tagdíjat a sulin. Keress a lakhelyedhez közel valakit, hogy az útiköltségét megspórold. Vagy ha a kutyasuli közel van akkor onnan kérj meg valakit aki kijön hozzád.
Nagyon változó: van ahol havi tagsági van, van ahol tanfolyami díj - 5-6 ezertõl 40 ezerig széles a paletta. De a csak behívás tanítása kutyaiskolai keretek között nem fog menni. Nincs olyan óra, olyan "tantárgy" h behívás. Azt az óra, képzés alatt gyakorolják többször. Plusz ráadásul kutyaiskolában általában az ebek jobban tudják a behívást mint egyébként - mondjuk a Margit-szigeten... :oP Az ingergazdag környezet nagyon fontos. (persze csak ha már megy ingerszegény helyen)
A kérdező hozzászólása: Igazából nem vészes, csak tökéletesre szeretném. Tökéletes az összehang, a trükköket, feladatokat habozás nélkül megcsinálja, és szemmel láthatóan tisztel. Szerintem a behívást elrontottam, azért szeretném azt az egyet, mert a többiért ne kelljen már fizetni, ha jól megcsinálja a kutya. Házhoz járó oktató kizárva, nem tudok sokat erre költeni. Mennyibe kerül egy tanfolyam úgy átlagosan egy kutyasuliban?
De a behívás nem egy trükk. Jó behívás nincs jó kutya-gazda kapcsolat nélkül. A jó kutya-gazda kapcsolaton meg nagyon sokat kell dolgozni. Amit a trükkök tanulása, közös játék, következetesség alapoz meg. Persze ez csak az én véleményem, ami a saját tapasztalataimon alapul.
Miért ne! Minden kutyaiskolában kell tanítani a behívást. Ez az alaphoz tartozik!!! A kutyaiskolában azért vannak az oktatók, hogy oktassanak. Ha nekem odajön egy kutyás, és azt szeretné, hogy a kutyáját tanítsam meg a szabadon kúszásra, akkor megtanítom neki. Nem tart semeddig bemutatni a gyakorlatot és elmagyarázni.
Nem. Olyat külön oktatótól kérhetsz, aki csak veled foglalkozik - de annak borsos ára van. Egyébiránt én nem javaslom (és ha tõlem, mint oktatótól kérnék, én így nem is szívesen vállalnám el), h ilyet kérj, mivel a behívás nem egy trükk hanem a sikerét a köztetek lévõ kapcsolatra, összhangra lehet alapozni. És az ehhez vezetõ út az összes többi (számodra feleslegesnek tûnõ) feladat, amit a kutyasuliban csináltok.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi mindenki tanácsát, még gyakorolunk sokat. Arra a kérdésre is várom a válaszokat amit a szövegem végére írtam. Kutyasuliban lehet olyat kérni, hogy egy adott dolgot tanuljon meg a kutyám(az én esetemben a behívás)?
A világért se tegyél le olyan csali kaját amit a kezeddel érintesz. Rajta van a szagod és ezt a kutya érezni fogja. Nem fogja érteni és nem is érthetõ, hogy amin a gazda szaga rajta van miért nem ehetõ meg. Amirõl tiltani akarod, épp te kínálod fel neki, hogy egye meg.
Egy 7 hónapos javában kölyök még. Megerõsítésre van még szüksége jócskán. Ha felszedi azt, amit nem kellene, szájszíjjal menjetek arra a területre. Ha nincs lehetõsége felkapkodni a dolgokat, viszont nálad mindig akad jó falat, rájön, hogy érdemesebb odamenni.
"Csak kíváncsi, minden érdekli, nem direkt nem fogad szót, ahogy a kutya sem." Az a kutya (és az a gyerek), aki ismeri és érti a "gyer", "hozzám", "ide" parancsot, tudja mit kell tenni ha meghallja és mégsem teszi, az igenis szófogadatlan. Az direkt nem teszi azt amit kéne, tehát direkt nem fogad szót. És egyik esetre sem mentség, h még kölyök, vagy h még csak 3 éves és kíváncsi. Vannak szituációk, amikor ez nem megengedhetõ, és a behívás pont ilyen. Aki ezt nem veszi komolyan és következetesen az meg is látszik a kutyája behívásán.
7 hónaposan már bõven behívhatónak kéne lennie. Ez következetesség és határozottság kérdése. Aki ilyenkor legyint, h "jaj még kicsi, majd kinövi" az nem ért a kutyákhoz... Elsõ vagyok, és kösz... A futtatón az összes kutya ilyen volt, az enyém is, a válaszod ellenére is határozottam állítom, hogy ez idõvel elmúlik/elmúlt. A kölyök megszokja, hogy minden helyzetben a gazdi a fõnök, és a kíváncsiságát is le kell gyõzni ebben a helyzetben, és szót fogadni, de ehhez idõ kell. Nem hasonlítom a gyerekekhez a kutyákat, de egy 3 éves gyereket is szófogadatlannak ítélnél, ha pl. átszaladna az úton a játszótérre? Csak kíváncsi, minden érdekli, nem direkt nem fogad szót, ahogy a kutya sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenki válaszát, még bizonytalan vagyok abban hogy kiképzõt hívjak e, mert egyre több idõt fordítok a kapcsolatunk mélyítésére és arra, hogy tisztelettel, gondolkodás nélük odajöjjön hozzám. Képzeljétek, ma a barátaimmal sétáltunk elég nagy távon, vittem az én drága kiskutyám, és olyan jó érzéssel töltött el, hogy megdícsértek milyen ügyes, mert azonnal visszajött. A nagykutyások körében is elterjedt, hogy havanese létére, meghogy 13 éves vagyok, milyen okos kutyám van, a többi idegroncs elsüllyed mellette. Ma nagyon ügyes volt, úgy érzem "értett a nyelvemen, és én is értettem az övén". Amikor kb. 20 méterrel arrébb volt tõlem, ültünk a padon és bekapott egy csontot. Rákiabáltam hogy "fúj!" és azonnal kiköpte. Annyira büszke vagyok rá, ráadásul az övtáskámban kakiszedõ zacsi és néhány virsli volt, vészhelyzet esetére, amit egyáltalán nem kunyerált, bár ha adtam neki szívesen megette:-) Köszönöm mindenkinek a válaszát, ha neadj Isten romlana a helyzet, felhívok egy kiképzõt 2-3 alkalomra.

Tegnap este a 7 hónapos kan labradoromat összeragadva találtam a 9, 5 éves vizslámmal. Sajnos semmi jelét nem láttam annak hogy a 2 kutya érdeklődne egymás iránt. Szerintetek lehet belőle kiskutya?

A vizslám nem biztos hogy kibírna egy fialást, de apa meg azt mondta hogy nem költ pénzt kutyára! Mit tudok most tenni? Léci.

Legjobb válasz: ivartalanítsátok , jobb mintha megellené a kiskutyákat mert abba bele is pusztulna, arról nem is beszélva hogy a keverék kölyök rátok maradhatank..

ivartalanítsátok , jobb mintha megellené a kiskutyákat mert abba bele is pusztulna, arról nem is beszélva hogy a keverék kölyök rátok maradhatank..
*kölykök
A vizslád 99, 5%-os eséllyel vemhes lett. Nem hogy nem biztos tuti hogy nem fog kibírni egy fialást ha imégis nagyon le lesz strapálva a kutya és már soha nem lesz olyan mint régen. + 2-3 évvel meg rövidítheti az életét. Egyik ismerõsöméknek a 10 hónapos Kaukázusiuk filat és a kutya meg bírta szülni a kicsiket de annyira ki volt merülve hogy mire a doki kiért a kutya sajna elpusztult. Szóval jobb lenne elvinni egy ivartalanításra a kutyát!
Semmit nem tudsz tenni. A szuka kutya minden bizonnyal vemhesült, ha nem ivartalaníttatjátok, akkor tudnod kell, hogy az életét teszed kockára.
Legalább ezt ne írtad volna le... Egy pillanatig tényleg azt gondoltam, hogy felelõs gazdi vagy, és nem akarod szaporítani a kutyádat.
és ha belepusztul az ellésbe, akkor apád kivágja a kukába és majd szerez másikat ingyen? Erõltesse már meg a pénztárcáját és vigyétek el sos ivartalanítani a szerencsétlent! Legjobb, ha azonnal mindkettõt.
Igazad van tök normális hogy a 8 éves szukát befedeztettétek..most meg a majdnem 10 évest..
Nem hal bele az ivartalanításba. Ellenõrzött körülmények között, normál altatással sem. Nekem is ivartalanították már 11 éves kutyámat is.
És mégis mit gondoltok???Oké, hogy a szülésbe belehal, de szerintetek az ivartalanításba nem???Ilyen korban már az is rohadt veszélyes!!
A legbiztonságosabb, leghumánusabb és legolcsóbb megoldás az ivartalanítás.
Nincs más. Az ivartalanítás a legkegyesebb. És akkor jövõre sem lesz ilyen baleset.
A kérdező hozzászólása: Abban reménykedem hogy van valami kegyes megoldás! Ez még csak 24 órája történt!
Ha nincsen ivartalanítva akkor igen
ez baromság, nem potyognak ki életképtelen magzatok a kutyából. z Alizin, már egy más termék, Érdemes 3 hetesen csináltatni egy ultrahangot, és ha vemhes a kutyus, akkor beadatni neki az injekciót. ugy elvetél, hogy szinte észre sem lehet venni. én is egyszer igánybe vettem, amikor 24. napon vette fel a szukám a kant. Rá 2 évre gyönyörû tervezett almot hozott le, és a mai napig egészséges, 9 éves.
tuti nem lett terhes a szuka mert 7 hónaposan nem ivarérett még egy kutya mjad 9-10 hónapos korában szóval nem kell félni hogy terhes lett a kutyád :)
Ja, mert azt úgy látod! Ha össze tud ragadni, akkor már ivarérett.
A kérdező hozzászólása: Tegnap elmentünk az állatorvoshoz! A doki meglepõdve nézett hogy 7 hónaposan hogy tudtak összeragadni! Zsuzsa, a doki mondta hogy szerinte nem lettek kicsik, mivel van egy 9, 5 éves vizslalány akinek nem kellene már termõképesnek lennie és a tüzelésnek is el kellene lassan maradnia, meg van egy 7 hónapos labrador kanunk aminek pedig még nem kellene ivarérettnek lennie, vagy ha esetleg ivarérett akkor sem feltétlenül termõképes a kutya, mivel még elég fiatal, ugyanis 28-án volt 7 hónapos! Amit tudok tenni hogy várok egy hónapot, aztán ultrahanggal megnézik, ha pedig netán mégis lennének kicsik, akkor ivartalanítom ami 20-25 ezer körül van, vagy a lizin injekció amitõl semmi durva látványa és durva hatása nem lenne aminek az ára olyan 18-20 ezer forint körül lenne!
Az állatorvosodnak nem ártana visszaülni az iskolapadba. A kutyáknál nincs menopausa!!!! Életük végéig tüzelnek és fogamzóképesek maradnak. 7 hónapos kutya pedig már bátran lehet ivarérett. Vannak olcsóbb ivartalanítási helyek is, azt meg ne feledd el, hogy az injekcióból 2 kell.
A kérdező hozzászólása: Nem menopausát állapított meg a kutyámnál és egy szóval nem mondta azt hogy abszolút nem kell tüzelnie! Azon csodálkozott hogy ilyen mértékben már nem kellene produkálnia a jeleket, a 7 hónapos kutyámra pedig nem mondta hogy nem lehet ivarérett de nemzõképes nem feltétlenül! Bár lehet hogy így látatlanban jobban megtudod mondani mint õ... Az injekcióból 2 kerül 18-20 ezer forintba.
Az az 5 ezer forintos injekció, amit régen adtak, pont az említett mellékhatások miatt már megszûnt, nem gyártják, nem forgalmazzák. Van helyette egy másik, annak 16 ezer forint darabja és kettõt kell beadni neki. Az állatorvosom elmagyarázta, hogy csak félidõs vemhes kora után szokták beadni, mert akkor már biztosan tudni, hogy valóban vemhes-e a kutya és nem kell a gazdinak potyára kifizetni a marhadrága gyógyszert. Viszont itt írta valaki, hogy adtak a kutyájának és szörnyû élmény volt, hogy az életképtelen magzatok potyogtak ki a kutyából. Szóval olcsóbb és jobb az ivartalanítás.
A kérdező hozzászólása: Mikor 5 éves volt a mellékhatások miatt nem mertem neki beadatni az injekciót!
A kérdező hozzászólása: Egyenlõre normális válaszokat kérek nem pedig nagyképû hozzászólásokat! Ha annyira érdekel akkor közlöm, hogy 8 évesen 45 ezret költött a kutya fialására mert akkor a kan kutyától herpesz vírusos lett a szuka és a kicsik is fertõzõdtek! Végül császározni kellett a kutyát, mert a kicsik nagy része halott volt a szukában!
A kérdező hozzászólása: Lehetõleg a legolcsóbb megoldás érdekel jelen pillanatban! Olvastam injekciókról meg ilyenekrõl, valami hasonló megoldás érdekelne!
A kérdező hozzászólása: nem Drága! Nem ellik minden évben! Liza 9, 5 éves és eddig 5 évesen egyszer ellett, szerencsére fajtiszta kölyköket, ugyanis nem voltak betervezve a kicsik, 7, 5 évesen eddig tervezett kicsiket vártam! Valamint ez lenne a 3. fialása!
állatorvos, és igen, létezik vemhesség megszakitó injekció. De sulyra van, és kb. annyiba kerül, mint az ivartalanitás. alizin a neve, és beadható a párosodást követõ 0-45 napon belül.
A kérdező hozzászólása: Igen! Köszönöm a választ! Valami hasonló megoldás érdekelne, nem pedig ócsárolás, mert éppen a kölyök kutya semmi jelet nem mutatva ivarérettségnek csinált egy kiskutyát! Ha nem lennék felelõs gazdi akkor nem szedtem volna ki tõle az 1, 5 éves spánielt akirõl pedig tudom hogy tuti kutyát tud csinálni! Sajnos a lehetõ legolcsobb megoldás érdekel, ugyanis pénzt nemtudom hogy honnan fogok szedni rá, de nem hagyom hogy a kutyám megfialja a kicsiket!
Ha életben akarod tartani a kutyádat, akkor az ivartalanítás a legolcsóbb. De elnézést kérünk, hogy a 10 éves kutya ellését valahogy nem toleráljuk. Sõt! Már azt sem, hogy 5 évesen csináltatok vele almot.
Beszéld meg az állatorvossal, hogy részletekben szeretnéd fizetni a mûtét árát. Vagy a magzatelhajtó injekció, vagy ivartalanítás. De árban szinte ugyanaz...
A kérdező hozzászólása: Egyik ismerõsöm ma valami injekciót beszélt amit 72 órán belül kell megkapnia, és hogy õ is ezt adatta a kutyájának, de sajna nevet nem tudok! Errõl nem tudtok valamit? árban olyan 5000Ft-ot mondott!
A magzatelhajtó injekciónak meg olyan "cuki" mellékhatásai vannak, h csak na...
A kérdező hozzászólása: Lizának nem akartam almot! Egy társas vadászaton, ahol több kutya volt sikerült összehozni a kölyköket, pedig nem látszott rajta semmi ivarzási tünet! Szerencsére fajtatiszta kölykök lettek akkor! De nem akartam a kiskutyát neki mert kiállatásra akartam vinni a kutyámat! Érhetõ hogy egy majdnem 10 éves szuka fialását nem díjazza senki, de szerintem a legjobban nekem fáj most ez az egész, és valahogy további bántó és ócsárló hozzászólásokat valahogy nem veszem könnyedén mert elég rosszul érint ez az egész így is!
Hát én biztosan nem adatnék magzatelhajtó inekciót a kutyámnak. majd meglátod hogy mit kell átélnie neked és a kutyának egyaránt. Igen valamivel olcsóbb mint az ivartalítás. De az ivartalanítás sokkal jobb.
Hát inkább az ivartalanítás. Ahogyan az egyik ilõttem válaszoló írta: "A magzatelhajtó injekciónak meg olyan "cuki" mellékhatásai vannak, h csak na..." ezt garantálni tudom. Ez garantált. Az egyik rokonuk is ezt kérte a szukájának is ott voltunk. De nem kívánom senkinek azt az élményt...:(
Magyarul rászartok és nem figyeltek a kutyákra, bármilyen hihetetlen is ez az összeragadás igenis elõfordul ha egy KAN és egy SZUKA van egymás társaságában, fõleg ha nincs ivartalanítva, meg ha nem szól rájuk senki!!! Persze szerencsétlen szüljön 1-szer, 2-szer, 3-szor......meg 8-szor, meg 9-szer, miért ne??????Eladjátok a kiskutyákat aztán majd lesz belõle jó sok pénzetek, mi? Apád meg egy jó nagy állatgyûlölõ sutyerák paraszt lehet, hogy nem költ ilyenre, na az ilyentõl sajnálom a levegõt!!!!!Majd amikor apádnak baja lesz nehogy bevigyétek a kórházba kocsival, mert a benzin is pénzbe kerül!!!!! Ha nincs pénzem akkor is a kutyának veszek elõször kaját, ha baja van akkor is kezeltetem még ha kölcsön is kell kérni valakitõl!!!!!!Ehhez csak gratulálni tudok, kiállítottad rendesen a szegénységi bizonyítványod, sajna ennek a levét szegény kutyák isszák meg......!!!!!!

Van egy Erdélyi kopó kiskutyám 7 hónapos! Többi lent? SOS?

A kopó elött a többi kutyámat sileresen betanítottam, elfogadták hohy én vagyok a falkavezér.De a kopó kifogott rajtam,igaz hogy 5 hónaposan hoztam el ami picit késõn van! Lebontotta a folia sátrunkat,szétép mindent saját kedve szerint pakol,nagyon akaratos pedig keményen van fogva csak a károkat csinálja és már nagyon nagy összegben van! Anya már azon gondolkozik hogy odaadja egy vadásznak! De én nem szeretném mert a kutyát én hoztam, nekem kell megoldanom a helyzetet! Hogy törjem be? SOS! Várom a javaslatokat?

Legjobb válasz: Eddig mivel próbálkoztál? Érdemes lenne erdélyi kopósoktól tanácsot kérni, akik jól tudják, általában mi szokott a fajta egyedeinek beválni. Biztos van nekik fórumuk.

Eddig mivel próbálkoztál? Érdemes lenne erdélyi kopósoktól tanácsot kérni, akik jól tudják, általában mi szokott a fajta egyedeinek beválni. Biztos van nekik fórumuk.
"Betörni" XD Ez nem egyló, ilyen hozzáállással csoda, hogy az eddigi kutyáiddal nem volt nem volt gond, bár ezek után gyanítom azok inkább féltek, mint tiszteltek. Le kell kötni az energiáit. Szellemileg, testileg. Ennyi a nagy titok. Amíg nem elégíted ki az igényeit semmit nem várhatsz tõle. Miután vadászkutya, nem lesz egyszerû, de napi néhány órás séta, kiszagolós, nyomkövetõs játékok, apportírozás, segít.
Milyen kutyáid voltak elõtte?A rombolás nem a vezérség nem elfogadása miatt van, hanem mert tele van energiával és nincs levezetve, ahogyan az ösztönei sem.Nem betörni kell, egy kopót nem is lehet, hanem megfelelni az igényeinek, vagy valóban , odaadni egy vadásznak.
Az erdélyi kopó egy hatalmas mozgásigényû fajta, naponta többtíz kilométert kellene futnia, emellett szellemileg is le kellene fárasztani és akkor meglátod nem lesz se ereje se kedve rombolni, ez itt nem nevelés meg keménykedés kérdése. Most mennyit mozgatjátok egy nap?
nekem is volt, mindent összerágott, a kiterített ruhát leszedte, a facsemetét kinyírta, mert volt rajta egy 1 cm x 5 cm-es papírka, amit fújt a szél. próbáltam vele futni, de egy macska miatt majdnem autó alá rántott. nem tudtam lefárasztani, ha elszökött, egész napot futott, és kimerülve jött haza, 3 napig az izomláztól fel sem tudott állni. rossz társ voltam neki - most már tudom
Sz*pd le a kutyat aztan nem lesz semmi baja.
Egy kopó nevelése nem kezdõ kutyásoknak való feladat. A kopóknak nagyon nagy a mozgásigényük és amellett szellemileg is le kell õket fárasztani. Nagyon okos kutyák, könnyen taníthatók, és kell nekik a napi minimum 2-3 óra aktív mozgás. Minden kutya elfoglalja magát, amikor unatkozik. Ilyenkor elõfordul, hogy kisebb-nagyobb károk keletkeznek, de erre nem elsõsorban a nevelés a megoldás, hanem a kutya igényeinek megfelelõ kielégítése. Ha ezt nem tudod biztosítani, akkor ne tarts erdélyi kopót!

7 Hónapos Németjuhász kiskutyámnak be van gyulladva a heréje! Mit tegyünk?

Azt mondták hogy ez kihat a hátsó lábaira de növésbe is van nagyon sokat nõtt!És emiatt is sántít+ a fölsõ szemfoga is bent van még ami tejfog a doki látta csonthártya gyulladásra gyanakszunk kapott injekciót rá.Kapja a zöldkagylós kapszulákat de még az se segít.Tegnap még ment ma fel sem tud kelni fáj neki ha megfogjuk.Algophyrint adtunk neki mert annyira sírt és jobban lett egy kicsit.Holnap jön egy másik orvos és õ is megnézi hogy mi a baja.(kullancs nem volt benne nem hányt az étvágya jó)Dp-re nem gyanakszunk.

Legjobb válasz: attól hogy nem gyanakodtok, még megszûrettétek? A dp szûrés a mai világban elengedhetetlen

attól hogy nem gyanakodtok, még megszûrettétek? A dp szûrés a mai világban elengedhetetlen
Akkor fogod és összekötöd gézzel a száját. Ne töketlenkedjetek már. Képzeljétek magatokat a helyébe, milyen fájdalom lehet az, ahol már menni se bír (és a kutya fájdalomküszöbe sokkal magasabb, mint az emberé).
Szájkosár és be a kocsiba.Nem kell ezzel sokat tökölni.De háznál az orvos nem tud normális kezelést adni, ivartalanítani sem tudja háznál.Ha pedig ilyen fájdalmai vannak kivizsgálásra van szüksége!
Szerintem jobban járnátok, ha egy rendelõbe mennétek el, és nem házhoz hívnátok a dokit.Háznál végesek a doki lehetõségei is.
Mármint az fáj, ha a heréjét megfogjátok? Akkor a leggyorsabb és végleges megoldás az ivartalanítás. Ilyen fájdalmak mellett nem várnék vele.
A kérdező hozzászólása: Az a nagy baj még, hogy nem igen tudjuk elmozdítani mert nagyon sír és harap... az elõbb voltunk kint magától felkelt és jött 5-10 métert aztán vissza és lefeküdt ennivalóval tudtuk csak becsalogatni a meleg helyére de iszonyatosan nehezen tudott csak felkelni
A kérdező hozzászólása: Tényleg sántíthat-e attól is hogy ha be van gyulladva a heréje? Mi is ivartalaníttatni akarjuk, de megvárjuk mit mond a doki holnap reggel.
Bizony. Szájkosarat rá és elvinni.
A kérdező hozzászólása: Vettünk szájkosarat neki de sajnos nagy ami meg kisebb volt az már kicsi rá.
Akkor vegyetek egy olyat, ami jó rá. Jobb helyeken vissza is cserélik, ha nem jó a méret.
Ha a doki csonthártyagyulladásra "gyanakodott", akkor injekció, tabletta és hatnia kellene igen gyorsan. A here begyulladása teljesen más dolog. Annak köze nincs a csonthártyához. Rendelõ és olyan, ahol röntgent tudnak csinálni. A legtöbb csonthártyagyulladásnál azért nem lesz járásképtelen a kutya. Amíg kiderül, mi a valós baja, húsfehérje megvonás.

A kiskutyám most 7 hónapos és a nála fiatalabb kutyáktól fél, behúzza a farkát és elbújik. Valaki segítene? Miért van ez?

Legjobb válasz: Lehet,hogy keveset volt,van kutyák között.Vigyed kutyaoviba,ott hasonló vagy fiatalabb kutyuk is vannak és oktatók is segítenek.

Lehet, hogy keveset volt, van kutyák között.Vigyed kutyaoviba, ott hasonló vagy fiatalabb kutyuk is vannak és oktatók is segítenek.
A kérdező hozzászólása: De a nagyoktól egyáltalán nem fél
Lehet, hogy nem szereti, ha a kiskutyák ráugranak és harapdálják.. a nagyok nyugisabbak.

Mit tegyek ha a 7 hónapos labrador kiskutyám szőre hullik? Naponta többször is megfésülöm de nem használ.

Legjobb válasz: Semmit! Csak vedlik, mert télen mindig sûrûbb lesz a szõre nyàron meg lehullatja vagy minek mondják ezt. xD Semmi baja sincs, mert az én kutyusom is ezt csinálja. :)

Semmit! Csak vedlik, mert télen mindig sûrûbb lesz a szõre nyàron meg lehullatja vagy minek mondják ezt. xD Semmi baja sincs, mert az én kutyusom is ezt csinálja. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!