Találatok a következő kifejezésre: 7 hónapos kb (74 db)

Kislányom 7 hónapos. Kb két hete reggel és este tápszert is kap. Este hajlandó csak inni belőle, azt is változó mennyiséget. Éjszaka fél-1óránként felkel mert fáj a hasa. Többi lent?

Nem tudom ettől lehet e, mert már eszik rendesen is, és szopizik is amit még tud, mert sok nincs. Nálatok volt hasonló? mi segített?

Legjobb válasz: Mikor 7 hónapos volt a kislányom, mi is így voltunk. Sõt itt is voltak kérdések ezzel kapcsolatban. Nem lehet, hogy mozgásfejlõdés miatt van? Nem kezdett el valami új mozgásformát? Mászni, felülni, felállni? Nálunk szerintem azért volt. kb 1 hét után rendezõdött. De akár lehet a táptól is. Lehet próbálhatnál másik fajtát.

Mikor 7 hónapos volt a kislányom, mi is így voltunk. Sõt itt is voltak kérdések ezzel kapcsolatban. Nem lehet, hogy mozgásfejlõdés miatt van? Nem kezdett el valami új mozgásformát? Mászni, felülni, felállni? Nálunk szerintem azért volt. kb 1 hét után rendezõdött. De akár lehet a táptól is. Lehet próbálhatnál másik fajtát.

7 hónaposan kb hány ml tejalapú táplálékra van szüksége naponta a babámnak?

Reggel szopizik, délben a fagyóból kap tejet, este tápszer. Jó így vagy sok/kevés?

Legjobb válasz: Ha megvan a fél liter, akkor okés:)

Ha megvan a fél liter, akkor okés:)
elvileg kb.600-700 ml, de az enyém mondjuk 440 ml tápszert iszik össz.

Egy 7 hónapos babának kb. mennyi zöldség v. gyümölcs tesz ki egy teljes ebédet? Hogyha 10 óraira pl. csak barackot kap az elég neki?

Nem grammra érdekelne, hanem inkább darabra.

Legjobb válasz: Az én kisfiam 7,5 hónapos, 9 kiló. Neki ebédre 1 szem krumpli ugyanannyi zöldséggel + tápszer hígításra kb. 30-50 ml. Tízóraira 1 egész alma + negyed banán vagy fél barack vagy 1 egész körte + 1-2 db. babakeksz. De ha kihagyom a babkekszet akkor kb. 1,5-2 óra múlva lesz éhes. Uzsonnára kb. ugyanannyi mint ebédre, mert én a dokink ajánlására uzsira is fõzit adok, mert az táplálóbb. De van hogy tejpépet 1 héten 1-2-szer, akkor kb. 120 ml vízzel + 1 alma vagy fél banán + a tejpép por 4 evõkanál. Nekünk nem lenne elég csak a barack tízóraira, abból meg tudna enni 2-3 db-ot is hogy jól lakjon, de akkor megfájdulna a pocija tõle. Attól függ milyen súlyú a babád és hogy eddig mit evett. Ha most kezdtétek a hozzátáplálást, elég lesz kisebb mennyiség is. Én inkább almával keverném a barackot, nem önmagában adnám.

Az én kisfiam 7, 5 hónapos, 9 kiló. Neki ebédre 1 szem krumpli ugyanannyi zöldséggel + tápszer hígításra kb. 30-50 ml. Tízóraira 1 egész alma + negyed banán vagy fél barack vagy 1 egész körte + 1-2 db. babakeksz. De ha kihagyom a babkekszet akkor kb. 1, 5-2 óra múlva lesz éhes. Uzsonnára kb. ugyanannyi mint ebédre, mert én a dokink ajánlására uzsira is fõzit adok, mert az táplálóbb. De van hogy tejpépet 1 héten 1-2-szer, akkor kb. 120 ml vízzel + 1 alma vagy fél banán + a tejpép por 4 evõkanál. Nekünk nem lenne elég csak a barack tízóraira, abból meg tudna enni 2-3 db-ot is hogy jól lakjon, de akkor megfájdulna a pocija tõle. Attól függ milyen súlyú a babád és hogy eddig mit evett. Ha most kezdtétek a hozzátáplálást, elég lesz kisebb mennyiség is. Én inkább almával keverném a barackot, nem önmagában adnám.
1 db elég neki szerintem. Legalábbis az enyémnek elég volt.
Minden babának más az étvágya, így ezt nem lehet megmondani. Az enyém pl. ennyi idõsen kb. 1 felet evett meg jó esetben...Csinálj meg 1-et és meglátod..egyszerre csak keveset tegyél a tányérra és ha még kér, újra..a maradékot tedd a hûtõbe, holnap odaadhatod!
Az én lányom 8 kg és 8 hónapos, de nem eszik többet, mint 7 hónaposan. Szóval pl barackból 1-1, 5 db + 1 kisebb alma az adagja ( ez kb 160-180 ml, ennyi az üveges bébipapi is) Répából 2 db+ 3-4 rózsa brokkoli, vagy 2 répa+ 1 közepes krumpli. Mindig arra törekszem, hogy kb 180 ml legyen a végeredmény, mert a lányom annyit simán megeszik.
A kérdező hozzászólása: 7700 gr a fiam és 75 cm. Az a baj, hogy õ addig eszik amíg kapja. Utána meg jön ki belõle a felesleg. Ezért vagyok bizonytalan abban, hogy mennyitõl lakik jól. Tízóraira 1 üveg bébiételt szokott enni, az ebédet 1 hete kezdtük kiváltani krumplival.


Milyen mennyiségeket eszik a 7 hónapos babátok? Azért kérdezem, mert a kisfiam gyümiből max.60-80ml, főziből is kb. ennyiket eszik. Ez normális?

Legjobb válasz: Nekem is 7 hónapos a kisfiam. Fõzelékbõl általában egy üvegnyi, ill. egy kis tálkányi (kb. 190-200 g) az adagja, gyümölcsbõl hasonló mennyiség, ma pl. egy almát és egy banánt reszeltem neki tízóraira. Gondolom, tápszert vagy anytejet kap még a kisfiad kiegészítésképp? Szerintem fölösleges aggódni, vannak idõszakok, amikor kevesebbet, máskor többet esznek. Lehet a fogzástól is. Fontos, hogy türelmes légy. Fiacskámat gyakran minden más érdekli, ami körülötte van, csak az evés nem, így 20-25 percig is eltart, míg végre sikerül megetetnem.

Nekem is 7 hónapos a kisfiam. Fõzelékbõl általában egy üvegnyi, ill. egy kis tálkányi (kb. 190-200 g) az adagja, gyümölcsbõl hasonló mennyiség, ma pl. egy almát és egy banánt reszeltem neki tízóraira. Gondolom, tápszert vagy anytejet kap még a kisfiad kiegészítésképp? Szerintem fölösleges aggódni, vannak idõszakok, amikor kevesebbet, máskor többet esznek. Lehet a fogzástól is. Fontos, hogy türelmes légy. Fiacskámat gyakran minden más érdekli, ami körülötte van, csak az evés nem, így 20-25 percig is eltart, míg végre sikerül megetetnem.
Nekem hat honapos a fiam es o (szerintem) eleg nagy mennyisegeket igenyel, ahhoz kepest, hogy nemreg kezdtuk a hozzataplalast. Mindent szeret, amit eddig kapott, napjaban otszor eszik. Zoldsegbol, gyumolcsbol kb 120-150 ml-nyit. Ma peldaul uzsonnara egy vekonykabb banant es egy nagyobb szilvat evett meg 2 kaveskanalnyi rizspeppel keverve. Ebedre ma ceklat kapott edesburgonyaval es ceklaval, nem mertem le, de tobb volt mennyisegileg, mint az uzsi adagja. Ha szopik mellette, vagy tobbszor eszik egy nap, akkor szerintem nem baj, hogy ennyi fogy, foleg, ha meg a sulya is no normalisan. Mondjuk azt hozzateszem, hogy az en fiam eleg nagy (74 cm es 9 kg), szoval szerintem a meret is szamit, hogy mekkora testet kell taplalni.
A kérdező hozzászólása: Nekem 10kg és 73cm a kisfiam, úgyhogy méretekkel és étvággyal nincs gond:) Igen tápszerrel pótlom a mennyiségeket. Türelmes vagyok, csak kicsit aggódtam hogy 7 hónaposan nem eszik normál mennyiségeket gyümibõl és fõzibõl. Pedig igyekszem neki fõzni v. üveges bébiételt kap. Nálunk is eltart egy kajcsizás 15-20percig is. Remélem hamarosan többet fog enni:)
Pont ugyanez a gondom nekem is, mint a kérdezõnek. Pár kanál után nem nyitja ki a száját és még sír is. Én a kanálra gyanakszom, meg a bedagadt fogínyére. Gyanítom, nem csípik egymást. Szerintem se aggódj, annyit eszik, amennyit igényel. Nekem legalábbis ezt mondta a védõnõ.
Tök normális! Kislányom 9 hónapos és kb. annyit eszik, mint a Te babád. Folyamatosan jönnek a fogak és duzzadt fogíny nagyon nem barátja a kanálnak. Sztem ne aggódj, fog többet is enni ahogy egyre ügyessebbek lesztek. 1-2 hete látom én is, hogy szívesen enne a mi kajánkból, de amint megpróbálom, néhány falat esetleg kanál (ha éppen nyugi van a fogzás terén) után nem hajlandó kinyitni a száját. Mivel van már 4 foga elé rakom a darabkákat és õ majszolja el, ha van kedve hozzá, így nem is okoz magának fájdalmat és eszik is valamennyit. Még csak szórakozásnak, játéknak veszi az evést. Ha van kedve eszik, ha nincs akkor semmit nem lehet letuszkolni a szájába. Ez van, majd esznek, ha egyre idõsebbek lesznek. Jó babázást. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, aranyosak vagytok:)

Kirándulni szeretnénk menni egyik hétvégén, kb 300 km-r távolságra 7 hónapos kisfiunkkal, melyek azok a nehézségek amikkel kell küzködni egy 6-7 órás útnál. Mi okozhatnak problémát a gyereknél?

Legjobb válasz: Mi 3 orákat utazunk havonta 1* oda 3 vissza 3 ! 6 hónapos,ha elalszik nincs gond mondjuk mi mindig alvás idöbe indulunk,néha nagyon elkezd nyüszögni ki akar jönni az ülésböl ekkor probálok játszani vele mondokák+ csõrgõ zõrgõ játékok ha már nagyon nem biri akkor megállunk tiszta pelus pici kézben levés és indulunk tovább! Ha kell töbször megállunk nem akadály!

Mi 3 orákat utazunk havonta 1* oda 3 vissza 3 ! 6 hónapos, ha elalszik nincs gond mondjuk mi mindig alvás idöbe indulunk, néha nagyon elkezd nyüszögni ki akar jönni az ülésböl ekkor probálok játszani vele mondokák+ csõrgõ zõrgõ játékok ha már nagyon nem biri akkor megállunk tiszta pelus pici kézben levés és indulunk tovább! Ha kell töbször megállunk nem akadály!
Még annyi ha nagyon ki is akar jönni az ülésböl ne vedd ki menet közben, egy az hogy bünti van érte 2 meg hogy akkor nagyon megszokja!
Ha nem volt még hosszabb autóúton lehet nehezen viseli. Az én lányom 10 hónapos, de de még most is nehezen viseli a hosszab utakat, pedig kéthetente utazunk a szüleinkhez, akik 250 km-re laknak. De az is lehet, hogy átalussza az utat. Én mindíg igyekszem úgy idõzíteni az utazást, hogy álmos legyen így tuti alszik min. egy órát. Legyen nálatok elegendõ folyadék, kajcsi, ha megéhezne, de ilyenekre úgyis gondolsz gondolom.
Ha egy napra mentek hosszú út ez egy ekkora babának. Nagyon megviseli.
A kérdező hozzászólása: Hajduszoboszlora szeretnenk menni, penteken reggel indulnank es vasarnap v hetfon jonnenk vissza, igy remelem nem lesz annyira nehez.

Babám 6 hónapos, kb 1 hete eszik tápszert, 3 napja napi 5-6-7 alkalommal is kakál. Ez normális?

Anyatejesen volt úgy, hogy csak heti egyszer kakált, most napi 8 pelust is elhasználunk és szinte mindben van kaki. Ez így jó? Vagy tápszert kell váltanunk?

Legjobb válasz: Persze, hogy normális. Aztán szépen beáll majd neki. 11 hónapos lesz lassan a lányom, neki napi 2 max 3 kakija van, 3 hónapos kora óta tápszeres, 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást és az elején neki is szinte minden evésnél volt kakis pelus. Milyen a széklete egyébként?

Persze, hogy normális. Aztán szépen beáll majd neki. 11 hónapos lesz lassan a lányom, neki napi 2 max 3 kakija van, 3 hónapos kora óta tápszeres, 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást és az elején neki is szinte minden evésnél volt kakis pelus. Milyen a széklete egyébként?
Milyen a széklete?
Az anyatej az egyetlen, amit teljesen meg tud emészteni, tehát alig lehet kakija.Normális, ha mást is adsz, akkor elõbb utóbb több lesz. De miért tápszert adsz, miért nem kezded a hozzátáplálást?
Mi 6 hónaposan már mindent ettünk, mert nem akart 3 hónap után se szopizni, se tápszert inni. A hozzátáplálást kezd el neki. Ja és nekünk is majdnem minden (napi 5-6)pelusban van széklet. Teljesen rendben van.
A kérdező hozzászólása: Sûrû, néha nagyon kemény. Akkor mit adjak neki? Az õszabarckon és almán kívül nem nagyon akar mást enni. Répát, céklát, sütõtököt, gesztenyét kóstoltattam már vele. Mit adhatok még neki?

Azok a 6-7 hónapos babák, akik kb. este 9-kor fekszenek le, mikor és mennyit alszanak napközben? Valamint mikor kelnek reggel?

Legjobb válasz: Szia, a kislányom 5,5 hónapos, õ este fél kilenckor fekszik, 2 óra körül felkel, aztán 5-6-kor de visszalszik mindig. 8 óra körül felkel, aztán napközben alszik 4X fél órát. Összesen kb 12 órát alszik, ami elég kevés.

Szia, a kislányom 5, 5 hónapos, õ este fél kilenckor fekszik, 2 óra körül felkel, aztán 5-6-kor de visszalszik mindig. 8 óra körül felkel, aztán napközben alszik 4X fél órát. Összesen kb 12 órát alszik, ami elég kevés.
7 hós. délelõtt alszik fél órát délután alszik 13-16-ig estefél még max fél órát valamikor, de nem mindig. 9-kor teszem le és 7-7.30-kor kel.
Az enyémek ilyen idõs korukban 10 felé feküdtek le és reggel 8-ig aludtak. aztán délelõtt egy fél órát, délután egy órát, kettõt.
Szia! Kisfiam 6, 5 hónapos. Este fél nyolc körül aslzik el reggel 7-ig. Nappal 2-3x 30perc.
Az én lányom este fél9-9 körül alszik el és reggel 7 körül ébred. Eszik és utána még mindketten visszafekszünk, alszunk 9-10ig. Délután 2-tõl fél5ig alszik + elõfordul, hogy fél7 körül is még alszik 1 órácskát, de ezt már inkább nem nagyon engedem neki, mert akkor az esti lefekvés tolódik 10-11 órára. 6hós
7kor kelt fel ilyen idõsen reggel és napközben 3-4 órát aludt. Szóval összesen 13-14 óra alvás, ami szerintem megfelelõ. Most 11hónapos, de még mindig alszik napközben 2-3 órát.

Mennyit alszanak a kb. 6-7 hónapos babák nappal?

Néhány napja azt vettem észre, hogy a kisbabám rengeteget alszik, állandóan fáradt. Este 9 körül elalszik, utána éjjel felébred, jön mellém az ágyamba, de ott amint elalszik, én átmegyek egy másik ágyba, hogy ne zavarjuk egymást. Aztán reggel hétkor kelés, de fél 9-9 körül már megint alszik úgy 11-ig. Aztán 13 körül már dörzsölgeti a szemét. Mivel egy etetés van nálunk 14 körül, ezért próbálom húzni az id?t, de etetés után 14.30-kor már megint alszik legalább másfél-két órát. Normális ez? Tény, hogy alul jönnek a fogai, de még nem hallottam, hogy ez fokozott aluszékonysággal is járna. Másnak is van ilyen álomszuszék babája, vagy jó lenne elgondolkodnom az okán?

Legjobb válasz: Nálunk is volt sokkal éberebb idõszak, de most mi is kb ennyit alszunk. Kislányom 6 és fél hónapos, neki most a szemfoga jön. Én nem gondolkodtam azon, hogy ez baj lenne, én is csak csodálkozom, de amúgy jókedélyû, úgyhogy tuti nincs baj. Üdv:-)

Nálunk is volt sokkal éberebb idõszak, de most mi is kb ennyit alszunk. Kislányom 6 és fél hónapos, neki most a szemfoga jön. Én nem gondolkodtam azon, hogy ez baj lenne, én is csak csodálkozom, de amúgy jókedélyû, úgyhogy tuti nincs baj. Üdv:-)
Az én 7 hónapos babám is mormota korszakban van, pedig eddig jó, ha fél órát aludt napközben. Most 6-kor kel, 8-12-ig alszik, ebéd közben már annyira dörzsöli a szemét, hogy a szemöldöke is fõzelékes:-), 14 körül elalszik és 16-17 h-ig nem kel fel. Az éjszakát átalussza. Én a hozzátáplálásnak tudom be, mert egy hónapja váltottuk ki az ebédet ill. már a tízórait és az uzsonnát is és rohamos hízásnak indult. Nagyon kevés volt már a tejem, így szinte állt a súlya, de most több mint egy kilót hízott egy hónap alatt / hál' istennek /, szerintem a szervezetének ezért van szüksége sok pihenésre.
Jajj csajok de örülök nektek!!!! Már én is kezdtem aggódni mi van a kislányommal, eddig örültem ha fél -1 órákat aludt egyszerre napközben, de most 1-1, 5 órákat alszik. Azt hittem baja van, de ezek szerint nem. KÖSZÖNÖM!!!!!
6 hós kisfiam 3x30 percet alszik csak :(
Az enyém hét hónapos kora óta úgy alszik, hogy este 8-tól reggel hétig, aztán 10-kor tízóraizik, utána alszik 1-másfél órát, aztán 2-kor ebéd, utána megint kb. 1-másfél óra alvás van. Amúgy egy valamit nem értek. Azt mondod, hogy éjjel, amikor felébred, utána melletted elalszik, aztán te át mész egy másik ágyra. Ilyekor otthagyod a babát az ágyon? Vagy átteszed a kiságyba?
Amúgy teljesen normális a napi két alvás. elpzõ voltam
A kérdező hozzászólása: Nem teszem a kiságyba, mert felébred közben. Ugyanabban a szobában maradok, csak egy másik ágyon. Szuperbiztosan van a baba elhelyezve, nem tud leesni, errõl gondoskodtam. Ha esetleg erre gondoltál :-)

7 hónapos babának egy nap hányszor és kb mennyit kell ennie, akkor ha este fél 8tól reggel 7 ig alszik?

Jelenleg reggel este 240 ml táp, tízórai 10kor gyümi, 1kor f?zelék, 4kor tejpép.

Legjobb válasz: ez jó és egy étkezésre legalább 250-300ml ételt egyen... én babám is 7 hós és igy eszik ahogy a tied:)

ez jó és egy étkezésre legalább 250-300ml ételt egyen... én babám is 7 hós és igy eszik ahogy a tied:)
mi pont így alszunk, nálunk ez van: reggel 260 táp (220 lenne, csak higítom, mert keveset iszik napközben), tízórai gyümi+kekszpor (150 ml körül lehet), vagy joghurt, délben 250 fõzelék, uzsonára 250 tejpép, vacsira megint 250 fõzelék és este 8-9 fele 200 táp, ez is higítva, 160-ról. Szóval összesen ml-re ami tápanyag, az kb 1300. Nekünk ez vált be, és így se hízik 20 dekánál többet havonta mostmár. 8, 25 deka, 11 hónapos. 7 hónaposan ugyanígy kajált, csak tápszer helyett reggel és este szopizott, fogalmam sincs, mennyit.
Amiket írtok grammok, vagy milik? Bocsi, hogy belekérdezek, de az én 9 hónapos lányom még életében nem evett 200 g- nál több kaját egy evésre és ötször eszik egy nap. Amúgy mis így ettünk hét hónaposan és még most is. Szinte percre pontosan ezek a hami idõink. Jó babázást mindenkinek
milik

7 hónapos a babám, a főzelékben kb. hány százalékának kell lennie a húsnak?

kb. a 10% a hús mennyissége a f?zelekbe amit bele teszek, ti mennyit raktok? A bébi kaján 8-14% ig mozog, de szerintem ez kevés. Természetesen kb mennyiséget írjatok, senki nem centizi ki.

Legjobb válasz: Napi 5 dkg hús szükséges. 10 hós fiamnak és 2db ökölnyi nagyságú krumplival készítem és egyik nap gyümit, másik nap zöldséget teszek hozzá. Összeturmixolom és kb annyi fõzõlét hagyok rajta, hogy az egész 8 dl legyen. Tehát kb 5 dkg hús 8 dl fõzelékbe. Ma volt a védõnõ és azt mondta ez így jó !

Napi 5 dkg hús szükséges. 10 hós fiamnak és 2db ökölnyi nagyságú krumplival készítem és egyik nap gyümit, másik nap zöldséget teszek hozzá. Összeturmixolom és kb annyi fõzõlét hagyok rajta, hogy az egész 8 dl legyen. Tehát kb 5 dkg hús 8 dl fõzelékbe. Ma volt a védõnõ és azt mondta ez így jó !
szerintem is kevés a bébiételekben található. nekem az orvosunk azt mondta, h 2x2x2 cm-es darab az adagja 5-6 hós korban. ez kb. 30 g lehet, ha jól saccoltam.
Én általában egy evõkanálni mennyiséget sziktam a kajájához tenni, de néha többet is. Semmi baja nem lesz tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Igen nekem is azt mondta a doki, hogy kb 25 g körülit tegyek bele. 200 g-os fõzikbe teszek ennyit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!