Találatok a következő kifejezésre: 7 hónapos hogyan tudom (34 db)

Ha a törpenyuszinkat nem vettük sokszor ölbe kiskorában, akkor 7 hónaposan hogyan tudjuk ölbe szoktatni? Olyan jó lenne, ha bújós lenne, de nem az!

Legjobb válasz: van olyan nyuszi, ami egyszerûen nem igényli. nekem van 2, az egyik mindig jön az ölembe, hogy simizzem, a másik meg rohangál, néha megáll elõttem, akkor megsimizem, és rohan tovább... :) de azért lehet, hogyha kézbõl eteted, vagy ilyesmi, akkor hozzád szokik hajrá!

van olyan nyuszi, ami egyszerûen nem igényli. nekem van 2, az egyik mindig jön az ölembe, hogy simizzem, a másik meg rohangál, néha megáll elõttem, akkor megsimizem, és rohan tovább... :) de azért lehet, hogyha kézbõl eteted, vagy ilyesmi, akkor hozzád szokik hajrá!
Kezd úgy, hogy egy hétig simogatod, vakargatod stb... Egy hét után vedd ölbe, de csak úgy, hogy egy pokróc van rajtad! Aztán ha ott nyugodtan simogatod, kész! Máris bújós nyuszkód van! :D
Szerintem nem fog sikerülni. Az enyém már majdnem egy éves. A tenyésztõje nem fogdosta kiskorában. Nem sikerült az ölembe szoktatni mindezidáig. Szeret, az látszik rajta, a simogatást is élvezi (bár õ dönti el, hogy mikor szabad), meg jön utánam mindenhova, de hogy felvegyem, azt nem engedi, és egyébként sem bújós, nem keresi a testi kontaktust. Õ ilyen, kész. Azt hiszem, egyszerûen vannak távolságtartó nyulak, meg bújós nyulak.
A kérdező hozzászólása: Igen a miénk is olyan, hogy fut oda hozzánk, engedi a simit, kézbõl etetjük, de ha felemeljük, ölbe vesszük, kiugrik...:(
7 hónaposnak még ne adj halat szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Nekem is azt mondta a védõnõm, hogy adhatok halat, de arra már nem tért ki, hogy milyet:( A rio mare gondolom sózott, vagy nem?
Bébiételben is létezik halas, amit 6 hónapos kortól lehet adni. Én egyébként rio mare konzerves tonhalat veszek, az garantáltan szálkamentes. Krumplival és házi paradicsomlével összefõzöm, turmixolom. Isteni, és a 7, 5 hónapos kisfiam nagyon szereti.
Ha mindent betartanánk a babakajában, akkor éhen maradnának, az én lányom 8 hós, halat eszik, mégpedig iglo halrudat, amit én még megrágok neki(mint a régi idõkben), te vagy az anyja neked lehet.
Én meg sertést nem adok neki, csak 10 hónaposan. Egyébként védõnõ és gyerekorvos tanácsára adtam a halat 7, 5 hónaposan, emellett csirke-pulyka és csirkemáj a nyerõ nálunk.
én sem adnék neki 7 hónaposan. 7 hnaposnak csak csirkát, max. sertést.
A gyerekeü kiskönyvben tényleg az szerepel, hogy 10 hónapos kortól, de ott a csirkemáj is úgy szerepel, mégis már az 5 hónapos bébiételekben van máj. Szóval adhatod neki nyugodtan, én is 7, 5 hónaposan kóstoltattam vele.
Én azt hallottam hogy nem szabad tengeri halat adni! De még nem tartunk ott, mi sem (5 hós)Csak érdekelne a halszakértõk véleménye! :) Bocsi kicsit off
Szia! Szerintem meg adhatsz neki, 6 hónapos kortól. Nagy hal szakértõ vagyok :) mert imádom, így végig jártam már a finom ízû szálkamentes halak keresését :) A pennyben található a hûtõpultban hekk halfilé / nem haltörzs/, na ez finom is és szálka mentes is. Én csak ezt ajánlom, nekünk bevált. Vagy lazacfilé, ezt bárhol kapsz, olyan 4000ft körül van kg-ja, szóval elég borsós.
Én a boltba vettem tengeri halfilét, 1kgos kiszerelésben van.
a (2 évvel ezelõtti) gyermek eü-i kiskönyvemben az szerepel hogy hal csak 10 hós kortól majd ha itt az ideje, vehetsz hekket vagy pl az Auchanban elég sok féle szálkamentes tengeri halfilé van a mirelit pultban
Természetesen van benne só, de annyi pont kell is bele, egyáltalán nem túlsózott.
A bébiételekbõl kivonják az allergént, így azt nyugodtan adhatod neki.
Az eper magja allergizál. A kórházba nekem is hoztak be, de azt mondta a nõvérke, hogy csak úgy egyem meg, ha meghámozom.
A bébiételekbe rakott eperbõl kivonják az allergén dolgokat:mag meg a kis szõrök ami a felületét borítja!!! Esetleg próbáld meg úgy adni neki ahogy a 2.válaszoló írta, a külsejét vágd le, de én csak nagyon pici darabot adnék elsõre, ha nem lesz baja tõla akkor adnék neki többet vagy egyszerûen vidd el onnan amikor a tesó nyammogja befelé!
így van, a magok allergizálnak, az meg nincs a bébiételben. egyébként nem egy hanem 2 éves kor után ajánlják a bevezetését újabban. ha meghámozod, nyugodtan adhatod neki de mondjuk a málna már nehéz eset, azt fény szûrõn tudod átnyomkodni, ugyanígy az áfonya és a ribizli. tehát csak a magra vigyázz :)
az elõttem szólók megadták a választ. én ezekkel úgy vagyok, hogy jobb az óvatosság, és még annyi ideje van epret enni az életben, nem kell feltétlenül mindent megkóstolni az elsõ évben. egyébként ha pl. töltött káposztát ennétek elõtte, azután is csorogna a nyála, mert már érdeklõdik az ételek iránt, mégsem adunk ekkora babának. szóval csak türelem, fog õ még a nõvérével együtt eprezni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Hogy tudom a 7 hónapos mopszomat leszoktatni arról, hogy folyamatosan harapdáljon?

7 hónapos mopszom folyamatosan harpadál. Nem tudok vele semmit játszani, mert nagyon harap. Próbáltam leszidni, kizárni, rágókötél, rágócsont, de minden papucsot megrág, a lábakat is rágcsálja.

Legjobb válasz: Nekem 7 mopszom van:D Majd kinövi addigis nincs más megoldás, mint nagyon hangosan rászólni

Nekem 7 mopszom van:D Majd kinövi addigis nincs más megoldás, mint nagyon hangosan rászólni
A kérdező hozzászólása: Köszi. Várok. Amúgy lenne még pár mopszos kérdésem. Megkereshetlek emailben?
Nem fogja kinõni, meg kell mutatni és tanítani neki, hogy ez helytelen, rossz viselkedés. MINDEN EGYES alkalommal, amikor harap, rá kell szólni, hogy nem szabad. Ha abbahagyja/jól viselkedik, dicsérd, jutalmazd meg. Ha játszol vele, és bedurvul, hagyd faképnél 10-20 percre, rá se nézz egyáltalán. Ha kitartóan és következetesen csinálod, 1-2 hónap alatt teljesen abba fogja hagyni.
Mi finoman ellöktük magunktól egy határozott nem kíséretében. Ezt 2 hónapos korától csináltuk, nagyon hamar rájött, hogy ez így nem buli.Mára(6hó) amit megrág, az egy pár papucs, amit engedtünk neki, amúgy semmi egyebet, nekünk ez bejött.
De kinövi, nekem mindegyik (egyen kívül) itt született, nem egy alom, és mindegyik kinõtte, pedig olyan is volt hogy kiléptem a szobából és már azt várta hogy mikor eshet neki a nadrágomnak
Nem kell hagyni. Ahogy a mamakutya is csinálja a kölykökkel: a nyakánál le kell nyomni a földre és rámorogni. Ebbõl megérti, hogy helytelen dolgot csinált. Nekem volt egy kutyám, aki szintén folyton harapdálta a kezem, olyankor mindig beraktam a szájába a saját farkát, harapja azt. Hamar rájött, hogy ez fáj. Egy mopsznál mondjuk ezt elég nehéz megcsinálni, azért marad az elõzõ módszer.

Van valami jó ötletetek arra, hogyan csináljam, hogy a szobában lévő forró elektromos cserépkályhát ne tudja megérinteni a mászó 7 hónapos babám? Mit lehetne esetleg elé rakni? Ötletek?

Mivel nem nagy a hely, ahol lakunk, arra nincs lehet?ség, hogy valamivel elkerítsem.

Legjobb válasz: Nekem a legjobban bevált,hogy amikor begyújtottam a kályhát,a kezét rátettem a még hideg kályhára,és mondtam,hogy melegítsük meg a kezünket. Az én kezemet pedig az õ keze fölé. Amikor már jó meleg volt,csak akkor vettük el a kezünket a kályháról. Közben állandóan mondtam neki,hogy süt,forró. Sah nem nyúlt a kályhához. Ha a közelébe ment,rázta a fejét és mondta,hogy süt. Tapasztalatom szerint,ha nem tudod teljesen körbekeríteni a kályhát,akkor vagy megkerüli vagy eltolja és mégis odamegy a kályhához. De lehet,hogy másnak van jobb ötlete.

Nekem a legjobban bevált, hogy amikor begyújtottam a kályhát, a kezét rátettem a még hideg kályhára, és mondtam, hogy melegítsük meg a kezünket. Az én kezemet pedig az õ keze fölé. Amikor már jó meleg volt, csak akkor vettük el a kezünket a kályháról. Közben állandóan mondtam neki, hogy süt, forró. Sah nem nyúlt a kályhához. Ha a közelébe ment, rázta a fejét és mondta, hogy süt. Tapasztalatom szerint, ha nem tudod teljesen körbekeríteni a kályhát, akkor vagy megkerüli vagy eltolja és mégis odamegy a kályhához. De lehet, hogy másnak van jobb ötlete.
Ne rakj elé semmit! Semmi értelme. Nem szabad egyedül hagyni, mindig szólj rá, ha közelít és vidd onnan el. Közben tanítsd neki ahol tudod, hogy forró! Amikor még nem éget, de már meleg, akkor tedd oda a kezét és mondd, hogy forró és kapd el róla a kezét. Hamar meg fogja tanulni. Nálunk nincs otthon, de mindkét nagyszülõnél van ilyen kályha és nagyon hamar megtanulta, hogy nem szabad hozzáérnie. Már 3 éves, még nyáron, amikor hideg, akkor is nagy ívben kikerüli, akárhogy rohangál is a szobában.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!

Tényleg nincs jó módszer? 7 hónapos múlt a lányom és egyszerűen nem tudom éjszaka hogy kezeljem, hogy ne keljen fel 1-2 óránként, tudom, hogy nem éhes és egyéb baja sincs, a foga esetleg, de az sem lehet mindig.

Mindig mást olvasok és teljesen elbizonytalanodok, most akkor szoktassam egyedül alvásra, vagy mindig ugorjak ha sír? Nem akarom, hogy rossz legyen neki de már nem bírom.

Legjobb válasz: Én megbeszéltem a párommal,hogy nem kelünk fel, kipróbáljuk mi lesz. Sírdogált egy darabig és visszaaludt. 3 nap után végigaludta az éjszakát.De minden gyerek más.

Én megbeszéltem a párommal, hogy nem kelünk fel, kipróbáljuk mi lesz. Sírdogált egy darabig és visszaaludt. 3 nap után végigaludta az éjszakát.De minden gyerek más.
hát lehet, hogy ha nem ugrálnál mindig oda hozzá, akkor megszokná, hogy még ha még fel is ébred, ne bömböljön egybõl a mami után, hanem csak nézegessen ki a fejébõl, aztán úgyis elalszik ha nem történik semmi
A kérdező hozzászólása: És kibírtatok 3 éjszakát? Én is mindig eltervezem, de max 2 percig bírom, az a baj.
Kibírtunk 3 éjszakát, kispárna, nagypárna, összeölelkezés, fogszorítás. Ha változást akarsz, másképp nem megy.
Nekem 3 és fél éves a kisfiam, és a mai napig felkel éjszaka 2 és 3 óra között. Mindig. Ilyenkor odabújik hozzám egy kicsit, aztán visszakísérem a helyére... Régen aludtam egyhuzamban 7 órát.
Nekünk 4 nap volt. Hasonlóan a kispárnás nagypárnás összebújósékhoz :) Más megoldás nem nagyon van. Köztes meg végképp nincs. Vagy kicsinál, vagy kibírod azt a pár napot.
20:44-nek Én abban a pillanatban visszakísérném, hogy nem, nem, Te már nagyfiú vagy és a saját ágyadban kell aludnod.Szia , puszi, ennyi.

Hogyan fogjam le 7 hónapos kisfiamat orrszívás közben? Eddig nagyon jól ment, de azóta kifejlesztett egy olyan technikát, hogy akárhogy fogom, kibújik a kezemből. Egyedül nem tudom neki leszívni, márpedig többnyire egyedül vok vele

Legjobb válasz: Szia! Én úgy csinálom, h leülök a földre, a kisfiamat lefektetem nekem háttal. A két kezét beteszem a combom alá, így azokkal nem tud kapálózni. A fejét meg tartom a combommal, így azt nem tudja elfordítani. Pikk-pakk az egész, gyorsan megvan, és õ is hamarabb "szabadul". *Sz*

Szia! Én úgy csinálom, h leülök a földre, a kisfiamat lefektetem nekem háttal. A két kezét beteszem a combom alá, így azokkal nem tud kapálózni. A fejét meg tartom a combommal, így azt nem tudja elfordítani. Pikk-pakk az egész, gyorsan megvan, és õ is hamarabb "szabadul". *Sz*
Én itt olvastam és így sikerült: hanyatt fekteted a két lábad közé, (te ülsz) kezeit a combod alá teszed, és a fejét is tudod tartani a lábaddal. Bár úgy tudom, nem ideális hanyatt orrot szívni, de nekem sehogy máshogy nem ment... Valahogy meg muszáj, ha nem akarom, hogy felszúrják a fülét.
Én a pelenkázóra fektetem úgy, hogy a feje balról van, a bal karom a feje alatt van, ezzel a kezemmel fogom a bal kezét, a jobb keze eleve le van fogva azzal, hogy magamhoz húzom, így a keze az én oldalamnál/félig a hátamnál van. Ha a lábával is kalimpál, akkor azt a jobb karommal nyomom le, de közben azzal a kezemmel szívatom az orrát....
Kisfiam 6 hónapos. Nekem is nagyon hadakozó volt- egyszer valami olyan fintort vágott, hogy nagyon kellett nevetnem- visszanevetett :) Azóta ha jön a porszívó minden szívás után nagyokat nevetünk. Nem mûködik ez ilyen egyszerûen mindenkinél- gondolom, de egy próbát megér.
Hasonló a szitu nálunk is, mint az utolsónál. Igaz, az egyévesemnek csak párszor kellet szívni a nóziját.Kicsi korában érdekesnek találta, majd nemrég elövettük megint...Na, azt a harcot!De sikerült megoldást találni:bekapcsoljuk együtt a porszívót, megmutatom neki az orrszívót.Kezébe adom és tulajdonképpen saját maga teszi az orrához/természetesen segítek :) /!Utána mi is nevetünk rajta :) Nemtudom, hogy 7 hónaposan menne-e ez, de azért tegyél egy próbát!
Szia! Kislányom 9 hónapos. Én úgy szívom az orrát, hogy nyaktól lefelé betekerem takaróba, vagy plédbe. Persze a kezét maga mellé. És csak a fejét kell lefogni a másik kezemmel meg szívhatom. Általában sikerül. Remélem tudtam segíteni.

Gabonapépet melyik étkezéskor adtok a picinek? És rizspépet/tejépéet? Kisfiam 7 hónapos, nemrég kezdtük a hozzátáplálást, de nem tudom pontosan melyik étkezéskor adjam, és hogyan, mennyit neki.

Legjobb válasz: Tulajdonképpen te döntöd el, hogy hogyan szeretnéd. Csinálhatod úgy is, hogy a gabonapéphez kevered a gyümölcsöt, zöldséget. Mikor már ott tartottunk, hogy minden étkezést kiváltottunk, én általában reggelire adtam a rizspehelybõl készült pépet, akármilyen zöldséggel, gyümölccsel, fahéj, alma, esetleg barackkal, vacsira általában a zabpehely ment, vagy a tönkönybúza-zab, ezek tartalmasabbak, lassabban szívódnak fel, mint a rizspehely. Késõbb éhezik meg utána a gyerkõc. Viszont én a hozzátáplálást tejpéppel kezdtem (Milupa különbözõ változatai), 2 hétig ilyeneket kapott uzsira, hogy szokja a kanalazást. A 2. étkezés (ebéd) lett kiváltva gyümivel, zöldséggel.

Tulajdonképpen te döntöd el, hogy hogyan szeretnéd. Csinálhatod úgy is, hogy a gabonapéphez kevered a gyümölcsöt, zöldséget. Mikor már ott tartottunk, hogy minden étkezést kiváltottunk, én általában reggelire adtam a rizspehelybõl készült pépet, akármilyen zöldséggel, gyümölccsel, fahéj, alma, esetleg barackkal, vacsira általában a zabpehely ment, vagy a tönkönybúza-zab, ezek tartalmasabbak, lassabban szívódnak fel, mint a rizspehely. Késõbb éhezik meg utána a gyerkõc. Viszont én a hozzátáplálást tejpéppel kezdtem (Milupa különbözõ változatai), 2 hétig ilyeneket kapott uzsira, hogy szokja a kanalazást. A 2. étkezés (ebéd) lett kiváltva gyümivel, zöldséggel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Vacsira a gabonapépet magában kapja a pici vagy gyümölccsel keverve? Teljes adagot?
tejpépet sosem adtam, sinlac pépet adtam, rizsbõl van, vízzel, és késõbb gyümölcslével, vagy tápszerporral, tízóraira, uzsonnára, gluténeset: milumil 7 gabonásat, az is tejmentes, gyümölccsel, és dmben kapható köles pépet, 8-9 hós korától meg a kását, ami mi ettünk, magunknak is tejmentesen csináljuk, zab, búzadara, kukorica, barnarizs, stb...
Ha az ízesített gabonapépekre gondolsz, azokhoz én nem tettem gyümölcsöt. De pl. a hétgabonáshoz már elõfordult, hogy igen.
ja, és annyit amennyit megeszik. Soha nem néztem, hogy mit ír a doboz. Tápszerbõl sem ette meg a gyerek az elõírt mennyiséget, meg tejpépbõl sem.

Van egy 7 hónapos staffordshire bullterrier kan kutyusom. Sajnos eléggé felállt neki a füle, egyébként teljesen korrekt rózsafüle van. El tudom valahogy érni hogy ne hegyezze ennyire a fülét vagyis hogy ne álljon fel és ha igen milyen módszerrel?

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat és a segítséget!

Legjobb válasz: Az a baj, hogy a kutyád hegyezi a fülét? Ez most annyira no comment. -.- Egyáltalán az értelmes válaszokat várhatod erre a kérdésre, mert a kutya hegyezni fogja a fülét ha csak el nem törik benne a porcokat ami hülyeség mert nem csinálnak ilyet de mivel az én kutyámnak sajnos eltört benne a porc ezért õ kajla marad az egyik fülére. Csak te ezt ne csináld, mert vele se direkt történt ez.

Az a baj, hogy a kutyád hegyezi a fülét? Ez most annyira no comment. -.- Egyáltalán az értelmes válaszokat várhatod erre a kérdésre, mert a kutya hegyezni fogja a fülét ha csak el nem törik benne a porcokat ami hülyeség mert nem csinálnak ilyet de mivel az én kutyámnak sajnos eltört benne a porc ezért õ kajla marad az egyik fülére. Csak te ezt ne csináld, mert vele se direkt történt ez.
A kérdező hozzászólása: Nem az a baj, hanem az hogy a fajta standard tiltja a felálló fület. Többen ragasztást mondtak vagy a lézeres úton történõ porctörést is. Én ilyenekre gondoltam, ezek elfogadott dolgok.
Ragaszd le neki, irj privit és leirom hogyan, dogoknál is szoktuk kötni.
Így van, ilyen problémánál kötni szokták a fülijüket

Anyukák mit tegyek, mert a 7 hónapos kisfiam nem akar a szopizáson kívül semmit elfogadni csak az őszibarackot? Más baba már ilyenkor sok mindent eszik, de a kisfiam kiköp mindent. Hogy tudok így hozzátáplálni?

Legjobb válasz: Enyémek 8 hós korukig szinte csak anyatejen éltek (néha egy kis banán). Utána jöttek rá, hogy van élet a cicin túl is. Na meg én is rájöttem, hogy minél kevesebbet szoptatok, annál többet esznek a rendes ételbõl.

Enyémek 8 hós korukig szinte csak anyatejen éltek (néha egy kis banán). Utána jöttek rá, hogy van élet a cicin túl is. Na meg én is rájöttem, hogy minél kevesebbet szoptatok, annál többet esznek a rendes ételbõl.
Semmit ne tegyél. Próbálkozz, néha kínáld meg mással, de ha nem kéri, akkor hagyd. Valószínûleg még nem érett meg a hozzátáplálásra. Az én fiam pl. 8 hónaposan kezdett mást is enni, elõtte nem fogadta el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!