Találatok a következő kifejezésre: 7 hónap után végre beköltözött (1 db)

7 hónap várakozás után végre beköltözött hozzám a pocaklakó, de állandóan attól rettegek nehogy valami baj legyen. Mit tehetnék?

Tudom, hogy az állandó izgulással és félelemmel is ártok a babának, de képtelen vagyok kiverni a fejemb?l, hogy mi van ha történik valami vagy ha nem lesz egészséges? Az egyik barátn?m nemrég elvetélt, egy másiknak a kisfia pedig szív rendellenességgel jött a világra és én is folyton ilyesmikt?l félek, hiába próbálok nem gondolni rá.

Legjobb válasz: Szerintem örülni kell a hírnek és csak pozitivan.Próbáld elfoglalni valamivel magadat és ne foglalkozz a barátnõid negatív példáival mert így valóban nehezen lehet átvészelni egy terhességet.

Szerintem örülni kell a hírnek és csak pozitivan.Próbáld elfoglalni valamivel magadat és ne foglalkozz a barátnõid negatív példáival mert így valóban nehezen lehet átvészelni egy terhességet.
A legjobb módszer, ha nem gondolsz ilyenekre!A gondolat sajnos teremtõ erejû!Mi 2 évet vártunk a kisbabára, én is sokat olvastam, hogy milyen veszélyes az elsõ trimeszter, milyen bajok lehetnek, és tessék, a 9. héten dõlt belõlem a vér!Nem mondom, hogy ezért volt, de jobb, ha eszedbe se jut ilyesmi!! Boldog és nyugodt babavárást kívánok! 16 hetes kismama
Szia! Próbálj nem aggódni, én is az elejét végigaggódtam, hogy ne vetéljek el, utána meg hogy egészséges legyen, de minden rendben volt. Ha megszületik, utána életed végéig aggódhatsz érte. Én rákerestem a vetélést kiváltó tényezõkre, és próbáltam kerülni õket. Pl ne vegyél forró fürdõt, ne emelj nehezet, az elsõ harmadban én nem sportoltam, az orvos javaslatára megszakított közösülést választottunk ( a spermiumok is bekavarhatnak), szedtem a folsavat, az csökkenti a nyitott gerinc esélyét stb. Gratulálok a picihez!
Ilyen gondolatok szerintem minden kismamának átfut az agyán, valamilyen szinten természetes ez az aggódás. De vigyázni kell, ne vidd túlzásba, ne szorongj, mert bizony ezt megérzi a babád...és az tényleg nem lenne jó! Azért, mert sajnos így jártak a barátnõid, még nem egyenes következménye, hogy így járj Te is. Muszály pozitívnak lenni, mert különben belebolondulna az ember az aggódásba. Perszed, hogy mindenki aggódik! De miért éppen veletek történne valami rossz?? Fontos, melyik orvost választod magadnak. Olyan legyen, akivel ezt is meg lehet beszélni. Ha aggódsz, fogadjon, nézzen meg többször UH-n, hallgasson többször szívhangot... Egy humánus, jó orvossal mindent meg lehet beszélni. Szóval nyugi, én is aggódok, de próbálok felülkerekedni a negatív gondolatokon! Boldog babavárást!
Szia! Minden anyuka aggódik az elsõ trimeszterben a vetélés miatt, ez természetes. Fõleg, hogy a barátnõd is így járt, így megértem, hogy nagyobb a szorongásod. Csak annyit tudnék javasolni, hogy minél kevesebb szakirodalmat olvass az elsõ trimeszteri problémákról, ne ásd bele túlságosan magad kismama oldalakba (persze tudom, hogy ilyenkor az ember kiváncsi...). Éld az életed, ne minden a terhesség körül forogjon. Járjatok mindenféle rendezvényekre, élvezd a hobbijaidat, stb. Én is ezt tettem, és így egész gyorsan elment az elsõ 12 hét. Sok sikert a babához!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az ultrahang árthat 5hetes terhesség alatt?

Két dokinál voltam az egyik folyamatosan ultrahangot magyarázza, viszont semmi vitamint nem irt fel(és még a pénzt is elvárja) a másik viszont kézzel megvizsgált és azt mondta semmiféle baj nincs a terhességgel teljesen normális, és ő nem erőltetné még v két hétig az ultrahangot ha nem muszáj. és kaptam vitamint is :) gőzöm sincs melyikhez menjek..

10

Apasági nyilatkozatot másik önkormányzat is kiállíthatja, vagy muszáj a lakhely szerintihez bemenni?

Elváltam és semmi kedvem,hogy ezen csámcsogjanak a faluban,mert ilyenek sajnos,gondoltam bemennék a városba,ami eger vagy gyöngyös lenne,ott szerintetek megcsinálnák az apasági nyilatkozatot.Köszi

3

Mélyen fekvő lepény okozott valakinek problémát?

Tegnap voltam uh (15hetes vagyok) és mondták hogy a hátsó falon mélyen tapad a lepény, multhét pénteken volt egy kis vérzésem de mondták hogy az a hüvelykapszulától is lehetett mert felsértett és a babánál nem látnak vérzésre utaló jelet. tegnap is volt egy minimális rózsaszín a papíron. az orvos pihenést 3*2 magnéziumot ajánlott és ha vérzés jelentkezne ismét bármilyen minimális is be fektet. Mivel nem tudta ő sem meg mondani hogy a babától vagy a kapszulától jön a vérzés inkább ovatosságra intett. Volt valaki hasonló helyzetben? Okozot neki problémát vagy a babánál? Félek hogy nehogy valami baj legyen a babával.

4

Tudom buta kérdés de egy nagyon durva hűléstől elvetélhetek?

vagy lehet bármi baja a babámnak?28 hetes vagyok

4

38/4 napos kismama vagyok hogyan tudnám elösegiteni hogy beinduljon a vajudás?

éles nyilalások lesugárzo görcsökvannak de rendszertelenek és a mészály zárva mivel tudok segiteni hogy rendszerezödjön?

6

Név kérdés? Jól döntök?

Akik sokat töprengtetek,variáltatok, hogy mi legyen a gyereketek neve...
A kicsi születése után nem bántátok meg,hogy azt választottátok végül,amit?

Furcsa kérdés tudom,de talán másnak is eszébe jutott már hasonló...

6

34 hetes vagyok leereszkedett a hasam, torzul az arcom. Volt még valaki így?

5

Mit jelentenek ezek az adatok?

BPD:42mm, OFD:53mm, TAD:36mm, FL:24mm
18 hetes uh.

2

Akinek progis császára volt, hogy alakult az időpont kérdése?

Programozott császárnál hogy döntik el, hogy mikor szülessen a kicsi? Egyeztetnek a kismamával vagy nem?
Egyáltalán hogy is mondjon egy kismama bármit is arról, hogy mikor jöjjön a világra a kicsi?

8

Terhességi toxémia hányadik héten kezd körülbelül kialakulni?

Sajnos világ éltemben magas volt a vérnyomásom, de gyógyszeres kezelés mellett sikerült a normál érték közelébe levinni. Amikor terhes lettem másik vérnyomás csökkentőt kaptam, Dopegyt-et. Az első 4 hónapban nem volt semmi probléma,3*felet szedtem, de aztán el kezdett emelkedni, és orvosi utasításra ma már napi 3*2 szedek. Minden nap háromszor mérem a vérnyomásom és 125/80-154/95-ig mindenfélét mérek. Eddig 9 kg-ot híztam, jelenleg a 25-26-dik héten járok. Nem vizesedem. Jövő héten megyek vérvételre. Első terhesség. Szerintetek korai még aggódnom a toxémia miatt? Kb. hányadik héten szokott kialakulni?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!