Találatok a következő kifejezésre: 7 órakor be a gyógyszert de (2 db)

Fél éve szedek fogamzásgátlót. Vasárnap 7-kor vettem be a gyógyszert, de rá egy órára hánytam! Pótoltam a gyógyszert, így egy nappal előrébb járok. Így teherbe lehet most esni?

Legjobb válasz: Szia! Velem is történt egyszer egy hasonló eset. Betegség miatt én is többször hánytam. Ekkor felhívtam a nõgyógyászomat, aki azt mondta, hogy tilos másik gyógyszert beszedni, mert mindegyik szem , másik hormost tartalmaz, persze ez nem mindegyik fog.gátlóra igaz, de a Tri-regolt szedtem akkor. Másrészt pár napra rá megjött a menzeszem, hiába szedtem a többit normálisan. Végül , de NEM utolsó sorban, nagyon könnyen teherbe eshetsz, amíg nem billenek egyensúlyba megint a hormonjaid. Szerintem legalább egy levél gyógyszert szedjél újra végig normálisan, és amennyire lehet azonos idõpontban. Addig pedig más fog.gátlást is alkalmazzatok, ha nem szeretnél teherbe esni.

Szia! Velem is történt egyszer egy hasonló eset. Betegség miatt én is többször hánytam. Ekkor felhívtam a nõgyógyászomat, aki azt mondta, hogy tilos másik gyógyszert beszedni, mert mindegyik szem , másik hormost tartalmaz, persze ez nem mindegyik fog.gátlóra igaz, de a Tri-regolt szedtem akkor. Másrészt pár napra rá megjött a menzeszem, hiába szedtem a többit normálisan. Végül , de NEM utolsó sorban, nagyon könnyen teherbe eshetsz, amíg nem billenek egyensúlyba megint a hormonjaid. Szerintem legalább egy levél gyógyszert szedjél újra végig normálisan, és amennyire lehet azonos idõpontban. Addig pedig más fog.gátlást is alkalmazzatok, ha nem szeretnél teherbe esni.

7 órakor vettem be a gyógyszert de fél 10kor hasmenésem volt. Lehetséges, hogy nem volt ideje felszívódi? Pótolnom kellett volna a következő napival?

Legjobb válasz: Hasmenésed volt, vagy csak híg székletet, mert nem mindegy! Nézd meg a gyógyszered betegtájékoztatóját, hogy mit ír az ilyen esetekre! Nem minden gyógyszernél van az, hogy pótolni kell, ezért nézd meg!

Hasmenésed volt, vagy csak híg székletet, mert nem mindegy! Nézd meg a gyógyszered betegtájékoztatóját, hogy mit ír az ilyen esetekre! Nem minden gyógyszernél van az, hogy pótolni kell, ezért nézd meg!
Elõfordulhat, mert a gyógyszernek 4 óra kell, hogy felszívódjon.
Általában mindig evés elõtt kell beszedni a gyógyszert és akkor 30 perc és 1 óra között már biztos, hogy felszívódik! Ja és nehogy pótold a másnapival, mivel ez egy hormon tabletta és bajod lehet tõle!!!! Eszedbe ne jusson!!! Szia

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!