Találatok a következő kifejezésre: 7 éves minden (74 db)

Törvényszerű, hogy egy gyermek 6-7 évesen már könnyebben kezelhető, jobban szót fogad, mint 3-4 évesen?

Legjobb válasz: Igem szerintem egy 6-7 éves általában sokkal kooperatívabb, mint egy 3-4 éves. Könnyebb velük bánni. Persze nevelni kell már a 2-3 évest is, szelíden, de igen határozottan.

Igem szerintem egy 6-7 éves általában sokkal kooperatívabb, mint egy 3-4 éves. Könnyebb velük bánni. Persze nevelni kell már a 2-3 évest is, szelíden, de igen határozottan.
Ha 3 éves korára nem tanították meg, hogy szót fogadjon, akkor késõbb még rosszabb lesz. Már 1-2 évesen is kell fegyelmezni.
A kérdező hozzászólása: Bizony , tudnia kell , hogy ki a fõnök már egész pici korától :-) . A szeretet magában kevés a gyerekneveléshez , muszáj büntetni, fegyelmezni a gyerek érdekében, hogy be tudjon majd illeszkedni késõbb könnyedén a közösségeb, tudjon alkalmazkodni. Én a szuperdada módszerrel próbálkozom, úgy néz ki nagyon beválik( annyi perc bünti ahány éves egy kijelölt helyen).
Szerintem a normális keretek között mûködõ fegyelmezés fontosságával elméletben senki sem vitatkozik, csak könnyû bármelyik irányba túlzásokba esni.
Ugyan már, szuperdada ide oda, a habitus megmarad. És ha egy gyerek könnyen kezelhetõ, például az én kisebbik kisfiam nevelni sem kell. Õt soha nem neveltem és 1 éves korától kezdve ki lehet engedni például a lépcsõházból az autóhoz, mert nem megy ki az úttestre. Múltkor figyeltem, kicsit távolabb álltam a kocsitól, kijöttek az 5 éves átrohant az autóhoz, a kicsi meg az útszélén a járdán körbement, direkt nem szóltam egyiknek sem, megnézni melyik mit csinál. A nagyobbal is lehet menni, de neki szólni kell, vigyázz az autókra, menj az út szélén, ne szaladj át, nézz körül, a kicsinek egyszer sem kellett ezt mondani. Úgyhogy a nagyot nevelni kell most is. A kicsinek elmondom egyszer és annyi. És ez mással is így van. És egyébként a nagy is szót fogad , mert tényleg, de hebehurgyább és hirtelenebb, habitusából fakadóan.

Anya 15 év mulva lesz kétszer olyan idős, mint lánya, Évi. Hány éves most anya, ha Évi 7 éves?

Legjobb válasz: 2*7=14 15+14=29 éves az anya! Szerintem de nem biztos! :)

2*7=14 15+14=29 éves az anya! Szerintem de nem biztos! :)
x+15=2(7+15) x=29
Hát az anya mindig 2-szer ugyanolyan idõs marad!!! XDDDD 7*2=14

7 éves kisfiam minden nap fekete pontot hoz haza. Mit csináljak vele?

Már mindent?l eltiltottam, lassan lelki terrorban tartom. Azt mondtam neki, hogy beadom nevel?intézetbe.Verjem meg, v. mit csináljak, hogy megértse az ? kötelessége a tanulás és az iskolai feladatok elvégzése? Ilyen rossz anya lennék? Úgy érzem becs?döltem a gyereknevelés szempontjából.

Legjobb válasz: Amikor tanul,akkor ûlj le mellé és tanulj vele,segítsd! Tanulmányok kimutatták,h az okosan osztott jutalom sokkal nagyobb ösztönzõ erõ,mint a büntetés(fõleg a magyar embereknél).Ne tartsd lelki terrorban mert az neki sem jó.Tényleg csak azt tudom tanácsolni,h ülj mellé tanulás közben.Anya sokáig tanult a bátyámmal meg a hugommal is..Egy 7 éves gyeek még nem fogja megérteni,h mi az a kötelesség!Egy ekkora gyereknek még a játkon jár az esze!De ne is várj el túl sokat tõle,mertha õ egy olyan közepes képességû gyerek,akkor ne akard,h ötösöket hozzon csak haza.A veréssel meg nem mész semmire ilyen esetben,de sok másikban sem.

Amikor tanul, akkor ûlj le mellé és tanulj vele, segítsd! Tanulmányok kimutatták, h az okosan osztott jutalom sokkal nagyobb ösztönzõ erõ, mint a büntetés(fõleg a magyar embereknél).Ne tartsd lelki terrorban mert az neki sem jó.Tényleg csak azt tudom tanácsolni, h ülj mellé tanulás közben.Anya sokáig tanult a bátyámmal meg a hugommal is..Egy 7 éves gyeek még nem fogja megérteni, h mi az a kötelesség!Egy ekkora gyereknek még a játkon jár az esze!De ne is várj el túl sokat tõle, mertha õ egy olyan közepes képességû gyerek, akkor ne akard, h ötösöket hozzon csak haza.A veréssel meg nem mész semmire ilyen esetben, de sok másikban sem.
Szia! Nem biztos, hogy a gyerekben van a "hiba". Esteleg az iskolával, tanárral vagy az osztálytársakkal is lehet probléma. Próbáld kérdezgetni a fiad, hogy kit nem szeret és miért. Igaz nekem még csak ovis a fiam, de nekünk is volt gondunk. Nem szerette az ovónénit és félt tõle mert kiabál vele. Nála ez úgy jött ki, hogy minden reggel hányt, sokára jöttünk rá, hogy ez leki eredetû. Nem lehet, hogy a te fiad is így akar jelezni valamit? Tanúlj és beszélgess vele sokat. Ne magad hibáztasd!
A verés nem mindíg segít, de ha már semmit nem tudsz tenni akkor zörgess le egy jól irányzott sallert.
Szerintem a harmadik válaszadó tanácsait megfogadhatod nyugodtan. Az én kisfiam most másodikas 8 éves. Az óvodában vegyes csoportban volt, nem nagyon figyeltek rá, mert akkor észrevették volna, hogy még egy évig vissza kellene tartani õt az óvodában. Bekerült az iskolába, és elsõ osztályban teljes évben figyelemzavarral küzködtünk. Ez a tanulásra is rányomta a bélyegét. Óra alatt az ablakon nézegetett, nem érdekelte a tanulás, ha pálcikával számoltak matekórán, õ várat épített a pálcikákból, és azt mondta utál iskolába járni. Még nem érett meg. Találtam az interneten egy oldalt ami sokat segített "varázsbetû.hu", letöltöttem az ingyenes programokat, és játszva tanultunk, úgy hogy egy jutalmazó rendszert építettünk ki. Minden iskolai vagy otthoni jó teljesítményért egy külön erre a játékra vezetett füzetbe, csillagokat, majd matricákat kapott, és minden 10. matrica után kapott valamilyen kézügyességet fejlesztõ meglepetés ajándékot. Nem szabad bûntetni õt mindenért, csak azért ami tényleg olyan magatartás, azért "bûntetést" (tv, számítógép elvonás) kap. Viszont a jutalmazás meghozza a gyümölcsét. Most már szeret iskolába járni, és a mai napig is fenntartjuk, ezt az ösztönzõ rendszert. Viszont az is fontos, hogy a tanítónõk segítségével találjatok megoldást a problémára. Ha a tanár az iskolában folyamatosan letöri az önbizalmát, akkor nem jutsz elõre. Ha pedig kimondottan pikkel a gyermekedre, érdemes meggondolni az iskolaváltást. De ez az utolsó megoldás.
Szerintem ilyen idõs korba még tanulj vele! majd ha negyedikes lesz akkor már hagyd had legyen önálló de mindig kérdezd ki a leckét különben az lesz hogy eggyeseket hoz haza. Magyarázd el neki ha nem tanul, feketéket hoz haza nagy gondok lesznek
hogy mondhatsz iylet a saját gyerekednek, fõleg 7 évesnek?
Verd el, mint a lovat!!! Napi kétszeri verés segít.

Miért baj ha úgy nézek ki mint egy 7 éves? 12/L

Rengetegen cikiznek és gúnyolódnak miatta:(

Legjobb válasz: Mert 12 éves vagy és nem 7!Ilyen egyszerû de nyugi majd változni fogsz légy türelmes!A többiekkel meg nem kell foglalkozni csak azzal aki igy is szeret!

Mert 12 éves vagy és nem 7!Ilyen egyszerû de nyugi majd változni fogsz légy türelmes!A többiekkel meg nem kell foglalkozni csak azzal aki igy is szeret!
Majd 40 év múlva meg irigykednek.
A kérdező hozzászólása: Szünetekben minden ok csak úgy az osztályban rossz
Tudom, hogy van egy 14 éves pasid! Miért nem véd meg? Egy suliba jártok!
Nagyon szépen köszönöm! :) Elõzõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Boldog karácsonyt
Nem baj! Aki cikiz, azzal ne foglalkozz! :) Boldog karácsonyt! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
azert, mert a mai vilagban mar ritka az olyan 12eves, aki ne ugy nezne ki, mint egy 20 eves -.- de ne foglalkozz veluk es ne mutastd ki, hogy zavar, mert annal jobban csinaljak.. allj ki magaderr ;)
decuki =3

7 éves kisfiam szelektív mutista gyógykezelésére kognitív viselkedésterápiát kezdtek alkalmazni. Úgy próbálják beszédre bírni, hogy minden kiejtett szóért jutalmat kap, de ha nem beszél, akkor nem látogathatjuk meg. Mi a véleménye erről a terápiáról?

A közelgő iskola miatt szántuk rá magunkat erre a lépésre, hogy egyedül hagytuk a szegedi gyermekpszichiátrián 25 napja. de most már nehezen viseljük a gyermekünk nélkül eltöltött időt és nem látjuk a kezelés végét.

Legjobb válasz: Én nem állítom, hogy különösebben értenék az ilyesmihez, de szerintem nagyon rossz ötlet. 7 éves kicsi fiú, és ha nem beszél, úgy "büntetik", hogy nem láthatja a családját? Embertelenül hangzik...

Én nem állítom, hogy különösebben értenék az ilyesmihez, de szerintem nagyon rossz ötlet. 7 éves kicsi fiú, és ha nem beszél, úgy "büntetik", hogy nem láthatja a családját? Embertelenül hangzik...
Nem értek hozzá, hogy ilyenkor mi a jó módszer, a kognitív viselkedésterápia az ok - tulajdonképpen én is alkalmazom a gyerekemnél, más jellegû gondok miatt, és mûködik. Igaz, egyfajta "idomítás", de mûködik. Viszont az érzésem az eseteddel kapcsolatban az, hogy a szülõktõl való "eltiltás" nem jó. Hogy miért? Mert a gyerek számára ez iszonyatos (és aránytalan) büntetés. Hogy sokkal jobb eredményt lehetne elérni akkor, ha azt érezné folyamatosan, hogy a szülei büszkék rá - akkor õ is büszke lehetne magára (én a saját gyerekemnél ezt tapasztalom a viselkedésterápia mellékhatásaként). Hogy nem csak a jutalomért cselekszik az elvárt módon, hanem a szülõi megerõsítésért is. Ha nem lennék vele, azt biztosan büntetésként élné meg, és még rosszabbodna is a helyzet. Bár õ még csak 5 éves, úgyhogy nem tudom, mennyit számít az a két év... Szóval nem tudom, lehet, hogy a doki tudja a dolgát, de én biztos, hogy ebben a formában (látogatás tilalma) nem mennék bele, bármit is mondanak! Sokkal nagyobb traumát tud okozni, mint amekkora haszna van a dolognak - én ezt gondolom.
Szia! Nehéz errõl véleményt alkotni. Gondolom ezt mint végsõ megoldást vetettétek be, mert más nem segített. 25 nap alatt azért már látjátok mennyit használ a dolog. Hányszor fordult elõ, hogy nem látogathattátok meg?
akkor alkalmaznak kognitív terápiát, ha mûködik (ez a lényege, kipróbálják, ha megy akkor folytatják.ha nem leállnak) Tehát biztos mûködik. Sajnos sokszor 7 éves gyereknél már jobb eredményt lehet elérni a szülõk nélkül mint velük. Csak ezta szülõk nehezen értik meg.
jézusom. mutizmus miatt pszichiátrián? hogyhogy? ez szörnyen hangzik. bár lehet, hogy elfogult vagyok, mert nekünk most a kislányunk feküdt egy másik osztályon, csak pár nap volt, de annyira megviselte, hogy azóta teljesen megváltozott(mondjuk õ fiatalabb) mi szakemberhez fogjuk vinni, de semmiképpen nem viszem a szegedi pszichiátriára!!! ezek szerint 25 napja nem láttátok? az egy örökkévalóság egy 7 éves gyereknek. otthon kihez beszélt?
Nem értem, mi a gond a szegedi pszichiátriával? Gondolom pszichiáter szakorvos írta elõ a kezelést és valószínûleg ura a helyzetnek. Szóval nem feltétlenül rossz orvos, mert ezt a terápiát választotta. Azért az is benne van a pakliban, hogy a terápia hatásos lesz.
Én azt nem értem, olyanok miért szólnak bele, akik nem szakértõk? Hozzáteszem, én sem vagyok az, és szerintem sem hangzik biztatóan a szülõktõl való elzárás, ugyanakkor ki vagyok én, hogy megítéljem? Nem vagyok kompetens, ahogy a többi válaszadó sem. Addig meg nem kell szörnyülködni és lebeszélni a kérdezõt a dologról, jól írta az egyik hozzászóló: talán a szülõ szemében nem ez a legjobb módszer, de mégis csak orvosokról van szó, akik tudják, mit hogyan kezeljenek.
Elõzõ! A szülõnek igenis joga van eldönteni, hogy milyen kezelést kapjon a gyereke. Még akkor is, ha értenek hozzá az orvosok. A saját gyerekét a szülõ ismeri a legjobban, az orvosnak akkor is csak egy a sok közül, ha a világ legjobb pszichiátere!
Ha megvonják tõle a szülõi látogatást, akkor csak nagyobb lehet a baj!A gyermek lelki világára nagyon rosszul tud hatni, ha elválasztják a szülõtõl, a végén majd pont emiatt nem fog megszólalni.Erre szerintem semmi szükség!a jutalmazós módszert pedig ti, szülõk is igazán megtudnátok oldani! A sok okoskodó idióta mit ki nem talál!
kedves 7.(12, 14..) válaszadó (78%-os), szerintem a kérdezõ is annak tudatában írt ide, hogy nem feltétlen pszichiátriai dolgozók fognak válaszolni. De ezer és egy élményünk lehet, ami alapján véleményt mondunk
Hát utolsó, ez tényleg korrekt összehasonlítás volt... Nem értem tök laikusként mit magyaráz bele az ember... Szerinted a pszichiátria nem KIPRÓBÁLT és IGAZOLTAN MÛKÖDÕ gyógykezelést alkalmaz? Szerinted csak a hasukra ütöttek és gondolták: "Hát majd elzárjuk a szüleitõl, csak muszáj lesz megszólalnia!"
Hát az állatok idomításánál is csak jutalmazás jár nem pedig bûntetés, pl a posta galamb igyekszik haza a párjához, a rendõrkutya keresi a játékát, az elefánt kap kikirikit, a majmok gyümölcsöt stb.Én ezt fel sem tudom fogni, nos szerintem ez egy nagy barbárság, én kérelmezném a klinika vezetõségétõl az ilyen gyógykezelés alapos indoklását.
Lehet, hogy rövid távon rossznak tûnik ez a kezelés, de ha eredményes lesz? Azért nem kell eltúlozni a helyzetet, nem fog egy 7 éves gyerek beleroppanni ebbe a helyzetbe. Nem fogházban van tartva, folyamatosan figyelik. Elõre nem lehet az érzelmek miatt elmarasztalni egy kezelési módot. Ha most félbehagynák, hiába volt az eddig rászánt idõ.
ha a gyermekemnek jót teszek vele - ez az, amiben nem biztos a kérdezõ...
Nem azt mondtam, hogy a szülõ nem döntheti el, csak nem kéne olyanoknak befolyásolnia a döntését, akik nem értenek hozzá. Nyilván azért fontos ilyen drasztikus lépést tenni, mert más nem vezetett eredményre. Én a gyermekem érdekében biztos, hogy félretenném a saját rossz érzéseimet, ha a gyermekemnek jót teszek vele.
Van egy olyan fogalom, hogy szeparációs szorongás... A pszichiátrián is illene ezt tudni!
Bocs, nem az elõzõnek, hanem a 16:59-os hozzászólónak szántam!
21:50 (és a többi, aki a "tudomány" elõtt kritika nélkül hasra esik)! Nem kell mindent meggondolás nélkül helyesnek tekinteni csak azért, mert orvos mondja. A pszichiátriának is megvannak a maga sötét foltjai.Elég csak arra gondolni, hogy gondolkodás nélkül teli tömik a gyerekeket is nyugtatókkal, antidepresszánsokkal egy vacak kis kedélyállapot változás miatt is.Ez is jó így?

7 éves a kislányom és még mindig velem alszik mit tegyek?

Nem az apukájával nevelem 3 éve májusban születik az öccse. Nagyon szemtelen flegma és ráadásul rosszul tanul!!! :-( Könyörögni kell neki mindenért mindent megigér és semmit nem tart be!!! Mit tegyek kétségbe vagyok esve nagyon!!!!

Legjobb válasz: Ezt írd le normálisan, így nem lehet érteni. Mi köze ennek ahhoz, hogy veled alszik? Öccse lesz májusban, vagy 3 éve született? 3 éve mentetek szét? 7 éves, NEKED kell õt nevelni és nem fordítva. Az van, amit te mondasz. Beszélj, törõdj, foglalkozz vele sokat. Az apuka tartja vele a kapcsolatot, milyen a viszonyuk?

Ezt írd le normálisan, így nem lehet érteni. Mi köze ennek ahhoz, hogy veled alszik? Öccse lesz májusban, vagy 3 éve született? 3 éve mentetek szét? 7 éves, NEKED kell õt nevelni és nem fordítva. Az van, amit te mondasz. Beszélj, törõdj, foglalkozz vele sokat. Az apuka tartja vele a kapcsolatot, milyen a viszonyuk?
Úgy tûnik nem vagy túl következetes. A gyerekkel egy ágyban aludni már egy rossz szokás szerintem. Igaza van az elõttem szólónak, Neked kell õt nevelned, nem neki irányítania Téged. Ez csak rosszabb lesz, jobb gatyába rázni a gyereket..
Ezt azért így nagyon nehéz megválaszolni, mert semmit sem tudunk rólad. Lehet, hogy nem vagy következetes. Lehet, hogy nagyon le vagy terhelve, és kevés idõ jut rá. Lehet bármi oka, hogy csak a figyelmedet akarja felhívni. Én azt mondanám, hogy keresd fel a családsegítõt, az ingyenes és néha jó az, ha külsõ szemmel elmondják, hogy mit látnak problémának a kapcsolatodban a lányoddal, mert van, amit a szülõ nem vesz észre. Veszíteni nem veszíthetsz.
Nem kell vele foglalkozni, Én is a szüleimmel alszom! 26/F
Ne ijedj meg és ne vádold magad, nem azért flegma mert Veled alszik! Nagyon nehéz lehet neki, gondolj bele, nincs veletek az apukája, másik férfival kell osztoznia rajtad és ráadásul testvére érkezik. Nehéz ezt feldolgozni, lehet, hogy segítség nélkül nem is fog menni. Én most ebben a helyzetben hagynám, hogy velem aludjon, ha pont most teszed külön, rosszabb lesz, méginkább úgy fogja érezni, hogy elveszít. Kicsit még várjatok, ha megszületik a kicsi és belerázódtok az új hétköznapokba, akkor próbálkozzatok finoman külön altatni. Addig is próbálj minél többet csak vele lenni, érezze, hogy attól, hogy testvére lesz õt ugyanúgy szereted.

Van itt olyan anyuka, aki saját maga szedte szét a kislánya összenőtt nuniját? Lányomnak már ötször szedte szét orvos, de mindig összenő, azt mondják, ez így mehet tovább akár 7 éves koráig, amíg az ösztrogén be nem indul.

A legutolsó doki azt mondta, amint látom, hogy minimálisan össze van n?ve, szedjem szét én magam. Érdekelne, hogy van itt ilyen anyuka, sikerült-e megtanulnia a szétszedést és hogy ment?

Legjobb válasz: Az egy hajlam, van akinek összenõ, van akinek nem. Nálunk a gyerekorvos még nagyon az elején megnézte, amikor amúgy minden mást megvizsgált, és elküldött gyereknõgyógyászhoz, hogy szedje szét. Ott megmutatták mit kell csinálni, és azt mondták ezt minden nap ( kicsit széthúzni, este fürdés után, egy mozdulat), jó sokáig, akár évekig. A gyerekdoki mindig ellenõrzi, hogy rendben van -e, de szerencsére igen, remélem hamar kinövi. Ahogy nõ ( lassan egy éves) egyre kevésbé tûri, próbálom elterelni a figyelmét.

Az egy hajlam, van akinek összenõ, van akinek nem. Nálunk a gyerekorvos még nagyon az elején megnézte, amikor amúgy minden mást megvizsgált, és elküldött gyereknõgyógyászhoz, hogy szedje szét. Ott megmutatták mit kell csinálni, és azt mondták ezt minden nap ( kicsit széthúzni, este fürdés után, egy mozdulat), jó sokáig, akár évekig. A gyerekdoki mindig ellenõrzi, hogy rendben van -e, de szerencsére igen, remélem hamar kinövi. Ahogy nõ ( lassan egy éves) egyre kevésbé tûri, próbálom elterelni a figyelmét.
Lányok! Most akkor én, vagy Ti nem csináltok valamit jól? Ezt most komolyan nem értem. Szóval én minden este fürdés után óvatosan széthúzom a cuniját, hogy megnézzem tiszta e. Nem értem......ti ezt nem csináljátok? Hogy tud összenõni így? Az én kislányomnak, ha széthúzom, akkor ott bent egy jó hosszú nyitott rés van......komolyan nem értem. Vagy nálunk nincs valami rendben?
Bocsi, hogy belekérdezek, de Ti mutattátpk/mondtátok az orvosnak, hogy valami nincs rendben, vagy magától nézte meg? Az én lányom 15 hónapos, de még soha nem nézte meg, hogy minden rendben van-e. Nekem kellene szólni? Amúgy mitõl alakul így?
Én úgy tudom folyamatosan NEM szabad Neogranormont használni, mivel az hámosító, regeneráló krém, ezáltal segíti az összenövést.2 gyerekes anyuka
A kettõvel elõttem íróval értek egyet, az összenövés -a gyermekorvosunk szerint - elsõsorban a hámosító kenõcsök rendszeres használatától van (Neogranormon, Bepanthen, Sudocrem), ezért az erre hajlamos gyerekeknél nem ajánlott õket használni! Vagy nem kerülhet a puncira, de ez szinte lehetetlen, ha használja az ember. Sok babánál bármit használhat az ember, nem alakul ez ki, de akinél igen, annak tilos ezeket használni!
Az én kislányomnak is volt ilyen, 3 éves volt akkor. Nem is hallottam addig errõl, nagyon megijedtünk. Neki is húgyúti fertõzése volt, valószínû, hogy az okozta. A háziorvos szedte szét, sosem felejtem el, ahogy segítségkérõn ordítva nézett rám a kicsim!:( Azóta sem felejtette el, most 12 éves. De a lényeg, hogy neki akkor egyszer fordult elõ csak, többet nem jött elõ. Minden fürdéskor széthúzza magának azóta is, és kitörölgeti. Én is aggódtam rajta, hogy nem okoz-e majd a szexuális életében zavart ez az élmény (lelkileg), de megnyugtattak, hogy amikor eljön az ideje, a vágy erõsebb lesz ennél az emléknél, és nem lesz semmi gond! Remélem, így lesz!
Nem tudom ki mondta, hogy enogranormonnal kend, de a gyereknõgyógyász fõorvos mondta, hogy ez a legnagyobb baromság, amit doki kitalálhat, mert a neogranormon annyira erõsen hámosít, hogy még akkor is elõfordulhat miatta összetapadás, ha amúgy a gyerek nem hajlamos rá. Szerintem kérdezz meg más orvost is, mert lehet nem is tapadna vissza, ha nem hámosítanád mindig neogranormonnal.
A kérdező hozzászólása: Akkor a mi történetünk, csak nem voltam gépközelben. Tavaly nyáron a most 3 éves kislányomnak háromszor is volt húgyuti fertõzése, valószínüleg ez indította be nála ezt az összenövési folyamatot. Úgy derült ki, hogy zöldes váladék jött a nunijából, nefrológiára küldték és ott mondta a doki, mentségemre szolgáljon, hogy a gyerekorvosunk is látta aznap reggel, de õ sem vette észre. Akkor bétadinos vattapálcikával húzták szét és bétadinos gézlapot kellett neki betenni egy hétig, semmit nem ért. Másodszorra gyereksebészetre mentünk, ott gombos szondával szedték szét, és a tornáztatást, azaz a széthúzást javasolták. Hiába csináltam mindennap, a lányomnak villámgyorsan elkezd összenõni minden beavatkozás után. Ezután kétszer voltunk egy kórházi gyereknõgyógyásznál, szerinte a húzogatás semmit nem ér, krémezni kell gyakran Neogranormonnal. Ez sem használt. Õ kézzel szedte szét. Legutoljára egy magán dokinál voltunk, õ mondta ezt a hormon dolgot és hogy itthon próbáljam én szétszedni, ha már csak egy milit is összenõtt. Csakhát ezt elég nehéz megítélni. Egyszer már próbáltam múlt héten szétszedni, talán sikerült, de hetente kéne, sajnálom szegénykémet, hogy 7 éves korig ezt csináljuk hetente és ki tudja milyen gátlásai lesznek majd ettõl. Kicsit hosszú lett, de gondoltam, valakinek hátha hasznos lesz. Ja igen, még ezt akartam, a legutóbbi doki azt mondta, hajlam kérdése, a lányomnak van rá hajlama, de hogy mi az oka, kinek van rá hajlam, kinek nincs, azt ne kérdezzem. Köszi az eddigi hozzászólásokat és várok még tapasztalatokat.
Igen maga a lyuk! És az a nagyon fontos, hogy folyamatosan ellenõrizni kell, fõleg azoknál akiknél babakorban hajlam volt rá, mert mikor elkezd menstruálni a leányzó, akkor hatalmas problémák lehetnek belõle! :( De akinel baba korban nme volt ilyen, ott nagyobb korban már nem alakul ki!Akinél csecsemõkorban volt, ott kell figyelni!
Én is hallottam már, hogy akár 6-7 éves kislánynál is elõfordulhat, hogy összenõ a puncija. Naponta akár többször is ellenõrizd, hogy rendben van-e.
Maga a lyuk nõl össze?
Sziasztok! Elsõ vagyok! Ez egy hajlam, mint a fiúknál a kukin a bõr feljön/nem jön fel...! Én hiába húzom szét megnézni hogy tiszta e (amit amúgy természetesen mindig megcsinálunk, mi minden pelenkázásnál) akkor is látom hogy kezd összenõni!De nem kínzom napi szétválasztással! Nálunk én vettem észre, a dokink nem is kereste, pedig alapos jó orvos amúgy!Én meg nagyon megijedtem, hogy milyen a cunikája!A nagyajkait, ha tisztításnál szétnyitjátok, akkor a hüvelynyílást kell látni!N náluk az ilyenkor látszik, hogy ott egy csík amin a bõr össze van tapadva, szóval nincs lyuk! :( Nálunk addig nem nõl össze amíg 2 hétig olajos fülpiszkálóval kenem neki minden pelusozásnál!De nem lehet folyamatosan csinálni azt mondta a doki! :( De akkor ha egy pelusozásnál nincs beolajozva már kezd is összenõni! ÉS itt senki nme csinál semmit rosszul, vagy összenövõs hajalamú, vagy nem !ha az akkor csak azt kell várni hogy kinõje, addig meg csinálni neki, vagy késõbb megtanítani hogy magának csinálja!
Most nem értem! Hogy veszitek észre, ha összenõtt? Én nem vettem a 8 hónap alatt észre semmit! Lehet, hogy az én lányomnak is össze van nõve, csak nem veszem észre? Vagy az hol nõ össze?
A kérdező hozzászólása: Neogranormont csak azután használtuk, amikor a Heim Pálban a dokinõ mondta, de aztán mikor másodszorra is ott voltunk, akkor utána már nem is kenegettük, mivel elõzõleg sem használt. De régebben se használtam soha semmi ilyen krémet a nunija környékén, mégis összenõtt, tehát nem attól van. Bár nem bánnám, ha attól lenne, mert akkor legalább tudnám az okot.

Ekcémás a 7 éves kislányom keze elmulil valamikor vagy mindig kifog jönni rajta? Fertözö? Mitöl jöhet ki?

Legjobb válasz: Valószínûleg teljesen sosem fog elmúlni, de akár évekig is lehet tünetmentes. Nekünk is volt a húgommal kiskorunkban, tele voltunk, most már (27 éves vagyok) csak néha (ált. télen) jön ki a kézfejemen. Amúgy ez olyan, mint a herpesz, hogy mindenkiben benne van, és ha egyszer kijött, akkor többször is ki fog. Akkor fertõzõ, ha elvakarja, és elkezd váladékozni, illetve ne fürödjön együtt másokkal, mert úgy, vízben esetleg fertõzhet. De mindenképp nézessétek meg bõrgyógyásszal, mert vannak olyan krémek, amik nagyon szépen elmulasztják.

Valószínûleg teljesen sosem fog elmúlni, de akár évekig is lehet tünetmentes. Nekünk is volt a húgommal kiskorunkban, tele voltunk, most már (27 éves vagyok) csak néha (ált. télen) jön ki a kézfejemen. Amúgy ez olyan, mint a herpesz, hogy mindenkiben benne van, és ha egyszer kijött, akkor többször is ki fog. Akkor fertõzõ, ha elvakarja, és elkezd váladékozni, illetve ne fürödjön együtt másokkal, mert úgy, vízben esetleg fertõzhet. De mindenképp nézessétek meg bõrgyógyásszal, mert vannak olyan krémek, amik nagyon szépen elmulasztják.
Az ekcéma SOSEM FERTÕZ!!! Az ekcéma egy allergiás tünet, azt jelzi, hogy a gyerek érzékeny valamire. A gyerekkori ekcéma egyébként kinõhetõ, de jó lenne kideríteni, hogy mire érzékeny, mert az viszont nagykorára is megmaradhat. Írjátok fel naplószerûen, hogy mit eszik, mikor mivel mostál, stb, és ha erõsödik neki, akkor nézzétek vissza, hogy mivel találkozott a szervezete az elõzõ pár napban. Ezejket szépen iktassátok ki, és ha csökken az ekcémája, akkor a bûnös valszeg azok között van. Nem rövid folyamat, és mindig figyelni kell, de lehet vele élni... Én is ekcémás vagyok, ha odafigyelek, hogy ne kerüljön kajámba-bõrömre az, ami kicsap, teljesen tünetmentes vagyok. 33/N

Luca 4 éves anyukája 7 szer annyi hány éves lesz luca akkor amikor az anyukája 3 szor 4 szer 5 szor annyi éves mint ő?

Legjobb válasz: Ha leírod a feladatot _normálisan_ (vesszõk, pontok, kötõjelek, nagybetûk), akkor segítek. Így nem.

Ha leírod a feladatot _normálisan_ (vesszõk, pontok, kötõjelek, nagybetûk), akkor segítek. Így nem.

Ha direkt úgy gyártanak, hogy elromoljon a cucc, hogy lehet még mindig jó a 7 éves tvm?

Páran mondják, hogy manapság a termelés a lényeg, meg tervezett elromlas! Hogy elromlnaka a mûszaki dolgok pár even belül, hogy vegyél újat.

Legjobb válasz: Nekem van itthon egy 16 eves pc-m, bar egyszer csereltem benne hdd-t.

Nekem van itthon egy 16 eves pc-m, bar egyszer csereltem benne hdd-t.
""Csak mázlim van?"" A manapság gyártott elektronikai eszközök termelése elsõsorban a darabszámra "megy". Egy olyan cégnél dolgozom ahol ablak emelõ - klíma motorokat stb... gyártunk autókhoz. Itt is csak a legyártott mennyiség számít a minõség nem igazán ez van a TV-ék nél is. A testvéremék LCD tévéje 2 szer volt javítva 3 év alatt (philips) az én mobilom (samsung) épphogy lejárt a jótállás , tönkrement az érintõképernyõ, majd KB:2 hónap után nem talált hálózatot ezért újra a szervízben volt majdnem 2 hétig.
Hibás a tévéd, az a hibája hogy nem romlik el. Pereld be a gyártót, cserélje ki elromlósra. Igazából a javításaim során 70% kondenzátor száradás, 20% alul méretezett teljesítmény áramkörök, és 10% egyéb hiba eloszlást tapasztalok.
Szerintem csak mázlid van, mivel direkt úgy vannak tervezve hogy keveset tartsanak.
Szóval, mindenki rebesgeti, sokan siránkoznak, minden elektronika hamar bedöglik. Ennyi, mese.
Tudod mi az a statisztika és élettartam, más nevén kádgörbe? A tervezett élettartamon felül megnövekszik a meghibásodások aránya és minél több idõ telik el, annál több lesz a hibás termék. Van akinek 3. éveben romlik el, a tied lehet hogy a 8. fog....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!