Találatok a következő kifejezésre: 7 éves az alom mellé (2 db)

7 éves macskám az alom mellé piszkít. Hogyan szoktathatnám szobatisztaságra?

Vettünk 1 kandurt amihez (allergia miatt) van 2 lány is. A kandur ok! az 1ik lány ok! a gond a másikkal van! nem hajlandó az alomba piszkolni! Mellé az oké de bele nem! Az alom tisztítva kb napi 2 alkalommal (4 cica), már uncsi a takaritás!!!! Eléggé elvoltak hanyagolva a macsok. Jó lenne vmi tanács mert ez így nem jó! Elöre is köszi!

Legjobb válasz: Nekem egy év körüli lány cicám van, hónapok óta mûveli, hogy egyszer az alomba kakil, egyszer mellé, jól eldugott helyekre. Pedig amikor kaptam (2 hónaposan) szobatiszta volt. Próbálkoztam már nagyobb alomtállal,cicariasztó spray-vel, hipoval (hátha elriasztja a szaga), alufóliával (mert állítólag nem szeretnek rálépni). hiába. Most kipróbáltam a szilikagél alapú almot.Mivel ez nap tapad össze, nem gond a macseknak a felkapargatása. Bár igen drága, de nagyon ritkán kell csak takarítani, és nincs szaga. Egy hete használja a cica, azóta még nem volt mellépiszkítás. Talán neked is érdemes kipróbálni.

Nekem egy év körüli lány cicám van, hónapok óta mûveli, hogy egyszer az alomba kakil, egyszer mellé, jól eldugott helyekre. Pedig amikor kaptam (2 hónaposan) szobatiszta volt. Próbálkoztam már nagyobb alomtállal, cicariasztó spray-vel, hipoval (hátha elriasztja a szaga), alufóliával (mert állítólag nem szeretnek rálépni). hiába. Most kipróbáltam a szilikagél alapú almot.Mivel ez nap tapad össze, nem gond a macseknak a felkapargatása. Bár igen drága, de nagyon ritkán kell csak takarítani, és nincs szaga. Egy hete használja a cica, azóta még nem volt mellépiszkítás. Talán neked is érdemes kipróbálni.
Lehet, hogy szégyenlõs a cicád, vagy nem tetszik neki az a hely, ahol az alom van. Próbáltad már más helyre átrakni az almot, pl.: annyival arrébb, hogy ahová mellé piszkított, az az alom alatt legyen. Ha próbáltad, és nem sikerült, esetleg kérdezd meg az állatorvost, hátha tud megoldást a próblémádra.

Miért szarik állandóan az alom mellé a 7 éves macskám?

Eddig nem csinálta, de kb. 2 hónapja rendszeresen. Ritka, ha nem mellé szarik.

Legjobb válasz: Lehet, hogy kb 2 hónapja mellé kakilt véletlenül, vagy kiesett egy kakik alomdarab és ott érzi a szagát, ezért csinál oda. Jó alaposan fel kell takarítani ott, ahova csinál, mert lehet, hogy vmit érez ott, vmi erõs vegyszerrel, hátha akkor elriad a vegyszer szagától és visszatér az alomba :)

Lehet, hogy kb 2 hónapja mellé kakilt véletlenül, vagy kiesett egy kakik alomdarab és ott érzi a szagát, ezért csinál oda. Jó alaposan fel kell takarítani ott, ahova csinál, mert lehet, hogy vmit érez ott, vmi erõs vegyszerrel, hátha akkor elriad a vegyszer szagától és visszatér az alomba :)
Nehogy megbüntesd ezért! Egy macska nem érti meg az ilyesmit! Nagy barom az aki azt a tanácsot adta hogy büntesd meg... Válts nagyobb alomtálcára, takarítsd gyakrabban. Ennyi.
Az almot minden nap takaritani kell, a környezetével együtt.
a rája szarik rája
A kérdező hozzászólása: Az alomtálcája az egyik legnagyobb kapható méret, az alom márkája pedig évek óta ugyanaz, ugyanabból a boltból. Az igaz, hogy a legutolsó zsák sokkal sötétebb, mint a korábbiak. Köszönöm a válaszokat, azt hiszem megkérdezek egy állatorvost, vagy valami macskaszakértõt.
Nem váltottatok másik márkájú alomra?
Nem feltételeztem, hogy nem takarítod, csak vmi brutálisabb fertõtlenítõre gondoltam :) Amúgy szerintem is nagyobb alomtál lenne a jó megoldás :)
Nagyobb alomtálca még mindig...
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy a takarítás ellenére csinálja ezt. Ki az az igénytelen ember, aki kibírja, hogy nem takarítja naponta az almot?
A kérdező hozzászólása: Már ki lett takarítva a tálca és környéke többször. fertõtlenítettem, szagtalanítottam mindent. Kösz a válaszokat! A rája szarik rája beszólást nem értettem. Senki nem írt ráját. Barom!
hát ha eddig beleszart akkor le kéne érte jól kúrni hogy tanulja meg mi a rend.
Lehet hogy bandzsa
Esetleg nincs a talpán valami elváltozás, ami miatt nem szívesen lép bele az alomba? Bár akkor valószínû pisilni sem menne bele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!