Találatok a következő kifejezésre: 7 éves az (294 db)

Januártól ikrek mellől vissza szeretnék menni dolgozni, egy GYES-re jogosult leszek, de meddig? Mivel az ikrekkel, ha itthon maradok dupla gyes jár 7. éves korukig, ha dolgozom akkor egy jár, de 7 vagy csak 3. éves korukig, mintha egy lenne?

Legjobb válasz: 4 gyerkõc anyukája néha olvasd el a kérdést, jó, ne csak okoskodj! Ha ikrekkel vagy gyesen, akkor heti 30 óráig kettõ darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. Ha heti 40 órában mész vissza, akkor egy darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. (Azért írtam így, mert iskolakezdés évéig jár dec 31-ig a gyes)

4 gyerkõc anyukája néha olvasd el a kérdést, jó, ne csak okoskodj! Ha ikrekkel vagy gyesen, akkor heti 30 óráig kettõ darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. Ha heti 40 órában mész vissza, akkor egy darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. (Azért írtam így, mert iskolakezdés évéig jár dec 31-ig a gyes)
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99800084.TV 20. § (1)52 Gyermekgondozási segélyre jogosult a szülõ, a nevelõszülõ, a gyám a saját háztartásában nevelt b)ikergyermekek esetén a tankötelessé válás évének végéig.
Törvényi alapon:-) Ez egy segítség az ikres családoknak. Mert mindenbõl kettõt kell venni, és ez iszonyú pénzbe kerül. Aki nem ikres anyuka, ezt sosem fogja megérteni, csak gyûlölködik. Akinek 2 vagy több gyereke van, az tudja "örökíteni" a babakocsit, ruhákat, játékokat. De mi nem tudjuk. Egy gyereknél mondjuk vásárolsz 10e forintért havonta pelenkát, két gyereknél egyszerre ez 20e forint. Amíg tápszeresek voltak a gyerekeim, havi 12e forint volt a tápszerük, de lehet, kicsit több. Ez egy gyereknél a fele. És még sorolhatnám. A gyes dupla és tovább jár. Ez a kedvezményünk. Én ezt nem egyszer megkaptam, mit képzelek magamról, hogy nekem két gyes jár. De az senkinek nem jut eszébe, hogy a tgyás és a gyed ugyanúgy egy, mint akinek egy gyereke van. Azért ne irigyelj minket, nem könnyû két, három egykorú gyerekkel!
Azt tudtam, hogy dupla gyes jár, de hogy 7 éves korig ez nekem magas. Milyen alapon jár 7 éves korig? Csatolnál egy linket?Mert ez már engem is érdekel.
Csak 3 éves korig kapod a gyest. 4 gyerkõc anyukája

Tényleg léteznek ezek a 7 éves ciklsuok az életünkben? Van hatásuk?

Legjobb válasz: Szia! Nem hiszek az ilyesfajta dolgokban, de véletlenül megláttam ezt a kérdést és gondoltam válaszolok. Képzeld, édesanyám 7-én született majd amikor megismerkedett édesapámmal 7 évig jártak majd összeházasodtak. Amikor elváltak 7 év múlva meghalt. Tehát nálunk 7-es egy meghatározó szám, ettõl függetlenül nem beszélnék 7 éves ciklusokról. L/18

Szia! Nem hiszek az ilyesfajta dolgokban, de véletlenül megláttam ezt a kérdést és gondoltam válaszolok. Képzeld, édesanyám 7-én született majd amikor megismerkedett édesapámmal 7 évig jártak majd összeházasodtak. Amikor elváltak 7 év múlva meghalt. Tehát nálunk 7-es egy meghatározó szám, ettõl függetlenül nem beszélnék 7 éves ciklusokról. L/18
ha a Star Trek -ben említett pon'farra gondolsz akkor nem nem létezik
Miféle 7 éves ciklusok?
Én hiszek benne. Nem kell nagy dolgokra gondolni ilyenkor, csak pl.: az édeset jobban fogod szeretni, mint a savanyút pedig régebben ki nem állhattad szóval érted... de ez persze egyénfüggõ is :)
Szerintem igaz, ha nem is pont 7 év de kb annyi, olyan 6-8 között. Mondjuk én ezt nem a csillagokkal magyarázom, hanem az emberi természettel, hogy olyan 5-7 év után telítõdünk egyfajta életstílussal és beindítjuk a változásokat, amik további változásokat hoznak, míg egy újfajta életvitel alakul ki. Nálam legalábbis így volt, akár a párválasztást, akár a családalapítást, akár a munkahelyet nézzük. A gazdaságra szintén igaz, azt mondják a szakemberek. Mondjuk tényleg 2000-2007-ig fellendülés volt, azóta meg pangás van.

Felfújható falú, vagy merev faló medencét érdemesebb venni? Ezekre az olcsó 3-4-5 ezer forintos medencékre gondolok 7 éves gyereknek.

Legjobb válasz: Szerintem 7 évesnek már lehet merevfalut. Nekünk,míg picik voltak,felfújható falú volt, aztán vettünk egy 2,4 méter átmérõjû merevfalút,még gumimatracot is lehet bele tenni. Szerintem ez elég tartós, a mienk már legalább 15 éves. Nyáron kitesszük nagy melegben,hûsítésre,de még mindig semmi baja:)7 éves labdázhat,pancsizhat benne,elég nagy,az ára sem húzós.Mostanában láttam hasonlót 4600 Ft-ért.

Szerintem 7 évesnek már lehet merevfalut. Nekünk, míg picik voltak, felfújható falú volt, aztán vettünk egy 2, 4 méter átmérõjû merevfalút, még gumimatracot is lehet bele tenni. Szerintem ez elég tartós, a mienk már legalább 15 éves. Nyáron kitesszük nagy melegben, hûsítésre, de még mindig semmi baja:) 7 éves labdázhat, pancsizhat benne, elég nagy, az ára sem húzós.Mostanában láttam hasonlót 4600 Ft-ért.
az Intersparban vannak jó akciók, nézd meg a honlapjukat


Hogy tudnám 7 éves gyerekemet rávenni az angol tanulásra? Hol találok neki megfelelő játékos feladatokat?

Legjobb válasz: 7 évesen a magyar nyelv tanulására kell csak idõt fordítani, ráértek még az idegen nyelv tanulásával! Én gimiben kezdtem el tanulni mindkét nyelvet, amelynek utána a tanára lettem. Hidd el, hiába divat, a késõbb elkezdett nyelvtanulás eredményesebb, hiába próbálják propagálni. A 7 évesek sajnos rettenetesen leterheltek manapság, nem kellene tovább terhelni.

7 évesen a magyar nyelv tanulására kell csak idõt fordítani, ráértek még az idegen nyelv tanulásával! Én gimiben kezdtem el tanulni mindkét nyelvet, amelynek utána a tanára lettem. Hidd el, hiába divat, a késõbb elkezdett nyelvtanulás eredményesebb, hiába próbálják propagálni. A 7 évesek sajnos rettenetesen leterheltek manapság, nem kellene tovább terhelni.
A kérdező hozzászólása: Az iskolában van angol órája. Nem igazán megy neki. Ezen próbálok segíteni, de nem tudom, hogy kezdjek hozzá. Ehhez szeretnék segítséget.
Sokat segít ha sok angol nyelvû mûsort néz, kedvenc rajzfilmeket, sorozatokat töltsd le és azokat nézze.

7 évesen gyermeked meg tudta csinálni az alábbiakat?

Cipőbekötés, rollerezés, biciklizés pótkerék nélkül, éjjeli fény nélkül aludni?

Legjobb válasz: A cipõjét be tudta kötni már 5 évesen is, rollere nincs, de biztos tudna menni, biciklizni nem tud pótkerék nélkül, mivel nem szoktunk bicózni és még nem tanítottuk meg, 7 évesen még kellett neki éjjeli fény, most már 8, anélkül alszik.

A cipõjét be tudta kötni már 5 évesen is, rollere nincs, de biztos tudna menni, biciklizni nem tud pótkerék nélkül, mivel nem szoktunk bicózni és még nem tanítottuk meg, 7 évesen még kellett neki éjjeli fény, most már 8, anélkül alszik.
Nem kötekedni akarok de miért is ne járhatna suliba bringával? Az én gyerekeim is azzal járnak.
A suliba nem fog rollerrel járni, sem biciklivel. Igy nem lesz ciki. Vagy ha beszélgetnek rola, vagy meglátják a többiek potkerekkel, legalább maga fogja levetetni, mert kinevették.
a lányom most 12.én lett 5 éves, 4 évesen már biciklizett pótkerék nélkül, rollerezett 2 kerekûn, soha nem aludt éjjeli fénynél.A cipõjét még nem tudja bekötni(még nem is vettem neki fûzõs cipõt)
A két nagy ezeket a dolgokat már 3 évesen csinálták, kivéve a sötétben elalvás.Az úgy mûködött, hogy kislámpánál elaludtak és utána kapcsoltam le, de 5 évesen errõl is leszoktak. A pici aki most múlt 2 éves cipõt kötni még nem tud de egyedül veszi föl, rollerezni tud, sötétben alszik el.Bringázni még nem tud de a futó biciklit behajtja felrakja a lábait és ameddig a lendület meg van szabadon gurul. Igazad van kérdezõ kell egy kis szülõi biztatás is és tényleg a suliban senki nem fogja bekötni a cipõjét. Nem kell rollerezni ha nem akar de biciklizni szerintem már nem ártana.Mondani kell neki, hogy nézd a többiek is pótkerék nélkül nyomják és te is vagy olyan ügyes vagy azt is , hogy úgy gyorsabb leszel.Kedvet kell neki csinálni hozzá!
értem, csak azt hittem valami elvárás
A kérdező hozzászólása: Nem kell éjszakai fény nélkül aludni, ilyet nem állítottam. Csak kíváncsi voltam más gyerekére is.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint a sötétben alváson kívül mindegyik "elvárható" lenne egy 7 évestõl, és a többség tudja is. Azért aggódom, mert szeptembertõl suli, és nem akarom, hogy kellemetlen helyzetbe kerüljön miatta. A tanító nénik már nem köti be a cipõfûzõt. 3 kerekû rollerrel teper, (ami 2-3 éveseknek való) pedig megvetette a normálisat is, és felháborodik, ha számon kérjük, miért nem használja. Biciklizni pótkerék nélkül esze ágában sincs megtanulni, de már kezd ciki lenni, suliban biztos, hogy szekálni fogják miatt a gyerekek, jogosan! Úgy gondolom, Õ sem más, mint a többi gyerek, csak hiányzik a szülõi motiváció. Jól sejtem, hogy minden gyereket ösztökélni kellett ezen "feladatok" megtételére? Gondolom, kiderült, nem én vagyok az édesanyja. Én csak egy mostoha vagyok, semmi közöm hozzá. :) Csak én vagyok az egyetlen, aki tényleg foglalkozik vele.
miért kéne éjjeli fény nélkül aludni? 23 évesen csak úgy tudok aludni bevallom, hiába van ott a párom nekem szükségem van rá, nem hinném, hogy egy 7 évesnek muszáj lenne anélkül aludni
6 eves unokahugom mindegyiket tudja. Meg a bicklizes sem okozott gondott, pedig kifejezetten nem mozgekony fajta...
6, 5 éves a nagyobbik fiam és mind megy neki. Mondjuk a cipõfûzõt csak most tanulta meg bekötni, mivel eddig csak tépõzáras cipõi voltak, de rollerezik 2 keréken teker már kb. 1, 5 éve. Éjjeli fény van náluk, de egy szobában alszik az öccsével.
Mindegy meg, kivétel az alvás, úgy alszik, hogy a közlekedõben ég a lámpa, az ajtaja nyitva... természetesen éjszakára lekapcsoljuk, de nem szokott felkelni. A függöny se lehet elhúzva, elég sok fény jön be kintrõl.
Októberben lesz 7 éves a lányom, ezeket már tudja. Két keréken 3, 5 éves kora óta teker, rollert 5, 5 évesen kapott névnapjára, akkor egybõl tudta használni, a cipõfûzõjét úgy fél éve tudja rendesen bekötni, hogy már nem kell igazìtanom rajta. A szobában ég éjjelifény, de azért, mert a 2 éves öccsével egy szobában alszik, mìg egyedül volt, nem használtuk.
Éjjeli fény nélküli alvás megy, Biciklizés megy pótkerék nélkül, roller nincs, tehát azt még nem próbálta, cipõfûzõ kötést még tanulja, de már nagyjából sikerül, de azért megigazítom neki.
Cipõbekötés hellyel közzel....rollerezni tud, kétkerekûzni túlzottan is (épp a nullakezezést és az egykerekezést gyakorolja marha nagy örömömre), sötétben nem tud aludni.
Rollerünk nincs, de biztosan 2 perc alatt belejönne, elaludni kislámpa mellett szokott, utána lekapcsoljuk, éjjel, ha ébred, kimegy pisilni néha, de nem kell éjjeli fény neki.Biciklizés, cipõkötés 2 éve megy.
Fiam 7 évesen ment suliba, ezeket akkor már régen tudta. 4 évesen kapta a rollert, 5 évesen tanult meg biciklizni, egyedül talán a cipõkötés volt az utolsó, amit az iskola elõtti utolsó nyáron tanult meg, mert már akkor akkora lába volt, hogy elvétve találtam csak olyat, ami tépõzáras volt.A cipõkötés elég nehéz dió, mert nagy-erõs fiú, így a keze is nagy volt a cipõfûzõhöz képest, de gyakoroltuk :)

Mi a jobb ha veszek 5 éves autót 130000km-rel vagy 7 éveset 90000km-rel, Tehát fiatalabb legyen vagy keveset futott, ha az ára ugyanaz?

Legjobb válasz: Hát attól függ milyen autóról van szó! Pl. egy 7 éves Mercedes, még egy 1 HÓNAPOS Suzukinál is ezerszer jobb. Illetõleg nem mindegy h kereskedõs e a kocsi. Könnyen lehet h az a 90 ezer, 900 ezer, meg ilyesmi. Elõbb linkeld ide az autókat, had nézzük át!

Hát attól függ milyen autóról van szó! Pl. egy 7 éves Mercedes, még egy 1 HÓNAPOS Suzukinál is ezerszer jobb. Illetõleg nem mindegy h kereskedõs e a kocsi. Könnyen lehet h az a 90 ezer, 900 ezer, meg ilyesmi. Elõbb linkeld ide az autókat, had nézzük át!
Ahogy a 6-os is írta, az általános állapotukat kellene összahasonlítani. Amikor a legutóbbi autómat vettem, a kereskedésben sokat átnéztem a tipusból (swift). Végül egy 12 évest vettem meg, 160ezer kilóméterrel. Mert voltak sokkal fiatalabbak, kevesebbet futottak, sokkal, de sokkal rosszabb állapotban, amiken látszott, hogy nem voltak megbecsült tagjai a családnak. Ez a kora és km ellenére nagyon egyben volt, látszott rajta, hogy vigyáztak rá. És nem is bántam meg. Lassan 17 éves az autó, de a karbantartáson kívül még nem kellett hozzányúlni.
Az órát biztosan pörgették öszzevissza, inkább az állapotuk legyen mérvadó.
Ezt csak egy alapos átnézéssel lehet eldönteni. De ha feltételezzük hogy mind a 2 autó jó mûszaki állapotban van és nem buherálták a kilométerórát akkor én a kevesebb km-t futottat venném.
Magyarországon egy dolgot ne nézz autóvásárláskor: a kilométert. Az autók 80-90%-ában ugyanis az óra nem a valós állást mutatja. Azt vedd, amelyik jobb állapotban van külsõre, belsõre, de fõleg mûszakilag.
Kérdezz utána a márkaszervizben rendszám alapján, hogy mikor voltak utoljára szervizelve. Ott elvileg tudnak mondani kilométeróra állást, s abból már leszûrhetõ mennyire reális a 130e vagy 90e km. Egyébként egyetértek a többiekkel, hogy az állapot legyen a mérvadó, ne a kor és km.
Vannak alkatrészek, amelyek álltában is elhasználódnak, pl ékszíjak, vezérmûszíj kinyúlik stb. Ezt érdemes átnézetni egy megbízható szakemberrel. Mindemellet biztos, hogy az óra vissza van tekerve, minnél kevesebbet mutat, annál inkább.
Teljesen mindegy a futott kilométer. 10.000 km alatt is haza lehet vágni egy autót, de ha odafigyelsz és normálisan karbantartod, akkor 200.000 km-el is lehet tökéletes állapotú. Az állapotuk legyen az amit elsõdlegesen szem elõtt tartasz a 2 kocsi esetében, ne érdekeljen se a kor, se a futott km.
kevesebbet futottat
A kérdező hozzászólása: skoda octavia, vagy opel astra
tök mindegy melyiket veszed, nem tudhatod h vissza lett e állítva az óra, amugy min 600.000ret el kell mennie

Hogy halhatott meg az a 7 eves kislany a paszkal strandon' ha ott volt vele a felugyelotanara?

Sot, az egesz strand egy nagy medence meg egy kis gyerekpancsolo csak es mindketto full tele emberekkel...tudja vk mi tortent pontosan?

Legjobb válasz: Úgy halhatott meg ,hogy a "felügyelõ" tanára mindennek mondható csak "felügyelõtanárnak" nem....Borzasztó...Így hagyja a gyerekét az ember tanárra...pf...Ha a saját gyereke lett volna biztosan jobban figyelt volna rá!!! Remélem kirugják az ilyet! Most fel is húztam magamat,az én lányom is most lesz 7 éves.á ha az én gyerekem lett volna TUTI MEGÖLÖM a "tanárt"!!Persze az nem hozza vissza a gyereket,de én akkor is ezt csinálnám,de elõtte agyonverném!!

Úgy halhatott meg , hogy a "felügyelõ" tanára mindennek mondható csak "felügyelõtanárnak" nem....Borzasztó...Így hagyja a gyerekét az ember tanárra...pf...Ha a saját gyereke lett volna biztosan jobban figyelt volna rá!!! Remélem kirugják az ilyet! Most fel is húztam magamat, az én lányom is most lesz 7 éves.á ha az én gyerekem lett volna TUTI MEGÖLÖM a "tanárt"!!Persze az nem hozza vissza a gyereket, de én akkor is ezt csinálnám, de elõtte agyonverném!!

Mitől lehet hogy a 7 éves lányomnak az egyik cicije meg van duzzadva? De csak az egyik. Szerintem még korai hogy fejlődne neki. Tapasztalta már valaki ezt a jelenséget a kislányán? Nagyon aggódom.

Legjobb válasz: Már régi a kérdés, remélem még olvasod!:) Nekem másodikban kezdett nõni a cicim,7-8 éves koromban. Szerintem a lányodnál is ez van...nagylányosodik...ja, és én nagyon szégyelltem akkor, nem gyõztem takargatni öltözködésnél az osztálytársaim elõl...

Már régi a kérdés, remélem még olvasod!:) Nekem másodikban kezdett nõni a cicim, 7-8 éves koromban. Szerintem a lányodnál is ez van...nagylányosodik...ja, és én nagyon szégyelltem akkor, nem gyõztem takargatni öltözködésnél az osztálytársaim elõl...
szerintem a hormonok dolgoznak már nála kicsit.nekem 9 évesen kezdett nõni.esetleg ha te is hamar fejlõdtél akkor lehet õ is örökölte.elképzelhetõ hogy elkezdett beindulni nála is ez a folyamat, de még nem fog szembetûnõ lenni.ez eltarthat még pár évíg is.ha nagyon aggódsz, nézesd meg a gyerekorvossal.

39 eves vagyok, elvaltam, van 2 gyerekem, 11 es 9 evesek. Az uj parommal szeretnenk kozos babat, 4 honapja probalkozunk, eddig semmi. O 7 evvel fiatalabb tolem. Szult valaki ilyen keson? Sokkal nehezebb a terhesseg, mint 30 evesen?

Legjobb válasz: 42 évesen szültem a második babám, a nagyfiam 10 éves múlt. A második szülésem és terhességem sokkal egyszerûbb és könnyebb volt, mint az elsõ. A kismamajóga szerintem sokat segített fizikailag és lelkileg is. (Már 10 hónapos a pici lány.:))

42 évesen szültem a második babám, a nagyfiam 10 éves múlt. A második szülésem és terhességem sokkal egyszerûbb és könnyebb volt, mint az elsõ. A kismamajóga szerintem sokat segített fizikailag és lelkileg is. (Már 10 hónapos a pici lány.:) )
Én is 39 éves vagyok, 2 gyerekünk van, és most vágtunk bele a 3. babaprojektbe!Szóval HAJRÁ!
Nekem volt 3 gyerekem a férjemnek egy sem amikor megismerkedtünk.Most van egy 3 hetes fiunk.Én 37 voltam nyáron, párom 42.És a gyerekeim 19-18-10 évesek és most a picur.Szóval kitartást nekünk 6 hónap alatt jött össze ja és van egy 22mm-es miomám is.Nekem nem volt nehezebb terhességem csak egybõl táppénzen voltam de ez a munkám és nem a korom miatt volt.
Elváltam , 35 vagyok. Van 2 lányom az elõzõ házasságomból 15 és 12 évesek.Újra férjhez mentem most 25 hetes terhes vagyok. Nézõpont kérdése, hogy nehezebb-e. Nekem fizikailag talán egy kicsit nehezebb , de lelkiekben könnyebb. Sokkal jobban átélem ezt a terhességet mint huszonévesen. Sõt nem is érzem magam annyinak mint amennyi vagyok...Szorítok, hogy mielõbb összejöjjön a baba. Csak bátran , ha igazán szeretnétek...
Egyik ismerõsöm hasonló cipõben járt.Annyi különbséggel, hogy Õ 47 párja 28 éves.(én ezt a kort már bátorságnak nevezném!!!) Nekik kb. 1 év alatt összejött a baba. Könnyû terhessége volt, de császáros lett a kora miatt. (de ugye idõsebb is mint te) Úgyhogy mindent bele, sikerülhet!!
A kérdező hozzászólása: jaj!!!!koszonom!!!annyira lelkesitoek vagytok:) kudjetek sok pozitiv energiat, max.nyarig szeretnem ha osszejonne!!!irjon mindenki akar pozitiv, akar negativ a velemenye, mindet szivesen fogadom!
Szia, én 35 a párom 37.Igaz joval fiatalabbak vagyunk de simán vállald mert csodás dolog és minden okés lessz.Nekem van egy 10 éves neki meg 13 éves fia:)
Édesanyám 40 évesen szülte a második gyerekét, a kisöcsémet. Én 19 voltam akkor. Õ azt mondja, hogy a terhességet könnyebben viselte, mint velem. Engem természetesen, Babót már császárral szülte, így ott nem tud hasonlítani. Viszont õ is belátja, hogy sokkal kevesebb türelme és energiája van a kicsire, mint anno rám volt. De mivel tapasztaltabb, ezért sok dolgot már másképp csinál, jobban tud, mint nálam. Megvan az elõnye és a hátárnya is szerintem. Sok sikert kívánok Nektek! :) 24N

Mért van az, hogy ilyen 13 éves lányok 15-6-7 éves fiúkkal akarnak járni, és nem a saját korosztályukban nézelődnek?

F?ként 13 éves lányok válaszát várom (úgy nézem van itt bel?letek elég :D)

Legjobb válasz: Ez marhasag, hogy azert mert a nok hamarabb ernek... En 24 eves vagyok, de a velem egykoru lanyok meg most is(!!!) azt mondjak, hogy az erettebb (28-30) eves pasik a jok... szoval ez vegigkiser egesz eleteden :D Mondjuk mindegyik lany ismerosomnek vele egykoru baratja van... Csak "almodoznak" a idosebb fiukrol. Sztm ez az miatt lehet, h a lanyok abban biznak, hogy a fiuk ahogy idosodnek, majd kezdenek a lanyok "elkondolasa" szerint viselkedni, viszont ra kell hogy jojjonek h a fiuk fiuk maradnak, akarhany evesek is :P

Nekem a 18 körüli csajok jönnek be. 30F
Ez marhasag, hogy azert mert a nok hamarabb ernek... En 24 eves vagyok, de a velem egykoru lanyok meg most is(!!!) azt mondjak, hogy az erettebb (28-30) eves pasik a jok... szoval ez vegigkiser egesz eleteden :D Mondjuk mindegyik lany ismerosomnek vele egykoru baratja van... Csak "almodoznak" a idosebb fiukrol. Sztm ez az miatt lehet, h a lanyok abban biznak, hogy a fiuk ahogy idosodnek, majd kezdenek a lanyok "elkondolasa" szerint viselkedni, viszont ra kell hogy jojjonek h a fiuk fiuk maradnak, akarhany evesek is :P
Mert a 17évestöl már érettebb a kör(én 17/f és az vagyok..)
Egy-három év korkülönbség még ebben a korosztályban sem jelent igazi akadályt. Örülj ha valamelyiknek megtetszel, és ne legyél nagyképü.
Azért mert a lányok hamarabb érnek (ezt most lehet megcáfolni, hogy "csak azt hiszik", meg "felnõttnek képzelik magukat", de ez tény), és mint olyan, azokkal akarnak kapcsolatot létezíteni, akik olyan érettek, mint õk. A 13 éves fiúk meg totál gyerekesek még.
ilyen ez a popszakma.
jövõre ha 18 leszel kereslek.
sztem van egy két hülye válasz ^^ de volt közte egy helye --> A LÁNYOK ELÕBB ÉRNEK ennyi ^^ mert a korosztályuk belieket csak a psp és a számítógép érdekli stb. õk meg már szeretnének szerelmet ez van ^^
A kérdező hozzászólása: Én nem vagyok kocka szal... És a gépre bezsongott emberek gyökerek. Nem szeretnék általánosítani de 99 %-ban így van. Remek már megint eltértem a témától :D
Hogy a lányok hamarabb érnek, ezt így f*szság kijelenteni, de van benne vmennyi igazság, én azt mondanám, hogy VANNAK lányok akik korábban érnek. Ismerek olyan 18-19 éves lányokat, akik 10 évet simán letagadhatnának (agyilag, persze xD), ennek ellenére az én párom 16, én meg 20, és tökéletesen megértjük egymást, sõt iszonyat módon ugyanolyanok vagyunk, pedig igazából õ az elsõ nálam fiatalabb lány, akivel járok, és ezt elõtte nehezen is tudtam volna elképzelni. emlékszem, anno engem is izgatott ez a probléma, de választ érdemben nem találtam rá, ugyhogy bocs 16 körüli fiúk, de most pont azt csinálom, amire anno haraptam;)
"Azért mert a lányok hamarabb érnek (ezt most lehet megcáfolni, hogy "csak azt hiszik", meg "felnõttnek képzelik magukat", de ez tény)" A valósággal ellentétes dolgot minek írsz?
A fiúknak is azt kéne tenni, hogy tõlük fiatalabb lánnyal szóba sem állnának, és akkor a csajok kénytelenek lennének korukbelit választani. Csak hát a sok lúzernek csak a befolyásolhatóbb, fiatalabb lányoknál van esélye.:)
Szerintem tök egyénfüggõ hogy ki milyen korán lesz érett.Most 17 vagyok de most se sok változott még mindig az érettebb pasik jönnek be =)
A kérdező hozzászólása: 16:06-17:19 - Köszi a választ, bár a véleményem nem egyezik a tiéddel. A 13 és 40 éves pasikra vonatkozóan csak rávilágítottál az ember alap "természetére" :) 16:55 - Nem csodálom :D 17:04 - Egy 13 éves, ha fiú, ha lány, nem áll készen egy párkapcsolatra, én meg már igen.(Járunk :D ?) Ha visszaemlékszel, hogy milyen voltál 2 éve 13 évesen, akkor meglepõdsz, milyen kis buta, esetlen meg hasonlók... És meggyõzõdésem, hogy ha 2 év múlva is megteszed ugyanezt, a mostani éneden fogsz majd elmosolyodni.
De gondolom te 13 evesen mar keszen alltal... Na mindegy, ebbe ne is menkunk bele. Tartom az eleozo allitasom, a lanyok abban remenykednek, hogy majd ahogy idosodik a fiu, hirtelen "agyban" nove valik...:D 13 eves gyereket meg a jatek meg a haverokkal valo logas jobban erdekli neha, mig a 40 eves ferfit a foci, meg a haverokkal valo piazas, kocsi, jobban erdekli neha... de alapvetoen lathatod h nem valtoztak :P Majd rajottok szepen lassan, hogy a fiuk fiuk maradnak, ahogy mar az elobb is irtam :)
Azért, mert általában a lányok korábban érnek.Amikor én 13 éves voltam én is feljebb nézelõdtem mert a 13 éves fiúk hát... mondjuk úgy nem álltak még készen egy kacsolatra.15/L
A kérdező hozzászólása: És ezt csak azért mondja, mert 16 vagyok, nem 20.
A kérdező hozzászólása: Lehet de ezt szerintem sokkal inkább a divat miatt csinálják, meg csak dicsekvésre használnának fel. És ha odamegyek egy 15-16 éves lányhoz, akkor nehogy már azt mondja, hogy gyerekes vagyok, mikor nem is ismer igazán.
kérdezõ majd arany sorod lesz 16-17 évesen. amugy a 16-17 évesek meg amiatt panaszkodnak h a korukbeli csajoknak a 19-20 éves korosztály jön be.
A kérdező hozzászólása: Hozzáteszem eléggé idegesít mikor a sok 13 éves v. fiatalabb lányok "rohannak" utánam. Eközben a 15-16!!! éves lányok meg elhajtanak hogy nem tudok eleget nyújtani nekik, és 20!!! év alatti fiú nem elég érett stb. 16/F
A lányok a divat és a társadalmi nyomás/elvárás hatására nem választanak velük egykorú, vagy tõlük fiatalabb fiút.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!