Találatok a következő kifejezésre: 7 és hetes (577 db)

Mennyit eszik 7-8 hetes babátok? és hányszor?

alszik már éjszaka végig? tápszeres és anyatejes tapasztalatokat is várok.

Legjobb válasz: 7-8 hetesen már tápszeres volt. Akkoriban egy evésre 130 ml-t evett, és naponta 6-7 alkalommal evett. 7 hetesen tért át az egyszeri éjjeli evésre, majd 9 hetesen azt az egyet is elhagyta.

7-8 hetesen már tápszeres volt. Akkoriban egy evésre 130 ml-t evett, és naponta 6-7 alkalommal evett. 7 hetesen tért át az egyszeri éjjeli evésre, majd 9 hetesen azt az egyet is elhagyta.
Kedden lesz 8 hetes a babam. Nem szoktam merni, de tegnap pont mertem kivancsisagbol. 140 grammot evett. Napi 7 szer eszik es csak szopik. Atlag heti 250-300 grammot hizik. Tied?
2. Vagyok. Egyszer kel ejjel szopizni.

Ultrahang során kiderült, hogy a bennem növekvő magzat 40mm-es. A dokim, azt mondta, hogy ez 3 hetes terhességnek felel meg. Mindenhol azt olvasom, h az ekkora magzat az már jócskán nagyobb, 7-8 hetes is akár. Nektek mi volt a tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Ugye ez most csak vicc? Az orvos nem mondhatott olyat, hogy 3 hetes terhesség, mert olyan nem is létezik! Mikor a terhesség legkorábban kiderül, már 4 hetes, mivel az utolsó menzesz elsõ napjától számoljuk. Ez az egyik. A másik, hogy 40mm-es magzatra meg pláne nem mondhatta, még úgy sem, hogy esetleg a fogantatástól számolta a 3-at, úgyanis az jó 10-11 hetes terhességnek felel meg, még csak nem is 7-8-nak.

Ugye ez most csak vicc? Az orvos nem mondhatott olyat, hogy 3 hetes terhesség, mert olyan nem is létezik! Mikor a terhesség legkorábban kiderül, már 4 hetes, mivel az utolsó menzesz elsõ napjától számoljuk. Ez az egyik. A másik, hogy 40mm-es magzatra meg pláne nem mondhatta, még úgy sem, hogy esetleg a fogantatástól számolta a 3-at, úgyanis az jó 10-11 hetes terhességnek felel meg, még csak nem is 7-8-nak.
Nekem 6 hetesen azt mondta, hogy kb 4 hetes lehetek. De akkor mondott 3 mm-t. Nem értettem, hogy 4 hetesen hogy látja?? :O Tulajdonképpen igaza volt nálam, pedig felháborodtam. Ugyanis nekem 2 héttel kisebb a picikém. Másfél héttel késõbb fogant a ciklusaim miatt :) 21 hkm
Kedves kérdezö, mikor volt az utolso vérzésed elsö napja? Akkor meg lehetne határozni mennyi idös a terhességed és azt is, hogy ennek megfelelön körülbelül mekkora lehet a magzatod.
Ez tényleg lehetetlen! Nekem 7 hetesen volt 14, 7 mm a 12. héten pedig 54, 1 mm.
Szia! Lehet azt a 40 mm-t a petezsák méretére értette? Lehet!
Szerintem valamit félrehallottál vagy félremondott a doki vagy nem volt ott fejben.2 hete voltam uh-n akkor voltam 9 hetes terhes és akkor volt 26, 5mm a babám.tehát a 40mm az kb 11 hetes terhességnek felel meg.
Szerintem is jobban teszed ha váltasz, vagy pedig kérdezz rá, hogy mégis hogy értette. De az meg milyen már?
A kérdező hozzászólása: Úristen! ELmegyek egy másikhoz. Magánrendelésen vtam pedig, és tessék... Igen, ha a fogantatástól nézzük akkor igen, számolhatta úgy. De az adatok alapján, ezek szerint nem annyi. Köszi a segítséget!
A 3 hét sehogy sem stimmel, még kimaradt menzesz után 3 héttel sem. 7 hetesen 10 mm körül van a baba, a 40 mm-es legalább 10 hetes terhesség.
Ja tényleg nem 7-8 hét inkább 9-10 bocsi csak elírtam a kérdésedre nézve
Igen szerintem a doki is így értette, kimaradt menszesz után 3 hét. Nem tudom miért így mondta, de 7-8 hetes lehetsz! Gratula!
3 hetesen még semmi sem látszódik általában csak a megvastagodott nyálkahártya. Aztán jön a petezsák, abban a szikhólyag és abból lesz a baba. A 400mm-es magzatnak már szívhangja is van és tényleg az legalább már 10-11 hetes. Nem lehet, hogy a petezsák mérete volt?

A ZSÍR/ZSÍROZÁS magyar kártyajátékban négy játékosnál a játék kezdeténél emel valaki (hogy hetest emeljen magának) és ha 7-est emelt és az alatta lévő lap is 7-es, akkor az a (második) hetes kié? Aki emelte? Az osztóé? Másé? Senkié?

A másik kérdésem pedig az hogy ha 4-en játszanak és az egyik csapat több zsírt nyert mint a másik akkor a következő körben hány zsírt kell szereznie a vesztes csapatnak hogy a játék végén ne ők keverjenek megint? Ha lehetséges mindkét kérdésemre szeretném megtudni a választ!

Legjobb válasz: elsõ kérdés: Én még ilyenrõl nem halottam. Mi nem szoktunk emelni hetest magunknak. Ez értelmetlen! A második kérdés: Ha az egyik csapat 6-ot vagy annál több zsírt fog, akkor a másik csapat addig oszt amig vissza nem fogja a 6-ot vagy többet.

elsõ kérdés: Én még ilyenrõl nem halottam. Mi nem szoktunk emelni hetest magunknak. Ez értelmetlen! A második kérdés: Ha az egyik csapat 6-ot vagy annál több zsírt fog, akkor a másik csapat addig oszt amig vissza nem fogja a 6-ot vagy többet.
7-8 hetes terhességet látnia kell az orvosnak, azt nem lehet nem észrevenni.
7-8 hetes terhességet bõven látnia kell. Olyan nincs, hogy a doki nem veszi észre.
Mivel már szívhang is van, kizárt, hogy egy jó doki ne vegye észre.
Szia! Szerintem 7-8 hetesen már látja a doki, ha baba van a pocakban.
nekem nem vette észre a 6 hetes terhességemet igy volt miatta vetélésem!de mindenki azt mondta hogy látnia kelet volna!32hetes kismama
A teszt lehet tévesen is pozitív és addig hiába bizonygatja az ember lánya, hogy terhes, amíg az orvos nem igazolja. Az pedig ultrahang, manuális vizsgálat vagy vérteszt alapján fogja a terhességet megállapítani.
Egyetértek, ha meg is esne az, hogy a doki nem látja ultrahanggal (ami szinte kivételes eset lenne), akkor is a teszt pozitív lenne már rég.
Hát ha elõ is fordul ilyen, azért akkor már egész biztosan pozitivat mutat a teszt. Ha uh-on nem is látja, akkor elküldi vérvételre, hogy megnézzék a hcg szintet. És akkor azért már lehet érezni a terhességet, még ha nem is produkálja a kismama a klasszikus tünteket.
Az én családomban úgy született az unokatestvérem második gyereke, hogy a doki a 12. hétig nem látta, még ultrahangon sem, szóval egészen biztosan lehetséges.
Szia! Ha nem jött meg a mensid, de a tesztek negatívak, akkor vmi más probléma van. Ha volt már pozitív teszted, és mégsem látnak semmit ennyi idõsen, az sajns nem sok jót jelent. :-( A teszt NAGYON ritkán téves pozitív. Léteznek nagyon ritka HCG-termelõ ciszták, amik csak akkor termelnek HCG-t, ha már rosszindulatúak. Az angol nevük "dysgerminoma". Ezek tévesen pozitív terhességi tesztet eredményezhetnek. Egy normális ciszta nem termel HCG-t.

7-8 hetes kismamák hogy vagytok? Görcsök hányinger van-e? Fáradtás, álmosság? És mit mondtak az első Uh. -n?

Legjobb válasz: 8hetes vagyok,nincs semmi tunetem,neha gorcsolok egy kicsit,te szoktal?nem tudom ez normalis e?a cicim feszul es ennyi!7 hetesen voltam Uh-on ott minden rendben volt. Te hogy vagy?

8hetes vagyok, nincs semmi tunetem, neha gorcsolok egy kicsit, te szoktal?nem tudom ez normalis e?a cicim feszul es ennyi!7 hetesen voltam Uh-on ott minden rendben volt. Te hogy vagy?
Szia! 7 hetes vagyok, szerencsének mondhatom magam: anti-kívánósság, fáradékonyság, cici fájás és délutánonként enyhe émelygés, de semmi komoly. 6 hetesen voltam dokinál, akkor mindent rendben talált, kb 6mm-s volt a babám.
A kérdező hozzászólása: Én 7 hetes múltam. Fáradékonyság , aluszékonyság, görcseim nincsenek, enyhe émelygés, illatundor. Nagyjából ennyi.Na és a nemi vágy csökkenése sajna... Ma este megyek az elsõ uh-ra.

Van olyan, hogy azt mondták elhalt a magzat mert nincs szívhang 7-8 hetesen, de Õ várt és igaza lett mert később beindult a kis szíve?

Legjobb válasz: Hát 7-8 hetesen már látszania kellene,hacsak nincs elszámolva a hét!!!!Mert az én terhességem pl. a mensu elõtti nap fogant,így 2 héttel kisebb volt a terhességem,mint azt a dokik számolták volna ha hagyom!!!

Hát 7-8 hetesen már látszania kellene, hacsak nincs elszámolva a hét!!!!Mert az én terhességem pl. a mensu elõtti nap fogant, így 2 héttel kisebb volt a terhességem, mint azt a dokik számolták volna ha hagyom!!!
Az utolsó válaszolónak van igaza! Ma már várni szoktak 1-2 hetet, még akkor is, ha biztosan tudják, hogy elhalt a magzat, mégpedig azért, hogy magától kilökje a szervezeted. Van, hogy teljesen kilöki, kitisztul magától, ilyenkor nem kell abortusz, de van olyan, hogy csak részlegesen ürülsz ki, ilyenkor sajnos abortusz a vége. Hidd el, ez így van. Nálad 2 variáció lehet, az egyik sajnos az elhalt terhesség, a másik a rossz terhességi hét számítása. De elõbb-utóbb kiderül! Sajnálom, ha elmegy a babád, de hidd el, hogy nem véletlenül megy el! Nekem is elment, nagyon nehéz volt, de túl kell lépni ezen, és csak az forogjon a szemed elõtt, hogy el kellett mennie, mert beteg lett volna! Pihensz egy kicsit, és újra belevágtok a babaprojektbe! Kitartást!
Már nem szokás ilyen hamar mûteni. Várni szoktak 2 hetet legalább, hátha magától elindul a vetélés, ami "normál" esetben meg is történik. és természetesen a 2 hét után újabb ultrahang
Olyan volt, hogy a doki szerint nem volt szívhang, de késõbb lett. 7+3 nem volt szívhang, a doki 3 nappal késõbb be akart fektetni hogy elvegyék, de nem hittem neki, a 3. napon visszamentem, és addig veszekedtem, amíg megnézte õ is, meg egy kollégája is, és volt szívhang. Õszintén megmondtam a dokinak, hogy csalódtam benne, pedig évek óta hozzá járok, és mondtam is, hogy szerintem késõn fogant, a késés után 8 nappal lett elõször pozitív a teszt, de õ nem hallgatott rám. Azóta megszületett a fiam és még most is beleborzongok, ha rágondolok, hogy majdnem nem lett:( Nézesd meg magad mással is, és csak több egybehangzó véleménynek higgy!
Ilyen nincs, ha nincs szivhang, akkor nem él a baba, és késöbb sem fog beindulni.
Szerintem ilyen nem nagyon van..részvétem.
Olyan nincs, hogy "késõbb beindul". akkor el lett számolva.
Mi lett veled kérdezõ?
(bocs, de szerintem a "fontos egészségügyi indok" a TB támogatás amit így kap a kórház és az orvos. Nem kapsz fertõzést, a szervezet kiveti a magzatot. Normális orvos vár 2 hetet
Én nem bánom, hogy megmûtöttek! Nem volt egyáltalán kellemes élmény, de ha belegondolok, hogy két hétig egy elhalt magzattal a pocakomban arra kellett volna várjak, hogy mikor fog "távozni"....Hát, még rá gondolni is borzalmas!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Kedden megyek magándokihoz, és ha nincs baba akkor szerdán mûtét.Nálam az a gond hogy ahány hetesnek számolják már embriót rég kellett volna hogy lássanak, de nekem 2 hete nem volt még csak petezsák.és szikhólyag, 1 hete pedig 3mm-es embrió.Na ez nem tetszik az orvosnak, hogy már 8 hetesnek kellene legyek és 1 hete lett embrió.Nem értem én már az egészet, de holnap kiderül.
A kérdező hozzászólása: Hát nem bírtam tovább és bementem az ügyeletre a kórházba, és megnézte ultrahanggal az orvos és már pulzál a kis szíve és nõtt az embrió is.Azt mondta, hogy elvan számolva mert 6 hetes a méret alapján.Azt tanácsolom mindenkinek, ha azt mondják neki, hogy el kell vetetni akkor várjon 2-3 hetet, nem kell elkapkodni mert simán megölnék a babát, ezeknek mindegy.Az biztos, hogy ennél az orvosnál maradok, a világon a legkedvesebb volt eddig a 15 év alatt amióta nõgyógyászhoz járok.
gratulálok!
Gratulálok! Szép babavárást, és jó egészséget kívánok nektek!
Nekem is volt ilyen mûtétem... :( A 9. hétig várt az orvosom, de nekem a petezsák is üres volt, nem fejlõdött ki az embrió sem :( Azt mondta, hogy azért kell/szükséges a mûtét, mert egy természetes úton elindult vetélés után maradHAT a méhben szövetdarab, ami fertõzést okozhat, és akkor ígyis-úgyis mûteni kell. Talán ezért a sok mûtét, nem akarnak kockáztatni az orvosok. Viszont egy ellen példa: barátnõm a 12. héten veszítette el a babáját :( konkrétan megszülte :( Neki nem maradtak bent maradvány szövetek, nem volt szükség tisztító mûtétre, pedig ott már nagy baba volt. :(
Ha tényleg olyan egyszerû, mint elõttem írták, hogy csak várunk egy-két hetet és magától kitisztul a méh, akkor orvosilag mivel indokolják ezeknek a mûtéteknek a szükségességét? Valami oka csak van, hogy ezeket elvégzik, valami veszélye az ilyen vetéléseknek, elhalásoknak mégis csak lehet, nem? Ezek a mûtétek nagyon gyakoriak, nem hiszem, hogy nincs mögötte fontos egészségügyi ok. ...Utolsó voltam...
Nekem azt mondták, hogy az elhalt magzat a méhben fertõzést okozhat, ezért nem szabad, hogy tovább bent maradjon! (...3 napon belül mûtött voltam...) A második vetélésemnél a mûtét elõtt egy órával megindult a spontán tisztulás, mégis elvégezték, nem vártak arra, hogy magától megtörténjen!
Barátnõmnél 7 hetesen mondták hogy nincs szívhang, behívták másnapra éhgyomorra mûtétre. Bement, megvizsgálták és volt szívhang. Aznap csak azért nem mûtötték, mert nem éhgyomorra volt. Felháborító.
Két kisfiam van, váz egyiknél 7, a másiknál 8 hetesen nem hallott a doki szívhangot (mindkettõnél más doki volt). 1 hét múlva már hallottak.
Azért nem értem miért nem várnak, a természetes vetélés sokkal jobb a méhnek (lehet, hogy az anyának lelkileg nem, de legalább utána azonnal teherbeeshet, nem kell várni.) az általam ismert orvosok soha nem mátenek 3 nap után és az esetek 99%-ban nem is kell mûteniük, mert spontán vetélés történik.
Nálam nem vártak egy hetet sem a mûtéttel! Három napon belül megcsinálták. Mindkét elhalt magzatom 9 hetes volt. Az egyiknél korábban (7 hetes) volt szívmûködés, a másiknál el sem indult, az elejétõl nem fejlõdött olyan ütemben, ahogy kellett volna (9 hetesen 7 hetesnek felelt meg). Nálam igaz egyértelmû volt, hogy a petezsák eldeformálódott, és sajnos nem életképes. Egyébként én is hallottam olyan esetrõl, hogy már el akarták venni a babát és mégis megmaradt! Ragaszkodni kell újabb vizsgálathoz és másik szakvéleményhez!
Nálam úgy volt, hogy a mensi szerint 8 hetes terhesen mentem elõször nõgyógyászhoz. Szívcsópulzáció sejthetõ, ezt mondta, de hogy a magzat mérete egy 6 hetesének felel meg. 2 hét múlva kellett visszamennem, azt mondta, meglátjuk, fejlõdik-e, ill. lesz-e rendesen szívhang. Végülis kiderült, hogy a baba késõbb fogant, szerintem a kimaradt mensi elõtt pár nappal. Most vagyok 18 hetes terhes. Szóval olyan lehet, amit elõttem is írtak, hogy elszámolták.
van, de akkor el volt számolva terhesség, mert 7 hetesen már pulzlnia kell a szívánek. Hány hetesen indult be? Vagy csak reménykedsz, azért kérdezed?
Nagyon jó ezt hallani! Szívbõl gratulálok neked! Boldog babavárást!

A kutyám 10 hetes eddig 2 féregtelenítésen esett át és egy kombinált védőoltást kapott 7-8 hetesen! Nem kevés ez egy kicsit?

Azt olvastam,hogy pravót is kellett volna kapnia, most mit tegyek, utólag is megkaphatja majd? Most elvileg újra kombináltat kéne kapnia ugye? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: A 7-8hetesen tortent elso oltas az nincs elkesve, de akkor pont most, azaz 10hetesen kellene megkapnia a kovetkezot.

A 7-8hetesen tortent elso oltas az nincs elkesve, de akkor pont most, azaz 10hetesen kellene megkapnia a kovetkezot.
Eléggé gáz a "tenyésztõ", akitõl hoztad, ha ezt nem tudja. A kölyköket 2 hetes koruktól 2 hetente folyamatosan féreghajtjuk. A helyes (és legegyszerûbb) oltási sorozat így néz ki: 6. hét - Parvó 8. hét - Kombinált 10. hét - Parvó 12. hét - Kombinált 14. hét - Veszettség 7. hónap - Kombinált 9. hónap - Veszettség Elõször a parvó ellen kellett volna beoltani, mert az a legveszélyesebb a kölykökre nézve. Most, ahogy megkapta az oltást, rá két hétre adasd be neki a parvót, aztán 2 hét múlva kombi, rá két hétre parvó, és utána veszettség. Az elég nagy gond, hogy most parvó ellen nem védekezik. Ne engedd más állat közelébe.
Altalaban 6hetesen kezdik az oltasokat es attol kezdve kethetente kell ujra oltani, de sok olyan is van, hogy 8hetesen kezdik. Ez nincs meg elkesve, de ha 8hetesen tenyleg megkapta az elsot es most 10hetes, akkor most aktualis a kovetkezo. Konzultalj az orvosoddal.
A kérdező hozzászólása: Az oltási könyvben egy féregtelenítõ pasztát látok, egy univerm total tablettát és egy biocan p nevezetû oltást! A hétvégén tud jönni az állatorvos!
A kérdező hozzászólása: Azt mondták nekem, hogy benne van a kombináltba a pravo vírus elleni is!
Az orvosoddal beszélj . Nem bebetonozott már a régi oltási sor. Vannak új oltóanyagok. Az adott orvos dönti el, mikor, mivel olt.Viszont, ha elkezdesz egy orvosnál egy oltás sorozatot, nála is kell végig csinálni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Holnap felhívom! Üdv!

9mm-es petezsák, szikhólyag, vagy embrió nem látszik az ultrahangon. Naptár szerint 7+4 hetes terhes vagyok, de rendszertelenek a ciklusaim, tehát lehet késői peteérérs is. Volt valakinek hasonló?

Múlt csütörtökön voltam először ultrahangon,akkor már látszott a petezsák.Ma reggel voltam ismét,az előző vizsgálat óta nőtt valamennyit a petezsák,de szikhólyag ill embrió még mindig nem látszik.A dokim szerint ez nem túl jó jel.Már csak abban tudok reménykedni,hogy később fogant a baba,mint ahogy gondoltuk.A 9mm-es petezsák,hány hetes terhességnek felel meg és bajt jelent-e,hogy még nem látszik benne semmi?

Legjobb válasz: Nekem elõször egy 15x12mm üres petezsákot láttak. Akkor már javában 6 hetesnek kellett volna lennem,de a doki 5hetet írt a papíromra. 4nap múlva 16x16mm szintén üres petezsákot látott a doki. Ekkor 6 hetet írt a papíromra. Legközelebb 8 hetesen kellett mennem és már szívhang is volt. Sõt azóta már utolérte magát. Ne idegeskedj,szedj vitamint vagy egyél sok gyümölcsöt és pihenj sokat. Drukkolok,hogy minden rendben legyen.

Nekem elõször egy 15x12mm üres petezsákot láttak. Akkor már javában 6 hetesnek kellett volna lennem, de a doki 5hetet írt a papíromra. 4nap múlva 16x16mm szintén üres petezsákot látott a doki. Ekkor 6 hetet írt a papíromra. Legközelebb 8 hetesen kellett mennem és már szívhang is volt. Sõt azóta már utolérte magát. Ne idegeskedj, szedj vitamint vagy egyél sok gyümölcsöt és pihenj sokat. Drukkolok, hogy minden rendben legyen.
Gratulálok!!!!!! Örülök, hogy minden oké! Boldog babavárást!!!!!! :)
2. válaszoló vagyok Jippijéééééé!!! :D Nagyon örülök, hogy minden rendben van!!! Sok boldogságot és jó egészséget nektek!!! Na, ilyenek ezek a gyerekek, még meg sem született, de már a frászt hozza rád! :) Remélem több aggodalom már nem lesz!
Én is tiszta szívbõl gratulálok! Boldog babavárást!
Gratulálok. :) ))))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!:)
Közben hogy alakul a dolog? Minden OK?
A kérdező hozzászólása: Igen, szerencsére minden ok!Valóban a késõi peteérés miatt volt ez a bonyodalom az elején, de már szerencsére minden rendben, szépen fejlõdik a baba, én is jól vagyok és ma töltöttük a 17. hetet!:)
örülök neki, és gratulálok! Remélem, nálam is minden oké lesz: 7+1 hetesen mentem dokihoz elõször, ugyenezek a tünetek, csak nem rendszertelen, de hosszabb ciklus, volt már egy vetélésem, és a jövõ hét hétfõre kaptam új idõpontot, + 2*2 Ultrogestant. Mar nem nagyon bízom benne, de a te esetet reményt ad.
A kérdező hozzászólása: Elhiszem, hogy most aggódsz, mert én is nagyon féltem, hogy mi lesz a babával!Nagyon remélem, hogy nálatok is jóra forduljanak a dolgok!Szorítok, hogy hétfõn minden ok legyen!Írd majd meg, hogy mit mondott a doki!
köszönöm a drukkot, meg fogom írni. Egy picit még reménykedek, sok pozitívat olvastam a neten, de a tied hasonlít a legjobban az enyémre. Sok helyen olvastam, hogy ilyen kezdettel 12. hétre utolérte magát. Pont mint a koraszülötteknél 6 éves korra...:) Remélem, rendben lesz a baba, sok jót olvastam errõl a bogyóról is, amit felírtak.
Kedves kérdezõ! Köszi a drukkot, pozitív híreket kaptunk!:) Isten csodája ez a dolog: 8 hetes, 15 mm-es, dobogó szívû babát láttunk (és hallottunk) az ultrahangon! Annyira boldog vagyok, hogy ha rágondolok, sírnom kell!!! Köszi még egyszer a drukkot! :)
A kérdező hozzászólása: Jajj!Nagyon nagyon örülök és gratulálok a babához!Vigyázz nagyon magatokra!:)
Gratulálok3 Kismamik! Boldog babavárást Nektek!!! :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Megjöttem a dokitól és jó híreim vannak!Ma már látszódott a picurka magzat is, nem csak a petezsák!a méreteit nem tudom, de az a lényeg, hogy ott van!Az orvosom 5 hetes terhességet állapított meg, tehát nagy valószínûséggel késõi peteérés volt.Hétfõn kell mennem megint ultrahangra, a doki szerint addigra már lehet, hogy lesz szívhang is!:) Mostmár megnyugodtam és tényleg felesleges volt a nagy aggodalom!
Kedves Kérdezõ , én vagyok a másik aggódó kismama, írd majd meg hogy mi volt Neked az uh-on.Remélem minden rendben lesz, szorítok !!
Kedves Kérdezõ! MAjd írd meg mi volt a dokinál!
Én 5 hetes múltam naptár szerint, mikor elõször voltam orvosnál (bár nem a teszt miatt). Megnézett, mondta, hogy 10 mm-es üres petezsák van, a szikhólyag már sejthetõ, kb. 4 hetes terhességnek felel meg. Nagyon meg voltam ijedve én is. 2 hét múlva hívott vissza, addigra már az embrió volt 8 mm és dobogott a szíve. Akkor már nem is mondta, hogy a petezsák hány centi, a lényeg az volt, hogy van szikhólyag, embrió és szívdobogás. A terhességem hete is akkor már megfelelt a 7 hetesnek. Ha tényleg késõbb volt peteérésed, akkor belefér, hogy még üres legyen, de 1-2 hét alatt viszont midnenképpen láthatóvá kell, hogy váljon a szikhólyag és az embrió. Mikor hívott vissza? Ha jövõ héten sem lesz semmi, akkor ott tényleg baj lehet... :S Szívbõl kívánom, hogy csak késõi fogantatásról legyen szó és ennél nagyobb ijedtség sose érjen!!! Majd írd meg, mi lett az eremdény!!! Nagyon drukkolok!!! :)
Nekem is elég késõn kezdett látszódni. Csak a pozitív teszt volt a kezemben, onnan tudtam, hogy terhes vagyok, az ultrahang jó sokára mutatta ki, meg a szívhangot is. Már én is be voltam parázva rendesen.
A kérdező hozzászólása: Csütörtükre hívott vissza a doki!Igaz, hogy az csak 4 nap, de remélem, hogy lesz valami pozitív változás!Nagyon féle, hogy baj lesz, de igyekszem nyugtatni magamat!max 1-2 héten belül eldõl, hogy mi lesz!
Lehet, hogy "késõbbi" a fogantatás, mint számoltad. Nálam még 2 nap is sokat számított. A dokim magán rendelésen nem látott mást, csak üres petezsákot, akkor azt mondta, nem valószínû, hogy lesz valami. 2 nap múlva mentem SZTK-ba, ott már petezsák benne egy élõ embrió volt látható. Most múlt 1 éves, pedig nem volt "valószínû", hogy lesz valami! :) Nyugi, lehet még ebbõl baba!
Mostanábna elég sok ilyen eset van:( Nekem hétfõn volt a missed abom hasonló eset miatt.6 hetesen vígan mentem a dokihoz mert ilyenkor már a kislányommal szívhang is volt annó. 8 mm-es üres kongó fekete foltot láttam, két hetet vártunk 20 mm-es üres petezsák lett belõle, még egy hét türelmet kapott az embrió hátha fejlõdésnek indul de kár volt várni már hetekkel ezelõtt is, üres maradt de se vérzés se görcsölés semmi bajom nem volt ezért múlthét hétfõn be kellett mennem kaparásra:( Remélem pár hónap múlva majd sikerülni fog, azt tanultam az estebõl, mivel én tudom, hogy mikor szokott lenni peteérésem hogy ha következõleg sikerül a betöltött 7. héten megyek dokihoz elõször és ha ott nem lát semmit nem reménykedem mint most nagyon rossz volt utána. Remélem nálad más a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Én nagyon reménykedem, hogy késõi peteérés volt és akkor fogant a baba, már csak azért is, mert ugye az utolsó mensim február 2.-án volt, én kb egy hónapot számoltam és úgy gondoltam, h kb március 1-2 körül meg fog jönni.Aztán nem jött meg, 11.-én csináltam egy tesztet, ami negatív lett, de utána sem jött meg, ezért 21.-én megismételtem a tesztet és akkor már pozitív volt.Na már most, ha középidõben lett volna peteérés, akkor a 11.-ei tesztnek már ki kellett volna mutatnia a terhességet, de nekem csak 21.-én lett pozi a tesztem.Ez is arra utal, hogy késõbb fogant a babó.Remélem jól logikázok és minden rendben lesz.
Drukkolok, hogy így legyen!
Én hasonló helyzetben vagyok mint te, tegnap voltam ultrahangon, akkor voltam 6+ hetes és a doki 13 mm-es petezsákot látott szikhólyaggal de embriót nem.Engem szombatra hívott vissza.Azt mondta még ne adjam fel talán késõbb fogant, de igazából ezt nem hiszem mert 28 naposak a ciklusaim.Borzasztóan el vagyok keseredve mert már szívhangnak is kellett volna lenni és még egy ici pici embrió sincs.Ezelõtt 5 +2 hetesen voltam akkor csak 4 mm volt a petezsák szikhólyag nem volt.Talán abban reménykedhetek hogy ha akkor nem volt szikhólyag most meg már van az jót jelent?!Volt valaki hasonló helyzetben?És aztán meglett a baba a következõ ultrahangon?
Elõzõ vagyok 6+6 hetes, ez lemaradt az elejérõl
Nekem 6+6hetesen csak üres petezsák látszódott. Ma 19hetes vagyok. :) Ne idegeskedj, pihenj sokat és minden rendben lesz. Nekem a 9héten kellett visszamennem, akkor már volt szívhang is, igaz a méretek 8hetesnek feleltek meg. De már a 12hétre utolérte magát és a korának megfelelõ volt. Boldog babavárást!
Köszönöm az elõzõnek, úgy örülök mikor ilyeneket olvasok.Én is nagyon remélem hogy ez lesz.Ami kicsit furcsa volt hogy kb 3 mp-re láttam a szikhólyagot, mert el is vette onnan a képet és másfelé nézegetett, nem értem miért nem közelített rá arra jobban, végülis amelett kell lennie a babának (és kb 10 mp-et volt bennem az ultrahang)De mintha én a szikhólyag mellett -szinte vele egyben-láttam egy kis fehéres maszatot.Nem akarok képzelõdni , mert kb tényleg 3 mp volt, de nem lehet az az embrió?
Elõzõ vagyok. Ne agyalj ezen. Ne idegeskedj, azzal nem teszel jót. A pihenés a legfontosabb. Nálam még szikhólyag se volt. A legközelebbi UH után majd írj, hogy mi van.Akár privit is!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Én is megnyugodtam kicsit, a pozitív történeteket olvasva, de azért nagyon várom már a csütörtököt! Másik aggódó kismama!Neked is szórítok, hogy minden rendben legyen!:)
Köszönöm szépen mindkettõtöknek. :) Vigyázok magunkra! Megyek is megetetem, mert már olyan éhes vagyok! Vááá!

Mennyit eszik 7-8 hetes babátok és hányszor? Tápszer vagy tej? Hány kiló és centi most? Mennyivel született?

Én lányom 7 hetes 5-6 eszik egy nap 150 ml és tápszeres. 4520 grammal és 54 centivel született 2 hete voltunk védőnőnél akkor volt 58 centi és 5900 gramm.

Legjobb válasz: 8 hetes a kislányom, anyatejes, naponta 6* szopik, 100-180 közötti mennyiségeket. 2300 grammal és 44 centivel született a 33. héten, most 4800 gramm és 57 centi. Nõ és hízik, mint a bolondgomba, most akarja bepótolni amire bent nem volt ideje.

8 hetes a kislányom, anyatejes, naponta 6* szopik, 100-180 közötti mennyiségeket. 2300 grammal és 44 centivel született a 33. héten, most 4800 gramm és 57 centi. Nõ és hízik, mint a bolondgomba, most akarja bepótolni amire bent nem volt ideje.
Kicsi fiam pont ma 7 hetes.Tápszeres.3950g és 58 cm volt, mikor született, 3600g-mal jöttünk haza, 4 hetesen 4720 g volt.cm-t nem tudom, de 62-es ruhákat is kezdi kinõni :-), és mivel 3 hete mérték a kg-ot sem tudom, de mivel jól eszik látom, hogy fejlõdik. reggel eszik 6-7 körül aztán 9-10, 12-13, 15-16, 18-19 ez 5 nappali, éjszaka fürdés és utolsó evés után nagyot alszik változó de 1-2 szer eszik éjjel is.Én nem változtatok adagon(mert nem állandóan eszik ugyanannyit, ahogy mi felnõttek se), 100-at készítek azt mindig megeszi és legtöbbször kell még csinálni, de mivel nem eszik mindig egyformán nem akarok kidobni kaját így ha még kér kap, ha meg elég a 100 akkor nincs mit kidobni, de azért az átlag 140 körül van.Elsõ gyerekemnél nagyon ráizgultam a kaja témára, most nem szeretnék, õ úgyis tudja mikor mennyit enne.Pl általában egyszer kakil és az azt megelõzõ evésnél kevesebbet eszik, de ha már kakilt akkor behozza.Ti milyen tápszert esztek?mi Beba pro 1-et, Nestlét. Kisfiam amúgy pufók, és hasas. :-)
A kérdező hozzászólása: mi milupa fermentált-at.nekünk ez jött be :)
a fiam 8 hetes lesz, 3640 grammal 56 centivel született, utoljára hétfõn mérte az orvos, akkor volt 3760 gramm. a kórházból 3300-zal jöttünk ki és 4 hetesen még a születési súlyát se érte el. anyatejes és tápszeres. 100-200 között eszik napi 5-6szor attól függ hogy fõétkezés(reggeli, ebéd, vacsora) vagy köztes, éjjel egyszer ébred fél 1-1 óra között, éhesebb mint egy átlagos baba, de egészséges, nem kövér, nem hurkás.
elõzõ vagyok most olvastam el amit írtam, most 4760 gramm a fiam
A kérdező hozzászólása: Meglepõdtem hogy 100-200 között eszik és csak 3760 gramm :) Köszi a válaszkokat. Ezek szerint nemcsak az én kicsikém eszik ilyen sokat. :)

9+5 hetes terhességemet mai UH-n elhaltnak nyilvánították.21 mm-es CRL most, 2 hete pedig 14 mm-es, akkor voltam 7+5 hetes és a doki azt mondta minden rendben?

Egyáltalán a ma mért adatok, a 21 mm-es embrió megfelelne a 9+5 hetes terhességnek? Pontosan 2 hete voltam egy másik orvosnál, aki azt mondta az embrió pont olyan és úgy néz ki, ahogy ki kell neki. Mi történhetett?:(

Legjobb válasz: Hàt a 3. Trimesztert még nem töltötted volna be! Csak az 1. Trimet! Nem?

Hàt a 3. Trimesztert még nem töltötted volna be! Csak az 1. Trimet! Nem?
A méretei jók!!! Szíve dobogott??!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a támogatásokat! Csütörtökön megyek vérvételre és konzultációmra az orvosomhoz, ahol mindenféleképpen fogok kérni még egy UH vizsgálatot.
Szia. Nagyon sajnálom, hogy ez történt! Nekem a 8. héten volt ez. Mondjuk SZTK mondta, hogy elhalt, küldött mûtétre, de aznap elmentem magánba a Hepinet-hez és gyönyörû erõs szívverést láttak! Szerintem nézesd meg mással is! Hátha...
Még vérvétel is lesz, a HCG szintbõl biztosan látják, hogy él-e az embrió.
én biztos elmennék máshova is amugy nem velem történt de hallottam ilyenrõl hogy már meg volt a mütét idõpontja de az anyuka még elment máshova és élt a babája!szivbõl kivánom hogy nállad is tévedés legyen hiszen nõtt engem ez biztatna, ha mégsem akkor viszont sok erõt és kitartást!majd azért irdd meg légyszi ha lesz valami fejlemény 35hkm
Én màr igen! Mentek a mûtõbe és elõtte még csinàlnak uh-t hogy ugye biztosan meggyõzõdjenek arról hogy nem él a magzat! Aztân nagy meglepetésükre bizony vert a szìve!
Nagyon sajnálom :((( Fogadd részvétem, sok lelki erõt!
A kérdező hozzászólása: Tudtok ilyen esetrõl? Mikor félrenézték az UH-t és szívhangot??
Óóóó azért én elmennék máshoz is.De nagyon sajnálom!
A kérdező hozzászólása: Jaj igen... nem trimesztert akartam írni, hanem hónapot. Bocsi..
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt mondták, hogy nem látnak szívhangot és meghalt.. Én is orvost váltanék, ha mondjuk egy SZTK-s rendelésen felmerülne bennem, hogy "félrenéztek" de egy magánklinikán voltam orvosnál ma, aki még a fõorvost is behívta, hogy nézze meg, jól látja-e...
2 es válaszoló vagyok ja értem akkor a szív a baj, nem a mérete....nagyon sajnálom :(((
Ez szörnyû! Sajnàlom! De a méret az jo! Énmost nézemaz enyém 10 hetesen volt 27mm! N em volt szìvhang? Vagy mit mondott a doki? Mi lessz ezutàn?
ne már ez durva , ennyibõl elhaltnak minõsítették? ?? nem volt szívhang vagy miért?? 7+5 hetesen a 14 teljesen jó nekem 7+3an mértek 12 mmt. 9+2 n 24 mmt. Itt pár mm miatt elhaltnak lett nyilvánítva?? Sürgõsen más orvoshoz mennék.
A kérdező hozzászólása: A szíve a két héttel ezelõtti UH-n, ahol 14mm-es volt, még dobogott. Ma már nem... Nem görcsölök, nem vagyok rosszul, semmi jelét nem éreztem volna, hogy baj történt, ha nincs ez a vizsgálat. Még a mellfájdalom és a hányinger is megvan, igaz csekélyebben... De azt hittem fokozatosan múlik el, mert már majdnem a 3. trimesztert betöltöttem (volna) :(
Kedves Kérdezõ! Megírnád, hogy mi volt? Mégis élt a babád? Sokszor hallok olyat, hogy elromlik a gép, vagy csak nem találják meg vele, mert gyenge a készülék... Nagyon remélem, hogy Veled is ez volt! Írj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!