Találatok a következő kifejezésre: 7 és hós (229 db)

Nem jó igy az etetés? 7, 5 hós és fogyott.

72cm és 8060 g, fogyott a héten, holott az el?z?n evett keveset. Most van a hatása? Reggel eszik 2-es tápit kb 180-at, 11-kor gyümi 2k sinlaccal, 2-kor 1ü f?zi,-5kor 2oo tápi, este lefekvéskor 200 tápi, amibe sinlac is van. Eröltetem ezt a sinlacot, de amióta elkezdtem alig hizott, mostmeg fogyott. Nem hiznia kéne t?le? Vagy kevés amit adok neki a porból? Vagy mi kevés? Hogy vigyek be több szénhidrátot? A tejpépet csak üvegb?l hajlandó, de nem tudom milyen arányban keverjem, hogy egy perc mulva ne dagadjon meg, mert akkor mÁR nem issza tovább. Mit csinálok rosszul? Nem akarom fogyóztatni!

Legjobb válasz: Szerintem túl sok a sinlac, pedig egy 7,5 hós egy csomó mindent ehetne már, ami gabona és nem sinlac és akár gluténmentes. Egyébként bõven beleférnek ilyan "fogyós" idõszakok is!

Szerintem túl sok a sinlac, pedig egy 7, 5 hós egy csomó mindent ehetne már, ami gabona és nem sinlac és akár gluténmentes. Egyébként bõven beleférnek ilyan "fogyós" idõszakok is!
persze
:) lehet kapni egyébként rizslisztet is meg rizspelyhet, ezzel lehet süríteni, nem kell turmixolni
A kérdező hozzászólása: Akkor ezért ilyen édes a sinlac....hmm....ezek a gabonák hizlalnak kicsit? Kukoricadarát láttam a DM-ben. Végül is a kismalacot is kukoricával hizlalják....:)
nekem a védõnõ kukoricalisztet, kukoricapelyhet, rizspelyhet javasolt, mert gabona, szénhidrát és gluténmentes mind. én azóta a gyümölcsébe rakok rizspelyhet, a fõzeléket kukoricaliszttel készítem.
1. vok. Gluténmentes és 7-8 hós baba eheti: rizs, köles, hajdina, kukoricadara. Én ezeket szoktam a sinlac mellett használni. Ezek ráadásul nem is cukrozottak, nem úgy mint a sinlac.
Szia, van a családban lisztérzékeny, hogy nem akarsz neki glutént adni? Az én iam 6hós és én babakekszet szoktam belereszelni a gyümibe. Kanállal nem eszik? A tejpépek szerintem elég jók, én kanállal adom a fiamnak, úgy megeszi. Rizst egy kis husival nem próbáltál neki adni összeturmixolva? A doki nem mond semmit? Mi így eszünk: reggel tápszer (de ez sokszor kimarad mert nem kell neki üvegbõl a kaja) 10körül gyümi keksszel, 13-kor fõzi, 16kor babajoghurt, 19kor tejpép, és ennyi ez után már nem nagyon eszik. A védõnõ se mond semmit? Ha már mászik nem lehet, hogy azért fogyott egy kicsit? Ilyenkor szoktak fogyni.
Szia. Ne haragudj, hogy ide írok, de megmondanád, hogy mi az a sinlac? Az én kisfiam 7 hós, de én nem adtam még ilyet neki, vagy nem tudom, hogy adtam.
A kérdező hozzászólása: ok, köszi mindenkinek, felhizlalom egy kis rántással meg kukdarával a piciröfit:)
A kérdező hozzászólása: Többet mozog, a fogai is jönnek gondolom, mert egy héttel ezelõtt gyengén evett, most a héten jobb volt , ezért nem értem a fogyást...engem idegesit, ha fogy, valahol a jele a kevés bevitelnek, ennyit azért nem "futkos"egy 7, 5hós.szóval nyugodtabb, magabiztosabb vagyok, ha hizik és nem fogy , ezért kérdeztem ezeket, a válaszokat köszönettel hasznositani fogom:)
miért akarod hízlalni? szerintem teljesen jó súlyban van. ne erõltesd neki ennyire a sinlacot, adj neki gyümit! egészséges, akár a tápszerrel összeturmixolod és úgy adhatod neki. A fogyás nem biztos, hogy attól van, mert nem eszik eleget. figyeld az aktivitását, a mozgását, a hossznövekedését, a fogakat, mindent vess egybe. átmeneti fogyás bármikor lehet. õ most abban a korban van, mikor egyre többet izeg mozog, jönnek a fogak, minden érdekli csak a kaja nem. ne aggódj rajta ennyire! én pl már csak havi egyszer méretem a gyerkõcöt, így nem aggódom azon, hogy éppen a hétn fogyott vagy nem. mígy hetente mértem, addig én is ezen aggódtam folyton. mondta a védõnõ, tegyem el a mérleget, a gyerek viselkedését figyeljem, adjam neki a kedvenceket, ne a papirforma szerint együnk. fõleg mikor jön a foga. és igaza lett, azóta nyugodt vagyok:-)
A kérdező hozzászólása: Tényleg, kukoricaliszttel sürithetem , illetve olajjal beránthatom a fõzijétkrumpli helyett??
7.5 hós az én babám is de én ugy mondom hogy nyúlt -nölt.Kg. nem néztem.
én sinlacot csak este adom cumis üvegböl de süriteni lehet vele ha gondolod.Nekünk is így van kb.mint nálatok a kaja .
A kérdező hozzászólása: Mit adjak akkor a sinlac helyett, ami szénhidrát és hizlal és mehet a tápiba/fõzibe/gyümibe? Ja és jó lenne a gluténmentesség , de kis mennyiségben a gyümihez tennék már normális, gluténtartalmut is, de mit??
A kérdező hozzászólása: A Sinlacot a Nestlé gyártja, gyógyszertárban vehetsz, gluténmentes , szentjánosfakenyér és rizspép tulajdonképp tejszármazékok nélkül. Elvileg jó tápláló, jó gyûmihez keverve vagy fõzihez, vagy belekanalazni vagy megitatni este üvegbõl, mert jól laktat , jót alszanak tõle. Remélem segitettem.

Mennyit alszik és eszik 7-8 hós babátok?

Legjobb válasz: A kislányom 8 hós múlt és kétszer alszik de 1órát, du 1,5-2 órát sikerül, egyébként fél7-7 körül ébred és 21-kor már alszik. Az evés így néz ki: ébredés szopi, 10körül gyümi v. joghurt, 13körül ebéd fõzi, délutáni alvás után 17 körül fõzi, és este lefekvés elõtt szopi.

A kislányom 8 hós múlt és kétszer alszik de 1órát, du 1, 5-2 órát sikerül, egyébként fél7-7 körül ébred és 21-kor már alszik. Az evés így néz ki: ébredés szopi, 10körül gyümi v. joghurt, 13körül ebéd fõzi, délutáni alvás után 17 körül fõzi, és este lefekvés elõtt szopi.
Az én 8, 5 hónapos kisfiam 3x1 órát alszik általában, bár most épp 2 órája durmol. 6 körül kel, egy órát játszik a kiságyban, aztán tápszert kap. Játszunk kicsit, alvás, séta (ilyenkor is alszik kb. 1 órát), ebéd utána itthon mókázunk, 5 körül hami, utána fél 8 pancsi, tápszer és 8-kor szunya.

7 és fél hós babám tökfőzijébe rakhatok kaprot?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem nyugodtan tehetsz bele,én például olyan fagyasztott gyalult tökbõl fõzök fõzeléket,amiben van kapor is és 7 hónapos kora óta teszek bele pici tejfölt is.8 hós baba anyukája

Szia!Szerintem nyugodtan tehetsz bele, én például olyan fagyasztott gyalult tökbõl fõzök fõzeléket, amiben van kapor is és 7 hónapos kora óta teszek bele pici tejfölt is.8 hós baba anyukája
A babaszakácskönyv szerint 7 hónapos kortól lehet fûszernövényekkel ízesíteni a babák fõzijeit. Egy próbát megér.
Szia!Nem lehet mert ha leturmixolod akkor is maradhatnak benne szálak és az irritálhatja és ettöl meg utálhatja a fözeléket mert azthiheti máskor is ilyen van benne!!!
Második vagyok.A kapornak a szárát ne, csak a többit, apróra vágva nyugodtan tehetsz bele, petrezselyem zölddel is ízesíthetõk már a fõzelékek ebben a korban.
Ha az íze miatt akarod csak, tedd teatojásba.
A bébi ételbe van, de nem is eszi meg a fiam, jó ötlet a tea tojás.
A Gripe water is kaporból van és 2 hótól adható, úgyhogy ártani biztos nem árt.

Mekkora baj, ha a babám nem kap K- vitamint? Jelenleg 7, 5 hós, 4 hós koráig kapott, azóta nem. Anyatejes, de már 4, 5 hónapos korától hozzátáplálunk, még 1 étkezés sincs kiváltva. Gyümit, főzeléket és tejpépet eszik.

Legjobb válasz: szia! addig kell kapnia míg csak anyatejes a baba és nincs hozzátáplálás (a tászerezésrõl nincs infóm) ez ugye ált 6-hós kor egy szopis babánál legalábbis az az ideális:-)

szia! addig kell kapnia míg csak anyatejes a baba és nincs hozzátáplálás (a tászerezésrõl nincs infóm) ez ugye ált 6-hós kor egy szopis babánál legalábbis az az ideális:-)
egyébként ez a K-vitamin tájékoztatóján is rajta van :-)azért írom ha estleg kívácsi vagy rá bõvebben mert elõször én sem olvastam el! utolsó voltam
Miért lenne baj???? Minden baba 4 hónapos koráig kapja a K vitamint, a tiéd sem kivétel.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló! Köszönöm a gyors választ, de én úgy tudtam, hogy addig kell adni, amíg tejciznek. És kb. 1 hónapja eszik elfogadható mennyiséget a tejen kívül, amiben gondolom van ez a vitamin. De így már megnyugodtam.
Nekem 6 hós koráig csak szopizott a babám, mégsem mondta a gyerekorvos, hogy kellene K vitamint adnom. Én is csak egy doboz tartalmát adtam be neki, havonta 1x.
én babám is 1 doboz K vitamint kapott pedig 5 hós koráig csak szoptattam

Mikortól és hogyan kezdjem el darabos kajához szoktatni a babám (7, 5 hós, 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást, 2 foga van)?

Legjobb válasz: szerintem 8-9 hós korában megpróbálhatod. nem biztos, hogy elfogadja. az én fiamnak már egy hónapja próbálom adni, de még mindig öklendezik tõle, ha a pépesbe belekeverem neki. ha külön adok neki falatokat, akkor megeszi szívesen. próbálgasd nyugodtan. igazából kis banánfalatot fõtt krumpli darabokat már most is adhatsz a szájába, és meglátod mit kezd vele:-)

szerintem 8-9 hós korában megpróbálhatod. nem biztos, hogy elfogadja. az én fiamnak már egy hónapja próbálom adni, de még mindig öklendezik tõle, ha a pépesbe belekeverem neki. ha külön adok neki falatokat, akkor megeszi szívesen. próbálgasd nyugodtan. igazából kis banánfalatot fõtt krumpli darabokat már most is adhatsz a szájába, és meglátod mit kezd vele:-)
A kérdező hozzászólása: megpróbálom, köszönöm! elõször adjak neki rágósabbakat és utána, ha nem eszi mehet a megszokott pépes?
próbálhatod úgy, hogy a pépesbe teszel mondjuk krumplit úgy, hogy kicsit villával összenyomkodod. ez átmeneti. ha a pépes étellel együtt megeszi, akkor szép lassan hagyhatsz egyre nagyobb falatokat neki. ha így nem, akkor külön külön add neki, akár étkezés elõtt néhány falatkát, akár csak úgy napközben. én játék közben szoktam leültetni, csak úgy a földön a játékai között, és eszik néhány falatot valamibõl, mert nálunk a pépessel együtt nem megy a darabos evés még. Esetleg adhatsz neki babapiskótát vagy babakekszet, hadd majszolgassa, ismerkedjen a harapással, és nem lesz olyan idegen neki a szilárd kaja.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat, megpróbálkozom velük! Köszönöm!

Mi a véleményetek a babaúszásról? Valaki hordja a babáját? Ha igen mikor lehet elkezdeni? Érdemes? 7 és fél hósak vagyunk.

Legjobb válasz: A babaúszást 3 hósan kell kezdeni, mert 6 hós korukig van búvárreflexük. Azt viszont nem tudom, hogy utána mikortól foglalkoznak a picikkel.

A babaúszást 3 hósan kell kezdeni, mert 6 hós korukig van búvárreflexük. Azt viszont nem tudom, hogy utána mikortól foglalkoznak a picikkel.
Igeeeen! 4 hós és imádja! Eddig háromszor voltunk, legutóbb már merülhetett is. Állítólag 6 hós koráig van búvárreflexük, de ez babánként más és más. A mi csoportunkban a mi babánk a legkisebb, és másfél-két évesek is vannak. Egy próbát mindenképpen megér! Akkora élmény!
Szerintem nagyon tuti, majd én is szeretném, de még csak 2 hónapos a babám. Úgy tudom 3 hónapos kortól lehet menni, szóval ti már mehettek. Részletekért: http://www.babauszas.hu
Én meg úgy tudtam, mielõbb jobb elkezdeni. Én vinném, ha lenne a környékünkön, de a legközelebbi városban csak szombat reggel 8-kor van-jó, mi?... És 6000 ft/alkalom, ami szerintem baromi sok!
Mi most vittük elõször, 5 hónapos. Tény, hogy 3-4 hónapos kortól ajánlják, és 6 hónapos korig érdemes elkezdeni a búvárreflex miatt, de szerintem ez nem kizáró ok. Ha megvan a hely, ahova vinnéd, hívd fel õket, kérdezd meg. Amúgy nagyon jó elfoglaltság és nagyon jól megmozgatja a babaát, csak ajánlani tudom! Nálunk 2000 Ft/alkalom, de ha bérletet veszel, akkor olcsóbba.
Én kilenc hósan kezdtem vinni a babámat. Elsõ alkalommal megnézték, hogy van-e búvárreflexe, és megvolt még, így gond nélkül járhatunk. Ráadásul nagyon olcsó is, 4 alkalom 4800Ft, és szerintem szuper. Nincsenek túl sokan, van idõ 1:1 foglalkozásokra is. Mindenképpen érdemes. A picur is imádja, én is szeretem, és egy másfajta 'játék', mint amiket a hétköznapokban játszunk. Jó kikapcsolódás, jó együttlét, és nem utolsó sorban sokat tanulnak. Szerintem mindenképp próbáljátok ki, hogy járhattok-e. Egyébként három hónapos kortól lehet nálunk is járni.
Mi most kezdjük 3, 5 hónapos 2500Ft alkalom vagy 4 alkalmas bérlet, amit 6 hétig használhatsz fel 8000Ft.
Mi is járunk, 3, 5 hós kora óta, heti 2x!Már 9 hós a kislányom és imádja!Már a Balatonban is úsztunk idén, és alig lehetett kirángatni a vízbõl, sõõõõt ma voltunk élményfürdõbe és amint meglátta a vizet majdnem kiugrott a kezembõl! Vidékiek vagyunk és 1 alkalom 1500 ft nálunk!

7, 5 hós babád mekkora és hány kg? Miket tud már? Az enyém 9kg és 75 cm! Kisfiú még nem ül egyedül de megtámasztva igen! Kúszik és kezd mászni is! Forog, sikitozik és nagyon vidám baba!

Legjobb válasz: 7,5 hónaposan a lányom 7,6 kiló volt és 73 cm. akkor kezdett mászni. 6 hónaposan ült fel és rá egy hétre állt fel.

7, 5 hónaposan a lányom 7, 6 kiló volt és 73 cm. akkor kezdett mászni. 6 hónaposan ült fel és rá egy hétre állt fel.
Nem szabad megtámasztva ültetni....de te tudod...
Az enyém nem egészen 7 kg és 69 cm. Kúszik, forog, négykézláb ringatózik, féloldalt fekszik, pápá-t int. Még nem tud ülni.

Kb. mikor számítsak járásra? 6 és fél hósan felállt, 7 és fél hósan kapaszkodva járt (pl. kanapé mellett).

Most 9 és fél hónapos. És érdemes biztonsági kaput venni? Ti mennyi ideig használtátok?

Legjobb válasz: Fiam 6hónapos felállás után önállóan 11,5hónaposan indult el, lányom 9hónaposan indult el önállóan. Biztonsági kapunk sose volt, a lakás bababiztos, a kicsik oda mennek ahová akarnak.

Fiam 6hónapos felállás után önállóan 11, 5hónaposan indult el, lányom 9hónaposan indult el önállóan. Biztonsági kapunk sose volt, a lakás bababiztos, a kicsik oda mennek ahová akarnak.
enyém is ennyi idõsen csinálta ezeket, 8 hónaposan már maga elõtt tolta a játék tárolót meg a széket, úgy sétált. elsõ szülinapján indult el, de egybõl átsétálta a lakást, mint ha mindig is tudott volna járni :) biztonsági kapu hova? ha lépcsõhöz akkor igen, ha csak nem tud lesétálni a babád már most. enyém 2, 5 éves de még használjuk, mondjuk már szépen lépcsõzik, most inkább arra kell, hogy ne szökjön el éjjel, mert volt már olyan, hogy hajnalban nyitogatta a rácsot, ment volna ki a kertbe játszani :D
Az én fiam is kb. így fejlödött. 10 hónaposan indult el. Most 11 hónapos és szalad.
Úgy gondolom, hogy ez nem járás függõ. Ha nem szeretnéd, hogy olyan helyre menjen, akkor tegyél fel kaput. Mászva is meg lehet közelíteni a dolgokat és kapaszkodva is.

7 és fél hós babámnak adhatok 8 honapos kortol valo banános mildibé tápszert?

Most bebát iszik 2 est vaniliást és simát.

Legjobb válasz: a 8 hos tapszer mehet, kremturot csak keveset adj neki ha a tejre nem erzekeny, es lehetoleg olyat, amibe nincs semmi darabos es a joghurt detto

a 8 hos tapszer mehet, kremturot csak keveset adj neki ha a tejre nem erzekeny, es lehetoleg olyat, amibe nincs semmi darabos es a joghurt detto
A kérdező hozzászólása: Kõszike a választ.Akkor tápszert adok neki. Nem tudom érzékeny a a tejtermékre még nem kapott a csakádban nincs allergiás egyánltalán.
Ha érzékeny lenne a tejre, akkor a sima tápszertõl már nagy valószínûséggel elõjött volna az allergia. Joghurtból tulajdonképpen bármelyik natúr mehet, krémtúrót azt szerintem hanyagold, mert nagyon mû (én csak nagyon ritkán adok a kisfiamnak vaníliásat - kb. 2-3 hetente ha kap egyet). 8 hónapos kortól viszont sima túrót megcsinálhatsz lájtos körözöttnek (pici natúr joghurt, pici vaj, csipet só, és apróra vágott snidling), ezt rákenheted kenyérre, vagy csak a túrót összekevered pici cukorral és gyümölcsökkel (barackkal vagy banánnal és meggyel nagyon finom).

Vigyem orvoshoz, vagy ne? 7, 5 hós a lányom és aggódom.

Els? baba így kicsit tanácstalan vagyok. Lányom kb 5 napja meg van fázva, 1 napja köhög is. Eddig folyt az orra, de már nem, viszont az orrszívó mindig rengeteg lerakódást hoz ki neki, ami hallható is, mert tortyog. Már tiszta seb az orra az orrszívótól, de egyébként pedig nem folyik ki neki a váladék.

Legjobb válasz: Nekem a védõnõm azt mondta, ha folyik a kislányom orra de nincs láza és nem köhög ne vigyem orvoshoz elég az orrspray, ha viszont köhög, lázas akkor vigyem, nehogy szövõdmény legyen, 6,5 hós kislány anyucija:)

Nekem a védõnõm azt mondta, ha folyik a kislányom orra de nincs láza és nem köhög ne vigyem orvoshoz elég az orrspray, ha viszont köhög, lázas akkor vigyem, nehogy szövõdmény legyen, 6, 5 hós kislány anyucija:)
Szerintem vidd orvoshoz! Csak azért mondom, mert én azonnal orvoshoz vittem a kislányomat, pedig csak hõemelkedése volt, meg iszonyúan náthás, és kiderült, hogy ráment a fülére a gyulladás. Antibiotikumot kapott - bár nem vagyok híve, de inkább ez, mint a fülfelszúrás késõbb - és kontrollra is vinni kellett, mert a fülgyulladás ugye nem játék. Inkább lássa orvos! Én magam ugyan nem vagyok nagy orvoshoz rohangálós, de a gyereket - mivel nem tudja megmondani, hogy fáj-e a torka, vagy bármi más - mindig orvoshoz viszem elõször, nem próbálom itthon saját kútfõbõl gyógyítgatni. Ne érts félre, nem beszólok neked, csak én így csinálom.
Nálunk novemberben, az akkor 5hónapos fiam megfázott? tele volt a nozija, és picit köhécselt, én is taknyos voltam. A dokit felhívtam, aki annyit mondott, ha 1, 5hét alatt nem javul, vagy romlik az állapota vigyem csak be. Teáztatást, orrszívást rendelt. Én vettem szinupretet, borzalmas ízû, cebiont kapott, meg szívtam az orrát tengervizes sóoldat elõtte. Volt mit szívni. Nem egész 1, 5hét alatt jött ki belõle, nagyon nyûgös volt, ami a doki szerint egy megfázott babánál természetes. Aztán decemberben, karácsony elõtt megint hasonló tüneteket produkált, csütörtökre, hasonlóan jártam el, mint elõzõleg. Viszont, pénteken estére már nem bírtam a kicsivel, nem tudott aludni, hiába volt üres az orra, csúnyán kezdett köhögni, bevittük az ügyeletre, onnan kórház, hörgõgyulladás, egy hétig kezelték, nagyon alacsony volt a szatja, oxigént szerencsére nem kellett adni neki. Azóta doki utasítás szerint, ha a kicsi nem félrenyelõsen köhög siporet hörgõ tágító, és ha egy óra után nem javul, irány a doki. És visszagondolva, már novemberben is hasonló volt a tünetkupac. Ezek után, ha bármi baja van, inkább elsétálok a kicsivel a kórházig, és ott mutatom meg egy gyerekorvosnak. Ugyanis a mi dokink vizsgálat nélkül a megfázásgyanut(folyik az orra, picit köhög) teával kezelteti, aztán nézhetem, ahogy tûpárnának nézik a kicsit, mert nem kap levegõt, és be kell adni a gyógyszert valahogy, egy "fuldokló" babónak:(
Inkább lássa orvos!Ez már kicsit elhúzódik(orrfolyás)szerintem!A saját megnyugtatásod miatt is vidd el vagy hívd ki!
Tengervizes orrspray, orrszívás, a sebeket szájápolóval kenheted(Labelo....), párologtatás, sok folyadék, Sinupret csepp(ez hurutoldó hatású is), Oscillococcinum, Cebion csepp.Ezek egybe is mehetnek.A vírusos nátha akár 2 hétig is elhúzódhat.Fontos az ágynyugalom és a rendszeres szellõztetés.
A kérdező hozzászólása: Még tegnap délelõtt elvittem orvoshoz, de jól is tettem. Kaptunk orrsprayt, köhögéscsillapítót és sajnos antibiotikumot is, mert már a hörgõin is volt lerakódás, és a doki szerint is jó, hogy elvittem. Folytatnunk kell az orrszívást most is, de mivel tiszta seb az orra tõle, szerintetek rosszul tettem, hogy tegnap bekentem Sudocream-mel az orrszívót? Segíthet a seb gyógyulásában?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!