Találatok a következő kifejezésre: 6hetes terhes ma (10 db)

6hetes terhes vagyok, igaz csak uh-n néztek. Ma délután halvány rózsaszín folyásom jelentkezett. Nem tudom mitõl, igaz egész nap a várost jártam. Nagy gond lehet? Segítség!

Legjobb válasz: Nem nagy a gond, de lásson orvos! Lehet a vérzés oka banális apróság, de lehet komolyabb is, pl. progeszteron hiány, amit lehet tablettásan vagy hüvelykúppal pótolni, lehet ödéma valahol, méhszájseb, sokminden más, orvosi vizsgálat szükséges ennek megállapításához. Én elmennék dokihoz a helyedben (ahogy el is küldtem barátnõmet, mikor barnázott elsõ trimeszterben, és progipótlást kapott rá).

Nem nagy a gond, de lásson orvos! Lehet a vérzés oka banális apróság, de lehet komolyabb is, pl. progeszteron hiány, amit lehet tablettásan vagy hüvelykúppal pótolni, lehet ödéma valahol, méhszájseb, sokminden más, orvosi vizsgálat szükséges ennek megállapításához. Én elmennék dokihoz a helyedben (ahogy el is küldtem barátnõmet, mikor barnázott elsõ trimeszterben, és progipótlást kapott rá).
A kérdező hozzászólása: Húú, kicsit megnyugtattál, majd meg öl az ideg, nehogy baja legyen a babának...Holnap reggel ha ilyen v rosszabb el is megyek, köszönöm a választ :)
Ilyenkor mindig orvoshoz kell azonnal menni!!! Nem azért mert tuti baj van, hanem ha esetleg baj van, akkor azonnal lehessen intézkedni a magzat megtartásával kapcsolatban!

Mi a menete a terhesgondozásnak Gyõrben? Pozitívat teszteltem, ma vagyok 6hetes terhes. Mikor menjek dokihoz? Még egyenlõre nem akarok fogadni dokit.

Legjobb válasz: Ha cs magándokid, akkor mész sima nõgyógyászhoz, az majd elküld ultrahangra, utána mehetsz a terhesgondozóba, ott az lesz a dokid, akihez lakóhely szerint tartozol. Meg ek kell menni védõnõhöz, aki kiállítja a kiskönyvet. A terhesgondozó meg már nem a Lizen-Mayer úton van, hanem a rendelõintézet (régi OTI) épületében.

Ha cs magándokid, akkor mész sima nõgyógyászhoz, az majd elküld ultrahangra, utána mehetsz a terhesgondozóba, ott az lesz a dokid, akihez lakóhely szerint tartozol. Meg ek kell menni védõnõhöz, aki kiállítja a kiskönyvet. A terhesgondozó meg már nem a Lizen-Mayer úton van, hanem a rendelõintézet (régi OTI) épületében.
Hülye a billentyûzetem, bocs. Szóval ha nincs magándokid...
A kérdező hozzászólása: Köszike! :)
A kérdező hozzászólása: Kellidõpontot kérnem, vagy csakbemegyekés megvizsgálnak?

6hetes terhes vagyok és ma nagy menyiségü tojásfehérje szerü nyákot tapasztaltam, ez normális vagy baj lehet hisz peteérésem nem lehetne?

Legjobb válasz: Szia!Teljesen normális!Terhesség alatt a hormonok miatt nagyobb mennyiségû a folyás,van hogy átlátszó van hogy testápolós.Ne aggódj!Boldog babavárást! 14 hetes kismama :D

Szia!Teljesen normális!Terhesség alatt a hormonok miatt nagyobb mennyiségû a folyás, van hogy átlátszó van hogy testápolós.Ne aggódj!Boldog babavárást! 14 hetes kismama :D
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a megnyugtato szavakat
Elso jol mondja! Ne aggodj nincs baj! Lesznek meg erdekes folyasok!;) boldog baba varast!!!;) 30hkm

6hetes terhes vagyok ötletet szeretnék kérni, hogy mit csináljak! Van egy kutyám ás tegnap volt az első alkalom, hogy hányingerem lett az ürülékének a szagától hát ma be is hánytam sétáltatás közben. Eddig soha nem volt ilyen. Valami ötlet?

Tudom ez a terhességgel jár ,hogy a szagokra így reagálok csak hát ha van valakink valami ötlete.És nagyon türelmetlen is vagyok vele kés?bb mindig megbánom ahogy viselkedek vele de sajnos ? kutya nem tudom neki elmagyarázni ,hogy most mindenkivel ilyen vagyok és ne haragudjon rám...Valakinek valami ötlet? köszönöm

Legjobb válasz: Szia! Nekünk 3 Amstaffink van és az elsö trimeszterbe hasonlóakat produkàltam én is:( Nàlunk csak az müködött, hogy a pàrom jàrt velük sétàlni, plàne, hogy ugye a kutya kakit nem hagyjuk magunk utàn, hanem kidobjuk, és nekem a dokim külön kiemelte, hogy kerüljem ha lehet. Amiatt meg ne legyen büntudatod, hogy ingerültebb vagy, a kutyusodnak biztos te vagy az atyauristen, nem hiszem, hogy zokon veszi:) Hidd el ök is érzik a màs àllapotot, legalabbis az enyémek sokkal higgadtabbak, kevésbé hevesek a közelembe, vigyàznak rànk:) Boldog baba vàràst! 17 hetes kismami

Szia! Nekünk 3 Amstaffink van és az elsö trimeszterbe hasonlóakat produkàltam én is:( Nàlunk csak az müködött, hogy a pàrom jàrt velük sétàlni, plàne, hogy ugye a kutya kakit nem hagyjuk magunk utàn, hanem kidobjuk, és nekem a dokim külön kiemelte, hogy kerüljem ha lehet. Amiatt meg ne legyen büntudatod, hogy ingerültebb vagy, a kutyusodnak biztos te vagy az atyauristen, nem hiszem, hogy zokon veszi:) Hidd el ök is érzik a màs àllapotot, legalabbis az enyémek sokkal higgadtabbak, kevésbé hevesek a közelembe, vigyàznak rànk:) Boldog baba vàràst! 17 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ! Nem is tudtam h várandósan el kéne kerülni az ürülék összeszedését! hmm hát valószínûleg ez lesz nálunk is a megoldás! Mert nem tudom nekem kell a zacsi vagy a kakinak:D:D Biztos igazad van , hogy érzi velem is kicsit nyugodtabb bár nekünk Bull terrierünk van 1 éves és elég széllel bélelt még:D de tényleg vissza fogottabb velem:) Köszönöm szépen a segítséget!Nektek is Boldog Baba várást!!:)

Kb.6hetes terhes vaggyok. Dokinál még nem voltam. Ma délután véres barnás folyásom volt. És kicsit görcsöl a hasam is, bár ez előtte is így volt. Mi lehet ez?

Szerdán mennék dokihoz.Vagy jobb lenne ha holnap? Valami baj lehet? Már van egy lányom,de nála nem volt ilyen,se görcsök.

Legjobb válasz: Szerintem holnap menjél orvoshoz. Nehogy valami baja legyen a babának. Nekem is azt mondta az orvos, ha görcsölök, és vérzek azonnal menjek. Remélem nem lesz semmi baj!

Szerintem holnap menjél orvoshoz. Nehogy valami baja legyen a babának. Nekem is azt mondta az orvos, ha görcsölök, és vérzek azonnal menjek. Remélem nem lesz semmi baj!
Nem holnap, hanem ha tudsz most menj ügyeletre!Kapni fogsz Utrogestant, vagy Duphastont vetélés ellen. Ha nagyon szeretnéd a babát, akkot amint tudsz menj orvoshoz!
Görcsölés és vérzés, amivel azonnal menni kell. MOST ügyelet! Remélem minden rendben lesz Veletek!
Szerintem is ügyelet.....nehogy komolyabb baj legyen....
Szia. Remélem minden rendben lesz veled, és nincs komoly baj! Nekem is volt terhesség alatt, kb. olyan tájt elõször, mint neked, majd rá két hónapra. Elmentem dokihoz, aki mindent rendben talált, és közölte, hogy csak beágyazódási vérzés lehetett vagy pedig menstruáció...ez utóbbit azzal magyarázta, hogy állítólag a szervezet "emlékszik", hogy meg kéne jönnie a havinak... remélem Neked is csak ilyesmirõl van szó. Majd írj, hogy mit mondott a doki!
Én 15 hetesen jártam így, eg orvosi vizsgálat után jelentkezett. De mi azért rohantunk az ügyeletre, bent is tartottak megfigyelésre pár napra. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a barnázás-vérezgetés terhesség alatt nem játék, orvosnak kell látnia Téged! Ugye nem lett semmi baj? Írd majd meg!!!
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál nincs semmi baj.Kb.6hetes a baba, és már van szívhangja.
Hál az égnek, hogy jól vagytok.Gratulálok a babához!

6hetes terhes vagyok, és ma délután egy kis barnás színű nyálkát fedeztem fel a wcpapíron. Rémesen megijedtem, nem tudom, volt okom rá?

Azóta nincs semmi váladék, rendszeresen figyelem magam. Szerintetek várjak? Vagy menjek orvoshoz így a panasz megsz?ntével is? Olyan sok rémtörténetet olvastam már itt, ami így kezd?dött, nagyon nem szeretném, ha baj történne velünk. Mi tév? legyek?

Legjobb válasz: Ez lehet kétféle dolog. Lehet, hogy nincs semmi gond.Én is így kezdtem a 2. terhességem.Azóta megszültem. Viszont lehet vetélés jele is:(Ilyen az 1. terhességem volt. Megnézettem magam az ügyeleten, mert ideges voltam.Ha megnyugtat, nézesd meg!Nem fognak kidobni az ügyeletesek.Legalább megnyugszol.

Ez lehet kétféle dolog. Lehet, hogy nincs semmi gond.Én is így kezdtem a 2. terhességem.Azóta megszültem. Viszont lehet vetélés jele is:(Ilyen az 1. terhességem volt. Megnézettem magam az ügyeleten, mert ideges voltam.Ha megnyugtat, nézesd meg!Nem fognak kidobni az ügyeletesek.Legalább megnyugszol.
A kérdező hozzászólása: Kedves Válaszoló! Nagyon kedves vagy, hogy így érdeklõdsz! Most értünk haza egy kéthetes nyaralásból, hulla fáradtak vagyunk, de rendben volt minden. A 12. heti ultrahang így nálam a 15. héten lesz, most szerdán, és természetesen rettenetesen izgulok, hogy minden rendben legyen! Majd megírom, mi lett!
Kedves Kérdezõ! Utolsó vagyok. Hogy vagytok, hogy viselitek ezt a nagy meleget? Minden rendben volt a 12 hetes vérvételen és uh-án? Pihenj, amennyit csak tudsz, és hûsítsd magad!:)
Szívbõl örülök, hogy minden rendben Veled!!! Vigyázz nagyon magatokra, és élvezd ki a babavárás minden percét!:) Köszi az érdeklõdést, igen, velünk minden rendben, a picurkám éppen most 6 hónapos, és itt huncutkodik mellettem!:) Jó babavárást!:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedves Tõled, hogy érdeklõdsz! :) Bizony, voltunk tegnap ultrahangon, és van egy másfél centiméteres picikénk és dobog a szíve!! :) :) Nagyon boldogok vagyunk, mert nagyon sokat vártunk rá, és olyan csoda ez, hogy õ itt van, és él! És Veled minden rendben? Nem írtál még magadról, csak azt, hogy babát vártál! Elsõ vagy többedik gyerek volt? Azóta megszületett? Biztos aranyos, ha ilyen kedves az édesanyja! :)
Kedves Kérdezõ! Továbbra is kíváncsi vagyok, mi van Veled! Remélem, ma láthattátok a picikéteket, és megnyugodhattál! Írj majd! Második voltam ismét.
A kérdező hozzászólása: A múltkori eset óta semmi gyanús tünet, semmi váladékozás, csak azon a 3 napon volt reggel, és a legelsõ nap délután az a pici. Remélem, szerdán (mert akkor lesz a kontroll) már látni fogjuk, hogy dobog a picikénk szíve!!
Igen, jót jelentenek a terhességi tünetek, nekem is megvoltak, közben barnáztam, kórház lett a vége, majd szigorú pihenés... Szóval azért ez nem játék, de szerintem azóta már a kérdezõt is járt dokinál. Mi volt?
A dokim azt mondta, amikor barnáztam a terhesség elején, ha rosszul vagyok (émelygés, hányás, mellfeszülés), akkor az jót jelent.Sikerül a baba.Szerintem megnyugodhatsz.Gratulálok!
Azért nem hinném, hogy kevés váladék a legrosszabbat jelentené, de én teljesen normálisnak azért nem nevezném. A normális az, ha nincs barnás váladék. Én már csak azért is elmennék a helyedben korábban nõgyógyászhoz, mert az is lehet, hogy emiatt esetleg végig pihenned kell az elsõ trimeszter alatt, és ezt azért nem árt betartani. A pici mindennél fontosabb! és szerintem te is nyugodtabb lennél, ha a doki mondaná meg, hogy mi ez, mitõl van és mi a teendõ vele. Jó babavárást!
Kíváncsi lennék, hogy mi történt veled?! Örülnék, ha megírnád. Remélem, semmi gond, és pihensz sokat! Második voltam.
Szia!Én a 4. és a 6. hét között végig barnáztam nem is kevés mennyiségben és nem lett semmi baj, ne izgulj! Hívd fel a dokidat és azt csináld, amit õ javasol. Nekem azt mondta, hogy pihenjek sokat.
Ha ma reggel is volt akkor enyhe vérzésed van. Nem lehet nagyon vészes ne ijedj meg, de mutasd meg magad a dokinak. Èn is barnáztam az elsö trimeszterben. nekem a méhnyak volt iszonyat érzékeny és volt hogy egy pukizás után barnáztam, vagy is a hajszál ér elpattant. de lehet a méhböl jön ami miatt feküdnöd kell. Mindneképpen menj el dokihoz hogy megnyugtasson. De szerintem nagy baj nem lehet ha csak barnázol.
Nagyon szorítok, hogy ne legyen baj!Mindenképp menj el orvoshoz.Lehet, hogy csak felír egy terhességmegtartó gyógyszert, amivel gond nélkül ki tudod hordani.Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni.De csak az orvos tud rajtad segíteni, ráadásul otthon nem lenne egy nyugodt perced sem.Inkább menj be feleslegesen, mint hogy otthon maradj, és megtörténjen a baj.
A kérdező hozzászólása: Most reggel is volt a papíron egy nagyon kicsi, halvány barna váladék. Azt hiszem erõt veszek magamon, és felmegyek az orvoshoz. Félek...
Én a helyedben mindenképpen megnézetném dokival, hogy mi a helyzet. A terhesség elején nekem is volt ilyen, kiderült, hogy egy vérrög volt a méhemben, és az vérzett, felszívódott, de pár napot a kórházban kellett töltenem. Menj dokihoz, az a biztos.
A kérdező hozzászólása: Minden rendben! Van két keze, két lába, szép kis gerince, dobog a szíve és a tarkóredõje is megfelelõ! :) ))

6hetes terhesen náthás, torokfájós lettem. Lázam ma lett 37, 6. mit tegyek, hogy ne legyen baja a babának? Milyen lázcsillapitó? Vagy már késő?

Legjobb válasz: Nekem a védõnénim azt mondta,ha belázasodom akkor algopirint vehetek be nyugodtan.

Nekem a védõnénim azt mondta, ha belázasodom akkor algopirint vehetek be nyugodtan.
Kérdezd meg a háziorvosod. Az a biztos.
Nekem Panadolt mondtak, és a neten is azt olvastam, hogy paracetamol tartalmút szabad, de inkább menj orvoshoz, mert a TE babád még nagyon pici, a gyógyszer nem jó :( Viszont a lázat csillapítani kell, tudtommal a kismamáknak alacsony lázat is, mert veszélyes a magzatra. Menj el orvoshoz, majd õ mérlegel, hogy ilyen kisterhesen mit szabad ilyen hõmérsékletre.
És nem késõ, nyugi :) Csak menj, remélem már a dokinál vagy :)
Szia! Én 10 hetesen esten át ilyesmin, igaz nekem a lázam 38 fölött is volt. De nekem azt mondták az ügyeleten, hogy az elsõ 12 hétben ne vegyek be semmit, hideg vizes fürdõ. Max, ha "extrém magas" akkor vehetek be egy algopyrint. (megkérdeztem a dokit, mi az hogy extrém, azt mondta, ha 39-40 fölött lesz) A torkomra viszont tantum verde cukorkát és torokfertõtlenítõ sprayt kaptam, az viszont két nap alatt nagyon jól elmulasztotta a fájdalmat. És a lázam is lement egy éjszaka alatt, jól betakaróztam és sikerült kiizzadnom. Remélem te is hamarosan meggyógyulsz!
A lázat az elsõ 12 hétben is csillapítani kell, mert veszélyes a babára.Panadolt vagy Efferalgant szedhetsz!

Mi lesz velem? 6hetes terhes vagyok, pénteken volt kis vézésem egy nap alatt elmúlt, ma van szerda újra kezdődött, kicsit több, nyák is keveredik vele.

Voltam ma dokinál a pénteki vér miatt, a mai csak doki után kezd?dött mikor hazaértem, írt fel utrogestant, dicynont. az el?z? terhességemnél semmi nem volt, most ott tart a vérzés, h kicsit barnás, délelött még volt szívhang. Teljesen el vagyok keseredve...

Legjobb válasz: Enyhén görcsölök.

A kérdező hozzászólása: Enyhén görcsölök.
Sajnos ez esetben csak annyit tehetsz, hogy pozitívan gondolkodsz, nem idegeskedsz, csak pisilni kelsz fel, és szeded plusszban a magneB6-ot is, napi 3X2 adagban! Szorítok, hogy nagyon kapaszkodjon a babád!
Nyugodj meg, nem lesz semmi gond.A gyógyszerek segítenek.Én is voltam így.Ne csinálj semmit, csak pihenj.Sok szerencsét!
Sok sikert neked! Én is nagyon félek, nekem erõs barna folyásom volt tegnap. Ma megyek dokihoz. 6 hetes vagyok. Feltétlenül írd meg, mi lett veled, akár privibe is! Én is pánikolok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon rossz! Ráadásul 14 hónap alatt jött össze. Szerdán tudok többet, akkor írok. 3. válaszoló neked is szurkolok!

6hetes terhes vagyok. Egész idaig nem volt hanyingerem csak mellfeszülés alhasi szurka ami doki szerint természetes. Ma bevettem az első gravidat par oraja hanyingerem van szédülök rosszul vagyok. Lehet ettől?

Legjobb válasz: Nekem is a 6. héttõl jöttek a hányingerek, szédülés, és a szagokra is akkor lettem érzékeny stb. ez tartott kb. a 11. hétig. Azt nem tudom, hogy a Gravidától lehetsz-e rosszul, mert én nem szedtem olyat csak Elevitet és azt is a 11. héttõl kezdtem.

Nekem is a 6. héttõl jöttek a hányingerek, szédülés, és a szagokra is akkor lettem érzékeny stb. ez tartott kb. a 11. hétig. Azt nem tudom, hogy a Gravidától lehetsz-e rosszul, mert én nem szedtem olyat csak Elevitet és azt is a 11. héttõl kezdtem.
Sokan panaszkodnak, h problémájuk van a terhesvitaminnal.Saját tapasztalat nincs, mert én felesleges pénzkidobásnak tartom, vasat és folsavat simán fel lehet iratni külön is, és ezek fontosak, de még ezt is be tudod vinni kiegyensúlyozott változatos táplálkozással. Nekem amúgy a 7. héten kezdõdött a tánc és folyamatosan rosszul voltam a 11. hét végéig.
Nekem a gravida okozta egyértelmûen. Csak ebéd közben vagy után tudtam bevenni! Próbáld te is így! Ha így se jön be, keress másik vitamint!
Nálam is 6 hetesen kezdõdött a hányinger, pedig én csak folsav tablettát szedtem. Azt mondják, ennyi idõsen kezdõdnek ezek a tünetek, úgyhogy lehet magától is, és a Gravidától is. 15 hetes kismama
Szia! Én is a Gravidát szedem. Nekem minden alkalommal hányingerem van kb. 15 percig utána elmúlik. Az a lényeg hogy mindíg evés után vedd be mert akkor legalább nem hányod ki. Közben rágcsálj kekszet segít a felszívódásban. Nekem így vált be.
Szia! Én még a terhesség elõtt szedtem a gravidát, s terhesség nélkül is rosszul voltam tõle! Aztán váltottam elevitre, de mikor már terhes lettem, mivel nagyon hányós voltam (napi 20-szor), így az elevitet is alig tudtam szedni. Amíg fontos volt kb. 10-11. hét addig nehezen beszedtem. Azóta viszont nem szedek semmit. Sokan ajánlják a hipp natalt, én nem próbáltam még. Különben, ha folsavat szedsz csak az elején az is elég. Azt meg igazából nem lehet eldönteni, hogy a hányinger a gravidától van vagy különben is lenne (nekem is a 7. hét körül kezdõdött). Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! ma ebéd utan vettem be és még nem vagyok rosszul:) de reggel hanyingerem volt ugyhogy lehet tényleg most kezdõdnek a rosszullétek.

6hetes terhes vagyok, ma reggel minimális barna folyásom volt, mi történhetett? Valami baj van?

Legjobb válasz: Ha azóta nincs folyás,akkor nincs baj,de azért keress fel valamikor a közeli jövõben egy nõgyógyászt.Ha van még mindig,akkor menj be az ügyeletre.Elég nehéz így megmondani.

Ha azóta nincs folyás, akkor nincs baj, de azért keress fel valamikor a közeli jövõben egy nõgyógyászt.Ha van még mindig, akkor menj be az ügyeletre.Elég nehéz így megmondani.
Szerintem is menj dokihoz minden képpen. Ha még ma lesz barnás folyás akkor a legközelebbi ügyeletre ha nincs akkor holnap a dokidhoz. Majd ott meg mondják mitõl van! Vagy kapsz rá gyógyszert!
Kérdés Lehetséges az hogy a hasszurka közösülés után 5 nappal jelentkezik? A teszt már kimutatja terhes vagyok e?
Mindenképp doki, ne akarom a frászt hozni rád, de nekem így kezdõdött és vetélés lett belõle. Remélem nálad minden rendben van!
Utolsó válaszolo nekem nem tudnál a kérdésemre választ adni? Léccike
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, holnap délelõtt megyek dokihoz, és azóta még nem volt. A 4. válaszolótól az lenne a kérdésem, hogy neki mennyi idõ után lett vetélés?
Nekem volt ilyen. Nem lett belõle vetélés, nem feltétlenül jelenti azt. Magne B6-ot kaptam. Többször is szaladtam a dokihoz kétségbeesve, nem tudtuk meg az okát, de ne idegeskedj. Azért mindenképpen menj el dokihoz.
Szia! Nekem is volt hat hetesen és hosszas vizsgálatok után kiderült, hogy méhen kivüli terhes voltam, már túl vagyok a mûtéten.... nem akartalak ilyesztgetni, de ezzel nem szabad viccelni, azonnal menj orvoshoz, fõleg, ha már görcsid is vannak!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!