Találatok a következő kifejezésre: 6hetes terhes A (38 db)

Mitől görcsölhet 6hetes terhesen a hasam (méhem környékén)?

Arra gondoltam ilyenkor tágul és azt érezhetem.Jól gondolom?

Legjobb válasz: Ha görcsöl, akkor nem játék! Ügyelet!

Ha görcsöl, akkor nem játék! Ügyelet!
A kérdező hozzászólása: KÉPZELJÉTEK! Most csináltam tesztet és újra pozitív lett!! 5+2napos!! Még nem merem nagyon beleélni magam, de nagyon örülök!!!:D
Szia! most láttam hogy még írtál:) Auguszusban mégsem próbálkoztunk, mert eléggé lebetegedtem, láz antibiotikum meg minden. Szeptember 12 én meg jött és onnantól nem védekezünk. Már annyira vártam ezt a hónapot:) Van bennem egy kevés félelem, de bízok a legjobbakban. Ez idõ alatt a hormonjaim is beállítottuk, nem volt velük minden rendben. És ti akkor mikor szeretnétek?gratulálkok a gyerekeidhet:) Biztos nagyon jó érzés anyukának lenni. Már nagyon várom.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Sajnálom ami veled is történt!:( Nem elsõ baba.Már van 2kisfiam.3éves és egy 1, 5éves. Nem volt tervezett, vagyis nem mostanra, de megtartottuk volna.De nem maradt velünk! :( Akkor úgy voltam, hogy azonnal szeretnék újra próbálkozni, mert nagyon beleéltem magam az újabb babás korszakba és nem bántam volna. De most, hogy 3hónapja történt, most úgy érzem nincs itt az ideje. Sajnos nagyon megváltoztak az életkörülményeink, emiatt is késõbbre várjuk a 3.babánkat.Mert biztosan lesz, majd ha a kicsi is ovis lesz már és én már dolgozom. Nálatok, most augusztusban sikerült a baba? Írják, ha van kedved! :)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó Válaszoló! Nagyon köszönöm, hogy leírtad!!!Nagyon sokat segített, komolyan. Annyira jó, hogy van ez az oldal, mert az ismerõseimmel nem szívesen beszélnék róla, fõleg, hogy nem tudnak hozzászólni vagy mit mondani, hisz nem élték át. Nekem ez volt az elsõ vetélésem és nagyon megviselt lelkileg.Lassan 3hete, hogy történt és még van hogy éjszaka sírok és sírok. Próbálkozni nem tudom mikor leszek újra képes.Nagyon félek attól mi van ha megint meg történik. Azt is hallottam, hogy progeszteront adnak és azzal elkerülhetõ a vetélés.Nem tudom megelõzésképpen is vagy csak a baj van. Sajnálom, hogy veled is megtörtént, fõleg, hogy többször is. Most jól vagytok?? Ha jól számolom holnap leszel 8hetes. Írj!!
Teljesen együtt érzek Veled!Nekem tavaly júliusba ugyanez volt, csak velem mindez külföldön történt.3 hónap múlva ismét terhes lettem, még egy hónap és magamhoz ölelhetem a kisfiamat!Hiába írnék bármit ilyenkor vigasztalhatatlan az ember!Fel a fejjel!Gyógyulgass! 36hkm
Na, mondtak valamit?
Hát ez nem hangzik valami jól... Az UH elvileg nem okoz bajt. Szorítok Neked délben!
sajnálom.kíváncsi vagyok mi lesz.az uh nem hiszem h vetélést okozna.kitartás!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma délbe elmentem a dokihoz. Hüvelyi ultrahangon megnézte, de nem találta petezsákot, se a babát. Én annyira nem értem!! Itt van elõttem 3db pozitív teszt amit 1hete csináltam erre...sehol semmi. Azt mondta nem kizárt, hogy még annyira pici, hogy nem látszik még a petezsák se. DE egyértelmûen növekedésnek indult a méhem így a terhesség elméletileg elindult. Csináltam egy tesztet ami NEGATÍV lett. Annyira kiborultam, de mondta a nõvérke ez elõfordul, ha nagyon korai a terhesség.Most a méhen kívüli terhességet próbálják kizárni. Holnap megyek vérvételre. A gond, hogy a vizsgálat óta nagyon vérzek. Pedig a kérdés kiírásakor reggel fokozatosan megszûnt. Okozhat a hüvelyi UH bármi sérülést/tényleges vetélést? Már nem értek semmit!! :( Holnap délben derül ki, hogy a HCG szintem több-e mint nulla.Vagyis terhes vagyok-e? Kész vagyok idegileg!!
3 vagyok A vérzés miatt én is mennék dokihoz! Remélem minden rendben lesz!
Ügyelet gyorsan! Írd meg mi volt!!!
Vetélés, nekem is ez volt.Menj ügyeletre, bárhová, de gyorsan!!!!!!
Azonnal doki! én így vetéltem el tavaly. A rózsaszínes sajna már nem jó! :-(
A kérdező hozzászólása: Tény hogy nem elviselhetetlenül nagy a fájdalom, görcs. De éjszaka barnás vérzésem volt, ma reggelre pedig halvány rózsaszínes.
Jól írta az utolsó, nem mindegy, h mit nevezel görcsnek! :)
Na álljon meg a bicikli. Mit nevezel "görcsnek"? Én azt nevezem annak, amikor annyira fáj, hogy csak összegörnyedve bírok lenni, nem tudok felállni sem, kiegyenesedni sem, és mozdulni sem nagyon. Ha ilyen van, akkor valóban orvos! Azonban ha normál menstruációs fájdalmat érzel, akkor nincs minek menni, az teljesen normális, egész terhesség alatt elõfordulhat, a derékfájás szintúgy. És igen, növekszik a méhed, dúlnak a hormonok is.
A görcs nem jó a terhesség alatt.sztem menj orvoshoz. ha csak enyhén fájdogál az még belefér 36 hetes km
Szuper! Kitartás!

6hetes terhesen a párom elmehet bennem? Nemgáz ez?

Sziasztok!6hetes terhes vagyok,és a párommal most merünk(mert eddig nagyon féltünk!) picit jobban-szenvedélyesebben szeretkezni,szeret bennem elmenni,ezt mennyire lehet ilyenkor,és egyáltalán az egész terhesség alatt??????vagy inkább ezt mell?zzük????

Legjobb válasz: Ha a doki nem mondta, hogy nem szabad szexelni, akkor lehet bármikor :-) Nem lesz semmi probléma, ha benned megy el.

Ha a doki nem mondta, hogy nem szabad szexelni, akkor lehet bármikor :-) Nem lesz semmi probléma, ha benned megy el.
Csak a terhesség vége felé nem ajánlatos, mert a spermium beindíthatja a szülést. De az elején nincs ilyen hatása. 37 hetes kismama
Szia! Persze, nyugodtan. Ami neked jó, az jó a babának is. Amennyiben nincs semmi komplikáció (görcsölés, vérezgetés) hajrá!
A kérdező hozzászólása: Szia! köszi gyors válaszod....eddig még 1szer voltam doc-nál nagyon nemvolt közlékeny kedvében, majd jövõhéten kell visszamennem, akkor már csak tudok tõle ilyeneket is kérdezni!..... mégegyszer köccy!! :-)))
A kérdező hozzászólása: Köszike Nektek!! :-)))) Jó egészséget!!!

16 éves vagyok 6hetes terhes, a barátom tudja meg anyám is, de van egy gyámom a mamám ô nem tudja. De a barátom szülei nem tudják. Elvetessem ezek alapján vagy megtartsam?

Legjobb válasz: A gyámod felelõs érted jogilag, szóval akármi is lesz a magzat sorsa (megszülöd vagy elveteted) neki errõl tudnia kell!

A gyámod felelõs érted jogilag, szóval akármi is lesz a magzat sorsa (megszülöd vagy elveteted) neki errõl tudnia kell!
1. Minek szexel, aki felelõtlen? 2. Miért kell a Te (és párod) baromsága miatt egy ÁRTATLAN életnek meghalnia? 3. Szüld meg, ha a szexhez kemény csaj voltál, és rögvest add örökbe, mert jobb lesz annak a gyermeknek egy felelõsségteljes családban! 4. (ez már nem neked szól) Ha az édesanyjával él esetleg, még lehet a gyámja a nagymama, amennyiben anyuka beszámíthatatlan, értelmi fogyatékos, vagy magatehetetlen!
Ne vetesd el! Ha nem tudod felnevelni, add örökbe, de legyen annyi benned, hogy legalább megszülöd, ha egyébként egészséges és téged sem veszélyeztet. Sok pár vár babára, akiknek nem lehet gyereke, add meg nekik az esélyt.
Én elvetetném. Már csak azért is mert 16 éves vagy
Elõször is nem irta hogy az anyjával èl. Másodszor: vetesd el, ne tedd tönkre a jövõd.
Én se tartanám meg. Mérlegelj! Ha megtartod az elkövetkezõ 18 éved egy ideig a pelenkázásról, a dackorszakról, az óvodáztatásról, az iskoláztatásról, a kamaszkor kezelésérõl fog szólni. Úgy gondolom, hogy ezekhez a feladatokhoz 16 évesen még nem állsz készen, hiszen te is gyerek vagy még. Arról nem is beszélve, hogy ezután ha az apa vállalja a gyereket, akkor részben neked kell gondoskodnod a gyerek etetésérõl, a ruháztatásáról, meg persze saját magatok fenntartásáról is. Ha az apa nem vállalja, vagy idõközben rájön, hogy ilyen fiatalon nem neki való ez a gyerekprojekt, akkor még rosszabb lesz a helyzet. Teljes egészében neked kell majd mindenrõl gondoskodnod. Készen állsz rá?
Vetesd el. Túl fiatal vagy.
Istenem..csak ezen kérdés alatt mennyi gyilkos kerül elõ.....Biztassátok!Persze...Ne is arra, hogy adja örökbe az olyanoknak, akiknek nem lehet valami okból kifolyólag..ne erre...Hanem arra, hogy tépesse ki a kisbaba kezét, lábát, zúzassa szét a fejét...Gratulálok!!!!!Felháborító!Komolyan!Vetessétek el TI!De senkit ne biztassatok ilyesmire!Pfúj!Lehet lepontozni, meg felelõsséggel jönni, meg anyámkínjával, de soha nem tudjátok, hogy a TI gyermekeitek mikor kerül ilyen helyzetbe!!!!!!
Egy életképtelen embrió eltávolítása a méhbõl nem gyilkosság. És igen, biztatni fogjuk, mert örökre sebet okoz benne, ha megszüli és örökbe adja. És igen, az abortusz is, de örökbe adni sokkal keményebb! És mert nekünk pont ugyanolyan jogunk van a véleményünkhöz, és annak hangoztatásához, mint neked. ;) Kérdezõ, ha én lettem volna 16 évesen ilyen helyzetben én elvetettem volna. De a te döntésed kell, hogy legyen. Ha érzel magadban elég erõt arra, hogy megszüld majd örökbe add, az nagyon szép tett, de ne érezd, hogy ez kötelezõ, és nem szabad magad amiatt emésztened, mert erre nem vagy képes, tök mindegy mit mond itt pár szentfazék..
A sok álszent ember... Mert kidobni a kukába nem gyilkosság akkor?
Akik pártolják az abortuszt, csupán az egyszerûbb és könnyebb megoldásra bíztatják szegény lányt. DE! A könnyûnek látszó út általában nem a helyes út! Az örökbeadással ma már nem kell feltétlenül teljesen lemondani a gyerekrõl. Mindenki eldöntheti, hogy mennyire akar részt venni a gyerek életében. A lelki teher így sokkal kisebb, mint az abortusz esetén.És a végeredmény számít igazán. Ez pedig az, hogy megbecsüljük és tiszteljük az életet, valamint, hogy az a pici emberpalánta lehetõséget kap egy teljes és boldog életre.
Jah bocsi azt nem láttam, hogy írtad hogy 6 hetes vagy.
Nem akarok ítélkezni, de ha már megtörtént, akkor legyen benned annyi tisztesség hogy megszülöd és örökbe adod, hiszen rengetegen vannak akik nehezen vagy egyáltalán nem tudnak teherbeesni!!! gondolkozz el rajta és mérlegelj!!!
16 évesen minek élsz nemi életet?? Inkább az Iskolára figyelnél oda! Te 16 évesen babát vársz vki 20 évesen vagy 30 évesen se tud teherbe esni! Ti is nadrágletolás helyett inkább tanultatok vna!!! Tudod egyáltalán h mivel jár egy baba felnevelése? Lehet h most azon parázol h a gyámod mit szól ahhoz h babát vársz az is lehet h el veteti veled, utána meg majd bánni fogod h elvetetted!!! De különben létezik az ÓVSZER az ilyen felelõtlen tiniknek találták ki!!! Lehet h most majd kapom a lepontozásokat, de nekem ez a véleményem!!!
Tudom, hogy sokan lepontoznak majd, de én mindenképpen megszülném. Hidd el, nagyon sokan szívesen felnevelnék ès boldog élete lenne. Raadásul, ha nyílt az örökbefogadás, neked sem kell vele megszakítanod a kapcsolatot. Biztos vagyok benne, hogy értékes ember lenne belõle és nem kér mást tõled, csak az életet. A gyámodnak pedig mindenképpen szólnod kell. Õt ebbõl nem tudod kihagyni. Minden jót kívánok neked!
szuld meg és add orokbe
Az alapján, hogy ki tud róla és ki nem, nem lehet erre válaszolni. Ki mit szólt hozzá? Neked milyen terveid vannak? És milyen lehetõségeid, háttered? Ha nem akarsz anya lenni, akkor ne tartsd meg!
Minél elõbb dönteni kell. Sürget az idõ. Ezt nem lehet titokban tartani.
Hogy lehetne gyámod, ha anyáddal élsz? Ennyire átlátszóan kitalált kérdést ne tegyél fel.
Te jó ég! Mire biztatjátok? Hogy szülje meg, és adja örökbe?!? Talán ti fogjátok örökbe fogadni? És mi lesz õvele? Tegye ki a testét a terhességnek, meg a szülésnek, a sok megvetõ pillantásnak, és véleménynek, hogy gyerek fejjel szül??? Úgy hogy esetleg egyáltalán nem akar anya lenni??? Én átéltem mindkettõt, és igenis vannak helyzetek, amikor az abortusz a kisebbik rossz. Neki kell eldöntenie, hogy megvan-e az az életszínvonala, hogy vállaljon egy gyereket, és biztosított-e a jövõje. És nem kell olyanokkal riogatni, hogy majd késõbb nem lehet ezért gyereke, mert nagyon-nagyon minimális esély van arra. És aki örökbe akar fogadni, mert nem lehet gyereke, azt hiszem tud választani a rengeteg intézetben nevelkedõ gyerek közül, akik szeretõ családra vágynak! És most tessék! Lehet lepontozni!!!!!

Mi az hogy CRL 6, 6mm? Ez a Baba? 6hetes terhes vagyok.

Szikholyag 3,7 mm.Petezsák 14mm.Már van szivhang is.Az a CRL az a Baba mérete?6centi és 6miliméter?Köszi

Legjobb válasz: szerintem nem a baba mérete mert nem hiszem hogy 6hetesen 6 centis a baba az valami más lehet

szerintem nem a baba mérete mert nem hiszem hogy 6hetesen 6 centis a baba az valami más lehet
mivel a petezsák 14 mm akkor a baba nem lehet 6 centi mivel el se fér a petezsákba esetleg 6 mm
a CRL úgy tudom az ülõmagasság.
A petezsák én úgy tudom az, amiben a magzatvíz is termelõdni fog késõbb és természetesen ez a baba helye is. A CRL az embrió ülõmagassága = a fejtetõtõl a popsijáig
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, véletlenül elirtam bocsi, tudtam hogy mégcsak pár miliméter.Köszi
Elsõre jól írta, csak az átváltás nem sikerült. 6, 6mm=0, 66cm :-) Igen, én is úgy tudom, hogy a baba mérete a CRL.
bocsi de 6 centit ír
Igen az a baba ülõmagassága. A kérdezõ nem CENTIt írt, hanem milimétert, és egy 6 mm-es baba csak elfér egy 14 mm-es petezsákban. A CRL hivatalosan az embrió ülõmagasságát jelenti.
http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=25267&.. Itt táblázatba van foglalva és le van irva mi mit jelent! 6, 6 mm->6, 6 miliméter De nézdd meg a táblázatot
Ja, nekem 12 hetesen 6 centiméter!!!

Orvos szerint 6hetes terhes vagyok, a mai ultrahang eredménye, 10mm es petezsák benne szikhólyag, embrió még nem látható, normális ez?

2 hét mulva megyek vissza ultrahangra, akkor már mit fog látszódni? mikortól kezdjem el szedni a vitamint orvos femibion-t ajánlott, 3000valamennyi..meg az elevitet mondták még, tudna valaki olcsobbat ajánlani? vagy véleményt ezekr?l? van aki azt mondja még nem szükséges szedni, majd csak kés?bb..

Legjobb válasz: Szia Én a vitaminhoz tudok mondani annyit,hogy szedhetsz szerintem akármilyet,ártani nem árt.Terhes vitamin se árt,bár nem hiszem hogy annyira nagy szükség lenne rá,hiszen régen se volt és mégis rengeteg nõ egészséges babát szült :) Amugy a dokitol kérdezd meg,hogy mikortol szedj vitamint,de Elevitre azt mondják,már a terhesség elött szedje az ember.Szóval azt akármikor szedheted,ha jónak látod.

Szia Én a vitaminhoz tudok mondani annyit, hogy szedhetsz szerintem akármilyet, ártani nem árt.Terhes vitamin se árt, bár nem hiszem hogy annyira nagy szükség lenne rá, hiszen régen se volt és mégis rengeteg nõ egészséges babát szült :) Amugy a dokitol kérdezd meg, hogy mikortol szedj vitamint, de Elevitre azt mondják, már a terhesség elött szedje az ember.Szóval azt akármikor szedheted, ha jónak látod.
Gratulálok, teljesen normális az ultrahang eredménye, nálam is így volt :) 8 hetesen már látható lesz az embrió és hallható a szívhang is. A terhesvitamint kezdd el szedni mindenképpen. Azt hiszem a Gravida valamivel olcsóbb, mint a másik kettõ. Jó babavárást!
Nem akarlak megijeszteni, de ha tényleg 6 hetes terhes vagy, már láttni kellett volna embriót is. Én 5 hetesen voltam és akkor látott 11mm petezsákot, benne 1, 5mm embriót, szikhólyaggal. A dokid mensi alapján számolta a 6 hetet? Mert lehet, hogy késõbb volt pé-d és azért lehet kisebb a baba. Ha nem vérzel és nem görcsölcs akkor szerintem nem lesz gond. 2 hét múlva ha vissza mész már látni fogod a babát és hallani a szívhangját is. Én a femibion 800-at ajánlom neked, én is azt szedem és más vitaminokkal ellentétben nics székrekedésem tõle. Már szedned kellene, hiszen most fejlõdik ki a baba és ehhez szükségesek a vitaminok. Általában 12. hét után szokták mondani, hogy nem olyan fontos, de nekem az elõzõ terhességemnél is végig kellett szednem, mert vashiányos voltam. Az igaz, hogy a femibion drága 3600-3800 Ft között van, a többi árát nem tudom. Boldog babavárást!
Teljesen normális. 6 hetesen nekem sem volt még benne embrió. 2 hét múlva visszamentem, akkor volt már szívhang is. :D Vitamint valóban szedheted majd késõbb, de a folsavat az elején kell szedni, akkor fejlõdik ki a gerince a babának, és azt segít erõsíteni. A vitamint ráérsz a 10. hét környékén kezdeni, és akkor szedheted végig. Én Gravidát szedtem, közép áras, és benne van minden. Az elevitnél jobb, több minden van benne. Nem kell elhinni, hogy óriás bébik lesznek a vitaminoktól, kislányom 3650g és 57cm született. Boldog babavárást! :D
Gravida: 2000 valahány forint /30 szem. Én ezt szedtem sokáig. Még nem született meg a babám, de ma már csak a D vitamint szedem, orvosi javaslatra (lassan a 30. hetet töltöm) A vitamint már most elkezdheted szedni. Az uh eredményed pedig teljesen jó, nekem 6 hetesen csak petezsákot láttak, 8 hetesen már szívhang is volt. Mára egy héttel és 200 grammal nagyobb a koránál.
Szia! teljesen rendben van az uh, 6. hét elején lehetsz :) Két hét múlva már lesz pici embrio és szép szívdobogás! vitamin: folsavat mindenképpen szedj, az fontos így az elején. Ez benne van a terhes-vitaminban, vagy veheted külön csak a folsavat. Nekem a kapszulás terhesvitaminok nem jöttek be (gravidától még többet hánytam, elevittõl-femibiontól székrekedés) így most hipp-natalt iszom, ez beválni látszik. Ilyen: http://bookline.hu/product/home.action?id=68527&type=72&_v=H.. Ez fél havi adag kb.
A kérdező hozzászólása: utolsó menszim árpi 1jén volt..de nekem foylton késett pár napokat illetve ilyen 2-3 napokat volt meg..vashiányom régen is volt most is lehet még nem voltam laborban..csak folsav milyen gyógyszer?

Kiderült, hogy 6hetes terhes vagyok mim a teendő? Ugyanis az orvos semmit nem mondott csak azt hogy terhes vagyok. Folsavat elkezdtem szedni más egyéb teendőm van-e?

Legjobb válasz: Szia. Volt már szívhang is??Mert ha igen,akkor azzal a lelettel be kell jelentkezni a körzetetekhez tartozó védõnõhöz,aki innentõl kezdve gondozásba vesz,és figyelemmel kíséri a terhességedet :) Folsavat meg vasat ilyenkor még nem nagyon muszáj szedni,majd ezeket inkább már félidõnél javasolják.Én a helyedben inkább terhesvitamint szednék(pl:Gravida,Elevit)meg B6 vitamint,az jó hányinger,hányás meg émelygés ellen. Gratulálok a babához :) 30+6 hkm

Szia. Volt már szívhang is??Mert ha igen, akkor azzal a lelettel be kell jelentkezni a körzetetekhez tartozó védõnõhöz, aki innentõl kezdve gondozásba vesz, és figyelemmel kíséri a terhességedet :) Folsavat meg vasat ilyenkor még nem nagyon muszáj szedni, majd ezeket inkább már félidõnél javasolják.Én a helyedben inkább terhesvitamint szednék(pl:Gravida, Elevit)meg B6 vitamint, az jó hányinger, hányás meg émelygés ellen. Gratulálok a babához :) 30+6 hkm
A kérdező hozzászólása: Nem volt még szívhang, jövõhéten kell visszamennem egy újabb uh vizsgálatra. Köszönöm a válaszod.
Folsavat nem nagyon muszáj szedni?? Most érdemes csak igazán...mivel mostanság záródik záródott a velõcsõ...pont hogy KÉSÕBB nem nagyon van értelme szedni, most szedjed csak ezerrel. Bocsi.
Nekem orvos mondta, hogy majd félidõtõl kell ezeket szedni, mert ezeknek a vérképzésben van jelentõségük.Na mindegy, egyébként én terhesvitamint már a velõcsõ lezárulása után kezdtem szedni.Mert beágyazódás után 15 nappal már lezárul.Sokak olyankor még nem is tudják, hogy terhesek, és már akkorra ez a fontos folyamat le is zárul. Elsõ voltam.
3 as vagyok, bocsi tényleg nem kötözködésbõl de http://www.pocaklako.hu/felkeszules-a-terhessegre/terhesvita.. a magzati fejlõdés 3-4.hetében megzavarja a homocisztein az agy és gerincvelõ kialakulását a magzatban. A kérdezõnél ha nem volt még szívhang akkor jó eséllyel nincs is 6 hetes sem még, csak 5 (5+ valamennyi) és akkor még (mivel a magzat ebben az esetben még csak 3-4 hetes) jó eséllyel hatásos a folsav. A vasban teljesen igazad van, hogy még most (ha alapban nem volt vérszegény) nem érdemes elkezdeni mert akkor csak végigszenved 8 hónapot székrekedéssel mondjuk. (ha hajlamos rá)
Az jó, ha szeded a folsavat (de szedhetsz komplex kismamavitamint is). Amikor meglesz az orvosi papír az élõ terhességrõl (azaz amikor lesz szívhang), akkor azzal kell elmenned a védõnõhöz. Gratulálok!
Szia, mostantól vigyázz jobban magadra, meg ne fázz, el ne essél, igyál sok folyadékot, vizet teát, semmi szénsavas, vagy cukrosat.. én elevitet szedek a 6. héttöl, nem csak a babának de nekem is segít, ugy vettem észre, a körmeim erösebbek, nem törnek le, a hajam jobban nö és fényesebb..
ja és még magneb6-ot is szedtem a 2. hónapban mert néha voltak görcseim. Boldog babavárást és könnyü terhességet kivánok, utolsó voltam. 22hkm

Mire számihatok, ha májusig jár a munkakeresési segélyem, és 6hetes terhes vagyok?

Legjobb válasz: Ha nem lesz munkád (ami esélyes, mert sajnos terhes munkavállalók után nem kapkodnak a munkaadók:() akkor csak gyest és családi pótlékot fogsz kapni. Amit mg esetleg tehetsz, hogy ha megvan a szülés elõtti 2 évben a 365 biztosításban töltött nap (az álláskeresési támogatás is ilyen), akkor lemondod most az álláskeresésit, és majd szülés elõtt megigényled újra, hagyva pár napot a tgyás utánra, hogy a gyedre is jogosult legyél.

Ha nem lesz munkád (ami esélyes, mert sajnos terhes munkavállalók után nem kapkodnak a munkaadók:() akkor csak gyest és családi pótlékot fogsz kapni. Amit mg esetleg tehetsz, hogy ha megvan a szülés elõtti 2 évben a 365 biztosításban töltött nap (az álláskeresési támogatás is ilyen), akkor lemondod most az álláskeresésit, és majd szülés elõtt megigényled újra, hagyva pár napot a tgyás utánra, hogy a gyedre is jogosult legyél.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Ha bal oldalt alul enyhén, tompán de kitartóan fáj a hasam az baj lehet? 6hetes terhes vagyok.

Nem görcsölök, nem vérzek csak fájdogál. Most voltam kint a gyógyszertárban Magne B6-ért bevettem egyszerre 2-t.

Legjobb válasz: Nekem ez volt jobb oldalt, nincs semmi baj

Nekem ez volt jobb oldalt, nincs semmi baj
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó, hogy ezt írod! Remélem én is, hogy nem gond mert tényleg nem vészes csak zavaró meg hát terhesség idején elég ijesztõ. Annyi rosszat hall az ember.
Nekem is volt az elsõ terhességnél is én most a 2.nál is! Szerintem ez természetes! Nyugodj meg!!! Magne B6 az jó, és is azt szedtem, de most már áttértem a magnerot-ra, napi 3x1et kell szednem, 29 hetes vagyok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ma reggel már nem is éreztem úgyhogy megnyugodtam. Lehet, hogy a magneb6 segített rajta. Hánytam is egyet ennek örömére. :p

6+6hetes terhes vagyok multhét szerdán voltam dokinál és aztmondta hogy még nincs szívhangja ha még most sincs akkor megindult volna már a vetélés?

pénteken kell vissza mennem.

Legjobb válasz: Ilyenkor még simán elõfordulhat, hogy nincs szívhang. Ne félj, pénteken meg fogod hallani! Tudod, mikor volt tüszõrepedésed? Ha nem, akkor innentõl kezdve az sem biztos, hogy 6+6 vagy, mert lehet hogy most vagy csak pl. 5+6. Nálam így volt, már az elsõ ultrahangon kiderült, hogy majdnem egy héttel késõbb fogant, mint félidõ. Nem is aggódtam, mert eleve hosszabb ciklusaim voltak.

Ilyenkor még simán elõfordulhat, hogy nincs szívhang. Ne félj, pénteken meg fogod hallani! Tudod, mikor volt tüszõrepedésed? Ha nem, akkor innentõl kezdve az sem biztos, hogy 6+6 vagy, mert lehet hogy most vagy csak pl. 5+6. Nálam így volt, már az elsõ ultrahangon kiderült, hogy majdnem egy héttel késõbb fogant, mint félidõ. Nem is aggódtam, mert eleve hosszabb ciklusaim voltak.
Nálam is úgy volt ahogy a 2. válazoló írta. Én is azt hittem, hogy 6 hetes már elmúltam, én is vártam a szívhangot, de kiderült hogy kisebb a babám és még nem volt szívhang. Aztán persze lett. Nyugi, ne idegeskedj.
A kérdező hozzászólása: mégegyszer köszönöm a sok jó biztató szavakat és ma voltam dokinál és 7+2h terhes vagyok és 12 mm es embriót látott ketyegõ szívvel és azt modta hogy szépen fejlõdik a baba.
Gratulálok!!!! boldog babavárást!!!! :)
Én is gratulálok :) )
Hát nem biztos, hogy mindig megindul magától!! de ilyenre mégcsak ne is gondolj! a múlt hét még korai volt..ennyi! pénteken hallanni fogod már/vagy látni a pici szíve dobogását! Nyugi!! a stressz nem tesz jót a babának! Boldog babavárást!
Nyugodj meg, tuti minden rendben van a piciddel!!!!Ne engedd a buta gondolatokat a fejedbe! Én elõször 8 hetesen voltam UH-on, sztk-ban, nagyon rendes volt doki, megmutatta a picit de nem hallottam a szívhangot.Kérdeztem, hogy szívhang már van, erre elmosolyodott, hogy szívhang kezdemény van, csak ez a gép nem olyan modern, meg gondolom le volt halkítva.Mondtam neki, hogy csak azért kérdezem, mert olvastam a neten, hogy ilyenkor már van szívhang, megint elmosolyodott, azt mondta ne olvassam a netet, mert nagyon össze fog zavarni és csak aggódni fogok butaságok miatt, minden rendben. Lényeg a lényeg, hogy elõször kb 18.-20. hét környéken hallottam a pici szívverését, a védõnõnél, mert a kötelezõkön soha nem volt felhangosítva a gép.Azt láttam a monitoron, hogy ver a szíve, csak nem hallottam.Szóval ne izgulj, tuti minden oké, rendben fejlõdik a picikéd:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
Szia! Gratula! Én is így voltam, csak 7+3hetesen hallottuk a szívhangot, már el akarták venni, de nem hagytam.Elküldtek uh-ra és semmi baja nem volt a picinek.Most meg már több mint 2kg-os a kislányom.:) 32+5hetes kismama
Nem kicsi.
Én már túl vagyok a 7 héten is de veszélyeztetett vagyok !Már volt szívverése is?Szerintem megfelelõ.Emiatt ne aggódj!Gratulálok és vigyázz magadra!
Nem kicsi. 1 hét múlva már 1 cm lesz legalább. Teljesen jó. A lényeg az ÉLÕ szó, tehát dobog a pici szíve! :) Gratula! 19 heteske
Nagyon is megfelelõ!és szedsz elevitet vagy vmi más vitamint?mert az sokat segit a kicsi fejlõdésében.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek.Igen szedek elevitet, már kb 2hete.
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html Itt megnézheted, hogy nagyjából mekkora a jó méret! Ez alapján is tökéletes. :) 3. voltam
Nekem 2mm volt pont 6hetesen, most már kb 28cm:-)Szóval nem kicsi:-)21+4hetes km
Én tegnap voltam uh-on én is 6hetes vagyok nekem is 5mm. Nem mondta a doki, hogy kicsi lenne. Úgyhogy szerintem sem kicsi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!