Találatok a következő kifejezésre: 6hónapos babát lehet (14 db)

Lehet a 6hónapos babának is a 4hónaposoknak való bébiételt adni? Honnan tudom, hogy mikor kell még tej is neki a bébiétel után ebédre? A húsok mikortól jöhetnek?

Legjobb válasz: Szia!Jól gondolod, lehet adni. Feltétlenül fontos a fokozatosság új étel bevezetésekor. 3-4 nap alatt emeljük a gyümit, fõzeléket-fél deci -1 deci -másfél deci -2 deci mindig tejcsit adunk utána,vagy már kapott/ismert fõzelékkel kipótoljuk. Közben adható tea, gyümilé, fõleg víz.Ha jól lakik baba a fõzelékkel, nem fogadja el az anyatejet ill. tápszert.Ha szopik babád attól is függ, hogy ki akarod-e hagyni a szopcsit.Csirkemell-szárnyatöve 3-4 fõzelék után bevezethetõ, kb 1 evõkanállal-turmixolva. Tehéntejet 1-2 éves kor után adhatunk.Vigyázz! Bébiételekben, bolti tejpépekben lehet tejpor.

Szia!Jól gondolod, lehet adni. Feltétlenül fontos a fokozatosság új étel bevezetésekor. 3-4 nap alatt emeljük a gyümit, fõzeléket-fél deci -1 deci -másfél deci -2 deci mindig tejcsit adunk utána, vagy már kapott/ismert fõzelékkel kipótoljuk. Közben adható tea, gyümilé, fõleg víz.Ha jól lakik baba a fõzelékkel, nem fogadja el az anyatejet ill. tápszert.Ha szopik babád attól is függ, hogy ki akarod-e hagyni a szopcsit.Csirkemell-szárnyatöve 3-4 fõzelék után bevezethetõ, kb 1 evõkanállal-turmixolva. Tehéntejet 1-2 éves kor után adhatunk.Vigyázz! Bébiételekben, bolti tejpépekben lehet tejpor.
Én még annyit írnék, hogy szopi után kell kóstoltatni.
Én 4 hónaposan már adtam neki elõször gyümit pár kanállal egy héten 2x, majd következõ héten 3x egyre több kanállal és a fõzelék helyettesítette fel a gyümit, de utána mindig szopiztunk.Ha tele van a pocija úgy is abba hagyja a szopit.Tehát tedd cicere kajcsi után.Most 6 hónaposak vagyunk.Hajnalban 200 ml tápi, mert (már nem akart szopizni, hogy megismert az új ízket és nem kell megdolgoznia érte, kis lusta) tizóraira gyümölcs és tea vagy gyümölcslé, ebédre fõzelék csirke, bárány, pulyka, sertés máj.de te csak elõszõr csirkévael kezdjél és fokozatosan a többit.Tea, víz, gyümilé.Uzsira szintén gyümi és vacsira tápika.Úgyhogy ha most kezded el a hozzátáplálást elõször a 4 hós bébi kajákat add neki!A hipp instant teák nagyon jók és különbözõ márkájú bébi italok.A dm-ben, rossmannban sok választék van!!Sok sikert!

Szerintetek is lehet adni 6hónapos babának a g3 nevű italt? Ismeri valaki? Tapasztalatok?

Apukámat szédíti ezzel már egy hónapja az egyik ismerőse és minden áron meg akarja rendelni a kislányomnak aki most lesz 6 hónapos de én nem merem neki adni mert sehol nem látom hogy kisbabák is kaphatják csak azt hogy gyerekek.

Legjobb válasz: Nem ismerem, nincs tapasztalatom, de a véleményem az, hogy biztos nem adnék a babámnak semmi ilyen azonosítatlan eredetû, csodaszernek kikiáltott hülyeségeket, ami csillagászati áron van. Nuskines, nemde? Nem véletlenül nem írják, hogy kisbabák is kaphatják. Szerintem várj pár évet, amíg kifejlõdik a gyerek immunrendszere, megismerte az ízeket, eszik mindent, és akkor próbáld ki. Ne bombázd a szervezetét ilyen "vitaminkoktélokkal", semmi szüksége rá, még rosszat is tehetsz vele, csak ha az orvos mond és ír fel, azt add neki. Szerintem.

Nem ismerem, nincs tapasztalatom, de a véleményem az, hogy biztos nem adnék a babámnak semmi ilyen azonosítatlan eredetû, csodaszernek kikiáltott hülyeségeket, ami csillagászati áron van. Nuskines, nemde? Nem véletlenül nem írják, hogy kisbabák is kaphatják. Szerintem várj pár évet, amíg kifejlõdik a gyerek immunrendszere, megismerte az ízeket, eszik mindent, és akkor próbáld ki. Ne bombázd a szervezetét ilyen "vitaminkoktélokkal", semmi szüksége rá, még rosszat is tehetsz vele, csak ha az orvos mond és ír fel, azt add neki. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Nem is vagyok hajlandó adnom neki megmondtam apukámnak de õ sértésnek vette ezért érdekelne hogy adott-e már valaki találtam itt egy 2009-es kérdést ezzel kapcsolatba de csak egy válasz érkezett rá.
A kérdező hozzászólása: adni
hát azt hiszem van benne apró magvas gyümi így én csak 1 éves kor felett adnám

6hónapos babának már lehet adni pickwick gyermekteát? Hogy készítitek el?

Legjobb válasz: Vegyél inkább gyógynövényteát, pl csipke, vagy szárított gyümölcsbõl készült gyümölcsteát, vagy natur vörösteát. Egyikben sincs élénkítõszer, aroma, színezõanyag és cukor többek közt, ellenben van sok vitamin. A pickwick gyerektea aromával készül (olvads el a dobozát), ha féléves babádal mesterséges dolgokkal akarod ellátni, csak akkor készíts neki. A többit pedig ugyanúgy készítsd mintha magadnak tennéd (bár én enyhébbre, hígabbra készítem babámnak) A csipkét forralt langyosra hûtött vízben áztatom (így marad meg a c-vitamin), a vörösteát leöntöm fórróvízzel és kész a babáé. És én sosem édesítem, a magamét sem.

Vegyél inkább gyógynövényteát, pl csipke, vagy szárított gyümölcsbõl készült gyümölcsteát, vagy natur vörösteát. Egyikben sincs élénkítõszer, aroma, színezõanyag és cukor többek közt, ellenben van sok vitamin. A pickwick gyerektea aromával készül (olvads el a dobozát), ha féléves babádal mesterséges dolgokkal akarod ellátni, csak akkor készíts neki. A többit pedig ugyanúgy készítsd mintha magadnak tennéd (bár én enyhébbre, hígabbra készítem babámnak) A csipkét forralt langyosra hûtött vízben áztatom (így marad meg a c-vitamin), a vörösteát leöntöm fórróvízzel és kész a babáé. És én sosem édesítem, a magamét sem.
Szia!Igen, lehet.Ez a tea kimondottan babáknak készül, én úgy készítettem el a lányomnak ahogy a hagyományos teákat.Pici cukrot is tettem bele.
Ott dolgoztam nem adnék a helyedben csak jóval késöbb. Bár nem tudom más gyártoktól hogy készülnek a granulátomok de inkább azt adnám. De amúgy is a neve gyerek tea nem csecsemõ tea. Nem olyan tisztaságú és összetételû hogy piciknek adható lenne. Inkább gyógyszertárban vagy gyógynõvényesnél kérjél tanácsot. Cukor szerintem nem kell bele mert nem is egézséges és amúgy is édeskés az édesgyökértõl.
Kérdezd meg a Pickwicket mennyi idõs kortól ajánlja.


Lehet.
Az édesköményt nyugodtam ihatja minden nap.
Persze! Én is adtam anno a fiamnak, érdekes, finom íze van, a babák általában szeretik. Emlékszem, még én is iszogattam, annyira ízlett nekem is. :)

6hónapos babának milyen fözeléket lehet adni?

Legjobb válasz: Burgonya, sárgarépa, tök, sütõtök, leginkább ezek. (elvileg lehet a zöldborsót is, mert van bébiételbõl is, de hiába nincs rajta a héja, sok baba így is érzékeny rá.)

Burgonya, sárgarépa, tök, sütõtök, leginkább ezek. (elvileg lehet a zöldborsót is, mert van bébiételbõl is, de hiába nincs rajta a héja, sok baba így is érzékeny rá.)
Itt találsz finom fõzelékeket :) én is innen veszem az ötleteket :) http://www.nosalty.hu/babakonyha

6hónapos babám HA tejpépéhez víz helyett lehet tápszert adni?

Nem nagyon akarja enni a tápszert,esetleg lenne valamilyen ötletetek hogyan csempészem bele napközben az ételébe,vagy 2 étkezés között víz helyett azt adjam,?tanácstalan vagyok 500ml alig van meg:-/

Legjobb válasz: Szia! Összesen 500ml tej alapú táplálék kell neki, így ha tejpépet is kap, akkor azt is számold bele! Szerintem ne keverd, mert akkor túl sûrû lesz, meg az olyan, mintha két adag kaját adnál egyszerre. Mindenképp itasd is közben (ha lehet vízzel), jobban is csúszik neki a tejpép, utána is és két kajálás között is mindig kínáld meg (nem kell erõltetni, ha kér, iszik). Egyébként gondolom mostanában kezditek már a hozzátáplálást, pl. fõzelékbe majd nyugodtan teheted a tápszert, amikor magadnak tejes dolgot tennél, vagy csak a port is akár sûrítésre (pl. a Sinlac-ot kifejezetten ajánlják erre is, akár krumpli helyett!).

Szia! Összesen 500ml tej alapú táplálék kell neki, így ha tejpépet is kap, akkor azt is számold bele! Szerintem ne keverd, mert akkor túl sûrû lesz, meg az olyan, mintha két adag kaját adnál egyszerre. Mindenképp itasd is közben (ha lehet vízzel), jobban is csúszik neki a tejpép, utána is és két kajálás között is mindig kínáld meg (nem kell erõltetni, ha kér, iszik). Egyébként gondolom mostanában kezditek már a hozzátáplálást, pl. fõzelékbe majd nyugodtan teheted a tápszert, amikor magadnak tejes dolgot tennél, vagy csak a port is akár sûrítésre (pl. a Sinlac-ot kifejezetten ajánlják erre is, akár krumpli helyett!).
Próbálj átállni másik tápszerre. Mi a Milupa ha tápszert használjuk, a kislányom nagyon szereti. A pép valóban megfelel egy tápszeres étkezésnek.

6hónapos babát rá lehet bízni apukára, ha el kell mennem 1.5 órára?

Heti 3 alkalomról van szó,2 hónapon kereszül és nem tudom mennyire viseli meg a babát ha nem vagyok ott mondjuk ébredésnél.Nektek mi a tapasztalatotok?Elöre köszi a választ.

Legjobb válasz: Persze hogy rá lehet bízni... Hiszen nem egy idegenrõl van szó, a gyerek hozzászokott és jobban is viselik az elválást, mint az anyukák ;)

Persze hogy rá lehet bízni... Hiszen nem egy idegenrõl van szó, a gyerek hozzászokott és jobban is viselik az elválást, mint az anyukák ;)
Az én kislányom nagyon apás. Ha apa van, akkor én csak cicizésre vagyok jó. Így én bármikor rá merem páromra bízni a babámat, és a fodrász és a kozmetikus sem egy 1/2 óra. Nõvérem fõsulira jár hétvégenként, akkor a férje vigyáz a 5 hónapos lányukra. Egy 6 hónapos kislány anyukája
Én a 2 hetes gyerekemet hagytam itthon az apukájával kis idõre. Igaz, mire hazaértem Kerozint hallgattak... Nyugodtan hagyd ott ha vállaja
Természetesen. Az én párom külön élvezi, hogy kettesben lehet vele. Idõnként kell egy kis egymásrautaltság nekik is.
Persze, csak azért beszéld meg vele, hogy mikor, mit, egyen a baba!! (Az én párom ezt elfelejtette:()
Az én lányom is 6 hónapos és nagyon apás, de még fél óránál többet nem voltunk külön, nem volt rá szükség. Viszont én is vezetni járok jövõ héttõl, úgyhogy a férjem vigyáz addig a kiscsajra, nálunk is heti 3*2 óráról van szó. Mi a napokban csináltunk próba együttlétet, elmentek kettesben bevásárolni, mamához stb. és jól elvoltak. Viszont, ha itthon volt vele / én csak boltba mentem /, akkor keresett, nyûgös volt, nézte az ajtót. Szóval az én lányomnak kell a program, a figyelemelterelés, hogy kibírja azt a 2 órát, de szerintem nem lesz gond, meg kell szoknia, már nem olyan kicsi.

Miert van az, hogy KIZAROLAG nappal, 6honapos babam, sirva ebred, kezdetektol kezdve, de ejjel sosem sirva ebred es reggel sem, csak nappali alvasbol. Nincs hirtelen zaj, talan remalma lehet?

Legjobb válasz: Fiam akkor ébred sírva, ha álmosan ébred. Ha sikerül eleget aludnia napközben, akkor mindig nagy vigyorral üdvözöl.

Fiam akkor ébred sírva, ha álmosan ébred. Ha sikerül eleget aludnia napközben, akkor mindig nagy vigyorral üdvözöl.
Én nem vagyok anyuka, de úgy tudom, hogy a legtöbb baba azért sír, mert sokkolja, hogy ébredéskor nem ott találja magát, ahol elaludt.pl.anyuka ölében és mikor felébred teljesen más környezetben, esetleg másik szobában van.Nekünk is fura lenne, ha máshol találnánk magunkra ébredéskor:) Persze nem biztos, hogy ez az oka, meg lehet sokan ezt hülyeségnek tartják, de én ezt olvastam régen, és ha egyszer anya leszek, én ehhez tartom magam:) 23/L
Hogy érted azt, hogy nem álmodnak? Hogy értik ezt a könyvek? Csak mert REM-fázisuk bõven van, több is, mint a felnõtteknek; és ugye ezekben a szakaszokban szoktunk álmodni is.
Több könyvben is olvastam, hogy kb 3 éves korukig nem álmodnak a babák! Az én fiam akkor kel nyûglõdve, sírva ha éhes!
Nekem nappal szerencsére ritkán ébred sírva, ilyenkor arra gyanakszok, hogy sok vizet ivott korábban (7 hónapos) és nem forogta/büfizte ki. De most hogy írtátok lehet, hogy rémálom? Erre még sosem gondoltam. Mindenesetre nappal mielõtt leteszem aludni elõtte pár percig ringatom, sétálok vele, hogy büfögjön ha kell.
A kérdező hozzászólása: 6os valaszolo, minden szo igaz az enyemre is
Az idegrendszeri érés miatt is lehet ilyesmi, bár az sokszor az éjszakai alvásra is kihat... De persze megeshet, hogy egyes babáknál csak a nappalt kutyulja meg.
Az én fiam 4 hónapos lesz, õ ritkán, de szintén csinált ilyet és õ is CSAK nappal. Egész pontosan õ fel sem ébredt mindig, volt, hogy álmában kezdett el úgy sírni, mint akit nyúznak. Felvettem, és fel kellett ébreszteni, akkor megnyugodott és volt, hogy 5 mp-n belül vissza is aludt. Úgyhogy én is inkább rémálomszerûre gondolnék, de nagyon fura, hogy csak nappal. És babakocsiban, séta alatt pl. soha nem volt ilyen... Mi is tépelõdünk ezen a férjemmel, hogy mitõl lehet, pláne, hogy nagyon nem sírós baba, és a nyûglõdésbõl is nagyon könnyen meg lehet nyugtatni. De nincs egyedül ezzel a babád, ha az okát nem is tudom.
Nem a más helyszín a gond, hanem az anyuka hiánya..! És mivel nappal jobban, élesebben lát, valószínûleg hamarabb felfogja, hogy anya nincs a közelben. Vagy az is lehet, hogy nappal nem alszik annyira mélyen, mint éjjel, illetve gyorsabban, hektikusabban ébred fel.
Akkor nem tudom:(Kár, hogy nem látunk az ilyen csöppségek agyába..
A kérdező hozzászólása: ezt kizarnam, mert lerakom, es pont ugyanugy, ugyanott ebred fol, es altalaban kisem nyitja a szemet, csak felsir, uvolt es abba se hagyja, amig kiveszem vagy susogok neki
A kérdező hozzászólása: az enyem mindennap 2szer igy ebred, nem szeles, nem ivott sok vizet, semmi koze a bofihez, stb.minden alkalommal van valami, de mi?meg ki sem nyitja a szemet es mar sir

Fagyasztott gyümölcsöt lehet adni 4-6hónapos babának? Szilvára, turmixolt barackra gondolok.3 HÓNAPOSAN IHAT FACSART ALMALEVET?

Legjobb válasz: almalevet egy az egyben vizzel higitva de inkább négy vagy öthónaposan adnám. fagy. gyümit nem hidegen tejpép tetejére vagy joghurtba keverve

almalevet egy az egyben vizzel higitva de inkább négy vagy öthónaposan adnám. fagy. gyümit nem hidegen tejpép tetejére vagy joghurtba keverve
Én nem adnék még neki, csak hat hónapos kora körül. Ez az általad felsorolt összes lehetõségre vonatkozik.

6hónapos babám már nagyjából átaludta az éjszakát, egyszer kelt hajnalban enni, aztán szundi tovább. Most viszont már két hete szinte óránként felkel szopizni. Kevés lehet már neki a tejci?

Most kezdtem a hozzátáplálást, de még inkább a f?eledelünk

Legjobb válasz: Nálam is ez volt csak 5, 5hósan én adtam neki tejpépet vacsira. Jobban aludt utána. Bár nálunk a hízás is leállt, tehát bizti kevés volt már a tejcsim neki.

Nálam is ez volt csak 5, 5hósan én adtam neki tejpépet vacsira. Jobban aludt utána. Bár nálunk a hízás is leállt, tehát bizti kevés volt már a tejcsim neki.
Szia, próbáltátok már a tejpépet?? Igaz, nálunk nincs gond az alvással, de a doki mondta, hogy este az legyen a vacsi, mert nagyon laktató, és valószínû, nem kel fel éjszaka enni.
Erre a kérdésre sajna nem igazán lesz egyértelmû válasz! Az én kislányom is ezt csinálta (6, 5 hónapos). Neki is jön a foga és szerintem éhes is. Szóval mindkettõ egyszerre. Meg azt hiszem meg is szokják. 4 napja adok neki 7 körül egy kis tejpépet (sokan ellenzik, de laktató) és 8-9 között még szopcsizik. Hajnalban 4 körül kel még enni, majd 7 körül ébred végleg. (Pár nap kellett mire megszokta, h nem kell kelnie). A tejpépre a mi babynk elég szomjas ezért nem adom estére. (meg ugyebár õ is inkább cicizne) Még napi 4-5x szopik. Lesz aki azt mondja majd, h szoptadsd, mert az õ babája 1 éves és még õ is 6x kel éjszaka. Nos önzõség ide vagy oda én nem akartam 6x kelni, mert akkor másnap egész nap hulla vagyok és nem tudok vele rendesen foglalkozni. Szerintem próbálgasd a hozzátáplálást is (az is biztos megviseli kezdetben a kis gyomrát- azért is megébredhet. Nehezebb megemésztenie)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!