Találatok a következő kifejezésre: 62 az eredményem, (5 db)

31 hetesen az eredményeim: BPD 78mm, FRO 105mm, AC 250mm, Femur 62, 4mm. Kisebb a baba a koránál?

Az orvosom eléggé megilyesztett, hogy nagyon pici a korához képest! Szerintetek is? Kérlek benneteket aki tudja ezeket az eredményeket az írjon! Egy aggódó kismama! KÖSZÖNÖM

Legjobb válasz: Szia. e´n külföldön élek,és másféle betükkel vagyok jelezve,mint te.Csak egy eggyezik. BPD:85 ATD:87 AU:27,3 FL/HL:56 A doki azt mondta,hogy minden ok.Ezek az adatok 30+4 hetes.Szerintem nálatok sincsen komolyabb gond,csak kisebb baba.

Szia. e´n külföldön élek, és másféle betükkel vagyok jelezve, mint te.Csak egy eggyezik. BPD:85 ATD:87 AU:27, 3 FL/HL:56 A doki azt mondta, hogy minden ok.Ezek az adatok 30+4 hetes.Szerintem nálatok sincsen komolyabb gond, csak kisebb baba.
Itt utánanézhetsz: http://www.anyaleszek.hu/ Ne aggódj, nekem is végig picinek látták, aztán beindult a végére és 3900g lett (második baba)! Jó babavárást!

62 az AFP eredményem, ez jó?

a véd?n? szerint jó.

Legjobb válasz: Szia!Valamit elírhattál!Vagy csak én nem értem? AFP tudtommal 0,7-2,5 MOM között tekinthetõ jónak.

Szia!Valamit elírhattál!Vagy csak én nem értem? AFP tudtommal 0, 7-2, 5 MOM között tekinthetõ jónak.
Nekem annó 55 mmol/l volt, állítólag teljesen jó. Ma már 7 éves a kislányom, teljesen egyészséges! Most várom a kistesóját, ezért néztem meg pont valamelyik nap az eredményt. Tuti jó az eredményed ne aggódj (fõleg, ha a védõnõ is megnyugtatott)!
Szia! Az afp-nél 2 eredmény van.Az egyik a mom érték, ami 0.7-2.5 között van. a másik értéket nanogramm/ml-ben szokták megadni, ami 20-100 ng/ml közé esik.Nekem 1.16 volt a mom érték és 41.7 volt a másik. Teljesen normális az értékek.Ha megnézed a kiskönyvedet mindkét adat fel van tüntetve!Grat. a babóhoz!
Igen, jó, és a dokid szerint is az lesz :-))

Figyelmen kívül hagyható az AFP rossz eredménye az alábbi esetben? (AFP 0, 62 MoM)

35 éves elmúltam, s jelenleg 17+6 hetes terhes vagyok a 2. babámmal. A 12. héten elvégezték a kombinált down-kór tesztet, melynek eredménye 1:7.000 (Edward szindrómánál 1:15.000-hez).

Legjobb válasz: Az AFP eredményem nekem is rossz lett. Azonban a nõgyógyászom megnyugtatott, hogy a 12. heti genetikai vizsgálatom az jó volt és ne aggódjak. A kettõt egybe nézik. Szerintem nincs miért aggódnod. 2 éves kislány anyukája

Az AFP eredményem nekem is rossz lett. Azonban a nõgyógyászom megnyugtatott, hogy a 12. heti genetikai vizsgálatom az jó volt és ne aggódjak. A kettõt egybe nézik. Szerintem nincs miért aggódnod. 2 éves kislány anyukája
Gratulálok és sok boldogságot, jó egészséget Nektek! ("24 hetes kismama", ma már 9 hós anyuka)
GRATULÁLOK!Jó egészséget Nektek!
Szia! Nekem is annyi lett, de én csak 23 éves vagyok. A dokim szerint ha tényleg vmi gond lenne, akkor jóval alacsonyabb lenne (de akkor sem biztos, hogy tényleg beteg a baba). Nekem 1:20.000 alatti lett a kombinált tesz, annak függvényében meg azt mondta, hogy akkor végképp nem kell aggódnom. Szóval nálam is nagyon hasonló volt a helyzet. És szerintem épp aznap töltöttem a 16. hetet, szóval ez is egyezik. Egyébként az egészséges és Down-os magzatok statisztikai görbéi AFP eredmény szerint majdnem fedik egymást (inkább a nyitott hátgerinc kockázatának szûrésére alkalmas - bár arra sem mindig). Szóval ne aggódjunk, mindketten egészséges babákat fogunk szülni!!! Egyébként azt is olvastam, hogy tervezik az AFP eltörlését és helyette a kombinált tesztet tennék be a gondozási protokollba.
Nekem az afp-m nagyon magas lett. Még nem kaptam kézhez az eredményt (ezért nem tudom mennyi pontosan), de amikor mentem a 18. heti uh-ra, ott kérték, mondtam, még nem kaptam meg, de a gépben benne volt. Ki voltak akadva, hogy milyen magas. Kérdezgettek mindenfélérõl, hogy elõtte mik voltak az eredmények, meg ilyenek. Aztán mikor közöltem velük, hogy hármasikrekkel vagyok terhes, azt mondták: Jaa! És legyintettek, akkor nincs semmi gáz! Szóval errõl az eredményrõl ennyit. Csak feleslegesen megszúrkáltak. És egy babánál sem megbízhatóbb ez a vizsgálati módszer. Még a dokik is ezen a véleményen vannak.
Szia! Nekem az a véleményem, hogy az afp teljesen megbíhatatlan. Ennyi erõvel jósnõhöz is mehetnénk. Nekem elvileg jókor vették le a vért, az uh szerint is betöltöttem már akkor a 16. hetet, az eredményem viszont iszonyú rossz lett: 0, 37. Genetikai uh-ot kétszer csináltak, egyszer sem láttak semmi rendellenességet, ennek ellenére mindenféle szindrómával riogattak. Teljesen kikészültem, végül elvégeztettük az amniocentézist, miszerint nincs kromoszóma rendellenessége a babánknak. Arra a kérdésre, hogy akkor miért ilyen a lacsony az afp-m, csak a vállukat húzgálták. De most már nem is érdekel, igyekszem nem idegeskedni azok miatt, amikkel ijesztgetnek, és boldogan várom a kislányunkat. Szerintem ne aggódj, a kombinált teszt eredményed alapján nem lehet gond! Boldog babavárást! 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszaitokat. Most sokkal jobb kedvem lett! :) Minden jót, kinek-kinek jó babavárást, babanevelést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítõ válaszokat! Üdv!
A kérdező hozzászólása: Csak végkifejlett miatt. Makk-egészséges lányom született. :) Ennyit az AFP-rõl. Üdv!
Az AFP nem mérvadó.Én is 35 múltam, amikor terhes voltam a 2.babámmal, az én tesztem eredménye nagyon sz*r lett, 1:120.Elmentünk magzatvízvizsgálatra...ma már 9 hós múlt az egészséges kisfiam.Sztem a te eredményed nagyon megnyugtató, bár az enyém lett volna ilyen(a 12.heti genetikai UH-on minden oké volt, orrcsont, tarkóredõ)Ne foglalkozz az AFP-vel.Boldog babavárást.


mennyi a referencia tartomány?
A kérdező hozzászólása: 38, 6 van írva.
tól -ig van. Mom- értékben: 0, 7-2, 5 között jó ng/ml ben: 20-100 ng/ml. Gyanítom, hogy jó az eredményed. De kérdezd meg a nõdokid, az a tuti!!
tehát ez a felsõ értéke? akkor tényleg magasabb lett....de azt írtad, hogy ma kezdted a 16.hetet, én úgy tudom, hogy betöltött 16.héten kell ezt a vzsgálatot csináltatni....ja és még akkor sem megbízható!Kérdezd majd meg a dokid, lehet elküldenek ide-oda vizsgálatra, de az sem biztos, hiszen a 18.heti UH-ra kell vinned ennek az eredményét, ott megnézik mi a helyzet és ha szükségesnek látják akkor küldenek plusz vizsgálatokra. De tényleg ne idegeskedj, én úgy tudom eléggé elavult ez a vizsgálat, nyugaton már nem is csinálják, sokszor mutat hülyeséget. Az egyik ismerõsömnek is rossz lett az AFP-je, azt mondták neki gondolkodjon el azon, hogy elveteti-e mert valószínû beteg lesz....hát teljesen kiakadt, aztán késõbb kiderûlt, hogy rosszkor vették le a vért, azóta már 4 éves a gyönyörû és teljesen egészséges kislánya!szóval ne izgulj!biztos minden oké!!
A kérdező hozzászólása: terhességi AFP (16.hét) 62, 8 ng/ml * <38, 6 ennyi van a lapon.A dokimat reggel óta hívom de nem érem el.
AFP (16.hét) 62, 8 ng/ml Akkor valószínû jó : 20-100ng/ml, az a "jó sáv" mint írtam elõbb.
ÚJ DOKI ÉS ÚJ VÉRVÉTEL A NAPOKBAN. HA MARAD AZ EREDMÉNY GENETIKUS - EGYÉBKÉNT A VIZSGÁLAT TÖK BESZÁMITHATATLAN EU-BAN CSAK NÁLUNK VAN... MINDEN JÓT ... -ne aggódj-
Nekem 60, 26 lett ebben a 20-100-as tartományban. Ez tökéletes. Nyugi :) Boldog és problémamentes babavárást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Elrohantam a Körmendi kórházban mert itt vették le a vért a dokim viszont Szombathelyen van de nem értem el egész nap ott ültem a váróban 1.5 órát és a doki anélkül, hogy ránézett a papíromra közölte velem, hogy menjek oda ahová eddig jártam és becsukta az ajtót.Életemben nem láttam még ilyet!Nem véletlenül van híre ennek a kórháznak!

Sajnos nem lett jó az AFP eredményem. Nagyon el vagyok keseredve. Mennyivel átlépve a határértéket kell nagyon aggódni? Nekem 2, 62 lett a MOM érték

Legjobb válasz: Nyugodj meg! 2,5-ig amúgy is jó lenne, ezt Te alig lépted túl! A magasabb AFP velõcsõzáródási rendellenességre utalhat, vagyis nyitott gerinc, nyitott koponya, stb, ezek viszont már korábbi idõszakban is láthatóak ultrahangon! Ha az ultrahangok során minden rendben volt, az a fontos, nem ez az elavult, mindenkire csak a frászt hozó AFP!

Nyugodj meg! 2, 5-ig amúgy is jó lenne, ezt Te alig lépted túl! A magasabb AFP velõcsõzáródási rendellenességre utalhat, vagyis nyitott gerinc, nyitott koponya, stb, ezek viszont már korábbi idõszakban is láthatóak ultrahangon! Ha az ultrahangok során minden rendben volt, az a fontos, nem ez az elavult, mindenkire csak a frászt hozó AFP!
szia! Az AFP-t nagyon sok országban már nem is használják , mert megközelítõ értéket , "pillanatnyi" képet ad csak. Nem egyszer olvastam , hogyha alacsony is volt , vagy magas a határértékhez képest , attól még a baba rendesen fejlõdött. Hozzátenném , hogy nem ijeszgetésképpen , de jobb félni , mint megijedni alapon :egy 4d-s ultrahangot beterveznék ilyenkor , mert ha a normál ultrahangon nem mindig veszik észre pontosan a dolgokat. (pl. a nyitott gerincet vagy ilyesmit) ; ott talán tisztábban ki tudják venni, ha van valami. 1 kismami
A kérdező hozzászólása: Hát egerszegre holnap kell mennem genetikára.Ott alaposan megnézik a picikét.Meg újból vérvétel
szia! uccsó vagyok.Na, akkor holnap szorítás van neked!!!!:) De szerintem nyugi, nem lesz baj. Jó tudom , könnyû ezt írni , de ha pl. gond is lenne, a nyitott gerinc nagy százalékban bõrrel fedett , és ezt a születés után nagyon szépen rendbe tudják hozni.A magzatvíz steril , bacit nem enged át.
ne aggodj nekem sem lett jo a verkepem. az enyem sem sokkal tert el az atlagtol. Nalunk osszetett vizsgalatot vegeznek tehat a verkep plus a genetikai UH. nalam a baba meretei teljesen normalisnak bizonyultak a genetikai UH-n. en azert az orvosom biztatasara elmentem a 19-ik heten emg egyszer genetikai UH-ra es ott is midnen rendben volt. evvel a verkepes dologgal tenyleg a fraszt hozzak az emberre. Nyugodj meg nem lesz semmi baj. 23 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!