Találatok a következő kifejezésre: 6-hetes terhes Tegnap (31 db)

Ma vagyok 6 hetes terhes. Tegnap délután óta világosbarnás folyásom van. Lehet még ebből baba, vagy elvetélek?

Holnap délután megyek a dokimhoz. Légyszi, aki volt hasonló helyzetben, segítsen! Ez nagyon nagy baj?

Legjobb válasz: Bocs, de én nem várnak holnap délutánig. Mennék most már ügyeletre. Én anno így jártam, és Utrogestant kaptam. Az is 2 nap alatt állította csak el a vérzést. Nekem egyébként rózsaszín pöttyel kezdõdött, majd barna pöttyök lettek, ekkor mentem dokihoz. Tehát ez is két nap alatt zajlott mondjuk le, de én nem várnék, sosem lehet tudni. Persze az is lehet, hogy nincsen semmi baj, és gyógyszer nélkül is minden simán megy tovább. És még van egy ötletem. Ha nem tudsz hamarabb orvoshoz menni, esetleg vegyél gyógynövény boltban palástfüvet és fõzd meg teának. Az ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, mint az Utrogestan, magzatmegtartó hatása van. Nekem nagyon bevált.

Bocs, de én nem várnak holnap délutánig. Mennék most már ügyeletre. Én anno így jártam, és Utrogestant kaptam. Az is 2 nap alatt állította csak el a vérzést. Nekem egyébként rózsaszín pöttyel kezdõdött, majd barna pöttyök lettek, ekkor mentem dokihoz. Tehát ez is két nap alatt zajlott mondjuk le, de én nem várnék, sosem lehet tudni. Persze az is lehet, hogy nincsen semmi baj, és gyógyszer nélkül is minden simán megy tovább. És még van egy ötletem. Ha nem tudsz hamarabb orvoshoz menni, esetleg vegyél gyógynövény boltban palástfüvet és fõzd meg teának. Az ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, mint az Utrogestan, magzatmegtartó hatása van. Nekem nagyon bevált.
ezt így elõre nem lehet tudni, kíméld magad, pihenj sokat:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a kérdésed, eddig minden rendben! Remélem, így is marad!
rendbe jöttél azóta???!!
A kérdező hozzászólása: 3. válaszolónak: Köszönöm, a palástfû teát kipróbálom.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat! Igen, nekem is csík volt a tisztasági betéten, kb 2 cm-s, és nagyon világos barna, de reggel óta semmi hála az égnek! Ha megint lenne, akkor megyek én is.
Én tegnap voltam 6 h 1 n és tegnap 1-2 halvány vékony csikot felfedeztem a fehérnemümön, de azóta semmi. Ha netán ma is jelentkezne bemegyek ügyeletre, ha nem holnap estére amúgy is van idöpontom. Azt mondták nekem hormonoktól is lehet. Ha viszont konkrétan folyásod van akkor érdemes volna már ma megnézetned.. Írd majd meg mi alakult! Sok szerencsét!
Nekem is volt, szigorú pihenést, és Utrogestant írt az orvos, az elsõ harmad végére elmúlt, aztán teljesen sima volt a terhességem, ez elég gyakori dolog. A második babánál vérzésem volt, akkor még nem tudtam, de már terhes voltam, ez csak késõbb derült ki. Szóval én még véreztem is elég rendesen, mégsem vetéltem el. Ha meg tudsz nyugodni, akkor szerintem várhatsz holnapig. Ha nagyon ideges vagy, akkor tényleg menj be a legközelebbi kórházba. Ettõl függetlenül elmehetsz holnap a saját dokidhoz is.
én sajnos tavaly nyáron, ugyanígy kezdtem és elvetéltem:( de most a jelenleg a 16. hetet taposom:)
Csatlakozom az utolsóhoz. Én is bemennék ügyeletre inkább.
Rengeteg pihenés, és próbálj nem izgulni. Biztosat csak a doki fog tudni mondani, de egyáltalán nem biztos, hogy rossz vége lesz. Nekem volt egy hasonló, de akkor már 12-13 hetes lehettem, és semmi baja nem lett a babának, ma már 13 hónapos, most is itt szaladgál. :)
minden jót kívánok:)

Most vagyok 6 hetes terhes. Tegnap óta rozsaszines átlátszós nyálkás folyás félém van, a hasam is görcsöl kicsit, mi lehet ez?

most jöttem a dokitól,nem tudott megvizsgálni,mert müt.üzent menjek du fél kett?re. volt valakinek ilyen gondja? nem állandó ez a folyás,néha van ,néha nincs.szerintetek el fogok vetélni?

Legjobb válasz: A legfontosabb, hogy nyugodj meg. EN a 8.heten meg vereztem is eleg rendesen, es hala Istennek nem lett baj, de fekudnom kellett, es kuppozni. BIztos a doki felirja majd, amit kell. Ngayon vigyazz magatokra! es mindenkepp menj el a dokihoz. Remelem nem lesz nallad sem gond. Majd ird meg mi volt. 27hetes kismama

A legfontosabb, hogy nyugodj meg. EN a 8.heten meg vereztem is eleg rendesen, es hala Istennek nem lett baj, de fekudnom kellett, es kuppozni. BIztos a doki felirja majd, amit kell. Ngayon vigyazz magatokra! es mindenkepp menj el a dokihoz. Remelem nem lesz nallad sem gond. Majd ird meg mi volt. 27hetes kismama
Hát ez a régi doki elég furcsa ám! Még jó h elmentél egy másikhoz 5 hetes terhességgel már ellehet menni orvoshoz utána úgy is vissza rendel UH-ra hogy szívhangot is nézzen. Ne idegeskedj ezen, kár hogy vannak ilyen bunkó orvosok pedig ez a kötelességük hogy értünk legyenek. Az utolsó voltam megint. És fel a fejjel :D
A kérdező hozzászólása: hüvelyi uh-n nézte, terhes voltam mert a teszt is poz.lett, van egy barátnõm neki 3 heteket késik és nem jött soha belöle ilyen dolog, és a tesztje sem pozitiv. teljesen kivagyok akadva , nem értem csak összezavart, mondta a férjem este felhivja és megkérdezi ujra, a poén õ mûtõs ismeri ezt az uj dokim. az elõzõ tiszta bunkó volt most azért mentem máshoz hogy a továbbiakban õ kezeljen, de pont összetalálkoztam vele és az uj orvosommal és mondta az uj dokim várjam meg. gondolom megkérdezte a régi hogy miért megyek hozzá mikor már nála voltam , és jól kidumáltak, mert a multhéten kiröhögött hogy ilyen kis terhességgel (5 hetes azt mondta) elmentem hozzá.pedig pénzt is adtam, szerintem megbeszélték a dolgokat. most irtam egy internetes dokinak kiváncsi vagyok mi a véleménye. kikészültem teljesen.
A 4. válaszoló vagyok! Elég furcsa ez az orvos. Megvizsgált rendesen UH-án is megnézett? Írt fel valamilyen gyógyszert vagy csak õ látja így a helyzetet. Enegem rögtön vizsgált az orvos hozzá teszem nincs fogadott orvosom sztk-ba járok de rögtön mindent nézett. Most végülis az orvos úgy látja hogy nem is voltál terhes? Írj! A 19 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: akko az mit jelent, erre õ azt csak rá kell irni de ha terhesség lett volna oda lett volna irva felûre hogy élõ, montam de ez még pici nem volt szivhang mire irja hogy élõ;lényeg méhnyálkah.3mm petefészkek épek, szabad folyadék nincs kp.vérzés. ez a diagnózis , nem kell visszamenni sem ha nem vérzek jobban. kiakadtam, most ez is hülye? a tesztem pozitiv volt, megvoltak a jelek, és elmaradt mensinél nem ilyen szövet távozik, lefényképeztem a wc-ben kérdeztem megnézi azt mondta nem. hát lehet elkellett volna vinnem neki... na ez történt velem mit szóltok hozzá?
A kérdező hozzászólása: sziasztok, még mielõtt elmentem volna adokihoz iszonyú görcsökkel távozott egy két dió nagyságú, rozsaszines szûrkés szövetszerû zsákféleség.na elmentem a megbeszélt idõpontra és a doki azt mondta megkésett menstruáció, nem lát vetélésre utalo jelet mert a verzés is mensi jellegû, mondom neki hogy a kollégája( akivel nem voltam megelégedve ezért mentem hozzá) azt irta az elõzõ leletemre terhesség bizonyitott 5 mm-es petezsák látható
Szia! A legfontosabb hogy pihenj le és minnél kevesebbet idegeskedj! Én is véreztem 13 hetesen és nem kis pötty volt hanem rendes vér jött. A doki szerint elpattant egy ér és azért véreztem kaptam rá gyógyszert és 1 hétig fekvésen kivûl nem igazán csinálhattam mást! Drukkolok neked át érzem a helyzeted. Majd írj hogy mi volt a dokinál! 19 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: kedvesek vagyto, de már nem rozsaszin hanem vér, és úgy fáj a hasam mintha menstruálnék, kezdem elveszteni a hitem, szétsirtam a szemem, kértem istent ha egészséges a pici maradjon meg, ha nem akkor menjen el. nagyon akartuk, és sajnos nincs még gyerekünk, és decemberben már elment egy, azt hittem õ megmarad, nem is dolgoztam. sajnálom pedig ugy vigyáztam rá.
Szia KisMama:-) Én is csak nyugatatni akarlak, hogy ne aggódjál! Viszont mindenképpen beszélj a dokiddal! sokat pihenj és relaxálj, ez hidd el nagyon sokat segít. Sõt már ilyen fiatal várandósságnál is fontos hogy simogasd a pocidat és beszélj hozzá! szorítok!
Az elso valaszolo vagyok. Ne ess ketsegbe, tudom, hogy ilyenkor nem lehet, hisz enis sirtam akkor, es szinte biztos voltam hogy elveszitem. DE a verzest nallam egy levalas okozta, ami surun elofordul terhesseg alatt. Lehet, hogy nallad is ez van, ettol meg a babaval minden ok lesz:)
A kérdező hozzászólása: kétségbe vagyok esve, és félek, most voltam wc-n és érösödött a szine is és a mennyisége. nagyon akarom ezt a gyereket.majd du megirom mi lett, köszi a biztatást.
magyarországon ilyen az egézségügy egy nagy nagy...... vigyázz magadra szoritk , hogy mielöb babás légy

6+6 hetes terhes vagyok, négy elhalt terhességgel és egy spontán vetéléssel a hátam mögött.6 hetesen elkezdtem vérezni, kaptam rutascorbint, de tegnap piros vér jött. Megmaradhat a baba?

Kaptam 4 hetesen utrogestant,medrolt,clexanet,aspirin protectet.Félek,hogy a vérzés megint a terhességelhalás jele.Annyi bíztat,hogy a testhőm nem esett le, most is 37.3.Ez adhat reményt?Járt valaki így?

Legjobb válasz: Szia, nem jártam így. De sajnos azt kell mondanom,h nem túl jó jel. Nekem haematomaim voltak,de csak kicsit, barnaztam , tehát sosem friss veérzés volt. Nekem azt mondta az orvosom ,ha kicsit nagyobb mennyiségû a vér es piros, az azt jelenti,h friss vérzés, irány a kórház!

Szia, nem jártam így. De sajnos azt kell mondanom, h nem túl jó jel. Nekem haematomaim voltak, de csak kicsit, barnaztam , tehát sosem friss veérzés volt. Nekem azt mondta az orvosom , ha kicsit nagyobb mennyiségû a vér es piros, az azt jelenti, h friss vérzés, irány a kórház!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!Nem vagyok szakértõ, de nekem anno 5 hetes terhesen mérték a nyálkahártya vastagságát 20 mm-nek.Lehet, hogy tényleg az volt nálad a baj, hogy vékony volt.Én is gondoltam már rá, hogy gyenge a méhem.
Ja és a másik, hogy a vetélések után voltam méhtükrözésen, hogy megnézzék a hártyát.Az orvos szerint "papír vékonyságu"...a 28 hetes uh-n kiderült, hogy 7, 5mm vastag, hát az azért nem éppen papír vékonyságu...
A kérdező hozzászólása: Azért ez igazán érdekes.Lassan úgy gondolom, hogy orvos mellett is lutri a terhesség annak, akinek komolyabb problémája van.
Meg akartam mütetni, de közben terhes lettem. 1hétig véreztem, olyan mintha meg lett volna, de nem tudják, hogy mitöl.Arra gondolnak, hogy elötte hónapokig rendszertelenül volt meg és kevesebb volt a vérzés is, talán az ürülhetett, de az igazi okát nem tudják.Azóta probléma mentes a terhességem.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!Téged nem mûtötték meg?Mi volt a vérzés oka?Honnan véreztél és Meddig?
nekem uterus septusom van.1elhalt terhességem és 2spontán vetélésem volt. Ujra terhes lettem, 8hetesen elöntött a vér.barnás majd élénk piros.1hétig véreztem, utrot szedtem és feküdnöm kellett csak a wc-re mehettem ki.most 32hetes a poci lakóm és probléma mentes a terhességem eddig.Remélem, hogy neked is jól alakul.
Menzesz szerinr 9+3. napon mütöttek, de már amikor vizsgálatokon (6, 7, 8) voltam nem láttak embriót. Múlt héten még növekedett a petezsák, a hcg is. Most kedden 3mm-rel kissebb volt a petezsák és a hcg is elkezdett csökkenni. Szerda este már darabos volt a vérzésem... Elsõ baba lett volna, de amint lehet újra neki vágunk, nagyon szeretnénk már, hogy bõvüljön a család. Addig meg lehet elmegyek egy kivizsgáltatásra, mert mégegyszer nem akarom átélni, fõleg úgy, hogy abortuszosok vesznek körbe...
A kérdező hozzászólása: Sajnos semmi értelmes magyarázatot nem találtak azon kívül, hogy szív alakú volt a méhem.Mnden eshetõséget megvizsgáltak, de nem találtak semmit. Szeptemberben volt egy cisztám, ami elõbb tojás, majd teniszlabda nagyságú volt, majd november elején kifakadt.A terhesség valószínûleg akkor sikerülhetett be.A testhõmben csak azért bízok, mert eddig mindegyik vetélésnél már az 5.héten leesett.Kedves 4/6os!Téged mennyi idõsen mûtöttek most?
Sajnos nem jelent jót! Inzulin rezisztenciára - PCOS-re is kivizsgáltak? Mert az is okozhat ennyi sikertelen terhességet! Anyukámnak is ez volt, ötödik terhességbõl végig fekvéssel, méhszájzáró mûtéttel és egy csomó gyógyszerrel koraszülöttként sikerült engem megmenteni. (Neki mind a 4 másik terhességnél középidõs vetélése volt, amit meg kellett szülni, egyiket halvaszülésnek vették, mert elérte az 1 kilót-õ lett volna az elsõ fiú babájuk.) Nekem nem jött össze évekig a teherbe esés sem (Hála Istennek, mert így megúsztam egy tucat vetélést) és sikerült kideríteni a PCOS-t. Hármas kezeléssel és gyógyszerekkel minkét terhességem sikeres lett és idõben születtek a gyermekeim. Lehet ez is a háttérben még akkor is, ha már sikerült egy babát kihordanod! Sajnálom, amin keresztülmész és kívánom ezután a sikert!
Szedd a gyógyszereket és pihenj, mást nem tudsz tenni. Készülj fel minden eshetõségre lelkileg.
Szia, nem el keseríteni szeretnélek, csak a saját tapasztalatomat írom le. Majdnem kéthétig barnáztam, az utolsó pár nap átváltott pirosra ès többre. Folyamatosan néztem a hõmet 37 fölött volt mindig, reménykedtem, hogy ez jót jelent. De sajnos csütörtökön mûszeresen kellett befejezni...
A kérdező hozzászólása: Szív alakú volt a méhem, azt "kiigazították" nyáron, egyéb okot nem találtak-minden véreredményem, ami erre irányult, tökéletes volt.Genetikát nem néztek, mivel már van egy 8 éves fiunk, akivel tökéletes volt a terhességem.A dokim azt mondta, hogy gyógyszeresen már nem tudunk többet tenni, minden lehetségesre van pirulám.Keddre vagyok bejelentkezve, nem nagyon tudok hamarabb menni, mert én Szabolcsban élek, a doki meg debreceni.Csak azt nem tudom, hogy ha ez vetélés, hagyjam-e abba a gyógyszereket, vagy már mindegy, ha keddig szedem?
Kiderült a korábbi sok sikertelenség oka?
Nekem ez nem a nyálkahártya, hanem a méhem közepén huzódik egy septum ami ketté osztja a méhemet, de nekem ez mütéttel orvosolható.Ennek a septumnak a vastagsága a 7, 5mm.

Megfázás vagy terhesség jele lehet a hőemelkedés? Hétfő reggel pozitívat teszteltem, kb.6 hetes terhes lehetek. Tegnap óta furán érzem magam: le vagyok lassulva, kissé égnek a szemeim és fáj a fejem.

Tegnap este 37-fokot mértem, pici h?emelkedés. Reggelre jobban lettem, de most délel?tt ismét gyötörnek a tünetek. Természetesen nem veszek be semmilyen gyógyszert, csak mézes teát ittam és C-vitamint szedek ... Szerintetek ez a terhesség miatt lehet vagy megfázhattam?? Mi ilyenkor a teend?? Járt már valaki így?

Legjobb válasz: Szia, én ugyanígy jártam, nekem is hõemelkedésem volt, fájt minden csontom, levert voltam és náthás. Homeopátiás gyógyszerekkel, mézes teával, c-vitaminnal kezeltem magam, míg el nem mentem a védõnõmhöz 7hetesen , aki közölte,hogy ez terhes-megfázás és ez a terhesség velejárója, fõleg az elsõ hónapokban. Pfff, másfél hétig senyvedtem a takaró alatt, mire kilábaltam belõle. Pihenj nagyon sokat és nyugodj meg, el fog múlni. Gratulálok a babádhoz! ja, a 37fok nem láz. 38foktól jelent veszélyt a picire. Amúgy is ekörül kell lennie a hõmérsékletednek áldott állapotban. (ezt is a védõnénink mondta) Remélem segítettem. 8,5 hetes kismama

Szia, én ugyanígy jártam, nekem is hõemelkedésem volt, fájt minden csontom, levert voltam és náthás. Homeopátiás gyógyszerekkel, mézes teával, c-vitaminnal kezeltem magam, míg el nem mentem a védõnõmhöz 7hetesen , aki közölte, hogy ez terhes-megfázás és ez a terhesség velejárója, fõleg az elsõ hónapokban. Pfff, másfél hétig senyvedtem a takaró alatt, mire kilábaltam belõle. Pihenj nagyon sokat és nyugodj meg, el fog múlni. Gratulálok a babádhoz! ja, a 37fok nem láz. 38foktól jelent veszélyt a picire. Amúgy is ekörül kell lennie a hõmérsékletednek áldott állapotban. (ezt is a védõnénink mondta) Remélem segítettem. 8, 5 hetes kismama
Nekem szinte allando fejfajasom van mar 2 hete. pedig meg csak kb 4 hetes lehetek. Valahol azt irta a net, hogy a fejfajas teljesen termeszetes egyes kismamaknal az elso trimeszterben. Tehat lehet, hogy semmi baj nincs veled. Azt jol teszed, hogy nem szedsz gyogyszert. En az elmaradt elott nem tudvan, hogy mi a helyzet, 3 napig vettem be fajdalom csillapitot :/
Szia4 Ezek terhességi tünetek! Pihenj sokat, amennyit csak tudsz, kíméld magad és gyógyszert ha nem muszáj tényleg ne vegyél be. Az 1. válaszolónak igaza van, a 37 fok nem hõemelkedés, legalábbis nem betegség jele, ez a terhesség miatt van így. Aztán késõbb majd jönnek a többi tünetek is (bár mindenkinél más és más)! Kitartás és boldog babavárást! 8 hetes mami
A kérdező hozzászólása: Sziasztok kismamik!!! Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugodtam, hogy valószínû nem leszek épp most beteg!!! Mindent a piciért, úgyhogy délután pihenek ezerrel!!! Köszi a segítséget! Mindenkinek jó egészséget és kiváló babavárást kívánok! Puszi ;-)

Tegnapi voltam UH-on, a vérzéstől számítva ugyan 6. hetes terhes vagyok, de az orvos vél. Szerint nem valamikor december végén lehetett a fogantatás és ezért tegnap csak egy kicsi foltot - talán petezsákot láttam - ami fél cm-es, kell aggódom?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj szerintem. Ebben a terhességi korban a fejlõdés szempontjából néhány napos eltérésnek is jelentõsége van. A fogantatás idõpontját max. nagyjából sejteni lehet, de néhány kivételtõl eltekintve ezt biztosan nem lehet tudni. Gratulálok és egy picike türelem még kell!

Szia! Ne aggódj szerintem. Ebben a terhességi korban a fejlõdés szempontjából néhány napos eltérésnek is jelentõsége van. A fogantatás idõpontját max. nagyjából sejteni lehet, de néhány kivételtõl eltekintve ezt biztosan nem lehet tudni. Gratulálok és egy picike türelem még kell!
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak: Köszi a választ, ugye mennyire nehezen telnek így a napok? Én is azért félek, mert bárkitõl olvasom, mindenki írja, hogy már szívhang is van, ezért pánikolok, meg már volt is egy vetélésem, szorítok neked, rendben kell, hogy legyen minden!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, aranyos vagy, csak félek, mert már volt egy vetélésem..
Szia! Én is ugyanebben a cipõben járok :) Viszont nekem clostis hónapom volt, szóval én tuti hogy 6 hetes vagyok és nekem hétfõn látott a doki 5 mm-es petezsákot. Annyit mondott, hogy "hááát elég pici" Én is aggódom, jövõ héten megyek megint uh-ra. Remélem minden rendben lesz nálad is!(Meg nálam is)

6 hetes terhes vagyok. Van egy fiam, de 8 hónapja volt egy vetélésem. Tegnap a tisztasági betéten volt egy véres folt, de azóta semmi. Minek lehet a jele? Lehet, hogy a szoptatás miatt, vagy a GynOphilus nevű tablettától van? Volt vkinek hasonló?

Legjobb válasz: Én az ilyentöl ugy félek most 17 honaposan le szoktatam a lányomat a ciciröl rögtön utána terhes lettem de nem sokáig tudtunk örülni 5hetesen el ment 1 hétig véreztem igy kezdödött:-(

Én az ilyentöl ugy félek most 17 honaposan le szoktatam a lányomat a ciciröl rögtön utána terhes lettem de nem sokáig tudtunk örülni 5hetesen el ment 1 hétig véreztem igy kezdödött:-(
sok mindentõl lehet, de jót szerintem semmiképpen sem jelent. Nekem a hematómát jelezte a vérzés. Mindenképpen fordulj orvoshoz. 36 hkm
mielõbb nézesd meg magad orvossal
A kérdező hozzászólása: Az elõzõ nekem is elment. 11 hetesen tudtam meg, h már 8 hetesen "elment", de csak 1-2 héttel elõtte kezdtem vérezgetni. Már minden renden, de azért hétfõn megyek a dokihoz!

6. hetes terhes vagyok. Duphaston mellett 1 hete szedem. Tegnap este mensis görcsöm volt, ma enyhe barna. Járt már valaki igy, baj lehet?

Legjobb válasz: A helyedbe én megmutatnám magama egy dokinak. Én is szedtem duphastont a 6. héttõl. A 8. héten elkezdtem barnázni. 1 hétig barnáztam,majd elmúlt. Azóta már 18hetes vagyok. Pihenj amennyit csak tudsz. Egyél sok vitamindús ételt. Nekem bevált! Ja és próbálj nem idegeskedni. Ez mondjuk nekem se sikerült mindig. Boldog babavárást!

A helyedbe én megmutatnám magama egy dokinak. Én is szedtem duphastont a 6. héttõl. A 8. héten elkezdtem barnázni. 1 hétig barnáztam, majd elmúlt. Azóta már 18hetes vagyok. Pihenj amennyit csak tudsz. Egyél sok vitamindús ételt. Nekem bevált! Ja és próbálj nem idegeskedni. Ez mondjuk nekem se sikerült mindig. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: a doki azt mondta akkor hivjam ha vérzék. azért kérdezlek titeket mit csináljak. Köszi a választ.
Hát igen, a doki más nem tud tenni, ha szeded a duphastont. Pihenj nagyok sokat, feküdj.Én még mg+b6-ot szedtem.A görcsökre az nagyon jó. Én herbáriásat vagy béreseset szedtem, mert abban több mg van. Én is nagyon megijedtem, hogy baj lesz, de szerencsére nem lett.A 12heti UH-ra remegõ gyomorral mentem, mert a barnázás után az volt az elsõ UH. Amikor megláttam a baba szívét dobogni, könny szökött a szemembe. Tényleg az a legfontosabb, hogy ne idegeskedj és pihenj sokat. Drukkolok, hogy minden rendben legyen. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy írtál ilyenkor minden válasz segítség mikor az ember kétségbe van esve. Szép napot.
A barnázást már csak nagyon kicsi választja el a vérzéstõl. Szerintem igen, baj van/lesz. Hívd fel.
Nem kell egybõl rémeket látni, és ijesztgetni szegény kérdezõt. Nem feltétlenül lesz barnázásból vérzés. Nekem is volt barnázásom, szedtem a duphastont, feküdtem 1 hétig folyamatosan, és elmúlt. Ha aggaszt, menj be az ügyeletre!! Majd írd meg, hogy mi lett!
Bocsi, nem rémisztgetés, én elkezdtem barnázni, majd jobban, majd megjött. A barnázás sosem jó, lehet belõle gond is. Inkább ezt írom, hogy menjen dokihoz, minthogy azt, hogy ne, és nem megy el, és gond lesz. már bocsi, de én meg attól vagyok rosszul, amikor lebeszéltek a dokiról, ha ilyen van.
A kérdező hozzászólása: nem beszél le senki a dokirol.Csak a doki mondta csak akkor hivjam ha vérzek vagy baj van. Azért ilyedtem meg mert az elõzõ hét kedden irta fel a gyogyszert tegnap el is multa és ma megint jelentkezett.
Elsõ vagyok. Nekem apránként múlt el. A végén már csak reggelente volt egy pici. És utána az is elmúlt. Volt barnázásom a 15. héten is, de akkor csak pár napig tartott és akkor is a végén már csak reggelente volt egy pici. Lehet egy-két nap és reggel se lesz.
Nekem is volt 10 hetesen napokon át bõven 37 alatt mégis él a babám. Felesleges méregetni. 16+5
A kérdező hozzászólása: Köszi
Ilyenkor már felesleges mérni:)
Tedd le a hõmérõt, feleslgesen idegesíted magad ezzel! Egyébként meg csak az ébredési hõ a mérvadó, a napközbeni sok mindentõl változhat, így az egyáltalán nem lehet mérvadó... Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!
Ne méregesd magad :) Én mértem 35, 6 értékeket is egyébként :D Most vagyok 24 hetes.

Mi most a következő lépés? Tegnap voltam nőgyógyásznál.6 hetes terhes lehetek. A háziorvoshoz is kell menni?

Azt mondta most menjek a véd?n?höz.a kiskönyvért meg ilyenek.

Legjobb válasz: A védõnõd fog felvilágosítani a továbbiakról, a helyi "szokásokról". Kell majd háziorvoshoz is menni, de csak 1-2 hónap múlva, az elsõ vizsgálat a 12 hetes genetikai uh és vérvételek lesznek.

A védõnõd fog felvilágosítani a továbbiakról, a helyi "szokásokról". Kell majd háziorvoshoz is menni, de csak 1-2 hónap múlva, az elsõ vizsgálat a 12 hetes genetikai uh és vérvételek lesznek.
A kérdező hozzászólása: az oké.de ha nem tudom ki itt a védõnõ??? honnan tudjam.?Kitõl tudhatom meg????
A kérdező hozzászólása: utolsó:köszi szépen. sokat segítettél!
Ha Budapesten vagy, akkor írd be a keresõbe, hogy kerület szerint melyik védõnõszolgálathoz tartozol, és ha felhívod õket, megmondják ki tartozik hozzád lakcím szerint.
Na, ne már!!!! Nincs az utcátokban állapotos vagy gyermekes anya? Kérdezz, nézz utána a neten, biztos hogy kidob vmit! Hívd fel a háziorvost (azt csak ismered), vagy az önkormányzati hivatalt, õk megmondják!
A Család- és Nõvédelmi központokban meg tudják mondani, melyik védõnõhöz tartozol, megkapod a tel.számát, felhívod és egyeztettek egyidõpontot, hol, mikor tudtok találkozni. Tõle kapsz kiskönyvet, és elmondja a vizsgálatok sorrendiségét, illetve hogy hol végzik és hol kapsz hozzá beutalót. (Elõször lesz egy vérvétel (4 beutalós), aztán kell meni a héziorvoshoz, fogászatra, szemészetre, 12. heti genetikai ultrahangra, ha van lehetõséged akkor ezzel együtt szintén vesznek vért a Down szûréses kombinált teszthez, aztán ha végigértél, akkor az eredményeket meg kell mutatni a védõnõnek, no meg az orvosodnak is persze) Hát ilyenek, sok sikert:)

5-6 hetes terhes vagyok nehezen estem teherbe pár napja rozsaszin szinű folyásom van tegnap voltam orvosnál szedek egy magzatvédöt és azt mondta jo fejlödik. De sajnos ma reggel sötétbarna folyásom van mitől van?

Legjobb válasz: Amennyiben lehet azonnal hívd fel az orvosod és mond el neki a problémádat,õ biztos,hogy azt mondja minél hamarabb látogasd meg.Lehet,hogy nincs semmi baj,de velem pl.ugyanez történt és csak vártam-vártam 3 napig,majd amikor bementem a nõdokihoz közölte,hogy elhalt a magzat.Ez volt tavaly tavasszal,most újra babás vagyok és az elsõ trimeszterben is volt egy pici problémám,de nem késlekedtem azonnal intézkedtem,õ írt fel nekem magzatmegtartó vitamint és mostmár 18 hetes vagyok és mocorog a baba!

Amennyiben lehet azonnal hívd fel az orvosod és mond el neki a problémádat, õ biztos, hogy azt mondja minél hamarabb látogasd meg.Lehet, hogy nincs semmi baj, de velem pl.ugyanez történt és csak vártam-vártam 3 napig, majd amikor bementem a nõdokihoz közölte, hogy elhalt a magzat.Ez volt tavaly tavasszal, most újra babás vagyok és az elsõ trimeszterben is volt egy pici problémám, de nem késlekedtem azonnal intézkedtem, õ írt fel nekem magzatmegtartó vitamint és mostmár 18 hetes vagyok és mocorog a baba!
Szia, megint én vagyok.Én ugyanígy voltam nem mertem zaklatni, olyan nincs azért van, az a dolga, ha õ a fogadott orvosod még éjszaka is zavarhatod!Hidd el, ha nincs is semmi probléma, õszintén remélem, akkor legalább újra meg uh-z és megnyugszol, mert újra láthatod a picikét és esetleg felír valami még jobb szert, vagy ellát komolyabb tanácsokkal.
Szia én is nehezen estem teherbe.Ráadásul nekem is volt barnás hol rózsaszínes, sõtt véres folyásom is.De nekem megvan az oka.A méhszájtól jön amit mostmár kezelni fognak.Eddig én is csak sárgatesthormont kaptam rá, az használt.De azért keressd fel az orvosod jobb félni mint megijedni.Bár én még most is barnázgatok a 14 hétben vagyok, de a babám jól van.Ja és sokat kellett feküdnöm pihenj te is.
A kérdező hozzászólása: Az a baj h még csak szikholyagot látunk szivhang még nem volt.Van olyan h napközbe nagyon minimális van de reggelre van több:te is igy voltál az elsõnél?azt is mondták még nem vérzek nincs semmi gond!!nem tudom ellég félek csak olyan ciki h állandóan hivogatom az orvost még ha magán is.köszönöm a válaszaidat
Ilyenkor még sokaknál elõfordul, hogy csak a 7.hét körül van szívhang, az is lehet, hogy még csak 4-5 hetes vagy, nem mindig a menzihez igazodik az idõ pont.Én kb.olyan 7 hetes voltam és már volt szívhang.Csak akkor volt rózsaszínes folyásom, ha elmentem pisilni és utána, de nagyon minimális, még szinte betét sem kellett, ezért gondoltam, hogy nincs semmi gáz, de mégis lett sajnos, pedig az elsõ babámat zökkenõmentesen hordtam ki, aki azóta már 10éves és egészséges kislány!Úgyhogy azért tanácsolom neked ez nem vicc, már sajnos van benne tapasztalatom.Én is ilyen lelkis voltam, jaj nehogy zavarjam szegény doktor bácsit, de a mostani terhességemnél már kifejezetten õ szólított fel, hogyha hasonlót észlelek azonnal hívjam!
Remélem, minden rendben lesz. De azért ez az orvos nem valami bíztató. Mivel érdemesebb lett volna egy alaposabb kivizsgálást csinálnia, (vagy akkor küldjön el ügyeletre) Mert már egy apró kis pici rózsaszín, barnás folyás is jelenthet vetélést. De ha meg nem azt, akkor se normális. Nekem is volt, szerencsére nekem minden rendben, de mégis befektettek a kórházba, elküldtek vérvételre, vizeletvizsgálatra, uh-ra. Megnézték nincs-e vérömleny, vagy honnan jön a vérzés. Miután úgy voltak vele, hogy minden rendben, akkor engedtek haza, persze gyógyszert is felírtak. És a zárójelentésemen ez állt: fenyegetõ vetélés veszélyének fennállása miatt került be. Pedig csak egy ici-pici barnázásom volt. Épp annyi, hogy mikor wc-n voltam akkor a papíron láttam, egyébként minden tiszta maradt. Kívánom, hogy rendben legyen minden, de tényleg vigyázz magatokra, pihenj sokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jokivánságaid nagyon kedves nö lehetsz neked is jo babavárást.Kedden megyek hozzá és majd irok
Én is õszintén remélem, hogy minden rendben lesz , mindenesetre vigyázz magadra, kímélõ életmód, nincs cipekedés, emelés, idegeskedés.De azért valld be õszintén csak jó volt hallani az orvost és a válaszát.Kívánok minden jót és szép egészséges babát, megérdemled, mert már most annyira félted, és ha valami van az orvost ne habozz azonnal felhívni, hiszen elsõ babás vagy és te sem tudhatsz mindent, sõt ezt õneki is tudni kell, különben ha van egy segítõkész, aranyos védõnõd vele is megoszthatod a problémáidat.
A kérdező hozzászólása: szia beszéltem az orvossal azt mondta nincs asemmi gond ez elmulik ha minden oké a babával.Ha nem egészségess akkor ugyse marad meg.Hát remélem minden jo fog alakulni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülök h van már egy szép egészséges kislányod és tudom szászor megköszöntem válaszolsz de ilyenkor jo esik ha valaki tanácsot add.Felhivom és utána irok mitt mondod.végül is azért a magán orvosom.Amugy a többi olvaso válaszát is köszönöm.
A kérdező hozzászólása: szia én vagyok a kérdezõ köszöszönöm a válaszod.a folyásom napközbe alig van reggel erösödik csak.nem merem az orvost zaklatni mert tegnap voltam nála és azt mondta pihenjek.A duphaston gyogyszert szedem ez állitolag megvédi a babát.
A kérdező hozzászólása: szia megfogadtam a tanácsod és voltam az ügyeletem pont az orvosom volt bent.Megnézte a kicsit és képzeld már lehet látni és jol fejlödik van szivhang.azt mondta jol bevan ágyazodva és jol érzi magát ott bent nem kell félni.nincs vérömleny körülött ami akkor szokott leni ha nagyobb a baj.azt mondta a kicsivel minden oké és nem az vérezget.Nem tudom mitõl lehet emelte a gyogyszeremet 3 szor 1 re.remélem attõl elmulik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!