Találatok a következő kifejezésre: 6-7 hetesen csak (25 db)

Nem korai 6-7 hetesen, hogy napközben csak kétszer alszik? (mondjuk de 2-3 órát, meg du is 2-3 órát, aztán csak este, és a szopk 6-7 ről lecsökkentek 5 re) Mi történt, 2-3 napja változott a nagyjából kialakult rend.

A kisfiam eddigi napirendje,(magától állt be)eddig a köv. volt:6-7 között kelt, pelus szopi nézel?dés, és 9-10 ig alvás, aztán jött a következ? pelus, szopi, nézel?dés majd alvás 11-13 ig, akkor megint ....majd 13 körül megint evett, és 15-16 között szokott aludni megint, aztán szopi... és ilyenkor nem aludt vissza, 19 körül fürdés szopi, és 20-21 között alvás éjfélig , akkor megint szopizott és így aludt reggel 6-7 ig. Nagyjából ez volt a napirend. Most meg pár napja, 6-7 között eszik ,a mennyiség 160-200 közötti , szerintem kicsit sok, aztán 9 körül elalszik de 11-12 között kel csak fel, és utána szopizik nézegetünk kicsit, aztán 13 körül elalszik és csak délután 16-17 között kel fel enni, és így fent is marad a fürdésig ami fixen 19 körül van, és utána az esti rituálé nagyjából ugyan az. Íg a gyerk kétszer alszik napközben kicsit hosszabb ideig, meg hát az esti alvás 21-24 ig kb, és csak 5 X eszik. Nem baj?

Legjobb válasz: Kislányom 7 hetes,és pár napja csak fél-egy órákat alszik napközben,kb. 3x. kicsit értetlenül állok elõtte.Pedig álmos a Drágám.Elalszik õ sokszor egy nap,de két perc múlva ébred és nyûglõdik.Este 10 körül alszik el,kb. kettõig,aztán ötig újra alvás.

Kislányom 7 hetes, és pár napja csak fél-egy órákat alszik napközben, kb. 3x. kicsit értetlenül állok elõtte.Pedig álmos a Drágám.Elalszik õ sokszor egy nap, de két perc múlva ébred és nyûglõdik.Este 10 körül alszik el, kb. kettõig, aztán ötig újra alvás.
A kérdező hozzászólása: nem lehet hogy ti hasfájósak vagytok, azért ébred és nyûgös. Egyébként szerintem az lenne a normális ha azért szopik és egy kis ébrenlét után többször aludnának 1-1 órát, de nálunk ez leegyszerüsítve most így néz ki: 7 evés 9-11 2 óra alvás 11:30 evés 13-16 3 óra alvás 16 evés 16:30-19:30 ig 3 órát fent van 20 evés 21-23:30 alvás 2-3 óra 24 evés 00:30- 06:30 ig 6 óra alvás egyébként 23-24 között mi szoktuk ébreszteni, hogy reggelig kibírja, lehet hogy nem kellene, de reggelig szerintem nem bírná ki, és az életvételünk olyan hogy ez jobb mintha 2 körül ébredne enni, remélem nem okoz ez gindot.
Az én lányom olyan idõsen 2*20 percet aludt napközben, éjjel viszont csak egyszeer kelt fel. Most három hónapos és most kezd nála beállni, hogy egy nap háromszor alszik kb. 1-2 órát alkalmanként. :-)

Azt írtátok, hogy a terhesség elején nagyjából minden magzat ugyanakkora, és egyformán növekszik. Akkor az hogy lehet, hogy vkinek már 5hetesen látszik vmi a petezsákban, vkinek viszont csak 6-7 hetesen?

Legjobb válasz: Szia! Nem vagyunk egyformák. Van akinek a ciklusa 28 napos,de vannak akiknek rövidebb vagy hosszabb. A teherbeesés sem mindenkinek félidõben történik. Sõt az elõzõ terhességemnél már az 5 héten látta a doki a petezsákot, most viszont csak a 6. héten.

Szia! Nem vagyunk egyformák. Van akinek a ciklusa 28 napos, de vannak akiknek rövidebb vagy hosszabb. A teherbeesés sem mindenkinek félidõben történik. Sõt az elõzõ terhességemnél már az 5 héten látta a doki a petezsákot, most viszont csak a 6. héten.
Ez így igaz, csak szerintem függ az UH készüléktõl is...

Aggasztónak tartom, hogy 6, 5-7 hetesen csak 10mm-es petezsákot lát a doki?

Legjobb válasz: esetleg késõbb volt pé., mint gondolod, vagy mint másoknak, de tényleg pici. nekem 7+5-nél mindent láttak, HASI UH-on. de ez még nem jelent rosszat feltétlenül, gondolom visszahívott 1-2 két hét múlva. drukkolok!!!

esetleg késõbb volt pé., mint gondolod, vagy mint másoknak, de tényleg pici. nekem 7+5-nél mindent láttak, HASI UH-on. de ez még nem jelent rosszat feltétlenül, gondolom visszahívott 1-2 két hét múlva. drukkolok!!!
A kérdező hozzászólása: Igen, visszahívott.Még szerintem 6 hetes sem lehetek! Köszönöm
6 hetesen csak petezsákom volt!8 hetesen már szivhang most ki derült 1 hétel kisebb a baa igy roszkor veték le az afp-t is ami alacsony lett igy nem 20 csak 19 hetes vagyok lehet nálad is ez a helyzett kisebb a terhességed
ha szerinted nem vagy annyi se, akkor bármi lehet még:) szóval nyugodj meg, és ha nem felejted el, számolj be a fejleményekrõl:)
A kérdező hozzászólása: Rendben, írni fogok. :)

6-7 hetesen már lehet hogy egy ici-picit látszik a poci? Persze ezt csak én látom, hogy nem olyan mint volt, külső szem nem észlelné. Lehet? Vagy csak a puffadás? Dehát nem igazán puffadok! Akkor mitől?

Legjobb válasz: Már ennyi idõsen és nagyobb valamivel a méh, mint elõtte.Ezt hanyatt fekve a széremcsontod felett már láthatod.A progeszteron nevû hormon nem csak a terh. megmaradásában játszik szerepet.Ellazitja a kötõszövetet és ezért lehet kiszúrni már az elején,ha valaki terhes:eltûnik a dereka,kiszélesedi az oldala.Már nõhet egy kicsit a mell is.Ha nincs felesleg a hasadon,vékony vagy a hasad már az elején olyan lehet,mint egy jóllakott ovisnak:)

Már ennyi idõsen és nagyobb valamivel a méh, mint elõtte.Ezt hanyatt fekve a széremcsontod felett már láthatod.A progeszteron nevû hormon nem csak a terh. megmaradásában játszik szerepet.Ellazitja a kötõszövetet és ezért lehet kiszúrni már az elején, ha valaki terhes:eltûnik a dereka, kiszélesedi az oldala.Már nõhet egy kicsit a mell is.Ha nincs felesleg a hasadon, vékony vagy a hasad már az elején olyan lehet, mint egy jóllakott ovisnak:)
A kérdező hozzászólása: Nem igazán van felesleg a hasamon, 52-53 kiló vagyok és 165 cm magas. Csak észrevettem a tükörben hogy alul egy picit nagyobb a hasam mint szokott és be sem tudom húzni :)
Bizony látszik, fõleg neked , hisz te látod leghamarabb, ha változik a tested.Én is láttam már nagyon hamar.12hetesen már mindenki azt hitte, hogy legalább 5 hós vagyok.Most a 26 hetet kezdtük és rég látott ismerõsök már azt kérdezgetik, hogy melyik héten szülök.Pedig Nekünk a mikulás hozza.Hallottam én is , hogy az elején a puffadásra fogják, de nem szebb azt hinni, hogy a Picúrka. Boldog Babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor biztos a belek, de nem baj, majd úgyis lesz pocakok idõvel! De már nagyon várom! :D Nagyon boldog Babavárást!

6-7 hetesen is csak halvány a teszten a 2. csík, az normális?

Ma voltam dokinál, a kézi vizsgálat alapján babát várok. De UH-ot csak kedden tud csinálni, vissza kell mennem.

Legjobb válasz: Sokaknak csak igen késõn mutatja ki a teszt a terhességet. Hallottam már a 12 hétrõl is. És az , hogy ott van, csak halvány, attól még ott van. Alacsony a szervezetedben a hcg hormon, ezért halvány. De attól a baba még jól van, ne félj:-) Ha semmi vérzésed, fájdalmad nincs, ne izgulj, türelem keddig. Az idegeskedés nem jó. A megjön ézrés normális, nõl a méhed, még érezni fogod jó darabig:-) Gratula:-)

Sokaknak csak igen késõn mutatja ki a teszt a terhességet. Hallottam már a 12 hétrõl is. És az , hogy ott van, csak halvány, attól még ott van. Alacsony a szervezetedben a hcg hormon, ezért halvány. De attól a baba még jól van, ne félj:-) Ha semmi vérzésed, fájdalmad nincs, ne izgulj, türelem keddig. Az idegeskedés nem jó. A megjön ézrés normális, nõl a méhed, még érezni fogod jó darabig:-) Gratula:-)
nincs okod félelemre, nekem elöször halvány , aztán megint és négy nap múlva sötét lett. Keddig várj , ha gondod lenne az ambulancia fogad, de szerintem minden rendben. Az orvosok egyébként mindenkinél ki kell zárják a méhen kívüli terhességet, nem konkrétan rád vonatkozott a netes doki válasza. Bírd ki, jó lesz minden!!!gratu!
Nyugi!Én is kétszer teszteltem és csak halvány csíkok voltak.De 2 év próbálkozás után, én nem bántam, csak hogy végre 2 csík, nem egy.Még egyet csináltam, az is halvány lett.Minden rendben van.(kop-kop-kop)Kézi vizsgálattal nem lehet meghatározni a méhen kívüli terhességet?Ne gondolj a legrosszabra!Szerintem a csíkok színének incs köze ahhoz, hogy hol tapadt meg, mert ha lenne már hallottunk volna róla, meg a ebws doki is mondta volna, hogy általában igen a halvany csík méhen kívüli terhesség tünete.Nyugi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat!!! Majd csak valahogy kedd lesz, most még fényévnyinek tûnik... :-) De a doki - úgy tûnt - biztos a dolgában, mert mondta, hogy Elevit vagy Gravida, válasszak én. :-)
Nekem méhenkívülivel olyan erõs csíkjaim voltak, hogy ihaj, úgyhogy ez semmi esetre sem mérvadó. Valószínûleg csak alacsony a hcg szinted, nem írtad, hogy egyfajta vagy többfajta tesztel próbálkoztá-e. Próbálj meg egy más erõsségût. Biztos ott az a baba jó helyen, ne gondolj rosszra:) De a hatodik-hetedik hét körül már lenne jele a méhenkívülinek, (ha nem is görcs, mert az nekem a 8. hétig amíg megmûtöttek, addig sem volt) pl. a vérezgetés. Korábbi kérdezõ válaszára: a méhenkívülit nem lehet kézi vizsgálattal megállapítani, még UH-val is sokszor csak feltételezni, amikor nincs méhen belül a baba és magas ill. nõ a hcg szint (tapasztalatból:-( írom)
A kérdező hozzászólása: Többféle tesztet próbáltam, elõször 10es mutatta ki halványan, aztán a többi 3 féle meg 25ös volt, de azok is halványak. Én nem vérezgetek, hála Istennek! semmi ilyen nincs... Drukkolj! És köszi!
Kar hogy ott nem lehet olyan tesztet kapni mint itt ausztriaban en olyannal csinaltam ami kiirta hogy terhes..ilyenkor nincs aval gond hogy halvany vagy sem ott vagy terhes vagy nem es hamar ki is mutatja..
Szia!ne aggódj én 5-6 hetes terhes vagyok, és nekem is halvány volt a csík!és én sem voltam méhen kívüli terhes!

6-7 hetesen mikor azt mondják, hogy már van szivhang, akkor a baba szive már ki is fejlödött vagy csak még azt lehet hallani ha pulzál a kis szive? Remélem értitek a kérdésemet!

Legjobb válasz: Akkor még csak együregû szívcsõ van. Azután kezd fejlõdni egészen a 12. hétig. Addigra kialakul a 4 üregû szív. Legalábbis én így tudom.

Akkor még csak együregû szívcsõ van. Azután kezd fejlõdni egészen a 12. hétig. Addigra kialakul a 4 üregû szív. Legalábbis én így tudom.
Elsõ vagyok. http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=42&menu.. Itt nézd meg a második videót, 2 perc10 mp körül van szó a szivecskérõl. :)

Mit lehet érezni, ha a méhen kívüli terhesség még csak 5-6-7 hetes?

Mikor jönnek a tünetek és mik ezek?M?tét van minden esetben?Ilyenkor eltávolítják az egyik petevezetéket?

Legjobb válasz: Szia.Nekem van egy ismerösöm aki méhen kívûli terhes volt.Neki iszonyatos fájdalmai voltak,vérzett is... Szerintem te csak bebeszéled magadnak,emlékszem az elején én is ilyen kis szúrkálást,lüktetést éreztem,aztán lassan elmúlt:) Minden jót,boldog babavárást:) 33hetes kismama

Szia.Nekem van egy ismerösöm aki méhen kívûli terhes volt.Neki iszonyatos fájdalmai voltak, vérzett is... Szerintem te csak bebeszéled magadnak, emlékszem az elején én is ilyen kis szúrkálást, lüktetést éreztem, aztán lassan elmúlt:) Minden jót, boldog babavárást:) 33hetes kismama
nekem is ugyan ez volt! bal oldalon ágyazódott be, pont ebben a hétben!! felhívtam az orvosom, aki közölte, ez sajnos méhen kívüli terhesség. ha nagyon szenvedek menjek ügyeletre, de ha nem akkor sok szeretettel vár kedden. rohantunk az ügyeletre, ahol megnyugtattak! persze ahhoz a "kedves"dokihoz nem mentem soha többé vissza! ne aggódj, ha lehet feküdj minél többet és kíméld magad! szedj magneb6-ot is!! nem lesz semmi gond!! sok sikert és boldog babavárást! Üdv:29.hetes Kismama:)
Szia! Az, hogy csak 1 oldalon lüktet, nem jelent semmit. A méhen kívülit nem lehet megérezni, állítólag. A pozitív teszt elsõ örömei után mindenkiben felmerül, hogy jajj, csak méhen belüli legyen, jól beágyazódjon, ne legyen semmi baja, stb. Szerintem túl sokat ne parázz ezen a témán, hidd el, az egész terhesség alatt lesz még bõven min izgulni! Ne forgácsold szét az energiádat már most ilyen dolgon, aminek statisztikailag igen kicsi a valószínûsége! Boldog babavárást! :-) 19 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Kicsit megnyugodtam:) Igaz teljesen majd csak hétfõn fogok!Az Uh-n...
Szia!Ha nincs más tüneted, akkor nem valószínû a méhen kívüli terhesség. Nekem sajnos volt már, aminek az elsõ tünete a sötétbarna (alvadt) vérzés volt. Ennyi idõs terhesen, ha a petevezetékben lenne beágyazódva, már biztosan lennének más tünetei is, hiszen 6 hetesen a petezsák már 16 mm, a petevezeték pedig jóval szûkebb.

6-7 hetes kismamák! Más is járt úgy, hogy még nem látták a szívműködést a héten, és csak januárra hívott vissza a doki?

Nehéz a várakozás! Azt hittem, már karácsony el?tt lesz szívm?ködés, de a doki azt mondta, hogy középid? után fogant, ezért nem látja még. Csakhogy most az ünnepek miatt több, mint 2 hetet kell még várni...

Legjobb válasz: Menj el magánrendelõbe, vagy 4D-re ha tudsz és akkor nem kell izgulni.

Menj el magánrendelõbe, vagy 4D-re ha tudsz és akkor nem kell izgulni.
Nem irtam el.PCOS vagyok es altalaban hosszu ciklusaim vannak(60 nap kb vagy tobb, ritkan 30 nap is megesik..).Epp elkezdtuk volna a kezelesemet ez utana ciklus utan, de teljesen spontan jott ossze.Es vervetellel kovettek nyomon hetente hogy van e peteeresem.Es volt, november 25.-en:) Es ma vagyok 7+5 hetes, Uh szerint is.:) nem mindenkinel van kozepidoben az ovulacio.:) De a babam egy igazi kis csoda.:)
A kérdező hozzászólása: Nincs olyan nagy méretkülönbség a két baba között. Nekem mensi szerint 9+1 volt tegnap, az uh szerint (bocs, most néztem meg a papírt, nem 17, hanem 18 mm) 8+3-nak mondta a doki, de azt mondta, számolhatok 9 héttel.
A kérdező hozzászólása: Ennyire hosszú a ciklusod? Vagy elírtad, hogy mikor volt ovud? Nekem okt. 31. volt az utolsó mensi, a fogantatás nov. közepén, és most 9 hetes vagyok. Biztos, hogy még csak 7 hetes vagy?
Oktober 13.-an es november 25.-en volt ovu(verteszt es hogorbe szerint is!)Szoval en meg csak a 7.hetben tartok..:) Neked?
A kérdező hozzászólása: Az én babám 1, 7 cm és élénken mozgott! Jó volt végre látni a szívmûködést is! Örülök, hogy nálatok is minden rendben! Neked mikor volt az utolsó mensid?
Utolso vagyok!1, 2 cm a babam! <3 Es minden rendben van!:) Es a tied kerdezo?
Az vagyok aki januar 3.an megy majd UHra.Csak azert irok mert 26.an egy csepp vert eszleltunk es rohantunk be a korhazba..De kiderult hogy semmi baja nincs a kis embrionak aki akkor 3, 6mm volt es a szive is dobog mar!:) Huvelyin lattuk, hasin csak a petezsak latszodott:)
A kérdező hozzászólása: Kedves 7. válaszoló! Te már azóta voltál újra dokinál? Mit látott?
A kérdező hozzászólása: Rendben!
Ooo igazan?:D Na akkor majd te is ird meg hogy mi volt a picivel, es en is irok..:D 5.voltam:D
A kérdező hozzászólása: Kedves 5. válaszoló! Én is január 3-án megyek! Várjuk együtt! :-) Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Szia! Én is a 3-ikat várom és 5 hetes 5 naposan még nem volt szívmûködés, csütörtökön megyek újra. Nehéz a várakozás, de optimista vagyok, minden rendben lesz! Biztosan gyorsan eltelik most az ünnepek miatt az idõ, kitartást és jó babavárást!
3as vagyok, nekem is a harmadik babámnál volt ez és mégse bírtam ki annyira izgultam :) )
Huu kedves kerdezo, akkor milyen turelmetlen lennel az en helyemben..:) En 6 hetes vagyok, es csak januar 3.an lathatom a babacskamat eloszor UH-n..:( De en is nagyon varom!:) Az en babam is kesobb fogant es amugy ciklus szerint 9hetes vagyok, de tudom mikor volt ovum, igy kiszamitottam a korat..Biztos hogy akkor igaza van a dokidnak!Ne aggodj!Minden rendben lesz!:)
A kérdező hozzászólása: Magánrendelõben voltam! Csak azért nem akarok egy másik doki magánrendelõjébe menni, mert nem bírom ki januárig. Egyébként nem izgulok (ez már a többedik terhességem, és a többi is kisebb volt az elsõ uh-n, mint a mensi szerinti kora), inkább türelmetlen vagyok kicsit! De kibírom!
igen de olyan ideges voltam hogy elmentem két ünnep között uh-ra ahol már volt szívhang. Ki nem bírtam volna január 6-ig (addigra adott idõpontot).
én 6 hetesen voltam de csak egy pötty volt. 12-ik hétre rendeltek vissza. habár 8-ik héten vereztem ezért vissza mentem de semmi baj nem volt.
A kérdező hozzászólása: Értem már! Azt tudom, hogy nem mindenkinél középidõben van (nálam is valószínûleg pár nappal késõbb volt), csak azért nem értettem, mert alig kisebb a babád, mint az enyém. De mostmár összeállt a kép, kb. egy hét van köztünk. Nagyon gratulálok, örülök, hogy összejött spontán, és nagyon boldog babavárást kívánok Neked! Valóban egy igazi kis csoda! Írunk még egymásnak? :-)
NEHEZEN
Még nehezebben, mint amikor azt vártam, hogy mikor tesztelhetek végre:-) Próbálj kicsit másra gondolni, bár tudom, hogy ilyenkor lehetetlen! Élvezd a gondolatot, hogy sikerült, és erõsítsd magadban, hogy minden rendben lesz!:-))
Igen, mert sajnos volt elõtte egy korán felismert terhességem, ami sajnos 9 hetesen elhalt. 5 hetes korától hetente láttam UH-n. Sajnos mûtétileg kellet befejezni. Akkor megfogadtam, hogy többet nem megyek hamar. A következõ alkalommal 11 hetesen mentem. Mindenféle érzések kavarogtak bennem odáig póbáltam nem beleélni magam, mert kb megint az 5 héttõl tudtam, hogy nem vagyok egyedül többé.Hála az égnek volt szívhang és késõbb is rendben ment minden. Most itt alszik mellettem, 9 hónapos.

Mire kell figyelni a hallásfejlődés során? Normális, hogy 6-7 hetes babám nem figyel a körülötte lévő zajokra, csak arra, ami nagyon éles és hangos? Mikor kell ezzel komolyabban foglalkozni?

Kicsit megijesztettek.

Legjobb válasz: ha figyel a hangokra akkor hall. õt még más hangok kötik le mint minket. próbálj meg beszélni hozzá, úgy hogy ne lásson téged. ha megpróbál odafordulni hall. a hangos zajoktól még sokáig ijedezni fog. ám ha bármi kétséged van, keresd fel a gyerekorvost! minél elõbb!

ha figyel a hangokra akkor hall. õt még más hangok kötik le mint minket. próbálj meg beszélni hozzá, úgy hogy ne lásson téged. ha megpróbál odafordulni hall. a hangos zajoktól még sokáig ijedezni fog. ám ha bármi kétséged van, keresd fel a gyerekorvost! minél elõbb!
kb. 2- 2, 5 hónapos koráig csakis a hangos zajokra figyelmes. A hallása folyamatosan fejlõdik, ahogy a szeme is. Semmi baj, nyugi. Akkor van gond, ha 6 hónapos korára se fordul oda a hangokra pl.
Ebben a korban teljesen normális, hogy a babád végigalszik egy rockkoncertet, vagy a nõvérkéje hisztirohamát. :-) Az én 6 hetes kisfiam is úgy tud aludni, mint a bunda, bármit meghallgathatok mellette. Ugyanakkor elvárható tõle ebben a korban, hogy reagáljon a hirtelen, habgos zajokra, mint pl a csengõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!