Találatok a következő kifejezésre: 6 zebradánióm 6 neonhalam (3 db)

Hány kisméretű rajhal tartható egy 20 literes akváriumban? Most 6 zebradánió és 6 neonhal van benne.

Páncélosharcsát szeretnék hozzájuk tenni, de nem tudom, hogy elbírja-e az akvárium.

Legjobb válasz: Ha tudsz 20-nál több hal ne legyen egy akváriumba,és ha halat raksz bele akkor aki adja neked kérdezd meg hogy nem vadász hal e mert ha 2 vadászhal(kicsi vadászha) egy akváriumba kerünl akkor a halakat is szédszedik és egymást is!Nekem már 15 hallam van ebbõl semelyik nem vadászhal!

Ha tudsz 20-nál több hal ne legyen egy akváriumba, és ha halat raksz bele akkor aki adja neked kérdezd meg hogy nem vadász hal e mert ha 2 vadászhal(kicsi vadászha) egy akváriumba kerünl akkor a halakat is szédszedik és egymást is!Nekem már 15 hallam van ebbõl semelyik nem vadászhal!

6 zebradánióm és 6 neonhalam van. Hány fokos víz nekik az ideális? Most 24 fokon van.

A szakkönyvek ilyeszt?en tág határokat javasolnak, van amelyik szerint 18 fokos is jó, van olyan könyv ami 20-25 között tartja.

Legjobb válasz: A 25 körüli jó.

A 25 körüli jó.
24 fok is jó. Ha esetleg valami betegség tör ki, akkor emeld fel pár fokkal.
A mostani teljesen jó, hiszen mindkettõ olyan vidékrõl származik, ahol olyan sûrû a szárazföldi növényzet, hogy nem sok fényt enged a vízbe jutni, így nincs is olyan meleg nekik!

112 literes akvarimba sok ennyi hal? 6 db gurami 13 db neonhal 6 db zebradanio 5 db pancelos harcsa 4 db tapado harcsa

Legjobb válasz: Szerintem sok. Igaz,hogy a neonhal kicsi de nagy úszóterrt igényel mert mozgékony. Szerintem döntsd el, hogy a gurámik vagy ndonhalak kellnek és valameikeket ajándékozd el.

Szerintem sok. Igaz, hogy a neonhal kicsi de nagy úszóterrt igényel mert mozgékony. Szerintem döntsd el, hogy a gurámik vagy ndonhalak kellnek és valameikeket ajándékozd el.
A kétheri vízcsere kevés. 300 liter alatt mindenképp menjen a heti 30%.
ne haragudj nem kötekedni akarok csak a jót de ez is gond ha 2 hetente cseréled a vizet mert azt nem szabad 1részt a halakat is megviseli idegileg tulajdonkép lesokkolod õket és ez is okozhatja késõbb a halálukat részelgessen kell a vízcsere 112 liternél heti 30%
A kérdező hozzászólása: december ota megvannak ez a negyedik honap es meg nem pusztult el meg egy sem, amugy mindig csinalom a nitrat tesztet es kethetente cserelem a vizet ugyhogy semmi fele allat kinzas nincs én torodom a viz minoséggel is koszonom az infokat
így van ahogy YourDestiny írta leterheli a vizet felgyülemlik benne az ammónia a nitrát és mérgezésben 1-2 hónapon belül meglesznek az áldozatai úgyhogy vagy így vagy úgy elmennek a gurámik és esetleg a többi is meghalhat és ezt ne vedd rossz néven de ez így van és ez állatkínzás
Na, legalább a szûrés jó. De hiába a drága szûrõ és szûrõanyag, ha ettõl még sok a hal, és azok nagyobb intenzitással terhelik a vizet, mint ahogyan az ammónia és nitrit oxidálásra kerül. Néhánytól mindenképp meg kéne válni.
A kérdező hozzászólása: aha értem kulso szures tetra ex 1200
Így van, felesleges volt feltenni a kérdést, már ne haragudj. A gond ott van, hogy egyedül a 6 gurámi nagytestû hal révén olyan mértékben leterheli a vizet, hogy több hallal már nem tudsz megfelelõ szûrést csinálni. Értsd: rossz minõségû vízben élnek, és a halak szenvedését szabad szemmel nem fogod megállapítani. Sõt, a legtöbben sokszor az ellenkezõjét gondolják, mint ami a valós helyzet, és néhány hónap vagy fél év után csodálkoznak, ha elkezdenek hullani a halak. Ne de mindenki a saját hibájából tanul, természetesen élõlényekrõl van szó, így nem kéne félvállról venni a dolgot.
ne haragudj de akkor miért kérdezed meg ? milyen a szûrésed különben?
A kérdező hozzászólása: ooo nekem nincs szivem ki venni onnan a guramikat, pont oda illenek gyerekek nagyon el vannak egyutt december ota, sokat is nottek, ugyhogy sokaig el lesznek remelem, aktivak, én nem látom jelét hogy gond lenne ha kivennem a guramikat ures lenne a akváriumom semmi esetre sem
A kérdező hozzászólása: de nem hajtsak egymast a halak el vannak egymassal
Természetesen külsõ szûrõvel, belsõvel ennél is lejjebb kell adni.
A tapadó mi? Ancistrus? Ez így sok. A gurámit ki kell lõni, de még úgy is sok. Így jó: 13 neon, 6 zebradánió, 5 helyett inkább 6 páncélos és 1-2 ancistrus.
A kérdező hozzászólása: 1him 2 nosteny kék gurami 3 db holdfényes gurami itt meg nemtudom melyik a him
A gurámi, meg a tapadóharcsa legyen 2, és jó.
1 értelmû hogy sok fõleg a gurámi! különben milyen a gurámi?
*kétheti kevés


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!