Találatok a következő kifejezésre: 6 zebradánióm 6 (8 db)

Hány kisméretű rajhal tartható egy 20 literes akváriumban? Most 6 zebradánió és 6 neonhal van benne.

Páncélosharcsát szeretnék hozzájuk tenni, de nem tudom, hogy elbírja-e az akvárium.

Legjobb válasz: Ha tudsz 20-nál több hal ne legyen egy akváriumba,és ha halat raksz bele akkor aki adja neked kérdezd meg hogy nem vadász hal e mert ha 2 vadászhal(kicsi vadászha) egy akváriumba kerünl akkor a halakat is szédszedik és egymást is!Nekem már 15 hallam van ebbõl semelyik nem vadászhal!

Ha tudsz 20-nál több hal ne legyen egy akváriumba, és ha halat raksz bele akkor aki adja neked kérdezd meg hogy nem vadász hal e mert ha 2 vadászhal(kicsi vadászha) egy akváriumba kerünl akkor a halakat is szédszedik és egymást is!Nekem már 15 hallam van ebbõl semelyik nem vadászhal!

6 zebradánióm és 6 neonhalam van. Hány fokos víz nekik az ideális? Most 24 fokon van.

A szakkönyvek ilyeszt?en tág határokat javasolnak, van amelyik szerint 18 fokos is jó, van olyan könyv ami 20-25 között tartja.

Legjobb válasz: A 25 körüli jó.

A 25 körüli jó.
24 fok is jó. Ha esetleg valami betegség tör ki, akkor emeld fel pár fokkal.
A mostani teljesen jó, hiszen mindkettõ olyan vidékrõl származik, ahol olyan sûrû a szárazföldi növényzet, hogy nem sok fényt enged a vízbe jutni, így nincs is olyan meleg nekik!

54 literben 6 zebradánió 4 platti meg 1 anci sok lenne?

Legjobb válasz: Beleférne egy nagyobb is. Ezzel nem lesz túl hosszú életû a dolog.

Beleférne egy nagyobb is. Ezzel nem lesz túl hosszú életû a dolog.
A 2008 gyenge ilyen méretbe, saját tapasztalatból írom. Egyébként jó lenne, de ha tanácsolhatom, az ancit hagyd ki. Neki szûkös ez a hely, vegyél helyette 3 törpe szívóharcsát.
A kérdező hozzászólása: Eheim Pick Up 2008 a szûrés.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy pont az anci van meg eddig, ennél is sokkal rosszabb körülmények között volt hónapokig az elõzõ gazdájánál, igazi kis túlélõ...nem szeretném továbbadni. Új szûrõre meg egyelõre nincs keret :( És ha más fajtájú halakat vennék mellé? Gondoltam valami nano típusra is, endler guppi, vagy hasonló. Ilyenekbõl mennyit lehetne?
Igen, akkor telepítsd a halakaut úgy, mintha 40 literes akváriumod lenne. Az anci melle egy csapat kisebb rajhalból 6-ot.
Szerintem pont jó. Csak jó szûrés legyen.
Maradhat az anci, kibírja.

A eggyik akváriumom 25 literes abban van 3 neon, 4 zebradánió, 2 rózsásdíszmárna, 6 guppi. Az eggyik guppinak és az egyik zebradánionak meg van csipkedve a farka, és kinyirtak egy neont is. Melyik lehet a csipkedő?

Mindennap kapnak enni és van él?növényük is.

Legjobb válasz: 30liter alatt TILOS gerinces élõlényt akváriumban tartani. Fõleg nem ennyit, és ilyen rosszul összeválogatva. Szerintem elõször szerezz be egy nagyobb akváriumot, és utána kezdj el ezzel foglalkozni.

30liter alatt TILOS gerinces élõlényt akváriumban tartani. Fõleg nem ennyit, és ilyen rosszul összeválogatva. Szerintem elõször szerezz be egy nagyobb akváriumot, és utána kezdj el ezzel foglalkozni.
tul sokan vannak, megy a harc a tulelesert. Ajandekozz el nehanyat, vagy vegyel nagyobb/meg egy akvariumot. Ugy szamold ki, hogy hany literes kell, hogy a kifejlett hal testhossza x 1l ez azt jelenti, hogy egy guppira legalabb 5l vizet szamolj! Es figyelj arra is, hogy melyik hal a viznek melyik szintjen szokott tartozkodni. Ezek kozul mindegyik a viz felso/kozepso reszen szeret lenni, azaz meg azt a keves vizbol se hasznaljak ki az egeszet!
A kérdező hozzászólása: Már áttettem õket a 150 literesbe az ugy jó?
Nyilván az egyik guppi a tettes. Nomen est omen: sziámi harcoshal. A 150 literesben már nem lesz gond.
Én szerintem a rózsás díszmárnák voltak a tettesek , mert én úgy tudom, hogy a rózsás díszmárnák azok csipkelõdösek, de lehet, hogy össze tévesztem a szumátriai díszmárnával.

112 literes akvarimba sok ennyi hal? 6 db gurami 13 db neonhal 6 db zebradanio 5 db pancelos harcsa 4 db tapado harcsa

Legjobb válasz: Szerintem sok. Igaz,hogy a neonhal kicsi de nagy úszóterrt igényel mert mozgékony. Szerintem döntsd el, hogy a gurámik vagy ndonhalak kellnek és valameikeket ajándékozd el.

Szerintem sok. Igaz, hogy a neonhal kicsi de nagy úszóterrt igényel mert mozgékony. Szerintem döntsd el, hogy a gurámik vagy ndonhalak kellnek és valameikeket ajándékozd el.
A kétheri vízcsere kevés. 300 liter alatt mindenképp menjen a heti 30%.
ne haragudj nem kötekedni akarok csak a jót de ez is gond ha 2 hetente cseréled a vizet mert azt nem szabad 1részt a halakat is megviseli idegileg tulajdonkép lesokkolod õket és ez is okozhatja késõbb a halálukat részelgessen kell a vízcsere 112 liternél heti 30%
A kérdező hozzászólása: december ota megvannak ez a negyedik honap es meg nem pusztult el meg egy sem, amugy mindig csinalom a nitrat tesztet es kethetente cserelem a vizet ugyhogy semmi fele allat kinzas nincs én torodom a viz minoséggel is koszonom az infokat
így van ahogy YourDestiny írta leterheli a vizet felgyülemlik benne az ammónia a nitrát és mérgezésben 1-2 hónapon belül meglesznek az áldozatai úgyhogy vagy így vagy úgy elmennek a gurámik és esetleg a többi is meghalhat és ezt ne vedd rossz néven de ez így van és ez állatkínzás
Na, legalább a szûrés jó. De hiába a drága szûrõ és szûrõanyag, ha ettõl még sok a hal, és azok nagyobb intenzitással terhelik a vizet, mint ahogyan az ammónia és nitrit oxidálásra kerül. Néhánytól mindenképp meg kéne válni.
A kérdező hozzászólása: aha értem kulso szures tetra ex 1200
Így van, felesleges volt feltenni a kérdést, már ne haragudj. A gond ott van, hogy egyedül a 6 gurámi nagytestû hal révén olyan mértékben leterheli a vizet, hogy több hallal már nem tudsz megfelelõ szûrést csinálni. Értsd: rossz minõségû vízben élnek, és a halak szenvedését szabad szemmel nem fogod megállapítani. Sõt, a legtöbben sokszor az ellenkezõjét gondolják, mint ami a valós helyzet, és néhány hónap vagy fél év után csodálkoznak, ha elkezdenek hullani a halak. Ne de mindenki a saját hibájából tanul, természetesen élõlényekrõl van szó, így nem kéne félvállról venni a dolgot.
ne haragudj de akkor miért kérdezed meg ? milyen a szûrésed különben?
A kérdező hozzászólása: ooo nekem nincs szivem ki venni onnan a guramikat, pont oda illenek gyerekek nagyon el vannak egyutt december ota, sokat is nottek, ugyhogy sokaig el lesznek remelem, aktivak, én nem látom jelét hogy gond lenne ha kivennem a guramikat ures lenne a akváriumom semmi esetre sem
A kérdező hozzászólása: de nem hajtsak egymast a halak el vannak egymassal
Természetesen külsõ szûrõvel, belsõvel ennél is lejjebb kell adni.
A tapadó mi? Ancistrus? Ez így sok. A gurámit ki kell lõni, de még úgy is sok. Így jó: 13 neon, 6 zebradánió, 5 helyett inkább 6 páncélos és 1-2 ancistrus.
A kérdező hozzászólása: 1him 2 nosteny kék gurami 3 db holdfényes gurami itt meg nemtudom melyik a him
A gurámi, meg a tapadóharcsa legyen 2, és jó.
1 értelmû hogy sok fõleg a gurámi! különben milyen a gurámi?
*kétheti kevés

50 literes akváriumba 6 db zebradánió mellé mi kerülhet?

Legjobb válasz: Semmi más. Talán nagyon jó szûrés mellé törpe szívó vagy páncélos harcs.

Semmi más. Talán nagyon jó szûrés mellé törpe szívó vagy páncélos harcs.
Én egy ekkora akváriumba (ami nem túl nagy) zebradániók mellé CSAK zebradániót tennék. Tudniillik kifejezett csapathalak, ami annyit jelent, hogy minél több van belõlük, annál jobban érzik magukat. Ez persze nem jelenti azt, hogy zsúfolásig tesszük õket: fontos hogy maradjon elegendõ úszásterük is.
Én még 4 db törpe páncélosharcsát!
Semmit, na ne vicceljetek már, nem kell túltelepíteni egy akváriumot, de 6 dánió 50 liternek meg se kottyan. Nyugodtan mehetnek hozzájuk kisméretû aljzatlakók, pl az említett törpe páncélos harcsából simán mehet egy 6-os csapat. Plusz még esetleg 2-3 zebracsiga.

Ha egy 112 l-es aksiba rakok:1 pár mézgurámit, 6 ékfoltos razbit, 5 zebradániót és 4 vagy 5 rubinmárnát, az úgy jó?

a víz pH-ja:6,5-7 lesz,a keménysége,meg 5 körül

Legjobb válasz: A márnából, dánióbol meg a razbórából is többet kellene tartani. Csapathalak. Sztem csak kettõ félét tartsd, azokból 8-8 at + a gurámi pár. Meg vmi algázó kellene még.

A márnából, dánióbol meg a razbórából is többet kellene tartani. Csapathalak. Sztem csak kettõ félét tartsd, azokból 8-8 at + a gurámi pár. Meg vmi algázó kellene még.
Én a rajhalak számát lecsökkenteném 3-rol 2-re, és azokból többet tartanék. Mivel a természetben több százas-ezres rajokban úsznak, kicsit jobban éreznék magukat.
Ha van külsõd akkor én kb így javaslom: 2 mézgurámi 8 razbóra 8 márna 4 törpe szívóharcsa vagy 1 pár anci

Nekem van egy 150 literes akváriumom abban van 1 sziámi, 1 aranyhal, 1 szélhajtóküsz, 1 vitorlás. A másik akváriumom 25 literes abban van 3 neon, 4 zebradánió, 2 rózsásdíszmárna, 6 guppi. A nagy akváriumba betehetem azokat a halakat amik a 25-ösbe vannak?

A szélhajtóhoz meg az aranyhalhoz csak a barátom ragaszkodik szóval ha ?k az akadály el tudom ?ket ajándékozni.

Legjobb válasz: Az aranyhalat alapból nem tesszük be trópusi halak közé mert õ hideg vízi hal. A szélhajtó küsz-t nem ismerem. De szerintem az van a Balatonban is képek alapján tehát õ sem való oda.különben mehet bele. Max a guppik nem mert nekik színes az úszójuk és megtépné õket a sziámi.

Az aranyhalat alapból nem tesszük be trópusi halak közé mert õ hideg vízi hal. A szélhajtó küsz-t nem ismerem. De szerintem az van a Balatonban is képek alapján tehát õ sem való oda.különben mehet bele. Max a guppik nem mert nekik színes az úszójuk és megtépné õket a sziámi.
Betta nem tépi meg a guppit, a többivel egyetértek.
Ez így egy halgyilkos összeállítás. A küsz egy kifejezetten igényes hal, nem bírja a magas hõmérsékletet és a legkisebb oxigénhiány is kivégzi. Ráadásul rajhal, és nagyon kicsi neki a 150 liter. Az aranyhallal hasonló a helyzet, csak kevésbé érzékeny, de neki is túl magas a trópusi hõmérséklet. A másik oldalon ott van a sziámi, aminek meg még az átlag díszhalhoz képest is magas a hõmérsékletigénye. A kis akvárium pedig nagyon kicsi azoknak a halaknak. Inkább rakd át õket a 150 literbe, ekkora helyen csak nem csinál bajt a sziámi. Amúgy sem mindegyik példány mozdul rá a guppikra.
A kérdező hozzászólása: Szóval minden mehet a nagyba , az aranyhalat meg a küszt meg vegyem ki és ajándékozzam el? Amugy már vagy 4 hónapja megvan a küsz és semmi baja igaz eddig 3 man voltak csak kettõt elajándékoztam.
Az aranyhalnak fátyolos az úszója? Mert én azt hallottam, hogy a betták a fátyolos/ nagy úszójú halakat bántják (vetélytársnak gondolják). Ha az aranyhal marad, akkor a neonhalakat és a guppikat szerintem nem jó ötlet együtt tartani az aranyhallal, könnyen beszippantja és megeszi a kicsi termetük miatt (és szerintem a dániókkal is ez a helyzet)
Igen minden fátyolos úszós halnak nekimegy a betta. De csak ha vak. Mindegy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!