Találatok a következő kifejezésre: 6 napos csak az egyik (3 db)

6 napos kicsim csak az egyik mellemből (bal) akar enni, miért lehet ez, mit lehet tenni ez ellen?

Ha rárakom a jobbra, eltolja és bealszik, vagy sír. Akkor is, ha a jobb mellemmel kezd?dne az evés. A baba a 42.hétben született, félek, hogy ha nem eszik eleget csak az egyik mellemb?l, baj lesz a fejl?désével.

Legjobb válasz: Van elég tejcsi a jobb melledben is? Vagy nincs jobban bedurranva mint a másik? Nálunk a babám 2 hétig csinálta ezt(a mai napig nem tudom miért!)aztán egyik naprol a másikra az is jó volt neki.Addig azt az oldalt lefejtem

Van elég tejcsi a jobb melledben is? Vagy nincs jobban bedurranva mint a másik? Nálunk a babám 2 hétig csinálta ezt(a mai napig nem tudom miért!)aztán egyik naprol a másikra az is jó volt neki.Addig azt az oldalt lefejtem
ennek az oka a magzati élethez kötödik. valósinû h a fejének elhelyezkedése a bal melled alatt volt és ezért szereti azt jobban. ritka jelenség de létezik és van h mindig csak a ballt fogja elfogadni a jobból fejni kell, de ez a ritkább mert 98%ba egy idõ után elfogadják a másik cicit is, de probálgatni kell nem szabad feladni hiába utasitja el! Nekem ezt a kórházba mondták a szülsznõk csecsemõsök mert nekem meg jobban kedvelte a jobb cicimet de 2 hét multám már mindketõt ugyanannyira szereti:D
Egyetértek az elõttem szólóval, nekem is ugyanezt mondták! Kitartás és próbálgass, elõbb-utóbb elfogadja a másikat is! Egy 2 hetes kislány anyukája.
Szinte biztos, hogy elõbb utóbb fog enni a másik melledbõl is. Az én babám a kórházban egyáltalán nem akart enni a bal mellembõl. Aztán hazajöttünk, és egyszercsak elfogadta ezt a mellemet is. Persze a kórházban rengeteget kellett ehhez erõltetni. Úgyhogy ne aggódj, mert mint az elõttem hozzászólóknál is olvashatod, mindenkinél hasonlók voltak a tapasztalatok.
hány fok van a lakásban? Nem lenne elég csak egy hosszúujjú rugi és egy vékony takaró? Szerintem így egy kicsit túl van öltöztetve.
Ne veszekedjetek, minden válasz jó volt, csak valaki elnézte, nap/hónap, elõször én is majdnem félreolvastam! Lényeg, hogy a kérdezõ babája jól érzi magát, nem fázik és nincs melege ;-)
16:44-es vagyok. Azért köszönöm a kioktatást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. :D Végül body+rugdalozó volt rajta este és nem lett betakarva.
Tényleg, ezt benéztem. :) Bocsi.
Utolsó! A kérdezõ babája 6 napos és nem 6 hónapos!
Utolsó! Azért az újszülött és a 6 hónapos babák között óriási különbség van. Persze hogy az újszülötteket úgy beöltöztetik, õnekik még a meleg kell, hisz a méhedben is 36 fok volt, még ahhoz vannak szokva. Viszont a 6 hónapos babának szinte már teljesen olyan a hõérzete mint a felnõtteknek, úgyhogy nem kell annyira beöltöztetni. Ha úgy látod, hogy nincs melege úgy, nem izzad a tarkója, nem nyugtalan, akkor jól csinálod.
Amikor még bent voltunk a kórházban (sajna a koraszülött osztályon), akkor 30 fokban hosszú ujjú body, rugi volt a gyerekeken, plusz kis paplan duplán, ja meg egy kis pléd. Úgyhogy szerintem jól csinálod, õ még picike, szoknia kell a kinti létet.
A tarkójánál csak azt tudod megnézni, hogy melege van-e. Ha a keze-lába ki van hülve, akkor bizony ki van hülve. Tehát szerintem jól csinálod :D Én is tettem fel itt hasonló kérdést, amikor ilyen pici volt, akkor még hidegek voltak az éjszakák, és én is le lettem cseszve, hogy túlöltöztetem, mert leírtam, hogy a hosszú rugira adok még egy hálózsákot és be is takarom, és sokan azt írták, hogy vegyem le a takarót, mert biztos melege van. Azonban mivel a tarkója nem volt izzadt, tuti nem volt melege, a nélkül viszont jégcsap volt a keze, úgyhogy tuti, hogy fázott. Egyébként valóban más a hõérzetük a babáknak, egy hetesen még a melegebb hõt szeretik, mint mi, hiszen eddig is melegebb helyen voltak a pocakban :-) Ne aggódj, te vagy ott, látod, hogy jól ériz-e magát! Ha nagyon fázik vagy melege van, úgyis nyûgös lesz és jelezni fogja, hogy változtass valamin!
A tarkójánál kell megnézni, hogy melege van-e vagy fázik, a kéz-láb hõmérséklete nem mérvadó, mert még nem tökéletes a vérkeringésük. Szerintem kicsit túlöltözteted, az enyém ennyi göncben nagyon izzadna. Én rövig újjú bodyt adok rá, és zoknit, és pléddel takarom be.
A kérdező hozzászólása: Enyje no tényleg ne harapjátok le egymás fejét. Mindenkinek köszönöm a válaszokat, az is hasznos valamit amit a hat hónapos korról lett írva. :D

Ma 2 hetes a kisfiam. Van hogy szopizik 90 ml-ert, de van hogy csak 70ml-ert. Elég ez neki? Kb. napi 6-7x szopizik. Olvastam valahol, hogy egy 5 napos baba akár 100 ml-ert is megeszik egy alkalommal. Az én kisfiam keveset eszik?

Legjobb válasz: Minden gyerek más, én is azt mondom, ha elég a pisis, kakis pellu akkor minden ok. A védõnõ úgyis méri. a kislányom is kb ennyiket evett, van mikor kicsit többet. Annak függvénye is, hogy mekkora súllyal született a baba. Ha kiegyensúlyozott, jókedvû, alszik rendesen, nem sírós nagyon biztos minden rendben van.

Minden gyerek más, én is azt mondom, ha elég a pisis, kakis pellu akkor minden ok. A védõnõ úgyis méri. a kislányom is kb ennyiket evett, van mikor kicsit többet. Annak függvénye is, hogy mekkora súllyal született a baba. Ha kiegyensúlyozott, jókedvû, alszik rendesen, nem sírós nagyon biztos minden rendben van.
Nem eszik keveset, neki ennyi az igénye:) A fiam pont fele ennyit evett ennyi idõsen, mégis szépen gyarapodott, neki meg annyi volt az igénye:) Komolyan, 6-7 alkalommal evett naponta, átlagosan 30-40ml-t. Frászt akartam kapni, hogy éhen hal, de mivel folyamatosan gyarapodott, volt elég pisis pelusa, és jókedvû, kiegyensúlyozott baba volt, így végül belenyugodtam, hogy neki ennyire van szüksége:) Nyugalom!
Lányom 4 hónaposan evett meg 100 ml-t. :) 2 hetesen nagyon kicsi mennyiségeket evett, de neki meg az volt az igénye, és õ sem evett 6-7 alkalomnál többet. Tök változó az igényük, és ezért nem is lehet, nem is szabad õket összehasonlítani! Fiad nem eszik keveset, hanem épp annyit eszik, amennyire szüksége van. Ha szépen fejlõdik hétrõl-hétre és van elég pisis-kakis pelusa, akkor minden a legnagyobb rendben.
Ne mérd, mennyit eszik, tedd mellre igény szerint, elveszi magától, amire neki szüksége van. 2 hetente úgyis mérik a védõnõnél, ha gyarapszik, akkor minden rendben van.
nekem 12hetesem ritkán eszik 100at v többet. ne aggódj, ha szépen nö a sulya mindegy mennyit eszik
Az én kisfiam 7 hetesen eszik 7-szer 100-at.
Amit olvastal nem anyatejesekre ervenyes.Ne merd csak hetente egyszer.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!