Találatok a következő kifejezésre: 6 napja el a mensim, de (8 db)

Már régóta menstruálok, és eleinte 5-6-napig tartott a mensim, és volt is elegendő, de évről évre egyre kevesebb van. Mostmár 3-4 napos a mensim, és már a 3. napon allig van. Most nemrég "voltam", és csak 1 napig tartott. Ez baj? Menjek el dokihoz?

Egyébként szeretnék fogamzásgátlót is iratni, az beállítaná, csak hallottam hogy kevesebb lessz t?le, de ennél is?

Legjobb válasz: Nem, ennél nem lesz kevesebb, mert ez a menzesz majdnem biztos, hogy nincsen rendben. A doki viszont addig nem fog fogamzásgátlót felírni, amíg ki nem deríti az okokat, és hogy a fogamzásgátló segíthet-e neked. Én mondjuk orvoshoz mennék az teljesen biztos, ha így viselkedne a menzeszem...

Nem, ennél nem lesz kevesebb, mert ez a menzesz majdnem biztos, hogy nincsen rendben. A doki viszont addig nem fog fogamzásgátlót felírni, amíg ki nem deríti az okokat, és hogy a fogamzásgátló segíthet-e neked. Én mondjuk orvoshoz mennék az teljesen biztos, ha így viselkedne a menzeszem...
szerintem is irány a doki, õ majd kivizsgál és megmondja mit kell tenni:) sok sikert!

6 napja múlt el a mensim, de a hasam azóta is úgy fáj, mintha megint meg akarna jönni. Lehet, hogy mégis terhes vagyok?

Ma már folyásom is van, majdnem olyan mint peteéréskor, de ez nem nyúlós és nem átlátszó, hanem inkább olyan opálos.De egyébként más tünetem nincs, talán egy kicsit feszültebb vagyok. Lehet, hogy annak ellenére, hogy megjött mégis terhes lennék? Aminek nagyon tudnék örülni. :)

Legjobb válasz: Szia! Szerintem csinálj egy tesztet, ha terhes vagy akkor már kimutatja. Ha mégsem akkor se keseredj el, majd legközelebb sikerülni fog.

Szia! Szerintem csinálj egy tesztet, ha terhes vagy akkor már kimutatja. Ha mégsem akkor se keseredj el, majd legközelebb sikerülni fog.
Remélem! Na mi lett az eredmény? Ugye már pisilni mentél? :) )
lehet persze. de pl nekem is volt már hogy menzi után megmaradt a fájás. de csak 1-2 napig

Most kezdeném el előszőr a fogamzásgátlót és a dokim azt mondta h a mensi 5. napján kezdjem el...de most a 6. napon vagyok. El kezdhetem igy is a 6. napon vagy megint 1 hónapot kell várnom?

(kedd este jött meg és ma vasárnap van)

Legjobb válasz: Elkezdheted szedni, de nem fog védeni! Inkább várd meg a köv. mensid-et és ha benne van a tájékoztatóban, hogy az 1. naptól is elkezdheted szedni, akkor inkább az elsõ napon kezd el, mert akkor rögtön védett leszel! Milyen tablettát fogsz szedni?

Elkezdheted szedni, de nem fog védeni! Inkább várd meg a köv. mensid-et és ha benne van a tájékoztatóban, hogy az 1. naptól is elkezdheted szedni, akkor inkább az elsõ napon kezd el, mert akkor rögtön védett leszel! Milyen tablettát fogsz szedni?
A kérdező hozzászólása: yasminelle! (de úr isten még 1 hónap:S) a dokim mondta h az 5.ik napon kezdjem el mert igy nem zavarja meg a mensimet vagy micsoda. és h 1 hónap után véd telljesen. ha a mensi 1.napján veszembe 100% h onnantol kezdve véd?nem kell várni 1 hónapot?
Én csak az írom le, ami a betegtájékoztatójában van: "Mikor kezdheti el az elsõ csomag szedését? A Yasminelle szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Yasminelle szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia." Te döntöd el, hogy a tájékoztatónak vagy az orvosnak hiszel! (megjegyzem, azért van leírva a tájékoztatóban, mert úgy kell használni)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
A legtöbb fogamzásgátlót a menstruáció ELSÕ napján kell elkezdeni és nem az ötödiken!

Hatni fog a tabi? Most kezdeném el szedni először a fogamzásgátló tablettát, azonban a mensim 6 napot késett és ma jött meg, de nem rendesen hanem még csak ilyen pici barnás izé, ezt már számíthatom első napjának hogy bevehessem a tablettát?

Legjobb válasz: Hát... Ha mostanában jött meg pl 8-9-10 óra körül este akkor szerintem másnap kezd el szedni mert ez nem igazán egy teljes nap. Ha viszont délután jött meg vagy délelõtt akor kezdheted.

Hát... Ha mostanában jött meg pl 8-9-10 óra körül este akkor szerintem másnap kezd el szedni mert ez nem igazán egy teljes nap. Ha viszont délután jött meg vagy délelõtt akor kezdheted.
A kérdező hozzászólása: hát a barnás akármi még olyan dél-délután köröl jött... :S
Tabletta mellett sohasem lesz rendes vérzésed. Fogigátló mellett nincs havi vérzés, mert nincs ciklus. Nincs peteérés, nincs tüszõrepedés, nincs méhnyálkahártya-megvastagodás és nincs menstruáció sem, azaz nem válik le a nyálkahártya vérzés kíséretében. A fogigátló teljesen kikapcsolja a petefészkedet, és átveszi helyette az írányítást. Mivel a méhnyálkahártya nem vastagodik meg, ezért nem is válik le, a megvonásos vérzés mennyisége ezért kevesebb, és a minõsége ezért másabb. Ebben a 7 napban gyakorlatilag a relatív hormonhiány miatt vérzel egy kicsit (ekkor is véd a tabi!), nem pedig azért, mert leválna a megvastagodott méhnyálkahártya, azaz nem menstruálsz.
De õ még csak most fogja elkezdeni a gyógyszert! :D Szerintem elkezdheted szedni.
ja! Tényleg. Bocs. A vérzés elsõ napjának orvosi szempontból az számít, amikor este hatig piros vérrel megjön. A barnázás még nem menstruáció. Várd meg a piros vért.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm szépen a segítséget! :D Ma már rendes vérzésem van, szóval ma veszem be az elsõ szemet! Még egyszer köszi a válaszokat! :)

Mell feszülés nélkül nem lehet terhességröl beszélni? Minden mensi elött feszül a mellem rendesen már 5-6 nappal elötte de van amikor ovu után el kezdödik.

Már egy pár hónapja dolgozunk a babás ügyön ,holnapra nem várom de semmi mellfeszülésem nincs akkor tuti nem sikerült?egy kicsit görcsölök ami szintén el keserit:(

Legjobb válasz: Szia.Emberfüggõ, nekem sem fájt és nem is feszült, csak kb 10hetesen kezdett.

Szia.Emberfüggõ, nekem sem fájt és nem is feszült, csak kb 10hetesen kezdett.
A kérdező hozzászólása: köszi , de soha nem feszült vagy csak akkor nem amikor terhes lettél?

Hónap elején megjött a mensim.5-6 nap múlva el is múlt normálisan, ez volt egy hete. De most újra elkezdtem vérezni:S Ez miért lehet?

Amúgy nem állt be rendesen, van h 40 napra jön emg, van h 30ra. Most 20-ra jött meg, és ahogy írtam vége lett aztán 1 hétre rá megint.:S Valami bajom van?

Legjobb válasz: Így , hogy a korodat nem írtad , egy kicsit nehéz , de gondolom még nagyon fiatal vagy :). És ha ez igaz , akkor nincs semmi bajod , ekkor még nem áll be ahogy te is mondod a menstruáció és emiatt lehetnek ilyen extrém esetek is.

Így , hogy a korodat nem írtad , egy kicsit nehéz , de gondolom még nagyon fiatal vagy :) . És ha ez igaz , akkor nincs semmi bajod , ekkor még nem áll be ahogy te is mondod a menstruáció és emiatt lehetnek ilyen extrém esetek is.
A kérdező hozzászólása: 17 múltam...
Én fiú vagyok de ezt nem tudod :D több dolog véget is lehet mestruálsz vagy , hetente jön meg neked :DD hát enyi ezért van hetente sex :D
A kérdező hozzászólása: vki értelmes esetleg? :(
Ha már mensizel 1 éve, akkor menj el Nõgyógyászhoz.
Ultrahang kellene, mert lehet petesejt, ami nem pukkant ki, és jelet küld az agynak.sima gyógyszeres kezeléssel rendbe hozható :)

Egy pár nappal a mensi előtt kezdtem el inni a cickafarfű teát! Lehet, hogy bezavart valamit és ezért nem jött meg? 6. -án kellett volna de még semmi jele!

Legjobb válasz: A palástfû teát kell inni a ciklus második felében, a cickafarkfüvet csak az elsõben, tehát lehet, hogy ez egy kicsit bezavart, de ettõl függetlenül javaslom, hogy tesztelj! Sok sikert!

A palástfû teát kell inni a ciklus második felében, a cickafarkfüvet csak az elsõben, tehát lehet, hogy ez egy kicsit bezavart, de ettõl függetlenül javaslom, hogy tesztelj! Sok sikert!

5 napja mult el mensim azota van 2 nagyon halvány pozi tesztem, kiszámoltm 6 hetes lehetek de akkor mért halvány a tesztem?

Legjobb válasz: 6 hetesen normális hogy halvány, a jövõ héten már erõsebb lesz!

6 hetesen normális hogy halvány, a jövõ héten már erõsebb lesz!
Rendes mensid volt? Mert ha igen akkor sajnos akár el is mehetett a baba, de a teszt még pozitív lehet.
A kérdező hozzászólása: rendes volt de mensi elött nemvolt pozitiv tesztem
persze hogy nem volt, mert a tesz minimum 10 napos terhességet mutat ki, általában a nemvárt után 1 nappal már lehet halványka, de inkább 3-4 nappal utána. Ha rendes mensid volt, akkor lehetett egy spontán vetélés, de van aki terhesség alatt is menstruál néhány hónapig. Tervezett terhesség volt? Kicsit tájékozatlannak tûnsz... Orvoshoz akarsz menni? Lehet hogy jó lenne, ha terhes vagy, akkor azért elment az embrió, akkor meg azért hogy megnézze nem maradt e szövet a méhedben, ami problémát okozhat!
Értem, a doki majd megvizsgál és megmondja miért menstruálhattál, remélem minden rendben lesz! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: bevolttervezve a baba, pénteken megyek dokihoz
Teszttõl is függ, ne izgulj. A pozitív, az pozitív.
Nekem is halvány volt a csík a teszten, de a doki másnap megerõsített: már látta a kis petezsákocskát! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!