Találatok a következő kifejezésre: 6 napja el (197 db)

A ház festését 6 nap alatt végezném el, a barátom ezt a munkát 3 nap alatt, most mind a ketten munkához láttunk, mennyi idő alatt fogunk végezni?

Legjobb válasz: Na, volt itt minden :) Te egy nap alatt a ház 1/6 részét festenéd ki. A barátod egy nap alatt az 1/3 részét. Ketten együtt egy nap alatt az 1/6+1/3 részét. A többi már biztos megy: Mennyi az egyhatod meg egyharmad összege? (Közös nevezõ, stb.) Ha egy nap alatt a ház annyiad része lesz lefesve, hány nap kell az egész házhoz?

Na, volt itt minden :) Te egy nap alatt a ház 1/6 részét festenéd ki. A barátod egy nap alatt az 1/3 részét. Ketten együtt egy nap alatt az 1/6+1/3 részét. A többi már biztos megy: Mennyi az egyhatod meg egyharmad összege? (Közös nevezõ, stb.) Ha egy nap alatt a ház annyiad része lesz lefesve, hány nap kell az egész házhoz?
Ez attól függ, hogy ugyanazon házban dolgoztok ketten, vagy ki-ki a sajátját festi, de ha pl. a barátod beveri a lábát a létrába és 3 napig borogatja, akkor 6 napig fog tartani. :-)))
Kérdezõnek: A 4, 5 nap teljesen rossz. Ha harmadikos, akkor azt mondd neki, hogy gondolatban osszuk a házat 6 csíkra. Az elsõ 1 nap alatt kifest 1 csíkot, a másik dupla olyan gyors, 1 nap alatt kifest 2 csíkot. Ketten együtt kifestenek naponta 3 csíkot. Vagyis a 6 csíkot 2 nap alatt megcsinálják. Évajulinak: Nagyon rendes hozzáállás :)
A kérdező hozzászólása: akkor az unokámnak lesz igaza....6:3=2 nagyon aranyosak vagytok...köszönjük
Bongolo! De ha azt mondom a barátomnak, hogy 3 napig lazsáltál, most én fogok pihizni, akkor õ másfél nap alatt összekapja a másik felét. :-)
Bongolo! Csuda tudja, de 2 nap alatt biztos befejezik. :-)
Másodikként én is ezt írtam! :) ) Azért jutottam arra a következtetésre, hogy egyszerûbb, ha az csinálja, aki az egészet 3 óra alatt egyedül kifesti, a másik pedig addig inkább sörözzön! :) ))
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, de ez a feladat egy 3. osztályos feladat...nagyon jókat irtatok, majd megmutatom az unokámnak...az én számításom szerint:ketten dolgoznak egyik :6óra Másik:3óra 6+3=9 óra alatt végeznének, de erre a 9 órára ketten festenek....akkor az 4, 5 óra 1/6 meg 1/3.....ilyeneket õk még nem tanultak......tehát ilyen megközelítésbõl nem tudom neki elmondani....de nagyon jó levezetése a feladatnak....Sziasztok!
Évajulinak (is) bónusz kérdés: Ha a barátja rögtön az elején beveri a lábát a létrába és 3 napig borogatja, (vagyis addig csak a lassú ember dolgozik baleset és piálás nélkül), de utána normális sebességgel csinálják mindketten (balesetek és piálás nélkül), akkor hány napig fog tartani? Nem 6, azt elárulom.
Ha együtt csináljátok, akkor szerintem 2 nap alatt végeztek.
Kb. 8-9 nap szerintem, a magyar szakemberek munkastílusából kiindulva. :D Matematikai megközelítésbõl: Ha mondjuk 600nm-t kell lefesteni, akkor az egyik mester 100nm/nap, a másik 200nm/nap sebességgel dolgozik. Ha ketten együtt csinálják, az 300nm/nap, így két nap alatt végeznének. Egy ideális világban. :D
No meg attól is függ, hogy egysoros vagy többsoros festés-e, mert nem fog a fal gyorsabban száradni attól, hogy ketten festitek. Egyébként bármilyen átlagot próbálok legalábbis fejben, mindig a 4, 5 nap jön ki, ami "hülyeség", mert akkor csinálja meg a haverod 3 nap alatt, te pedig iszod helyette a sört. Ugyanis: ha a haver is a te tempódban dolgozna, akkor ketten a 6 nap helyett megcsinálnátok 3 nap alatt. Ha te dolgoznál az õ tempójában, akkor ketten készen lennétek 1, 5 nap alatt. Vagyis mindenképpen szükséges a 3 nap, ezért mondom, hogy neked felesleges akár odamenni is, csinálja meg a haver.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönjük a segítséget mindenkinek.Sziasztok!

Most kezdeném el előszőr a fogamzásgátlót és a dokim azt mondta h a mensi 5. napján kezdjem el...de most a 6. napon vagyok. El kezdhetem igy is a 6. napon vagy megint 1 hónapot kell várnom?

(kedd este jött meg és ma vasárnap van)

Legjobb válasz: Elkezdheted szedni, de nem fog védeni! Inkább várd meg a köv. mensid-et és ha benne van a tájékoztatóban, hogy az 1. naptól is elkezdheted szedni, akkor inkább az elsõ napon kezd el, mert akkor rögtön védett leszel! Milyen tablettát fogsz szedni?

Elkezdheted szedni, de nem fog védeni! Inkább várd meg a köv. mensid-et és ha benne van a tájékoztatóban, hogy az 1. naptól is elkezdheted szedni, akkor inkább az elsõ napon kezd el, mert akkor rögtön védett leszel! Milyen tablettát fogsz szedni?
A kérdező hozzászólása: yasminelle! (de úr isten még 1 hónap:S) a dokim mondta h az 5.ik napon kezdjem el mert igy nem zavarja meg a mensimet vagy micsoda. és h 1 hónap után véd telljesen. ha a mensi 1.napján veszembe 100% h onnantol kezdve véd?nem kell várni 1 hónapot?
Én csak az írom le, ami a betegtájékoztatójában van: "Mikor kezdheti el az elsõ csomag szedését? A Yasminelle szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Yasminelle szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia." Te döntöd el, hogy a tájékoztatónak vagy az orvosnak hiszel! (megjegyzem, azért van leírva a tájékoztatóban, mert úgy kell használni)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
A legtöbb fogamzásgátlót a menstruáció ELSÕ napján kell elkezdeni és nem az ötödiken!

6 napja késik, utoljára szeptember 6.-án volt meg és 11. -én múlt el. Nem használunk gumit, de nem bennem élvez el a párom. Lehetek babás?

4.hónapban mozdul meg a baba azt tudom. én 4kg-ot hiztam és pici mozgást is érzek nagyon kicsi,mintha valami menne érdekes nagyon.De ilyenkor még nemmozog igaz vagy valamit ilyenkor is lehet érezni?

Legjobb válasz: 6 nap késés után már nyugodtan tesztelhetsz. Ilyen korai terhességnél kizárt, hogy bármit éreznél, fõleg, hogy babáról még nem is beszélhetünk...

6 nap késés után már nyugodtan tesztelhetsz. Ilyen korai terhességnél kizárt, hogy bármit éreznél, fõleg, hogy babáról még nem is beszélhetünk...
A kérdező hozzászólása: kösziszépen:)

Már 6 napja késik. Krémes szerű folyásom van. Ma kezdtem el émelyegni és szédülni, kb 1 hete nagyon érzékeny volt a mellem és fájt a hasam is egy kicsit. Teszteltem ma reggel, neg. Lett. Lehet hogy tévedett?

Legjobb válasz: Tesztelj pár nap múlva, mert lehet, hogy még nem mutatta ki. Bár azért ha 6 napja késik, sztem már bármilyen gyógyszertári ki kéne mutassa... Viszont sok mindentõl kimaradhat, még ha tuti pontos, akkor is, stressz, vizsgaidõszak, én az esküvõm elõtt voltam ilyen össze-vissza, volt másfél hétig, aztán egy teljesen ki is maradt, mégse voltam terhes. Ha nem jön meg és neg a teszt, lehet, hogy meg kéne mutatni magad a dokidnak. Szorítok :)

Tesztelj pár nap múlva, mert lehet, hogy még nem mutatta ki. Bár azért ha 6 napja késik, sztem már bármilyen gyógyszertári ki kéne mutassa... Viszont sok mindentõl kimaradhat, még ha tuti pontos, akkor is, stressz, vizsgaidõszak, én az esküvõm elõtt voltam ilyen össze-vissza, volt másfél hétig, aztán egy teljesen ki is maradt, mégse voltam terhes. Ha nem jön meg és neg a teszt, lehet, hogy meg kéne mutatni magad a dokidnak. Szorítok :)
Szia na mi lett?baba?
A kérdező hozzászólása: Köszi!Majd egy-két nap múlva, ha még mindig semmi, tesztelek újra, aztán ha neg akkor doki, bár remélem hogy poz lesz, bár nem merem elbízni magam...
A kérdező hozzászólása: Sajna megjött :-(

Nemvárt elõtt 6 nappal ezek a jelek már utalhatnak terhességre?

Reggeli émelygés, borzasztóan érzékeny cicik és alkalmanként éles, szúró fájdalom az alhasban. Vagy túl korai, hogy bármilyen tünetem legyen, és csak beképzelem a dolgokat?

Legjobb válasz: Beképzeled.6 nappal elõtte semmi tünet nincs!

Beképzeled.6 nappal elõtte semmi tünet nincs!
Beképzeled. 6 nappal a nemvárt elõtt az még csak ~8dpo, a beágyazódás is még csak ~1 napja kezdõdött (már ha az vagy). Max. a szurkálás lehet tünet, de az émelygéshez, mellfájdalomhoz még 1000%, hogy túl kevés a hcg szint.
Nagyon korai még!!Ne keress tüneteket nyugi tesztelj ha kimarad!Kívánom a legjobbakat.
Tulsagosan varod azt a babat gondolom! Sok no koveti el ezt a hibat es a sok stressz miatt nem esnekteherbe :( Legy turelmes ne gondolj mindig a tunetekre es meglatod hogy meglepetes lesz ha osszejon es nem is gondoltad volna :)
Nem.
nekem fájt a hasam a 7. DPO-tól
Mért írjátok ilyen biztosra h beképzeli? Egyáltalán nem biztos, hisz a beágyazósást rengeteg nõ (így pl én is) megérzi. Simán lehet hogy már ma pozitív tesztet csinálsz! Nekem a menszesz várható idõpontja elõtt halvány pozitív tesztem volt, és éreztem a beágyazósás éjszakáján influenzaszerû tüneteket, utána pedik sokáig izomlázszerû alhasi nyomást. Mondjuk az émelygés az csak 5 hét múlva jött.

Most kezdtem el szedni a fogamzásgátló tabelettát. Általában 5 napig szokott tartani a menzeszem az 1. nap alig a 2-3-4. napon nagyon 5. nap alig vérzek és a 6. nap múlik el. Most a tablettával hány napos lesz?

Legjobb válasz: Hááát azt mi nem tudhatjuk elõre... Tény, hogy csökkentheti a vérzés idõtartamát és mennyiségét. Nekem nem csökkentette. :P Egyénfüggõ a dolog.

Hááát azt mi nem tudhatjuk elõre... Tény, hogy csökkentheti a vérzés idõtartamát és mennyiségét. Nekem nem csökkentette. :P Egyénfüggõ a dolog.
Hát majd elválik, ez mindenkinél máshogy van! Nekem 3-4 napig tart és nagyon keveset vérzek.

Ha szedem a fogamzásgátlót, de néhányszor kihagytam 6 napot, és a barátom úgy ment el belém, attól még nem leszek terhes ugye?

Legjobb válasz: Az mit takar, hogy "néhányszor kihagytam 6 napot"? A 3 hetente esedékes szünetre gondolsz? (bár az meg 7 nap) Mert akkor nem lehetsz. De ha össze-vissza szeded, akkor inkább ne is szedd...

Az mit takar, hogy "néhányszor kihagytam 6 napot"? A 3 hetente esedékes szünetre gondolsz? (bár az meg 7 nap) Mert akkor nem lehetsz. De ha össze-vissza szeded, akkor inkább ne is szedd...
Elég nagy esélyed van a terhességre! Hogy lehetsz ennyire felelõtlen, buta???
Már bocsi, de ha "néhányszor kihagytam 6 napot" és a "szedem a fogamzásgátlót" kicsikét ellentmondanak egymásnak... Akár egyetlen szem kihagyásakor is lehetsz terhes, nemhogy 6 szemnél -.-" Plusz még beléd is élvezett a barátod. Imádkozz, hogy ne legyél terhes, és ezentúl figyelj oda arra a bogyóra!
A kérdező hozzászólása: nem néhányszor 6-ot hagytam ki hanem csak 6-ot elfelejtettem bevenni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokta de nem vagyok terhes mert tegnap megjött :)

Ma szonbat van, és hétfőn kezdtem el a fogyókúrát, betartottam kivéve az első napot, amikor nem ettem vacsit csak egy joghurtot. 6 nap telt el és 5 kilót fogytam. Normális ez? Amúgy vacsizni hánykor kell?

Legjobb válasz: Örülj neki, én a 7. napnál tartok és -1 kilónál. Igaz, most csinálom másodszor. Elsõ alkalommal már az elsõ nap lement két kiló. Úgyhogy szerintem ezzel nincs semmi baj. Valószínûleg sok a felesleged, vagy nagyon másképp táplálkoztál elõtte. Pl rengeteg kenyér, csoki, süti...

Örülj neki, én a 7. napnál tartok és -1 kilónál. Igaz, most csinálom másodszor. Elsõ alkalommal már az elsõ nap lement két kiló. Úgyhogy szerintem ezzel nincs semmi baj. Valószínûleg sok a felesleged, vagy nagyon másképp táplálkoztál elõtte. Pl rengeteg kenyér, csoki, süti...
Vacsi 6-7 között.
Én azt hallottam, hogy a kb 0, 5-1 kg hetente a tartós meg az egészséges.

Múlt pénteken volt hát-váll edzésem, és mehet ma is, 6 nap telt el? 6 nap után is mehet?

Legjobb válasz: ja és Hétfõn volt mell-kar edzésem, tegnap pedig lábaztam

A kérdező hozzászólása: ja és Hétfõn volt mell-kar edzésem, tegnap pedig lábaztam
A kérdező hozzászólása: vagy inkább holnap hát-vállazzak?
na ne fárassz
Mehet ma is, holnap is. Egyébként ha hetente ötször kérdezed sem változik.

Hatni fog a tabi? Most kezdeném el szedni először a fogamzásgátló tablettát, azonban a mensim 6 napot késett és ma jött meg, de nem rendesen hanem még csak ilyen pici barnás izé, ezt már számíthatom első napjának hogy bevehessem a tablettát?

Legjobb válasz: Hát... Ha mostanában jött meg pl 8-9-10 óra körül este akkor szerintem másnap kezd el szedni mert ez nem igazán egy teljes nap. Ha viszont délután jött meg vagy délelõtt akor kezdheted.

Hát... Ha mostanában jött meg pl 8-9-10 óra körül este akkor szerintem másnap kezd el szedni mert ez nem igazán egy teljes nap. Ha viszont délután jött meg vagy délelõtt akor kezdheted.
A kérdező hozzászólása: hát a barnás akármi még olyan dél-délután köröl jött... :S
Tabletta mellett sohasem lesz rendes vérzésed. Fogigátló mellett nincs havi vérzés, mert nincs ciklus. Nincs peteérés, nincs tüszõrepedés, nincs méhnyálkahártya-megvastagodás és nincs menstruáció sem, azaz nem válik le a nyálkahártya vérzés kíséretében. A fogigátló teljesen kikapcsolja a petefészkedet, és átveszi helyette az írányítást. Mivel a méhnyálkahártya nem vastagodik meg, ezért nem is válik le, a megvonásos vérzés mennyisége ezért kevesebb, és a minõsége ezért másabb. Ebben a 7 napban gyakorlatilag a relatív hormonhiány miatt vérzel egy kicsit (ekkor is véd a tabi!), nem pedig azért, mert leválna a megvastagodott méhnyálkahártya, azaz nem menstruálsz.
De õ még csak most fogja elkezdeni a gyógyszert! :D Szerintem elkezdheted szedni.
ja! Tényleg. Bocs. A vérzés elsõ napjának orvosi szempontból az számít, amikor este hatig piros vérrel megjön. A barnázás még nem menstruáció. Várd meg a piros vért.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm szépen a segítséget! :D Ma már rendes vérzésem van, szóval ma veszem be az elsõ szemet! Még egyszer köszi a válaszokat! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!