Találatok a következő kifejezésre: 6 napja és a babám fején (2 db)

6 napja szültem és a babám fején van egy nagy pup (Cephalhaematoma) elmozdult a koponyája azt monták hogy azt majd leszivják. Lehet ebböl komoly baj?

Nagyom megvagyok ilyedve már olyanokat is mondanak hogy vizfejü a picim

Legjobb válasz: Nem kell minden jószándékú nénikének bedölni. Ez a fajta haematoma legtöbbször vagy felszívódik magától vagy ha nagy rásegítenek és leszivják. Nem lesz maradandó nyoma és károsodást sem szokott okozni. Gyönyörködj a babádban és ne hallgass senkire aki riogat. De ha még biztosabb szertnél lenni a dolgodban kérdezd meg a gyerekorvost ha jön látogatni.

Nem kell minden jószándékú nénikének bedölni. Ez a fajta haematoma legtöbbször vagy felszívódik magától vagy ha nagy rásegítenek és leszivják. Nem lesz maradandó nyoma és károsodást sem szokott okozni. Gyönyörködj a babádban és ne hallgass senkire aki riogat. De ha még biztosabb szertnél lenni a dolgodban kérdezd meg a gyerekorvost ha jön látogatni.
Na igen egyetértek az elsõ válaszolóval! A babádnak nem lesz az ott sokáig! ha pedig megjegyzéseket tesznek akkor nyugodtan válaszold azt: Köszönjük jól vagyunk, viszlát! Nehogy már ijesztgessenek..Az ember legfeljebb megkérdezheti , hogy renben van-e minden , vagy mitõl van-és te válaszolsz, de aki nem orvos az ne állítson fel diagnózist. Nyugodj meg és kérdezz rá a dokira , ha nagyon aggódsz. Jó egészséget kívánok a kicsinek!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm hogy válaszoltatok mosmár megnyugotam :)
Ne aggódj!Én is elég nagy cephalhematomával szültem a kislányomat, aki 16 hónapos, azt mondta a doki mikor kibújt a pici, hogy ne aggódjuk, két-három nap és felszívódik!Mire felöltöztették a babámat és hozták vissza a szülõszobára, már nagy része spontán fel is szívódott, alig látszott! Úgyhogy nyugi!:)
Szia! Én is nagyon aggódtam, fölöslegesen. A 3. hét végére elmúlt a púp. :)

Igény szerint szoptatok, nem fejek. Babám 6 hetes, és 2 -3 napja egy-egy szoptatásnál kevesebbet eszik. Kb felét, mint szokta. Normális ez? Ha eltelik egy óra és felkel és éhes adjak neki? (kb beállt a 3 óránkénti evés)

Lehet az 1.oltás miatt? (6 hét után mondták,hogy bepirosodik) Vagy az id?járás? Bealudt,10 perc szopi után.Eddig híztunk egy hét alatt 30 dekát,(de nagyon le is fogyott szülés után).

Legjobb válasz: Teljesen normális! Te sem mindig ugyanannyit eszel, gondolom... :) A jövõben is hagyatkozz a babád igényeire, meghálálja!

Teljesen normális! Te sem mindig ugyanannyit eszel, gondolom... :) A jövõben is hagyatkozz a babád igényeire, meghálálja!
Mindenképpen fejjél!! Mert ha kevesebbet akkor kevesebb is fog termelõdni és a végén még kevés lesz. Ha meg éhes persze, hogy adjál neki enni!! Nem mindíg az órát kell nézni, hanem a baba igényét.
Szerintem fejjél mert akkor több tejed lesz érdemes ráfordítani azt a fél órát.Azon hogy nem eszik annyit a baba mint kellene ne görcsölj lehet a következõ szopinál meg többet eszik mint kellene mi sem mindíg úgyanannyit eszünk meg, neki is lehetnek olyan periódusai amikor kevesebbel is beéri.A lényeg ott van hogy ha fejlõdik és gyarapszik rendesen noncs semmi gond.
én is igy voltam vele mire rájöttünk hogy szegénynek nem elég táplálo a tejci és bizony éhes volt 1-1, 5 ora után potolom neki tápszerrel vagy éppen 1 etetés tápszer.Általában éjszakára adok neki tápszert nappal ráérek szoptatni éjjel meg inkább pihenjen jobban ö is és én is
nálam is volt ilyen. én akár fél ó múlva is attam neki újra cicit, ha kért. igaz, eltelt jó 1, 5 hét, mire abbahagyta, de azóta rengeteg tejcsim lett, fejnem nem kellett soha, most sem kell, és a tápszert is kihagytuk. ha csak szoptatni akarsz, akkor nyugodtan add a cicit, bármennyiszer kéri, be fogja állítani magának a tejtermelést


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!