Találatok a következő kifejezésre: 6 honapos sok a (68 db)

Sok alvásegy 6 honapos babának a napi 4 ora 2 részletben (nappal) éseste 11-12 orát alszik egyhuzamban? Valami baja lehet, aggodok!

Legjobb válasz: Örülj neki, hogy ennyit alszik a babád. Sokan irigyeli fognak miatta, én is :)) A babák alvás közben fejlõdnek legtöbbet! Még a felnõtteknek se egyforma az alvásigénye, nem hogy az ilyen pici babáké..

Örülj neki, hogy ennyit alszik a babád. Sokan irigyeli fognak miatta, én is :) ) A babák alvás közben fejlõdnek legtöbbet! Még a felnõtteknek se egyforma az alvásigénye, nem hogy az ilyen pici babáké..
Sztem, mi nem voltunk jó alvók.6 hós kora óta kezdett aludni. Nappal alszik 2 szer másfél órát, és éjjel este 10tõl reggel 9ig. 7 hónaposak vagyunk.
Sztem nem sok, kislányom is hasonló, bár nappal egyre kevesebbet alszik. Õ már 7 hónapos, általában éjjel 10-11 órát alszik, nappal pedig 4*félórát, esetleg az egyik alvás nyúlik hosszabbra, olyan 1, 5 órára. Tehát közel ugyan ott vagyunk, mint ti.

Akinek 6 hónapos kor felett is sokat bukott a babája, mi volt az oka és mikor múlt el?

Kislányom 2-3 hónapos koráig sokat bukott. Elküldtek hasi ultrahangra, mivel apai ágon több refluxos van a családban, de negatív lett. Nemrég múlt 6 hónapos, és újból el?jött a probléma. Pl. este 7-kor visszabukja a 2-kor evett f?zeléket. Másnak is voltak hasonló gondjai a babával? Elmentetek vele az orvoshoz?

Legjobb válasz: A fiam is nagyon bukós, 10 napos korától fogva. 4 és 6 hósan pedig a szokásosnál is bukósabb volt (érdekes módon akkor épp nõtt a foga!). 2x voltunk gasztroent. szakrendelésen, ahol igazából meg se vizsgálták. Mivel szépen nõtt a súlya, annyit mondtak, hogy majd kinövi. Biztos nem eszik sokat, mert most is 150-170 körüli az egy evés adagja, pedig 9 hónapos. Nálunk az evés utáni 5-10 bukás lazán elõfordult. A déli kaja is visszajött még a fürdésnél. Most hogy áll, ülve játszik, jobb a helyzet, de ha többet iszik és utána sokat forog, mászik, akkor még mindig lesz egy tócsa... Ami bevált: a Nutriton megy a tápszerbe, így az már nem jön vissza Tápszert keverem neki pelyhekkel (rizs, köles, 3 magvas gabona) és ezt eszi kanállal (napi 1-2x). Fõzelékbe mindig megy krumpli! Gyümölcsöt is csak gabonával vagy keksszel adom. A Milupa AR tápszer is jó lett volna csak megfogta a hasát. A BEBA HA AR visszajött, mintha nem is AR lenne... Ráadásul azt nem lehet tovább sûríteni, mert tiszta "gumis" lesz. Most Milupa HA-t eszik Nutritonnal sûrítve. A súlya meg 2840-rõl 6 hónaposan 7920g. Pedig alig evett és rengeteget bukott...

A fiam is nagyon bukós, 10 napos korától fogva. 4 és 6 hósan pedig a szokásosnál is bukósabb volt (érdekes módon akkor épp nõtt a foga!). 2x voltunk gasztroent. szakrendelésen, ahol igazából meg se vizsgálták. Mivel szépen nõtt a súlya, annyit mondtak, hogy majd kinövi. Biztos nem eszik sokat, mert most is 150-170 körüli az egy evés adagja, pedig 9 hónapos. Nálunk az evés utáni 5-10 bukás lazán elõfordult. A déli kaja is visszajött még a fürdésnél. Most hogy áll, ülve játszik, jobb a helyzet, de ha többet iszik és utána sokat forog, mászik, akkor még mindig lesz egy tócsa... Ami bevált: a Nutriton megy a tápszerbe, így az már nem jön vissza Tápszert keverem neki pelyhekkel (rizs, köles, 3 magvas gabona) és ezt eszi kanállal (napi 1-2x). Fõzelékbe mindig megy krumpli! Gyümölcsöt is csak gabonával vagy keksszel adom. A Milupa AR tápszer is jó lett volna csak megfogta a hasát. A BEBA HA AR visszajött, mintha nem is AR lenne... Ráadásul azt nem lehet tovább sûríteni, mert tiszta "gumis" lesz. Most Milupa HA-t eszik Nutritonnal sûrítve. A súlya meg 2840-rõl 6 hónaposan 7920g. Pedig alig evett és rengeteget bukott...
Az én kisfiam születésétõl fogva rengeteget bukott, és csak akkor kezdett elmúlni, amikor már felült és felállt! A doki nekünk a Nutriton nevezetû sûrítõport javasolta, amit bele kellett keverni a tápszerbe, vagy a lefejt anyatejbe. Nálunk tökéletesen bevállt! Próbáld ki! Nem receptköteles!
Kisebbik fiam születéstõl fogva nagyon bukós. Dokinéni a Milupa AR tápszert írta fel. Most 7 hós, és még a fõzelék, gyümölcs is visszaköszön néha. Azt mondta, majd akkor javul a helyzet, ha már függõleges lesz a testtartása, vagyis már ül, áll... Viszont ha pl a 2órakor evett kaja este 7kor jön vissza, az nem bukás... Hányás... Gondolom evett közben mást is, ami esetleg megterhelte a pocakját. Nekünk így mondták...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A Nutritont én is próbáltam, semmit se használt. Tudom, hogy ha ilyen sok idõvel késõbb jön vissza, az már hányás, de nem nagy mennyiség. Igazából nem zavarja, csak félek, hogy megint felmaródik a nyelõcsöve emiatt, mint egy hónaposan. A doktornõnek említettem, azt mondta, túl mohón eszik, de ez nem túl meggyõzõ.
Tökéletesen egyetértek az elõttem szólóval. Az én babám 4 hónapos, sajnos 6 hetes kora óta iszonyat sokat bukik. Mi is Nutritont használtunk (anyatejes, szopizik, így külön, kanállal kell neki adni), ez besûríti a tejet, de olyan szorulása lett tõle, hogy inkább nem adom. Szépen hízik, most 7 kg és 63 cm (3 kg és 50 cm volt születéskor). Így nem aggódom túl a dolgot. Azzal nagyon egyetértek, hogy folyton azzal riogatják az anyákat, hogy refluxos a gyerek. Ha hízik és a kedve jó, nincs láza, stb. akkor egy-egy kisebb hányás is belefér, ne aggódj. Lehet, hogy úgy mozdult vagy tényleg sok volt neki. Ha meg 'csak' bukik, az pláne nem gond, ilyenkor még mindig fejletlen a záróizom. Egyre jobb és könyebb lesz!
Utolsó vagy... utolsó elõttire értettem, hogy egyetértek vele (közben jött egy újabb HSZ) :)
A doktornõ nekem is azt mondta, hogy amennyiben gyarapszik a baba, és jókedvû, nem zavarja a bukás, akkor nem igényel beavatkozást. Én megfigyeltem, hogy nálunk az üveges kaják jöttek (még olykor most is) vissza, és persze az anyatej, tápszer. Amit magam készítettem neki, vagy friss gyümölcsot kapott azt sosem bukta vissza. 11 hónapos, tegnap nem voltunk itthon, üvegeset kapott, és jött neki vissza, de már nagyon ritkán fordul elõ. A darabos kaják is jobban benne maradtak. Doktornõ szerint 1 éves korára elmúlik, és így is lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A növekedéssel és a kedélyállapottal semmi gond, és tényleg sokat mozog, még álmában is négykézláb áll meg tornázik, lehet ez is közrejátszik. Én még nem nagyon adtam neki üveges ételt, én készítek el mindent. Bíztató olvasni, hogy más babáknál is volt hasonló gond, de idõvel elmúlt és rendbejöttek, remélem, nálunk is így lesz.


Mennyit kéne ennie? 6 hónapos a babám és jóízűen megeszik 2 üveg baba kaját? Másnál is van így? Vagy túl sokat adok neki?

Legjobb válasz: szia.nekem soknak tõnik.ha kitágul a kis gyomra késöbb 4 üveget adsz neki?Ezt nem én találtam ki,sógornõmnek a fia 250ml tápszert evett 6 hónaposan,azt mondta a védõnõ,hogy nagyon kitágul a gyomra,és az nem lesz jó.kevesebbet kapott a kisfiú,és ma már bõven beéri ennyivel.Mi 9 hósak vagyunk.1 üveg bébikaja simán elég neki,és elégnek is kell lennie egy evésre,ha többre lenne szüksége,nyilván akkor ngyobb üvegbe tennék,de ennyi pont elég.

szia.nekem soknak tõnik.ha kitágul a kis gyomra késöbb 4 üveget adsz neki?Ezt nem én találtam ki, sógornõmnek a fia 250ml tápszert evett 6 hónaposan, azt mondta a védõnõ, hogy nagyon kitágul a gyomra, és az nem lesz jó.kevesebbet kapott a kisfiú, és ma már bõven beéri ennyivel.Mi 9 hósak vagyunk.1 üveg bébikaja simán elég neki, és elégnek is kell lennie egy evésre, ha többre lenne szüksége, nyilván akkor ngyobb üvegbe tennék, de ennyi pont elég.
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy még reggel meg este anyatejet kap és abból is 300-350 ml eszik!
szerintem sok.most voltam ellenõrzésen, és adoki még 250 ml tápszerért is leszúrt.szerintem kicsit csökkents, vagy próbáld süríteni valamivel.de te tudod.
Az enyém 7 hónapos , általában 1 üvegnyi gyümölcsöt/zölsdéget eszik meg ebédre (én csinálok neki), a többi anyatej.
az én 8 hósom 190 gr-os üvegbõl eszik egyet ebédre (fõzi) és egy 190 gr-os gyümölcsöt uzsira sûrítvee rizspéppel, túróval, joghurttal. aztán mégse hízik a lelkem...
Szia! Már kicsit régebbi a kérdés, de az én babám fél éves, és a 190 g bébiétel az semmi neki . Eleinte ennyit akartam adni, de ordított, mert éhes volt. Azóta a saját fõztömmel pótolom kb. duplájára, ha üvegeset kap. Ja, és akik azt írták, hogy egy babának ennyit meg annyit kell enni, azoknak üzenem, hogy NEM VAGYUNK EGYFORMÁK.
A kérdező hozzászólása: Szia! köszönöm a válaszod! Boldog ünnepeket kívánok!
Nem lehet, hogy ehes? 6 honaposan van egy novekedesi ugras, ilyenkor akar orankent is kerhetnek enni a babak.
A kérdező hozzászólása: Mindennel probálkozok!Tea, gyümölcslé, kaja!A feneke is tiszta!Én is azt olvastam h mennyit esznek 6 honaposan!Hát ö nem igazán, akar enni!
Nem tápláltad valami új dologgal hozzá, ami bántja a hasát?
A kérdező hozzászólása: Nem!Már 2 és fél honapos kora ota hozzátáplálom!Ugyh nem igazán uj neki a dolog!
Lehetséges, hogy a foga.. Próbáld neki masszírozni, ha akkor abbahagyja a sírást, akkor nagy a valószínûsége. Esetleg vegyél Dentinoxot, vagy szegfûolajat, hátha segít valamit.
A kérdező hozzászólása: Probáltam..., van itthon dentinox krém!Kenem neki.:-(
A kérdező hozzászólása: Ak valoszinü ez a baj! :-) Köszi
Miért, mit csináljon mégis egy 6 hónapos gyerek...? :)
berreg:-DDD ez jó:-DDDDDD
Örülj neki, hogy ilyen élénk, akkor biztosan egészséges is.
Az lenne a baj, ha nem csinálná! Csupán rájött, hogy ilyet is tud és tetszik neki... elsõ lépés a beszédtanuláshoz...
Nálunk is ez van. 6, 5 hónapos fiam már egy ideje énekelget is, meg az is tetszik neki, ha zötykölõdõs úton megyünk a kocsival, õ meg csak folyamatos hangot ad, és így rázkódik a hangja.
dehogy baj. vedd fel, ha teheted -magnóra, telefonba stb. állati vicces csengõhang lesz késõbb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Csak azért kérdeztem, mert a múltkor olvastam, hogy ha sokat fújja a nyálát egy baba, akkor az idegrendszeri zavarra utalhat

Lányom most 6 hónapos az normális azt vettem észre, hogy rázza a fejét elég sokat kb.1hete? :

Legjobb válasz: Mennyire sokat? É shogyan rázza? AZ én kislányom kb. 7 hónaposan kezdte ezt. AZóta megfigyeltem, hogy ezt akkor csinálja, amikor álmos már nagyon.

Mennyire sokat? É shogyan rázza? AZ én kislányom kb. 7 hónaposan kezdte ezt. AZóta megfigyeltem, hogy ezt akkor csinálja, amikor álmos már nagyon.
nekem is a fiam kb akkor kezdte rázni a fejét.mint amikor nemet mutat az ember , úgy rázta.mondtam is a dokinéninknek, és azt mondta, hogy normális dolog.most jött rá, hogy tud "játszani a fejével".szinte minden nap csinálja a fiam.olyan édes, mikor mutatja, hogy nem. 8 hós /S/
A kérdező hozzászólása: Hát végülis nem olyan sürün.Ugy rázza mintha ugye azt akarná mondani, hogy nem.Csak olyan ijesztö amugy én is arra gondoltam, hogy lehet azért , mert álmos nagyon.
Szia. Az én Babám is csinálta, csinálja. Kb. 8 hónaposan kezdte, én nagyon megijedtem, mert igen bizarr látvány volt. A védõnõ megnézte és megnyugtatott, hogy örömét leli ebbe a fajta mozgásba is, felfedezi, hogy ezt is tudja már csinálni és csak játszik. Az elején elég sokat csinálta, ma már csak akkor ha bohóckodik :) :) :) , pl. mikor áll és mondjuk neki, hogy tánci-tánci rögtön elkezdi a "fejriszát" :) szép napot nektek.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem kell aggodni!?
Szia! Nem kell aggodni, csak probalgatja miket tud csinalni, söt... a kisfiam pl allandoan odament minden szekrenyhez es falhoz rendszeresen es azon kopogtatta a fejet :( Probalgatta, hogy mindenhol faj-e ha beüti. Aztan egy-ket honap mulva mar mast probalgatott. Azt kell csak megfigyelni hogy direkt csinalja-e vagy önkentelen a mozgas, mert ha az utobbi akkor az mar gaz. Ugyhogy nyugi, majd elhagyja.
A kérdező hozzászólása: köszike a válaszokat

6 honapos babam utan szaladnom kell ugy kuszik, nem gyozok utana maszni az agy, asztal ala. A maszas sokkal rosszabb lesz? Mikor kezd el maszni, ha a kuszast "profin" muveli?

Legjobb válasz: Szia! Irigyellek! Én kislányom 6 és fél hónapos, de még nem kúszik, csak forog! Jó lenne, ha már mi is itt tartanánk! De szerintem akkor már hamarosan mászni is fog a babád!

Szia! Irigyellek! Én kislányom 6 és fél hónapos, de még nem kúszik, csak forog! Jó lenne, ha már mi is itt tartanánk! De szerintem akkor már hamarosan mászni is fog a babád!
Ezt nem tudni, lehet 2-3 hèt, lehet 2-3 hónap! Tedd biztonságossá a lakást, hogy bárhová mehessen, akkor nyugodtabb leszel! Itt az idõ át rendezni a lakást!
Mi is 6 hósan kezdtünk el kúszni rá egy hétre már négykézláb ment.Most 9 hós es oldalazva sétál kapaszkodva a szekrény mellett.Még álmában is feláll az ágyában.Én sem gyõzök utána szaladgálni és az asztal alatt beszeretzünk már egy két lila foltot.Minden hova követ még a wc re is jön velem, ha pedig engedem a kádba a vizet hipp hopp ott terem mert azt hiszi fürcsizni fog.:)
A kérdező hozzászólása: De aranyos:) Akkor ez csak rosszabb lesz :D Nem tudok elmenni a konyhába, mert mire visszanézek, a fiam az asztal alatt van (nappali, konyha, ebédlõ egybe van építve).
Szia. Nekem 7 hónapos múlt a babám. Ugyan így a kúszást részesíti elõnyben. Már a kutyázás megy neki, pár hét alatt a mászást is megtanulta, de ha valahova nagyon siet akkor hasra vágja magát és kúszik.. :) szerintem a Te babád is majd csak akkor fog mászni, ha már azt is elég gyorsan tudja.. még én is várok erre :)

Mért kakil ilyen sokat a babám, naponta kb 3-4 szer, pedig nem adok olyan ételt ami hajtana. Nembaj ez? 6, 5 honapos

Legjobb válasz: Kúszik-mászik? Ha sokat mozog, az anyagcsere felgyorsul. Nálunk is sok kaki van, 14 hónapos a lányom, napi 3-4 kakis pelus van még mindig.

Kúszik-mászik? Ha sokat mozog, az anyagcsere felgyorsul. Nálunk is sok kaki van, 14 hónapos a lányom, napi 3-4 kakis pelus van még mindig.
Fogzáskor is több lehet a széklet, ezt is számításba veheted.
A kérdező hozzászólása: nem hig a széklet, már van 4 foga, nem hinném, hogy most is foga jönne.
Nekünk sem volt híg, de volt olyan idõszak, hogy napi 4-5 kaki volt, korábban meg napi egy. Én sem tudom megmagyarázni mással, mint a fogzással. Nem láttam semmit egyébként az ínyén, aztán egyszer csak ott volt a két kis rece, szét volt nyílva az ínye (kb. 1 hónappal késõbb). Tehát biztosan amiatt volt. Most megint napi 1-2 kaki van, az ínyén sem látok semmit...
Elképzelhetõ, hogy sokat iszik, ami kell is ebben a nagy melegben, csak ez meglátszik a pelusok számán.
nekünk milupa rizspépet írt fel a doki 6 hónaposan.
A kisfiam 6 hós elmúlt, amikor elõször evett rizspelyhet. Mi a Holle-félét próbáltuk ki, nagyon jó-szerintem. A Te kisbabád is eheti már. Mindenféleképpen keverd el neki vagy zöldséggel vagy gyümölccsel, mert önmagában nagyon izetlen (szerintem) és ezt is ugyanúgy vezesd be, mint a többi ételt (elõször 2 kk, aztán 4, 6, majd egy teljes adag). Ha a Holle-s terméket választod és sikerül venned, a dobozon rajta van, hogyan kell elkésziteni. Én anyatejjel kevertem el, de forralt vizzel is lehet.
A kérdező hozzászólása: Jobb a rizspép mint a sima rizs, miér?
A kérdező hozzászólása: Ó, bocsi rizspelyhet akartam irni, szoval az jobb mint a sima rizs?
Rizspépet négy hónapos kortól ehet.Rizst nem tudom.
Szerintem jó a rizs is, de persze, azt meg kell fõzni + pépesiteni. A rizspehellyel elég könnyû "dolgozni". A manó könnyen meg is emészti (igaz, a sima rizst még nem próbáltuk, az nemsokára jön). (a második válaszoló vagyok)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!