Találatok a következő kifejezésre: 6 honapos általában (7 db)

Ha 6 hónapos közmunkában vettem részt és ez most lejárt, akkor indulhatok-e munkaügyi központ által támogatott tanfolyamon, a közmunka munkának számít-e ha elõtte és lényegében közben is álláskeresõ voltam?

Legjobb válasz: Szerintem indulhatsz a képzésre én csak a 22 ezret kapom igaz. De tuti hogy indulhatsz tanfolyamon fõleg ha te is kaptál ajánlott levelet a munkaügyitõl az idén induló képzések listájával. Én kaptam és jelentkeztem is. Üdv egy állástalan szakács.

Szerintem indulhatsz a képzésre én csak a 22 ezret kapom igaz. De tuti hogy indulhatsz tanfolyamon fõleg ha te is kaptál ajánlott levelet a munkaügyitõl az idén induló képzések listájával. Én kaptam és jelentkeztem is. Üdv egy állástalan szakács.
Próbáld meg, hátha használ, hogy többféle dolgot elé raksz hadd válogasson és közbe "lopkodj" a kajájából:)
Felejtsd el a pürés kajákat, a mixert pedig pláne dugd el a szekrény mélyére. Nyomkodd szét villával - de egy másfél éves gyereknek már simán kis falatos kajákat kellene ennie. Nem érdeklik a kis falatok, amit õ maga ehet meg kézzel? Párolt zöldborsó, husidarabok, fõtt sárgarépa, fõtt krumpli, ilyenek? A tésztát sem szereti? Nálunk nagy sláger a fussili (az a csavart), meg a kocsikerék alakú (könnyû megfogni, egyesével tömködi a szájába). Vagy esetleg keverd össze a bolti kaját a saját készítésûvel. Az üveges babakaját üvegbõl adod, vagy tányérból - lehet hogy azért nem kell neki a te fõztöd, mert azt más tálalásban kapja?
èn nem adnék bénbiételt hanem egyszerüen amit föztél bele teszed egy edénybe és botmixerrel lepépseíted. tuti megeszi. egyébként lehet tul sos, füszeres a tied. egyébként lányomnál ez gyümölcscsel volt. nem volt hajlandó csak telejsen pürés 4 hós gyümölcspürét enni. at jól van gondoltam akkor eszed azt. pár hónapig ment aztán vissza szokott a gyümölcsre annyir ahogy egyik nap elkezdett egy almát harapni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, megpróbálom!
Lopkodos modszerrel mi is ettunk a fiammal.Tetszett neki nagyon :)
pár napig ne adj neki fõzeléket, levest, pépre hasonlító ételt. hanem csak "felnõtt" megrágnivalót :) pl: nokedli, kis katonákra vágott csülök, tészta, fél répa, borsó, esetleg sültkrumpli, rántotthús, halrúd... amit kézzel is meg tud fogni. eléteszed és elfordulsz, dudolgassál magadban és oda se nézz. csak azért írom ezt mert lehet nincs is baja az étellel csak neked célozza a válogatását.
Akkor ne erõltesd. Még nem akar darabosat enni.
Nálunk is ez volt, most 8 hós, és pont tegnap sitty-sutty elkezdett enni a kanállal. Tényleg igaz, hogy minden gyerek máskor érik meg a szilárd kajára. Én már hóóót ideg voltam, a szomszéd kisfiú már 1 egész üveg bébikaját benyom, mi meg itt szerencsétlenkedünk 4-5 kanál almával, meg tejpéppel. Ne idegeskedj, tuti a Te kiscsajod is hasonszõrû az enyémmel. Csak hozzátáplálni kell, egyenlõre csak adj neki is egy kanalat, had ismerkedjen vele, én tettem is rá neki egy ici-pici almát, igaz a földön kötött ki csomószor, de sebaj. Eljön a ti idtök is, ne félj, meg kell érjen rá, ennyi az egész.:-)
A kérdező hozzászólása: Kicsit megnyugodtam, de nagyon idegesítõ, mert a babakekszet meg úgy nyomja befelé, hogy öröm nézni.Remélem késõbb tényleg jobb lesz, mert amit a kezébe adunk azt eszegeti meg a cumisüveget is addig szívja amíg folyik belõle neki valami.
második vagyok, igen, igen, nálunk is ez volt, nyugi, nyugi!!!:-))
Nalunk is ez volt, ez egy termeszetes reflex a gyerekorvosunk szerint, meg nem erett meg a szilard kajara.Utana egyik naprol a masikra nyitogatta a szajat.En is tiszta ideg voltam...eddig akiket lattam gyerekeket mindeninel mashogy volt...etetöszekbe be es ahogy ennivalot latott rögtön nyitotta a szajat.Most 7 honapos a fiam es eleg ügyesen eszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Megnyugtató , hogy nem egyedül vagyunk ezzel a problémával.
A kérdező hozzászólása: és, hogy jobb is lesz.
:-)


Egy 6 hónapos baba általában miket tud csinálni?

mert a kisfiam ennyi id?s és már ül, mászik és feláll a kiságyban.

Legjobb válasz: Akkor nagyon ügyes mert ezeket kb csak most kellene kedenie.Lehet hogy mozgékony lesz,majd járkálhatsz utánna egész nap.

Akkor nagyon ügyes mert ezeket kb csak most kellene kedenie.Lehet hogy mozgékony lesz, majd járkálhatsz utánna egész nap.

6 honapos baba általában mennyit eszik?

Átlagban mennyit és mit esznek ilyenkor a babák?Egy nap hányszor?6 hos a lányom és majdnem 8 kg,de mostanában problémáink vannak az étkezésekkel.Lehet vmit én akarok rosszul?

Legjobb válasz: Nekem 4.5 hós a babám 7 kg.5x eszik egy nap.Hajnalban tápszert.Délelött gyümölcs és gyümi ital, ebédre fõzelék, gyümi ital vagy tea.Délután szintén gyümölcs és este tápszer.Teljesen jól fejlõdik, bár õ kicsinek is nagy baba volt.Milyen problémáid vannak, mert ezt nem írod.!

Nekem 4.5 hós a babám 7 kg.5x eszik egy nap.Hajnalban tápszert.Délelött gyümölcs és gyümi ital, ebédre fõzelék, gyümi ital vagy tea.Délután szintén gyümölcs és este tápszer.Teljesen jól fejlõdik, bár õ kicsinek is nagy baba volt.Milyen problémáid vannak, mert ezt nem írod.!
A kérdező hozzászólása: Nem akar enni.Kevesebbet eszik a tápszerbõl is mint szokott, de minden másból is.És alig tudom rávenni hogy egyen.De ha nem eszik amikor megéhezik olyan hisztit le vág hogy cumisüvegbõl sem tudom megetetni
Az enyém is ekkora. De õ épp elhagyta a hét kilót, de a gyerekorvos szerint nem baj. Igaz, hogy nem is volt nagy súlyú, csak 3000 gramm. Újabban az esti tápszerébõl csak 100-at iszik meg, szerintem már nem lelkesedik érte annyira. Õ úgy eszi, hogy reggel tápszer, tízóraira tejpép gyümölccsel, ebédre fõzelék hússal, uzsonnára tejpép, vacsira tápszer. Én mostanában teszek bele vaníliát, úgy jobban megissza. De nemsokára átállunk a kettesre (az utolsó egyes dobozt fogyasztjuk), abból már van vaníliás is. Nekem nem mondta még az orvos a méréseknél, hogy kevés lenne a súlya, öt hónapos koráig ugrásokban nõtt, most kicsit megtorpant, de többen is mondták, hogy lehet, hogy most hosszúságra nõ, majd legközelebb súlyra. Remélem igaz. A szilárdat eszi? Mert lehet, hogy õ is ráunt a tápszerre. De ha nagyon aggaszt, akkor kérdezd meg a gyerekorvost. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: A reggeli tápszert félig megeszi tizoraira gyümölcsöt kap.Régebben az üvegesbõl egy egészet megevett, most csak pár kanállal.Ebédre kap fözeléket husival, a második kanál után elkezd ordítva sírni régen 200-230g volt az adagja.Uzsonna tejpép kb 3 kanál , vacsi tápszer az álltalában 240ml.Meg volt fázva de már meggyogyult, egy hete csinálja ezt hogy evésné hisztizik
Szia. A tejpépböl is vannak különbözö ízek Próbálj más i´zeket kóstoltatni vele.Ebe´bre is próbálj ma´st készíteni, mint amit szoktál.Lehet, hogy sak kis változatosság kell neki.
Szia! Nem lehet, hogy a foga jön? Vannak babák akiket nagyon megvisel a fogzás, mások meg sem érzik. Új étel bevezetésétõl is lehet nyugtalan, mert esetleg nem tudja még rendesen megemészteni. Az is lehet, hogy már nem annyira éhes mint elõtte, egy idõ után a súlygyarapodás üteme lelassul.

Általában mikor indul a napotok reggel, 6-7 hónapos babával?

Vannak, akik korán kel? babák, vannak aluszékonyabbak?

Legjobb válasz: Mostanában 6kor mocorog, de vissza altatom, aztán 7kor kelünk föl. 8:30kor eszik, hamarabb nem hajlandó, és egybõl utána kicsit szundít. Most is alszik itt mellettem.:) Nagyon édibédi. 6 és fél hós kisfiú. Ma nagy nappunk lesz, mert este próbáljuk a kiságyba áttenni, eddig köztünk aludt. Kíváncsi leszek...de nem akarom erõltetni, hisz önzõ módon én imádom, hogy mellettem van éjjel is. Tudom, hogy nem helyes, és ezért erõt próbálok venni magamon.:)

Mostanában 6kor mocorog, de vissza altatom, aztán 7kor kelünk föl. 8:30kor eszik, hamarabb nem hajlandó, és egybõl utána kicsit szundít. Most is alszik itt mellettem.:) Nagyon édibédi. 6 és fél hós kisfiú. Ma nagy nappunk lesz, mert este próbáljuk a kiságyba áttenni, eddig köztünk aludt. Kíváncsi leszek...de nem akarom erõltetni, hisz önzõ módon én imádom, hogy mellettem van éjjel is. Tudom, hogy nem helyes, és ezért erõt próbálok venni magamon.:)
Változó, de 7-8 körül kel, és délelõtt alszik még egyszer. 7 hós kislány
Lányom általában fél 7-kor kel, 7-kor eszik aztán még visszaalszik egy órát.(7 hónapos)
Lányom 6hónapos kora óta pontban fél7kor kel, most egy éves.
7, 8 korul. De van ugy is hogy 6 korul megebred es visszaalszik kaja utan.
Hat hósak vagyunk, és 7-8 között általában, de van hogy negyed kilenc.Én is alszom addig vele.Délelõtt még alszik ébredés után két órával egy órácskát(most is:-) Este kilenc körül alszik, éjjel egyszer kel, majd hajnalban enni, de általában alszunk is vissza.
7-8 között kelünk.Este fél 8 körül alszik el, de volt olyan is, hogy csak 10-kor.Napközben 3x45-60 percet szunyál.
fél 6 körül ébred, éjszaka viszonylag jól alszik, 7 körül alszik vissza kb 1 órácskát

Van vkinek ötlete, hogy miért ébredhet reggelente mostanában nagyon korán (5.45-6. 00 körül) 14 hónapos kisfiam? Elkezd "nyöszörögni", hallom, hogy próbálja magát visszaaltatni, de nem sikerül neki. Eddig 7, 30-ig aludt általában.

Az éjszakát átalussza, éjjel nem kell átmenni hozzá,semmi változás nincs az életében ami "kizökkenthette" volna.Visszaaltatni nem tudom,mert a jelenlétünkt?l csak felpörög,meg mindig egyedül alszik el az ? szobájában, nem kell altatni.Máskor is volt,hogy felébredt korán,de anélkül,hogy átmentünk volna hozzá,szépen visszaaludt.Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Rágófogai vannak már? Nálunk nagyon megszenvedte a fiam a kijövetelüket. Azóta minden ok.

Rágófogai vannak már? Nálunk nagyon megszenvedte a fiam a kijövetelüket. Azóta minden ok.
A kérdező hozzászólása: Nincs még neki.Egyenlõre csak 4 és "fél" fognál tartunk :) Viszont ha a fogzás lenne a baj, akkor éjjel is felébredne, nem?
az én fiam is ennyi idõs, õ régóta (hónapok óta) ilyen korán kel. Ha a foga jönne észrevennéd, mert akkor nyûgös lenne, nem lenne étvágya sem.
MINTHA MAGUNKAT OLVASTAM VOLNA :O 13 hónapos és ugyan ez megy bár most az utóbbi 2 napban éjjel is felkelt a foga maiatt de amúgy....nem tudom nálunk is fél 6-6 körül felkel.... de én sem megyek ringatni, cumisüveg és jobb esetben azonnal visszaalszik, ha nem akkor meg fél 8 várok türelemmel és beájul:) persez közbe elmolyol magába, dumál, de nem kapcsolaok villanyt sem és csöndbe vagyok általában bejön amúgy mikor fekszik este? nekünk 7 kor
Szia! Nálunk ugyanez van, most 1 éves a fiam. Lehet, hogy mozgásfejlõdési ugrás. Nem tanult sok új dolgot mostanában a babád? Az enyém igen, és szerintem ez is egy lehetséges ok, õ mindig hamar kel ha új dolgokat tanul elõtte.
A kérdező hozzászólása: Igen, õ is 7-kor szokott este elaludni, sõt van, hogy még egy picit hamarabb is, mert addigra már iszonyat fáradt. Új dolgok?Hát egy pár napja az az új hobbija, hogy minden szónak az elsõ szótagját mondja és ettõl nagyon boldog :) Nem tudom, hogy ettõl ébred-e fel, de így, hogy már "beszél" a maga kis nyelvén, sokkal nehezebb reggel hallgatni, mikor "kiabál" a szobájából, hogy "Nyenye" (=anya) Na mindegy, várunk türelemmel, hátha visszatér majd a 7, 30-as keléshez, mást úgysem tehetek :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!