Találatok a következő kifejezésre: 6 hetesen nem (754 db)

Utrahangon 6 hetesen nem lattak a babam csak a petezsakot?

a dokim rogton mutetre irt ki,azt mondta felszivodott a terhesseg.Kicsit aggodok nem kellet volna elmennem masik orvoshoz megnezetni magam hatha tevedett,hiszen meg csak 6 hetes voltam hatha 1-2 het mulva latta volna,annyi ilyet hallani ugye,de nem tettem nem mentem ,masik orvoshoz es 2 nap mulva megmutott,azota is lelkiismeret furdalasom van!

Legjobb válasz: Szia! nagyon sajnálom ami veled történt de én még ilyet nem hallottam hogy 6 hetesen már meg is mûtenek! Mivan ha késõbb fogant pár nappal?? Én tavaly 11 hetesen vetéltem el nem voltak tünetek csak egyszerûen az uh-n már nem volt szivhang. Még ennek ellenére is 5 nsp mulva mûtöttek! Most 6 hetesen mentem én is dokihoz(legalábbis én ugy számoltam hogy annyi vagyok.) Nem volt még csak petezsák és ez volt a papiromon embrióárnyék még nem látható. Az uh szerint csak 5 hetes 4 napos voltam tehát 3 nappal fiatalabb. Visszahivott 2 hét mulva hogy nézzük meg mert addigra mindennek bekell indulni. Addigra már 13mm volt a baba és volt szivhang. Most vagyunk 22 hetesek. Lehet hogy nálad tutira tudta a doki hogy nem lesz terhesség de én akkor is felháboritónak tartom hogy nem várt még egy hetet legalább. Nagyon sajnállak és kivánom hogy te is hamar babás légy ujra. Nekem 2 hónap mulva sikerült:-) Legyen igy nálad is!

Szia! nagyon sajnálom ami veled történt de én még ilyet nem hallottam hogy 6 hetesen már meg is mûtenek! Mivan ha késõbb fogant pár nappal?? Én tavaly 11 hetesen vetéltem el nem voltak tünetek csak egyszerûen az uh-n már nem volt szivhang. Még ennek ellenére is 5 nsp mulva mûtöttek! Most 6 hetesen mentem én is dokihoz(legalábbis én ugy számoltam hogy annyi vagyok.) Nem volt még csak petezsák és ez volt a papiromon embrióárnyék még nem látható. Az uh szerint csak 5 hetes 4 napos voltam tehát 3 nappal fiatalabb. Visszahivott 2 hét mulva hogy nézzük meg mert addigra mindennek bekell indulni. Addigra már 13mm volt a baba és volt szivhang. Most vagyunk 22 hetesek. Lehet hogy nálad tutira tudta a doki hogy nem lesz terhesség de én akkor is felháboritónak tartom hogy nem várt még egy hetet legalább. Nagyon sajnállak és kivánom hogy te is hamar babás légy ujra. Nekem 2 hónap mulva sikerült:-) Legyen igy nálad is!
Ekkor már nemhogy a babát, de a szívét is látni kell. Kisbabád úgy döntött még várat egy picit magára, de lehet, hogy nem is sokat, és hamarosan ismét beköltözik. Kitartás!
szerintem nem tévedet a dokid ebben a tehességi hétben már van szívhangja a picinek, igy nem nem nagy esélye van hogy nem veszi észre. Ne legyen lelkiismeret furdalásod. Sajnálom hogy ez történt, átérzem a fájdalmad. sok erõt
Nos én is 6 hetesen voltam dokinál és nekem SEM volt szívhang csak egy petezsák lakott ott... De engem nyugtatott a doki hogy biztos kisebb... Attól függ milyen uh volt.. nekem hasi volt azon még nem látta lehet az volt a gond.. Ha hüvelyin nem látta akkor bizony már gond. Mindenesetre én kikértem volna más tanácsát de ezen már kár rágódni. Sajnálom és sok sikert neked a továbbiakban.

Ez a méret kicsi 6 hetesen nem?

ma voltam dokinál,elvileg 6 hetes vagyok,de a crl:2,8mm.

Legjobb válasz: 6+0 hetesen tökéletes méret. nekem 5+6 hetesen volt pont ekkora. ez csak 1 nap eltérés, minden rendben lesz vele, ne aggódj. azért olvasol valószínû különbözõ adatokat, mert itt pár nap alatt is rohamos fejlõdésen mennek keresztül a babák. ami most 3mm, az két-három nap múlva már a duplája

Nincs rosszabb az aggódásnál. A természet bölcsebb, mint bárki: ha nem stimmelnek a dolgok, dönt. Nem úgy, mint az emberek, akik küszködnek, beavatkoznak. Nyugalom, kevés mozgás, sok evés, szeretet...
17:22-es vagyok. írj privit, mert én nem tudok neked. Hát nem csak amiatt aggódok... Vérezgetek is, de nem csinálnak semmit. Bõvebben majd priviben inkább.
Szia! Én ugyan hat hetesen nem voltam uh-n, de 5+4 hetesen igen, akkor 3mm-es szikhólyag volt csak a 7mm-es petezsákban..:D(1 nappal volt kisebb a baba, mint kellett volna) Tegnap voltam 7+4 hetes, ismét uh, CRL: 11, 5 mm, dobogó szívecske, jó szívmûködés:D:D:D:D ja és behozta a lemaradását, korának megfelelõ lett:D Szóval szerintem ne aggódj!;)
6+0 hetesen tökéletes méret. nekem 5+6 hetesen volt pont ekkora. ez csak 1 nap eltérés, minden rendben lesz vele, ne aggódj. azért olvasol valószínû különbözõ adatokat, mert itt pár nap alatt is rohamos fejlõdésen mennek keresztül a babák. ami most 3mm, az két-három nap múlva már a duplája
A kérdező hozzászólása: 17:22-es!!! Ugye nem a kérdés miatt kezdtél el aggódni???Mindenki azt mondja, h ilyen pici korban még nem lényeges, majd behozza a lemaradást!!Azt írják, az már jó, h dobog a szívecskéje!:-)nagy baj nem lehet!:-))Kíváncsi leszek, mekkora lesz a köv vizsgálaton a picid!!Majd írd meg légyszi!:-))
Ezek a mérések nem igazán pontosak, fõleg ilyen korai kis terhességben.Emiatt ne aggódjatok! :)
Nekem 6+2 nél volt 2, 5 mm, de nem aggódtam rajta, mert a doki nem mondta, hogy rossz lenne. de most már aggódok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, remélem így van és nem lesz semmi baj..
Megint én vagyok, a terhesség hetes nagyságát úgy számítsd, hogy az utolsó menstruáció elsõ napja a terhesség "elsõ" napja, onnan számított 40 hét a szülés kiírása.
HÁT PERSZE !!! mert a CRl csak az ülõmagasság ebben a buksija és a lábai nincsennek benne úgy egyébként 5 mm a teljes hossz. még tanulsz majd latinul a terhesség végére ez csak fogalom hiány volt.
A szívhang csak hatodik hét után hallszik!

Kinek mennyi ideig tartott terhessége elején a hasfájás /menstruációs jellegû/? Nekem már 2-3 hete fájdogál, most vagyok 6 hetes. Nem folyamatos, néha egyáltalán nem fáj, de van hogy nap végére már kicsit erõsödik.

Legjobb válasz: én is 6 hetes vagyok, nekem kb amikor meg kellett volna jönnie, akkor görcsölt kb 5-6 napig, azt hittem meg fog jönni, de pozitív volt a teszt, aztán most már nem fáj, csak elég ritkán.

én is 6 hetes vagyok, nekem kb amikor meg kellett volna jönnie, akkor görcsölt kb 5-6 napig, azt hittem meg fog jönni, de pozitív volt a teszt, aztán most már nem fáj, csak elég ritkán.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Azt olvastam, hogy természetes, de azért kicsit mindig aggódok.
Azt mondják a 2-3. hónapig normális, úgyhogy szerintem ne aggódj.
Nyugi, ez teljesen normális! Majd azért is fogsz aggódni, hogy miért múlt el:-)) Nekem kb. 14-15. hétig tartott, de lehet 17. Hidd el semmi baj, 5, 5 hónapos lányka lett:-)
A 20. hétig mindennapos volt, de én végig nagyon sokat görcsöltem, keményedtem. Nem volt gond, nyílni csak a 35. héten kezdtem.

6 hetesen nem látni az embriót (16mm petezsák, szikhólyag), mennyire nagy gond?

2 hét múlva kell visszamennem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 6 hetesen csak a petezsák látszódott,ez normális. Akkor azt mondta a doki menjek vissza 2 hét múlva és megnézzük van-e benne élet...addigra kell hogy látszódjon a baba is:) 23 hetes kismama

Szia! Nekem 6 hetesen csak a petezsák látszódott, ez normális. Akkor azt mondta a doki menjek vissza 2 hét múlva és megnézzük van-e benne élet...addigra kell hogy látszódjon a baba is:) 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Jajj, nagyon köszi, akkor még reménykedem.
Én hallottam olyat is hogy még 8 hetesen sem láttak semmit a petezsákba, javasolták a kaparást, de a kismama kitartó volt-nem engedte és tényleg igaza lett, baba volt benne!!
Nyugodj meg! Én is 5+4 hetesen voltam elõször dokinál, és nekem sem volt csak az üres petezsák. Tegnap voltam uh-on 7+5 hetesen és már láttam illetve a szívhangját is hallottam a picinek! Nyugi, biztos minden rendben lesz és két hét múlva neked is látni majd! Csak ne idegeskedj, mert azzal árthatsz a picinek!
Én pont 7 hetesen voltam, akkor is még csak petezsák volt látható annyi különbséggel, h pulzált a szíve, egy szóval: VAN REMÉNY:)

Kapok lehet egy westie kiskutyát úgy 6 hetesen. Nem túl kicsi ez még? Nem lesz semmi probléma hogy ilyenkor már ellesz válaszva az anyukájától?

Legjobb válasz: szia, arra kérlek, hogy semmi esetre se hozd el 8 hetes kora elõtt. addig minimum a mamája kellett kell maradnia!

Én nem írtam hogy találkoztak hasonló korú kutyával kivéve a testvérei de ezt is már irtam! Mi akkor engedtük oda amikor az orvos azt mondta! Nem vagyok önjelölt okoskodó se tenyésztõ csak van egy kutyám és ezért osztottam meg a tapasztalatomat. Itt a lakótelepen több ilyen pici kutyust láttam már akik szépen felnõttek egészségesek. Akkor se értem miért kellett éngem kritizálni!
Nem igaz, mert 6 hetesen kell elõször oltatni. Azután 8, 10, 12 hetesen és végül 14 hetesen a veszettség elleni. Közben meg 4 hetes korától 2 hetente féregteleníteni. Szóval ha 6 hetesen elhozzátok, akkor kapásból hívjatok hozzá állatorvost aki megvizsgálja és elkezdi az oltási programot! Ne várjátok meg, hogy valami tünete legyen! Egy ismerõsöm is vett olcsó, 30.000 forintos westit. 2 évesen temették el, miután kb. kétszázezret költöttek orvosra. A következõ westit már csak 20.000-ért vették, mert "azóta lejjebb ment az ára". Kiváncsi leszek, meddig bírja az a kutya. :(
Az orvos felül bírálásáról még mindig nem írtál hogy van ez? A betegséget ha leviszed ha nem akkor is elkapja ha járvány vagy bármi nyavaja van a cipõvel a ruháddal mindennel felviheted. Ezt nem én találtam ki! JELZEM MÉG 1x HOGY NEM JAVASOLTAM HOGY HOZZA EL CSAK HOGY MIT KELL ILYEN KOR.... ha ezt nem bírjátok megérteni akkor sajnálom. Viszont nem értem hogy mért mindig ugyan azt hajtod? Nem látod hogy miket írok? Nem érted vagy mi? Nem tudod megérteni? Az egyet értés az számodra nemet jelent?! Nézd meg a válaszaidat mindig ugyan az és kicsit olyan mintha magamba beszélnék mert te nem konkrétan nekem címzed. Így gyakorlatilag hasztalan ezt folytatni.
szia, arra kérlek, hogy semmi esetre se hozd el 8 hetes kora elõtt. addig minimum a mamája kellett kell maradnia!
szerintem inkább 8 hetes kortól lehet.kicsinek kicsi de ha 6 hetesen kapod meg nem lesz nagy baja:) csak nagyon vigyázz rá
Nézd, arra bíztatod a kérdezõt, hozza el nyugodtan a pici kutyababát és lehet gond nélkül pici korban is sétáltatni, mert láttál ilyet. Mindkét tanács hibás és a csak a szerencsén múlik, hogy nincs nagyobb baj. Ezért kritizállak.
A megoldás az, hogy nem viszi szabadba, amig pici. Igaz, takarítani többet kell, de minden kölyök után kell, sõt embergyerek után is. Ez természetes. Az meg, hogy mindig ugyanoda viszi, nem biztonságos, mert oda mindig más kutya is mehet. Nem is értem, hogy nem gondol ilyenre az ember. Az meg, hogy mikorra lesz szobatiszta változó úgy kutyakölyöknél, mint embergyereknél. Mindkettõ alapból szobatiszta, úgyhogy csak elrontani lehet, ha másként van. Mondom én a megoldást, csak nem tetszik. Ezért inkább te az ember kényelmi szempontjai felé hajlasz és nem a kutya igényei felé. Lehet így is, csak annak rendszerint a kutya látja kárát.
Igen de te nem a megoldást keresed hanem csak egyet hajtasz hogy így rossz úgy rossz nem jó! Az adott helyzetet kell megoldani. Egyébként ha az orvos jónak látja akkor kell levinni vagy kutyák közzé. Mivel nekünk is mondta, hogy egy adott helyre lelehet vinni, de mindig ugyan oda! Látod mindig van másik megoldás! Ez is jó az is. Jelzem az enyém már 3, 5-4 hónaposan szobatiszta volt.
Igen, olyan lehet, hogy nem õ választ, hanem megment egy pici kutyát. De attól még az oltások befejezéséig és amíg meg nem erõsödik, nem viszi ki szabadba. Ez már rajta áll. Az, hogy hogyan tartja ha már hozzá kerül, az õ felelõssége. És nem azt kell nézni, hogy más mit csinál rosszul...
Így van igazad van! De ha valaki olyan helyzetbe kerül pl. hogy kap egy kiskutyát akkor már megváltozik a helyzet és olyankor "B" variáció következik! Nem az "A" ami a helyes út lett volna (amirõl te is beszélsz és én is tudom) de mivel letértek az ösvényrõl így mások a szabályok. Ezt nem figyelmen kívül hagyni!
Ismétlem: aki nem tudja felelõsen tartani a kutyát, aki nem veszi figyelembe az igényeit, az ne tartson. Ezzel sok bajnak lehet elejét venni.
Én ezzel tisztába vagyok! Sok mindenben egyet is érte. Amiket leírsz nekem nem mondasz újat ezeket már rég tudtam. Nem én álltam veled szembe hanem te én csak reagáltam rá. Viszont te nem látod a másik oldalt és megoldás helyett az írod/tanácsolod hogyan kellett volna ami persze helyes de nem megoldás! Ha a tenyésztõk lennének csak nem sok kutya lenne. Mint mondtam nem mindenki tudja megfizetni! Aki egyszerûen kutyát szeretne!? Na most már tényleg mentem...
Én nagyon jól tudom hogy nem helyes de mindig vannak ilyen körülmények. Mint mondtam hogy tapasztalat! Ha te nem lakótelepen laksz akkor mit se tudsz ezekrõl! Egyébkén mikor mi csináltuk az oltásprogramját kerek perec megmondta az orvos hogy nincs járvány! És azokkal a kutyákkal mi van akiket kiraktak az utcára? Azok hülyék lesznek!? Én már találtam ilyet! Mikor felnõttek és találkoztam velük értelmes kutyák lettek belõlük. Ha megfelelõen bánnak a kutyával akkor nem lesz idióta. Erre írtam hogy "nem mindegy honnan indulsz." Elõnybõl vagy hátrányból. Mivel nekem sincs 100e ft egy tökéletes agyontenyésztett kutyára! Úgyhogy maradt az ilyen, akik így adják és, vagy elhozod, vagy viszi más! Sajnos az életbe mindig vannak ilyen rossz kürülmények. Ezt felesleges folytatni... Inkább leviszem a kutyámat frizbizni! :) pá
Te viszont mindent felülbírálsz hogy az a helyes amit te írsz! Én viszont Igazat adok neked viszont tudomásul veszem a másik oldalt. És ezt kell megérteni meg azt amit írok. Az orvost is felülbírálod amit nem is értek miért?!%"+ Ha 1x ezt mondta!!! Hidd el én körbejártam és átéltem az egészet. Feltételezem te nem így tapasztalatod nincs ezen a területen. Minél jobban félsz valamitõl annál jobban bevonzod. Ezért vannak papírkutyák mert mindentõl féltik az emberek.
Jó éjszakát! Végezetül nem vagyok rossz kutyatartó ha pedig te máshogy gondolod akkor tévedsz! Ne ítélkezz más felett mert sosem tudhatod milyenek a körülményei fõleg ha nem is ismered!
Amit jól is teszel mert jókat mondasz(amit én is tudok). Én így jártam hogy hamar hozzám került ezért írtam tapasztalatokat errõl meg még tudnék is. Ennek ellenére nem lett együgyü kutyám. Többet foglalkoztam vele. Most mért olyan nehéz ezt elfogadni. Nem ellened vagyok.
Tégy ahogy akarsz, javasolj amit akarsz. Én is azt teszem.
Ja és még 1x mondom ne nevezz felelõtlennek mint mondtam nem ismersz így ne alkoss véleményt! Nem a tiéd az etalon és nem is az enyém!
eltûnt a kérdezõ!csak két kommentelõ vitatkozik, de feleslegesen, oncognitonak adok igazat.KÉRDEZÕ!!! ne hozd el a kicsit 8 hetes kora elõtt, és kezdjétek el az oltási programot.ez nem plüssjáték, hanem hús vér élõlény!nem csak a szeretgetésbõl áll egy kutya tartása.
Nézd, egy pici kutya nem csak olyan betegségnek van kitéve, ami ellen az oltás véd. Megfelelõ korban viszi csak többi kutya közé a felelõs gazda. De ágálj csak ellene, az a te dolgod. Viszont én mindig válaszolni fogok, hogy lássák, más vélemény is van, másként is viszonyul a dolgokhoz a felelõs gazdi.
Figyelj, én arra reagáltam, hogy adtam a tanácsot és kritizálásnak lett véve és el lett utasítva. Ennyi.
"Kár, hogy sok ilyen felelõtlen kutyatartó van... :-/" Tehát akkor ki kezdte és ki kritizálta a másikat! Nem egymást kelleni kritizálni. Tanácsokat adni. Viszont te meg vagy gyõzõdve arról hogy a sajátod a "jó tanács" ami jó is csak nem ebben a helyzetben. Ha meg tudod megérteni hogy az orvos tanácsára..... akkor sajnálom. Majd a kérdezõ nyilván a saját orvosától fogja megtudni ahogy én is! Ez egyébként ez már rég nem errõl szól. Igaz?! Felesleges folytatni mert úgyse reagálod amiket írtam többször is. Legyen neked igazad amiben tényleg van látod én legalább elismerem de te...?! Úgyhogy okosabb enged.....
Nem ítélkezem, hanem elmondom a véleményem. Mindenki azt kezd vele, amit akar. Akinek nem kell a jó tanács, az ne éljen vele. Akit sért, az forduljon el. De ettõl a véleményt még nem fogja senki belém szorítani.
A kérdező hozzászólása: nem kell veszekedni! eldöntöttem sokan segíettek benne ézrt köszönöm 9 hetesen viszem el a kutyát meg lett beszélve!!!!!! köszi mindenkinek sziasztok:D
Te magad írtad, hogy minden nap találkoztatok hasonló koru kutyával. Egyébként ha nem kell a jótanács, a tapasztalat, nem kötelezõ elfogadni. Több mint húsz éve kutyázom aktívan, de ha nem kell, nem osztom többet az észt neked, hidd el.
Mindegy, hogy ki fizeti a kutya oltását, akkor is el kell kezdeni az oltási programot 6 hetesen, a féregtelenítést meg 4 hetesen. Ettõl még nem szükséges idõ elõtt (8 hetes kora elõtt) elválasztani az anyjától! Odaadod a pénzt az ismerõsõdnek és õ beoltatja. Azután majd 8 hetes kora után elhozod. Így õ sem költ rá, ha nem akar, de neked sem kerül többe, mintha korábban elhoznád.
Nagyon rossz két-, de inkább három hónapos kora elõtt elválasztani az anyjától. Sok mindent nem fog megtanulni, sok gondod lesz vele. Gondolom, hamar rá is fogsz unni és továbbadod. De egy problémás kutya ugyan kinek kell? Már elõre látom a kiskutya jövõjét. Lelketlen és felelõtlen tenyésztõtõl lelketlen és felelõtlen tulajdonoshoz kerül. Nagyon kívánom neki, hogy végül egy igazi gazdihoz kerüljön szegényke... :-/
Sztem erre a kérdésre felesleges válaszolni, mert a kérdezõ már eldöntötte, hogy oltatlan, kutyát vesz szaporítótól. Kár pazarolni rá a szót. Sok sikert a kutyához.
A kérdező hozzászólása: Ha megkapja az oltásokat nem lesz semmi baja!én ismerem õt szval semmi baja nincs a kutyusnak normálisan belesz oltatva és féregtelenítve és akkor semmi baja ne mondj hülyeséget hisz beéesz oltatva azért nem oltatja be mert tudja h én befogom oltatni és nem lesz semmi baj meg ha nem muszály költenie akkr minek költsön nem lehet mindneki olyan gazdag mint egyesek!háth..lehet volt vmi baja a 2 éves kutyusnak sajnálom de én mindnet megteszek h egésszéges maradjon éssemmi baja ne legyen!ne mondj hülyeséget utolsó válaszolóó és az elõttieknek mégegyszer köszönöm:D
A kérdező hozzászólása: Háth..én baráton keresztül kapom szval nekem ingyenes:) nem is venném meg 100000-200000 forintért:S igen tom hobbi kutyára ez nem sok.. de ha baráton keresztül ingyen is megtom kapni úgy szerencsésebb:D Azért adnák ide 6 hetesen mert 8-9 hetesen kell õket beoltani..és akinek kölyke született az nem akarja fizetni azokat..és így 6 hetesen adja el illetve ajándékozza el a kiskutyust..megnyugtattatok azzal a válasszal h nem lesz "semmi baja csak vigyázzak rá" nagyon-nagyon vigyázni fogok rá:Pabba biztos lehet mindenki:) köszönöm a válaszokat mindenkinek:D
gratulálok a "tenyésztõnek"!!!
mi is 6 hetesen hoztuk el tenyésztõtõl...most 2 éves és tnemény kutyus. mi baja? semmi.
tök mindegy, nem lesz más választása
Bármennyire igazad van, azért én valamit kétlek. Az a szaporító, aki ennyi idõs korban ad kölyköt az anyja mellõl - bizonyára nincs jól ellátva. Az oltáson kívül még ezer és egy dologra kell figyelni és költeni. Szegény kutyusok, csak azért születtek, hogy a szaporítónak legyen mielõbb pénze... :-(
Problémás kölyökkutya lesz, remélhetõleg csak ennyi bajod lesz vele. Nem fog tudni rendesen játszani, és ne lepõdj meg, ha véresre harapja a kezed. Játékból fogja csinálni, mert nem tudja majd, hogy neked ez fáj. Ezt az anyja mellett tanulná meg 7-8-9 hetes korban.
Nem a szerencse mûve! Még 2testvére is így került szeretõ gazdikhoz! Amúgy nem tudom honnan szedted hogy 4hetesen kutyák közzé engedtem (kivéve a testvérei). Megkapta az elsõ 2oltását és utána jártunk le vele de akkor se kutyák közzé! Ja és nem vagyok felelõtlen honnan tudod ha nem találkoztál tapasztaltad hogy milyen vagyok?! Én is úgy szeretem az enyémet ahogy te a tiédet. Nem kell a másikat kritizálni mert nem úgy csinálja ahogy te!
Kedves elõzõ, ha életben maradt és egészséges a kutyusod, az a szerencse mûve. Egy ilyen pici kutya nem csak akkor kaphat el betegséget, ha találkozik más beteg kutyával, hanem akkor is, ha beleszagol annak ürülékébe, vagy bármibe a földön. Kár, hogy sok ilyen felelõtlen kutyatartó van... :-/
Az elõzõ vagyok! Azt még hozzá fûzném hogy azt szokták mondani minél hamarabb kerül hozzád annál jobban fog ragaszkodni. Ja és minap találkoztunk séta közben egy 7-8 hetes Westivel semmi gond nem volt. Sok kutyushoz kell odaengedni hogy ismerkedjenek persze ha megvannak az oltásai!
Sosem értettem -- ha mindenki tisztában van azzal, hogy a kutya jó ha három hónapos koráig az anyja mellett van, miért választják el korábban? Miért nem hiszik el, hogy vannak dolgok, amiket a legjobb és legtapasztaltabb neveléssel sem lehet pótolni? Gondolom, keveset foglalkoznak a kutyával, ezért nem zavaró a sok hátrány. Csak az a fontos, az embernek mi kényelmes, a kutya meg majd alkalmazkodjon, ha tud. Ha nem, akkor tovább lesz passzolva. Ez van.
Nem kell megijedni nem lesz semmi baja! A miénket 4hetesen kaptuk! Bár az a szomszédból volt és mindennap talizott a tesóival. A harapdálást sikerült egyhamar leszoktatni. Volt már 2 német juhászunk is azok is 6-7hetesen már nálunk voltak. Ha fellapozod a hirdetéseket találsz ilyet is olyat is. Nyilván az a legjobb minél késõbb mert szocializálódik. Ha rendesen tenyésztõtõl veszed és kiperkálod az 50e-150e akkor kb. 3hónaposon hozod ha nem tenyésztõtõl akkor 6-8hetesen. Fontos hogy olyan lesz a kutya amilyenek neveled! Csak az a kérdés honnan indulsz...
Fizesd ki a 2 oltást+féreghajtást (6 hetes, 8 hetes) a "tenyésztõnek" és utánna hozd el. Mindenki jobban jár, leginkább a kiskutya ... az a 2 hét nagyon fontos szocializációs idõszak ... akkor tanulja meg hogy viselkedjen más kutyákkal .. enélkül egy elég idegbeteg, antiszoc. kutyád lehet. Plusz joval kisebb az esélye hogy nem marad meg a kiskutya .. 2 oltással már picit védett lesz.
szerintem se hozd el 8 hetes kora elõtt, jobb ha addig a mamája mellett nevelõdik.amúgy nekem is az jutott eszembe, hogy ha "nem adnél ki" 10-20ezer ft-ot egy kutyára, hogyan fogod késõbb ellátni?oltások, felszerelések, prémium kölyöktápok(azok sem olcsók), valamint ha neadjisten beteg lesz, el kell vinni orvoshoz is.pl.a westiknek szokott lenni ételallergiája, ilyenkor speciális tápot kell hogy kapjon, aminek kilónkénti ára 1200-1600 ft.mindenesetre az anyagiakat félretéve csak 8 hetesen hozd el leghamarabb, nem fogsz lemaradni semmirõl.
Azért az immunrendszerének sem mindegy, hogy mennyi ideig tud szopni. Lelketlenség egy ilyen kutyababát ilyen hamar elválasztani.
6 hetes kortól lehet elvinni a kutyákat általában.

"sima" szülés után mennyi időre rá ültetek be egy kád meleg vízbe? Már annyira vágyom rá, 9 hónapja nem fürödtem, de még nem voltam 6 hetesen. Nem vérzek már, semmi bajom. Varratok kiestek.

Legjobb válasz: Én is nagy fürdõs vagyok! Szerintem mosd ki alaposan a kádat és langyos vízben -hajrá! Tudjuk, hogy meg kellene várni a 6 hetet, de élmény a fürdés, fõleg mikor folyik rajtad a tej, az izzadság, a babapisi...

Én is nagy fürdõs vagyok! Szerintem mosd ki alaposan a kádat és langyos vízben -hajrá! Tudjuk, hogy meg kellene várni a 6 hetet, de élmény a fürdés, fõleg mikor folyik rajtad a tej, az izzadság, a babapisi...
Szia! Én kivártam a 6 hetet, viszont a 6 hetes vizságlat után este már fürödtem. Mondjuk én végig a 9 hónap alatt is minden nap fürödtem langyos vízben (nem melegben), rövid ideig.
Ha mar nincs semmi gond, ahogy irod is.HAJRAA:) jo furcsit

6 hetesen nem kicsi a pocaklakóm: CRL 4mm?

Legjobb válasz: Nem de itt megtudod nézni: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator&PHPSE.. Boldog babavárást!! 32 hetes kismama

Nem de itt megtudod nézni: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator&PHPSE.. Boldog babavárást!! 32 hetes kismama
Nem kicsi, én 7 hetesen voltam elõször, akkor volt 8mm.Kb naponta 1 mm-t nõdögél a bébi.Szerintem elég nagyok vagytok:)
Nem, nekem 6 hetesen 3.5 mm volt.Boldog babavárást!

Egy 6 hetes német juhászkutyának naponta hányszor kell enni adni?

Tegnap vettük a 6 hetes német juhászkutyánkat.Ott azt mondták hogy csak 2× szabad neki enni adni (naponta) mert valami betegsége lesz. Ez igaz?

Legjobb válasz: Nem szabadott volna ilyen korán elválasztani az anyjától, ezt jelenleg már törvény is tiltja. Ebbõl következik, hogy hozzá nem értõ szaporítótól vetted a kutyát, aki nem ért a kutyához, csak a pénz miatt csinálja az egészet. Ideális lenne a napi 3-4x történõ etetés.

Nem szabadott volna ilyen korán elválasztani az anyjától, ezt jelenleg már törvény is tiltja. Ebbõl következik, hogy hozzá nem értõ szaporítótól vetted a kutyát, aki nem ért a kutyához, csak a pénz miatt csinálja az egészet. Ideális lenne a napi 3-4x történõ etetés.
Nem igaz! Ilyen korban még legalább 4x enni kell adni neki. Minõségi kölyök táppal etesd, amit áztass be neki, pl Brit Premiun Large. Kerûld a Chappy, Darling, Pedigree tipusú kajákat 0 tápérték, rengeteg szinezék és ízfokozó. Tejet se adj neki, meghajthatja. Persze az ideális az lenne ha még legalább 2 hétig az anyjánál maradt volna.
Neki még legalább 2 hetet az anyja mellett kellett volna lennie...ez sokkal nagyobb probléma, mint az, hogy 2x, vagy 3x eszik... Egyébként 3x egyen, nem lesz semmi baja.
Úgy érted nem szoptatta? Nem amiatt fontos a 8 hetet kivárni, hanem azért, mert az anyja ezekben a hetekben tanította volna meg neki azokat a dolgokat, amik Neked (valószínûleg) sokkal nehezebben fognak menni. Korán elválasztott kutyáknál pl. gyakori, hogy bár játékból, de nagyon erõsen harapnak. Az anyja ezt gyorsan megtanította volna neki, Tõled valószínûleg játéknak fogja venni, és hosszú hetekbe fog telni, amíg megtanulja, hogy hol a határ. Persze nem biztos, hogy ilyen lesz, de nagy rá az esély.
Ez a szomorú, hogy le volt választva róla. Immunálisan így sokkal gyengébb lesz a kutya, ezáltal betegségekre hajlamosabb + az anyai szocializáció is jelentõsen kimaradt.
Gyakorlatilag le lehet választani 6 hetesen, DE nem szabad, és egy lelkiismeretes ember nem tette volna. Igazat adok az elõttem 2-vel szólónak hogy sok bajod lesz még belõle, mert ilyenkor tanítja meg az anyja az alapvetõ viselkedési formára. Akkor kezdtek volna játszani a testvéreivel is, és õk egymást tanították volna arra hogy mennyire szabad erõsen harapnia...
Remélem, hogy csak egy undorító poén ez egy morbid embertõl, Csilluska! És nem igaz, hogy kidobtátok a 8 hetes labi kölyköt, mert se értelmi, se se érzelmi intelligenciátok nem volt hozzá!
en csak egy nap egyszer adok neki enni
szegeny labrador :(
A kérdező hozzászólása: Nem dobtuk ki és nem csináltunk vele semmit, hanem elajándékoztuk egy vadásznak mivel a labrador vizslával volt keverve.És ezek nem kamu kérdések nem hazudok csak elõször volt/van kutyám és nagyon aggódok érte. :(
Csilluka, másshol, és mással szórakozz.
Ja, hogy Balogh Csilla unatkozik és itt hazudozik össze-vissza? Akkor nem koptatom potyára a gombokat :D
Legalább "ocsó" volt? Látom legalább 2 percet se tudtál utána olvasni a kutyatartásnak mielõtt vettél 1-et.
A kérdező hozzászólása: ?????
A kérdező hozzászólása: lenne még egy kérdésem:szerintetek a német juhászkutya való kicsi gyerekek mellé.(4 éves)
A kérdező hozzászólása: (De amúgy már le volt választva az anyjától)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!
Ja persze.

6 Hetes Német juhász kislányt hogyan tudnék tanítani?

A nevére szeretném először,és ha ez már megy akkor a marad és az ül parancsra. Nincs klikkerem, ez nagyon muszáj? Leírnátok hogy hogyan tudom ezekre megtanítani?

Legjobb válasz: Híváskor azt szót mondd ami az õ neve. Egyenlõre õt még szoktatni kell és nem képezni. Szoktatni a környezethez, a falkához, vagyis a családtagokhoz, szagokhoz, hangokhoz, fényekhez. Egyenlõre a többi dologgal ne foglalkozz, had viselkedjen kölyökként élje át a kölyökkorát mindenféle egzecírozás nélkül.

Híváskor azt szót mondd ami az õ neve. Egyenlõre õt még szoktatni kell és nem képezni. Szoktatni a környezethez, a falkához, vagyis a családtagokhoz, szagokhoz, hangokhoz, fényekhez. Egyenlõre a többi dologgal ne foglalkozz, had viselkedjen kölyökként élje át a kölyökkorát mindenféle egzecírozás nélkül.
Úgy látom beindúlt a moderálás. Kérdezõ a kutyusod nagyon kicsi, valóban az anyjánál lenne a helye. Amit most taníthatsz neki az annyi hogy odamenjen hozzád ha hívod. Ha lerakod az ételt ne ugorjon rá rögtön, csak ha engeded. Hogy a kezedbõl finoman vegyes el az ételt. Egyébként az ûlt a legkönnyebb megtanítani egy kölyöknek. Odahívod magadhoz kezedbe egy jutifalat, amikor ida megy megmutatod neki, és a feje felé emeled. Autómatikusan le fog ûlni, akkor kimondod a szót, ûl és odaadod a falatot, ennyi.
Ha teheted olvasd el Jan Fennell kutyapszihológia cimû könyvét, és Cesar Millan Hogyan neveljünk tökéletes kutyát. Mindkettõ segíthet abban hogy kiegyensújozott nyugodt kutyust tudj nevelni a kicsibõl.
Ilyen korban még felejtsd el ezeket. Jó hogy már nem munkavizsgát akarsz neki másfél hónapos korára.Ez olyan, mintha egy bölcsist akarnál megtanítani a kvantumfizikára. Ebben a korban még az anyjával és a testvéreivel kell(ene) játékosan tanulni a szocializációt.Tedd össze a kezed, ha a kutyád felnõtt korára nem lesz szocilizálatlan, kezelheten vadállat.
Ezen válaszok alapján van egy olyan érzésem, idõvel kihal ez az oldal. Tudatosul a kérdezni akarókban, itt némely témában igen randa a válaszok hangneme. Nem tudom, a válaszadás pl egy szemtõl-szemben történõ kérdésnél is ilyen szinten menne-e? A saját véleményt le lehet írni minden, a kérdezõre irányuló leminõsítõ jelzõ beiktatása nélkül is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Itt talalsz videot ami segitsegedre lesz. Nem tanitani kell habem szocializalni h kesobb rendben legyen. Http://www.youtube.com/user/kutyadumavideo

Hogyan értessem meg vele, hogy 6 hetesen NEM hozhatjuk el a kutyát?

V?legényem napok óta ezen nyavalyog. Szombaton elmentünk megnézni a kutyusokat, hogy melyiket szeretnénk, 7 kutyából 2 fiú volt. Mi fiút akartunk, úgyhogy sok választásunk nem volt. De a kutyák még csak 2 hetesek, úgyhogy több mint 1 hónapunk van az elhozatalig. Erre ? kiakadt, hogy még várnia kell 4 hetet. Mondtam neki, hogy nem 4-et, hanem minimum 6-ot, mivel 8 hetes kora el?tt nem adja oda a kutyákat a tenyészt?. De mondtam neki, hogy 2 hetente megnézzük a kutyusokat, mennyit fejl?dtek és hogyan néznek ki, és hogy egyáltalán minden rendben van e. Erre szó szerint elkezdett hisztizni, mint egy óvodás, hogy ? addig nem tud várni, meg hogy adjunk több pénzt a tenyészt?nek, akkor tuti el?bb elhozhatjuk. Itt már egy kicsit felemeltem a hangom és még egyszer elmondtam neki, hogy NEM LEHET!!!! De nem érti meg. Már 2 napja azt hajtogatja, hogy ? nem bírja már, minél el?bb el akarja hozni. Mutattam neki oldalakat, ahol tenyészt?k leírják "mit/mikor/hogyan kell". Már ott tartok, hogy felhívom az állatorvosunkat, hogy beszéljen a fejével, hátha rá hallgat. Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Ha a tenyésztõ nem adja oda 8 hetesnél elõbb, akkor hiába hisztizik, úgysem hozhatja el. Ennyi. Érdekes értelmi színvonalon van a párod.

Ha a tenyésztõ nem adja oda 8 hetesnél elõbb, akkor hiába hisztizik, úgysem hozhatja el. Ennyi. Érdekes értelmi színvonalon van a párod.
Ez már rosszul kezdõdik. Lehet, hogy kezeltetni kellene a párodat. Ha már most ennyire szereti megfogja ölni a szeretetével vagy a kapcsolatotok fog rámenni. Egy normális felnõtt ember , de még egy gyermek is megérti, hogy 8 hetes korig a mamája mellet van a helye. A kiskutyának szopnia kell a mamájától ameddig csak lehet és a mamája tanítja meg dolgokra. Egy tenyésztõ bármennyi pénzt is ajánlanátok fel nem fogja odaadni elõbb a kiskutyát.
uhh nem irigykedek rád :S Akitõl nekem van kutyám õ 12 hetes kora elött nem ad kutyát.Az a pár hét már nem oszt nem szoroz.Töltse ki az idejét a párod és tájékozódjon, hogy hogyan kell nevelni, gondozni, beszerezheti a felszereléseket. Végsõ esetben ha nagyon hisztizne akkor 2 anyai pofon hátha úgy megérti, hogy a nem az nem :) )
ez nem normális viselkedés az biztos ha megérkezik a kutya lehet, hogy semmi más nem fogja érdekelni, vagy 2 nap után megunja mert bepiszkít
Mondjuk úgy. hogy ha nem akar egy dilis, antiszociális kutyát, akkor nem hozza el elõbb..
A tenyésztõnek kellene megmondani, hogy mikor lehet elhozni. Ha õ nem adja oda, akkor hisztizhet a küszöbön, akkor sem tudja elvinni. Szerintem õ beszéljen vele, ne te magyarázz neki. Sok boldogságot a kutyushoz!
Ha terhe leszel akkor majd megpróbálja lefizetni az orvost hogy szedje ki belõled 6 hónaposan a babát mert Õ nem bír tovább várni?? Röhejes.... :)
A kérdező hozzászólása: Ez lehet most furán fog hangzani, de alapvetõen türelmes ember. :D Nem ez lesz az elsõ kutyája, és nem olyan ember, aki pár nap vagy hét után eldobja a kutyáját, vagy megunja. Ebben biztos vagyok. Csak ez a dolog "elsõ látásra szerelem" volt az õ részérõl. Én is türelmetlenül várom, de kibírom azt a néhány hetet.
Hûû basszus, nem irigyellek. A tenyésztõvel még véletlenül se beszéljen, hogy több pénzt ad neki, buknátok a kiskutyát, ezt most borítékolom. Ha most ilyen türelmetlen, hisztérika a párod, mi lesz akkor, ha a kutyusra huszadszor is rá kell szólni valamiért. Bele se merek gondolni...
A kérdező hozzászólása: Nem normális? Ezt sajnos észrevettem. Komolyan úgy érzem magam 2 napja, mintha nem a menyasszonya, hanem az anyja lennék... A tenyésztõ már mondta neki, hogy nem adja, ezért találta ki, hogy adjunk neki több pénzt. De ismerem õt, úgy sem adná oda, én meg le se fizetném. Nem hiszem el komolyan. Örülök, hogy ennyire szereti már most a kutyát, de a 10 éves öcsém nem viselkedett így, amikor kutyát vettek anyámék. Röhej.
Üzenem a drága párodnak, hogy én 10 éve várok arra, hogy kutyám legyen!!!! Ne nyervogjon hanem várjon, a türelem kiskutyát terem! 23/L
Egy gyerek is megérti hogy várnia kell a kiskutyára. Nem hozhatjuk el 8 hetese koránál elõbb. Ha a tenyésztõ tényleg normális akkor nem fogja oda adni a kiskutyát 8 hetes koránál elõbb a párod akár, hogy könyörög is neki. Ha több pénzt ajánlatok akkor sem fogja oda adni. A tenyésztõ magyarázza el ezt neki akkor hátha jobban megérti, hogy még várnia kell amíg a kiskutya 8 hetes nem lesz!
Elõször is gondold át alaposan, hogy tényleg akarsz-e esküvõt. Nem közvetlenül a kérdésre a válasz, de az én párom is ilyen volt, nem tud semmire várni, minden azonnal kell amivel "szerelem elsõ látásra" érzése volt. Az összes pénzt amit csak keresett - és az nem volt kevés - ilyen dolgokra ment el. Aztán fél év, 1 év múlva adta el a szerelem autót, motort, mûszaki cikkeket féláron, mert jött új szerelem és neki azonnal az kellett. Reménytelen. :-(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!