Találatok a következő kifejezésre: 6 hetesen látható a pocakomba (2 db)

6 hetesen mi látható a pocakomba? Csak a petezsák?

Legjobb válasz: Hát elvileg már szívhang is. De ez változó. Üdv.22 hetes kismami

Hát elvileg már szívhang is. De ez változó. Üdv.22 hetes kismami
6. hét: Babánk elképesztõ ütemben fejlõdik, ekkor már 2-3 mm-es nagyságú. A szívcsõ már elkezdett pulzálni, 80-90-szer húzódik össze percenként. A pulzálás - amely jó ultrahang készülékkel már kimutatható - még a tizedik hétig frekvenciájában növekedni fog, 180-190 percenkénti értékig, majd fokozatosan csökken a megszületésig. Beindul a szikkeringés, amely a vérkeringés elõdje. Elindul az arc fejlõdése is, a fej oldalán két kopoltyúív látható. Az embrió teste már szinte teljesen kiegyenesedett, a velõcsõ elkezd zárulni. A hét végére záródik az elülsõ neuroporus, amelybõl majd az agyvelõ fejlõdik ki. 4-14 szelvényre (somita) tagolódik az embrió, ekkor már 3, 5-4 mm-es. A hét vége felé felismerhetõ a hasi görbülés.
Nekem már 6 hetesen pulzált a kis szíve és 5, 4mm volt. Már alíg várom a 12. heti ultrahangot:)
2 nap híján 6 hetesen nekem kb 6 mm -es petezsákot láttak, szívhangot még nem.Azt rá 1 hétre a szikhólyaggal együtt! De mindenkinél változó ez is !
Én is ebben a cipõben járok. Ma voltam dokinál és a köv. volt a diagnoózis: 18x10 mm, de sem YS, sem embryocsomónem látható. Missed ab. gynúja merül fel. Holnap kontroll UH. A továbbiak az eredménytõl függõen. Nagyon félek, de az itt és egy hasonló kérdésnél adott válaszok még egy kis reménysugarak a számomra. Elõszõr egyébként is méhenkívülinek hitték, mert nem találták. Csak azt nem értem miért nõ a petezsák, ha nincs benne semmi? Mindenkinek drukkolok! Drukkoljatok nekem is! Jó lenne, ha értesítenétek a fejleményekrõl!
én 5 hetes terhes vagyok elvileg de még orvosnál nem voltam azt mondták megkell várni 2 mensi kimaradását hát én meg csak várok és várok..leghamarabb 23 a körül mehetek orvoshoz (gondolom én..).

6 hetes terhesen mar van egy kis pocak, vagyis a meh megnagyobbodasa mar szabad szemmel is lathato?

Nekem ugy nez ki mintha jocskan be lennenek dagadva a petefeszkeim, es folotte pici pocak. Ez normalis?

Legjobb válasz: Mikor nálam kiderult hogy pocaklakót hordok a szívem alatt,annyira akartam ,hogy mindenki lássa, tudja azt ,hogy igen is babás vagyok,hogy kidullesztettem a pocimat ,47-kg voltam, aztán az anyukám azt mondta, hogy ne csináljam , mert elég groteszk látványt mutatok,így feladtam..Most a 25-hétben vagyok ,most ha akarnám sem lehetne még jobban kidulleszteni ,mert már szép formás pocim van...Amit te érzel az inkább teltség,felfújódás ami természetes velejárója a terhességnek, eljon az az ido amikor szépen kihangsúlyozódik a pocid , addig is vigyázz magadra ,puszika...

Magának sok mindent lát az ember, különösen a várandós nõ! :-) Egyébként egy egészséges nõnél a méh körülbelül a 11-12. hétig a szeméremcsont mögött van, tehát a növekedése még nem látható, csak ez után tapintható ki és kezdhet látszani.
Mikor nálam kiderult hogy pocaklakót hordok a szívem alatt, annyira akartam , hogy mindenki lássa, tudja azt , hogy igen is babás vagyok, hogy kidullesztettem a pocimat , 47-kg voltam, aztán az anyukám azt mondta, hogy ne csináljam , mert elég groteszk látványt mutatok, így feladtam..Most a 25-hétben vagyok , most ha akarnám sem lehetne még jobban kidulleszteni , mert már szép formás pocim van...Amit te érzel az inkább teltség, felfújódás ami természetes velejárója a terhességnek, eljon az az ido amikor szépen kihangsúlyozódik a pocid , addig is vigyázz magadra , puszika...
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen a valaszokat! Es boldog babazast ill. babavarast mindenkinek!
Ne aggódj, teljesen normális, ez a puffadás, amirõl már sokan írtak. Még nem a baba, de az anyagcseréd már most lasabb, mint korábban volt, ez okozza a pocakot. Kb hat hét és már a pocakodat is láthatod, bár még nagyon-nagyon pici lesz, majd szépen apránként a kezeddel is érezni fogod, hogy mi is a különbség a terhes pocak és a puffadás között.
Még nem lehet látni, max a felfújódást érzed!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat! A pocak latszodast azt nem a kornyezetemben levo emberekre gondoltam, hogy eszre veszik-e, hanem csak amit meg a ferjemmel lathatunk kivulrol. A pici pocak alatt azt ertettem, hogy a hasam a koldokom alatt ugy nez ki a hasam, mintha allandoan puffadt lennek, ez igy a normalis, ugye?
Az még minimum 10 hét. Most a felfújódástól lehet pocak. Pár mm a bébikéd, kizárt, hogy látszik!
Még nem a picinek köszöhetõ, hanem a terhesség korai szakaszában rossz az emésztés, és felpuffadunk. :) Én a 10. héten vagyok, magamnak már látom, de más még mindig nem veszi észre, hogy van egy kis puklim. :)
Nekem a 10. hét körül látszódott a méhem megnagyobbodása, persze csak én láttam, mások még nem. Ilyen furcsa kis púp volt, amikor háton feküdtem. Most meg már le se tagadhatom, hogy babás vagyok, nõ a pocim rendesen :D 16 hetes kismami
Kizárt, hogy a ba legyen az. Nekem 16 hetesen volt az esüvõm és ott még senki nem vette észre, csak rá 2 hét múlva. Dia - 6hónapos kislány anyukája
Én picit mindig behúztam a hasam és úgy próbáltam megnézni.Hátha van ott egy kis púp amit nem tudok már behúzni.Persze én hamar láttam.:) Mások csak a 20. hét után látták rajtam.Elég ha tudjuk ott van és már szinte látjuk is.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!