Találatok a következő kifejezésre: 6 hetesen látható a (14 db)

Egy 5-6 hetes terhességet már kimutat a teszt? És egy 5-6 hetes terhességnél tapasztalható bármiféle elváltozás? Gondolok itt haspuffadásra, hasfájásra. . . Illetve már látható ez?

Legjobb válasz: szia. 5-6 hetes terhesség még túl kicsi ahhoz,hogy la´tni lehessen.Ultrahangon la´thato´,dekívülröl semmi elváltozást. Hasfa´jás lehet,mert nö a méhed.Az enyém is fa´jt. Egy 21.hetes kismama.

szia. 5-6 hetes terhesség még túl kicsi ahhoz, hogy la´tni lehessen.Ultrahangon la´thato´, dekívülröl semmi elváltozást. Hasfa´jás lehet, mert nö a méhed.Az enyém is fa´jt. Egy 21.hetes kismama.
Szia! A tesztnek is ki kell mutatnia. Én szédültem csak amikor ennyi idõs várandós voltam. Lehetnek el más jelei is persze. Egy 39 hetes kismama
A TESZT MÁR 24 ÓRÁN BELÜL IS KIMUTATJA, HOGY TERHES VAGY.NEKEM NEM VOLT SEMMIFÉLE ELVÁLTOZÁS CSAK RENGETEGET ALUDTAM
Szia, Már 10 napos terhességet kimutatnak a tesztek. Velem is így volt. Nekem folyamatosan ég a gyomrom, émelygek, de nem hányok. Fájdogál a hasam, kemény, puffadt, székrekedéssel küzdök, bizonyos ételektõl rosszul vagyok (pl. édességek). Az orvos uh-on csak egy foltot lát még, de már kitapintható kézzel a számára.Gratulálok!
A gyorstesztek többsége az elmaradt menstruáció elsõ napjától kimutatja a terhességet - bár nekem csak egy héttel késõbb mutatta ki -, de hat hetesen már biztosan. Ilynekor csinálták nekem az elsõ ultrahangot is, amikor megállapította az orvos a terhesség tényét. Szóval ha nincs kedved fizetni egy-két ezrest a tesztért, akkor menj el a nõgyógyászodhoz, másnapra megmondja az eredményt vizeletbõl õ is, ráadásul az sokkal biztosabb, meg ha a gyorsteszt pozitív, akkor úgyis el kell menned az orvoshoz, és megcsinálja a vizeletvizsgálatot, szóval így megspórosz egy felesleges pisilést :)
5-6 hetes terhességet kimutat a teszt! A beágyazódást követõen elkezdõdik egy HCG nevû hormon termelõdése, ami a vizeletbõl kimutatható pl.
Szia!Ma már olyan érzékenyek a tesztek többségei, hogy akár 3 napos terhességet is kimutatnak.Ez tény.Szép napot!!!:)

Akik 6+3 hetesen voltak dokinál, mit mondott az orvos? Mit kell látni olyankor? Esetleg már láthatom a babánkat?

Legjobb válasz: Nekem hat hetesen már lehetett látni a szívhangot, a babám egy kis pici pont volt, a közepében pedig lüktetett a pici szive, fantasztikus érzés volt, szerintem már neked is látható lesz, ilyenkor engem még hüvelyi uhval nézett a doki, mert úgy jobban látszott, Boldog babavárást, 28 hetes kismama:)

Nekem hat hetesen már lehetett látni a szívhangot, a babám egy kis pici pont volt, a közepében pedig lüktetett a pici szive, fantasztikus érzés volt, szerintem már neked is látható lesz, ilyenkor engem még hüvelyi uhval nézett a doki, mert úgy jobban látszott, Boldog babavárást, 28 hetes kismama:)
Mikor túlleszel az UH-n, írsz majd, hogy volt-e már szívverés? Köszi :)
A kérdező hozzászólása: Nincs miért elnézést kérned, én köszönöm, hogy írtatok!
Köszi a válaszokat! :) Venni fogok rendes tesztet is! Elnézést mégegyszer az eredeti kérdezõtõl! Gratulálok a babához! biztosan mindne rendben lesz! :)
Pedig sokan csinálják :) Mivel nekem nem is volt soha ovutesztem, én nem próbáltam, mondjuk én abban azért annyira nem hiszek, mint a terhességi tesztben. Persze attól még lehet benne valami... :)
Na, ezt még nem is hallottam! Vedd csak meg azt a terhességi tesztet is, ha 3 napja késik és amúgy rendszeres szokott lenni, akkor elég jó esélyekkel indulsz neki. Szorítok!
Köszi a magayrázatot! Így már értem! :) Azért azt csináltam, mert több helyen olvastam, hogy jósló tesztként használható. És mivel nagyon furdalt már a kíváncsiság és terhességi teszt pedig nem volt otthon megpróbáltam ezt.. :) Várok még egy pár napot és veszek rendes tesztet! Remélem azon is két igen erõs vonalat fogok látni... :)
Uccsó vagyok: bocs, most olvasom h ovu tesztet csináltál, nem terhességit. Ha késik a mensid akkor miért csinálsz peteérést kimutató tesztet?
6+3= 6 hét és 3 nap, a doki így adja meg a terhességi kort, az uh gépek is ebben a formában mérnek, a vizsgálatok szempontjából fontos h egy magzat 12 hetes v 12+6 hetes tehát holnap reggel már 13 hetes. Hú, remélem érthetõ voltam, kicsit bonyolultra sikerült! üdv:12+5 hetes Ja, és gratula a két csíkhoz, pihenj sokat!
Sziasztok! Elnézést, ha nem közvetlenül feltett kérdéshez kapcsolódik a téma, és nem szeretném hülyének nézetni magam de nem értem miért 4+x, 6+x hetesként nevezitek a terhesség idõtartamát. 3 napja késik, ma egy ovu tesztet csináltam és nagyon erõs volt mindkét csík.. Nem mertem még a terhességi tesztet kipróbálni.. Nem akarok csalódni, hosszú volt az a 2 év amióta várunk a babára.. !!! Bocs az értetlenkedésért, de lehet hogy mostantól már nem a teherbeesés témakört fogom én sem olvasgatni.. :)
Meglesz :)
A kérdező hozzászólása: Nekem össze vissza jött meg eddig és mikor 05.11-én voltam, 4+3 hetesnek mondott. Akkor csak egy üres petezsák volt. Most viszont remélem én is meghalhatom a babánkat! :) Szorítsatok Lányok!
Helló a 6+1 es vagyok. Sajnos 30-32 napos a ciklusom :( És már nagyon türelmetlen vagyok...
Én kiskönyvet a 9.héten kaptam... a 2. Uh-n
Szia ! Én 6+1hetesen voltam ultrahangon, de még nem volt szívpulzálás, csak petezsák. Ha 28 napos a mensid akkor valószínû már lesz mit látnod :-), nekem ugye késõbb történt a fogantatás.... sok sikert :-)
Én most hétfõn megyek, 6 hét és 1 nap. :) A kiskönyvet biztos nem kapom ilyenkor még meg? Megyek ugyanis védõnõhöz is hétfõn.
Szia! Kb annyi lehettem mikor elõször voltam dokinál, petezsákot látott meg tiszta környezetet, de szívhangot (pulzálást) még nem. A következõ héten már volt szívhang is, a sárgatest hormonokat is megnézte, mindent rendben talált, de a kilencedik héten még egy kontrollra behívott. Akkor megállapította h szépen fejlõdik, lemérte és adott idõpontot a 12 hetes genetikai uh-ra. Szóval nagyon alapos volt, de ráértem volna a 9.héten elmenni, persze nem tudtam volna kivárni:) szóval ne keseredj el, ha csak petezsákot lát és visszahív kontrollra, a dokik szeretnek biztosra menni:) 12+5 hetes
Szia. Én 6+2 hetesen voltam elõször dokinál és a baba 6mm-es volt és pulzált a pici szíve. Sok boldogságot! 20 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Persze, mindenképpen megírom, hogy mi volt. Szorítsatok nagyon. :) Mindennek rendben kell lennie!!! Érzem. Pozitívan állok hozzá. :) ))

Mit jelent ez az UH lelet? :A méh mellett bal oldalt 32x28x31 mm nagyságú sárgatesttömlő látható.6 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: A sárgatest olyan hormont termel,ami a terhesség elsõ harmadában fenntartja a terhességet.A 6. héten még látható egyes esetekben ez a hormontermelõ közeg,ami késõbb(10-12. hét körül) elsorvad.

A sárgatest olyan hormont termel, ami a terhesség elsõ harmadában fenntartja a terhességet.A 6. héten még látható egyes esetekben ez a hormontermelõ közeg, ami késõbb(10-12. hét körül) elsorvad.
Sárgatestbõl kialakuló cisztád van. A terhesség az oka, nem szabad vele semmit csinálni! Egyáltalán nem baj, ne aggódj miatta.
A kérdező hozzászólása: Akkor miért küldött vissza az UH-s orvos a rendelõbe vissza, pedig nem szeretném megtartani és montam is neki de aszt monta mennyek vissza feltétlenül a rendelõbe az orvosomhoz.

6 hetes 1 naposan uh-n petezsák, szikhólyag látható, 3mm embrió "sejthető". Nem kellene már rendesen látszódnia, és kicsit nagyobbnak lennie a babának?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. Egyébként GRATULA! 6 hetes vagy, ez a legutolsó mensid elsõ napjától érvényes- de a baba biztos, hogy nem ekkor fogant,hanem legalább 10-15 nappal késõbb, ilyen pici terhességnél még sokféle eltérés lehet.:)

Nem feltétlenül. Egyébként GRATULA! 6 hetes vagy, ez a legutolsó mensid elsõ napjától érvényes- de a baba biztos, hogy nem ekkor fogant, hanem legalább 10-15 nappal késõbb, ilyen pici terhességnél még sokféle eltérés lehet.:)
Nekem 6 hetesen még csak "sejtés" se volt, csak egy 11mm-es petezsák, de embriót még nem láttak. Nem gond, ha még nem látszódik, majd fog. Gratula és nyugi! 17 hetes kismama
Ez teljesen jó eredmény egy ekkora terhességhez! Semmi gond, egy hét múlva már szívhang is lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat, nagyon várom a következõ uh-t!
Én is 6+1 hetesen voltam vizsgálaton, de csak petezsák volt látható. Elszongyolodtam és ráadásul még a húsvét is közbejött, így nem mehettem egy héttel késõbb vissza a szívhang miatt. Nyugi, minden rendben lesz! Te4ljesen normális a méret, én is jóval középidõ után termékenyültem meg :-)

6 hetesen mi látható a pocakomba? Csak a petezsák?

Legjobb válasz: Hát elvileg már szívhang is. De ez változó. Üdv.22 hetes kismami

Hát elvileg már szívhang is. De ez változó. Üdv.22 hetes kismami
6. hét: Babánk elképesztõ ütemben fejlõdik, ekkor már 2-3 mm-es nagyságú. A szívcsõ már elkezdett pulzálni, 80-90-szer húzódik össze percenként. A pulzálás - amely jó ultrahang készülékkel már kimutatható - még a tizedik hétig frekvenciájában növekedni fog, 180-190 percenkénti értékig, majd fokozatosan csökken a megszületésig. Beindul a szikkeringés, amely a vérkeringés elõdje. Elindul az arc fejlõdése is, a fej oldalán két kopoltyúív látható. Az embrió teste már szinte teljesen kiegyenesedett, a velõcsõ elkezd zárulni. A hét végére záródik az elülsõ neuroporus, amelybõl majd az agyvelõ fejlõdik ki. 4-14 szelvényre (somita) tagolódik az embrió, ekkor már 3, 5-4 mm-es. A hét vége felé felismerhetõ a hasi görbülés.
Nekem már 6 hetesen pulzált a kis szíve és 5, 4mm volt. Már alíg várom a 12. heti ultrahangot:)
2 nap híján 6 hetesen nekem kb 6 mm -es petezsákot láttak, szívhangot még nem.Azt rá 1 hétre a szikhólyaggal együtt! De mindenkinél változó ez is !
Én is ebben a cipõben járok. Ma voltam dokinál és a köv. volt a diagnoózis: 18x10 mm, de sem YS, sem embryocsomónem látható. Missed ab. gynúja merül fel. Holnap kontroll UH. A továbbiak az eredménytõl függõen. Nagyon félek, de az itt és egy hasonló kérdésnél adott válaszok még egy kis reménysugarak a számomra. Elõszõr egyébként is méhenkívülinek hitték, mert nem találták. Csak azt nem értem miért nõ a petezsák, ha nincs benne semmi? Mindenkinek drukkolok! Drukkoljatok nekem is! Jó lenne, ha értesítenétek a fejleményekrõl!
én 5 hetes terhes vagyok elvileg de még orvosnál nem voltam azt mondták megkell várni 2 mensi kimaradását hát én meg csak várok és várok..leghamarabb 23 a körül mehetek orvoshoz (gondolom én..).

Szerintetek lehet belõle baba? 6 hetes vagyok pont ma, a doki 12 mm-es petezsákot lát, benne szabályos szikhólyagot. Embrio nem látható.

A doki nem kecsegtet sok jóval, mivel nem látott embriót, ha hétfõre se látunk, mûvi missed ab-ot javasolt.

Legjobb válasz: Én sem kecsegtetlek. Ekkora petezsák mellett élõ embryo-nak kéne lennie.

Én sem kecsegtetlek. Ekkora petezsák mellett élõ embryo-nak kéne lennie.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem fejlõdött embrió még mindig, jövõ hét szerdán mûtét. :( Köszönöm, hogy szorítottatok!
tudom nehéz :-(de tényleg ha ezen idegeskedsz, az nem tesz jót:-(:-(probalj meg valami szépre gondolni:-)lazits egy kicsit kapcsolodj ki, .majd irj mit mondtak.kitartast és szorítok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves hozzászólást, nehezen megy, de azért próbálkozom. Hétfõn kiderül. A doki 90 %ra mondta, hogy ebbõl valószínû nem lesz babaó. :(
probalj megnyugodni, tudom nehéz, de csak arra koncentralj, minden oké!a barátnömnek azt mondtak 5-6hetes a petezsák nött, de nem látnak semmit, üres..ö is kedden megy majd visza, remélem neki is latjak majd, meg neked is.szoritok.csak ne idegeskedj mert az nem jó.
A kérdező hozzászólása: Milyen igaz, erre nem is gondoltam. :) Iszonyat izgulok, legyen már hétfõ.
Attól, hogy ti a 12. napon voltatok együtt még foganhatott a baba középidõben, ugyanis a hímivarsejtek több napig életképesek.
A kérdező hozzászólása: Nem a középidõben voltunk együtt, hanem kb a 12. napon. Emiatt is mondja a doki, hogy nagyobbnak kellene lennie. Köszönöm a hozzászólásokat!
Szerintem meg még nincs veszve minden. Igaz hogy 6 hetesen már embriót kéne látni, de ha csak pár nappal is késõbb volt a fogantatás, máris indokolt, hogy még csak szikhólyag van. És a 12mm-es petezsák sem olyan veszett nagy, hogy abba feltétlen embriónak kellene látszania. Nekem a 16mm-es petezsákban is még csak szikhólyag volt, bár én még nem voltam 6 hetes akkor. Nem akarok felesleges reményeket kelteni, de szerintem az biztató, hogy szabályos szikhólyagot lehetett látni. Szóval ebbõl még bármi lehet, viszont ha hétfõn mész, akkor már tényleg látszódnia kell majd az embriónak. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Szívesen várok még válaszokat. Elõre is köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azért én nagyon reménykedem. Sajnos még annyi volt az elején, hogy a bal oldali petefészkemben volt egy bevérzett ciszta. 1, hete, de azóta felszívódott.
Ne izgulj! Nekem mindig 7 hetesen volt szívhang, már a 3. babámat várom. Egyszer voltam 6 hetesen és nekem is ugyanezek az adatok voltak. Doki erre azt mondta, h minden oké és az is volt.
5ös vagyok ismet. Szabályos petezsak(14mm) szikholyag sejthetõ 6+4 naposan verzeshez nézve. 8+3 naposan elo embrió. (ekkor mondta h masfel héttel kisebb uh alapján a verzeshez kpest). Félve mentünk uh-ra minden alkalommal. Drukkolok Neked is!
Nagyon késõi peteérésbõl lettem terhes. Uh alapján ma vagyok 13.hetes, vérzés alapján 14+5 lennék. Mi is aggódtunk, mert uh alapján kesón lett embrió a verzéshez képest. Doki azt mondta anno amikor meg nem volt szikholyag, hogy nem biztat semmi joval, de a kedvemet se akarja elvenni... Visszanézek a papírokat hogy ez pontosan mikor volt es mire lett szivhang
Nagyon szurkolok neked, de nekem 6+5 hetesen 10 mm-es élõ embrió volt már a pocakomban. 11+5 hkm
En se tudok sok joval szolgalni. A lanyomnal es most a masodik babanal is 6hetes embrio es szivmukodes volt. De azert bizzunk a legjobbakban
Nekem 6 hetesen már szívhand volt. A remény hal meg útoljára!!!Kívánom a legjobbakat!!!!!
:-(:-( sajnalom.pedig tényleg szoritottam:-(baratnöm holnap ment volna de kapott mara idöpontot, neki lattak ma már.tényleg sajnalom:-(

Mikor látni legkorábban a magzatom szívpulzálását? 6 hetes terhesként már láthatom?

Legjobb válasz: elvileg igen, de ha nem, akkor se kell megijedni:) van, aki csak késõbb látja.

elvileg igen, de ha nem, akkor se kell megijedni:) van, aki csak késõbb látja.
Hát ahhoz nagyon frankó UH-os gép, és orvos kell... Én 2x voltam terhes, és egyiknél sem látszott, csak a 8 hétnél..állati jó hallani, imádom..:-)) Majd meglátod, illetve hallod...:-)))
Én is bízom benne, hogy 6 hetesen már hallani fogom a szívhangot. Mikor mész orvoshoz? Én csütörtökön. Utolsó mensi szerint akkor leszek 6+4 hetes.
6+4 hetesen már láttam :)
Én a múlt héten voltam és akkor még sajnos nem látta a kicsi szíve pulzálását a doki, most megyek vissza én is csütörtökön akkor pont 7 hetes leszek és remélem, hogy minden rendben lesz! :) Drukkolok neked is!
Láthatod, de nem biztos hogy fogod. 7-8 hetesen viszont már igen. Ha nincs panaszod, én inkább várnék még legalább egy hetet a vizsgálattal :)
Láthatod, de nem 100%. Én a 7. héten mentem, és még nem volt szívhang, nagy csalódás volt. (Legközelebb persze már minden rendben volt.)
Szia! Én 5 hetes és 6 napos voltam, mikor elmentem orvoshoz, és látta a szívhangot! Na meg persze én is! :-) De tényleg nagyon jó orvos volt, egy szuper géppel, ahogy az egyik elõzõ válaszoló írta!

Mit jelent ez az UH lelet? :A méh mellett bal oldalt 32x28x31 mm nagyságú sárgatesttömlő látható.6 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Ez egy cysta fajta!!!! De nyugi felszívódik magától!!! A sárgatest hormon okozza és egy tüszõ!!!

Ez egy cysta fajta!!!! De nyugi felszívódik magától!!! A sárgatest hormon okozza és egy tüszõ!!!

6 hetes körül lehetek, azt mondta a doki.12mm. De mi az hogy szívcsőpulzácio látható?

A doki azt mondta minden rendben van.Akkor az már szívhang??

Legjobb válasz: igen, az a szívhang.

igen, az a szívhang.
Igen, az már szívhang! :) Gratulálok!!! :)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen .:)
A szív eleinte egy Csõ.aztán meggörbül és kialakulnak az üregek.De már a csõ is pulzál, a szív meg dobog.
Azt jelenti hogy élõ magzatod van! A szívcsõbõl alakul ki néhány héten belül a 4 kamrás "igazi" szí! Gratula! 22 hetes
A kérdező hozzászólása: köszi

6 hetes+4 napos vagyok. Normális méret a 15mm-es petezsák és hogy nem látható a szívhang?

6+0 hetesen a petezsák 10 mm volt, babáról nem tett említést az orvos. Most azt mondta nincs kifejl?dve egy fontos szerv sem. A terhesség ideje pontos, mert konkrétan tudom a fogamzás napját. Hónapban 1 alkalom volt.

Legjobb válasz: Szia. Nem akarlak megijeszteni, de nekem is volt olyan,hogy csak a petezsák nõtt. Ilyen korban legalább már embriócsomót vagy szikhólyagot kellene látni. Kell menned ismétlésre?

Szia. Nem akarlak megijeszteni, de nekem is volt olyan, hogy csak a petezsák nõtt. Ilyen korban legalább már embriócsomót vagy szikhólyagot kellene látni. Kell menned ismétlésre?
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom ami Veled történt! :( Szívembõl. Írtad, hogy két hét alatt nõtt a peteszák 10 mm-rõl 16 mm-re. Nekem ugyanez a méretnövekedés 4 nap alatt következett be. Nagyon remélem, hogy ez jót jelent.
Én sem akarlak elkeseríteni, de sajnos én is így jártam. Elõször 6 hetesen volam uh-n akkor egy 10 mm-es petezsákot látott az orvos és azt mondta hogy szikhólyagot már látnia kéne. Két hét múlva kellett vissza mennem akkor már 16 mm-es volt a petezsák de továbbra is üres, vártunk még egy hetet és most szerdán volt egy újabb uh, ott már 33 mm-es volt a petezsák és üres :( Azt mondta az orvos van ilyen. Jövõ héten megyek missed ab. mûtétre. De azért még ne add fel hátha még is van még reményed!!! Bár ha tényleg 6 hetes vagy akkor többet kéne látni :( De azért szorítok nagyon és probálj meg pozitív maradni!!!
Nekem 5 hetesen és 6 naposan nem volt még szívhang, viszont a szívcsõ már pulzált, ebbõl lehetett arra következtetni, hogy szívhang is lesz majd a 8. héten és lett is. A szívcsövet látta a dokit, nem mondott erre valamit? Sajnos van olyan, hogy a pici nem fejlõdik tovább, nem jön létre a szívhang. Ha pontos a terhesség ideje még akkor is van esély arra, hogy egy kicsit csak lemaradt. De 1 hét múlva már mindenképp dobognia kell a szívnek.
5 hetesen már szokott lenni szívhang de 8 hetes koráig nincs ok aggodalomra. számolj rá az együttléteteekre minimum egy hetet, míg megtapadt rendesen a pete, mert onnantol hívják terheségnek. 2 hét múlva menj vissza ha mást nem mondott a doki.
A kérdező hozzászólása: Két hét múlva kell visszamennem uh kontrollra. De addig megõrülök a bizonytalanságban! Azt nem mondta, hogy nem lát babát, de azt sem, hogy igen. Annyit mondott, hogy még nincs szívhang és nincs egy fontosabb szerv sem kifejlõdve.
A kérdező hozzászólása: A történetem vége: A kérdésem elküldése utáni napon megint elmentem uh-ra, de már egy klinikára. Megállapították, hogy van baba, de nem fejlõdött tovább mert nem indult el a szívverése. A missed ab mûtétem okt. 30-án volt. :(
Szia. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogy írtam, nekem is volt ilyen, tudom most nagyon rossz, de hidd el nem volt véletlen, lehet hogy betegen született volna meg. Nemsokára lehet újra próbálkozni a babával, és õszintén drukkolok nektek, hogy sikerüljön. Nekünk is sikerült, egy egészséges babó van a pocakomban, aki várhatóan egy hét múlva megszületik. Próbáld helyretenni a lelked, és próbálkozzatok! Sok sikert! Üdv 1. válaszoló, egy 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vígasztaló szavakat. Valóban nagyon nehéz feldolgozni. De a férjem többet már nem szeretne próbálkozni és ez a végsõ elhatározása. Van már két gyermekünk, de én nagyon szeretném a harmadikat. Ezért még fájdalmasabb a veszteség.
Én is nagyon sajnálom! Nekem ok.28.-án volt a mûtét. És az én férjem sem akart több gyerkõcöt, pedig nekünk csak egy fiunk van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!