Találatok a következő kifejezésre: 6 hetesen hogy (795 db)

Szerintetek meg tudja szokni a babám aki 6 hetes hogy a rezgős pihenőszékében alszik el? Később el fog tudni aludni anélkül hogy rezegne alatta a szék?

Az utóbbi időben akárhogy ringattam sétáltam vele nem aludt el.Közénk nem szeretném beszoktatni így gondoltam marad a pihenőszéke.Abban aránylag gyorsan el is alszik.A kérdésem arra az időszakra vonatkozik mikor már kinövi.

Legjobb válasz: Igen, megszokja sajnos. Szerintem ne szoktasd ra mert kesobb nagyon nehez lesz majd ugymond ,,leszoktatni" arrol, hogy ne a rezges hatasara aludjon el..

Igen, megszokja sajnos. Szerintem ne szoktasd ra mert kesobb nagyon nehez lesz majd ugymond , , leszoktatni" arrol, hogy ne a rezges hatasara aludjon el..
Egy-két alkalom és már meg is szokta.
A kérdező hozzászólása: Hurrrrrráááááá!!! Köszönöm a megerõsítést.Én is ettõl féltem.Így most kitalálhatom hogyan tudnám elaltatni aránylag gyorsan.Mert mikor éjjel 3-kor felkel szopikor nem alszik el csak jó ha kettõ-kettõ és fél óra múlva. Köszi a válaszokat.
Akkor azt hiszem mi leszünk az ellen példa... kislányom is számtalanszor aludt el a rezgõs pihenõ székében de ettõl függetlenel az ágyában is tudott késöbb aludni gond nélkül!
Tegyél be egy rezgõs telót az ágyába :D :D Jól van csak vicceltem! Mi is pont ilyen kérdéseket tettünk fel magunknak párommal mikor arról döntöttünk, hogy rezgõs pihenõszék vagy zenélõs hinta :) Hinta lett! Szerintem is sajna megszokja! :(
Szia, Karácsony óta van pihenõszékünk, és eddig még nem szokta meg. Bár hozzá tartozik a dologhoz, hogy nálam csak napközben szunyókál el benne. Éjjeli etetésnél (ami miatt most is fenn vagyok)szerencsére magától visszaalszik. Nem tudom mennyi idõ kell hozzá, de eddig szerencsére nem szokta meg, de lehet ez baba függõ is. Mi a hasfájás ellen vettük neki, ami akkor nagyon borzalmas volt, és igen jól elterelte a kisasszony figyelmét.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. :) Megpróbálom minél kevesebbet abban elaltatni.Meglátjuk hogy sikerül. :)
Ugyan... Én is 2 hónapja feltettem itt ezt a kérdést nekem is leírták hogy megszokja illetve hogy ringathatom majd 2 éves koráig meg hogy amúgy is káros abban altatni. 5 hónapos a fiam, kinõtte a pihiszéket és már vagy 2 hónapja SIMÁN elalszik rezgetés nélkül is!! Viszont életmentõ volt az a pár óra amennyit úgy a rezgõ funkción elaludt és én is tudtam pihenni végre. Szóval szerintem semmi baja se lesz tõle.

A kispatkányt (6 hetes) hogy lehet leszoktatni arról, hogy mindenkit megharapjon?

Legjobb válasz: Persze, ne aggódj egy idõ után ahogy nõ megfogja szokni az ember közelségét és nem fog harapni! Nekem mindig szelidek voltak a patkányaim , most viszont sajnos nem foglalkoztam velük annyit mint az elõbbiekkel és ha ketrecen keresztül nyúlok be hozzájuk akkor egybõl ráharapnak a kezemre :/...nem azért mert bántani akarnak , csak azt hiszik enni adok nekik mert mindent a rácson keresztül dugdosok be nekik...Ezt elkellet volna kerülni az elején, csak hülye voltam.Sokszor vedd ki õt és nyúlj néha be , vagy csak oda, hogy megszokjon ! Amúgy lány patkány ? mert akkor tuti nem lesz baj , viszont a fiúk egy picit agresszívabbak, kiszámíthatatlanabban sajnos . Ez tapasztalat :/

Persze, ne aggódj egy idõ után ahogy nõ megfogja szokni az ember közelségét és nem fog harapni! Nekem mindig szelidek voltak a patkányaim , most viszont sajnos nem foglalkoztam velük annyit mint az elõbbiekkel és ha ketrecen keresztül nyúlok be hozzájuk akkor egybõl ráharapnak a kezemre :/...nem azért mert bántani akarnak , csak azt hiszik enni adok nekik mert mindent a rácson keresztül dugdosok be nekik...Ezt elkellet volna kerülni az elején, csak hülye voltam.Sokszor vedd ki õt és nyúlj néha be , vagy csak oda, hogy megszokjon ! Amúgy lány patkány ? mert akkor tuti nem lesz baj , viszont a fiúk egy picit agresszívabbak, kiszámíthatatlanabban sajnos . Ez tapasztalat :/
Mit jelent az, hogy mindenkit megharap? Odamegy és csipkedi az ember kezét, vagy ha akarata ellenére kézbeveszik, akkor csinálja? Esetleg ketrecen keresztül? Vagy összevissza ugrál, szaladgál, és rástartol az emberre közben? Egy 6 hetes patkány még nagyon kölyök, nem jellemzõ rá a domináns viselkedés. Legnagyobb eséllyel táplálási probléma áll mögötte, például nem kap elég fehérjét.
A kérdező hozzászólása: Kislány, és csak pár napja kaptam. Csak azért tettem föl a kérdést, mert ismerek olyan embereket akik tartottak már patkányt, és rájuk nem volt ez jellemzõ. Nem hiszem, hogy bármilyen étkeztetési problémája lenne, rendesen kap enni.
HA nem harap nagyot, akkor ne foglalkozz vele, az enyém ugyanezt csinálta, mikor 6hetesen hazahoztam, õ is kislány...még mostanában is néha lerohanja a kezem, de csak harapdál(se vér se seb semmi)...játszik szegény, fõleg ha nincs kispajtása akkor veled fog :) De nagyot még soha nem harapott belém ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ez nagyon megnyugtató, remélem már nem sokáig fogja ezt csinálni, már most is nagyon sokat foglalkozok vele. :)
Fogkoptatója van? még ezt nem írtam, hogy azóta javult még sokat a helyzet, hogy kapott egy "epret" :D kisállatkereskedésbõl rágcsáló fogkoptatót, vmi 200-Ft ért.

Mikor mondanád egy 6 hetesre, hogy aluszékony? Lehet azért, mert keveset eszik?

Kisfiam szinte reggel óta alszik. Alig van ébren 2 étkezés között és ha nem ébreszteném, lehet nem is kelne enni. Eddig többet volt ébren, ha aludt akkor is leginkább csak kézben. Lehetetlen volt lerakni. Többet nyűgösködött is. Baj lehet?

Legjobb válasz: Nem sárga?

Nem sárga?
A kérdező hozzászólása: Nem látom annak a bõrét. A szeme meg biztosan nem az.

Most akkor hogy számolják? 6 hetes vagy 4 hetes terhes vagyok?

Elvileg júl.24-én volt az utolsó menst.els? napja, tehát amikor a dokinál voltam tegnap el?tt, akkor 5+6 hetes voltam. A doki 4mm-es petezsákot látott, azt mondta, hogy 4 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Ma pont 6 hetes vagy a mensitõl számítva, és ezt az orvosok is így számítják. Viszont a 4mm es petezsák tényleg csak 4 hetes terhességnek felel meg, így lehet késõbb fogant a baba. Nekem 6 hetesen a baba crl-je volt 6 mm, petezsákot már nem is mértek.

Ma pont 6 hetes vagy a mensitõl számítva, és ezt az orvosok is így számítják. Viszont a 4mm es petezsák tényleg csak 4 hetes terhességnek felel meg, így lehet késõbb fogant a baba. Nekem 6 hetesen a baba crl-je volt 6 mm, petezsákot már nem is mértek.
Minden alkalommal változni fog. Ahogy nõ a baba, én sem tudtam kiszámolni, mindig más lett, s aztán már nem is számolgatom. Nyugi, bízz az orvosodban, Én 7 hetesen mentem, nekem 5 hetet mondott:S
Nekem júl.18-án volt meg utoljára. Múlthét hétfõn voltam Dokinál elõször 5+2 voltam, 4*4mm-es petezsákot látott. Tegnapelõtt voltam megint, 5mm-es élõ embrió a diagnózis és 6.terhességi hét. :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, gratulálok a babához!

Aug 5-én voltam dokinál, megállapította a terhességet, akkor voltam 6 hetes. Szept 15-én visszamentem, 12 hetesen és közölte, hogy méretei szerint max 9hetes vagyok. Ha nekem a ciklusaim 40 naposak voltak, akkor indokolt a csúszás? Kata

A menstruáció els? napját figyelembe véve, akkor voltam 6 hetes. CRL:19 mm, BFD: 5 mm. De még a héten visszarendelt uh-ra:-(

Legjobb válasz: Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.

Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.
Ez tényleg nagyon kacifántos, de akkor hová lett a hiányzó 3 hét? 6 hét alatt csak 3 hétnyit fejlõdött volna a dokid szerint a baba..... furcsa mindenesetre. Nálam úgy volt hogy az elsõ UH-ra számítások szerint 7 hetesen mentem és nem volt embrió hanem csak petezsák, 9 hetesen kisebb volt, de volt szívhangja, a 11 héten viszont már nem volt szívhang se az embrióm felszívódóban volt. Így lett mûvi befejezés a vége.
A kérdező hozzászólása: De a leletemen az van, hogy jó vérkeringés van a méhfalban és az embrióban is, és hogy élõ 9 hetes terhesség. Nem értek semmit:-((

6 hetes foxterrierem, mindig nyüszít, mit csináljak, hogy ne nyüszítsen a testvéreiért? Mert az ölemben mindig nem lehet.

Legjobb válasz: Nem kellett volna elhozni 6 hetesen, leghamarabb 8 hetes kor után lehet elhozni a kutyát, de még jobb ha 10-12 hetes kor között. Én azt tanácsolnám, hogyha nem messzirõl hoztátok és megengedik, akkor vigyétek még vissza 2-3 hétre. Ezzel hihetetlenül sokat veszít a kiskutya, ha a legfontosabb szocializációs idõszak (6-8 hetes kor) kimarad nála. Nem volt rá ideje, hogy megtanulja a helyes viselkedést így késõbb gondjai lesznek a más kutyákkal való viselkedésben illetve veletek sem biztos, hogy helyesen fog kommunikálni. Ha viszont nincs lehetõség visszavinni, akkor se kapkodd fel mindig, amikor nyöszörög egy kicsit. Ezzel nagyon elrontod, mert hamar rájön, hogy folyton nyüszítenie kell ahhoz, hogy kivívja a figyelmedet. Ha hagyod és csak akkor jutalmazod meg, ha nem nyüszít, akkor le fog szokni errõl. Este betehetsz mellé egy plüsst vagy egy törölközõbe csavart melegvizes palackot.

Nem kellett volna elhozni 6 hetesen, leghamarabb 8 hetes kor után lehet elhozni a kutyát, de még jobb ha 10-12 hetes kor között. Én azt tanácsolnám, hogyha nem messzirõl hoztátok és megengedik, akkor vigyétek még vissza 2-3 hétre. Ezzel hihetetlenül sokat veszít a kiskutya, ha a legfontosabb szocializációs idõszak (6-8 hetes kor) kimarad nála. Nem volt rá ideje, hogy megtanulja a helyes viselkedést így késõbb gondjai lesznek a más kutyákkal való viselkedésben illetve veletek sem biztos, hogy helyesen fog kommunikálni. Ha viszont nincs lehetõség visszavinni, akkor se kapkodd fel mindig, amikor nyöszörög egy kicsit. Ezzel nagyon elrontod, mert hamar rájön, hogy folyton nyüszítenie kell ahhoz, hogy kivívja a figyelmedet. Ha hagyod és csak akkor jutalmazod meg, ha nem nyüszít, akkor le fog szokni errõl. Este betehetsz mellé egy plüsst vagy egy törölközõbe csavart melegvizes palackot.
Mindig nem lehet az öledben, de azért akkor is simogasd meg ilyenkor, az megnyugtatja. Teljesen természetes, hogy sír a családja után. Õ most még csak csecsemõkorban van. Így már érted? Volt egy ismerõsöm, az õ kutyáját már többen vitték vissza a tenyésztõhöz ugyanezért, mert nem tudtak aludni tõle. Az ismerõsöm, hogy a kutyi megszokja a helyét, pár éjszakát mellette aludt a földön - és náluk megmaradt a kutyi!
A kérdező hozzászólása: Az éjszakával nincs gond, végig alussza csendben. Csak nappal nyüszít akkor is ha bent vagyok vele csak épp más dolgom van. De nem lehetek vele mindig én sem, mert suliba is mennem kell. Plüsst is adtam neki, hagytam hogy válasszon magának, de mégis nyüszít.
A kérdező hozzászólása: Nincs lehetõségem visszavinni, tudom hogy korán lett elhozva, de a gazdájának nem kellett, így ki tudja mi lett volna vele, ha nem hozom el.
Foglalkozz vele minél többet, játszatok, fáraszd le. Ne kapkodd az öledbe, attól rosszabb lesz. Korán lett elhozva. A tesók, meg anyuja, így is, úgy is hiányoznának neki. Pár nap, és megszokja.
A kérdező hozzászólása: Megfogadom a tanácsokat, köszi a választ mindenkinek! :)
Ha minden nyüszítésre ugrasz, igen gyorsan megtanulja, miként legyen egy elkényeztetett kiskutya. Nem kell reagálni a nyüszítésére, akkor egy idõ után elhagyja. Biztosíts neki kicsi kuckót, amiben pihenhet, Ekkora kutya még sokat alszik. Azzal, hogy 6 hetesen elhoztad, nem lesz rosszabb a kutyád, mint, amit 12 hetesen hoznak el. Viszont neked kell gondoskodni arról, hogy az oltások után megfelelõ környezetben más kutyákkal, lehetõleg kölykökkel találkozzon. Ha van lehetõséged, keress egy kutyaóvodát.
Semmiképpen ne simogasd meg akkor ha nyüszít, mert akkor azt tanulja meg, hogy ha nyüszít rögtön ott teremsz haggyad én ne simizd mert ezzel nem nyugtatod csak erõsíted benne az érzést, mintha azért jutalmaznád, mert nyüszít.!
16 hetes 3 napos. 32 hetes 6 napos
A kérdező hozzászólása: :) Köszi
úgy ahogy az elõttem szóló írta. 32 hetes és 6napos. vagyis másnap pl már 37+0 hetes.pl koraszülés esetén a napok is számítanak. én pl túlhordtam a picit 41+2 hetesen szültem. a papíron az állt hogy szüléskor 41 hetes
Pontosan sokat számítanak a napok...nálunk a vizsgálatokat is mindig ezekhez igazították. Nem mindegy, hogy hány nappal vagy elõtte vagy utána az adott héttel...mondjuk én nem értem de mindegy. Én 39+4 hétre szültem, és ez is van a zárójelentésemen. :)

Mit csináljak az ellen, hogy a 6 hetes fiam ne hisztizzen és ne sírjon mikor szopizik?

Ha 3-4 órát alszik egyhuzamban,akkor utánna nagyon éhes. Ezzel nincs is baj és a mellem is addigra már úgy megfeszül,hogy szinte magától folyik bel?le a tej. Ilyenkor normálisan és szépen szopizik kb.10 percig, de mihelyst megpuhul a mellem és egy kicsit meg kellene dolgozni a tejért,elkezd sírni és kilökködi a mellem a szájából. Aztán megkezd?dik a kínlódás. Ha leveszem a cicimr?l akkor is sír és hisztizik és közben eszi a kezét. Ezután ha visszarakom a cicire, pár percre megnyugszik és kapkodva mérgessen szopizik, de aztán megint sír (gondolom azért mert nem ömlik a tej). És így ezek a szopizások 1,5-2 óráig is eltartanak,addig amíg úgy el nem fárad,hogy elelszik. Az ?rületbe kerget, mert tehetetlen vagyok és azt gondolom,hogy ez csak rosszabb lesz. Minnél nagyobb lesz annál éhesebb... Más baba is csinálta már ezt,vagycsak az enyém ilyen? Lehetséges,hogy id?vel megtanulja rendessen kiszívni a mellem és megsz?nik ez a borzalom? Fejni semmiképp sem szeretnék és cumisüveget sem! Mit tegyek? Legyek türelemmel?

Legjobb válasz: szia nem tudom hogy mind a két melledbõl szoptatod e de ha nem akkor próbáld meg azt, vagy azt is megpróbálhatod hogy felébreszted aztán megszoptatod hogy nem legyen annyira éhes de különben 6 hetesen és 3 és 6 hónaposan ven a fejlõdésükben egy-egy ugrás és akkor gondolhatja az anyuka hogy nem elég a tej de pár napon belúl vissza áll minden a normális kerékvágásba, de azt hozátenném hogy egy 6 hetes csöppség még nem tud hisztizni annak majd késõbb jön el az ideje. kb 3 év múlva. jó szoptatás, és sok boldogságot a picihez két kicsilány anyukája

szia nem tudom hogy mind a két melledbõl szoptatod e de ha nem akkor próbáld meg azt, vagy azt is megpróbálhatod hogy felébreszted aztán megszoptatod hogy nem legyen annyira éhes de különben 6 hetesen és 3 és 6 hónaposan ven a fejlõdésükben egy-egy ugrás és akkor gondolhatja az anyuka hogy nem elég a tej de pár napon belúl vissza áll minden a normális kerékvágásba, de azt hozátenném hogy egy 6 hetes csöppség még nem tud hisztizni annak majd késõbb jön el az ideje. kb 3 év múlva. jó szoptatás, és sok boldogságot a picihez két kicsilány anyukája
Ne haragudj, nem tudom bár, h hány éves vagy, de ha babods van, azt tudnod kéne, h egy hathetes baba még nem hisztizik! És szoptasd, ameddig tudod, ne adj neki cumisüvegböl! És sok sok türelem:)
A kérdező hozzászólása: 31 éves vagyok és leéretségiztem és lediplomáztam. És tisztában vagyok vele, hogy egy csecsemõ még nem hisztizik, csak képletesen írtam, mert amit csinál, az ahhoz hasonlít (sajnálom, hogy nem találtam rá más kifejezést). De milyen jó, hogy ezen az egy szón fenn tudtatok akadni! Azért köszi! :(
Szia! Sok türelmet kívánok a szopizáshoz. Ha lehet ne szopiztasd 1/2 óránál tovább. Ha addig nem eszi meg ami elég akkor várj egy kicsit. Tudom nehéz ha sír közben de próbáld meg leszoktatni arról, hogy sokáig lehet cirkuszolni a cicivel .Neked is könnyebb lesz. Igen ilyenkor van fejlõdési ugrás, anyának ilyenkor a legnehezebb, mert ki tud meríteni. Egyébként meg nem kell sem érettségi, sem diploma ( megjegyzem nekem is van sõt utobbiból kettõ és mind2 eü-s), hogy felismerd ha hiszti van. Én ilyenkor cirkusznak nevezem, mert látszik, hogy türelmetlen stb és ezért sír. De egyébként meg kell mondjam tudnak hisztizni nekem van egy 4 évessem aki picinek nem hisztizett soaha. Õ az eslõ. De most itt a testvére aki 5, 5 hónapos és bizony tud hisztizni, hogy figylejünk rá. Jó babázást és sok türelmet, s ne hagyd magad felhúzni okoskodó hozzászólók által. Õk nem ismerik a hallgani arany mondást.
Az nem lehet, hogy a nagy igyekezetben sok levegõt nyel a babád és azért ez a nagy ramazuri? Az én kisfiam 7 hetes és hasfájós. A szopikat mindig megfelezem egy kis böfiztetéssel. Így a szopi végén nem sír, nem feszeng hanem mosolyog rám elégedetten és jóllakottan.
Figyeld meg, hogy tud-e rendesen levegõt venni az orrán. Lehet, hogy el van neki dugulva és azért a hiszti. Én legalábbis azt vettem észre a 11 hetes fiamnál aki egy pár napja nekem is ezt csinálja. Orrtisztítás után minden oké.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, engem már az is megnyugtat, hogy nem vagyunk egyedül!!! :) Sajnos a büfiztetés sem segít, mert mindíg megbüfiztetem a cirkusz közepén is és az orra sincs eldugulva. Úgyhogy marad a türelem és a kitartás. Nagyon remélem, hogy kinövi, mert a fejésre és a cumisüvegre, na meg a tápszerre gondolni sem akarok. Köszönöm mégegyszer mindenkinek a kedves és segítõ válaszokat!

Hogy lehet az, hogy okt. 22-én volt az utolsó mensim és dec. 18-án voltam dokinál (másodszor), amikor is hasi ultrahangon 6 hetes tehességet állapított meg? A magzat 10.3mm volt.

Ez valós lehet akkor?Mert akárhogy is számolom akkor a 9 ik hét,bár a baba mérete meg akkor túl kicsi lenne.

Legjobb válasz: Szia! ÉN tegnap voltam hasi uh-án. Elviekben 6 hetes vagyok, de a doki alig 5 hetesnek látta 5,5 mm-es petezsák. Aztán felvilágosítottak okosabb lányok, hogy a hasi uh nem igazán pontos. Szóval ne aggódj. 6 hetes kismama

Szia! ÉN tegnap voltam hasi uh-án. Elviekben 6 hetes vagyok, de a doki alig 5 hetesnek látta 5, 5 mm-es petezsák. Aztán felvilágosítottak okosabb lányok, hogy a hasi uh nem igazán pontos. Szóval ne aggódj. 6 hetes kismama
A terhesség korát az ultrahang a babanagyság alapján adja meg, simán lehetnek eltérések, de ezt a baba késõbb behozhatja, mert inkább periodikusan nõ, semmint lineárisan. Másrészt mindig megkérdezik az utolsó mensi elsõ napját, így gyakorlatilag két dátumod lesz a terhesség korát illetõen. Én mindig az utolsó mensi alapján kiszámoltat nézem, mert az fixebb. Itt megtalálhatod a babaméretet, napra lebontva: http://mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
Nekem a 7.héten volt 8 mm és a 9ik en meg 16mm.(de lehet nem jól emlékszem)És mára már teljesen utolérte a a többi babát.Sõt, még virgoncabb is:) Ne aggódj!Látta a szívmûködést az uh-n?(Amúgy nekem az elsõ 16 hétben csak hüvelyi UH-t csináltak.)Ha adott papírt, amit a védõnõnek kell vinned akkor minden a legnagyobb rendben van!

Ma voltam ultrahangon és az orvos a hasin és a hüvelyin is látott babát, de nem volt szívhangja.8 hetes terhes vagyok, de a magzat még csak 6 hetes. Azt mondta a doki hogy 1 hét múlva menjek vissza. Aggódom. Szerintetek nincs semmi baj?

A hasi ultrahangon jobban látszott a baba. A hüvelyin csak egy pontnak.

Legjobb válasz: 8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.

8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.
Nyugi! Én ugyanígy voltam, és napokon belül szülök. ;-) Nem középidõben fogant, hanem késõbb! Az én Babám, több mint két héttel. Majd 12. heti uh-n "belövik" a korát!
Elképzelhetõ hogy késõbb volt a peteérésed, nem középidõben. Szurkolok hogy ez a variáció legyen! Nálam is mensi szerint 1 héttel több lett volna, de én tudtam hogy mikor fogant, ezért a dokinak 1 héttel késõbbi utolsó mensi idõpontot mondtam emiatt, és hát igazam is lett :) A kiírt napon született :)
A kérdező hozzászólása: A terhesség kora nem egyenlõ a magzat korával. Ezt az orvos mondta. A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, míg a magzat korát a peteéréstõl. Nagyon félek és izgulok hogy lesz-e 1 hét múlva szívhang. Remélem tényleg nincs baj.
én pont így voltam...8 hetesen 6 hetesnek felelt meg a mérete...3mm-es volt....missed ab lett belõle mert sajnos 1 hét múlva sem volt szívhang..... Neked remélem nem ez lesz!!! drukkolok!
ne haragudj, nem értem...8 hetes terhes vagy, a baba meg 6 hetes? Ha 6 hetes vagy, akkor még nem késõ, hogy legyen szívhang, egy hetet tényleg várni kell:-) ne aggódj, jövõhéten már hallhatod:-)
a kérdezõnek igaza van. a terhességi korból le szoktak venni 2 hetet és az a magzati kor. mivel ugye a 14. napon van peteérés normál esetben, tehát az elsõ 14 napon nem él a baba semmilyen formában. bár az egy másik kérdés, hogy hogyan mondta a doki a babaára ezt a hat hetet. hogy hat hetes terhesség méreteinek felel meg, vagy hogy az embrionális kornak. ha nyolc hetes vagy és hat hetes terhességi kornak felel meg a magzat mérete, nah akkor az nem jó. bár abban igazuk van a válaszolóknak, hogy 8 hetesen már kellene lennie szívhangnak. persze vannak kirívó esetek, reméljük a tiéd is az lesz. nekem 6+4-en nem volt, aztán 7+5-ön volt. sok sikert és kitartást!
Nekem a 6 hetes UH-on (hüvelyin) 6 mm-es volt az embrióm és gyönyörû színhangja is volt..reménykedjünk, hogy neked is lesz 1 hét múlva!!Ne idegeskedj, mert azzal is árthatsz neki.Most nyugodj meg, pihenj sokat, és imádkozz, hogy minden rendben legyen!!Drukkolok nektek!! 10 hkm
Én mikor pozitívat teszteltem direkt vártam míg be nem töltöttem a 7 hetet és utána mentem orvoshoz 7+3napos voltam és szép szívhangja volt. 12hetin hallottam is :)
nekem is 2 héttel kisebb volt a baba a terhességemhez képest, missed ab lett a vége.
Nekem 6hét + 6 napon volt szívhang ez a terhességi kor volt és mivel mértem a hõmet, középidõben fogant, így 5 hetes volt a magzat, ha Ti így számoljátok, de minden uh papíromon az utolsó menstruáció 1. napjától számítják a terhességi kort és szülésnél is ez a mérvadó. 3 hónapos Manó anyukája
nekem sem volt még a 6 hetesen, de a héthetesen már volt. Mivel nem minden baba a ciklus közepén fogan lehet ez a 8-6 hét mizéria. Ezért szokták ált azt mondanio, h 8 hetesen legyen az elsõ uh, mert akkor már mindenkinél van szívhang. Azon ne aggódj, h most még nem volt, senki sem egyforma. Ha meg mégsem él, úgysem tehetsz semmit. De még ne vonj le nagy következtetéseket, mondom, nálam is csak a 7. héten indult be, és most már 4 éves, és semmi baja nem volt a terhesség alatt sem

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!