Találatok a következő kifejezésre: 6 hetesen először (43 db)

Egészségügyi okokból sajnos nem tudok szoptatni. Mikor fogok először menstruálni? A 6 hetes kontrollkor lehetséges?

Nem tudom, hogyan készüljek ezekre a dolgokra, eléggé kellemetlen lenne, ha amikor visszamegyek a kontrollra éppen meglenne a mensim. Vagy ilyenkor meg kell várni annak is a végét és úgy elmenni?

Legjobb válasz: 6 hetesen még ritka a menstruáció, de ha meg van akkor is el kell menni, 6 hetesen még simán lehet a szülésböl vérzés. Kb 3 hónap után jön meg elöször mindenkinek. Még a szoptató nök nagyrészénél is.

6 hetesen még ritka a menstruáció, de ha meg van akkor is el kell menni, 6 hetesen még simán lehet a szülésböl vérzés. Kb 3 hónap után jön meg elöször mindenkinek. Még a szoptató nök nagyrészénél is.
Nekem fél éves volt a kisfiam, mikor megjött elõször. (szoptatott baba)
A kérdező hozzászólása: 4 hete szültem, már elmúlt az ezutáni vérzésem, illetve, ha nagyon megerõltetem magam, akkor egy pici pöttyözés még akad. Csak azért gondolom, hogy megjöhet hamarabb, mert csak másfél hétig volt tejem, azóta komolyabb bajok miatt teljesen elment. Ha esetleg megjönne, amikor újra rámnéznek, akkor honnan tudja az orvos, hogy ez még visszaesõs vérzés vagy mensi? Nem fogja azt mondani, hogy igazán várhattam volna még?
Nekem minimális tejem volt csak, mégis 5 hetesen megjött :-(. Akkor mentem kontrollra és mivel 2 napig nem véreztem, nem tudtam eldönteni, hogy ez még a gyermekágyi vérzés vagy már mensi. Az orvos mondta, hogy ez már menstruáció. Simán megjöhet akár a 6 hetes kontrollig.
A kérdező hozzászólása: Remek:)
Amikor menstruálsz, nem tud megvizsgálni a doki, így ha pont arra az idõpontra esik, nem kell elmenned. Kérsz egy másik idõpontot és kész. Nem pont 6 hetesen kell elmenni, mehetsz 10 hetesen is :)
6 hetes kontrollra úgy mentem, hogy 2 napja menstruáltam. Eszemben sem volt, hogy ne menjek a kontrollra. Meg is vizsgált a doki, és mondta, igen ez a menzeszem. (Szülés után a kórházban 5 napig szoptattam, aztán egy hónapig gyógyszert kellett szednem, ami miatt nem szoptattam, de fejtem rendesen. Majd babám 2. és 3. hónapos korában megint tudtam szoptatni, utána nem volt tejem.)

Kinek hány hetesen volt először szívhang? Nekem 6 hetesen még semmi, ez normális?

Legjobb válasz: Én 6+6 hetesen voltam elõször (azaz egy nap híján 7 hetesen), és akkor már volt. A 6-7. héttõl szokott lenni, de van hogy már 5 hetesen is. Ha a doki nem mondott semmi rosszat, nincs miért aggódnod.

Én 6+6 hetesen voltam elõször (azaz egy nap híján 7 hetesen), és akkor már volt. A 6-7. héttõl szokott lenni, de van hogy már 5 hetesen is. Ha a doki nem mondott semmi rosszat, nincs miért aggódnod.
Nyugi, normális. A 7. héten kezd el verni a szíve. Csak türelem. ;-) És gratulálok!
Pont 8 hetes voltam mikor láttam, ahogy ver a kis szive:) 6 hetesen még nekem se látszott, nyugi:)
Én 7 hetesen voltam, akkor már vert. Semmi baj nem lesz, gratulálok a babódhoz :)
én is 8 hetesen voltam, akkor volt szívhangja. szerintem ne aggódj.
Normalis. En ot hetesen es hat naposan voltam dokinal, igaz, mart volt pulzalas, de a doki elotte jo hosszan arra keszitett fel, hogy valoszinuleg meg nem lesz, azutan mondta is, hogy ez eleg korai. Tehat ebbol kiindulva hat hetesen meg nem kotelezo lennie.
Eloszor 6 hetes es 6 naposan voltam es volt szivhang. Ha meg nincs a 6-dik heten nem gond. A babam a ciklusom 22-dik napjan fogant, joval a mesnim es a kozepido utan es eddig minden rendben. Senkit nem akarok megbantani foleg egy orvost nem de mar orulet, hogy mikkel ijesztgetik a kismamakat. Szeritnem probalj megnyugodni, meglatod minden rendben lesz. 11 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: A dokinak az a baja hogy nem a mensihez estem teherbe hanem késõbb, és fél hogy gyenge volt a pete.
A kérdező hozzászólása: A válaszaitok megnyugtattak kicsit köszönöm szépen. Eszem a rengeteg gyümölcsöt, szedem a vitaminokat a magneB6-ot és sokat pihenek és próbálok nem gondolni arra hogy baj lehet.

Hétfőn megyek először dokihoz, 6 hetes vagyok. Lesz már szívhang?

Legjobb válasz: Én 6 hét és 1 naposan voltam elöször dokinál és nekem akkor már volt:) 18 hetes kismama

Én 6 hét és 1 naposan voltam elöször dokinál és nekem akkor már volt:) 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Most számolgattam, hétfõn töltöm be a 6.hetet. A szívhang a 7.hétben már lesz remélem. :)
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet, de legalább már a 12. hétnél tartanánk! Akkor már egy nagyobb levegõt vehetnénk hogy "valószínû hogy megmarad"! Igaz akkor is lesz miért aggódni :)
2.vagyok, Ne izgúlj semmi baj nem lesz.Habár tényleg kész aggódás a várandóság, de a végén úgy is rájövünk, hogy hiába való volt.
Szia! nekem már volt 6 hetesen !
A kérdező hozzászólása: Köszííí :D De jó lenne!!!! Akkor megnyugodnék! Mert egy picit feszült vagyok hogy minden rendben van-e. Sok Boldogságot Nektek!!! :D :D
Nekem 5 hetesen és 6 naposan szintén volt.
Szia! nekem már volt 6 hetesen !
Én is pont 6hetesen voltam és akkor már volt szívhang és 2mm volt a picúr.Ha szerencséd van ki is hangosítja Neked, Csodálatos , én el is sírtam magam.Azóta 26hetesek lettünk.Sok boldogságot Nektek is
Szia.Nekem is volt már a 6.dik héten szívhang, olyan jó volt hallani :) Kívánom neked is... Minden jót kívánok nektek 31hetes kismami

Ma megyek először dokihoz 6 hetes 6 napos vagyok. Nagon ideges vagyok. Más is ilyen ideges volt első alkalommal? Lesz már szivhang szerintetetek?

komolyan lehet tullihegem az egészet de 4 re megyek du és már nem birtam aludni majd kiugrik a szivem...

Legjobb válasz: Szia! Nyugi, lesz már szívhang! Mindenki izgul minden vizsgálat elõtt, ki jobban, ki kevésbé! Pozitív gondolkodás, sok pihi, zöldség-gyümölcs, vitaminok, ez minden amit tehetsz a babás és saját egészségedért! Gratulálok, minden rendben lesz! 19 hetes + 19 hós

Szia! Nyugi, lesz már szívhang! Mindenki izgul minden vizsgálat elõtt, ki jobban, ki kevésbé! Pozitív gondolkodás, sok pihi, zöldség-gyümölcs, vitaminok, ez minden amit tehetsz a babás és saját egészségedért! Gratulálok, minden rendben lesz! 19 hetes + 19 hós
Szia én is most szombaton csináltam tesztem meg ma is egyett erõs két csikos mind a kettõ!!!3 év próbálkozás után én majd csak a jövõ éten tudok dokihoz menni de már annyira várom olyan messze van még!!!!:) De majd csak kibirom és most már kismamának érezhetem magam!!!Juhéééééé
Jajj, lehet nem jól fogalmaztam, nem ennél a terhességnél mondták azt a szörnyûséget, hanem két elõzõ terhességemnél(7 és 18 hetesen.)Mindkétszer az uhán derült ki hogy baj van, ezért is féltem a mostani terhességemnél minden uh elõtt.Eleinte két hetente mentünk dokihoz.Hála az égnek minden ok. Minden jót.
Szia.Ha megnyugtat, én már 30 hetes vagyok, de még mindig izgulok a vizsgálatok elõtt, még a védõnõnél is.Ilyen vagyok, hiába mondják hogy nyugi, meg hogy ne idegeskedjek, ha ilyen vagyok, akkor nem lehet mit tenni. Nekem már kétszer közölték ultrahang alkálmával hogy nem él a pici, hát persze hogy minden ilyen elõtt paráztam nehogy megint baj legyen.De mióta mozog a pici, és érzem, azóta valamivel jobb, majd neked is jobb lesz, de lehet végig izgulod az egészet, hisz dokinál általában mindenki idegesebb. Szívmûködés már lesz, de hallani még nem biztos hogy hallod, de a pulzálást már látni fogod. Minden jót nektek.
elsõ vagyok: nekem az elsõ uh-n 110 volt a pulzusom, a doki alig tudta megkülönböztetni a baba 130-asától:)
lazits egy kicsit.Nekem is 6 hetesen volt az elsõ vizsgálat és már szépen látszott a szívmükõdése. Nyugalom nem lesz semmi baj 39hetes km
Ha pozitív volt a teszt, akkor az tényleg nem hazudik.Ne izgulj, már szerintem lesz szívhang.Én 16+5 hetes vagyok, de mindig izgulok, mikor orvoshoz megyek, de inkább amiatt, hogy lássam végre.De legközelebb csak 2 hét múlva megyek.Tényleg pihenj sokat, ha megteheted!Szorítok, hogy minden rendben legyen!
Én a múlt héten voltam, ugyanennyi idõs voltam mint most Te és hallani még nem lehetett, de látni igen, ahogy dobog a kis szíve! Csak egy kis folt volt minden, de nagyon örültem, hogy minden rendben van! Ne aggódj, inkább csak várd nagyon, minden oké lesz!
Szia! Sztem ne idegeskedj mert az nem tesz jót sem neked sem a magzatodnak! Inkább gondolj arra, hogy ma láthatod elõször! Különben sztem még nem lesz szivhangja, de valószinü hogy a szivecskéje pulzálni fog! Nekem is + lett a tesztem pénteken, majd szerdán megyek én dokihoz! Sok szerencsét nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a biztatást. Az azért szörnyû hogy már kétszer mondtk hogy nem él a baba..de az a lényeg hogy jol vagytok.. Gondolom 30 hetesen vaalmivel nyigodtabb leszek mint igy az elején köszi a biztatást.Neked kitartást és könnyû szülést!És sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Szia gratula neked is.. Köszi hogy ilyen hamar irtál. Remélem csak az wlsõnél izgulok ennyire. De már a tenyerem is izzad..:-) De Gondolom azért mert ennyire ideges vagyok.Hogy minden rendben van e jó helyen van e a baba meg él e meg ilyesmi. Nem vagyok komplett...Már arra is gondoltam lehet nem is vagyok babás..De 3 + teszt csak nem hazudik..:-)) Szoval pozitivan gondolkodok meg ugy alapbol jó kedvem is van csak feszült vagyok...:-)) remélem elmulik...mert ha igy folytatom mire odaérek a dokihoz elájulok...:-((
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál olyan jó érzés volt vert a pici szive...:-)) Nagyon boldog vagyok! de olyan ideges voltam hogy szinte remegtem mire odaértem nem is nagyon hallottam mot mond a doki az elején komolyan aztán mikor mutatta a babát utánna tök jól lettem...:-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokaz. Igyekszem megnyugodni csajok remélem nem leszek ennyire ideges..:-)) Mindenkinek gratula remélem rendben lesz minden mindenkinél köszike!

Tegnap voltam 6 hetes, holnap megyek először dokihoz! Észlelhető lesz már a szívhang? Elevitet mindegy, melyik napszakban szedem, vagy igyekezzek reggel?

Legjobb válasz: Én 5 hetes 6 naposan voltam elõször, hasi UH volt, láttuk a dolgokat, bár én igazából egy nagy fekete pacát láttam csak :) Szívhang még nem volt akkor, úgy tudom, inkább a 7. héttõl van. Az Elevitet én egy hétig szedtem reggelente kajálás után, de aztán abbahagytam, mert nekem nem jött be, rosszul voltam tõle.

Én 5 hetes 6 naposan voltam elõször, hasi UH volt, láttuk a dolgokat, bár én igazából egy nagy fekete pacát láttam csak :) Szívhang még nem volt akkor, úgy tudom, inkább a 7. héttõl van. Az Elevitet én egy hétig szedtem reggelente kajálás után, de aztán abbahagytam, mert nekem nem jött be, rosszul voltam tõle.
Szia! Szerintem tök mindegy mikor szeded. Én akkor ettem mikor épp eszembe jutott. Folsavat is egyél ha tanácsolhatom, mert csökkenti a fejlõdési rendellenességeket! Még ne éld bele magad a szívhangba, mert lehet, hogy még nincs. és ne csalódj, és ne is ess kétségbe. Van akinek csak a 7-8héttõl van. Mert ugye nem tudni mikor lesz a baba pont annyi hetes mint amennyinek gondoljuk :) Sok sikert! Boldog babavárást! :) Vicces nekem pont annyi van elõre, mint neked hátra! ;) 34 hetes kismama
5 hetes kortól, már dobog a pici szíve, tehát elvileg, ha bekapcsolják, akkor hallhatod, de nem biztos. A 7. héten viszont már tuti. Én reggeli közben veszem be az Elevitet, hogy napközben "ellássa" Babócát, mert a folyamatos hányingerem miatt sokmindent nem bírok megenni. De nyugodtan szedheted este is, ha tudsz rendesen aludni. Annyi van csak megkötve, hogy étkezés közben kell bevenni.
Én tegnapelõtt voltam ultrahangon, 6 hetes és 3 napos terhességet állapítottak meg, és már úgy vert a szíve, hogy majdnem kiugrott a bõrébõl:) teljesen elérzékenyültem... elvileg a megtermékenyülés után 25 nappal már elkezd verni a szív, ez a hetedik terhességi hétre tehetõ, de gondolom, mint minden más, ez is egyénenként eltérõen fejlõdik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, akkor talán már holnap megismerhetem Babuci szívhangját! Már most elérzékenyültem :-))

Tényleg csak 6 hetesen érdemes először orvoshoz menni?

Lassan már 2 hete tudom h terhes vagyok,a 24. ciklusnapon már kimutatta a teszt.De már meg?rülök a várakozástól,meg h minden rendben van e(már volt egy vetélésem).Az orvos 10 nap múlva rendelt be uh.-ra.Normális h nincs még egy vérvétel sem addig?Már 6 tesztet csináltam meg,annyira aggódok!

Legjobb válasz: Én 2 vetélés után az új terh.nél 5 hetesen mentem dokihoz,védõnõhöz pedig 12 hetesen.

Én 2 vetélés után az új terh.nél 5 hetesen mentem dokihoz, védõnõhöz pedig 12 hetesen.
Érdemes elmenni ahogy megtudtad, fõleg, hogy volt egy vetélésed.Én 5hetesen mentem és kaptam isDuphastont, nekem is volt vetélésem.2hét mulva kellett visszamennem.
Én felhívatam a dokimat 4, 5 hetesen, hogy van 3 + tesztem és azt mondta, ha nincs gond, 6 hetesen menjek elõször.
1. Csak a gesztációs gyûrût, Utrogestant írt fel az elsõ 12 hétre.
Gratulálok! Ha nincs semmi panaszod, ne aggódj és tényleg nem nagyon érdemes orvoshoz menni hamarabb. Az orvosok azt tekintik igazából terhességnek ahol már van szívhang is, hiába mész hamarabb ha látszik is már az ultrahangon valami, csak a szívhang után adnak papírt a terhességrõl. Tudom, hogy jobban aggódik az akinek volt már egy vetélés a múltjában, de azt is kell tudni, hogy ez az esetek nagy részében egyáltalán nem jelenti azt, hogy a következõ terhességnél bármi probléma lesz ismét. Ilyenkor annyit lehet tenni, hogy várni és ha nincs semmi aggasztó tünet, akkor szinte biztos, hogy minden rendben van odabenn.
hiába mennél el ha nem lát semmit utána is csak stresszeled magad hogy akkor miért nem látott semmit. türelem.
Nem érdemes elmenni 6 hét elõtt, mert még nincs szívhangja sem olyankor. Engem is visszahívott az orvos emiatt, mert túl korán mentem...
A kérdező hozzászólása: És 5 hetesen látott már valamit?
Elõtte felesleges menni, mert úgysem lát semmit, akkor már valószínûleg lesz szívhangja is. A legtöbb amit megtehetsz, hogy megnyugszol. Amúgy én 12 hetesen voltam elõször vérvételen.
A kérdező hozzászólása: Akkor bízzam rá magam a tesztekre?Olyan rossz, hogy tulajdonképpen orvos még meg sem állapította a terhességet...
4 hetesen én is elmentem dokihoz mert elsõ baba, a doki már látta az embrió zsákot, ami mondta, hogy terhességre utal de hozátette, hogy túl korán mentem a terhesség még nem bizonyított, 2 hét múlva visszahívott, vagyis 6 hetesen, hüvelyi ultrahanggal vizsgált és már lehetett láttni a kis embriót és a szívverését, ja elõtte 4 tesztet csináltam mind a négy pozitív lett Boldog babavárást, 18 hetes kismama:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Én is "szedek" Utrogestant, mivel stimuláció eredménye ez a terhesség, és az elõzõ is.

6 hetes terhes vagyok. Mikor kell először orvoshoz mennem és kihez?

Fogadott orvoshoz vagy csak a helyi n?gyógyászhoz menjek?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem fontos fogadott orvoshoz menni de a helyi orvos is lehet a fogadott.!(ha felfogadod) na remélem ezt érted:D Hát már most is elmehetsz minnél hamarabb annál jobb! én pl.négy hetesen voltam...de holnap kell vissza mennem mert túl korán voltam nállam! 7 hetes vagyok most és már ilyenkor dobog a kis szíve is:) Gratulálok a kicsidhez...sok sikert nektek!:)) Amúgy nekem nincs fogadott orvosom de szerintem nem is olyan fontos! Úgyan úgy bánik velünk mint egy másik, úgyan azt mondja max csak jó pofizik! Ja és egykét ilyen dologban tapasztalt kismama mondta nekem a következõt: sajnos csak 20ezer ft -ot tudott adni és a doki azt mondta hogy már kávézott, vagy épp a kocsimnak 4 kereke van szöveg! Sõt ami még érdekesebb mikor egy szó nélkül el megy nyaralni..és neked nem is szól...na szóval errõl ennyit! de mindenki maga dönti el hogy lesz-e neki fogadott orvosa vagy sem..ennyi

Szia! Szerintem nem fontos fogadott orvoshoz menni de a helyi orvos is lehet a fogadott.!(ha felfogadod) na remélem ezt érted:D Hát már most is elmehetsz minnél hamarabb annál jobb! én pl.négy hetesen voltam...de holnap kell vissza mennem mert túl korán voltam nállam! 7 hetes vagyok most és már ilyenkor dobog a kis szíve is:) Gratulálok a kicsidhez...sok sikert nektek!:) ) Amúgy nekem nincs fogadott orvosom de szerintem nem is olyan fontos! Úgyan úgy bánik velünk mint egy másik, úgyan azt mondja max csak jó pofizik! Ja és egykét ilyen dologban tapasztalt kismama mondta nekem a következõt: sajnos csak 20ezer ft -ot tudott adni és a doki azt mondta hogy már kávézott, vagy épp a kocsimnak 4 kereke van szöveg! Sõt ami még érdekesebb mikor egy szó nélkül el megy nyaralni..és neked nem is szól...na szóval errõl ennyit! de mindenki maga dönti el hogy lesz-e neki fogadott orvosa vagy sem..ennyi
Szia. Nekem most 4 hónapos a kicsim. Fogadott dokim volt, hát azt hittem majd tök jó lesz, mert igy jobban figyelnek a mamára. Nagy sz.....:) Olyan dokihoz fordulj akiben megbízól, szimpatikus, kedves és neked megfelel. Fontos hiszen hozzá jársz maj a végén szinte hetente. Beszélj meg vele mindent, anyagiakat stb. Szerintem már keress egy orvost és vizsgáljon meg. Nagyon sok örömöd lesz a várandóság alatt és a már megszületett manóka is rengeteg szeretetet és örömöt fog adni. "Innentõl kezdve soha nem leszel már egyedül" bármi is történik. Nagyon sok egészséget kívánok nektek. Vigyázz a babádra és magadra is.

Aki pontosan 6 hetes terhesen volt először dokinál, mit láttatok UH-n?

Legjobb válasz: Pont 6+0-an voltam: 21 mm petezsak, 4 mm embrio, szikholyag, szivcsopulzalas. Azota mar voltam meg egyszer a 9. heten, es most a kovetkezo etap a 12. het 2 het mulva :)

Pont 6+0-an voltam: 21 mm petezsak, 4 mm embrio, szikholyag, szivcsopulzalas. Azota mar voltam meg egyszer a 9. heten, es most a kovetkezo etap a 12. het 2 het mulva :)
Én egy nappal, tehát 5+6hetesen voltam. 3mm volt a baba, szívdobogását már tudták mérni :)
Második vagyok: Engem is visszahívtak még egyszer a 12. heti elõtt, kb. 8 hetesen, akkor már cm-ekben lehetett mérni a méretét, látszott, hogy melyik a feje, melyik a törzse. Minden ilyen alkalom nagy élmény volt számomra.
3 mm-es élõ embrió.Ez volt a papíromon:)
5+4 hetesen 9mm petezsák benne embriócsomó!7+1 hetesen viszont már 11mm volt a CRL!
Szia. Pont 6 hetesen voltam Uh-on, 6mm-es volt az embrióm és már volt szívhang is :) Ja és hüvelyi Uh volt. 27 hkm
Pont 6 hetesen 18 mm petezsák benne élõ embrio és pulzált a kicsi szive..))9 hetesen pedig már olyan babás volt..:-))12 hetesen meg ugy mozgott mint akit felhuztak..:-)) Ja az ultrahangos fényképen meg 6 hetesen meg egy kis pötty volt..))de nekem a legszebb pötty..))

Mikor adtatok borostyán nyakláncot gyermeketek nyakába először? Ha 5-6 hetesen már a nyakába van az baj?

Köszönöm szépen

Legjobb válasz: 3 hetes korától rajta van,természetesen a legrövidebb,babáknak való méret.Most 1éves és soha nem piszkálta,észre sem vette,hogy ott van,nem szorította,nem nyomta a nyakát.Szemenként csomózott,mûanyag csatja van,ami menetes és össze kell tekerni.

Azt nem tudtam hogy másra is való. Akkor már megtennéd hogy felvilágosítasz még mire jó egy ilyen lánc? Nem kötözködésbõl írom, csak kíváncsi vagyok.
Én soha nem adtam rá a fiamra, és soha nem volt gond a fogzással :D
Te is ezt szoktad felvenni, amikor fáj valamid? Érdekes, hogy milyen sokrétû a hatása, mégsem láttam még felnõtt ember nyakában, de nagyobb gyerekében, csak akkora babáéban, aki még nem tudja levenni, nem tudja elmondani, hogy le akarja venni.
A kérdező hozzászólása: Mérlegeltem... Köszönöm szépen a megoszló véleményeket
Képzeéld én hordom!Vankét gyerekem õkis hordják, pedig a nagymár rég mondhatná, hogy anya vedd le mert nyom, fáj, rossz.... Ennek ellenére imádja! Már választam azelsõ oldalonis
3 hetes korától rajta van, természetesen a legrövidebb, babáknak való méret.Most 1éves és soha nem piszkálta, észre sem vette, hogy ott van, nem szorította, nem nyomta a nyakát.Szemenként csomózott, mûanyag csatja van, ami menetes és össze kell tekerni.
Errõl is el lehetne vitázni sokáig, mert van aki szerint jó, van aki szerint nem. Én nem vettem a lányomnak, nem is fogok soha, és mindenkit megkértem, hogy ne is vegyenek neki. Én parázok tõle, hogy baja eshet tõle, így kivédem amit csak tudok. Ja, és minden nyûg nélkül jött ki neki eddig 4 foga, most jön egyszerre megint 4, és semmi baja. Babája válogatja, van akit megvisel, van akit nem. Én a biztosra megyek. De mindenki maga dönti el, hogy mit tesz a gyermeke nyakába.
Szia! Azelsõ csemetémnek 3 hósan bújt ki azelsõ foga, aznap mentem venni neki mert elég nagykáoszvolt!A Amásodik még pocaklakókéntmegkapta a sajátját, és 5 naposan csak a lábára mertem tenni!5 hetesvoltmikor a nyakába áttettem! A nagyom decembertben lesz 3 éves mainapig rajta van, és mégÉL!csakminden foga kijön gyógyszerek és sírás nélkül!(azelsõt kivéve)
Megéri a kockázatot? Mérlegelj már...
Soha! Nagyon baleset veszélyes...
A kérdező hozzászólása: Lehet felesleges, de hozzászokik, hogy van valami a nyakába! Nem én pontoztalak le, hisz a véleményem nem a pontokban fejezem ki, hanem leírom a gondolataim! Ártani nem árt neki, szereti, nem zavarja, nem piszkálja! A helye nem látszik meg a bõrén, és nagyon könnyû is!
Ezek után tényleg nem érzem jogosnak a 0%-t, amit kaptam. Amiket írtál hogy mire jó..nyugtató, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentõ, immunrendszert erõsítõ. Egy 5/6 hetes babának még nincs immunrendszere, tehát nincs mit erõsíteni. Elvileg nincs gyulladás, mivel ilyen korban még tényleg nagyon ritka a fogzás. Nem hiszem hogy fájdalmai lennének, hacsak nem hascsikarás, de arra szerintem a tea, vagy a szoptató anyuka diétájának megváltoztatása jobb. Nyugtatásra pedig az anya vagy az apa karjánál nincs jobb. Még mindig azt mondom hogy ha használod is, 5-6 hetesen még tök fölösleges.
A kérdező hozzászólása: A borostyán megkövesedett fenyõgyanta, borostyánsavat tartalmaz. A bõrrel érintkezve a testhõ hatására illóolajok válnak ki belõle, melyek a véráramba felszívódva jótékony hatást fejtenek ki az egészségre. Nyugtató, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentõ, immunrendszert erõsítõ hatását évszázadok óta ismerik és használják.
A kérdező hozzászólása: Igen van felnõtt méretben is! De attól, mert te nem hiszel benne, attól még létezik! Meggyõzni úgy sem tudunk róla, hogy igenis hatásos! De még jó, hogy nem vagyunk egyformák
A kérdező hozzászólása: Nagyon Szépen Köszönöm! Ez is babalánc, de nem piszkálja, nem zavarja! :)
3 gyerekem van- mindháromnak 2hós kora óta van a nyakán a nyaklánc. a nagy közel 5éves, a középsõ 2.5 és a kicsi 8hónapos, mind a három a mai napig hordja(a nagy már több, mint 4.5éve!!!- nem hajlandó megválni tõle) - és még mind a három életben van!!! sose tépkedték, szaggatták, a nyakláncok ugyanolyan állapotban vannak, mint mikor rájuk adtam legelõször.(babaláncok természtesen) :) Nálunk bevált!
Én 3 hónapos korában tettem rá a fiamra, soha nem volt gond vele, nem piszkálta, nem szakadt el, elég erõs, nem tudom elképzelni, hogy egy pár hónapos baba el tudná szakítani. Már másfél éves, minden fogát megúsztuk sírás nélkül, lehet nem ettõl, de ezt utólag úgysem fogom megtudni. :) Csak akkor kell jobban odafigyelni, mikor együtt játszik több gyerkõc, mert szeretik egymás nyakláncát tanulmányozni. :)
A kérdező hozzászólása: Azért, mert nem egyezik a véleményünk nem kell undoknak lenni! További kellemes estét neked
Akkor hajrá, add rá rögtön!
A kérdező hozzászólása: Egyébként nem csak fogzásra jó!
A kérdező hozzászólása: Ez is szemenként csomózott, menetes kapoccsal, kerek szemekkel, és a legrövidebb!
Elvileg fogzásra van. Elég ritka ha egy gyerek 5-6 hetesen már fogzik. Szerintem még bõven ráérsz, bár én személy szerint nem használnám egyáltalán, de ezt úgyis te döntöd el.
én a 3 gyerekes vagyok, akiknek van lánca, és képzeljétek, nekem is van, természetesen felnõttméretben, és nagyon szeretem. Tesóm és a fia (5, 5éves, 2hós korától nyakában van) is hordja, és más felnõttön is láttam már. :)

Ha 6 hetesen megyek először orvoshoz szerintetek jó lesz?

Olvasok itt mindenfélét és teljesen elbizonytalanodtam, gondoltam akkor már talán van szívhang meg a szikholyag is látszik.

Legjobb válasz: pont a 6 hét a vízválasztó. van, akinek már van szívhang, van akinek nincs.

pont a 6 hét a vízválasztó. van, akinek már van szívhang, van akinek nincs.
Én várnék még legalább 1 hetet.
7 hetesen menj, ha nem bírod a várakozást. Ha meg igen, akkor 8-10 hetesen. Legalábbis az én dokim így kéri.
Én 8 hetesen mentem. Az elsõvel 6 hetesen már ott topogtam, és sikerült összehoznom egy két hétig tartó idegeskedést - mert még nem volt szívhang.
Én jövõ héten megyek-betöltött-7 hetesen.3. baba, nem láttam értelmét, hogy elõbb menjek.
Nekem kérte a doki, hogy menjek, hogy megnézzük, jó helyen van-e a baba, ekkor 5+5 hetes voltam. 8+1 hetesen voltam szívhangot nézni. Valójában, ha nyugodt vagy, akkor szerintem is tényleg elég a 8. héten menni, aztán 12. hét. Én a magam megnyugtatására mentem, elsõ babás vagyok, és nagyon izgultam.
6 hét+pár naposan nekem is mondta a doki, hogy nézzük meg jó helyen tapadt-e, szívhangra a 8-9..en hívott vissza. Persze az elsõ uhn mondta, hogy még semmi sem 100%, ne kezdjünk el babaruhát vásárolni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, én is csak azért lennék kiváncsi rá, hogy jó helyen van-e, és esetleg már van szívhang.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!