Találatok a következő kifejezésre: 6 hetesen e (91 db)

Terhességi kalkulátor szerint 6 hetes, szerintem csak 2és fél hetes terhes vagyok. Normális-e ha fáj a hasam alja, feszül és kisebb görcsök vannak?

2 éve volt egy vetélésem,ami pont ennyi idös volt,mekkora rá az esély hogy ez a baba is "elmegy"?

Legjobb válasz: Szia! Olyan, hogy 2,5 hetes terhesség nincs.Mikor elmarad a mensid akkor már 4 hetes terhes vagy.Ha a kalkulátor szerint 6 hetes vagy, akkor már kb 2 hete késik a menstruációd, és igen, normális ilyenkor a hasfeszülés, apró szurkák, a görcs is megengedett egy ideig, amig nem annyira erõsek, és nem vérzel.Nekem még most is elõfordul, hisz nõ a méh, húzódnak a szalagok. Boldog Babavárást 21 hetes km.

Szia! Olyan, hogy 2, 5 hetes terhesség nincs.Mikor elmarad a mensid akkor már 4 hetes terhes vagy.Ha a kalkulátor szerint 6 hetes vagy, akkor már kb 2 hete késik a menstruációd, és igen, normális ilyenkor a hasfeszülés, apró szurkák, a görcs is megengedett egy ideig, amig nem annyira erõsek, és nem vérzel.Nekem még most is elõfordul, hisz nõ a méh, húzódnak a szalagok. Boldog Babavárást 21 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Sajnos ez már a 3.vetélésem volt, és az érzés ugyan az mint neked!! Ezt nem lehet könnyen feldolgozni.De nem adom fel!!!!!! Sok egészséget kívánok nektek!!
Sajnálom...velem is megtörtént.Azt hittem ott halok meg én is vele együtt.De össze kellett kapnom magam.És rá fél évére ismét teherbe estem.Ezzel a babával minden ok.Csak pozitivan, és csak elõre, nem szabad a múlton rágódni!!! Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Elment :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat! Tegnap voltam dokinál:D Holnap meg UH-ra megyek, remélem minden rendben lesz és hallhatjuk a szívhangot is:D
Biztos az zavar meg, h az orvosok és a terhességi kalkulátor is az utolsó mensitõl számolja a terhességet. De valójában utána még eltelik kb 2 hét mire ovulálsz és akkor esel teherbe. Szval az csak az egyszerûség kedvéért van, h 9 hónapig , azaz 40 hétig terhes egy nõ. Ez NEM IGAZ. valójában ált. 266 napig, azaz 38 hétig vagy terhes, de mivel az utsó mensitõl számolják ezért lehet 2 hét difi. A görcsölés természetes, tágul a méhed.
Mindenképp menj dokihoz. Úgy tudom hogy akinek már ment el babája, annak adnak valami gyógyszert, ami segít a mostanit megtartani. És a doki meg is nyugtat talán! De egyébként kisebb hasszurka, görcs normális lehet az elején! Gratulálok! 14 hetes ikres kismama
Menj el a nõgyógyászhoz.Õ úgy is be fog utalni ultrahangra és ott az embrió vagy a petezsák mérete alapján megmondják neked, hogy hány hetes vagy!Nálam a terhességi kalkulátor 2 héttel többet mutat, mint amit a mérete alapján megállapítottak!
Szia! Bocsi, de hgy lehetsz 2, 5 hetes? Normális, nõ a méhed! Nem törvény szerû, hogy ez a baba is elmenjen, nekem is volt egy vetélésem, most 32 hetes vagyok! Az elsõ 11 hetesen ment el! Dokinál vltál már?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszodat! :D Megnyugtató :)
Sosem szabad feladni, elhagyni magad, tudom nagyon nehéz.Kivánom, hogy fél év mulva ismét pocakos légy, és egy egészséges, szép kisbabád szülessen!!!

6 hetes terhes vagyok, és szúr, nyillal néha a jobb oldali petefészkem. Mitől lehet? Kell-e aggódni?

Legjobb válasz: Nem kell aggódnod, ebben az idõszakban normális a szúró fájdalom! Én 6 hetesen tudtam meg, hogy babánk lesz, és utána 3-4 hétig szinte minden nap úgy éreztem mintha meg akarna jönni, és mindig szúrkált a hasam, de az orvos megnyugtatott, hogy ebben az idõszakban ez teljesen normális, mert az egész szervezeted átalakul. Nyúlnak a méhszalagok stb... A lényeg, hogy ne aggódj, mert azzal ártasz a babócának! Kellemes babavárást! 11 hetes kismami

Nem kell aggódnod, ebben az idõszakban normális a szúró fájdalom! Én 6 hetesen tudtam meg, hogy babánk lesz, és utána 3-4 hétig szinte minden nap úgy éreztem mintha meg akarna jönni, és mindig szúrkált a hasam, de az orvos megnyugtatott, hogy ebben az idõszakban ez teljesen normális, mert az egész szervezeted átalakul. Nyúlnak a méhszalagok stb... A lényeg, hogy ne aggódj, mert azzal ártasz a babócának! Kellemes babavárást! 11 hetes kismami
Nem a hasa szurkál(az általában normális), hanem a petefészke... Valószínû a sárgatest dolgozik, ahonnét kiszabadult a petesejt(nekem is így volt és mondtam dokinak adott gyogyszert)!Ha még nem voltál orvonál szerintem menj el és mond el a panaszod!Boldog Babavárást:-)
A kérdező hozzászólása: Fõleg hirtelen mozdulatoknál fordul elõ, elég éles, szúró, pillanatnyi fájdalom. 2 hét múlva kell dokihoz mennem, remélem, normális dolog ez is, és nem hormonzavarra utal. Köszönöm a válaszokat!
Nekem is szurkált épp a jobb oldalon, de az orvos szerint ez normális. Hirtelen mozdulatokat én sem nagyon csinálhattam, mert akkor erõsebb volt. Nekem elég sokáig volt ez, kb. a 6-14 hét között. Aztán pedig szépen elmúlt! 20 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Mivel nem görcsöl, csak picit szurkál, én sem gondolom, hogy baj lenne. Köszönöm szépen!!

Volt-e vkinek olyan esete, hogy 6 hetes terhességnél nem láttak szívhangot, műtétre küdték, de ott már volt szívhang (7 hetesen)?

Legjobb válasz: 6 heten elég sok mindenkinél nincs még szívhang...nálam se volt, 8 hetesen igen...de nem küldtek mûtétre, ki ez a lúzer aki elküldi kismamát???na jó doki lehet nem mondom...

6 heten elég sok mindenkinél nincs még szívhang...nálam se volt, 8 hetesen igen...de nem küldtek mûtétre, ki ez a lúzer aki elküldi kismamát???na jó doki lehet nem mondom...
Kb.7 hetesen van szívhang. És téged elküldtek "befejezni" a terhességet? Úristen! Nehogy még egyszer ahhoz a dokihoz menj!
és én...:) jól el írogatunk csak jó lenne írna nekünk kérdezõ is.írj légyszi h mi volt pontosan
És megint én.. :) Én is így gondolom, sok olyan eset van, hogy 6. héten még nincs szívhang, de ahogy írtad, ha láttak petezsákot, akkor akár már holnap lehet! De azt a dokit jól fejbekólintanám!!! Én sajnos rosszul jártam, mert mire lett volna szívhang, elhalt a baba, de szerintem a kérdezõ simán reménykedhet! Kedves kérdezõ! Drukkolunk nagyon! És írd meg, mit mondott a doki!
és megint én....tudom hogy gondoltad, én ne hari::) csak saját tapasztalat h nekem 6 hetesen nem volt még...de én dokim nem mondott semmi mûtétet azt mondta normális s késõbb lesz
Megint én vagyok... a pici esély nem lebeszélõ akart lenni, hanem bíztatás...most olvastam és elég rosszul hangzott, ahogy írtam!... Szerintem még nyugodtan bízz...
elsõ vagyok, sztem meg igen is sok az esély rá...ha csak szív nem dobogott még de van petezsákban embrió
21:44 es vagyok és egyetértek az elõttem szólóval. Micsoda nemnormális, hogy mûtétre küld... :O
Ez a helyzet veled? Drukkolok, hogy lássanak szívhangot! Szerintem pici esélyed van. Mikor mennél mûtétre?
A kérdező hozzászólása: Az elõzõhöz.Az a helyzet, hogy dec. 30-án közölte a doki, hogy baj van.Kérdezte, hogy 31-én v. jan.5-én megyünk mûtétre.Én választottam a jan-it.(Lehet ez lett a jó??)Ott látták a dokik(2 is), hogy van szívhang!Azóta bent van a párom.És köszi a biztatást mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!A történtek után bent tartották a páromat megfigyelésre.Többen javasolták már neki a dokiváltást.Ha minden rendben lesz, akkor váltunk is.
Aztaa, ez nagyon durva! Miket csinálnak az orvosok!! Kezdek félni a szüléstõl!! Eddig bíztam bennük. 35 hetes kismama
Utolsó elõtti vagyok. Igen, megmûtött, de hála istennek olyan jól sikerült neki, mint az Uh diagnózis! Két hétig azt hittük, hogy nincs babánk, a kontrollvizsgálaton derült ki, hogy mégis terhes vagyok és jó helyen van a baba. Utána kórházba be- kórházból ki, rengeteg vizsgálat, mindenhol azt mondták, hogy egészséges!
Utolsó válaszoló! Megmûtött, de mégse? Vagy nem értem. De gratula a babához :)
Szia! Én 6 hetesen enyhe vérzéssel kerültem kórházba. Ott azt mondta a doki az Uh után, hogy nincs szívhang, nem él a baba, és pár óra múlva meg is mûtött. Ennek ellenére igen ragaszkodó kisfiam van, aki nem hagyta magát a hanyag és nemtörõdöm orvosoknak, most vagyunk 36 hetesek és már nagyon várom, hogy lássam! Szóval szerintem még nem jelent semmit, ha 6 hetesen nincs szívhang, fõleg, ha más panaszod nem volt.
Dejóóóóóó:) Remélem minden ok lesz.De ez azért durva h rajtad múlott, a doki tényleg nem normális.Egyébként nem értm mért akart ilyen hamar mûteni, sokszor csak a 7-8. héten van szívhang.Szorítok nektek:)

6 hetes babának lehet-e egyszerre adni Espumisant és BioGaia Babyt?

Espumisanról szeretnénk áttérni BioGaia cseppre. Mivel a BioGaia cseppnek csak 6-7 nap után van hatása, addig lehet-e adni az Espumisant is?

Legjobb válasz: Az espumisan lehet egyálltalán adni egy 6 hetesnek? Mi a sax-implexet használjuk de ezt csak 2 hós kora után lehetett adni neki. A kettõ egyébként ugyanaz.

Az espumisan lehet egyálltalán adni egy 6 hetesnek? Mi a sax-implexet használjuk de ezt csak 2 hós kora után lehetett adni neki. A kettõ egyébként ugyanaz.
Lehet együtt adni! Nekünk borzalmasan hasfájós volt a fiunk. :-/ Csak a biogaia segített. Igaz hogy egy üveg 2 hétig tartott, de megérte. ;-)
Én adtam espumisant és biogaia cseppet egyszerre semmi baja nem lett, de jobb sem lett. Aztán adtam infacolt, aztán gripe watert, de legjobban az vált be ha melegítettem a pocakját, meg a türelem, hogy egyszer elmúlik.
Lehet.
Teljesen normális, ami veled történik. Majd két hét múlva többet is lát, mint petezsákot.
Szia! Én 5+6 hetesen voltam elõször, 3mm volt a baba, és volt már szívpulzálás :) de lehet, hogyha 1 nappal elõbb megyek, akkor még nem lett volna. Szóval teljesen rendben van, mert valahogy ilyenkor indul be a szívmûködése :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :D Mindenkinek boldog babavárást és babázást :D
Nekem 5-6hetesen még a babát se látták, csak az üres petezsákot. 8hetesen látták a szívhangot. Boldog babavárást! 29hkm
6+2hetesen, 6+4 hetesen már voltak szívhangok és élõ embrio látszott. (2 gyerek)
6+4 hetesen volt szívhang nálunk. Az 5 hetes UH-n még nem volt.
Nekem az egyik babámnak 5+3 napon már volt, a másik babónál 5+5 napon még nem.
Nekem 6+3-nál még nem látott hasi uh-n szívhangot, 8 hetesen már volt. 39 hkm
6+2 hetesen már volt, de amikor elõször mentem, vcsak petezsák volt. Akkor voltam kb. 4 hetes.
én 7 hetesen voltam 13 mm-es babócával, akkor már volt szívhang is :)

6 hetesen hason alvas? Szabad e hason aludnia egy 6 hetes babanak vagy sem?

ha hanyatt teszem le aludni, akkor sokat sir, es nyoszorog, es hosszas ringatas utan alszik csak el mondtak hogy probaljam ki azt hogy tegyem hasra es hatha akkor jobban fog majd aludni nem tudom hogy baj e vagy hogy lehet e

Legjobb válasz: Fiam is es a lanyom is mar a korhazban hason aludtak. A doki annyit mondott, hogy ha van legzesfigyelo, akkor nyugodtan alhat hason. A lanyom most 4 honapos, nappal is hason alszik.

Fiam is es a lanyom is mar a korhazban hason aludtak. A doki annyit mondott, hogy ha van legzesfigyelo, akkor nyugodtan alhat hason. A lanyom most 4 honapos, nappal is hason alszik.
Milyen bajra gondolsz?
most is itt alszik mellettem, hason, háromévesen. Semmi baja nincs.
Az én fiaim 13 hónaposak, születésüktõl fogva csak hason aludtak (pedig koraszülöttek voltak és az egyik babának gond volt tüdejével, de már a kórházban az inkubátorban is szinte csak hasra fektették!). Egyikük kb. 1 hónapja már átfordul a hátára, oldalára is ha úgy van kedve, másikuk még mindig csak hason szeret aludni. Nyugodtan teheted hasra, fõleg ha van légzésfigyelõ, ha neki úgy kényelmesebb.
A legtöbb baba jobban alszik hason, mert így oda tudnak bújni valamihez (az ágyhoz), így jobban biztonságban érzik magukat. A mi kislányunk is gyakorlatilag születése óta hason alszik.
Én éjszaka az oldalán altattam bebugyolálva, de napközben hason aludt a hathetesem.
A kérdező hozzászólása: koszonom mindenkinek a valaszait megnyugodtan, es ki fogom probalni hogy hason hogy es meddig megy az alvas
kisfiam 3 hónapos, de csak hason altatom vagy oldalt...de éjszaka csak hason és már több, mint 3 hete átalussza az éjszakákat..:) nyugodtan altasd úgy:)
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszod en azt hittem hogy csak egy bizonyos kor utan lehet oket hasra fektetni en eddig feltem nehogy megfulladjon vagy esetleg valami mas baja legyen
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat igazsag szerint csak aggodok, meg felek nehogy valami baja legyen igy, de most hogy olvastam a hozzaszolasokat megnyugodtam hogy lehet
Kisfiam az elsõ itthon töltött éjszakától kezdve csak hason tudott aludni. 2, 5 éves, és jelentem, még él. :) Volt légzésfigyelõnk, így teljesen nyugodt voltam.
A kérdező hozzászólása: van legzesfigyelonk hat kiprobalom hatha tenyleg bevalik es alszik majd
A kérdező hozzászólása: de nem baj neki hogy meg ilyen picin hason van? es mennyi ideig lehet ugy hagyni?
Az én kislányom kötött csípõkkel született, az ortopédián a lelkemre kötötték hogy csak hason altassam. Kaptunk légzésfigyelõt, így nem aggódtam. Már elmúlt 1 éves, de azóta is hason alszik el.

Az este erősebben fájt a hasam alaj, mint szokott! De igazából nem tudom eldönteni, hogy görcs volt-e! Jelenthet ez rosszat? 6 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Szia. Én is 6 hetes terhes vagyok, sokszor fáj a hasam, mintha meg akarna jönni. De ne aggódj, én úgy tudom ez másoknál is gyakori. De ha nagyon görcsölsz, esetleg véreznél, rögtön menj orvoshoz! Gratulálok a babához.

Szia. Én is 6 hetes terhes vagyok, sokszor fáj a hasam, mintha meg akarna jönni. De ne aggódj, én úgy tudom ez másoknál is gyakori. De ha nagyon görcsölsz, esetleg véreznél, rögtön menj orvoshoz! Gratulálok a babához.
Ha mensi szerû, nem gond az ilyenkor normális.Hormonális változások, készülõdik odabent a szervezeted a tágulásra.Ne aggódj, ahogy elõttem írták , ha erõs, úgy értem nagyon erõs görcseid, vagy vérzés lenne, .akkor doki.Ha úgy érzed baj van, és a pihenés sem segít, menj be ügyeletre, és nézesd meg magad, de szerintem biztos nincs gond.

5-6 hetes terhes vagyok. Mikortól van szív hang? Mitől van barnás-rózsaszínes maszatolásom? Mikortól lehet tudni él-e a baba?

Legjobb válasz: Szia. Én 6 hetes és 5 napos voltam amikor elõször voltunk az orvosnál és már láttuk a monitoron, hogy vert a szíve. Nagyon szuper volt.

Szia. Én 6 hetes és 5 napos voltam amikor elõször voltunk az orvosnál és már láttuk a monitoron, hogy vert a szíve. Nagyon szuper volt.
6 hetesen már általában van szívhang. A barnázással meg menj el orvoshoz minél hamarabb!!!
Én 4 hét 5 naposanvoltam UH-on, még nem látták a szívhangot. Két héttel késõbb viszont láttuk, hallottuk is. Fanasztikus volt! Nagyon is él a szentem bennem!:D A folyás miatt pedig mindeképp menj dokihoz!
Nekem csak 8 hetesen látták a szivhangot, mert egy elavult UH gép van a rendelõben. A rózsaszines maszatolás nem jó jel, menj dokihoz sürgõsen!!!

A 12. heti ultrahangra mehetek-e 11+3 hetesen? Ez a naptár módszer. A legutóbbi ultrahang alapján számítva a baba akkor lesz 11+6 hetes. (Vagy másnap már 12. hetes leszek az uh alapján mutatott méretek szerint. )

Ti mikor voltatok legkorábban? 11+?

Legjobb válasz: Nem az UH szerinti 12hetet kell nézni!!!! Nem egyenletes a manók növekedése! Szóval ha 11+3hetes vagy az ut vérzés alapján, akkor még 4nap, és 12hetes vagy, annyit bírj ki, és elég fontos vizsgálat, legyen inkább idõben. (én már szülnék, ha a méretek alapján nézném)

Nem az UH szerinti 12hetet kell nézni!!!! Nem egyenletes a manók növekedése! Szóval ha 11+3hetes vagy az ut vérzés alapján, akkor még 4nap, és 12hetes vagy, annyit bírj ki, és elég fontos vizsgálat, legyen inkább idõben. (én már szülnék, ha a méretek alapján nézném)
a 12.heti uh azt jelenti, h a 12.héten mész, amikor még csak a 11.hetet töltötted be.mindig a betöltött hetek számítanak. vagyis a 12.héten 11+x leszel és valóban akkor menj amikor a doki mondja. ez késõbb is így lesz, és a mensi után fogják számolni. nekem a 12.heti 11+3 naposan, 18.heti uh a 18.héten, 17+3naposan volt és az pont az ideje
Én 13+1 hetesen voltam.Akkor kell menni amikor a dokid mondja és ad rá beutalót v. idõpontot, ha õ csinálja.
A kérdező hozzászólása: Elszámolta magát a doki, a kezdõ idõpontban a menszim szerint még csak a 11.hetet töltöm majd. Õ nincs, hozzá nem tudok menni, hogy megkérdezzem, mi van. Mire visszajön, addigra már rég túl kéne esnem a vizsgálaton.
nekem uh alapjan 11.2 mentem 12 hetire, megcsinalta, igaz mondta hogy jobb lett volna idöben menni, es nekem nem volt beutalom 8 hetesen mondta hogy 4 het mulva talalkozunk.ennyi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én a 18. hetin voltam 17+3 naposan, és az adatok alapján 17+6 napos lett. Nem szólt a dokim, de lehet, hogy a 12. hetinél fontos, hogy pont akkor menj. Ott 11+6 voltam, és pont 12 hetes lett a méretek alapján!

Szülés után 6 hetes kontrollon megnézi a doki, hogy van-e méhszájseb? Látná, ha van?

Legjobb válasz: Szia! Nálam kukucskált is (bocs a "szakkifejezésért") a doki és utána manuálisan is megvizsgált, tapogatott kívül és belül is, úgyhogy szerintem észrevenné, ha gond lenne. Pont azt vizsgálja, hogy visszahúzódott-e a méhed és, hogy a méhszáj rendesen zárt-e, így ez sem kerülné el a figyelmét.

Szia! Nálam kukucskált is (bocs a "szakkifejezésért") a doki és utána manuálisan is megvizsgált, tapogatott kívül és belül is, úgyhogy szerintem észrevenné, ha gond lenne. Pont azt vizsgálja, hogy visszahúzódott-e a méhed és, hogy a méhszáj rendesen zárt-e, így ez sem kerülné el a figyelmét.
A kérdező hozzászólása: :)
Hello. Nekem nem lattak a 6 hetes kontrolon semmit. 1 éve szultem. Most lassan szeretnénk a masodik babat és elmentem ujra kontrollra -monduk amugy is idoszeru lett volna-. Most van méhszájsebem. Valoszinu a szulestol, mert h eddig nem volt. Szoval csak annyit hogy a kov baba elott menj el te is kontrollra majd. Most konzultaljuk majd a rakszures eredmenyet es utana megmondja a doki h. mikor fagyasztja le.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsot, és hogy megosztottad velem a te tapasztalatodat! Kívánom, hogy hamar összejöjjön nektek a második Baba!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!