Találatok a következő kifejezésre: 6 hetesen, első (94 db)

Volt valaki akinél az 5-6 hetes elsõ ultrahangon hematomát találtak, utána panaszmentes volt és legközelebb csak a 12 hetes ultrahangon volt?

Mostanában sok helyen olvasom hogy mindenki szinte 1-2 hetente jár ultrahangra koraterhességben... Nem túlzás ez? Vagy csak én látom ezt rosszul? A 6. héten a dokim megállapitotta a terhességet, látott szivcsö pulzálást, 3mm-nek mérte és látott egy kisebb hematómát is. Azt mondta hogy ha nem görcsölök és vérzek (mert akkor azonnal kórház) 3 hét múlva menjek megint. De van ennek értelme? Ha jól vagyok és nincs semmi bajom nem ér rá a 12. héten? Szerintem nem tesz jót ez a sok vizsgálat... Van valakinek ezzel kapcsolatban jó vagy akár rossz tapasztalata?

Legjobb válasz: Az orvos jobban tudja, hogy mire van szükség szerintem mint egy laikus. Miért ártana egy plusz uh? Nem jobb tudni, ha esetleg felszívódik a hematóma? Nem aludnál nyugodtabban? Én 6 hetesen, majd 8 hetesen voltam uh-n, pedig nálam semmi gondot nem látott az orvos, de ezt tanácsolta. Anyagi érdeke sem fûzõdött hozzá, mert kórházban végezte az uh-t és nem fogadott el érte pénzt.

Az orvos jobban tudja, hogy mire van szükség szerintem mint egy laikus. Miért ártana egy plusz uh? Nem jobb tudni, ha esetleg felszívódik a hematóma? Nem aludnál nyugodtabban? Én 6 hetesen, majd 8 hetesen voltam uh-n, pedig nálam semmi gondot nem látott az orvos, de ezt tanácsolta. Anyagi érdeke sem fûzõdött hozzá, mert kórházban végezte az uh-t és nem fogadott el érte pénzt.
Én elõször 8 hetesen voltam dokinál akkor derült ki a hematóma. 5 nap múlva véreztem így újabb ultrahang, hogy megvan e még a baba. A 11. heti vizsgálatra teljesen felszívódott. Szerintem jobb ez így, én abban a 3 hétben is véreztem, beleõrültem volna, ha tovább kellett volna várni nemtudva azt, hogy jól van e a babánk vagy sem. Én inkább azt tartom értelmetlen dolognak, hogy valaki a pozitív teszt után rögtön rohan a dokihoz a 4. hétben. Na akkor mit tud megállapítani az orvos? Konkrétan csak a megvastagodott méhnyálkahártyát.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igen, ha valakinek akár csak minimális vérzése is van vagy minimális görcse akkor tényleg szó nélkül vissza kell menni. De én eddig tök jól érezm magam. Boldog vagyok, megvannak a terhességi tüneteim, nem vérzek, nem görcsölök. Ebben az esetben fölöslegesnek érzek plusz vizsgálatot. Most 8 hetes vagyok.

Lehetséges lenne, hogy érzem a baba mozgását 13+6 hetesen, első terhességnél?

Legjobb válasz: Igen lehetséges!Elsõnél én is akkor éreztem!Most 3.-at várom 18 hetesen alig érzem néha:-(

Igen lehetséges!Elsõnél én is akkor éreztem!Most 3.-at várom 18 hetesen alig érzem néha:-(
Én is erre lennék kiváncsi, 14+5 vagyok, és valami furát érzek néha odabentrõl, igaz nem ilyen pillangó szerût mint amit sokaknál olvastam, de mégis az jutott eszembe, hogy a baba lehet.
Én is éreztem ilyenkor, de még nem voltam biztos benne hogy a babát érzem. Így utólag tuti õt éreztem :) 30hkm
én tegnap este amikor lefeküdtem éreztem valami fura pár másodpercig tartó remegés szerûséget, lehet hogy a baba volt de gyorsan elhessegettem ezt a lehetõséget mert ezen az oldalon a tapasztaltabb anyukák mindig azt írják hogy ennyire korán még lehetetlen érezni a babát, de ha nem a baba volt akkor nem tudom mi lehetett, talán bélmûködés :) 13+3
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!Én sem gondoltam, hogy ez ilyen korán megtörténhet, mivel mindenhol az olvasható, hogy 16. hét körül lehet érezni. Viszont anyukámmal beszéltem pont errõl tegnapelõtt, és õ mondta, hogy 13 és fél hetesen már elõfordulhat, figyeljem. Erre tegnap délután éreztem azt a bizonyos mozgást, szerintem az lehetett, mert ma reggel amikor felébredtem, újra azt éreztem. De mindenesetre ezentúl jobban fogom figyelni:)

Elnézést a tudatlanságomért, de mit jelent pontosan a 15+2 hetes vagy 6+6 hetes kismami? Mit jelent az első szám?

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ szám a betöltött hetet jelzi, a második a napot! Tehát amit említettél : 15 hetes és 2 napos, ill. 6 hetes és 6 napos terhességrõl van szó. Én például ma vagyok 16 hetes és 6 napos ( 16+6 ).

Szia! Az elsõ szám a betöltött hetet jelzi, a második a napot! Tehát amit említettél : 15 hetes és 2 napos, ill. 6 hetes és 6 napos terhességrõl van szó. Én például ma vagyok 16 hetes és 6 napos ( 16+6 ).
A kérdező hozzászólása: köszi, így már világos!!

Bizakodhatok még? AZ első UH-on nem biztatott a doki. Elvileg 6 hetesnek és 5 naposnak kellene lennie a terhességnek, de ő csak 6 hetesre saccolta.

Abból gondolom a 6 hét 5 napot, hogy vezettem a h?görbémet és ovu tesztet is használtam a siker érdekében. A petezsákban volt már magzat, 6 mm-esnek mérte a CRL-jét. A szív pulzálását is látta, de azt mondta, nagyon gyenge, szinte nem mérhet?. Mivel a hónap második felében a férjem nem volt itthon, és nem voltunk együtt, elég kevés az esélye annak, hogy nem a ciklusom közepén fogant. Járt már valaki hasonló cip?ben? Hogy végz?dött a dolog? Két hét múlva kell visszamennem, nem tudom, hogy fogom kibírni addig ezt a bizonytalanságot. :(

Legjobb válasz: Szia Én 6 hetesen mentem elõször dokihoz azt mondta,hogy 5 hetes terhességnek felel meg...mondott jót is rosszat is,de azért bizakodtam nagyon mert 5 hónappal elõtte volt egy vetélésem. Egy hét múlva visszarendelt a baba szépen fejlõdött,de a számolt héthez képest még mindig egy héttel kisebb volt. Tartotta is ezt az egy hetet így aztán a 12. heti uh nem a mensi alapján számolt idõbe volt hanem egy héttel késõbb és az összes vizsgálat is így történt,a terhesség felénél már a szülés dátumát is átírták.Nálam az volt az ok,hogy nem középidõbe hanem késõbb volt a peteérésem.Már 1,5 éves a lányom.

Szia Én 6 hetesen mentem elõször dokihoz azt mondta, hogy 5 hetes terhességnek felel meg...mondott jót is rosszat is, de azért bizakodtam nagyon mert 5 hónappal elõtte volt egy vetélésem. Egy hét múlva visszarendelt a baba szépen fejlõdött, de a számolt héthez képest még mindig egy héttel kisebb volt. Tartotta is ezt az egy hetet így aztán a 12. heti uh nem a mensi alapján számolt idõbe volt hanem egy héttel késõbb és az összes vizsgálat is így történt, a terhesség felénél már a szülés dátumát is átírták.Nálam az volt az ok, hogy nem középidõbe hanem késõbb volt a peteérésem.Már 1, 5 éves a lányom.
én 6 hetes 3 naposan voltam uh-n. Vérzés miatt mentem be a kórházba. És akkor még csak petezsákot látott a doki, embriót nem. Szóval semmi jóval nem biztatott engem. Aztán 2 hét múlva újra mentem a dokihoz és már minden rendben volt, szívhang is volt, baba is volt. A terhesség elsõ 3 hónapjában menstruáltam. Ne aggódj, ott a baba, minden rendben lesz :)
Szerintem ne aggódj. 11 hetes ikerterhes vagyok. Amikor elõször voltam dokinál az uh szerint én is 6 hetes és 5 napos terhes voltam, de csak az egyik baba volt egyértelmû (élesszélû petezsák, szívhang), a másik kisebb is volt és a petezsák széle is elmosódott volt, de volt szívhangja. 2 héttel késõbb a pici lett a nagyobb és vele is minden oké volt (remélem most is az!). Pedig már mindenki azt mondta: biztosan felszívódóban van. A méret ilyen korai terhességnél szerintem nem sokat jelent. Ne aggódd túl magad, ott a lesz a pici két hét múlva is. :-)
Nyugi, mi alig találtuk meg a babát, pedig ott volt.Nekem is kisebbnek mérte a doki, pedig tudom mikor fogant.Ennek ilyenkor még semmi jelentõsége.Minden oké lesz.Van szívmûködés, és ez a lényeg.Nem tudom mit ijesztget.
6 hetesen vizsgáltak engem is elõször. Alig találták meg mert hátrahajló a méhem és még csak petezsák volt. Szívhang a 8. héten volt. Én úgy tudom 8 hetesen kell hogy legyen szívhang 6 hetesen még nem. Minden jót kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok, kicsit jobb lett a kedvem, akkor még reménykedem egy picit.
Nekem 8 hetesen volt 8mm CRL
Zalaegerszegen lakom. Vizsgálat 2000, vizsgálat +ultrahang 3000 Jobb az ultrahang gépe, mint a kórházi :-)
A kérdező hozzászólása: Szerintem mindenképp magándoki lesz, 12.hét még elég messze van, úgyse bírom ki addig :)
Én is Nyíregyházára járok dokihoz, és én is voltam 9 hetesen. Mert így hívott vissza, a magánrendelésére járok amúgy. De a 12.hetit a kórházban kell majd megcsinálni.
A kérdező hozzászólása: És merre laksz ha megkérdezhetem? Én Nyíregyházi vagyok és itt nem ismerek olyan helyet ahol csak Uh van. nekem 5 évvel ezelõtti magándokim mindig meg is vizsgált+ UH és akkor volt 10ezer forint!
Második vagyok. Én 9 hetesen is voltam ultrahangon. Magánban járok orvoshoz és õ mindenkit visszahív 9-10 hetesen ultrahangra és ha akkor is minden ok, akkor ad papírt amivel védõnõhöz kell menni. Az ultrahang 3000ft, szóval nem megterhelõ 3 hetente menni
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszokat! És hogy bírtátok ki a 12.uh-ig? :( nekem az még olyan távolinak tûnik.
7 hetesen volt 9mm
Nekem 6hét 1 naposan volt 8, 3 mm
A kérdező hozzászólása: ez nagyon jó ár szerintem :) nekem 5 éve több volt :( Boldog babavárást! :)

Miért kell az első oltást 6 hetesen beadni?

Elég lenne 8 hetesen kezdeni,nem?Ezt megint az orvosok terjesztik?

Legjobb válasz: az anyatej a kiskutyák védelmi "szere" és 6 hetesen már nem szopnak annyit így a védettség is gyengül azért kell õket már 6 hetesen beoltani!

az anyatej a kiskutyák védelmi "szere" és 6 hetesen már nem szopnak annyit így a védettség is gyengül azért kell õket már 6 hetesen beoltani!
Ha rendesen szopnak és van teje bõven a mamának akkor én 8 hetesen adatom be nekik az oltást! Felesleges elõbb.
A kérdező hozzászólása: Én is úgy tudtam, de arra nem gondoltam, hogy 6 hetesen kevesebbet vagy egyáltalán nem szopnak.
Azért is érdemes többek között már 6 hetesen kezdeni az oltási programot, mert 2 héttel hamarabb lesz védett a kutya és ezzel együtt 2 héttel hamarabb is lehet kezdeni a szocializációját. A szaporítókra hajaz a hozzáállásod, kérdezõ, hisz így õk megússzák az oltásokkal járó költségeket.
A kérdező hozzászólása: Ritka az a tenyésztõ, aki 2-3 oltással ad 8-10 hetes kölyköt.Van kivétel persze, de nem jellemzõ.Én mikor tanultam a tenyésztést, még úgy volt, hogy ha a szuka vemhesítés elõtt oltva volt, és mi akkoriban félidõsen is adattunk egy gyengítettet, akkor bõven ráér 8 hetesen kezdeni a programot.Sõt elvileg az anyai immunitás üti a túl korai oltást, így nincs is értelme.Lehet inkább azt kellett volna kérdeznem, hogyan oltják mostanság a vemhesítés elõtt, vemhesség alatt a szukákat?
én 7 hetesen szoktam adni az elsõ oltást, majd gazdi eldöntheti, hogy vár a 9. hétig és addig itt marad a kiskutya vagy majd õ beadatja a következõt bár jobban szeretem két oltással adni a kicsiket 9 hetesen. szerintem is korai a 6 hetes kori oltás fõleg ha úgy mint pl nálam van bõven lehetõség arra, hogy a kiskutya tovább itt maradjon
az anyai immunitás 6-8 hetes korban szûnik meg. de, hogy pontosan mikor azt nem tudni. épp ezért oltatunk 6 hetesen , és lehetõleg olyan oltással ami azonnal megszünteti az anyai immunitást. máskülönben az oltás értelmetlen.
Az anyai immunitást nem az oltás szünteti meg, hanem a szopás abbahagyása. Amíg kapja az ellenanyagokat, addig a saját immunrendszere nem kezd dolgozni, nem reagál kellõképpen a vakcinára. Tehát ha egy szopós kutyát beoltunk, akkor az majdhogynem kárba veszett. Ez igaz az emberbabákra is, a sokáig szoptatott gyerekek immunrendszere általában gyengébb.
az nem szûnik meg azonnal, ahogy a kiskutya abbahagyja a szopást. de már van olyan oltóanyag ami azonnal megtöri az anyai immunitást.

Nem jött meg rendesen, és az első teszt-, majd 4 napra a következő alig észlelhető halvány +? Ha terhes lennék, annak erősebben kéne látszani nem? Amugy 6-hetes lennék ha igaz!

Legjobb válasz: Akkor ideje orvoshoz menni. A csík erõssége nem jelent semmit. Lehet, hogy még nem termelt annyi hcg-t a szervezeted. Lehet, hogy mégsem 6 hetes, hanem kisebb, mert a peteérésed is késõbb volt. Holnap, holnapután csinálj még egy tesztet 10-es érzékenységû teszttel. Ha az s +, akkor irány a doki. 1 hetes pontosságal megállapítható a terhesség kora.

Akkor ideje orvoshoz menni. A csík erõssége nem jelent semmit. Lehet, hogy még nem termelt annyi hcg-t a szervezeted. Lehet, hogy mégsem 6 hetes, hanem kisebb, mert a peteérésed is késõbb volt. Holnap, holnapután csinálj még egy tesztet 10-es érzékenységû teszttel. Ha az s +, akkor irány a doki. 1 hetes pontosságal megállapítható a terhesség kora.

Az első ultrahang szerint a peteszákom 6 hetesnek felel meg, maga a szikhólyag és a "baba" pedig kisebb (4 hetes körüli). Ez rosszat jelent?

Legjobb válasz: nem kell aggodni. ezt csak azért jegyezték meg, hogy késõbb lásssák a változást hogy van e gond. rendben van ez elõfordul. A 6 hetes uh-n még nehéz látni dolgokat.

nem kell aggodni. ezt csak azért jegyezték meg, hogy késõbb lásssák a változást hogy van e gond. rendben van ez elõfordul. A 6 hetes uh-n még nehéz látni dolgokat.
Szerintem igen az elsõ naptól számolják, legalább is nekem úgy volt.
Igen érdemes a 8.héten.Nekem 6 hetesen még nem látszdott, hogy dobog, csak a 8.héten.Gép függõ is egyébként.
Igen, az utolsó mensi elsõ napjától kell számolni :)
Igen onnan kell számolni, de nekem 2 héttel késõbb jött össze a baba (késõbb volt peteérésem), ezért nem volt csak késõbb szívhang is. CSak azért írtam, mert sokan megijednek ha nincs "pont idõben" szívhang.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor inkább érdemesebb 8 hetesen mennem inkább dokihoz, hogy halljam a kicsi szívét?
Igen, az utolsó menzi idõpontjától számolják elméletileg. Nekem a peteérésem 3 héttel volt a menzi elsõ napjától, így én 1 hetet ki szoktam vonni. Azaz a peteérés napjához hozzáadok 2 hetet. De úgyis mentem orvoshoz 5 hetesen (menzesz alapján 6 hetesen), hogy annyi vagyok és az orvos is ezt írta a papírra, nem nézte a menzim idõpontját.
Szia! Nekem az utolsó mensi elsõ naptól számolták, 8 hetesen nem csak láttam, de hallottam is ahogy ver a kicsi szíve.

Ha az első terhesség vetéléssel végződött (6 hetesen), az a második terhességnél számit?

7 hónapja volt egy vetélésem,arra lennék kiváncsi, hogy a második terhességnél hamarabb fog n?ni a pocim,és hamarabb fogom megérezni, mintha els? terhesség lenne, vagy ennek csak akkor van jelent?ssége, ha az els? szüléssel végz?dik?A hanyinger er?sebb, mint az els?nél volt, még a fogmosást sem birom.Irjatok tapasztalataitokról!!!

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy hamarabb fog nõni, mert 6 hetesen vetéltél el, olyankor még a méhszalagok nem nyúltak. De maga a terhesség lehet más, nincs két egyforma terhesség.

Nem hiszem, hogy hamarabb fog nõni, mert 6 hetesen vetéltél el, olyankor még a méhszalagok nem nyúltak. De maga a terhesség lehet más, nincs két egyforma terhesség.
én kilenc hetesen vetéltem el fél éve. Most 11 hetes vagyok, és mintha már domborodna a pocim, és ilyesmi a múltkor nem volt. De hat hét mér korai vetélés, akkor szinte még nõni sem kezd a méhed.
Én az elõzõ terhességemmel 7 hetesen vetéltem el. Három hónap múlva újra babás lettem. Nekem mindkét esetben csak erõs mellfájdalmam volt, kb. egyforma mértékben. Én semmit nem éreztem máshogy másodszorra. Ha vannak tüneteid, fõleg a hányinger, azért akkor baj csak nincs! Én mindig azt mondogattam magamnak, hogy a villám sem csap be kétszer ugyanoda, szóval remélem nálad is okés lesz minden! :) 20 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!