Találatok a következő kifejezésre: 6 hetesen, első (95 db)

Volt valaki akinél az 5-6 hetes elsõ ultrahangon hematomát találtak, utána panaszmentes volt és legközelebb csak a 12 hetes ultrahangon volt?

Mostanában sok helyen olvasom hogy mindenki szinte 1-2 hetente jár ultrahangra koraterhességben... Nem túlzás ez? Vagy csak én látom ezt rosszul? A 6. héten a dokim megállapitotta a terhességet, látott szivcsö pulzálást, 3mm-nek mérte és látott egy kisebb hematómát is. Azt mondta hogy ha nem görcsölök és vérzek (mert akkor azonnal kórház) 3 hét múlva menjek megint. De van ennek értelme? Ha jól vagyok és nincs semmi bajom nem ér rá a 12. héten? Szerintem nem tesz jót ez a sok vizsgálat... Van valakinek ezzel kapcsolatban jó vagy akár rossz tapasztalata?

Legjobb válasz: Az orvos jobban tudja, hogy mire van szükség szerintem mint egy laikus. Miért ártana egy plusz uh? Nem jobb tudni, ha esetleg felszívódik a hematóma? Nem aludnál nyugodtabban? Én 6 hetesen, majd 8 hetesen voltam uh-n, pedig nálam semmi gondot nem látott az orvos, de ezt tanácsolta. Anyagi érdeke sem fûzõdött hozzá, mert kórházban végezte az uh-t és nem fogadott el érte pénzt.

Az orvos jobban tudja, hogy mire van szükség szerintem mint egy laikus. Miért ártana egy plusz uh? Nem jobb tudni, ha esetleg felszívódik a hematóma? Nem aludnál nyugodtabban? Én 6 hetesen, majd 8 hetesen voltam uh-n, pedig nálam semmi gondot nem látott az orvos, de ezt tanácsolta. Anyagi érdeke sem fûzõdött hozzá, mert kórházban végezte az uh-t és nem fogadott el érte pénzt.
Én elõször 8 hetesen voltam dokinál akkor derült ki a hematóma. 5 nap múlva véreztem így újabb ultrahang, hogy megvan e még a baba. A 11. heti vizsgálatra teljesen felszívódott. Szerintem jobb ez így, én abban a 3 hétben is véreztem, beleõrültem volna, ha tovább kellett volna várni nemtudva azt, hogy jól van e a babánk vagy sem. Én inkább azt tartom értelmetlen dolognak, hogy valaki a pozitív teszt után rögtön rohan a dokihoz a 4. hétben. Na akkor mit tud megállapítani az orvos? Konkrétan csak a megvastagodott méhnyálkahártyát.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igen, ha valakinek akár csak minimális vérzése is van vagy minimális görcse akkor tényleg szó nélkül vissza kell menni. De én eddig tök jól érezm magam. Boldog vagyok, megvannak a terhességi tüneteim, nem vérzek, nem görcsölök. Ebben az esetben fölöslegesnek érzek plusz vizsgálatot. Most 8 hetes vagyok.

Lehetséges lenne, hogy érzem a baba mozgását 13+6 hetesen, első terhességnél?

Legjobb válasz: Igen lehetséges!Elsõnél én is akkor éreztem!Most 3.-at várom 18 hetesen alig érzem néha:-(

Igen lehetséges!Elsõnél én is akkor éreztem!Most 3.-at várom 18 hetesen alig érzem néha:-(
Én is erre lennék kiváncsi, 14+5 vagyok, és valami furát érzek néha odabentrõl, igaz nem ilyen pillangó szerût mint amit sokaknál olvastam, de mégis az jutott eszembe, hogy a baba lehet.
Én is éreztem ilyenkor, de még nem voltam biztos benne hogy a babát érzem. Így utólag tuti õt éreztem :) 30hkm
én tegnap este amikor lefeküdtem éreztem valami fura pár másodpercig tartó remegés szerûséget, lehet hogy a baba volt de gyorsan elhessegettem ezt a lehetõséget mert ezen az oldalon a tapasztaltabb anyukák mindig azt írják hogy ennyire korán még lehetetlen érezni a babát, de ha nem a baba volt akkor nem tudom mi lehetett, talán bélmûködés :) 13+3
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!Én sem gondoltam, hogy ez ilyen korán megtörténhet, mivel mindenhol az olvasható, hogy 16. hét körül lehet érezni. Viszont anyukámmal beszéltem pont errõl tegnapelõtt, és õ mondta, hogy 13 és fél hetesen már elõfordulhat, figyeljem. Erre tegnap délután éreztem azt a bizonyos mozgást, szerintem az lehetett, mert ma reggel amikor felébredtem, újra azt éreztem. De mindenesetre ezentúl jobban fogom figyelni:)

Elnézést a tudatlanságomért, de mit jelent pontosan a 15+2 hetes vagy 6+6 hetes kismami? Mit jelent az első szám?

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ szám a betöltött hetet jelzi, a második a napot! Tehát amit említettél : 15 hetes és 2 napos, ill. 6 hetes és 6 napos terhességrõl van szó. Én például ma vagyok 16 hetes és 6 napos ( 16+6 ).

Szia! Az elsõ szám a betöltött hetet jelzi, a második a napot! Tehát amit említettél : 15 hetes és 2 napos, ill. 6 hetes és 6 napos terhességrõl van szó. Én például ma vagyok 16 hetes és 6 napos ( 16+6 ).
A kérdező hozzászólása: köszi, így már világos!!

Bizakodhatok még? AZ első UH-on nem biztatott a doki. Elvileg 6 hetesnek és 5 naposnak kellene lennie a terhességnek, de ő csak 6 hetesre saccolta.

Abból gondolom a 6 hét 5 napot, hogy vezettem a h?görbémet és ovu tesztet is használtam a siker érdekében. A petezsákban volt már magzat, 6 mm-esnek mérte a CRL-jét. A szív pulzálását is látta, de azt mondta, nagyon gyenge, szinte nem mérhet?. Mivel a hónap második felében a férjem nem volt itthon, és nem voltunk együtt, elég kevés az esélye annak, hogy nem a ciklusom közepén fogant. Járt már valaki hasonló cip?ben? Hogy végz?dött a dolog? Két hét múlva kell visszamennem, nem tudom, hogy fogom kibírni addig ezt a bizonytalanságot. :(

Legjobb válasz: Szia Én 6 hetesen mentem elõször dokihoz azt mondta,hogy 5 hetes terhességnek felel meg...mondott jót is rosszat is,de azért bizakodtam nagyon mert 5 hónappal elõtte volt egy vetélésem. Egy hét múlva visszarendelt a baba szépen fejlõdött,de a számolt héthez képest még mindig egy héttel kisebb volt. Tartotta is ezt az egy hetet így aztán a 12. heti uh nem a mensi alapján számolt idõbe volt hanem egy héttel késõbb és az összes vizsgálat is így történt,a terhesség felénél már a szülés dátumát is átírták.Nálam az volt az ok,hogy nem középidõbe hanem késõbb volt a peteérésem.Már 1,5 éves a lányom.

Szia Én 6 hetesen mentem elõször dokihoz azt mondta, hogy 5 hetes terhességnek felel meg...mondott jót is rosszat is, de azért bizakodtam nagyon mert 5 hónappal elõtte volt egy vetélésem. Egy hét múlva visszarendelt a baba szépen fejlõdött, de a számolt héthez képest még mindig egy héttel kisebb volt. Tartotta is ezt az egy hetet így aztán a 12. heti uh nem a mensi alapján számolt idõbe volt hanem egy héttel késõbb és az összes vizsgálat is így történt, a terhesség felénél már a szülés dátumát is átírták.Nálam az volt az ok, hogy nem középidõbe hanem késõbb volt a peteérésem.Már 1, 5 éves a lányom.
én 6 hetes 3 naposan voltam uh-n. Vérzés miatt mentem be a kórházba. És akkor még csak petezsákot látott a doki, embriót nem. Szóval semmi jóval nem biztatott engem. Aztán 2 hét múlva újra mentem a dokihoz és már minden rendben volt, szívhang is volt, baba is volt. A terhesség elsõ 3 hónapjában menstruáltam. Ne aggódj, ott a baba, minden rendben lesz :)
Szerintem ne aggódj. 11 hetes ikerterhes vagyok. Amikor elõször voltam dokinál az uh szerint én is 6 hetes és 5 napos terhes voltam, de csak az egyik baba volt egyértelmû (élesszélû petezsák, szívhang), a másik kisebb is volt és a petezsák széle is elmosódott volt, de volt szívhangja. 2 héttel késõbb a pici lett a nagyobb és vele is minden oké volt (remélem most is az!). Pedig már mindenki azt mondta: biztosan felszívódóban van. A méret ilyen korai terhességnél szerintem nem sokat jelent. Ne aggódd túl magad, ott a lesz a pici két hét múlva is. :-)
Nyugi, mi alig találtuk meg a babát, pedig ott volt.Nekem is kisebbnek mérte a doki, pedig tudom mikor fogant.Ennek ilyenkor még semmi jelentõsége.Minden oké lesz.Van szívmûködés, és ez a lényeg.Nem tudom mit ijesztget.
6 hetesen vizsgáltak engem is elõször. Alig találták meg mert hátrahajló a méhem és még csak petezsák volt. Szívhang a 8. héten volt. Én úgy tudom 8 hetesen kell hogy legyen szívhang 6 hetesen még nem. Minden jót kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok, kicsit jobb lett a kedvem, akkor még reménykedem egy picit.
Nekem 8 hetesen volt 8mm CRL
Zalaegerszegen lakom. Vizsgálat 2000, vizsgálat +ultrahang 3000 Jobb az ultrahang gépe, mint a kórházi :-)
A kérdező hozzászólása: Szerintem mindenképp magándoki lesz, 12.hét még elég messze van, úgyse bírom ki addig :)
Én is Nyíregyházára járok dokihoz, és én is voltam 9 hetesen. Mert így hívott vissza, a magánrendelésére járok amúgy. De a 12.hetit a kórházban kell majd megcsinálni.
A kérdező hozzászólása: És merre laksz ha megkérdezhetem? Én Nyíregyházi vagyok és itt nem ismerek olyan helyet ahol csak Uh van. nekem 5 évvel ezelõtti magándokim mindig meg is vizsgált+ UH és akkor volt 10ezer forint!
Második vagyok. Én 9 hetesen is voltam ultrahangon. Magánban járok orvoshoz és õ mindenkit visszahív 9-10 hetesen ultrahangra és ha akkor is minden ok, akkor ad papírt amivel védõnõhöz kell menni. Az ultrahang 3000ft, szóval nem megterhelõ 3 hetente menni
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszokat! És hogy bírtátok ki a 12.uh-ig? :( nekem az még olyan távolinak tûnik.
7 hetesen volt 9mm
Nekem 6hét 1 naposan volt 8, 3 mm
A kérdező hozzászólása: ez nagyon jó ár szerintem :) nekem 5 éve több volt :( Boldog babavárást! :)

Miért kell az első oltást 6 hetesen beadni?

Elég lenne 8 hetesen kezdeni,nem?Ezt megint az orvosok terjesztik?

Legjobb válasz: az anyatej a kiskutyák védelmi "szere" és 6 hetesen már nem szopnak annyit így a védettség is gyengül azért kell õket már 6 hetesen beoltani!

az anyatej a kiskutyák védelmi "szere" és 6 hetesen már nem szopnak annyit így a védettség is gyengül azért kell õket már 6 hetesen beoltani!
Ha rendesen szopnak és van teje bõven a mamának akkor én 8 hetesen adatom be nekik az oltást! Felesleges elõbb.
A kérdező hozzászólása: Én is úgy tudtam, de arra nem gondoltam, hogy 6 hetesen kevesebbet vagy egyáltalán nem szopnak.
Azért is érdemes többek között már 6 hetesen kezdeni az oltási programot, mert 2 héttel hamarabb lesz védett a kutya és ezzel együtt 2 héttel hamarabb is lehet kezdeni a szocializációját. A szaporítókra hajaz a hozzáállásod, kérdezõ, hisz így õk megússzák az oltásokkal járó költségeket.
A kérdező hozzászólása: Ritka az a tenyésztõ, aki 2-3 oltással ad 8-10 hetes kölyköt.Van kivétel persze, de nem jellemzõ.Én mikor tanultam a tenyésztést, még úgy volt, hogy ha a szuka vemhesítés elõtt oltva volt, és mi akkoriban félidõsen is adattunk egy gyengítettet, akkor bõven ráér 8 hetesen kezdeni a programot.Sõt elvileg az anyai immunitás üti a túl korai oltást, így nincs is értelme.Lehet inkább azt kellett volna kérdeznem, hogyan oltják mostanság a vemhesítés elõtt, vemhesség alatt a szukákat?
én 7 hetesen szoktam adni az elsõ oltást, majd gazdi eldöntheti, hogy vár a 9. hétig és addig itt marad a kiskutya vagy majd õ beadatja a következõt bár jobban szeretem két oltással adni a kicsiket 9 hetesen. szerintem is korai a 6 hetes kori oltás fõleg ha úgy mint pl nálam van bõven lehetõség arra, hogy a kiskutya tovább itt maradjon
az anyai immunitás 6-8 hetes korban szûnik meg. de, hogy pontosan mikor azt nem tudni. épp ezért oltatunk 6 hetesen , és lehetõleg olyan oltással ami azonnal megszünteti az anyai immunitást. máskülönben az oltás értelmetlen.
Az anyai immunitást nem az oltás szünteti meg, hanem a szopás abbahagyása. Amíg kapja az ellenanyagokat, addig a saját immunrendszere nem kezd dolgozni, nem reagál kellõképpen a vakcinára. Tehát ha egy szopós kutyát beoltunk, akkor az majdhogynem kárba veszett. Ez igaz az emberbabákra is, a sokáig szoptatott gyerekek immunrendszere általában gyengébb.
az nem szûnik meg azonnal, ahogy a kiskutya abbahagyja a szopást. de már van olyan oltóanyag ami azonnal megtöri az anyai immunitást.

Hamarosan megérkezik a 6 hetes vadászgörényem, nincs még tapasztalatom. Hogy viselkedjek vele az elsõ idõkben?

Hazahozom és beteszem a ketrecébe. Na de utánna? Meddig hagyjam szokni a helyét? Mikor engedjem ki a szobába, felfedezni, játszani? Az olyan réseket ahová bebújhat, mivel zárhatom le a szobában, tehát hogy szekrény mögé ne tudjon bemenni? Mikor vihetem ki sétálni az utcára pórázon? Az autóban utazást hogy bírják rendszeresen? Mert tiszta, erdõs füves területre csak kocsival tudom elvinni sétálni. Harapni fog már ilyen kicsiként is?

Legjobb válasz:
Szia! Én anno, mikor hazavittem a görim, ki volt nyúlva, mert nagy hõségben vittem haza, de amint felébredt, játszottam vele, amennyit csak tudtam. Az enyém nagyon szociális volt már addigra, mivel sokat volt kézben a tenyésztõnél (igaz, idõsebb volt, 11 hetes), szóval haverkodó volt. A szobába csak úgy engedd ki, ha ott vagy, van valaki ott van. Viszont akkor készülj, hogy nem fog téged/titeket békén hagyni, az enyém folyton jött, hogy játsszunk. :) Erre megoldás, ha veszel neki valami játékot, pl. csörgõs mûanyag kislabdát. És vegyél a ketrecébe egy függõágyat, imádják. Alezárást nem tudom, én nem zártam le semmit, csak arról gondoskodtam, hogy magasra ne tudjon felmászni, nehogy leessen. Autóban sem utaztattam, de szerintem macskahordozóban megoldható, ha nem hatalmas a táv, és nincs az autóban hõség. Utcára akkor viheted ki, ha megkapta a kötelezõ védõoltásait (ha 6 hetesen kezded, akkor kb.12 hetes korában). Addig semmiképp se vidd, ismerõsöm görénye parvos lett emiatt, és elpusztult. AMi a harapást illeti. Nos, a görény harap. Le kell róla szoktatni, vagy megtaníttatni, hogy te mennyit engedsz meg. A rossz hír, hogy ezt a család összes tagjának meg kell tennie, különben elõfordulhat, hogy játék közben nagyobbat harap, mint kellene. Ha jó helyrõl veszed, biztosan elmondják, hogyan tudjátok ezt megtenni. :) Sok örömet a görihez! .9

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Én anno, mikor hazavittem a görim, ki volt nyúlva, mert nagy hõségben vittem haza, de amint felébredt, játszottam vele, amennyit csak tudtam. Az enyém nagyon szociális volt már addigra, mivel sokat volt kézben a tenyésztõnél (igaz, idõsebb volt, 11 hetes), szóval haverkodó volt. A szobába csak úgy engedd ki, ha ott vagy, van valaki ott van. Viszont akkor készülj, hogy nem fog téged/titeket békén hagyni, az enyém folyton jött, hogy játsszunk. :) Erre megoldás, ha veszel neki valami játékot, pl. csörgõs mûanyag kislabdát. És vegyél a ketrecébe egy függõágyat, imádják. Alezárást nem tudom, én nem zártam le semmit, csak arról gondoskodtam, hogy magasra ne tudjon felmászni, nehogy leessen. Autóban sem utaztattam, de szerintem macskahordozóban megoldható, ha nem hatalmas a táv, és nincs az autóban hõség. Utcára akkor viheted ki, ha megkapta a kötelezõ védõoltásait (ha 6 hetesen kezded, akkor kb.12 hetes korában). Addig semmiképp se vidd, ismerõsöm görénye parvos lett emiatt, és elpusztult. AMi a harapást illeti. Nos, a görény harap. Le kell róla szoktatni, vagy megtaníttatni, hogy te mennyit engedsz meg. A rossz hír, hogy ezt a család összes tagjának meg kell tennie, különben elõfordulhat, hogy játék közben nagyobbat harap, mint kellene. Ha jó helyrõl veszed, biztosan elmondják, hogyan tudjátok ezt megtenni. :) Sok örömet a görihez! .9
"Ha jó helyrõl veszed, biztosan elmondják, hogyan tudjátok ezt megtenni." Kétlem, hogy jó helyrõl venné! Egy 6 hetes görénynek még az anyja mellett a helye!!! Ezt törvény írja elõ! Muszáj ilyen hamar elhoznod? Nem várnál még két hetet? mert 8 hetes korukig nem lehet görény kölyköt eladni, a törvény szerint! Mellesleg ajánlom az átolvasását az alábbi oldalaknak: [link] [link] Arra készülj fel, hogy éjszaka sírni fog, mert kicsi még, és fél egyedül.

Nem jött meg rendesen, és az első teszt-, majd 4 napra a következő alig észlelhető halvány +? Ha terhes lennék, annak erősebben kéne látszani nem? Amugy 6-hetes lennék ha igaz!

Legjobb válasz: Akkor ideje orvoshoz menni. A csík erõssége nem jelent semmit. Lehet, hogy még nem termelt annyi hcg-t a szervezeted. Lehet, hogy mégsem 6 hetes, hanem kisebb, mert a peteérésed is késõbb volt. Holnap, holnapután csinálj még egy tesztet 10-es érzékenységû teszttel. Ha az s +, akkor irány a doki. 1 hetes pontosságal megállapítható a terhesség kora.

Akkor ideje orvoshoz menni. A csík erõssége nem jelent semmit. Lehet, hogy még nem termelt annyi hcg-t a szervezeted. Lehet, hogy mégsem 6 hetes, hanem kisebb, mert a peteérésed is késõbb volt. Holnap, holnapután csinálj még egy tesztet 10-es érzékenységû teszttel. Ha az s +, akkor irány a doki. 1 hetes pontosságal megállapítható a terhesség kora.

Az első ultrahang szerint a peteszákom 6 hetesnek felel meg, maga a szikhólyag és a "baba" pedig kisebb (4 hetes körüli). Ez rosszat jelent?

Legjobb válasz: nem kell aggodni. ezt csak azért jegyezték meg, hogy késõbb lásssák a változást hogy van e gond. rendben van ez elõfordul. A 6 hetes uh-n még nehéz látni dolgokat.

nem kell aggodni. ezt csak azért jegyezték meg, hogy késõbb lásssák a változást hogy van e gond. rendben van ez elõfordul. A 6 hetes uh-n még nehéz látni dolgokat.
Szerintem igen az elsõ naptól számolják, legalább is nekem úgy volt.
Igen érdemes a 8.héten.Nekem 6 hetesen még nem látszdott, hogy dobog, csak a 8.héten.Gép függõ is egyébként.
Igen, az utolsó mensi elsõ napjától kell számolni :)
Igen onnan kell számolni, de nekem 2 héttel késõbb jött össze a baba (késõbb volt peteérésem), ezért nem volt csak késõbb szívhang is. CSak azért írtam, mert sokan megijednek ha nincs "pont idõben" szívhang.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor inkább érdemesebb 8 hetesen mennem inkább dokihoz, hogy halljam a kicsi szívét?
Igen, az utolsó menzi idõpontjától számolják elméletileg. Nekem a peteérésem 3 héttel volt a menzi elsõ napjától, így én 1 hetet ki szoktam vonni. Azaz a peteérés napjához hozzáadok 2 hetet. De úgyis mentem orvoshoz 5 hetesen (menzesz alapján 6 hetesen), hogy annyi vagyok és az orvos is ezt írta a papírra, nem nézte a menzim idõpontját.
Szia! Nekem az utolsó mensi elsõ naptól számolták, 8 hetesen nem csak láttam, de hallottam is ahogy ver a kicsi szíve.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!