Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes vagyok. Mivel már (42 db)

9mm-es a babám, a doki szerint 6 hetes vagyok. De szívhang még nem volt. Bár a doki azt mondta minden ok, és 3 hét múlva menjek vissza de aggaszt hogy már ekkora a baba és még nincs szívhang. Nektek mekkora volt mikor volt szívhang?

Legjobb válasz: Szia!Álltalában 8-9 hetesen már kell lenni!Én 9-hetesen voltam,és már szépen pulzált a kis szívecskéje:-))Boldog babavárást.22-heteske

Szia!Álltalában 8-9 hetesen már kell lenni!Én 9-hetesen voltam, és már szépen pulzált a kis szívecskéje:-))Boldog babavárást.22-heteske
Szia!Ne izgulj, 6 hetesen nekem sem volt szívhang.Akkor volt az embrió 8mm.Közeledtem a 7. héthez amikor láthatóvá vált a pulzálás, akkor 14mm volt. Nem lesz semmi baj!3 hét múlva biztos mindent rendben fog találni a doki!Addig is pihenj sokat!Boldog babavárást kívánok! 13+1hetes
Én 8+1 hetesen voltam...és már volt szívhangja a kicsi borsócskámnak!:)
Szia!A második válaszoló vagyok!Nagyon nehéz kibírni, persze írni- mondani könnyebb mint megfogadni.Mindig nagy türelemmel várom a következõ UH idõpontját, mert csak az nyugtat meg, hogy minden rendben van.De próbálok nem negatív lenni, mert az a picinek sem jó.Sokat olvasok a terhességrõl hangosan (persze a pici még nem hall), hogy tudja a magzatom, hogy felkészülten várok rá.A lényeg, hogy most nagyon vigyázz magadra.Ne erõltess semmit.Minden jót kívánok nektek!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat! Én is bízom benne hogy minden rendben lesz! De még olyan messze van az a 3 hét!!! Ti hogy bírtátok ki?
Szia! Mi újság Veletek? Mikor találtak szívhangot? Sok boldogságot: Anita

Mit láttak ultrahangon 6 hetesen? Szívműködés volt már, vagy az mikor alakul ki?

Legjobb válasz: petezsákot biztos embrióképzõdményt is. szívhangot nem mindenkinek de 6-8 hét között már biztosan kialakul!! nekem 6+4 napon volt már szívhang.

petezsákot biztos embrióképzõdményt is. szívhangot nem mindenkinek de 6-8 hét között már biztosan kialakul!! nekem 6+4 napon volt már szívhang.
Szia. Én 6 hét 2 naposan voltam uh-n és 6mm-es volt a baba és már dobogott a szíve. Általában 6-8 hetesen látni a szívmozgást.
Én legelõször 5 hét 3 naposan voltam dokinál, és meglepõdtem amikor megláttam, és már vert a szive:) Nekem az is nagy élmény volt:)

Pocak mérete "XY" cm, már sok helyen olvastam róla. Hogyan kell mérni és mire lehet belőle következtetni? Mi most 28+6 hetesek vagyunk, mekkora pocija van a kb. ennyi idős anyukáknak? Nagyon várom a válaszokat.

Legjobb válasz: Nekem most 115 centi a pocim. A köldök magasságánál kell mérni. Tulajdonképpen semmit nem jelent! Nem vagyunk egyformák, így a pocink mérete sem feltétlen egyforma. És alkatfüggõ is a dolog. És nem kell megijedni, ha a pocid kisebb mint a veled egy idõsöknek, mert attól még a baba szépen fejlõdik. Csak hát valaki kint, valaki bentebb hordja a babáját! :) 30 hetes kismami

Nekem most 115 centi a pocim. A köldök magasságánál kell mérni. Tulajdonképpen semmit nem jelent! Nem vagyunk egyformák, így a pocink mérete sem feltétlen egyforma. És alkatfüggõ is a dolog. És nem kell megijedni, ha a pocid kisebb mint a veled egy idõsöknek, mert attól még a baba szépen fejlõdik. Csak hát valaki kint, valaki bentebb hordja a babáját! :) 30 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, most 106 cm a pocim és már nem aggódom, csak kíváncsi vagyok.
szia a pocim nekem is 106cm 26+4 hetes vagyok


5-6 hetes babád mit csinál, mi a "napirendje"? eszik meg alszik vagy már nézelődik is?

Legjobb válasz: borzasztó mert hasfájós. most 5 hetes de szegénynek mikor görcsöl a pocija képes 1 órán keresztül ordítani mert ez nem sírás. este van hogy8- 11-ig altatom utána 2-kor fenn van 3-ig 5-kor újra. délelött nem alszik hanem dajkálni kell ugyhogy teljesen kivagyok, mert még egy 4 évesem van mellette. irigyellek téged

A kérdező hozzászólása: borzasztó mert hasfájós. most 5 hetes de szegénynek mikor görcsöl a pocija képes 1 órán keresztül ordítani mert ez nem sírás. este van hogy8- 11-ig altatom utána 2-kor fenn van 3-ig 5-kor újra. délelött nem alszik hanem dajkálni kell ugyhogy teljesen kivagyok, mert még egy 4 évesem van mellette. irigyellek téged
Szia. Az én babám ma hat hetes.Még elég sokat alszik és szopizik, de amikor fennt van, akkor figyel mikor beszélünk hozzá és mosolyog, beszél nekünk, meg szereti nézni a tv-t. Éjjel egyszer kel fel enni, és volt olyan is, hogy úgy fürdettem meg, hogy végig aludt.:) Anyukám azt mondta, hogy ha nem látta volna a saját szemével, akkor el sem hitte volna. A te babád napirendje milyen?
Nálunk mindig változik a napirend, mert attól függ meddig alszik. A mostanit tudom írni. Reggel kel 6-7 körül, kaja, pelus csere. Általában a következõ etetésig ilyenkor fenn van, attól függ mennyire nyügõs, énekelek neki, bent hagyom az ágyba bekapcsolva a forgójátékot, vagy csak fogom és "beszélgetünk". Aztán a következõ etetés kb. 3-3, 5 óra múlva, kaja, pelus, utána vagy magától bealszik vagy megpróbálom elaltatni. 12-14 között jön a következõ etetés, utána megint fenn van, ilyenkor szoktunk sétálni, akkor szundít a kocsiban, így valamennyire pihen. Következõ etetés 3-5 körül, jó esetben nem alszik el és nyugodt, akkor "beszélgetünk", olvasok neki. Kb 7 fele fürdés, aztán vacsi, ha fenn volt délután sokat, akkor hamar el is alszik. Reggelig mostanában fel sem kel. Nagyon örülök, mert eleinte csak sírt vagy evett, ha nem aludt, de most már nézelõdik, néha mosolyog, "gagyog". Csütörtökön volt 6 hetes.
Elsõ vagyok. Nekem is van egy 12évesem, meg egy 3, 5 évesem. Mind a három fiú:) Az enyém is hasfájós, már mindent kipróbáltunk az infacoltól kezdve az espumisanig, de nekünk csak az vált be amit a dokinõnk írt fel. 2hetes korától azt adom neki, gyógyszertárban készítik el, görcsoldásra van. Pár száz forint, és nagyon jó! Napi 3szor egy kávéskanállal kell adni belõle kaja elõtt. Te mit adsz a picidnek a hasfájására?
Enyém 3, 5 hetes, nálunk is változó még teljesen. Pontosabban a ciklusok már kb. megvannak, de órához még nem lehet kötni (de ez nem is baj). Nappal 2, 5-3 óránként eszik, de egyébként óránként szopizik egy keveset, gondolom, iszik. Utána 1-1, 5 órát van ébren, aztán kis szopi vagy séta a kocsiban és alvás. Általában du. van egy hosszabb alvás, de van, hogy már 45 perc után felébred. És megint szopit kér. Ma meg egész du. óránként szopik és már ájul is vissza. :) Éjjel, ha rendesen eszik, 3 óránként kel, ha nem (mert lusta vagyok böfiztetni és pelust cserélni), akkor 2óránként... Nem tudom, melyikkel járok jobban. :)

Sajnos semmilyen terhes vitamin nem marad meg bennem. Mit tegyek? 3 napja ittam egy pici vorosbort mert annyira kivantam, de semmi mas nem marad meg.6 hetes vagyok remelem nem lesz semmi baj. Valaki segitsen!

Legjobb válasz: Szia!!! Fontos lenne, hogy mennyi ideje tart ez az állapot, mert ha már több napja, akkor feltétlen szólj a dokidnak, és szerintem pár napra befektet a kórházba egy kis infúzióra. Utána jobban leszel. De sokáig így nem szabad, mert nincs se neked táplálékod, se a babádnak! Majd írj!

Szia!!! Fontos lenne, hogy mennyi ideje tart ez az állapot, mert ha már több napja, akkor feltétlen szólj a dokidnak, és szerintem pár napra befektet a kórházba egy kis infúzióra. Utána jobban leszel. De sokáig így nem szabad, mert nincs se neked táplálékod, se a babádnak! Majd írj!
Szia! A folyékony levek sem maradnak meg? Mert gondolom tudod, hogy vannak mostmár ivólé formájában is. Valamilyen vitamint jó lenne használnod, ne csak magadra gondolj, hanem a babádra is, hogy neki nagyon kellenek a vitaminok, ill. a folsav a fejlõdéshez! A vörösbor kis mértékben (heti 1-2 pohár) nem baj, sõt, még jót is tesz.
B6 vitamin létezik injekció formájában is, ami enyhíti a rosszullétet. Próbálj meg nagyon hideg italokat inni, akár ásványvizet, teát, gyümölcslét, mindegy, csak hideg legyen! Nekem a szénsavas dolgok váltak be, az megnyugtatta a gyomromat.
Nagyon apró kortyokat igyál, nekem a dokim javasolta a cola ligh-ot, mert csökkenti a hányingert. Bevált, meg a gyömbér tea is. Ha szereted a pattogatott kukoricát, az is megfogja a hányingert egy picit. A vitamin bevitel pont az elsõ 3 hónapban a legfontosabb. A baba elveszi a szervezetedbõl, ami neki kell, de ha már "kiürített" teljesen, akkor neki sem és neked sem marad elég tápanyag. A köldökzsinór a 7. 8. hét körül kezd kialakulni, attól kezdve nõ meg a baba igénye is. Ha már tényleg semmi nem vált be, akkor irány a doki, mert ki fogsz száradni, és az nagyon veszélyes lehet. A vörösborral nincs gond, nekem alacsony a vérnyomásom, még javasolta is a doki, hogy fogyasszam heti 1-2 alkalommal. Persze csak alkalommal, persze csak minimálisan. :) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Koszonom Mindenkinek!!! Ma reggel mar bevettem a vitaminokat, citromlevel:) az elg joll segit ahogy erzem.....szensavasak sajnos nem jonnek be mert nekem felkeveri a gyomrom es rosszabb lesz! Koszonom tenyleg! Remelem jobb lesz, de ettol fuggetlenul boldog vagyok h igy alakult;)hisz anyuka leszek!
Elsõ vagyok, nem akarok senkit megbántani, de cola lightot nem hogy terhesen, de amugy sem szabad inni, mert rákkeltõ anyagot tartalmaz. Nekem a dokim kifejezetten megtiltotta, hogy lightot igyak. Persze sima colat én is iszom, és segít is valamennyire, és a vércukor szinted miatt sem gond éppen ha cukor tatalmú colat iszol, nem pedig lightot, de ez a legkevesebb!Boldog babavárást!

Elektromos mellszívóval szaporítom a tejem, viszont estére már alig marad a 6 hetes kislányomnak. Mit javasoltok mikor fejjek, csak délelőtt, vagy délután is lehet?

Legjobb válasz: estére mindenkinek kevesebb a teje, és nyûgösebbek is a gyerekek. gyakrabban ciciztess este, cici után néhány perc mellszívás.

estére mindenkinek kevesebb a teje, és nyûgösebbek is a gyerekek. gyakrabban ciciztess este, cici után néhány perc mellszívás.
Én minden fejés után még fejetem, volt, hogy jött, volt, hogy nem, de ez kellett. Amikor átaludta az éjszakát, utolsó szopi után kb. 3 órával is fejetem, reggelre újra feltellett. Azt kapta pótlásnak ha nem elég.
Szia! Estére mindenkinek kevesebb teje, de viszont sokkal táplálóbb. Én sok mindennel próbálkoztam, de a zabtej vált be. Reggelire és vacsira szoktam inni (kakaó, tejeskávé stb.), azóta nagyon sok tejem van és a babó is szépen fejlõdik. Nekem a mellszívóval kevés többlet lett és nagyon sokat kínlódtam vele. Sok idõm ráment. Most csak akkor használom, ha kell pluszban egy kis tej.
mi az a zabtej? hogyan készül?
Bocs, a zabtejes kérdést nem ide akartam:)
Kedves 3.! Mi az a zabtej, és hol lehet kapni, milyen kiszerelésben, és mennyi az ára?
Szia! A zabtejet bioboltban, vagy nagyobb áruházakban is lehet kapni, zabital néven. A legolcsóbb a DM-ben, bár ott is 627 Ft 1 liter. Nekem 2-3 napra elég. De nem szoktam folyamatosan inni. A homeotól a teákig a mentes sörig sok mindent kipróbáltam, de ez vált be a legjobban.
köszi!
Szia! Én azt javaslom hogy az esti utolsó szopi után fejjél egy horrorfejéssel, 7-7-5-5-3-3-1-1, igy estére is több lesz a mennyiség! Nekem ezután lett sok este is, kb egy hét után! sok sikert!

Mikor fogok már szülni? 40+6 hetes vagyok. Nyákdugóval nem találkoztam, méhszájam teljesen zárt.. Már nem bírok várakozni! Nyugtassatok meg! Még sok idő mire beinditják a zülést, közben az eredményeink romlanak. Aggódom!

Legjobb válasz: Szia! Ha a dokid nem aggódik, akkor szerintem te se aggódj. Megkérdezted egyébként,hogy meddig engedik túlhorani a gyereket? Az én dokim azt mondta (MÁV-ban szültem, s a 2.-at is ott tervezem), hogy 1 hetet engedi túlhorani, utána befekvés, aztán majd akkor elválik. A barátnõm (aki Körmenden szült) 2 hetet húzott rá. 1,5 hét után befektették, és a 14. nap közölték, hogy másnap beindítják a szülést. Na persze, hogy hajnalban megindult minden magától, és a baba is, anyukája is tökéletes egészségnek örvendett. Lényeg, ne görcsölj, bízz a dokidban! Minden jót!

Szia! Ha a dokid nem aggódik, akkor szerintem te se aggódj. Megkérdezted egyébként, hogy meddig engedik túlhorani a gyereket? Az én dokim azt mondta (MÁV-ban szültem, s a 2.-at is ott tervezem), hogy 1 hetet engedi túlhorani, utána befekvés, aztán majd akkor elválik. A barátnõm (aki Körmenden szült) 2 hetet húzott rá. 1, 5 hét után befektették, és a 14. nap közölték, hogy másnap beindítják a szülést. Na persze, hogy hajnalban megindult minden magától, és a baba is, anyukája is tökéletes egészségnek örvendett. Lényeg, ne görcsölj, bízz a dokidban! Minden jót!
Szerintem se aggódj!! A barátnõm is túlhordta de megunta és szeretkezett a barátjával eggyet!!Másnap megszült, állítólag beindítja a szülést! 21 heteske
Én voltam a 18.23-as . Mi újság? jól vagytok?
Megint én vagyok. 14.03-as. Akkor nagyon szorítok, tudom én is milyen szar érzés ez a várakozás. Borzalmas volt. Ügyesek legytek holnap.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!!Nagyon köszönöm a válaszokat! Hát ha minden jól megy, holnap beindítják a szülést!!!! Nagyon várom! Szorítsatok!!! Köszönöm a segítséget, amiket idáig a fórumon kaptam!Írok ha túl vagyunk rajta, addig is mindenkinek minden jót kívánok!
Szia! Én ugyanígy voltam. Annyi különbséggel, hogy másnaponta jártam magzatvíz vizsgálatra és NST-re, illetve nekem jók voltak az eredményeim. Betöltött 41 hetesen befektettek a kórházba, akkor mondták, hogy 42 hétig lehet várni, és ha jók az eredmények, akkor ki is várják. (bár ez orvos és kórházfüggõ) Bennt mindennap jártam mindenféle vizsgálatra. 41+6 naposan vizsgálat után mondta a fõorvos, hogy nem fogom tudni megszülni a babót károsodás nélkül, tehát másnap császár. De még aznap sor került rá, mert leesett a szívhangja. Egy hétnél több Neked sem lehet már vissza. Sok sikert!
Hetente egyszer? Nekem ilyenkor már rég kellett járnom mindennap vizsgálatra. 8 nappal hordtam túl a babót, végül császár lett. Azért ugye ctg-t csinálnak minden nap, vagy minden másnap? És a dokid mégnézi azokat a rossz eredményeket? És nem mondd semmit? Én azért szólnék neki, ha már õ nem foglalkozik Veled. Kitartás, már nincs sok. Lehet a front beindítja. Egyik pillanatról a másikra elindulhat az a babus.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A dokim jövõ hét közepén akarja beindítani, de az aggodalmam akkor is nagy, mert a súlya csökkent, a szívhangja már nem olyan jó, és a méhlepényem 4-es...Nem értem miért várunk, a dokim hetente egyszer néz meg:-(((Az ügyeletes meg nem akarja beindítani a szülést...A lépcsõzés, bábakoktél, szex és egyéb dolgokon már túl vagyunk...semmi:-(((
én viszont csodálkozom a dokidon, álltalábban nem engedik hogy 41 hétnél tovább bent legyen a babóca.. szerintem beszélj a dokiddal errõl... egy szülésznõ és 2hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)))

A 19. hétig 3 kilót híztam, viszont most 22 hetes vagyok, és már 6 kilónál tartok! Nem értem az okát, nem eszem többet, sőt! Leszorítottam csak gyümölcsöt, nestlé fitnesst, és tejtermékeket eszem! Mi történik? Mit tegyek? Vagy ez normális?

Legjobb válasz: Ez teljesen normális, ne aggódj és én a helyedben a megszorítások helyett inkább odafigyelnék arra, hogy mindenbõl vigyek be a szervezetembe, amibõl szükséges. Tehát zöldséget is, fõtt ételt, húsokat, ha nem vagy vega. Nehogy lekorlátozd a táplálkozásodat erre a három féle dologra, amit felsoroltál, még akkor sem lenne jó ötlet, ha nem várnál babát, de most különösen nem szabad egyoldalúan táplálkozni. Az a súlynövekedés teljesen természetes, amirõl beszámoltál. Nekem 15. hétig farkasétvágyam volt, azokban a hetekben mégsem híztam. 18. héttõl viszont alig bírtam enni, a hasam akkor indult növekedésnek, visszamentem dolgozni, rengeteget mozogtam egy nap, ennek ellenére rá négy kiló jött fel az azt követõ öt hétben. Nem ettem többet, nem voltam lusta, de ez nem is hízás volt. Egyértelmûen a baba miatt van. Ez az, amit el kell fogadni és próbáld meg élvezni a terhességedet, mert ebbõl a hat kilóból lesz még 12 is minimum és még az is teljesen normális lesz!

Ez teljesen normális, ne aggódj és én a helyedben a megszorítások helyett inkább odafigyelnék arra, hogy mindenbõl vigyek be a szervezetembe, amibõl szükséges. Tehát zöldséget is, fõtt ételt, húsokat, ha nem vagy vega. Nehogy lekorlátozd a táplálkozásodat erre a három féle dologra, amit felsoroltál, még akkor sem lenne jó ötlet, ha nem várnál babát, de most különösen nem szabad egyoldalúan táplálkozni. Az a súlynövekedés teljesen természetes, amirõl beszámoltál. Nekem 15. hétig farkasétvágyam volt, azokban a hetekben mégsem híztam. 18. héttõl viszont alig bírtam enni, a hasam akkor indult növekedésnek, visszamentem dolgozni, rengeteget mozogtam egy nap, ennek ellenére rá négy kiló jött fel az azt követõ öt hétben. Nem ettem többet, nem voltam lusta, de ez nem is hízás volt. Egyértelmûen a baba miatt van. Ez az, amit el kell fogadni és próbáld meg élvezni a terhességedet, mert ebbõl a hat kilóból lesz még 12 is minimum és még az is teljesen normális lesz!
szerintem igen, ez normális. én épp ma reggel néztem a súlyom(bár ne tettem volna)! 9 kg van rajtam és a 26. hétben vagyok. én sem értem! sokkal kevesebbet ettem egész terhességem alatt mint azelõtt és mégis feljött az a +9kg.nem is látszik meg rajtam, csak a hasam nagy! szóval sajnos bele kell törõdnünk ez normális!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!
Ne aggódj, én sem híztam 20hétig semmit, majd 5hét alatt rámjött 5kg és fogalmam sincs mitõl.Én is rengeteg gyümit eszem , meg joghurtot, tornázok is és még is jönnek a kilók.A védõnõm azt mondta, hogy ilyen tájt megugrik az ember súlya, majd abba marad és újra.Meg, hát a babóca is most kezd el igazán növögetni.4 barátnõm szûlt az idén és mind 20kg hízott, de szépen adják is le.Gondolj bele, alapból szülést követõen lejön vagy 6kg(baba, magzatvíz, méhlepény, stb)Arra vigyázz, hogy ne vizesedj majd, mert az sok kg-t jelent, meg nem is egészséges.Amúgy nekem a pocim nõ nagyon, meg talán egy pici ment a combomra, de nem vészes, nem is hiszik el , hogy már 67kg vagyok. Így hát ne csüggedj, jövõ ilyenkor már újra a régiek leszünk, egy gyönyörû kisbabával. Üdv:26 hetes kismami
A második válaszoló vagyok. Annyit még hozzátennék, hogy tényleg megáll egy pár hétre a súlynövekedés a huszas hetek második felében. Mint már említettem én 18-23 hét között híztam öt kilót, azóta eltelt négy hét és egy deka sem jött rám. Nem kezdek el korán örülni, mert biztos vagyok abban, hogy pár héten belül ismét jön egy hirtelen ugrás, majd valószínûleg pár hétig ismét leáll. Egyébként az egész egyénenként változó, biztosra még majd a 35. hét tájékán sem mehetünk, mert sokan írják, hogy az utolsó néhány hétben nõ leginkább a súly, mert a baba is akkor hízik a legintenzívebben, illetve sok nõnél akkor jön elõ a vizesedés, de elég sokan azt mondták nekem, hogy õk nem híztak már az utolsó hetekben.

Mit tegyek? Szörnyű fejfájásom van, már reggeltől.6 hetes vagyok

Legjobb válasz: Semmi baja nem lesz a picinek, ha megeszel egy gyógyszert. Panadol, Algópirin.

Semmi baja nem lesz a picinek, ha megeszel egy gyógyszert. Panadol, Algópirin.
Nehéz kérdés. Igyál sok folyadékot, csendes sötét szoba, lazítás. Gyógyszert csak legvégsõ esetben. Én a terhessége alatt migrénes voltam, azt hittem belehalok már az állandó fájdalomba, de a doki azt mondta hogy szenvedés még rosszabb a babának és nekem is minthogy bevegyek egy algopyrint. Hát kínszenvedés és bûntudat mellett néha bevettem, persze semmi baja nem lett a babának, de ha lett volna tuti magamat hibáztatnám amiért bevettem. Szóval próbáld meg természetes úton elmulasztani valahogy :-/ Kitartás!
Én minkét terhességemnél simán bevettem 1-1 panadolt, még 6 hetesen is. Semmi baja a gyermekeimnek. (egész terhesség alatt mindkettõvel kb. 5-6 szemet vettem be)
Vegyél be nugodtan 1 szem Algopyrint! Én nagyon migrénes vagyok, terhesség alatt meg mégjobban az voltam. Az orvosomés a védõnõm is azt mondta, hogy inkább 1 szem Algo., minthogy szenvedjek. Különben az elsõ hetekben eleve nincs kapcsolat a te szervezeted és a baba között, úgyhogy 1 szem fájdalomcsillapító nem fog ártani. Terhesség és szoptatás alatt lehet szedni minden paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítót (Panadol, Ben-u-ron, Paramax), de az Algopyrin is szedhetõ, csak nem hosszú idõn keresztül. Szükség esetén napi 1-2 szem még megengedett.... különben szülés után is Algo-t adnak fájdalomcsillapításra.... Jobbulást!!!!
A kérdező hozzászólása: köszike
utolsónak teljesen igaza van! nyugodtan vegyél be gyógyszert és legalább meg is nyugszol!
Sok folyadék. Paracetamol tartalmú gyógyi (Panadol, Benuron), vagy Algopyrin. Néha-néha lehet!! Ne aggódj, az a legrosszabb!!

6 hetes terhes vagyok. Mivel már volt egy korai vetélésem, az orvosom a biztonság kedvéért sárgatest hormon tablattát írt fel nekem. Ezzel nem ártok a babának?

Mi van akkor ha így túl sok lesz a sárgatest? A vetéléskor nem derült ki,hogy azt a sárgatest hiánya okozta volna. Nem az orvosomban kételkedek,de félek az újbóli csalódástól!!! Ha valaki tud segítsen! Vagy ha valaki szedett már ilyent... Köszönöm.

Legjobb válasz: szia, A sárgatest hormon nem árt, éppen ellenkezõleg, segít megtartani a babát. Én is szedtem a 12. hétig. Nem lesz semmi baj, ne izgulj, beszélj a babához nyugodtan. Én is nagyon sokat beszéltem a kislányomhoz és minden úgy történt ahogy szerettem volna, még a szülés is. Sok sikert, szorítok. :))

szia, A sárgatest hormon nem árt, éppen ellenkezõleg, segít megtartani a babát. Én is szedtem a 12. hétig. Nem lesz semmi baj, ne izgulj, beszélj a babához nyugodtan. Én is nagyon sokat beszéltem a kislányomhoz és minden úgy történt ahogy szerettem volna, még a szülés is. Sok sikert, szorítok. :) )
Én is elvetéltem áprilisban és amikor szeptemberben kiderült hogy babát várok akkor én kaptam az Utrogestant, de sajnos ismét nincsen babám, nekem megtörtént az amit nem gondoltam volna hogy megismétlõdik...
Nekem is volt egy vetélésem, és most én is szedem az Utrogestant. Már 10, 5 hétnél járunk. Szerintem szedjed bátran, így legalább a magad részérõl mindent megteszel a piciért. Bízzál benne, hogy sikerülni fog!
Szia! Nekem is volt egy vetélésem tavaly és a mostani második terhességem elsõ három hónapjára nekem is felírta az orvosom az Utrogestan nevû gyógyszert. Ez egy terhességvédõ gyógyszer, semmi baj, nem lesz belõle, ha szeded. Bár nem tudom, hogy neked mit írtak fel. Most a 37. hétben vagyok és minden rendben. Az orvos tudja mit miért csinál. Sok sikert!
Tényleg nem éltem át, valószínûleg túl sem élném. Ha elõfordulna velem, biztos nem a tabletták hiányát okolnám, fõleg, hogy nagy részük többet árt, mint használ. Nem ragoznám a gyógyszeripar szemétségeit. Pont, hogy nem vagyok könnyelmû, megnézem mit szedek be, és mit kenek magamra. Fõleg most. Elnézést, ha bárkit is megbántottam, az meg pláne távol állt tõlem, hogy bárkit is nevetségesnek állítsak be. Kívánok mindenkinek boldog és laza babavárást, és sok sikert!
Biztos hogy nem ártasz vele és segiteni fog a baba megtartásában.Én is kaptam a vetélésem után.Most van egy lányom és egy fiam.A 23 hetes kismama biztos nem élte át a vetélést azért ilyen könnyelmû és szinte nevetségesnek állitja be a kérdezõt.Az ilyen inkább ne válaszoljon!
Szia! Akinek meg kell születni, az meg is fog. Nem hinném, hogy egy-két bogyón múlna. Persze, ha megnyugtat szedd! Üdv, egy 23 hetes kismama
én is kaptam, ha az Utrogestanra gondoltok
Én is kaptam, mert elkezdtem vérezni (kétszer két kis folt volt-de az orvos jobbanak látta így) Semmi baj nem lesz tõle-segíti a méhlepényt a tapadásban.
Sziasztok! Nekem is volt 1 vetélésem, és egy elhalt terhességem.Én is kaptam Utrogestant, mégis elhalt a terhességem.Persze lehet nem attól, mai napig nem derült ki. Most 6 hetes terhes vagyok, tegnp voltam Uh-n, és 7mm-es volt z embrióm.Ugy örülök, hiszen a 3.terhességem, és nagyon szeretném ha minden rendben menne. Szurkolok minden kismamának :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!