Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes vagyok. Mikor kell (25 db)

6 hetes vagyok. Mit kell tennem ez első vizsgálat után?

Legjobb válasz: Ha túl vagy az elsõ vizsgálaton, akkor gondolom kaptál papírt arról, hogy terhes vagy. Ezzel a papírral keresd fel a védõnõt (akihez lakóhely szerint tartozol), õ fogja kiállítani a kiskönyvet. Ezután engem a házi orvos elküldött vérvételre, vizeletvizsgálatra, EKG-ra. Gratutlálok a picihez! 24 hetes kismami

Ha túl vagy az elsõ vizsgálaton, akkor gondolom kaptál papírt arról, hogy terhes vagy. Ezzel a papírral keresd fel a védõnõt (akihez lakóhely szerint tartozol), õ fogja kiállítani a kiskönyvet. Ezután engem a házi orvos elküldött vérvételre, vizeletvizsgálatra, EKG-ra. Gratutlálok a picihez! 24 hetes kismami
Ha megkaptad a dokitól a terhességedet igazoló papírt akkor menj el az illetékes védõnõkhöz.Õk kiadják a kiskönyvedet, beutalót írnak a belgyógyászatra, vérvételre, vizelet vizsgálatra, vércsoport azonosításra, fogászati szûrésre.Be kell jelenteni a háziorvosnak is az állapotodat akitõl papírt kell kérned, hogy nem vagy voltál fertõzõ beteg.Nekem ezeket kellett végigjárnom biztos, hogy nálatok is így mûködik a dolog , most várom a második gyermekem az elsõ 5 éves nála is ugyanezeken a vizsgálatokon kellett átesnem.Boldog babavárást!

6 hetes terhes vagyok. Mikor kell először orvoshoz mennem és kihez?

Fogadott orvoshoz vagy csak a helyi n?gyógyászhoz menjek?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem fontos fogadott orvoshoz menni de a helyi orvos is lehet a fogadott.!(ha felfogadod) na remélem ezt érted:D Hát már most is elmehetsz minnél hamarabb annál jobb! én pl.négy hetesen voltam...de holnap kell vissza mennem mert túl korán voltam nállam! 7 hetes vagyok most és már ilyenkor dobog a kis szíve is:) Gratulálok a kicsidhez...sok sikert nektek!:)) Amúgy nekem nincs fogadott orvosom de szerintem nem is olyan fontos! Úgyan úgy bánik velünk mint egy másik, úgyan azt mondja max csak jó pofizik! Ja és egykét ilyen dologban tapasztalt kismama mondta nekem a következõt: sajnos csak 20ezer ft -ot tudott adni és a doki azt mondta hogy már kávézott, vagy épp a kocsimnak 4 kereke van szöveg! Sõt ami még érdekesebb mikor egy szó nélkül el megy nyaralni..és neked nem is szól...na szóval errõl ennyit! de mindenki maga dönti el hogy lesz-e neki fogadott orvosa vagy sem..ennyi

Szia! Szerintem nem fontos fogadott orvoshoz menni de a helyi orvos is lehet a fogadott.!(ha felfogadod) na remélem ezt érted:D Hát már most is elmehetsz minnél hamarabb annál jobb! én pl.négy hetesen voltam...de holnap kell vissza mennem mert túl korán voltam nállam! 7 hetes vagyok most és már ilyenkor dobog a kis szíve is:) Gratulálok a kicsidhez...sok sikert nektek!:) ) Amúgy nekem nincs fogadott orvosom de szerintem nem is olyan fontos! Úgyan úgy bánik velünk mint egy másik, úgyan azt mondja max csak jó pofizik! Ja és egykét ilyen dologban tapasztalt kismama mondta nekem a következõt: sajnos csak 20ezer ft -ot tudott adni és a doki azt mondta hogy már kávézott, vagy épp a kocsimnak 4 kereke van szöveg! Sõt ami még érdekesebb mikor egy szó nélkül el megy nyaralni..és neked nem is szól...na szóval errõl ennyit! de mindenki maga dönti el hogy lesz-e neki fogadott orvosa vagy sem..ennyi
Szia. Nekem most 4 hónapos a kicsim. Fogadott dokim volt, hát azt hittem majd tök jó lesz, mert igy jobban figyelnek a mamára. Nagy sz.....:) Olyan dokihoz fordulj akiben megbízól, szimpatikus, kedves és neked megfelel. Fontos hiszen hozzá jársz maj a végén szinte hetente. Beszélj meg vele mindent, anyagiakat stb. Szerintem már keress egy orvost és vizsgáljon meg. Nagyon sok örömöd lesz a várandóság alatt és a már megszületett manóka is rengeteg szeretetet és örömöt fog adni. "Innentõl kezdve soha nem leszel már egyedül" bármi is történik. Nagyon sok egészséget kívánok nektek. Vigyázz a babádra és magadra is.

Pocak mérete "XY" cm, már sok helyen olvastam róla. Hogyan kell mérni és mire lehet belőle következtetni? Mi most 28+6 hetesek vagyunk, mekkora pocija van a kb. ennyi idős anyukáknak? Nagyon várom a válaszokat.

Legjobb válasz: Nekem most 115 centi a pocim. A köldök magasságánál kell mérni. Tulajdonképpen semmit nem jelent! Nem vagyunk egyformák, így a pocink mérete sem feltétlen egyforma. És alkatfüggõ is a dolog. És nem kell megijedni, ha a pocid kisebb mint a veled egy idõsöknek, mert attól még a baba szépen fejlõdik. Csak hát valaki kint, valaki bentebb hordja a babáját! :) 30 hetes kismami

Nekem most 115 centi a pocim. A köldök magasságánál kell mérni. Tulajdonképpen semmit nem jelent! Nem vagyunk egyformák, így a pocink mérete sem feltétlen egyforma. És alkatfüggõ is a dolog. És nem kell megijedni, ha a pocid kisebb mint a veled egy idõsöknek, mert attól még a baba szépen fejlõdik. Csak hát valaki kint, valaki bentebb hordja a babáját! :) 30 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, most 106 cm a pocim és már nem aggódom, csak kíváncsi vagyok.
szia a pocim nekem is 106cm 26+4 hetes vagyok

A 6 hetes kontrollnál be kell tölteni a 6 hetet, vagy előtte pár nappal már lehet menni? És mi van, ha akkor még van folyásom?

Legjobb válasz: Szerintem 1-2 nap ide vagy oda nem számít. A folyással meg ne foglalkozz, az orvosok már láttak mindenfélét és hozzá vannak szokva.

Szerintem 1-2 nap ide vagy oda nem számít. A folyással meg ne foglalkozz, az orvosok már láttak mindenfélét és hozzá vannak szokva.
Nem fontos pont 6 hét!Én 8 hetesen voltam, akkor volt idõm!Nem az a fontos mikor, hanem azt hogy lásson az orvos a szülés után kis idõvel, mert ha elváltozás van, vagy nem úgy gyógyul a seb akkor tud segíteni!
Én is elõtte voltam pár nappal, semmi gond. Nekem minimális barnázásom volt még akkor, de a doki mondta, hogy 1-2 pici ponton látni, hogy szültem, de 99%ban begyógyult a seb kívül-belül. Rá 3-4 napra minden folyásom elmúlt.
A pár nap biztos nem gond! Az én dokimnál nagyon nehéz idõpontot kapni, így a második babám után, rögtön ahogy hazaértem a kórházból, bejelentkeztem 6 hetes kontrollra. Az asszisztensnõnek bemondtam a szülésem idõpontját, és õ adott idõpontot. Egy héttel elõtte esett le nekem, hogy még az 5 hetet sem töltöm majd be, amikor megyek. Izgultam, hogy mi lesz, de nem mertem új idõpontot kérni, mert az meg csak kb. 10 hetesen lett volna meg... :o) A dokim elmondta, hogy semmi baj, max. még nem állt vissza minden, a méhszájam már szép zárt volt. Ha lett volna utána valami panaszom, akkor vissza kellett volna menni még egyszer, de szerencsére nem kellett, mert minden rendben azóta is (most 4 hós a baba) :o) A folyás szintén nem számít, mert vannak, akiknél 6-8 hetes korig is megmarad. (Amint fent is írták, a doki már látott ilyet...)

5-6 hetes terhesen milyen ételeket kell kerülni? Miket nem szabad enni vagy mikre kell figyelni?

Legjobb válasz: Nyers hús (tatárbifsztek) nyers tojásos dolgok mint a túrós palacsinta, ugye itt a túróban a tojás miatt csak mértékkel, tengergyümölcsei se jó, se szusi, se penészes sajtok, ezekre kell figyelni fõként.

Nyers hús (tatárbifsztek) nyers tojásos dolgok mint a túrós palacsinta, ugye itt a túróban a tojás miatt csak mértékkel, tengergyümölcsei se jó, se szusi, se penészes sajtok, ezekre kell figyelni fõként.
Az a lenyeg, hogy minel tobb zoldseget, gyumolcsot egyel, tejtermeket, hust, inkabb szarnyast es halat, teljes kiorlesu lisztbol keszult pektermekeket, keruld a nagyon zsiros es a tul cukros eteleket.Es amit megkivansz, mindent egyel, de csak mertekkel .Minel valtozatosabban etkezzel egy nap tobbszor es mertekkel, fogyasszal sok folyadekot, lehetoleg szensavmentes vizet, vagy rostos leveket.A Colat meg a szinezett uditoket felejts el. Ezt az etrendet egesz terhesseged alatt tartsd be.Remlem tudtam segiteni. Boldog babavarast kivanok! 14 hetes km
Nyers húst és amiben nyers tojás van ne egyél a ferõzések miatt és a camambert sajt sem ajánlatos. Sok gyümi és zöldség. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!ja a majonézzel mi van?azért meg gebedek!:-/ vagy akkor azt is hanyagoljam?
gyárit ehetsz, az pasztörözött.
mindent egyél ami jól esik nekem ez az egyél sok zöldséget meg csak szárnyas húst nem jön be soha nem szerettem a csirke húst semmi íze talán a pulyka az még elmegy :-)), ja és colat is iszom mert egyszerûen azt kívánom régebben nem nagyon ittam de amióta terhes vagyok szoktam mikor meg kívánom jó hidegen van úgy hogy fél litert is el kortyolgatok , a nyers dolgokkal egyet értek majonézt a boltit eheted a házi nem ajánlott ja és sokan nem tudják el dönteni köztük én sem hogy mi van a kolbásszal és a szalámival de ha jól ki van szárítva én nagyon jókat szoktam belõle falatozni :-)))szép baba várást
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen viszont kívánom!remélem minden endben lesz kicsit aggodok ugyanis 4 évünk be telt mire eddig l jutottunk!:-)és csak mindenre szeretnék figyelni ami fontos!köszönöm még egyszer
Mindent ehetsz ami jól esik. A nyers húsra, tojásra, és penészes sajtokra vigyázz!

Mi lesz a következő vizsgálat? 6 hetes terhes vagyok. Holnap megyek az első ultrahangomra. Kedden pedig már mehetek a védőnőhöz. Utánna csak 12 hetesen kell menni?

Azért kérdezem, mert ha addig nem kell többször elkéreckednem akkor csak a 12. hét után mondanám meg a munkahelyemen.

Legjobb válasz: utána csak a 12.héten kell menni de viszont el kell menned cukor terhelésre,belgyógyászatra és fogászatra is!kb. a 13.hétre kell meglennie az eredményeknek és ezekkel tudsz újra menni a védõnõhöz.ö mondja majd meg hogy mikorra menj vissza hozzá!!!!

utána csak a 12.héten kell menni de viszont el kell menned cukor terhelésre, belgyógyászatra és fogászatra is!kb. a 13.hétre kell meglennie az eredményeknek és ezekkel tudsz újra menni a védõnõhöz.ö mondja majd meg hogy mikorra menj vissza hozzá!!!!
Településenként más a szokás.Nekem az orvosomhoz 4hetente kell járni+kötelezõ ultrahangok.12hetesen mentem elõszõr védõnõhõz.16hetesen volt az elsõ vérvétel.20hetesen, genetikai uh.24hetesen cukorterheléses vérvétel, ezután belgyogyászat.De máshol nem igy szokott lenni.

3hete voltam dokinál 8 hetes terhességet állapított meg. Uh szerint 6 hetes terhes voltam akkor. Minden ok volt, később fogant. Volt így más is? 12hetes uhra mikor kell mennem mert ut menstr. Szerint jövhéten 12hetes vagyok, uh szerint csak 10.

Legjobb válasz: sajnos ott kontrollra nem hívtak vissza,védõnõhöz csütörtökön kell mennem,szabadságon volt! ezért kérdzem itt,hogy esetleg volt e más is így?

A kérdező hozzászólása: sajnos ott kontrollra nem hívtak vissza, védõnõhöz csütörtökön kell mennem, szabadságon volt! ezért kérdzem itt, hogy esetleg volt e más is így?
Mindig az uh a mérvadó, ahhoz kell igazítani a vizsgálatokat. Nekem is 2 hét difi volt, de nekem a doki azt mondta hogy az uh-t vegyem alapul, hiába tuti volt az utolsó menszi, sõt még a fogantatás idõpontja is. Utólag bebizonyosodott, hogy tényleg az uh volt a pontos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy írtál!!
Igen az UH-ot kell alapul venni. Most várom a második babámat de sem a lányom sem õ nem a menszi kora szerint fejlõdik. Fiatalabb a mostani egy hétel a lányom sokkal majdnem egy hónappal mert akkor nagyon össze vissza jött meg és akkor is kimaradt egy ciklusopm de csak márciusban teszteltem elsõnek pozitívat.,
A kérdező hozzászólása: engem 12hetes uhra um szerint küldtek és most a babám még egy nappal nagyobb is Uh szerint :) :) mindenkinek boldog babavárást!

6 hetes terhes vagyok. Miért kell ennyire sokszor pisilnem. Ez normális? Még ilyenkor nincsenek is nagyon jelei a terhességnek (rosszullét stb. ). Vagy nincs idegeskedésre okom? Mikor kezdődnek a rosszullétek?

Legjobb válasz: Gyakori pisilés a terhesség velejárója,ugy 18hét utan még vizelet csöpögés is elõfordul gyakran.nekem a jelek a 6-7héten jöttek.

Gyakori pisilés a terhesség velejárója, ugy 18hét utan még vizelet csöpögés is elõfordul gyakran.nekem a jelek a 6-7héten jöttek.
Szia! A sok pisilés normális. Még nem is tudtam hogy terhes vagyik, de fél óránként jártam. Sokan azt mondják, már elõtte is szedik a vitaminokat. Próbáltam kétszer is az elsõ trimeszterben, de nagyon rosszúl voltam tõle. (Elevit). A doki azt mondta, felesleges szedni ha úgyis kijön, úgyhogy abbahagytam, hátha jobb lesz, ha már a méhlepény táplálja a kicsit, és nem bánt a bogyó annyira. Aztán a Gravidától is szuityokul voltam. Most Hipp Natalt iszom, semmi bajom tõle. Nem szedek mellé semmit. A dokim is, én is a természetesség hívei vagyunk, régen sem szedtek be annyi bogyót, mégis minden jó volt. Ha rossz lesz a vérképem, úgyis ad még mellé kiegészítésként. Szerintem igaza van. De ezt embere és dokija válogatja. 27 hetes kismama
Annyi ídõsen én is sokszor jártam pisilni, de hálistennek elmúlt.A rosszúllétek szerintem mindenkinél máshogy van.Nekem mikor nem jött meg a fogam fájt nagyon innen tudtam, hogy babás lehetek.Aztán a 3dik hónapig hányinger, szagoktól undorom volt.Ha szerencséd van akkor talán kimaradsz belõle. Jó babavárást! 23hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Mikor kezdtetek vitaminokat szedni? És mit ajánlanátok? Elsõ gyerek lesz nem tudom azt sem milyenek vannak!
Én lassan kilenc hetes leszek, de hála Istennek idáig elkerült a rosszullét ami remélem már nem is jön elõ, söt a pisilés is kezd alább hagyni.A cici fájás az viszont éjszakánként szörnyûûû nemtudom mekkorák lesznek de már most nõtt egy méretet.
A gyakori pisilési inger a koraterhesség egyik jele.De lehet felfázás is, bár azt felismernéd. Szabály pedig nincs arra, hogy mikor kell kezdõdniük a rosszulléteknek. Én pl. egyszer sem voltam rosszul, röhögve csináltam végig az elsõ trimesztert, míg más kismamik hánytak, és egészséges a kicsink. 18 hetes kismama
Nekem már most(4 hetesen) reggel és délelõtt hányingerem van és pisilni is sokat kell tehát nincs idõpontja a rosszulléteknek, szerintem se kell vitamin gyógyszer formábon sok gyümi, zöldség és tejtermék...
A kérdező hozzászólása: Te már négy hetesen elmentél dokihoz, vagy még vársz vele?
már voltam dokinál kedden és akkor állapították meg hogy 4-5 hetes de 4 hetest írtak rá a papírra hogy 2 hét múlva ha megyek biztosan halljunk szívhangot egy hete lett pozitív a tesztem.

6 hetes terhes vagyok. A 4-5 héten éreztem a hasamban szúrkálást, tompa fájdalmat, mostanában viszont nem érzem. Van okom aggódni? Mással is elõfordult már? Elsõ terhességem ezért nem tudom mit kell érezni és mit nem.

Elõre is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: szia! nekem ugy volt hogy 4-5 heten nem ereztem semmit majd most 6 heten erzem a azurkalast, de azt sem mindig.... szerintem ne aggodj!:) boldog babavarast!

szia! nekem ugy volt hogy 4-5 heten nem ereztem semmit majd most 6 heten erzem a azurkalast, de azt sem mindig.... szerintem ne aggodj!:) boldog babavarast!
szia! 4-5 hetesen szúrkál, görcsölgettem, elkezdtem szedni a magne b6-ot. most 9 hetes 3 napos vagyok, és nem fáj a hasam, nem szúr, semmi extra nincs. És a babánk jól van:) szerintem nincs okod aggódni:) bár én is szoktam parázni, nálunk is elsõ baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) azért mostmár megnyugodtam. Boldog babavárást nektek is!!! :D
Én 6 hetes vagyok de nem nagyon érzek semmit, néha mintha húzodna 2 naponta egyszer de ennyi.
Kell, mindig kell, csak így ingyenes lesz neki-ez az egyetlen különbség....
Szerintem mindent végig kell ugyanugy járnia mintha elsõ gyerek lenne:-( Védõnõ ugyis elmondja majd.
Bocs, hamar elküdtem. Még azt akartam írni, hogy talán Õ lesz az egyetlen aki majd egy pohár vizet ad neki örgségére, soha nem lehet tudni.
Esetleg elgondolkodhatna, hogy ha elkötötték és ez a gyermek mégis megfogant, akkor ez nem lehet véletlen, nem?
Igen, igazuk van az elõttem szólóknak! Ez a gyereket meg kell tartani, nem fogja megbánni!
Szia! nekem is az ugrott be rögtön, hogy aki 3 gyereket szült az hogyan tudná elvetetni a 4.-et?! nincs rá esély, hogy õt is megtarthassa???
Én is pont arra gondoltam, amire az elõttem válaszoló...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!