Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes vagyok. Mennyire (44 db)

6 hetes babátok mennyit eszik, és naponta hányszor, milyen időközönként? Éjjel felébred enni, vagy már végigalussza az éjszakát?

Légyszi, kíméljetek meg az igény szerinti szoptatós válaszoktól, sajnos nem elég neki a tejem, és pótolni kell tápszerrel. Köszönöm a nem beszólós válaszokat!

Legjobb válasz: Én babám már 3 hónapos, de 6 hetesen is 5x evett egy nap. Általában megette az adagját vagy többet is 5 részre szétosztva. Az utolsót este fél9 körül és utána reggel 7-ig alszik. Elejétõl kezdve alszik éjszaka, nem is lehetett ébreszteni, szóval hagytam. Ez kb úgy 3 óránként jön ki vagy 3,5 óra. De lehet úgy is, hogy reggel meg este többet adsz neki, napközben meg kevesebbet.

Én babám már 3 hónapos, de 6 hetesen is 5x evett egy nap. Általában megette az adagját vagy többet is 5 részre szétosztva. Az utolsót este fél9 körül és utána reggel 7-ig alszik. Elejétõl kezdve alszik éjszaka, nem is lehetett ébreszteni, szóval hagytam. Ez kb úgy 3 óránként jön ki vagy 3, 5 óra. De lehet úgy is, hogy reggel meg este többet adsz neki, napközben meg kevesebbet.
6 hetesen az én babám etetése így nézett ki: 6, 10, 14, 18 órakor 120ml 21-22 óra: 150ml , éjjel alszik. most 7 hetesen úgy láttam, h kevés a 120ml, szívta az üres üveget még, így emeltem 150re, van h 10ml megmarad, kitolja a nyelvével.
Szia! én 4hetes kora óta tápszert adok neki akkor kb 80-90ml ivott de a babád tudja mennyire van szüksége ami nem kell neki azt úgy is kilöki a nyelvével. ha cicizni akarsz én úgy csináltam h egy étkezésnél egyik cicin volt kb 5-10percig utána lemértem h mennyit evett belöle és a maradékot pótoltam tápszerrel. a dobozon rajt van h mennyit kell ennie egy étkezéskor a babának. ha ciciböl eszik pl 30-at akkor pótold amennyit kell táspzerrel. az én lányom 5hónapos a mai napig fel kell enni hajnalba enni. igazából ezt a baba tudja h fel akar e kelni vagy nem te semmi esetre se keltsed fel sztem. lehet h ha igy vegyesen adod neki nem is fogja igényelni h 3ó adjál neki enni mert a tápszer elég laktató. de ahogy te szeretnéd én hallgatam a védönömre és napközbe pontosan tartottam a 3órát sose kérte akkor folyamatosan dobtam ki a tápszert meg állandóan vissza bukot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az én babám 7x eszik egy nap, a súlyának elvileg megfelelõ mennyiséget (védõnõtõl van a képlet), éjjel egyszer kel. De úgy látom, kezd kevés lenni neki az adag és nem tudom, hogy emeljem-e. A védõnõ azt mondta nem szabad túletetni, tartsam a testsúlykg x 150 g-ot naponta.

6 hetes vagyok. Pár napja vérezgetek, ezéet Utrogestant szedek tegnap este óta. A vérzés még mindig tart. Mennyi idő után szokott általában segíteni, vagy kifeejteni a hzatását? Van valakinek pozitív tapasztalata?

Legjobb válasz: A kérdésedre sajnos nem tudok konkrétan válaszolni, de annyit tanácsolnék,hogy ki se kelj csak pisilni az ágyból. Én szednék még magne b6-ot és rutascorbint is a helyedben. És próbálj megnyugodni, szerintem a baba nem megy el ha már szedet a gyógyszert.

A kérdésedre sajnos nem tudok konkrétan válaszolni, de annyit tanácsolnék, hogy ki se kelj csak pisilni az ágyból. Én szednék még magne b6-ot és rutascorbint is a helyedben. És próbálj megnyugodni, szerintem a baba nem megy el ha már szedet a gyógyszert.
Nekem két nap után állt el teljesen a vérzés. Kitartás, nem lesz semmi gond! 32 hetes kismama
Szia Nekem az elsõ pillanattól felírta a doki a gyógyszert mert elõtte volt egy vetélésem a 7.hétnél picit vérezni kezdtem akkor meg lett emelve az adag olyan 2-3 nap után már csak 1-2 rózsaszínes pöttyök voltak és újabb kb 2 nap után már semmi 28 heteske
Szia! Azt nem írtad, hogy mekkora adagban kell szedned, mert nekem 4X1 kúp hatására 2 nap alatt múlt el. Ne aggódj minden rendben lesz, ahogy elõttem is írták, nagyon nagyon fontos az ágynyugalom, és ha fájdogál a hasad akkor a magne B6 is használ. Kitartás, sokan átestünk már ilyen kezdeti nehézségeken, és a többség már babázik az "eredménnyel":) Azért ha továbbra sem múlik a vérezgetés akkor legkésõbb hétfõn keresd fel az orvosod!
igény szerint, átlagban 9 szer 1 nap.
ja, nem mértem mert rájöttem nincs értelme, csak magamat idegesítem vele. annyit evett amennyivel jól lakott.
Igény szerint, általában 2, 5-3, 5 óránként zopizott a lányom, általában napi 8-10x, de megesett, hogy többször is. Ébreszteni nemkellett, nem volt sárga. Soha nem mértem itthon, hogy mennyit evett egy szopi alkalmával. Ha kibír minimum 2 órát az etetések között, akkor nincs gond :)
2 -3 óránként néha óránként. Most próbálom nyújtani az eések közötti idõt egy kis mecsek teával, mert azt mondta a doki hogy darabos a széklete és túl van etetve.
5 hetesek vagyunk, napi 8-10x szopizik, általában 2, 5-3 óránként. Gyakrabban nem rakom mellre mert hasfájós és a folytonos evés-emésztés ördögi kör és még jobban fáj neki a hasa. Általában 2-2-5 óra kell mire megemészti az elõzõ adag tejecskét. Van, hogy éjszaka alszik egyhuzamban 6 órát, akkor nem ébresztem fel, de a reggeli szopinál bepótolja a kiesést:)
Az én babám most lépett be a 7. hétbe. Védõnõ szerint igény szerinti szoptatást folytatok. Hát nem tudom ez az-e, de 3 óránként szoptatom, s néha ha éhes 2, 5 óra elteltével szoptatm vagy csúszik az evés, ha pl. fõzök, max fél órát. Napi 6-7szer szopik. Nem tudom másnak hogy jön ki a 8-10 szopi. Nálunk úgy mûködik, hogy hajnal 3 körül (néha 2 vagy 4, de általában a 3 óra az, mikor többször felkel), majd 6 és 7 között kelt. S mondjuk ha 7kor kelt, akkor 10, majd 13 óra, s így tovább este 8-ig. Akkor van az utolsó etetés. egy idõben 22kor felkeltettük, de mindenhol azt olvastam, fürdés után egy evés, s hajnalig nem adnak enni a babának. Kb 2 hete álltunk erre át. A napi mennyiség változó. 500ml-t kellene ennie, valamikor megvan, de valamikor csak 400 van meg. Idõjárástól is függ, s nem mindig u.annyi a tejem, van hogy éhes marad szegénykém, s köv. szopiig nem is termelõdik tej
Itt mindenki gyakrabban szoptat, mint én:) Én is igény szerint, de 3-4 óránként, most vagyunk 7 hetesek. Mostmár pár napja nem keltem éjszaka, magától felkel hajnali 3-4-kor. De így is megeszik egy nap 600-900, de akár 1000 grammot is, és szépen gyarapodik a súlya. Ha nyûgõs és gyakrabban kér, akkor is megszoptatom, viszont így nem termelõdik annyi tej a következõ etetésre, de így meg megdolgozik a hátsó tejért:)
A kérdező hozzászólása: baj, ha inkabb hason alszik?
Dehogy baj! Nekem is mindkét babám csak hason tudott nagyokat aludni. Alig voltak fent még ennyi idõsen. Csak enni 3-4 óránként. A kisebbik viszont kb. ennyi idõs korától már végig aludta az éjszakát. Reggel 5-6 körül kelt enni. Nálunk a bölcsõben aludt és az lett ringatva, ha nem tudott elaludni. Ez olyan jól kifizetõdött, hogy most 8 hónapos és egyedül alszik el már a kiságyában.
A kérdező hozzászólása: Szerencses vagy!En azert tettem fel a kerdest, mert az en kisfiam alig hajlando aludni par napja, 4-5 orat alszik egesz nap, azt is tobb felvonasban, ejszaka is 2-3 alkalommal felkel, reggel 5:30-tol pedig mar alig van alvas.Mar nem tudom mit csinaljak vele, nem nyugos, nem ehes, de ha egyedul hagyom tobb mint 10 percre mar ordit szegenykem :(, en meg persze olbe kapom, mert a szivem szakad meg, talan el van kapatva egy kicsit?
Elsõ vagyok! DEhogy van elkapatva! Ha sírnak én is felkapkodom õket. Ennyi idõs korában még hiányzik akkor neki az anya, a közelséged. Nem lehet, hogy a pocakja fáj neki? Nekem az segített sokat, hogy rengeteget vittem õket sétálni és a friss levegõn akkorákat aludtak, mint a ház. Elnyomja õket. Próbáld ki ezt is! Délelõtt, du-án vigyed el sétálni. Jót tesz neked is, mert levegõn vagy nem otthon. Olyan frankó nagyot aludtak így, hogy csoda! :)
A kérdező hozzászólása: Ezt mar en is bevetettem, jo, hogy eddig szuper ido volt, es meleg, de mostmar nem lehet vele sokat kinnt ulni, mert meg olyan picike. Koszonom, hogy irtal! Szep napot :)

2006 augusztus 15-től van munkaviszonyom jelenleg már határozatlan. Ugye nem küldhetnek el ez miatt? (6 hetes vagyok) És mennyi táppénzt kapok? Hogyan kell kiszámítani?

Eldöntöttem hogy elmegyek táppénzre mert fizikailag és lelkileg sem érzem jól magam és naponta oda-vissza 2 busszal megyek.

Legjobb válasz: Még annyit, hogy igenis van védettség, kivételt képez a határozott idejû munkaszerzõdés! Az ilyen dolgokat ne a védõnõ mondja, hanem egy munkaügyes, én épp a multhéten kérdeztem a TB-nél. Ha véga a gyed, gyes stb a munkáltató köteles a kismamát a szülés elõtti pozíciójába visszavenni, minimum 30 napig fel sem mondhat, plusz ott a sok bent maradt szabi! A munkáltatónál a gyeden, gyesen lévõ kismama fizetésnélküliszabin szerepel, utána fizetési kötelezettség nincs. Ha nem így van a dolog lehet menni a munkaügyi bíróságra! No para , minden kismama egyforma jogokat kap a munkáltatónál.

Még annyit, hogy igenis van védettség, kivételt képez a határozott idejû munkaszerzõdés! Az ilyen dolgokat ne a védõnõ mondja, hanem egy munkaügyes, én épp a multhéten kérdeztem a TB-nél. Ha véga a gyed, gyes stb a munkáltató köteles a kismamát a szülés elõtti pozíciójába visszavenni, minimum 30 napig fel sem mondhat, plusz ott a sok bent maradt szabi! A munkáltatónál a gyeden, gyesen lévõ kismama fizetésnélküliszabin szerepel, utána fizetési kötelezettség nincs. Ha nem így van a dolog lehet menni a munkaügyi bíróságra! No para , minden kismama egyforma jogokat kap a munkáltatónál.
Az összes elõttem válaszoló igazat írt. Az én munkahelyemen én vagyok az elsõ, akit nem tudtak kidobni gyermekvárás miatt. Fontos, hogy legyen meg a kiskönyved és az állapotosságról való UH-s igazolás is. Én is napokat kerestem az interneten mivel küszöbölhetem ki, hogy kirugjanak. Én még olyat találtam a neten anno (ápr) már nem emlékszem, hogy hol. Hogy a munkáltatóhoz a 12 hétig kell jelezned, hogy babát vársz. Röviden olyan miatt, hogy fel tudjon készülni rá, ha veszélyeztetett lennél. Én a 11 héten közöltem, majd most júl 21-vel táppénzre irattam ki magam. Még annyit, hogy rendes felmondással nem mondhat fel. Tehát, ha bele tud vinni, hogy rendkívüli hibát elkövess, úgy sajnos igen. Munka tk. alatt utána tudsz nézni. vagy google-ban keress rá, felmondás, munkaviszony megszüntetés terhesség alatt, szavakra. Ne izgulj, ha szeretnek miért rugnának ki. Nálam 11 év alatt én vagyok az elsõ kismamájuk. Nem tudtak kirugni. 31 hetes kismama
Az én védõnõm azt mondta, hogy sajnos a kismamák már nem "védettek". Ha jól emlékszem azt mondta, hogy két hónap betegállomány után a munkáltató felmondhatja a munkaviszonyt. De szerintem jobb, ha nem rám hallgatsz, hanem jobban utána jársz. A háziorvosok szeretik, ha a kismama nem dolgozik. Azonnal is felvehetnek táppénzre, sõt, javasolni is szokták.
Nem, nem küldhetnek el emiatt. De én a helyedben átgondolnám, mert ha egyik napról a másikra elmész táppénzre, akkor az elég rosszul veszi ki magát és ha majd a baba után vissza akarsz menni, kötve hiszem, hogy tárt karokkal fogadnának.
Szia! Én is hasonló cipõben jártam, mint te. Nem éreztem jól magam a munkahelyemen, ezért kiírattam magam, veszélyeztetett terhességre hivatkozva. Persze minden munkaadó más, de nekem komoly stressz volt az a nap, de megérte, mert most olyan nyugodtan telnek a napjaim itthon. Amúgy a fõnököm egy tündér volt addig a napig, amíg be nem jelentettem, hogy babát várok. (12. héten) Hát gondoltam, velem nem fogtok szórakozni. Elvileg nem kell megindokolni feléjük, hogy mi is a konkrét bajod, de nálam pl. magyarázatot követeltek. Szerintem nyugodtan mondhatod erre, hogy a nõgyógyászati problémáidról nem szeretnél nyilatkozni. Sok sikert, pihenést otthon!
Nem küldhetnek el, a táppénz alatt nem lehet felmondani. A táppénzedet (Elõször a 15 MUNKANAP betegszabadságot veszed ki, ami a távolléti díjad 80 %-a) a 2007 évi egészségbizt.járulékod alapján számolják ki. Ha kérdésed van szívesen válaszolok. Ird meg az e-mail címedet.
A kérdező hozzászólása: bocs többirõl nem szóltam a fõnök szokta kérdezni ugyanis elmondtam már neki mert azt gondoltam másképp viselkedik aki tudja de nem...
A kérdező hozzászólása: csak azt nem tudom mit mondjak meg kell e ezt magyarázni vagy elég ha azt mondom veszélyeztetett mert eddig ha kérdezték a munkahelyen csak az általános panaszokat mondtam(hányinger, hányás, fáradtság stb.) a többi lelki kiakadás és sírógörcs nem szóltam
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi a válaszokat, az még a helyzet, hogy a doki azt mondta csak egy szavamba kerül és kiír ha bármi van
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondoltam hogy a doktornõ segítségét kérem mit mondjak milyen elfogadható indokot, hogy ez ne így legyen ahogy írod mert szeretnek és én is szeretek itt lenni, de most úgy érzem a baba az elsõ
A kérdező hozzászólása: Köszia válszokat sokat segítettetek, mlt héttõl itthon vagyok és nagyon nyugodt vagyok.

Januárban 22mm petezsákom üres volt, amit abortusz követett. Mennyi a valószinűsége hogy ez most is igy lesz.5-6 hetes vagyok. Orvosnál még nem voltam, nincsenek görcseim. Ez baj?

Legjobb válasz: Sajnos nem lehet kiszámolni matematikailag az esélyeke, elõfordul, ezért minnél elõbb kellene menni a dokihoz, mert lehet, hogy terhességtámogató gyógyszert kapsz , azt pedig jó ha idõben elkezded! Amint kiderül a terhesség teszt stb..akkor rögtön dokihoz kell menni, fõleg ilyen esetben!

Sajnos nem lehet kiszámolni matematikailag az esélyeke, elõfordul, ezért minnél elõbb kellene menni a dokihoz, mert lehet, hogy terhességtámogató gyógyszert kapsz , azt pedig jó ha idõben elkezded! Amint kiderül a terhesség teszt stb..akkor rögtön dokihoz kell menni, fõleg ilyen esetben!
Sajnos nekem is volt már egy vetélésem, tudom milyen érzés... De most 5 hetes terhes vagyok, a doki írt fel Utrogestan kúpot(progeszteron tartalmú terhesség támogató gyógyszer), azt mondta, hogy a Magne B6-ot is szedjem és Elevitet. Ja és magamtól még Folsavat is szedek. Az esély ... hát én is félek még, de csak pozitívan kell hozzáállni, mert a pozitív gondolatok, pozitív dolgokat szülnek! Remélem áprilisban mindketten már anyukák leszünk!!! A mellfeszülés amúgy jó jel, az van?
A kérdező hozzászólása: Olvasom hogy mindenkinek van valami görcse, mert tágul a méh, de akkor nekem miért nincs?Belehalok ha megint baj lesz.viszont van mellérzékenység.A januári terheségemnél viszont voltak görcseim, mégis elment? Most akkor mi van?Jövõhét Doki.
Szia. Egy éve én is jártam így, talán pont 22 mm volt a petezsák. Amikor újra teherbe estem, rettentõen féltem, hogy újra ez lesz. Amikor elõször megláttam a szivét sírva fakadtam. Nekem azt mondta a doki, hogy megvan az esély hogy kétszer egymás után megismétlõdik, de nagyon minimális. Úgyhogy fel a fejjel, és irány a doki! Üdv 27 hetes kismama
3. vagyok. A tünetekre ne adj, azok hol vannak, hol nincsenek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Kinek mennyi ideig tartott terhessége elején a hasfájás /menstruációs jellegû/? Nekem már 2-3 hete fájdogál, most vagyok 6 hetes. Nem folyamatos, néha egyáltalán nem fáj, de van hogy nap végére már kicsit erõsödik.

Legjobb válasz: én is 6 hetes vagyok, nekem kb amikor meg kellett volna jönnie, akkor görcsölt kb 5-6 napig, azt hittem meg fog jönni, de pozitív volt a teszt, aztán most már nem fáj, csak elég ritkán.

én is 6 hetes vagyok, nekem kb amikor meg kellett volna jönnie, akkor görcsölt kb 5-6 napig, azt hittem meg fog jönni, de pozitív volt a teszt, aztán most már nem fáj, csak elég ritkán.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Azt olvastam, hogy természetes, de azért kicsit mindig aggódok.
Azt mondják a 2-3. hónapig normális, úgyhogy szerintem ne aggódj.
Nyugi, ez teljesen normális! Majd azért is fogsz aggódni, hogy miért múlt el:-)) Nekem kb. 14-15. hétig tartott, de lehet 17. Hidd el semmi baj, 5, 5 hónapos lányka lett:-)
A 20. hétig mindennapos volt, de én végig nagyon sokat görcsöltem, keményedtem. Nem volt gond, nyílni csak a 35. héten kezdtem.

25 hetes vagyok, eddig 6 kg-t híztam. A védőnő szerint most jön a java. Szerintetek is sok? Mennyi jön/jöhet még a végéig?

Legjobb válasz: Én plusz 5 kilónál tartottam 25 hetesen, aztán feljött még 5 a 30. hétig. AZóta tartom a súlyom, most 33 hetes vagyok. Szerintem ez nagyon változó,hogy ki melyik szakaszban hízik többet. Én a félidõig egy dekát sem voltam több, mint a kezdéskor. Elvileg 12 kiló az ideális hízás, szóval ne aggódj, szerintem ez még így rendben lesz. Ha meg nagyon megindul a súlyod, akkor egy kicsit jobban megválogatod majd, hogy mit eszel, és nem lesz gond!

Én plusz 5 kilónál tartottam 25 hetesen, aztán feljött még 5 a 30. hétig. AZóta tartom a súlyom, most 33 hetes vagyok. Szerintem ez nagyon változó, hogy ki melyik szakaszban hízik többet. Én a félidõig egy dekát sem voltam több, mint a kezdéskor. Elvileg 12 kiló az ideális hízás, szóval ne aggódj, szerintem ez még így rendben lesz. Ha meg nagyon megindul a súlyod, akkor egy kicsit jobban megválogatod majd, hogy mit eszel, és nem lesz gond!
Ki gondolja azt hogy sok?Te?A védõnõ?Én is 25 hetes vagyok és 9 kg-nál járok és élvezem nem aggódom a súlyom miatt, valóban most jön a neheze de ez testalkattól, magasságtól és étvágytól is függ.Szerintem 10 kg plusz lehet még felõlem a többi is jöhet majdcsak kibirjuk:)
24+2 vagyok es 5 kg mar feljott. eszembe sem jut aggodni! te se tedd, a lenyeg, hogy a baba jol van! :-)
Szerintem nem sok, magamból indulok ki: 25 hetes koromra már 15 kg-ot híztam. Egészségesek vagyunk, nem vagyok cukros, vérkép tökéletes, nem vagyok vashiányos, emésztésem rendben, baba is jól van.
fiammal annó 25.héten már 12 kg-nál tartottam, a védõnõ sipákolt, a doki mindent okésnak talált, makk egészséges lett a baba(amúgy a vége 23 kg lett)!9 hónap alatt 24 kg olvadt le rólam!Lányommal ennyi hetesen +8 kg volt, vele össz.11 kg jött fel!Most 34 hetes vagyok és eddig 11 kg van rajtam(25.héten jártam 6 kg-nál)és figyelek a kajára de nem sanyargatom magam! Szóval nyugi, egyél igyál jókat de mértékkel!!!!
Nem sok. A 34. hétig 16kg-ot híztam. Azóta semmit. Már csak a baba hízik. 39+2km
Szia!egyáltalán nem sok !nehogy el kezdj diétázni emiatt! kb nekem is ennyi jött fel a 25. hétig, most 33 hetes vagyok és mindenki azt mondja hogy én nem is híztam, tehát azért ezek a kilók nem feltétlen a hízásból adódnak!És az elején csak ugy jötttek fel rám a kilók, most meg már csak a baba súlyával gyarapodok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattatok.

Dr. Kisfalvi Istvánnál mennyit kell fizetni a szülésért? Szüléskor kell odaadni, vagy a 6 hetes kontrollon?

Legjobb válasz: Szia!! Én is Kisfalvihoz járok "imádom"én juniusban fogok nála szülni.Barátnöm is nála szült másfél hónapja.És nem mondott árat,csak annyit hogy amennyit gondolunk.Mennyi idös vagy? Te megvagy vele elégedve?? 14-heteske

Szia!! Én is Kisfalvihoz járok "imádom"én juniusban fogok nála szülni.Barátnöm is nála szült másfél hónapja.És nem mondott árat, csak annyit hogy amennyit gondolunk.Mennyi idös vagy? Te megvagy vele elégedve?? 14-heteske
Szia!Kicsit elvagyok szomorodna, mert még mindig nem 100%hogy kislány, csak 80%mondták:-)Itt voltunk az ablak a pocakra studioban, nekem is állandóan mozgott, ráadásúl a keze mindig a feje elött volt.ja és 15.percig tartott, pedig még egyszer elakarok menni.jók legyetek:-)üdv,
A kérdező hozzászólása: Szia! Hogy vagy(tok)? Mi már 2 külön emberke vagyunk. A picilány nem várta meg a 17.-ét, 2-án 6:10-kor 2950g-mal, 54cm-rel berobogott addigi szürke hétköznapjainkba. A nyakára volt tekeredve a köldökzsinór, meg a szemem miatt is, császár lett. 1, 5 hete itthon vagyunk, kezdünk összeszokni, csak az éjszakák nehezek. Õ aludna, de mivel picike, idõnként fel kell keltenem enni. Nem is írok többet, mindjárt keltenem kell, aztán picit alszom.
A kérdező hozzászólása: Ja, légyszi kérdezd meg barátnõdet, hogy Csillának is pénzt kell adni, vagy valami csoki elég? Máj.14-én megyek a 6 hetesre. Nem tudom mennyit adjak. Ha a vizitdíj 10szerese, akkor 80e, de barátnõm szerint 60e is elég. Velem rendes volt, a picire mondjuk nem volt kíváncsi a varratszedéskor, meg férjemnek sem köszönt oda, amit kicsit furcsállottam, és picit rosszul is esett. De mondom, velem végig rendes volt.
Szia! nagyon gratulálok nektek, és jó egészséget kívánok mindjáatoknak!nekünk is kislány lesz 100%mostmár, én is közeledek a szüléshez 31 hetes vagyok!csillának szerintem nem kell adni semmit, ö nincs ott, nem??De megkérdezem majd! milyenek a kórházban a növérek csecsemösök, segítenek?hát a ami válságban szeríntem nem mindenkinek röpködnek a tízezresek..meg kell gondolni.ha van egy pici idöd irj!szép babázást neked!
Ja, a 6 hetesen, szeríntem elég ha viszel neki valami kis csomagot, bonbon, kévé ilyesmi..bõven elég!
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát nagyon vegyesek. Az örzõben (császár után 1 napot ott voltam) mindenki nagyon aranyos volt. Az osztályon a csecsemõsöknél 3 normálissal találkoztam, vannak átlagosak és extra bunkók is. A 3 nap alatt mindegyik típushoz volt "szerencsém". A gyermekágyas nõvérek is vegyesek. Amikor hazajöttem, aznap volt egy nagyon lelkiismeretes csecsemõs nõvér, az tényleg nagyon rendes volt. Kár, hogy nem az ilyen van többségben. Péntek du lekerültem az osztályra, és csak szombaton mutatták meg, hogy hogy is kell cicire rakni, meg ösztökélni, hogy szopizzon. Hogy fogják hívni a picilányt?
Szia! Akkor elkeserítõ:-(és mindent kérdezni kell tölük vagy megmutatnak mindent maguktól?Pl:pelenkázás, köldökápolás stb...? Denisszának fogják hívni a tökmagot.Már várom én is hogy babázhassak.És a doki hányszor látogatott meg?Még bent voltatok?üdv.andi
Nem semmi!!Pedig csak jókat hallodtam róla:) el nem tudom képzelni róla, pedig olyan kis normális, meg fõleg kedves.A barátnömhöz bement minden nap, hogy van stb...hát erre én is kíváncsi leszek:) hogy nálam hogyan fog produkálni.mindenesetre, azért még bízok benne.kislányodat hogy hívják.azt hiszem még nem kérdeztem?veled van a baba a korházba mindig?pihenni tudsz azért? üdv nektek!andi
A kérdező hozzászólása: Csenge a picuri. Veled van, de éjjel beviheted a csecsemõsökhöz. Szerintem be is fogod. Én mondtam, hogy nem fogom bevinni, de amikor ott voltam, már máshogy láttam a helyzetet. Használd ki azt a pár napot, amíg bent éjjel alhatsz, otthon úgysem fogsz egy ideig. :-) Nem tudom, akkor valószínûleg én sértettem meg valamivel. Anyu is néha okoskodott, lehet, hogy az sem tetszett neki. Na mindegy, majd legközelebb máshogy lesz. :-) Eszter
A kérdező hozzászólása: Ja, pihenni próbálok, de sokszor pont akkor jön valaki, amikor lefeküdnék. Az éjszakák nehezek, nappal nem olyan vészes (most már).
Örülök, hogy jól vagytok!De ha tudsz pihengessél is!Ne legyél elkeseredve, bíztos nem veled volt problémája, csak neki se lehet egyszerü az élte:-)Mi most megyünk 27-én hozzá, akkor méri le a babát 32-hetes uh.Mostanában elég sokat keményedik a hasam, nem sokat tudok pihenni, mindig van mit csinálni ithon:) még nem pakoltam össze a cuccokat a korházba, valahogy nem visz rá az erõm.pedig már nagyon várom:) a picúrt:) legyetek jók, ha tudsz irj.andi
A kérdező hozzászólása: Én sem tudtam rávenni magam a bõrönd összerakására. Aztán a szülés elõtti szombaton elég sûrûn jártam nagywc-re, amitõl megrémültem, mert tudtam, hogy az jelentheti a szülés közeledtét. Vasárnap gyorsan kimostam az összes gyerekholmit, meg bepakoltam a táskába. Még épp idõben. :-) Szerintem te is fogod érezni, ha már nem halogathatod tovább. :-)
A kérdező hozzászólása: Szia! Egyben vagy még? Mekkorára becsülte a doki a babádat? Holnap megyek 6 hetesre, nem várom túlzottan. Vettem Merci csokit, abba fogom becsúsztatni a borítékot. A 6 hetesen is ki kell fizetni a 8000, -Ft-t a vizsgálatért? Férjem nem engedi, hogy 80-at tegyek a borítékba, azt mondja, hogy 70eFt+a vizitdíj, amit borítékon kívül adok. Nagyon szar ez, mert alig van pénzünk, viszont szeretnék még nála szülni. Az utolsó 3 hétben elég sok dolga volt velem, erre férjem azt mondja, hogy elõtte fizettem eleget ahhoz, hogy az a 3 hét beleférjen. Igaza van, csak a mai világban sajna a pénz beszél. Eszter
Szia!igen egyben vagyok még, holnap töltöm a 35-hetet!és már nagyon parázok!sajnos nekünk sincs pénzünk, mert a párom 1 hó nem dolgozik, nincsen munka!szeríntem teljesen igaza van a férjednek!még 70 is rengeteg.akikkel beszéltem és nála szülnek (tek) 50-nél ntöbbet senki sem adott, és mégis normálisan bánt velük! nem egy pénzéhes doki!szerintem jól gondold meg az összeget!!inkább költsd másra, meg kapott szépen a 9 hó alatt!a barátnöm 35 adott neki, és tök normális volt utánna is!attól még szülhetsz nála máskor is!!azt nem tudom, hogy kell e fizetni most hogy mész!!Irjál hogy mi volt!üdv.andi
ja, és a 32-héten mondta hogy kb 2kg most!
Szia!Örülök, hogy minden rendben volt!! Hát igen , nem kell elkényesztetni a dokit:-)biztos nem áll ugy anyagilag mint mi!!!nekem még 4 hét van hátra, de egyre jobban nyügös feszült, és ideges vagyok.reménykedem hátha gyorsan túlleszek rajta!üdv.
A kérdező hozzászólása: Ne félj, biztos hamar túl leszel. Természetesen szülsz, vagy te is császárral (a tervek szerint)? Nem szeretnélek riogatni, de a családban az összes lány 2 héttel elõbb érkezett (Csenge is, bár õ a köldökzsinór miatt). A lányok szeretnek sietni, úgyhogy készülj úgy, hogy 2 hét múlva készen álljatok a fogadására, abból baj nem lehet. És pihemj sokat, utána nem lesz lehetõséged. :-) Na jó, nem riogatlak tovább. :-) Eszter
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát már nincs sok, vasárnap töltöm a 34. hetet. Ha marad a jelenlegi állás, tehát császár lesz, és nem indul be magától, akkor ápr.16-án kell befeküdnöm, 17-én, apucikája szülinapján fog megszületni. :-) Mi ma voltunk szülõszoba látogatáson, nekem is tetszenek a körülmények. Hát elég jól bírom, alíg híztam (7, 5 kg), de az ülés már nem jó, meg néha fáj a hasam alja. Pedig ott semmi nincs, csak a medence. Nem tudom, mit nyomhat olyankor. 1 hete voltunk 4D-n, képzeld, semmit nem mutatott meg. Arccal lefelé volt (a hátamat nézte), nem akart megfordulni, és még a lábikója is keresztben volt. 11.000, -Ft-t fizettünk a semmire. Na, hétfõn megmutatta az intim szféráját? Ha ennyire szégyenlõs, akkor lány lesz, legalábbis nálam bejött. Nekem is csak a 28. héten mutatta meg. :-) Hova mentek 4D-re? Vagy ha este fogod olvasni, akkor hol voltatok 4D-n? Milyen volt? Mutatott magából valamit? A szülésznõt már tõled tudom, úgyhogy az 1 ágyas szobát kérdeztem, az 10.000, -Ft/nap. Oda bárki bármikor bemehet hozzád. A sima szoba 5 ágyas, nem mehet be senki, a babát üvegfalon keresztül láthatja a család. Nem tudom, jó lenne az 1 ágyas, viszont a többágyasban jobban telik az idõ, van kivel beszélgetni. Persze, ha olyanok a szobatársaid. Majd még átgondolom.
Szia! Hogy vagytok?Én ma vagyok 24-hetes.Hétfön megyünk a dokihoz, remélem már megtudja mondani a nemét:) Pénteken meg 4D-re, alig várom már? Nagy pocid van? Jól birod? Neked már nincs sok hátra, ugyi?Üdv.
megint én vagyok! 6-hetes kontrolon adta neki oda!!
A kérdező hozzászólása: 22hetes+5napos vagyok. Én is imádom, nagyon helyes, és nagyon emberi. Nagyon szerencsések vagyunk, azt hiszem. :-) És Csilla, az asszisztens is nagyon aranyos. Ápr.20-ra vagyok kiírva.
Elsõ vagyok!Igen mindketten azok, örülök hogy ilyen jó orvosra találtam:Nem kérdezted meg töle, hogy mennyiért válalja a szülést?Szerintem nem fog árat mondani.Nem egy pénzéhes doki.Nagyon lelkiismeretes.Neked megmondta már hogy kisfiú vagy kislány lessz?Ha igen hányadik héten?Nekem még nem.
A kérdező hozzászólása: Még nem kérdeztem meg, majd március körül megérdeklõdöm. Valakitõl azt hallottam, hogy egy sima vizit 10x-se a szülés, tehát akkor 80e? Még nem tudta megmondani, mindig a kis popóját mutatja. :-)
Rengeteg, annyit bíztos nem fogok tudni adni.Kizárt dolog.Kell a babának is.
A kérdező hozzászólása: Hááát, mi is építkezés után vagyunk, május elején kapjuk a bankból a visszatartott részt, de abból már apósomnak tartozunk, én sem tudom, mi lesz. A lényeg, hogy egészséges legyen a pici, az anyagiak majd kialakulnak. :-)
Szioka! beszéltél vele, ogy mennyiér válalja a szülést?Vagy sikerült mást is megtudni?
A kérdező hozzászólása: Nem tudtam meg semmi újat. Nem hajlandó megmutatni, hogy van -e valami a lába között. :-) Még nem kérdeztem, várok vele. :-)
Szia!Én csak annyit kérdeztem, hogy szeretnék nála szülni, és hogy el e válalja! mondta igen:-)) majd hamarosan megmutatja a szülöszobát a korházban.
A kérdező hozzászólása: Jaaa, az, hogy hozzájárok, nem teszi egyértelmûvé, hogy nála szülök? Amikor arról volt szó, hogy a szemem miatt császár lesz, E/1. személyben beszélt, hogy mikor fogja megcsinálni. Akkor azért én is tisztázom vele, hogy õt szeretném. Nem tudom, ha császár, akkor nem is érdemes szülésznõt választani. Vagy attól még ott van a szülésznõ?
Szia! Azt mondják érdemes szülésznöt választani!De még azt is fizetni???? Mindig van ügyeletes szülésznö bent, hátha kifogjuk és jó lesz.császárnál szerintem nem kell, ott csak a doki dolgozik!!!
ui:Én azért rákérdeztem!Tudod a biztonság kedvéért!
A kérdező hozzászólása: Szia! Képzeld, múlt héten végre megmutatta magát, pici lány. Te hogy vagy?
Szia!De jó nektek! Gratulálok!Ma voltam szülö szoba látogatáson!tetszik minden odabent!Elég kellemes kulturált hely:-)Dokika elmagyarázott mindent! Köszönöm jól vagyunk, már a 21 hétben vagyok, de még nem tudni a nemét, szégyenlös:-)Te voltál már 4D-én?Ha igen hol?Még egy kérdés, ha nem gond.Szülésznöt fogadsz?Megkérdeztem a dokit, azt mondta 30000-ft a tarifájuk, nem semmi, és meggondolandó.irj.köszi
A kérdező hozzászólása: Szia! 27-én megyek 4D-re a dokihoz. Még nem választottam szülésznõt, mert egyenlõre császárnál tartok. Majd a 36. héten kell megint szemészhez menni. Ha õ engedi a természetes szülést, akkor lehet, hogy választok, bár 30.000, -ért nem vagyok benne biztos. Elég húzós. Többen voltatok szülõszoba látogatáson, vagy csak Te? Jársz valamilyen kismamatornára? Én elvileg 16-tól leszek otthon, majd utána szeretnék valahova elmenni. Addig nem tudok, mert minden napközben van.
Csak mi voltunk, a párommal:) Én nem járok semmilyen tornára!Attól nem lesz könnyebb a szülés!Ez genetika, kinek gyorsabb, kinek nem.Ö csinálja a 4d-is? Hol pontosan?szerinted 25-hetes korban már ellehet menni?
A kérdező hozzászólása: Ugyanott csinálja, mint a normálisat. 2 hetente pénteken, idõpontot kell kérni vagy személyesen, vagy a 336-1111-es telefonszámon. A 20-31. hét között ajánlott, de õ csinált már 38, meg 14 hetesnek is. Én kicsit eltaktikáztam, így a 32. hét végén fogok menni, de így jártam. Barátnõm máshol volt, a 31. héten. Azt mondta, hogy születéskor teljesen az a pofi nézett rá vissza, mint amit a 4D-n látott. Mindenki azt mondja, hogy nagyon nagy élmény, nem szabad kihagyni. :-)
A kérdező hozzászólása: Ha gondolod, privát is levelezhetünk, akkor képet is tudok Csengérõl küldeni, meg majd te is a picurról. [email protected]

6 hetes kismama vagyok. Gyógyszergyárban dolgozom (Enalapril, Jumex, Fluoxetin gyártom) Szájmaszk, gumikesztyű viselem. Mennyire veszélyes lehet a hely, esetleges por a magzatra? Imádom a munkahelyemet, de a babát nem akarom veszélyeztetni.

Legjobb válasz: Ha ott dolgozol, nyilván nálad jobban senki nem tudja mennyire veszélyes, vagy mennyire nem. Esetleg nõgyógyásztól is meg kell kérdezni.. Ott mi a rutin a többi kismamánál a részlegeden? Nyilván az is mérvadó..

Ha ott dolgozol, nyilván nálad jobban senki nem tudja mennyire veszélyes, vagy mennyire nem. Esetleg nõgyógyásztól is meg kell kérdezni.. Ott mi a rutin a többi kismamánál a részlegeden? Nyilván az is mérvadó..
Ezt a nõgyógyászodtól kérdezd meg! A sógornõm gyógyszerész, és mikor az elsõvel terhes lett, egybõl el kellett jönnie a gyógyszertárból. Szerintem egyik válaszoló sem tud nálad többet...
Hát azt nem tudom milyen gyógyszerekkel dolgozott. Kórházból a napokban jöhetnek haza nem tudni mikor, mert nem akar enni a fiúcska és kezd besárgulni.
ugy tudtam h gyógyszergyárban, mint pl az egis is, azonnal jelezni kell a terhességet, ugyanis rengeteg gyógyszer ártalmas. Sõt vannak gyógyszereket, amiket nõk, bizonyos koruak , stb. nem csomagolhatnak. Nálatok ilyen laza a rendszer, hogy nem is tudod igazán, mivel, melozol?
Ha már a kész, bevont tablettákkal találkozol, abból törés/kopás nélkül nem fog kikerülni az enalapril, vagyis nem lesz káros a magzatodra. Mindenesetre kérj bizonyosságot az ottani illetékesektõl!
A kérdező hozzászólása: Konténerben van a lose. Bebliszterezem. Néha elkerülhetetlen hogy kinyissam a gépházat. Fóliacsere és esetleges teszteléshez például. Ezek szerint szájmaszkkal is árt? Nagyon segít a válaszod mert ilyeneket nem tudtam... Köszönöm! Holnap felkeresem egy két embert, hát ha megoldást találunk
Az enalapril terápiás dózisban nagyon teratogén (magzatkárosító), a terhesség teljes idõtartama alatt tüdõ- és vesekárosodást, a 2-3. trimeszterben pedig növekedési retardációt, görcsöket okozhat a magzatban. Mivel a babára legkárosabb gyógyszerek közt van, én gyanítom, hogy kis mennyiségû porbelégzéssel is árthat. A kérdés, hogy munkád során találkozol-e a hatóanyaggal, és mekkora mennyiségben. A következõ munkanapodon rögtön keresd fel az osztályvezetõt, az üzemorvost, a munkavédelmi osztályt, és minden más illetékest a témában!
A kérdező hozzászólása: Az nagyon jó :-) Gratulálok a babához!!! Nem tudod véletlen hogy gépen dolgozott vagy kézi csomiban? És milyen gyógyszerekkel érintkezett?
Barátnõm egy hete szült. Gyógyszertàrban dolgozik. 36. hétig dolgozott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!Idõközben intézkedtem.Szóltam igen.Jövõ héten a dokimmal is beszélek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!