Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes vagyok. A petezsák (43 db)

Szerintetek lehet belõle baba? 6 hetes vagyok pont ma, a doki 12 mm-es petezsákot lát, benne szabályos szikhólyagot. Embrio nem látható.

A doki nem kecsegtet sok jóval, mivel nem látott embriót, ha hétfõre se látunk, mûvi missed ab-ot javasolt.

Legjobb válasz: Én sem kecsegtetlek. Ekkora petezsák mellett élõ embryo-nak kéne lennie.

Én sem kecsegtetlek. Ekkora petezsák mellett élõ embryo-nak kéne lennie.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem fejlõdött embrió még mindig, jövõ hét szerdán mûtét. :( Köszönöm, hogy szorítottatok!
tudom nehéz :-(de tényleg ha ezen idegeskedsz, az nem tesz jót:-(:-(probalj meg valami szépre gondolni:-)lazits egy kicsit kapcsolodj ki, .majd irj mit mondtak.kitartast és szorítok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves hozzászólást, nehezen megy, de azért próbálkozom. Hétfõn kiderül. A doki 90 %ra mondta, hogy ebbõl valószínû nem lesz babaó. :(
probalj megnyugodni, tudom nehéz, de csak arra koncentralj, minden oké!a barátnömnek azt mondtak 5-6hetes a petezsák nött, de nem látnak semmit, üres..ö is kedden megy majd visza, remélem neki is latjak majd, meg neked is.szoritok.csak ne idegeskedj mert az nem jó.
A kérdező hozzászólása: Milyen igaz, erre nem is gondoltam. :) Iszonyat izgulok, legyen már hétfõ.
Attól, hogy ti a 12. napon voltatok együtt még foganhatott a baba középidõben, ugyanis a hímivarsejtek több napig életképesek.
A kérdező hozzászólása: Nem a középidõben voltunk együtt, hanem kb a 12. napon. Emiatt is mondja a doki, hogy nagyobbnak kellene lennie. Köszönöm a hozzászólásokat!
Szerintem meg még nincs veszve minden. Igaz hogy 6 hetesen már embriót kéne látni, de ha csak pár nappal is késõbb volt a fogantatás, máris indokolt, hogy még csak szikhólyag van. És a 12mm-es petezsák sem olyan veszett nagy, hogy abba feltétlen embriónak kellene látszania. Nekem a 16mm-es petezsákban is még csak szikhólyag volt, bár én még nem voltam 6 hetes akkor. Nem akarok felesleges reményeket kelteni, de szerintem az biztató, hogy szabályos szikhólyagot lehetett látni. Szóval ebbõl még bármi lehet, viszont ha hétfõn mész, akkor már tényleg látszódnia kell majd az embriónak. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Szívesen várok még válaszokat. Elõre is köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azért én nagyon reménykedem. Sajnos még annyi volt az elején, hogy a bal oldali petefészkemben volt egy bevérzett ciszta. 1, hete, de azóta felszívódott.
Ne izgulj! Nekem mindig 7 hetesen volt szívhang, már a 3. babámat várom. Egyszer voltam 6 hetesen és nekem is ugyanezek az adatok voltak. Doki erre azt mondta, h minden oké és az is volt.
5ös vagyok ismet. Szabályos petezsak(14mm) szikholyag sejthetõ 6+4 naposan verzeshez nézve. 8+3 naposan elo embrió. (ekkor mondta h masfel héttel kisebb uh alapján a verzeshez kpest). Félve mentünk uh-ra minden alkalommal. Drukkolok Neked is!
Nagyon késõi peteérésbõl lettem terhes. Uh alapján ma vagyok 13.hetes, vérzés alapján 14+5 lennék. Mi is aggódtunk, mert uh alapján kesón lett embrió a verzéshez képest. Doki azt mondta anno amikor meg nem volt szikholyag, hogy nem biztat semmi joval, de a kedvemet se akarja elvenni... Visszanézek a papírokat hogy ez pontosan mikor volt es mire lett szivhang
Nagyon szurkolok neked, de nekem 6+5 hetesen 10 mm-es élõ embrió volt már a pocakomban. 11+5 hkm
En se tudok sok joval szolgalni. A lanyomnal es most a masodik babanal is 6hetes embrio es szivmukodes volt. De azert bizzunk a legjobbakban
Nekem 6 hetesen már szívhand volt. A remény hal meg útoljára!!!Kívánom a legjobbakat!!!!!
:-(:-( sajnalom.pedig tényleg szoritottam:-(baratnöm holnap ment volna de kapott mara idöpontot, neki lattak ma már.tényleg sajnalom:-(

6 hetes vagyok és holnap megyek dokihoz! Múlt hét elején még csak 8mm-es petezsák volt. Mi lesz holnap? Ha megkérem a dokit kiír táppénzre?

Volt már vetélésem, PCOS-em van, 12 órában dolgozom és elég stresszes a munkahelyem. A kollégák is leginkább csak magukkal foglalkoznak. Nagyon nehezemre esik a bejárás és alig bírom ki az egész napot. Nem beszélve a sok idegességt?l ami az ügyfelek miatt és a sok munka miatt van.

Legjobb válasz: Szia! Ha hüvelyi uh-gal fog vizsgálni biztos lesz szívhang, és ki is írhatnak táppénzre. Én a védõnõnél úgy voltam hogy 20mm-s petezsákot láttak csak mert hüvelyit nem csináltak csak hasit és kiírhattak volna táppénzre akkor is. Szorítok neked.

Szia! Ha hüvelyi uh-gal fog vizsgálni biztos lesz szívhang, és ki is írhatnak táppénzre. Én a védõnõnél úgy voltam hogy 20mm-s petezsákot láttak csak mert hüvelyit nem csináltak csak hasit és kiírhattak volna táppénzre akkor is. Szorítok neked.
Persze, ha megkéred ír pár sort a háziorvosodnak, amivel a háziorvos kiír táppénzre. Utána már csak annyi a dolgod, hogy 2 hetetnte elmész a háziorvosodhoz az újabb táppénzes papírért, és azt bejuttatod a melóhelyedre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Jó lenne itthon maradni. De akkor is kiír ha még mondjuk csak a szikhólyag látszik azaz nincs még szívhang? Bár bízom benne hogy lesz! Legalábbis úgy érzem hogy lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is! Igen, hüvelyi lesz már. De nagyon izgulok! :) Már annyira várom!
Engem szivhang nélkül már 5hetesen kiirtak.Elmondtam mit dolgozom, semmit nem kérdezett, csak irta is a javaslatot a háziorvosnak.
Nekem is 5 hetesen írta a javaslatot a háziorvosnak.Mond el a bejárást, stresszes munkát és ki fognak írni.
A kérdező hozzászólása: Kõszõnõm mindenkinek a megnyugtató hireket! Minden kismamának jó babavárást kivánok!
Szerintem jó. A petezsák nagyobb hiszen abban van az embrió.
Szia! Természetesen van. A petezsák a baba "lakása", nagyon korai terhességnél még nem látják benne a babát. Sokáig a babáknak az úgynevezett ülõmagasságát (leleten CRL) mérik, a buksijától a fenekéig. Ez neked most 5 mm, szerintem teljesen jó, ha sokkal nagyobb vagy kisebb lett volna, azt úgyis mondta volna a doki. Itt figyelemmel tudod kísérni a méreteket: http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html
szió hat hetesnek 5 mm es embrio szerintem tobb, mint jó, nekem 3 mm volt a pöttyöm :) még mindig megvan az az uh felvetel, a petezsak termeszetesen nagyobb. ugy kepzeld el, hogy kis körszerû dologban pötty :) na, a nagyon kezdeti fazisban ugy nez ki. a kis körszerû dolog a petezsák, a pötty az embrió :)

6 hetesen nektek mekkor volt a baba vagy a petezsák?

Legjobb válasz: 7 hetesen volt 9mm

7 hetesen volt 9mm
A kérdező hozzászólása: Ha az embrio 0, 2 mm, az nem picike?
nekem 3mm volt és szivpulzácio teljesen rendben van
A kérdező hozzászólása: Akkor már látszania kellene a szívpulzálásnak? Az nem baj, hogy ilyen pici? Lehet, hogy valami rosszat jelez? Volt akinek ilyen pici volt és mégis rendben volt végül minden?
nem lehet, hogy elírták, és inkább 2mm? 6. hét Megjelenik az embrió, melynek mérete ekkorra 3 milliméter. A szívcsõ pulzálása már megfigyelhetõ. Beindul a szikkeringés. A szívfrekvencia 80-90 percenként, de a terhesség elõrehaladtával a tizedik hétig fokozatosan 180-190 percenkénti értékre növekszik, majd lassú csökkenést mutat a szülésig. A hatodik hét második felében jelenik meg a felsõ végtag-bimbó. A hatodik hét végére, a 40-44. napra az embrió akár a 4-5 milliméter hosszat is elérheti
Szia!Nekem az 5.héten csak a petezsák is sejthetõ volt viszont a 7.héten volt 5mm a baba és ekkor volt szívhang is. Azóta minden rendben. 29hkm
6 hetes és pár napos voltam, embriót nem mértek, mert még nem volt szívhang, petezsák mérete 19X13 mm volt.
6+1en nekem 5 mmes baba, dobogó szív :) Lehet, pár nappal késõbb fogant, akkor simán lehet, h még nincs szívhang!Szóval nyugi! ;)

Kb 6 hetes vagyok. Neked ilyen idős terhesen mekkora volt a babátok vagy a petezsák? Egyáltalán látszódott már?

Annyira félek,hogy üres marad a petezsák,mert a doki még nem látta a babát.

Legjobb válasz: Ja, hasi vagy hüvelyi UH-val vizsgáltak Titeket ennyi idõs terhesen?

A kérdező hozzászólása: Ja, hasi vagy hüvelyi UH-val vizsgáltak Titeket ennyi idõs terhesen?
Én ma vagyok 6 hetes voltam dokinál elküldött uh-ra ahol annyit írtak a papírra hogy szabályos petezsák átlagos átmérõje 15mm-es, amely 6 hetes terhességnek felel meg. Kontrollra viszont 6 hét múlva kell mennem!!!!!! Na ezt nem értem se szívhang, se szikhólyagot nem írtak a papírra mégis 6 hét múlva kell mennem?????? Furák ezek a körzeti nõdokik... Én is elmegyek jövõhét végén a magándokimhoz, mert amit a TB-s rendelésen mûvelnek katasztrófa!
nekem 7 hetesen volt 10 mm, szívhanggal és nekem az orvosom azt mondta 12 hetes korig hüvelyi ultrahang, utána végig hasi. Ez így is volt. (most 4 hónapos kisördög a kiságyában csucsul:D) Lehet, csak errefelé ez a szokás, de 12 elõtt csak hüvelyit néznek.
Ne izgulj már ilyen borzasztóan, ilyenkor még teljesen rendben van ez, fõleg hasi uh-val. Nyugalom!!!!
Nekem hasi Uh volt, elõször egy szabályos 15mm petezsákot láttak és ennyi, de nyugodt maradtam, aztán rá 2hetére a 8 hetes UH már egy 16 mm es embrió szívhanggal és olyan édes pofival h csak na!:) :) most 12 hetesen pedig már 6 cm es a baba és ha minden igaz fiú!:) és olyan eleven h csak na! egy szó mint száz!!nyugodj meg, minden rendben van! 2 hét múlva szívmûködéssel látni fogod a babid! Boldog baba várást!:)
A kérdező hozzászólása: Nekem hasi UH volt. Utolsó mensi szerint 7 hetes lennék, de lehet késõbb volt ovum. A UH-s papírra azt írták, hogy 6 hetes. Az utrusban szabályos 16x16mm petezsák. Ennyit írtak a papírra. 19-én kell visszamennem.
Én ma vagyok 6 hetes, szombaton megyek dokihoz. Amikor hívtam, annyit mondott nem kell elkapkodni az elsõ találkozást!!!:) De az elsõ babámnál 6+1 naposan már látta és szívhang is volt. Viszont azt ne felejtsd el, hogy nem vagyunk egyformák, sok helyen olvastam, hogy 6 hetesen csak petezsákot látott!!
szia! Gratulálok! Én elõször 5+5 hetesen voltam, mert korábban volt két vetélésem. Akkor szabályos petezsák, és benne 4 mm-es emriót látott, szívcsõ pulzálással. Majd 7+5 hetesen 16 mm-es embriót láttunk és heves szívdobogást. Mindkettõt hüvelyi ultrahanggal csinálta. Legközelebb is két hét múlva megyek az elõzmények miatt. Miért írtad, hogy kb 6 hetes vagy? Nem egyértelmû a korábbi menses kezdete? Lehet, hogy késõbb fogant! Én tudom, hogy mikor fogant, egybõl egy volt, és a peteérést is éreztem, 3 nappal korábban volt, mint a félidõ. Mit mondott a doki? Hogyhogy nem látta? Embriót nem látott? Petezsák volt? Szabályos?
Szia! 6 hetesen Nekem is üres volt a petezsák és nagyon féltem, hogy az is marad, de rá 2 hétre már szívhang is volt! Nyugodj meg, mert minden rendben lesz és ne idegeskedj mert azzal árthatsz igazán a babádnak!! Gratulálok és boldog babavárást!!!
petezsák látszódott egy pöttyel(trónörökös), szívhang még nem volt

A petezsák meddig elfogadott, hogy üres? 6 hetes vagyok és üres! Ez gond, szerintetek?

Legjobb válasz: Az is lehet hogy nem jól tudjátok a beágyazódás vélhetõ idejét... és ilyenkor bizony késõbb látszik csak "a tartalom". :)

Az is lehet hogy nem jól tudjátok a beágyazódás vélhetõ idejét... és ilyenkor bizony késõbb látszik csak "a tartalom". :)
A kérdező hozzászólása: Hétfõn megyek újra. Ideges vagyok.
Ilyenkor szeretem ha nincs igazam:-)) Nagyon gratlálok:-))
De jó! Akkor végre fellélegezhettél kicsit!
A kérdező hozzászólása: Aki még olvassa esetleg. Voltam a dokinál és már volt dobogó szívecskéje is. Szóval baba lesz. valószínû nem középidõben fogant!
ures petezsak 6 heten az nem jo ebbol nem lesz baba sajnalom
hát...nekem 6 hetesen már dobogott a szíve és 5 mm-es embrió volt a petezsákban!azért szurkolok, hátha van még remény!
Nekem is így volt.6+4 hetesen még semmit sem látott az orvos, csak a petezsákot.7+2 meg már dobogott a kis szíve.
Ne add fel, lehet, hogy késõbb volt a peteérés. Így a baba is késõbb jelenik meg.
Hát ez így most olyan kétesélyes. 6 hetesen már tényleg látni kellene embriót. Nekem 5+3 hetesen a szikhólyagot már látták, szóval már akkor sem volt üres. De olvastam már olyat, hogy ilyenkor még üresnek látták, de aztán késõbb csak ott volt a baba. Szóval nem feltétlenül gond, de nem is jó jel egyenlõre. Mikor mész újra?
sajnos gond és úgy készüljél rá:-((De ne legyen igazam és szurkolok, hogy neked sikerüljön szívdobogást találni:-))
5+6 hetesen 1cm-es petezsák volt, szikhólyag és embrió. Olvastam már, hogy 6 hetesen nem láttak embriót de két hét múlva már igen. Szurkolok!!! 10+6hkm
5 ös válaszoló vagyok. Látod mondtam, hogy késõbb volt a peteérésed;) Gratula a babához, vigyázzatok magatokra.

Januárban 22mm petezsákom üres volt, amit abortusz követett. Mennyi a valószinűsége hogy ez most is igy lesz.5-6 hetes vagyok. Orvosnál még nem voltam, nincsenek görcseim. Ez baj?

Legjobb válasz: Sajnos nem lehet kiszámolni matematikailag az esélyeke, elõfordul, ezért minnél elõbb kellene menni a dokihoz, mert lehet, hogy terhességtámogató gyógyszert kapsz , azt pedig jó ha idõben elkezded! Amint kiderül a terhesség teszt stb..akkor rögtön dokihoz kell menni, fõleg ilyen esetben!

Sajnos nem lehet kiszámolni matematikailag az esélyeke, elõfordul, ezért minnél elõbb kellene menni a dokihoz, mert lehet, hogy terhességtámogató gyógyszert kapsz , azt pedig jó ha idõben elkezded! Amint kiderül a terhesség teszt stb..akkor rögtön dokihoz kell menni, fõleg ilyen esetben!
Sajnos nekem is volt már egy vetélésem, tudom milyen érzés... De most 5 hetes terhes vagyok, a doki írt fel Utrogestan kúpot(progeszteron tartalmú terhesség támogató gyógyszer), azt mondta, hogy a Magne B6-ot is szedjem és Elevitet. Ja és magamtól még Folsavat is szedek. Az esély ... hát én is félek még, de csak pozitívan kell hozzáállni, mert a pozitív gondolatok, pozitív dolgokat szülnek! Remélem áprilisban mindketten már anyukák leszünk!!! A mellfeszülés amúgy jó jel, az van?
A kérdező hozzászólása: Olvasom hogy mindenkinek van valami görcse, mert tágul a méh, de akkor nekem miért nincs?Belehalok ha megint baj lesz.viszont van mellérzékenység.A januári terheségemnél viszont voltak görcseim, mégis elment? Most akkor mi van?Jövõhét Doki.
Szia. Egy éve én is jártam így, talán pont 22 mm volt a petezsák. Amikor újra teherbe estem, rettentõen féltem, hogy újra ez lesz. Amikor elõször megláttam a szivét sírva fakadtam. Nekem azt mondta a doki, hogy megvan az esély hogy kétszer egymás után megismétlõdik, de nagyon minimális. Úgyhogy fel a fejjel, és irány a doki! Üdv 27 hetes kismama
3. vagyok. A tünetekre ne adj, azok hol vannak, hol nincsenek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

6 hetes vagyok. Most jöttem az UH-ról. A szívverés hallatszott, de csak 140/perc. És a petezsák is aránytalanul nagyobb volt. Van okom idegeskedésre?

A Doki azt mondta, hogy már nagyobb embriónak kellene lenni. Péntekre visszahívtak. Ez rendellenes fejl?dés? Tiszta ideg vagyok!!!

Legjobb válasz: Szerintem nyugodj meg,mert az nem segit. Meglatod mit mondanak penteken. Nem hiszem, hogy minden embrio ugyanugy fejlodik, biztosan vannak kivetelek. Mar az is nagy szam, hogy ott van es dobog a szivecskeje.

Szerintem nyugodj meg, mert az nem segit. Meglatod mit mondanak penteken. Nem hiszem, hogy minden embrio ugyanugy fejlodik, biztosan vannak kivetelek. Mar az is nagy szam, hogy ott van es dobog a szivecskeje.
A kérdező hozzászólása: Az adatokat tuti, hogy jól írtam!!!!! Ezek vannak a leleten. Én sem teljesen értem, ezért is aggódom. Meg azért, amit az UH-os Doki mondott, hogy a petezsák aránytalanul nagyobb és, hogy a szívfrequ. 180/min. kellene lenni ilyenkor. Én meg azt olvastam, hogy a 10. hétre kell ilyen szívhang. Akkor most mi a jó érték??? Már tejesen össze vagyok zavarodva...
Az én babóm 7 hetesen 13 mm volt. Ne aggódj!Az orvos is csak ember. Minden rendben lesz! Szorítok! 37 hetes kismami
Biztos, hogy jól írtad a 12mm-t????
Én úgy tudom, hogy a CRL az a magzati ülõmagasság!!!! Nekem 6 hét 2 naposan 3, 6 mm-es volt!!!! Ezt nem értem!
Nyugodj meg! Nekem 6 hetesen a petezsák látszódott, és 4! hét múlva hívott vissza, addig majd megõrültem, hogy lesz-e szívhang! Nyugi, minden rendben lesz, de miért is ne lenne? Gratulálok! 21 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Jaj de aranyosak vagytok! Két vetélés után már nagyon nehéz nyugodtnak maradni... Igaz, van egy tündéri 4 éves Kislányom, de nagyon-nagyon várjuk a Kistesót! Ja! Az van írva a leletre, hogy CRL: 12mm. Terhesség kora: 6 hét 3 nap Egy élõ ebrió látható. 142/min. szívfrequ.
Szerintem nem kell aggódnod, nekem 6 hetesen még csak a petezsák látszott, illetve benne a szikhólyag, de az embrió még sehol. Aztán 7 hét 6 naposan mentem vissza és gyönyörûen hallatszott a szívhang, az embrió pedig már 18 mm-es volt. Minden baba máshogyan fejlõdik és pár nap is nagyon sokat számít, pénteken minden ki fog derülni! Próbálj meg megnyugodni, tudom, nem könnyû, de a pozitív gondolatok nagyon-nagyon fontosak. Hidd el, hogy minden rendben lesz!
Szia! Szerintem az, hogy a szívverés hallatszott, már jó dolog!!!! Nem írtad viszont le, hogy hány mm az embrió.
Szerintem arról lehet szó, hogy nem 6 hetes vagy, hanem idõsebb a baba. Ilyen bizony sokszor elõfordul, hogy idõközben a vizsgálatok alapján kiderül, hogy idõsebb a baba a vártnál vagy éppen fiatalabb.

Kedden megyek kórházba, műtéttel kell eltávolítani a petezsákot.6 hetes vagyok, voltam. Kivel történt már ilyen?

A petezsák 8 mm, szabálytalan szél?. A bal petefészkem vetülétben 22 mm-es t?sz? van. Ennyit tudok...:(

Legjobb válasz: Sajnálom.Feltehetõleg felhelyeznek egy tágitot,lamináriának nevezik.Ez kitágitja a méhszájat.Ezután pár ora mulva visznek a mûtõbe,altatnak és már az ágyadban fogsz ébredni.A laminária felhelyezése kicsit kellemetlen,de tul élhetõ.Még aznap este hazajöhettem.

Sajnálom.Feltehetõleg felhelyeznek egy tágitot, lamináriának nevezik.Ez kitágitja a méhszájat.Ezután pár ora mulva visznek a mûtõbe, altatnak és már az ágyadban fogsz ébredni.A laminária felhelyezése kicsit kellemetlen, de tul élhetõ.Még aznap este hazajöhettem.
Nekem 8 hetesen volt vetélésem. Nagyon rossz volt, õszintén együttérzek veled. Igazából nem tudom mit mondhatnék, nekem is hiába mondtak bármit. Megviseli az embert és próbálja megtalálni a választ, hogy miért is történt. Persze általában nem kapsz választ és az idõ, majd megoldja. Légy erõs és minden jót kívánok!
Szerintem elég sokunkkal történt már ilyen. Nagyon sajnálom! Az én petezsákomban sem találtak babát. Konkrétan mit szeretnél tudni?
Sajna velem 9 hetesen. Ilyenek nem voltak a leletre írva, csak nem volt szívhang.
Kicsit fura, miért csak kedden veszik el a babót? Nálam már másnap csinálták a mûtétet. Miért tesznek ki egy otthoni vetélésnek, szerintem az jobban megviseli az embert.
A 3.válaszoló vagyok.Nekem mikor kiderült még 10napig nem mûtõttek meg.
A kérdező hozzászólása: Szerintem jobb lenne itthon túlleni rajta, mert a mûtét engem jobban meg fog viselni. Meg után 3 hónapig nem lehet próbálkozni. Még azt írták, hogy élõ terhesség nem látható.
A kérdező hozzászólása: Azt sem értem, hogy a 22 mm-es tüszõ nem jó?
Szia, sajnálom amiért neked is át kell élned. Velem tavaly decemberben esett ugyanez, csak én elkezdtem otthon vérezni, de bementem a kórházba, és találkoztam a világ legnormálisabb orvosával. Mondta, hogy véleménye szerint jobb ha õ tisztítja ki a méhemet, mert másképpen hetekig is eltarthat a vérzés, és ez fertõzésveszéllyel jár, továbbá lehet, hogy nem is ürül ki minden és emiatt elzáródást okozhat. Én a mûtét mellett döntöttem. 3 nap múlva már nem is véreztem, és egy év elteltével ugyanehhez a doktorbácsihoz mentem amikor pozitívat teszteltem. Kitartás! 10 hetes kismami

5-6 hetes vagyok, ma az ultrahangon csak petezsákot láttak, és a doki úgy fogalmazott, hogy folyadék van benne. Kaptam egy hetet, ha még mindig üres lesz befejezik a terhességet. Nem korai ez még? Nem lenne korai befejezni a terhességet?

Legjobb válasz: Nem korai , mert a 7. hétre már jól kell látszódni a szívhangnak, de ha te tiltakozol és még esélyt adsz, akkor gond nem lehet. Nyugodtan mondd a dokinak, hogy még egy hetet várjon, mert te nem akarod még befejezni, hátha mégis. Volt már ilyen , hogy késõbb vették észre a babát, és addig ciszta volt szegényke.

Nem korai , mert a 7. hétre már jól kell látszódni a szívhangnak, de ha te tiltakozol és még esélyt adsz, akkor gond nem lehet. Nyugodtan mondd a dokinak, hogy még egy hetet várjon, mert te nem akarod még befejezni, hátha mégis. Volt már ilyen , hogy késõbb vették észre a babát, és addig ciszta volt szegényke.
Nekem 5 hetesen szintén csak petezsák látszódott, 10mm volt.Én nagyon korainak gondolom ezt.Próbálj meg beszélni más orvossal, kiváncsi lennék a véleményére.
Szia! Nekem volt tavaly olyan terhességem, ahol az elejétõl fogva üres volt a petezsák. Most megint babás vagyok. Dec 30-án volt az utolsó mensim. Neked mikor? Nekem 5+3 naposan 10 mm-es peteszák látszódott. 7+2 naposan pedig láttam a kisbabánkat és dobogott a szívecskéje! Szóval szerintem ne izgulj, a következõ alkalommal rendben lesz minden. Ja és ha kérsz még idõt, úgyis adnak, én az elsõvel a 9. hétig vártam, a dokim megértette.
Na ezért szokták mondani, hogy nem kell olyan korán orvoshoz szaladni.Bõven ráér a menstruáció után 2-3 héttel! Remélem legközelebb már látszódni fog valami és nem kell így befejezni a terhességet. Sok sikert!
Miért nem kérsz hüvelyi ultrahangot?azzal biztosabban megmondják mi a helyzet, de az az egy hét még sokat jelenthet ha esetleg mégis baba van.
Szia! Átérzem a helyzeted, mert én is így voltam, az 5-6. hétben még nem látszott semmi, 1 hetet még végigkínlódtam, mert nagyon szerettem volna a babát, és a 7. héten nagyon örültem, mert már volt szívhangja. Szerintem ne aggódj - könnyen beszélek tudom - de szívhang általában 6-7. hét környékén már van. Attól függ mikor estél teherbe, mert a dokik úgy számolják a terhességet, hogy a menszesz elsõ napjától, de nagyon ritka hogy valaki a menszesz napján essen teherbe. Lehet hogy te a menszeszed napjától a 3. vagy a 4. héten estél teherbe. Átlag két hét csúszással lehet számolni. Nyugodj meg, minden renben lesz. Boldog babavárást! 21 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Hüvelyit is csináltak és a petezsák 10mm-es, de sajnos üres.nagyon kiborultam mert már volt egy vetélésem 7hónapja.jövõ hétfõig kaptam haladékot. köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: január 8-án volt az utolsó mensim elsõ napja. köszi a bíztatást! nem rohantam az orvoshoz túl korán, egy hét késéssel csináltam a tesztet, csak óvatosabb vagyok egy vetélés után, ami szerintem érthetõ...
Persze, hogy érthetõ. Elõször amikor én voltam a dokinál, még ennyit sem látott, csak a megvastagodott méhnyálkahártyát! Szerintem még nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. NEm értem én ezeket a dokikat, nem gondolnak bele, hogy ezzel ijesztgetik a kismamákat. Legfeljebb mondja el, hogy lehet ilyen is. De ilyen korán sokmindenkinél csak petezsákot látnak. És a szívhang is lehet, hogy csak a 8. héttõl van. (fõleg, az is lehet, hogy a fogantatás késõbb van, akkor meg lehet fiatalabb terhesség is).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!