Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes vagyok. Évek (17 db)

6+6 hetes vagyok és nem mutat életjelenséget és 9 mm 1hét múlva missed ab. Van remény? Tévedhetnek? 8 éve volt császárom és azóta most sikerült volna

Legjobb válasz: Hát... nem tudom...én úgy hallottam a van akinek csak a 7 héten látszik vagy lesz szívhang....a mm nem tudom mekkorának kellene lennie. Nehéz helyzet mert biztatni sem jó de rögtön letörni sem...drukkolok!!!

Hát... nem tudom...én úgy hallottam a van akinek csak a 7 héten látszik vagy lesz szívhang....a mm nem tudom mekkorának kellene lennie. Nehéz helyzet mert biztatni sem jó de rögtön letörni sem...drukkolok!!!
Szia! Mi a 9 mm? A petezsák mérete? Mert akkor sajna nagyon kicsi. Nekem 26x17mm volt és missed ab lett a vége. Remény mindig van, csak egyre kisebb az esély, ha még szikhólyag sem látható.
Nem.Gyed csak akkor jár, ha a szülés pillanatában van munkahelyed, vagy munkahely megszûnése, és a szülés közt nem telik el 42 napnál több.
Táppénzen addig lehetsz, ameddig a munkaszerzõdésed szól. Ha nem hosszabbítják meg a szerzõdésed, nem vagy tovább jogosult táppénzre. Tgyásra és gyedre jogosult vagy, mivel megvan a 365 biztosított napod a szülést megelõzõ 2 évben és járna is a gyerek 2 éves koráig. Viszont tgyás és gyed igényléséhez aktív biztosítással kell rendelkezni, vagyis élõ munkaviszonnyal vagy álláskeresési járadékon kell lenni. Tgyást még a biztosítás megszûnése után 42 nappal tudsz igényelni. Ha novemberben nem hosszabbítanak, akkor túlléped a 42 napot is, mivel gondolom március körül szülsz. November, decembert ki kellene valahogy húzni ellátás nélkül és januárban bejelentkezni álláskeresési segélyre, majd álláskeresési segélyrõl meg tudod igényelni a tgyást, akár a szülés elõtt 28 nappal. Lényeg, hogy a gyed igényléséhez is hagyj legalább 1 nap álláskeresési segélyes napot, mert ha a tgyás majd lejár, akkor vissza kell menni legalább 1 napra álláskeresésire, majd onnan a gyedet megigényelni. Sajnos más lehetõséget nem találok. Vagy persze másik munkahely, de tudjuk hogy ennek minimális az esélye.
Mikorra vagy kiírva?
A védettség csak addig él, amíg tart a szerzõdésed.Ha lejár, nem köteles hosszabítani.Viszont gyed csak akkor jár ha munkahelyed megszûnése és a szülés között nem telik el 42 napnál több.
A szerzõdés lejárta után már semmi kötelezettsége sincsen a munkahelynek, egyszerûen nem hosszabbít veled szerzõdést. Ez után már nem fog járni a táppénz. Táppénzen addig lehetsz amíg a szerzõdésed érvényes, de maximum annyi ideig lehetsz táppénzen amennyit már dolgoztál. (ha jól tudom) A gyed szerintem jár ha a 2 év folyamatos munkaviszony meg van.
Szia! Én is 6 hetes terhes vagyok és nekem azt mondta a védõnõ hogy napi 1* 2* ha iszol kávét az nem gond.
Mértékkel lehet. Gyengébbet én is ittam néha, de nem minden nap.
még azt lefeljtettem hogy a vérnyomásom 105/64 és erre is azt mondta hogy normális. Jó babavárást!
Én eddig napi 5-6 kévát ittam, szintén nagyon alacsony a vérnyomásom. Most 12 hetes terhes vagyok, elég nehéz volt csökkenteni az adagot, most napi 1-2 kévát iszom. Nekem is az orvos mondta, hogy igyak nyugodtan, ha fárdat vagyok. Amúgy én vagyok az élõ példa, hogy semmi baj nem lesz, mert anyu, mikor terhes volt velem, az elsõ idõkben annyira fáradt volt, hogy minden reggel, munkába menet be kellett mennie egy presszóba, hogy igyon egy kávét, mert különben elaludt volna a buszon. És lám, tök egészséges vagyok. Szóval ami jólesik, azt fogyaszd nyugodtan.
Napi egy-két kávé nyugodtan belefér, fõleg ha alacsony a vérnyomásod. Persze azért kell sokmindenrõl lemondani a terhesség alatt, mert a káros anyagok bekerülhetnek a baba szervezetébe, de ne felejtsük el, hogy az emberi szervezet egy jófajta szûrõként is mûködik, legalább is ilyen mennyiségnél.


A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokan a táppénzt tanácsolják, megyek is...:)
Miért is veszélyes???
Nem tudom a munkaköröd, de gyerekek közt tényleg lehet veszély, sajnos van ismerösöm aki tanár és a gyerekek véletlenül lelökték a lépcsõn-a baba el is ment. Tudtommal ha határozatlan idõre vagy felvéve , nem küldhet el.Doki meg ír egy papírt, hogy veszélyeztetett vagy.Nekem is így volt, elejétõl fogva itthon vagyok.
Nekem is van ismerõsöm, aki irodában dolgozik, szellemi munkát végez, viszont egy alkalommal kitört a gurulós bõrfoteljének az egyik kereke, ami következtében akkorát borult, hogy eltört a karja. Még szerencse, hogy nem volt terhes, különben biztosan elvetélt volna. Az õ munkaköre is igen veszélyes.
Elsõ válaszolónak:én is gyerekek közt dolgoztam, smivel õk nagyon nem tudják hogy mi van veled míg nem látszik ugyanúgy szaladnak a folyosón és a fertõzésveszélyrõl ne is beszéljünk, csak ennyi, de szerintem épp elég, én is itthon vagyok 6. héttõl. Kérdezõnek:a törvényeknek nézz utána és a védõnõ is tud segítemi. Egészséges és boldog babavárást!

Ez év jan.8-ai vetélés után, 6 hetes terhes vagyok. Mennyire áll fenn a vetélés veszélye?

Legjobb válasz: Ez attól is függ, hogy a vetélésnél hány hetes terhes voltál. Addig kritikus a következõ terhességnél is. De szerintem utána is nagyon oda kell figyelni. Kérdezd meg a dokidat, hogy mi a teendõ.

Ez attól is függ, hogy a vetélésnél hány hetes terhes voltál. Addig kritikus a következõ terhességnél is. De szerintem utána is nagyon oda kell figyelni. Kérdezd meg a dokidat, hogy mi a teendõ.
A kérdező hozzászólása: 9 hetes terhes voltam, nem volt szívmûködése a babának. Elsõ terhességem volt 35 évesen
Szia! Együtt érzek veled, nekem is 9 hetes volt a babám, amikor leállt a szive. Tegnap volt a mûszeres befejezésem. Nekem már van egy 7 éves kisfiam. 31 éves vagyok. Nekem kb. fél évet mondtak, hogy ennyi idõ kell a regenerálódáshoz. Nagyon vigyázz magadra!

Hogy kapom a gyest? 6 hetes terhes vagyok. Van egy 2 éves fiam aki júli 1-én töltötte a kettőt. Tehát még egy évig kapom a gyest. Nem tudom hogy működik.

Március közepén szülöm a tesót, és onnastól számitva lehetek még itthon két évet? És akkor már nem igényelhetek gyedet csak gest? A fiammal kaptam gyedet mert dolgoztam el?tte.

Legjobb válasz: De igényelhetsz a második picúrral is gyed-et, csak kevesebb lesz az összege mint korábban. Mivel a kicsivel (a jelenlegi szabályozás szerint) csak 2 évet lehetsz otthon, így valószínûleg választanod kell majd a gyed és a gyes között. Tervezik, hogy ezen változtatnak, de jelenleg még csak a nagy porhintés megy, érdemben semmi nem történt. Nem tudom mennyi volt a bruttó béred a szülések elõtt, de ha alacsony volt akkor még az is lehet, hogy a gyes több lesz a második gyereknél mint a gyed lenne. Utána kell majd számolnod.

De igényelhetsz a második picúrral is gyed-et, csak kevesebb lesz az összege mint korábban. Mivel a kicsivel (a jelenlegi szabályozás szerint) csak 2 évet lehetsz otthon, így valószínûleg választanod kell majd a gyed és a gyes között. Tervezik, hogy ezen változtatnak, de jelenleg még csak a nagy porhintés megy, érdemben semmi nem történt. Nem tudom mennyi volt a bruttó béred a szülések elõtt, de ha alacsony volt akkor még az is lehet, hogy a gyes több lesz a második gyereknél mint a gyed lenne. Utána kell majd számolnod.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, 73000-el voltam bejelentve. A gyed 51 ezer volt, a gyes pedig 28500 amibõl vonnak is le. Az érdeleln hogy a gyestõl többet kaphatok e.
Én felhívtam az illetékeseket és õk azt mondták, hogy ha a gyesbe születik a második gyerek (tehát ha az elsõvel még gyest kapsz amikor szülsz), akkor a szerzõdésben leírt munkabér lesz a gyed alapja. Valószínû, hogy ugyan annyi, mint az elsõ gyereknél. Remélem tudtam segíteni. De ha felhívod az OEP-et és megkérdezed, ott el fogják mondani, hogy mire számíthatsz. Ja még annyi, hogy ha megszületik a második baba rá kapod a gyedet, de a nagyobbra nem kapod a gyest.
Igazad van kedves utolsó, de ez csak akkor van így, ha nem táppénzrõl megy szülni. Mert ha a gyes mellett felfüggeszti a fizetés nélküli szabadságot, táppénzre megy és onnan fog szülni, akkor a minimálbér kétszeresének 70%-a lesz az új tgyás és gyed alapja, mivel a táppénz egy tb-ellátás és ilyenformán nem lehet alapja egy másik ellátásnak (ahogy a korábbi munkabér sem, hiszen így nem kapott 365 napig munkabért a szülést megelõzõ két évben). Amennyiben a bruttó munkabér kevesebb volt a szülés elõtt mint a minimálbér kétszerese, akkor lesz csak ugyanannyi a tgyás és a gyed összege a másik gyereknél.
Most nézem, hogy kevesebbel voltál bejelentve mint a minimálbér, így neked tényleg ugyanannyi lesz a gyed a második gyerekre is.
Én azt csináltam, hogy mikor 2 éves lett a lányom visszamentem dolgozni, s kiírattam magam táppénzre. A férjem megigényelte a gyest a 2. baba születéséig. Így 3 jövedelmünk volt, nem volt rossz:)
17.10-es vagyok. A baba születése után tgyás, aztán utána igényelheted a gyedet. Az elsõ után viszont nem kapsz már semmit.

4 év próbálkozás után most teherbeestem, de sajnos 6 hetesen elvetéltem. Könnyebb lesz ezután teherbeesnem, vagy ismét keserves évek várnak rám?

Spontán vetéltem el, kitisztultam magamtól, nem kellett kikaparni(borzasztó ez a szó),így az orvosom mondta próbálkozzunk tovább nyugodtan.(természetes úton estem teherbe)Adjatok egy kis reményt!

Legjobb válasz: Nagyon becsülöm a kitartásod,én már rég feladtam volna a helyetekben. Minden elismerésem a tietek és nagyon szoítok,hogy mihamarabb babázhassatok.

Nagyon becsülöm a kitartásod, én már rég feladtam volna a helyetekben. Minden elismerésem a tietek és nagyon szoítok, hogy mihamarabb babázhassatok.
CSk egyet tudok javasolni: Lazulás!! Nem szabad görcsölni a dolgon, csak éljetek normálisan, szeressétek egymást, és próbálj nem a babára gondolni minden pillanatban. Sajna ez nagyon egyéni, mindneki másképp esik át a babaváráson. Ha godnolod, próbáld meg a serkentõ tablettákat, orvos felírja. drukkolok, hogy hamar eredmény legyen.
Az, hogy végre sikerült 4 év után, szerintem nagyon jó jel. Egyáltalán nem biztos, hogy megint éveket kéne várnod, szerintem próbálkozzatok nyugodtan, amint lelkiekben is erõsnek érzed magad újra. Biztosan nehéz lehetett elengedni érzelmileg a megfogant, várva várt picurt, de gondolj arra, hogy akkor valami nem volt rendben. Viszont bízz magadban, hogy ha egyszer sikerült, most már bármikor sikerülhet!!!
Szia! Ne add fel! Mi 5 éve probálkozunk, négyszer sikerült is teherbe esnem de mind a 4 esetben elhalt a magzat a 8. hét elõtt. Nagyon nehéz évek voltak de legbelül érzem, hogy sikerülni fog. Ezt csak igy lehet végig csinálni. Kineziológushoz járok aki segit feldolgozni a kisbabák elvesztését. Szóval most 3 hónap szünetet tartunk és jövöre újra megprobáljuk. Már kromoszoma vizsgálaton is túl vagyunk és minden rendben mindkettõnkkel, igaz elmúltunk 35 évesek de nem adjuk fel. Sok erõt és kitartást kivánok!
A kitartásod elõtt le a kalappal!Azt javaslom, a teherbeesés elõtt 3 hónappal kezdjél szedni a magzatvédõ vitamint az Elevitet folyamatosan, rengeteget lazítsd, kirándulj sokat (nem megerõltetõ programról van szó), a stresszt számûznöd kell, mindig valamivel foglald el magad valamivel.A terhesség alatt is ezeket folytatnod kell, ne gondolj állandóan a babára, mert az erõltetett akarat sehova nem vezet.A védõnõtõl kérjél tanácsot, hogy az elsõ 3 hónap alatt mit nem szabad fogyasztani a vetélés elkerülése végett.A párodnak is javaslom, hogy a stresszmentes, nyugodt környezetet is biztosítson magának és neked is.Õ sem fogyaszthat semmilyen alkoholt, no cigi, ami káros, mert a terhes nõnek nem kedvez.Nyugi, biztosan sikerülni fog!Sok sikert!!!!:)
Szia én májusban elvetéltem és augusztusban már ujra lehetett próbálkozni vettem egy ovulációs tesztet és a segítségévet terhes lettem.Sok sikert ne add fel!
A tp nem befolyásolja. Az egyik ellátás nem lehet egy másik ellátás alapja.
Szia! Nyugi a táppénz nem számít bele. A szülést megelõzõ évi bért nézik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat:-)

11 éve dohányzom, most 6 hetes babás vagyok. Fele annyit szívok mint eddig és 1-2 hét alatt tervezem, hogy teljesen leteszem a cigit. Addig nem okozok nagy kárt a babának? Sajnos nem vagyok még rosszul a cigitől.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy az elején is minimum annyira veszélyes, ha nem veszélyesebb mint a késõbb. Elvégre ilyenkor alakul ki mindene. Nem szabad még 1-2 hétig sem füstölögnöd, most azonnal el kell hajítani.

Én úgy tudom, hogy az elején is minimum annyira veszélyes, ha nem veszélyesebb mint a késõbb. Elvégre ilyenkor alakul ki mindene. Nem szabad még 1-2 hétig sem füstölögnöd, most azonnal el kell hajítani.
5 hetes voltam, mikor megtudtam, hogy babát várok, mire a 6ot töltöttem, már eszembe sem jutott a cigi. 7 évig szívtam elõtte. Egyszerûen csak magadban kell tisztáznod, hogy ezzel igenis sokat árthatsz a babádnak, hidd el sokkal könnyebb lesz letenni!
Szerintem hagyd abba legalább amíg meg nem születik, mert szegénynek nagy bajai lehetnek ebbõl :(:(
Hát mivel a betegségek nagy része 12 hetes kor elõtt alakulnak ki, de igen, tudsz nagy kárt okozni. Persze nem törvényszerû. Annál sem aki egész végig dohányzik. Tégy belátásod szerint.
Nem tudom h ki pontozgat le, de elmehet melegebb éghajlatra! Akkor a kedves kérdezõ és cigis társai szívják csak a büdös bagót, aztán majd azt hiszem, hogy lesz majd késõbb miért izgulniuk..... ha majd meglátják a beteg babáikat, akkor meg ne merjék kérdezni, hogy miért....és mit csináljak, mit tennétek a helyembe stb. kérdéseiket, gondoljanak arra, h de jó én élveztem a füstöt, a babám meg fuldokolt bennem! Majd ha asztmás és beteg lesz, akkor annak "örömére" is szívjanak el egy szálat! Nem értem, h lehet valaki ennyire gyenge és felelõtlen. Így is annyi szennyet, vegyszert eszünk meg, nem hiszem, h nincs annyi akaraterõ, h él bennem egy pici élet és legalább ennyivel csökkentem annak a kockázatát h beteg legyen. Most pedig kérem ismét lepontozni!
De igaza van a 17:51-esnek!Rövid, tömör, és lényegretörõ.
Mérgezed a gyerekedet. Biztosan jól esik neki, finom.
12 hetes korig a terhességet a sárgatest tartja fenn, tehát addig nincs "közvetlen kapcsolat" köztetek. 12. hét után alakul ki a méhlepény, akkortól lesz közös vérkeringésetek, azon keresztül viszont átmegy a nikotin is.
Egyrészt, mint a cikk is leírja, ez csak egy doktornõ véleménye. Másrészt, mint az szintén leírja a cikk: a doktornõ vizsgálata csupán a születési súlyra helyezte a hangsúlyt, és kihagyott olyan fontos dolgokat, mint a vetélés, koraszülés, bölcsõhalál, csecsemõkori asztma, amelyek mind-mind összefüggnek a terhesség alatti dohányzással.
Na itt pedig az van, hogy csak a születési súlyt befolyásolja, amúgy nem árt.Na akkor hogy is van ez? http://www.vital.hu/terhesseg_alatti_dohanyzas_veszelye_szul..
15 evig dohanyoztam, de miutan megcsinaltam a tesztet azonnal leraktam, es azota egy szalat sem szivtam el.Sokkal tobbet jelent nekem a gyermekem egeszsege, mint a cigi.Mar egyebkent is le akartam tenni, de legalabb igy volt okom ra.
20:32!Orvos nem mond olyat, hogy dohányozzon csak kismama!Tán neked felírta receptre a napi 5 szál cigit??? Érdekes nekem 3 doki is mondta, hogy azonnal tegyem le, nem fokozatosan, azonnal, pedig én is szívtam 10 évig.De mire a doki mondta volna, már 2 hete nem szívtam. De azért látom sajnos több a dohányos "kismama", akik minden cigi ellenes választ lepontoztak. Tudod mi ösztönzött, hogy ne gyújtsak rá?A cigi pénzt félre tettem 4D uh-ra, mert ha továbbra is cigiztem volna, nem lett volna pénzem babamozira, pedig az egyik legnagyobb álmom volt.Jövõ héten megyünk másodszor.És csak az elsõ 1-2 hónap rossz cigi nélkül, aztán fokozatosan elfelejted. 25hetes pocis
Azért lettem lepontozva mert azt írtam, hogy mindenki a pozitiv tesztnél rakja le a cigit? ha terveztétek volna akkor már le kellett volna rakni elötte, szerintem...... Ha meg tervbe volt akkor ti is ugyanugy hibáztatok, mert ugyanugy veszélynek tettétek ki a babát!
Igen veszélynek tették ki a babát, az alatt a 4-5-6 hét alatt, amíg meg nem tudták, hogy terhesek. Viszont! Volt bennük annyi felelõsségtudat, hogy amint kiderült, hogy állapotosak letették, és nem mérgezték a babát még tovább. De ezen már felesleges is vitatkozni, mert az a lényeg, hogy a kérdés feltevõje megígérte, hogy leteszi a cigarettát, mert két és fél éve várnak erre a babára! És most ez a legfontosabb!
Szerintem fontosabb egy egeszseges gyereket a vilagra hozni mint a cigaretta. Plane igy, hogy mar evek ota vartatok ra. Ne legyel felelotlen, ha barmi gond lesz hidd el soha nem fogod magadnak megbocsajtani. Meg az agyonvizsgalt kismamaknak is szulethet rendellenesseggel babajuk, nemhogy aki dohanyzik! Az utcankban egy anyuka vegig szivta es a gyerek nyulszajjal es kicsit ertelmi fogyatekosan szuletett meg. Szukseg van erre?
Szia! Mi már egy éve szeretnénk kisbabát, egy éve próbáltam leszokni a cigirõl. Sikerült is hosszabb, rövidebb ideig. Amikor minden hónapban megjött és kicsit elkeseredtem, akkor általában rágyujtottam, persze már nem cigiztem annyit, mint egy évvel ezelõtt. A lényeg az, hogy most a héten derült ki, hogy kisbabát várok és egy percig nem gondolok arra, hogy rágyújtsak, sõt az is bánt, hogy eddig elszívtam pár szálat, mert most egyáltalán nem gondoltam azt, hogy sikerült. Szerintem mindenkédpp hagyd abba, mert a kisbabád egészsége a tét. Ha eszedbe is jutna rágyújtani, mindig gondolj a kisbabádra és arra, hogy milyen sokat vártál rá. Ha rágyújtanál, egyél inkább helyette gyümölcsöt.Sok sikert kívánok és boldog babavárást:-)
azonnal tedd le, oxigent vonsz el magadtol es a babadtol..ami pedig kell az egeszseges elethez, nem igaz?
A kérdező hozzászólása: Hatásos volt minden ami elhangzott itt és a link is amit valaki feltett. Nem szeretném hogy elmenjen a baba 2és fél éve várok rá. Mostantól kezdve hivatalosan is nem dohányzom.
Én voltam a 17.51 Sajnos másképp nem megy, csak drasztikus hangnemben, keményen, ne haragudj. Tudom, hogy nehéz, nekem most van 4 hete, hogy nem dohányzom. Pedig én gyereket sem várok(férfi lévén) csak már megundorodtam tõle és sokszor szúrt a szívem és rossz volt a vérkeringésem. A vérben folyik szépen a méreg mindenfelé. Nem kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. 17.51-es durva volt, de hatásos.
Gondolj arra, hogy minden szál cigarettát, amit elszívsz, valójában nem egyedül szívod el, hanem ketten szívjátok el. És szerinted a babád ezt akarja? A babád szerinted bagóra vágyik? Legyen benned annyi felelõsségtudat, hogy most azonnal leteszed azt a qurva cigarettát. Az egy dolog, hogy magadat mérgezed, de ha már terhes vagy, akkor felelõsséggel tartozol a kicsinek, és legalább õt ne mérgezd addig amíg várandós vagy, és addig sem, amíg szoptatsz. Véleményem szerint, ha idáig kibírod, akkor utána meg már teljesen felesleges visszaszokni rá. Csúnya dolog a cigaretta, nem mutatnál vele példát a gyerekednek, most meg csak mérgezed vele. Ne tedd.
Azt birom, hogy itt mindenki a pozitiv tesztnél rakta le a cigit, és persze utána okoskodik Ezek szerint senkinél nem volt terve a baba, mindenhol becsuszott, õk biztos nem is ártotak, 5-6 hét alatt, igaz? Kedves kérdezõ, kárt okozol igyis ugyis, te döntésed, lehet beteg lesz a babád lehet nem!Én nekem nincs bajom, pedig anyum elég rendesen adta nekem annó....
Nem rábeszélni akarlak a cigire, isten ments, de nekem annak idején a dokim mondta, hogy ha nehézkes a leszokás, akkor a megvonással járó stresszel sokkal többet ártok a babának, mintha szívom, de mértékkel!Nem sarlatán doki, egy nagyváros híres osztályvezetõ fõorvosa.Én sajnos nem tudtam letenni, szégyellem is magam miatta, de ez van, viszont lenyomtam napi 4-5 szálra, azzal elvoltam, és teleettem magam ellensúlyozásképpen vitaminokkal, gyümölccsel, szerencsére majdnem 4 kilós babám lett, túlhordott is volt, nem hogy koraszülött, és mára 3 éves eleven egészséges csibész!Persze lekopogom, és nem vagyok büszke rá, de nekünk így jött össze, a stressz tényleg többet árt sajnos, mint a cigi, utánaolvastam a neten is, és érdeklõdtem a témában annak idején.A legjobb, ha valaki le tudja tenni mellékhatások nélkül, és kérem, én kalapot is emelek elõtte!!!!!
Utolsó: Én speciel a stresszbõl írtam a szakdolgozatomat is, úgyhogy ne akard már itt bemagyarázni senkinek, és fõleg magadnak ne, hogy a stresszel többet ártottál volna! Mert ez nem igaz! Igaz, hogy az is ártalmas, de csak hosszú távon, míg a cigi azonnal. Nem értem, hogy voltál képes 4-5 szálat elszívni egy nap. Ennyit nem igaz, hogy nem lehet megtenni a gyerekünkért.
Szerintem ez nem az az oldal, ahol ítélkezünk más felett, én válaszoltam a kérdésére, neked meg semmi közöd az én életemhez, és nekem a doki mondta, de gondolom te még tõle is okosabb vagy.Szerinted egy megvonásos idegbetegség a befordulás nem ártott volna jobban?Örülj neki, hogy te nem szívod, és ennyi.
http://www.babazo.hu/szakertok/20080624-cigaretta-dohanyzas-.. Tessék, ezt olvasd el. És nem igaz, hogy többet ártasz a babának, ha nem szívod és emiatt feszült vagy. Akkor járj el jógázni, ahol megtanulhatod ellazítani magad. Nem te lennél az egyetlen. De az biztos - és kövezzetek meg nyugodtan, ha nem tetszik - , hogy amikor én egy terhes nõt cigarettázni látok legszívesebben odamennék, és úgy jól istenesen szájba verném, hogy mégis mit képzelsz te magadról? Hát hülye vagy b.meg?
Na a sok hülye bagós terhes asszony elkezdett lepontozgatni. Sorry, mi nem tehetünk arról, hogy nektek fontosabb leereszteni a füstöt a torkotokon, mint a gyereketek egészsége. késõbb mi lesz? Inkább bagóra költötök, mint gyógyszerre? A terhes nõk legaljai vagytok, nem érdemes rátok idõt pazarolni. Az ilyennek felesleges gyereket szülnie.
A kérdező hozzászólása: Én mint kérdezõ senkit nem pontoztam le. Csak szerettem volna tisztázni. Amúgy én mindenki megnyilvánulását köszönöm.
Bár én nem dohányzom, és nem tudtam volna rágyújtani terhesen, meg semmi olyat tenni ami árt a babának.DE. Azt gondolom hogy sok kismama itt nagyon eltúlozza ezt a kérdést.Akkor szerintem az utcra sem szabad kimenni, mert a levegõ köztel olyan szennyezett, mint az a pár szál cigi.Szerintetek miért van olyan sok vetélés?? Hát nem azért ha valaki elszív az elején pár szál cigit, mert általában azok vetélnek ez többször, mint pl. én is, pedig nem szívtam, nem ittam, egészségesen éltem, és mégis, sok kismama társam meg fél óránként lejárt bagózni a kórterembõl, és egészségesen hazaengedték õket, tõlem meg el kellett venni a picit mert elhalt, hiába feküdtem végig egy hetet. Akkor hol van itt az igaszság??? Szóval nem azt mondom hogy cigizni kell, de nem az a pár szál fog ártalmas lenni amit még egy két hétig fokozatosan elszív!!! Az a sok sz....r amit megetetnek velünk, meg megitatnak, azok is rohadt károsak, akkor meg ne együnk, ne igyunk?

Az én kérdésem, 4-évig bejelentve de költözés miatt felmondtam 2011.12.12 én, elmentem munkanélkülirebsp; 2011.12.28. án . Januárban kiderült hogy kB 6-hetes terhes vagyok.3-hónap ig kapom a segélyt, utána? Gyedet kapok-e? Mit csináljak?

Legjobb válasz: A segély után ha nem tudsz elhelyezkedni, akkor nem kapsz se tgyást, se gyedet, csak a br. 28eFt-os gyest. Ha el tudsz helyezkedni a szülésig, akkor kaphatsz tgyást, gyedet.

A segély után ha nem tudsz elhelyezkedni, akkor nem kapsz se tgyást, se gyedet, csak a br. 28eFt-os gyest. Ha el tudsz helyezkedni a szülésig, akkor kaphatsz tgyást, gyedet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!