Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes vagyok. Árt (18 db)

Ha wifi-vel netezek és a laptop a hasamon, 6 hetes vagyok. Az árt a babának? Az interferencia miatt kérdem!

Legjobb válasz: Még egy jó tanács a telefont se tedd a hasadhoz közel,amíg terhes vagy,utána pedig minél távolabb a babától.Mi nem alszunk a telefonokkal egy szobában és a laptop is számûzve lett onnan ahol a kicsi pihen.

Még egy jó tanács a telefont se tedd a hasadhoz közel, amíg terhes vagy, utána pedig minél távolabb a babától.Mi nem alszunk a telefonokkal egy szobában és a laptop is számûzve lett onnan ahol a kicsi pihen.
Te pár nappal vagy elõttem, hasonlókat kérdezel, mint én. Már ha Te is szoktál nap mint nap kérdésekjet feltenni ide. :) Én is a hasamom tartom a gépet, tegnap már párnát is tettem alá. Köszi szülésznõ a hozzászólást, vigyázni fogok én is, találok neki más helyet.
Szerintem nem hasznosak azok a sugarak, ez biztos, bár tudományosan nem tudom alá támasztani neked. Nem tart semmibõl valami más helyet találni a laptopnak, hiszen késõbb ráadásul úgyis leborul a hasdról. :)
Hát az ölben tartott laptop már a férfiaknál is meddõséget okozHAT, pláne egy állapotos kismamánál, ha a hasán tartja. Szerintem nem kéne ilyesmivel játszanod. Rakd szépen az asztalra. 9 hónapot kibírsz így is. Egy szülésznõ
Milyet szokott kakilni? Kemény az állaga?
A kérdező hozzászólása: szep sargat es nem kemenyet kakil.
Az en fiam is ezt csinalta 6 hetes kora korul, kb.2 hetig, mondjuk o nem sirt, csak arra kelt, hogy erolkodott, es nyomott.Ilyenkor peluscsere kozben popsitorlovel torolgettem neki a vegbelnyilasanal, es emelgettem a labait, majdnem mindig kaki lett a vege, de puki biztosan, aztan megnyugodott.Szirupokat nem nagyon adtam neki, nem volt hasfajos. 4hos kisfiu anyukaja :)
Elozo vagyok! Nem ertem, hogy lehet egy anyatejes baba kakija kemeny?Tolem is sokszor kerdezik, hogy kemenyet kakil?Mar hogy kakilna kemenyet, amikor csak folyadekon el? Ha neha szorulasa van, es meglazmerozom, akkor sem kemeny... Bocsi, de ezen kiakadok!
Énis ugyanígy vagyok.Megkérdeztem a dokit is miért van ez.Aztmondta vagy tele a pocija vagy csak nyomogat.Nincs ezzel semmi gond.Énis adtam neki infacolt:semmi, espumisant:semmi, gripe watert:na ez jól megfosatta ezt sem adtam.Most is éjjel arra kel hogy nyomogat.Van hogy sír is.Próbáld+ tornáztatni.További boldog babázást!1hónapos kislány anyukája

Ma reggel arra édredtem hogy vérzek de mostanra elállt ugye megmarad a babám? 6 hetes vagyok

Legjobb válasz: Azonnal menj orvoshoz!!! Csak doki tud segíteni!

Azonnal menj orvoshoz!!! Csak doki tud segíteni!
Szerintem a biztonság kedvéért jobb lenne ha elmennél orvoshoz!!Nem ijesztgetni akarlak, csak szerintem jobb a biztonság nehogy utána már késõ legyen! 32 hetes kismama
Megmarad, csak rohanj el a dokihoz most! Ad majd gyógyszert, amitõl többet nem fogsz vérezni. Vigyázz magatokra, és ne izgulj!
Szia, szerintem AZONNAL doki, mert ilyenkor perceken múlhat minden! A vérzés SOSEM jó terhesség alatt. Ezt jegyezd meg. Persze ettõl még megmaradhat a baba, szorítok!
DOKI és pihenés!
Ha nem volt erõs vérzés akkor kicsi az esélye, hogy spontán elvetéltél volna, van aki menstruál a terhessége alatt, van, h ikertestvér megy el úh.nyugi, ne aggódj, hívd fel az orvost, kérj idõpontot és menj el!
Jól vagy(tok)???
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat jól vagyunk, és minden rendben van.
Hála Istennek! 5. és 7. válaszoló

Kaptam egy 6 hetes Golden Retriever-Labrador Retriever kutyát. Hogyan tanítsam arra, hogy pl. hova kell ürítenie? Vagy hogy ne ugráljon fel? Hogyan szoktassam össze egy 2 éves kandúrral úgy, hogy ne szedjék szét egymást?

Legjobb válasz: Ez nagyon hasznos válasz volt, köszönjük. Egyrészt milyen tenyésztõrõl beszélsz? Tenyésztõnél fajtatiszta kutyák vannak, õ pedig keverék, ahogy a kérdésbõl is kiderül. Szaporító ad oda 6 hetesen kutyát, abban igazad van, hogy az anyjánál és a testvéreinél lenne még a helye. Szóval. Kerten belül szeretnéd egy helyre szoktatni, hogy mindig oda intézze a dolgát? Bent van veletek a házban, vagy kint van egyedül? Csak mert úgy lehet megoldani, ha pl. bent van, tehát tudtok rá figyelni mindig, hogy 2-3 óránként kiviszitek arra a bizonyos helyre, ahova szeretnétek, hogy a dolgát végezze, majd ha pisil/kakil, hatalmas dicséret neki. Ha egyedül van kint az udvaron és csak néha mentek ki hozzá, akkor ez kivitelezhetetlen. Felugrálást egyszerûen nem hagyjátok, ne foglalkozzatok vele olyankor, a figyelmeteket szeretné ezzel felkelteni, bármiféle reakció a részetekrõl a kutyának pozitív, mert elérte, amit akart. Hagyjátok figyelmen kívül ilyenkor. Cica kapcsán: fogd meg a macskát, vedd az öledbe és hagyd, hogy odamenjen a kiskutya, megszagolja stb. Jelenleg nincs mitõl tartani (legalábbis a kiskutya részérõl), inkább a macska a kérdés, nehogy megkarmolja.

Ez nagyon hasznos válasz volt, köszönjük. Egyrészt milyen tenyésztõrõl beszélsz? Tenyésztõnél fajtatiszta kutyák vannak, õ pedig keverék, ahogy a kérdésbõl is kiderül. Szaporító ad oda 6 hetesen kutyát, abban igazad van, hogy az anyjánál és a testvéreinél lenne még a helye. Szóval. Kerten belül szeretnéd egy helyre szoktatni, hogy mindig oda intézze a dolgát? Bent van veletek a házban, vagy kint van egyedül? Csak mert úgy lehet megoldani, ha pl. bent van, tehát tudtok rá figyelni mindig, hogy 2-3 óránként kiviszitek arra a bizonyos helyre, ahova szeretnétek, hogy a dolgát végezze, majd ha pisil/kakil, hatalmas dicséret neki. Ha egyedül van kint az udvaron és csak néha mentek ki hozzá, akkor ez kivitelezhetetlen. Felugrálást egyszerûen nem hagyjátok, ne foglalkozzatok vele olyankor, a figyelmeteket szeretné ezzel felkelteni, bármiféle reakció a részetekrõl a kutyának pozitív, mert elérte, amit akart. Hagyjátok figyelmen kívül ilyenkor. Cica kapcsán: fogd meg a macskát, vedd az öledbe és hagyd, hogy odamenjen a kiskutya, megszagolja stb. Jelenleg nincs mitõl tartani (legalábbis a kiskutya részérõl), inkább a macska a kérdés, nehogy megkarmolja.
Kezdjük ott hogy még a testvéreivel és az anyukájánál lenne a helye, normális tenyésztõ 7-8 hetesen adja a kicsiket. És kicsit utána olvashatnál. Egyébként van helyhez szoktató spray, hogy ne ugráljon fel? hát ha felugrik rád azt mondod neki hogy nem és megfogja tanulni, a macskával meg vagy kijön vagy nem.
bocsi nem vette észre. szobatisztaságra meglehet tanítani de hogy konkrétan hova végezze a dolgát nem nagyon hallottam még hogy hogyan lehetne megtanítani. ha pedig kiskorától összeszoktatod a macskával akkor szerintem jól kifognak jönni.
A kérdező hozzászólása: Kerti kutya, nem jöhet be a házba. Ami kérdéses, az igazából a macska véleménye. Mert ha egyszer lepofozza, akkor már hiába próbálkozok. Jutalomfalatkákat adjak neki, ha pl. jó helyre végzi a dolgát?

6 hetes terhes vagyok, van pár eléggé rossz fogam. Ha elmegyek megcsináltatni az ugye nem árt a magzatnak. Mármint a fogászati kezelés, lidocain stb? 30/N

Legjobb válasz: Nem árt, de azért kérdezd meg. Én most voltam 24 hetesen fogdokinál, nekem azt mondta,hogy nem árt, bár jobb szeretik nem az elsõ 3 hónapban csinálni! De azóta voltam a dokimnál, nála is rákérdeztem,és mondta,hogy nem árt!

Nem árt, de azért kérdezd meg. Én most voltam 24 hetesen fogdokinál, nekem azt mondta, hogy nem árt, bár jobb szeretik nem az elsõ 3 hónapban csinálni! De azóta voltam a dokimnál, nála is rákérdeztem, és mondta, hogy nem árt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, most megnyugtattál, mert eléggé aggódtam ez miatt.
Ha nem csináltatod meg a fogaidat, az árt a babádnak. Mondd meg a dokinak, hogy babát vársz, és akkor olyan dolgokat használ, amik nem ártalmasak neki.
A második trimeszterben már megcsináltathatod!

6 hetes terhes vagyok. Hihetetlenül boldogok vagyunk a párommal, csak éppen itt vannak a rosszullétek. Szinte az első pillanattól hányok, szédülök, mindentől undorodok. Ez fog változni? Nem árt a babának, hogy ennyire nem tudok enni?

Alig van valami amit meg tudnék enni, és azt a keveset is úgy tuszkolom le, hogy legalább pár morzsa legyen a gyomromban. :(

Legjobb válasz: Mindenki másképp viseli a terhességet. Én ezekben az idõkben fogytam 2 kilót. próbálj reggel még az ágyban elrágcsálni egy kis kekszet, és még a gyömbér is nagyon jó ilyenkor. Mindenképp meg kell próbálni sokszor keveset enni. Nekem az elsõ 3 hónap voltak ilyen gondjaim. Nagyon fáradékony voltam, egy kevés séta is ugy kimerített... Most 20 hetes vagyok, és szerencsére semmi ilyen nem fordul elõ már pár hete.

Mindenki másképp viseli a terhességet. Én ezekben az idõkben fogytam 2 kilót. próbálj reggel még az ágyban elrágcsálni egy kis kekszet, és még a gyömbér is nagyon jó ilyenkor. Mindenképp meg kell próbálni sokszor keveset enni. Nekem az elsõ 3 hónap voltak ilyen gondjaim. Nagyon fáradékony voltam, egy kevés séta is ugy kimerített... Most 20 hetes vagyok, és szerencsére semmi ilyen nem fordul elõ már pár hete.
Ne aggódj, nem lesz tõle bajotok, van annyi tartalék, amibõl tud a bébid táplálkozni. Én a 12. hétig voltam nagyon rosszul, fogytam is 4 kg-ot és a 12. hét betöltésével mintha elvágták volna, teljesen elmúltak a rosszullétek. Próbálj valami olyan ételre gondolni, amit megkívánsz (ha van olyan) és edd azt. A keksz tényleg segít, illetve nekem a jéghideg víz (mentes) vagy cukormentes, tartósítószermentes gyümölcslé - ez is nagyon hidegen - jó volt. Sok boldogságot!
Sajnos tényleg neked kell kitapasztalni, hogy mi enyhíti a rosszulléteket. Egy biztos, nem lesz baja a babának akkor sem, ha napokig csak folyadék van is benned. Én vészes hányós voltam az elsõ gyerekkel ( ami azt jelenti, hogy korty víz se maradt bennem ) így infúzióban négy napig cukros vizen meg elektrolitokon voltam, mégsem lett semmi baja. Õ még ilyenkor elveszi tõled, amire szüksége van. Nekem egyébként akkor is, és a mostani terhességemnél is a jéghideg tej vált be ( úgy látszik folyadék és hideg a kulcsszavak :-))) Az azért is jó, ha meg tudod inni, mert túl azon, hogy folyadék, azért nagyon sok tápanyag és vitamin is van benne.

Van egy kis tacsim, 6 hetes, az anyja nem tudta már szoptatni, így elhoztuk. Hétfőn kapta az első oltást, mennyire tudom most vinni magammal erre arra? és meddig fog még sírni? Vagy vannak tippek mit lehet ellene tenni? Köszönöm előre is a válaszokat

Legjobb válasz: Azután lehet õt vinni mindenhova, miután a 3. oltás is elkezdte kifejteni a hatását. Ez normálisan úgy 12 hetes korától lesz meg. A sírás megszüntetésére a legjobb mód, ha lefárasztod a kutyát játékkal, egy kis tanítással és ha mégis el kezd sírni, akkor nem foglalkozol vele addig, míg abba nem hagyta a nyafogást.

Azután lehet õt vinni mindenhova, miután a 3. oltás is elkezdte kifejteni a hatását. Ez normálisan úgy 12 hetes korától lesz meg. A sírás megszüntetésére a legjobb mód, ha lefárasztod a kutyát játékkal, egy kis tanítással és ha mégis el kezd sírni, akkor nem foglalkozol vele addig, míg abba nem hagyta a nyafogást.
Remélhetõleg, hogyha most elkezdesz részletesen olvasgatni a kutyázásról, akkor nem is lesz vele sok gond. A kölyök az anyatej mellé jobb helyeken két hetes kortól kap áztatott kölyöktápot, hogy az anyát ne terheljék le annyira a kölykök. 8 hetes koráig mindenképpen az anyjával kellett volna maradnia, de ezzel már nem sokra megyünk. Elõször sétálni körülbelül 4 hónapos korban tudod kivinni mikor megkapta a veszettség oltást is. Ettõl függetlenül otthon még elkezdheted szép lassan nyakörvhöz és pórázhoz szoktatni. Éjszakára a helyére lehetne neki tenni egy törülközõbe csavart meleg vizes palackot, hátha megnyugtatja és kevesebbet fog sírni. Olvasgass sokat!!
Horgászni? Egy 6 hetes oltatlan kutyát? 35 fokban? Te éppelméjû vagy? Egyébként attól hogy az anyja nem eteti attól még nem kellett volna elhozni .. 8 hetes koráig az anyja mellett a helye. A szocializációja miatt fontos.
A nem viheted el-ben neked a horgászat miért nincs benne?
Semennyire és nem sokáig.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
A kérdező hozzászólása: normálisan is lehet irni. és nem tudtam h hány hetesen lehet elhozni, hirtelen jött, nem néztem utána amiért haragszom is magamra. de minde oké vele
A kérdező hozzászólása: hát mert ott nincs más kutya-macska, nem ez a lényeg?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. de akkor horgászni sem vihetem el? :(
Én úgy tudom, hogy amíg azt az elsõ 6 vagy mennyi oltást meg nem kapja, addig nem szabad kivinni mindenfele, mert még nem védett a sok mindentõl, amire az oltásokat kapta. Mi sem vittük addig õket sétálni, nehogy felegyenek valamit stb. De nyilván, ha a vonaton akarod utazó kosárban vinni, akkor attól csak nem lesz baja. Sírni meg azért sír a drága, mert nem választották még el az anyjától ott, ahonnan hoztátok, és hiányzik neki. Meg fogja szokni rövid idõn belül.
Mi az utcán találtuk 6 éve a tacskónkat. Az orvos szerint 3 (!) hetesen. Nagyon pici volt, folyton sírt. Kapott oltásokat, mindent. Soha, semmi baja nem volt, most is itt ugrál a kertben. De ha van rá módod, hogy elhozd 8-9 hetesen, akkor várd ki, hiszen lehet, hogy te nem leszel olyan mázlis, mint mi, és a tiéd elkap valamit.

6 hetes kismama vagyok meg vagyok kicsit fázva ugye ez nem árt a picinek?

18.án etten gyuladás csökent?t de most semmit ugye egyikt?l se lesz baja a babánknak?

Legjobb válasz: Szia, egy kis nátha nem árt a babádnak, nem kell aggódni, viszont a gyógyszerekkel nagyon vigyázz, mert a 90%-a nem ajánlott várandós anyukáknak. Mindenesetre hogy megnyugodj, menj el inkább orvoshoz.

Szia, egy kis nátha nem árt a babádnak, nem kell aggódni, viszont a gyógyszerekkel nagyon vigyázz, mert a 90%-a nem ajánlott várandós anyukáknak. Mindenesetre hogy megnyugodj, menj el inkább orvoshoz.

6 hetes terhes vagyok, éjjel arra ébredtem, hogy megjött, de reggelre elállt. (Nagyon erős vérzés volt. ) Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Ilyenkor jelentkezz a nõgyógyászati ambulancián!! Minél elõbb, mert a mensid megjöhet terhesség alatt is, de az kb 8 hetesen. Ez meg sajnos lehet egy vetélés kezdete..úgyhogy szedd a cuccodat, igazolványok és menj be egy vizsgálatra.

Ilyenkor jelentkezz a nõgyógyászati ambulancián!! Minél elõbb, mert a mensid megjöhet terhesség alatt is, de az kb 8 hetesen. Ez meg sajnos lehet egy vetélés kezdete..úgyhogy szedd a cuccodat, igazolványok és menj be egy vizsgálatra.
azonnal induljal az orvoshoz ez nem jo jel!!! en is verezgettem terhesegem elejen de nagyon picit azt mondta nekem a dokim ha nagyon eros verzesem van azonnal be kell menjek hoza mert az nem jo!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszod! Indulok is!
majd ird meg miujság. remélem nincs semmi gond. de legjobb ha megnézeted mnagad

Teljesen kész vagyok.6 hetes babás vagyok.1 hete van émelygés, ma meg arra ébredtem mintha bazi erős éhség+émelygés lenne, felkeltem és máris öklendeztem. Ez már így is marad?

Mit lehetne tenni ellene? A munkahelyemen nem tudják, és még nem is nagyon szertném elmondani, mert próbaid?s vagyok. (Murphy.1 év sikertelenség után, akkor jött össze mikor új munkahelyem lett ) Mit tegyek hogy ne legyene rosszullétek, vagy legalábbis csillapodjanak?

Legjobb válasz: Ismerõs a helyzet... Egyél egy pár falatot, az általában segíteni szokott. Szedsz terhesvitamint? Az is csillapítja a tüneteket. Állítólag. Ezenkívül a gyömbért szokták még ajánlani (akár gyömbéres keksz, vagy canada dry).

Ismerõs a helyzet... Egyél egy pár falatot, az általában segíteni szokott. Szedsz terhesvitamint? Az is csillapítja a tüneteket. Állítólag. Ezenkívül a gyömbért szokták még ajánlani (akár gyömbéres keksz, vagy canada dry).
Sok mindent nem tudsz tenni, lehet probálkozni magne b6-tal, kekszel.De mondjuk nekem semmi nem használt és erre még tetõzött azzal, hogy sokszor elájultam.Sajnos ezt el kell fogadni, de 12.hét után elmulik.Én annyira rosszul voltam hogy képtelen voltam dolgozni.
A Magne B6 is csökkenti a hányingeres tüneteket, gondolom, amúgy is ajánlotta az orvosod, hogy szedd. (Egyébként a hányinger nem törvényszerû, hogy non-stop van, lehet hogy 3 napig semmi, aztán megint jön.) Ami a munkahelyet illeti, hát igen... én 5 hónapja dolgoztam az új helyemen, amikor bejelentettem, hogy 3 hónapos terhes vagyok. Hát nem volt nagy ováció... de kit érdekel!!! Én szerencsésen el tudtam titkolni az elsõ 12 hetet, ezt kívánom neked is! 33 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az a baj hogy már most nem férek bele a gatyáimba, a hasam úgy meg van puffadva, hogy ugynézek ki mint más 3-4 hónapos terhesen, nem vagyok duci, 57 kg vagyok 172 cm.-hez

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!