Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes vagyok, tegnap voltam orvosnál, (5 db)

38+6 hetes terhes vagyok, tegnap voltam orvosnál aki igen csak megkínzott, ma rózsaszínes folyásom van, mi lehet ez?

Legjobb válasz: Akár nyákdugó is lehet, de szerintem egy ilyen terhességi korban lévõ vizsgálat után ez normális. Engem is megkínzott, de a szülés nem akart elindulni.

Akár nyákdugó is lehet, de szerintem egy ilyen terhességi korban lévõ vizsgálat után ez normális. Engem is megkínzott, de a szülés nem akart elindulni.
vizsgálattol lehet ilyen mert ilyenkor már nagyon érzékeny a méhfal ha 24 órán belül nem mulik fel keresd fel a dokit. de minden egyes vizsgálat után már ez várhato
Hát én felkeresném az orvost, terhesség alatt nem normális dolog a rózsaszín folyás, mert az azt jelenti, valahonnét vérzel, az pedig nem jó, lehet lepény leválás, de az is lehet kitágultál már valamennyire... inkáb nézzenek meg, mint hogy baj legyen, én bemennék a kórházba!
Jajj, ne riogas
Szóval ne riogasd már a kérdezõt kedves utolsó, teljesn normális ilyenkor már vizsgálat után a rózsaszínes folyás, fel vannak puhulna a méhszájon a szövetek. Nekem a végén minden alkalommal ez volt, doki mondta is elõre, hogy lehet, nem kell aggódni! De a nyákdugó is megindulhat a durva vizsgálattól, nekem 4 napon keresztül "durvult" a dokim, és beindult a szülés a 4. napon, közvetlenül vizsgálat után... Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem bánnám, ha lassan beindulna a szülés, a dokim is ezért csinálta, mert õ is azt mondta jó lenne minél elõbb megszülni, máj problémáim miatt.
Jaj Istenem.....miért kell ezt? Gondolom a kérdezõnek van annyi sütnivalója, hogy ha erõsebb a vérzés akkor nem itt írogat, hanem megy a kórházba. A lepényleválás iszonyatosan fáj és az nem rózsaszínes folyással jár, hanem erõs intenzív vérzéssel.Na meg akkor nem ülne a gép elõtt, hanem marhára fájna neki. Kedves kérdezõ! Figyelgesd a folyást, ha erõsödne nyákos lenne és véreznél akkor menj vissza, mert valószínû a nyákdugó távozik. Minden esetre lepényleválásra ne is gondolj.
szia!mi van veled?
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi, a folyásom másnapra elmúlt, a babának sajna egyenlõre nyoma sincs.

6 hetes terhes vagyok, tegnap voltam orvosnál, de még csak a petezsák látszik ami 18 mm. Normális ez?

Azt irta a papirra,hogy benne egyértelm? életjelenség nem azonositható(vagy valami ilyesmi) ezt a szót alig tudom kiolvasni.

Legjobb válasz: szia! Ennyi idõs korban még csak a petezsák látszik, nekem pont ugyan ekkora volt.

szia! Ennyi idõs korban még csak a petezsák látszik, nekem pont ugyan ekkora volt.
Nyugi, ilyenkor nem látszik még.én hét hetesen voltam elõször és én már láttam az UHn, h dobog a szive.(Nah azt semmiképpen ne hagyd ki!)Ezért rendelt vissza. Ne aggódj a teltséged miatt!Nem azért csinált hüvelyi UHt.16.hétig általában hüvelyi UHt csinálnak.Ha a gép régisége akadályozná a helyes diagnosztikát hidd el, már rég lecserélték volna, vagy nem végeznének ilyen vizsgálatot.(Amúgy nevelõapámnak, háziorvos, van egy 13éves EKGja, és tökéletesen mûködik, igaz néha el kell küldeni szervízbe...)
Szia! Ne izgúlj ennyi idõsen csak a petezsák látható!És csak hüvelyi ultrehanggal tudja megnézni, mert annyira kicsi még!Mindenkinek így nézik egészen 12 hetes korig!2 hét múlva már láthatod a picikét és a kis szívdobogást! Grat a babához!(37 hetes kismama)
Én még csak 8 hetes vagyok, de nekem hasi UH-on nézik a babócát és remekül látszik, depedig én sem vagyok sovánka!:) 7. hét körül látják a szívhangot, ne aggódj.
Nagyon korai még sokkal többet látni, és amint látod, egéni és a Te eseted is belefér. Általában nem azért hívnak kontrollra, mert valami baj van, késõbb se ijedj meg tõle...
Szia! Én is éppen 6 hetes terhes vagyok, 3 napja voltam orvosnál. Csinált belsõ ultrahangot, és nekem is ugyan ennyit mondott. Látható a petezsák+szikhólyag. Legközelebb 3 hét múlva kell mennem, akkor már több minden látható lesz. Szóval nyugi :-) és gratuálok a "picúrhoz" :-)
Szia én 5 hetese voltam, nekem sem volt szívhang még , de mutatta a pici babszemkét, hogy õ a baba és kb5 mmes, pici fehér folt.meg mondta, hogy méhen belüli terhesség.Ilyenkor még inkább azt nézegeti hol tapadt meg, meg elküld vérvételre ami igazolja a terhességet.Engem is 2 hét múlvára hívott vissza és mondta ne aggódjak de egyenlõre nem mond semmit, mert annyira pici a baba, hogy ilyenkor még bármi lehet..Gratula a picihez.

5-6 hetes terhes vagyok nehezen estem teherbe pár napja rozsaszin szinű folyásom van tegnap voltam orvosnál szedek egy magzatvédöt és azt mondta jo fejlödik. De sajnos ma reggel sötétbarna folyásom van mitől van?

Legjobb válasz: Amennyiben lehet azonnal hívd fel az orvosod és mond el neki a problémádat,õ biztos,hogy azt mondja minél hamarabb látogasd meg.Lehet,hogy nincs semmi baj,de velem pl.ugyanez történt és csak vártam-vártam 3 napig,majd amikor bementem a nõdokihoz közölte,hogy elhalt a magzat.Ez volt tavaly tavasszal,most újra babás vagyok és az elsõ trimeszterben is volt egy pici problémám,de nem késlekedtem azonnal intézkedtem,õ írt fel nekem magzatmegtartó vitamint és mostmár 18 hetes vagyok és mocorog a baba!

Amennyiben lehet azonnal hívd fel az orvosod és mond el neki a problémádat, õ biztos, hogy azt mondja minél hamarabb látogasd meg.Lehet, hogy nincs semmi baj, de velem pl.ugyanez történt és csak vártam-vártam 3 napig, majd amikor bementem a nõdokihoz közölte, hogy elhalt a magzat.Ez volt tavaly tavasszal, most újra babás vagyok és az elsõ trimeszterben is volt egy pici problémám, de nem késlekedtem azonnal intézkedtem, õ írt fel nekem magzatmegtartó vitamint és mostmár 18 hetes vagyok és mocorog a baba!
Szia, megint én vagyok.Én ugyanígy voltam nem mertem zaklatni, olyan nincs azért van, az a dolga, ha õ a fogadott orvosod még éjszaka is zavarhatod!Hidd el, ha nincs is semmi probléma, õszintén remélem, akkor legalább újra meg uh-z és megnyugszol, mert újra láthatod a picikét és esetleg felír valami még jobb szert, vagy ellát komolyabb tanácsokkal.
Szia én is nehezen estem teherbe.Ráadásul nekem is volt barnás hol rózsaszínes, sõtt véres folyásom is.De nekem megvan az oka.A méhszájtól jön amit mostmár kezelni fognak.Eddig én is csak sárgatesthormont kaptam rá, az használt.De azért keressd fel az orvosod jobb félni mint megijedni.Bár én még most is barnázgatok a 14 hétben vagyok, de a babám jól van.Ja és sokat kellett feküdnöm pihenj te is.
A kérdező hozzászólása: Az a baj h még csak szikholyagot látunk szivhang még nem volt.Van olyan h napközbe nagyon minimális van de reggelre van több:te is igy voltál az elsõnél?azt is mondták még nem vérzek nincs semmi gond!!nem tudom ellég félek csak olyan ciki h állandóan hivogatom az orvost még ha magán is.köszönöm a válaszaidat
Ilyenkor még sokaknál elõfordul, hogy csak a 7.hét körül van szívhang, az is lehet, hogy még csak 4-5 hetes vagy, nem mindig a menzihez igazodik az idõ pont.Én kb.olyan 7 hetes voltam és már volt szívhang.Csak akkor volt rózsaszínes folyásom, ha elmentem pisilni és utána, de nagyon minimális, még szinte betét sem kellett, ezért gondoltam, hogy nincs semmi gáz, de mégis lett sajnos, pedig az elsõ babámat zökkenõmentesen hordtam ki, aki azóta már 10éves és egészséges kislány!Úgyhogy azért tanácsolom neked ez nem vicc, már sajnos van benne tapasztalatom.Én is ilyen lelkis voltam, jaj nehogy zavarjam szegény doktor bácsit, de a mostani terhességemnél már kifejezetten õ szólított fel, hogyha hasonlót észlelek azonnal hívjam!
Remélem, minden rendben lesz. De azért ez az orvos nem valami bíztató. Mivel érdemesebb lett volna egy alaposabb kivizsgálást csinálnia, (vagy akkor küldjön el ügyeletre) Mert már egy apró kis pici rózsaszín, barnás folyás is jelenthet vetélést. De ha meg nem azt, akkor se normális. Nekem is volt, szerencsére nekem minden rendben, de mégis befektettek a kórházba, elküldtek vérvételre, vizeletvizsgálatra, uh-ra. Megnézték nincs-e vérömleny, vagy honnan jön a vérzés. Miután úgy voltak vele, hogy minden rendben, akkor engedtek haza, persze gyógyszert is felírtak. És a zárójelentésemen ez állt: fenyegetõ vetélés veszélyének fennállása miatt került be. Pedig csak egy ici-pici barnázásom volt. Épp annyi, hogy mikor wc-n voltam akkor a papíron láttam, egyébként minden tiszta maradt. Kívánom, hogy rendben legyen minden, de tényleg vigyázz magatokra, pihenj sokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jokivánságaid nagyon kedves nö lehetsz neked is jo babavárást.Kedden megyek hozzá és majd irok
Én is õszintén remélem, hogy minden rendben lesz , mindenesetre vigyázz magadra, kímélõ életmód, nincs cipekedés, emelés, idegeskedés.De azért valld be õszintén csak jó volt hallani az orvost és a válaszát.Kívánok minden jót és szép egészséges babát, megérdemled, mert már most annyira félted, és ha valami van az orvost ne habozz azonnal felhívni, hiszen elsõ babás vagy és te sem tudhatsz mindent, sõt ezt õneki is tudni kell, különben ha van egy segítõkész, aranyos védõnõd vele is megoszthatod a problémáidat.
A kérdező hozzászólása: szia beszéltem az orvossal azt mondta nincs asemmi gond ez elmulik ha minden oké a babával.Ha nem egészségess akkor ugyse marad meg.Hát remélem minden jo fog alakulni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülök h van már egy szép egészséges kislányod és tudom szászor megköszöntem válaszolsz de ilyenkor jo esik ha valaki tanácsot add.Felhivom és utána irok mitt mondod.végül is azért a magán orvosom.Amugy a többi olvaso válaszát is köszönöm.
A kérdező hozzászólása: szia én vagyok a kérdezõ köszöszönöm a válaszod.a folyásom napközbe alig van reggel erösödik csak.nem merem az orvost zaklatni mert tegnap voltam nála és azt mondta pihenjek.A duphaston gyogyszert szedem ez állitolag megvédi a babát.
A kérdező hozzászólása: szia megfogadtam a tanácsod és voltam az ügyeletem pont az orvosom volt bent.Megnézte a kicsit és képzeld már lehet látni és jol fejlödik van szivhang.azt mondta jol bevan ágyazodva és jol érzi magát ott bent nem kell félni.nincs vérömleny körülött ami akkor szokott leni ha nagyobb a baj.azt mondta a kicsivel minden oké és nem az vérezget.Nem tudom mitõl lehet emelte a gyogyszeremet 3 szor 1 re.remélem attõl elmulik.
A kérdező hozzászólása: Jövöhét hétfõn kell visszamennem újra. Azért ugye hogy a szikhólyagot tutira lássa?
szia!! szerintem nyugodj meg, mi 4-5.héten voltun elõször uh-n és akkor volt 4-6mm között a petezsák. a sejthetõt vagy épnek látszót még sokat fogod hallani az orvosoktól, mivel biztosra csak a szülés után lehet megállapítani mindent. szóval nyugodj meg, minden rendben lesz!! boldog babavárást!! 26 hetes pocakos
Nekem a doki 5 hetesen látott 7mm-es petezsákot.Nincs ezzel a mérettel semmi gond!Nyugi!Sok boldogságot, és boldog baby-várást!26 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek! Boldog Babavárást nektek is!
Kedves Kérdezõ! Kérlek írd meg a fejleményeket, hasonló cipõben járok! köszönöm

3 napja verzem, ugy mint mikor meg van a mensim. Tegnap voltam orvosnal es azt mondtak hogy meg terhes vagyok 6 hetes. Nem kelett volna mar elvetelnem?

4 nap mulva kell vissza mennem kontrolra.de terhesegi tuneteket mar nem erzek.mellem nem feszul,hanyingerem nincs,csak fel vagyok fujodva.lehetseges hogy mar elhalt a magzat csak nem akar magatol elmenni?akkor is pozitiv a vervetelnel a teszt ha mar nem el a magzat?

Legjobb válasz: A vérezgetés nagyon sokáig el tud tartani, ha ultrahanggal és vérvétellel igazolják, hogy elhalt a magzat, akkor küret kell. Akkor is, ha a petezsák távozik, de a vérezgetés megmarad. Kétszer vetéltem el hasonlóképpen, mindkétszer kellett küret. Halogatni nem jó, mert nagyon csúnya dolgok tudnak kialakulni, ha nem csinálják meg gyorsan a mûtétet (nem akarlak ijesztgetni, velem sajnos ez megtörtént a második vetélésemnél). A vérvételnél azt nézik, hogy a HCG szintje csökken-e. Tehát a hormon még nagyon sokáig jelen van a szervezetben (én még egy hónappal a vetélésem után is pozitívat teszteltem), de élõ terhesség esetén emelkednie kellene a hormonszintnek, elhalt terhesség esetén pedig lassan csökkennie. Sajnálom. :(

A vérezgetés nagyon sokáig el tud tartani, ha ultrahanggal és vérvétellel igazolják, hogy elhalt a magzat, akkor küret kell. Akkor is, ha a petezsák távozik, de a vérezgetés megmarad. Kétszer vetéltem el hasonlóképpen, mindkétszer kellett küret. Halogatni nem jó, mert nagyon csúnya dolgok tudnak kialakulni, ha nem csinálják meg gyorsan a mûtétet (nem akarlak ijesztgetni, velem sajnos ez megtörtént a második vetélésemnél). A vérvételnél azt nézik, hogy a HCG szintje csökken-e. Tehát a hormon még nagyon sokáig jelen van a szervezetben (én még egy hónappal a vetélésem után is pozitívat teszteltem), de élõ terhesség esetén emelkednie kellene a hormonszintnek, elhalt terhesség esetén pedig lassan csökkennie. Sajnálom. :(
Csak vérvétel alapján nyilatkozott? A véreredmény vetélés után két héttel is pozitív lehet, bár jóval kevesebb HCG-t mutat, mint élõ terhességben.
A kérdező hozzászólása: huvelyi ultrahangal neztek meg, es ott lattak a petezsakot, benne valami kis kezdetleges dolgot.gondolom azert nem utaltak be meg kaparasra.csodalkozom , hogy ilyen erso verzes melett ami nekem volt 2 napig meg mindig van ott valami.ma mar kevesbe verzek.
Nézd, ebbõl még bármi lehet. Hallottam már olyanról, hogy a terhesség "túlélt" egy ilyen vérzést. De olyat is (velem fordult elõ), hogy három ultrahangon is látták még a petezsákot (folyamatos vérzés mellett), sõt, még nõtt is egy kicsit, de aztán egyszer csak mégis távozott. Akkor kellett a HCG-meghatározás. Mindenesetre az megnyugtató - akkor is, ha esetleg elhalt az embrió - hogy láttak méhen belül petezsákot, mert így kizárták a méhen kívüli esélyét. Két vetélésem tapasztalata alapján azt mondom, hogy ez a vérezgetés még nagyon sokáig el tud tartani, változó intenzitással, hetekig is.
Mikor kell visszamenned?
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat, hetfon megyek vissza.
Én a 11. hétig sokszor véreztem. Most voltam a 12 hetes uh-n és minden rendben volt:-) Viszont volt már 4 vetélésem és egy kihordott terhességem is, ahol soha nem véreztem. Szóval semmi nincs veszve:-)
És nem kaptál pl. sárgatest hormont? Mert ha van bent valaki és vérezgetsz, akkor szoktak felírni ilyet, hogy jobban megtapadjon az embrió. Én csak barnáztam a 7. héten, de kaptam receptet és a 12. hétig szednem kell.
A kérdező hozzászólása: kulfoldon elek , itt nem adnak.en is halottam rola hogy magyarorszagon van ilyen.hetfon megkerdezem az orvostol.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!