Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes vagyok, tegnap elkezdtem (4 db)

6 hetes kismama vagyok, tegnap elkezdtem barnázni és hasmenésem is volt. Ma egy picit feszül a hasam. Kezdjek el aggódni, lehet, hogy valami baj van?

Legjobb válasz: szia! jobb félni mint megijedni alapon menj orvoshoz. nekem is volt az elején pár napos barnázásom, elmentem orvoshoz, megnyugtatott, hogy minden rendben, el fog múlni. el is múlt valóban, de sokat jelentett a nyugalmam érdekében, hogy ezt egy orvostól halljam. ha most vagy ilyen szituban (az ünnepek alatt és pesti vagy) akkor a söfméreiben (bocs, nincs kedvem sch-zni stb) van ügyelet és nagyon kedvesek a dokik, szívesen megnéz az épp ügyeletes. én is odarohantam , mert nekem meg vasárnapi napra esett ez a dolog. remélem tudtam segíteni, üdv 34 hetes mami

szia! jobb félni mint megijedni alapon menj orvoshoz. nekem is volt az elején pár napos barnázásom, elmentem orvoshoz, megnyugtatott, hogy minden rendben, el fog múlni. el is múlt valóban, de sokat jelentett a nyugalmam érdekében, hogy ezt egy orvostól halljam. ha most vagy ilyen szituban (az ünnepek alatt és pesti vagy) akkor a söfméreiben (bocs, nincs kedvem sch-zni stb) van ügyelet és nagyon kedvesek a dokik, szívesen megnéz az épp ügyeletes. én is odarohantam , mert nekem meg vasárnapi napra esett ez a dolog. remélem tudtam segíteni, üdv 34 hetes mami
Szia.terhesse´g elején normális, ha kis mennyise´gben, görcs ne´lkül jelentkezik.De menj el dokihoz, és ö megnyugtat.e´n is így voltam, a doki megmondta, hog minden ok, és tényleg másnapra elmúlt.pihenj, ne eröltesd magad. Gratula a babához.
Szia Szeritnem is menj el az orvoshoz, O megvizsgal es hidd el azt fogja mondani, h rendben van minden, de csak igy fogsz megnyugodni Te is. A baratnom nem barnazott, hanem eros verzese volt mindket babanal, es elment az orvoshoz, kapott vmi gyogyzsert meg kupot, es semmi baj nem lett, mindket baba egeszseges es gyonyoru, szoval Te se izgulj, csak azert menj el az orvosodhoz biztos ami biztos alapon. Nagyon boldog babavarast kivanok
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat, lehet, hogy még ma felhívom a dokimat, csak hát mégis pünkösd hétfõ van...
Szia! Nyugodtan hívd fel az orvost. Én pl.az enyémet karácsonykor hívtam és nem volt belõle gond.

Úgy néz ki nem fejlődik a babám, 6 hetes vagyok. Ez a múlt héten derült ki. Tegnap elkezdtem vérezni, de nem durván, éjszaka görcsöltem is. Ma már kevés vér kevés görcs. Azért még elképzelhető, hogy magától elmegy a babám?

Csak, mert a dokim azt mondta ne menjek sehová, szerinte várjunk még, hátha.

Legjobb válasz: nagyon sajnálom. nem tudom mit kell ilyenkor tenni. de ha egy magzat el akar menni, azt el kell engedni. Ez biztos nem véletlenül történik, nem lenne egészséges. Nagyon sajnálom tényleg

nagyon sajnálom. nem tudom mit kell ilyenkor tenni. de ha egy magzat el akar menni, azt el kell engedni. Ez biztos nem véletlenül történik, nem lenne egészséges. Nagyon sajnálom tényleg
Sajnos ilyen idõs terhességet nem tartanak meg gyógyszeresen!!Max csak magnéziumot adnak a görcsök ellen!!:( Tapasztalat!!
Fogadd meg a doki tanácsát hátha. Igazából nem tudnak mit tenni. Most, hogy kialakulnak növekedésnek indulnak a dolgok sok minden közbe szólhat. Az élet szelektál, de talán jobb is így. Nehéz ilyenkor, de inkább egy korai vetélés mint egy fogyatékos gyermek. Sajnos 2x vetéltem magam is.
Én szorítok neked, sajnos nekem is volt ilyen tavaly nyáron, és elment a baba, de azóta már a 19 hétben vagyok. Írd meg, hogy mi van veletek.
1. Honnan tudja, hogy nem fejlõdik? 6 hetesen még akármi lehet! Van akinek ilyenkor még szívhang sincs, ezt korai megállapítani, hogy nem fejlõdik, szerintem. 2. Ha vérzel, mire vár az orvos? Hogy elmenjen magától a baba? Nem kellene neki segíteni gyógyszeresen? Nem tudom, mit mondjak, mert csúnyát nem akarok, de keress másik orvost!
Sajnálom! Nekem is volt egy ilyen, tavaly nyáron, de nem szabad feladni. most 19 hetes terhes vagyok, és kimondhatatlanul boldog! Nekem azt mondták, lehet azért ment el az a baba, mert beteg lett volna, jobb így. Jó egészséget a továbbiakban. Kitartás
Nagyon sajnálom.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem a nehezén túl vagyok. A gyenge görcsöket jóval erõsebbek követték. Nem annyira régen pedig azt vettem észre, hogy valami csobbant a wc-ben. :( Nos, az valószínüleg a babám volt. Nagyon szörnyû érzés. Viszont erõt kell venni magamon, nem szabad belebetegedni. Ennek sanos valamiért így kellett lennie. Most abban bízok, hogy kiürültem teljesen és nem lesz mûtét. Hétfõn megyek a dokihoz. Köszi mindenkinek, aki írt.
Az én legelsõ terhességem 5 hetesen ment el. A másodiknál szintén ötödik hétnél kezdtem vérezni, ugyanúgy, mint az elõzõnél. Azt hittem, ennek is vége. Minden jel arra mutatott. Nagy erõs, élénkpiros vérzés volt. Aztán másnap abbamaradt a vérzés, és az ügyeleten a doki szerint minden rendben volt. Múlt héten múlt 1 éves a kislányom. Szóval ne add fel, bármi történhet. A lényeg, hogy bízz, és próbálj sok pozitív energiát termelni. Nagyon fontos.
nagyon sajnálom. További erõt a próbálkozáshoz. Remélem mihamarabb összejön.

6+6 hetes terhes vagyok, négy elhalt terhességgel és egy spontán vetéléssel a hátam mögött.6 hetesen elkezdtem vérezni, kaptam rutascorbint, de tegnap piros vér jött. Megmaradhat a baba?

Kaptam 4 hetesen utrogestant,medrolt,clexanet,aspirin protectet.Félek,hogy a vérzés megint a terhességelhalás jele.Annyi bíztat,hogy a testhőm nem esett le, most is 37.3.Ez adhat reményt?Járt valaki így?

Legjobb válasz: Szia, nem jártam így. De sajnos azt kell mondanom,h nem túl jó jel. Nekem haematomaim voltak,de csak kicsit, barnaztam , tehát sosem friss veérzés volt. Nekem azt mondta az orvosom ,ha kicsit nagyobb mennyiségû a vér es piros, az azt jelenti,h friss vérzés, irány a kórház!

Szia, nem jártam így. De sajnos azt kell mondanom, h nem túl jó jel. Nekem haematomaim voltak, de csak kicsit, barnaztam , tehát sosem friss veérzés volt. Nekem azt mondta az orvosom , ha kicsit nagyobb mennyiségû a vér es piros, az azt jelenti, h friss vérzés, irány a kórház!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!Nem vagyok szakértõ, de nekem anno 5 hetes terhesen mérték a nyálkahártya vastagságát 20 mm-nek.Lehet, hogy tényleg az volt nálad a baj, hogy vékony volt.Én is gondoltam már rá, hogy gyenge a méhem.
Ja és a másik, hogy a vetélések után voltam méhtükrözésen, hogy megnézzék a hártyát.Az orvos szerint "papír vékonyságu"...a 28 hetes uh-n kiderült, hogy 7, 5mm vastag, hát az azért nem éppen papír vékonyságu...
A kérdező hozzászólása: Azért ez igazán érdekes.Lassan úgy gondolom, hogy orvos mellett is lutri a terhesség annak, akinek komolyabb problémája van.
Meg akartam mütetni, de közben terhes lettem. 1hétig véreztem, olyan mintha meg lett volna, de nem tudják, hogy mitöl.Arra gondolnak, hogy elötte hónapokig rendszertelenül volt meg és kevesebb volt a vérzés is, talán az ürülhetett, de az igazi okát nem tudják.Azóta probléma mentes a terhességem.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!Téged nem mûtötték meg?Mi volt a vérzés oka?Honnan véreztél és Meddig?
nekem uterus septusom van.1elhalt terhességem és 2spontán vetélésem volt. Ujra terhes lettem, 8hetesen elöntött a vér.barnás majd élénk piros.1hétig véreztem, utrot szedtem és feküdnöm kellett csak a wc-re mehettem ki.most 32hetes a poci lakóm és probléma mentes a terhességem eddig.Remélem, hogy neked is jól alakul.
Menzesz szerinr 9+3. napon mütöttek, de már amikor vizsgálatokon (6, 7, 8) voltam nem láttak embriót. Múlt héten még növekedett a petezsák, a hcg is. Most kedden 3mm-rel kissebb volt a petezsák és a hcg is elkezdett csökkenni. Szerda este már darabos volt a vérzésem... Elsõ baba lett volna, de amint lehet újra neki vágunk, nagyon szeretnénk már, hogy bõvüljön a család. Addig meg lehet elmegyek egy kivizsgáltatásra, mert mégegyszer nem akarom átélni, fõleg úgy, hogy abortuszosok vesznek körbe...
A kérdező hozzászólása: Sajnos semmi értelmes magyarázatot nem találtak azon kívül, hogy szív alakú volt a méhem.Mnden eshetõséget megvizsgáltak, de nem találtak semmit. Szeptemberben volt egy cisztám, ami elõbb tojás, majd teniszlabda nagyságú volt, majd november elején kifakadt.A terhesség valószínûleg akkor sikerülhetett be.A testhõmben csak azért bízok, mert eddig mindegyik vetélésnél már az 5.héten leesett.Kedves 4/6os!Téged mennyi idõsen mûtöttek most?
Sajnos nem jelent jót! Inzulin rezisztenciára - PCOS-re is kivizsgáltak? Mert az is okozhat ennyi sikertelen terhességet! Anyukámnak is ez volt, ötödik terhességbõl végig fekvéssel, méhszájzáró mûtéttel és egy csomó gyógyszerrel koraszülöttként sikerült engem megmenteni. (Neki mind a 4 másik terhességnél középidõs vetélése volt, amit meg kellett szülni, egyiket halvaszülésnek vették, mert elérte az 1 kilót-õ lett volna az elsõ fiú babájuk.) Nekem nem jött össze évekig a teherbe esés sem (Hála Istennek, mert így megúsztam egy tucat vetélést) és sikerült kideríteni a PCOS-t. Hármas kezeléssel és gyógyszerekkel minkét terhességem sikeres lett és idõben születtek a gyermekeim. Lehet ez is a háttérben még akkor is, ha már sikerült egy babát kihordanod! Sajnálom, amin keresztülmész és kívánom ezután a sikert!
Szedd a gyógyszereket és pihenj, mást nem tudsz tenni. Készülj fel minden eshetõségre lelkileg.
Szia, nem el keseríteni szeretnélek, csak a saját tapasztalatomat írom le. Majdnem kéthétig barnáztam, az utolsó pár nap átváltott pirosra ès többre. Folyamatosan néztem a hõmet 37 fölött volt mindig, reménykedtem, hogy ez jót jelent. De sajnos csütörtökön mûszeresen kellett befejezni...
A kérdező hozzászólása: Szív alakú volt a méhem, azt "kiigazították" nyáron, egyéb okot nem találtak-minden véreredményem, ami erre irányult, tökéletes volt.Genetikát nem néztek, mivel már van egy 8 éves fiunk, akivel tökéletes volt a terhességem.A dokim azt mondta, hogy gyógyszeresen már nem tudunk többet tenni, minden lehetségesre van pirulám.Keddre vagyok bejelentkezve, nem nagyon tudok hamarabb menni, mert én Szabolcsban élek, a doki meg debreceni.Csak azt nem tudom, hogy ha ez vetélés, hagyjam-e abba a gyógyszereket, vagy már mindegy, ha keddig szedem?
Kiderült a korábbi sok sikertelenség oka?
Nekem ez nem a nyálkahártya, hanem a méhem közepén huzódik egy septum ami ketté osztja a méhemet, de nekem ez mütéttel orvosolható.Ennek a septumnak a vastagsága a 7, 5mm.

6 hetes terhes vagyok az uh szerint 15x 12 mmes petezsák embrió szikholyag nem ábrázolódik. Tegnap elkezdtem barnázni, azóta átment piros vérzésbe. Semmi fájdalom semmi alhasi görcs. Járt már így valaki?

Legjobb válasz: Sima házi orvosi ügyeleten voltál???Mert ha igen,akkor én a helyedben még ma bemennék a kórházba és ott nézetném meg magam!!A házi orvosi ügyelet nem ért a kismamákhoz és a terhességi problémákhoz!!!!Ehhez rendes nõgyógyászati ügyelet kell!!!Ha azon voltál,akkor viszont várd ki a 2 napot és menj vissza Uh-ra. Remélem nem lesz vetélés belõle és babát is látni fognak nemsokára!! 27+5 hkm

Sima házi orvosi ügyeleten voltál???Mert ha igen, akkor én a helyedben még ma bemennék a kórházba és ott nézetném meg magam!!A házi orvosi ügyelet nem ért a kismamákhoz és a terhességi problémákhoz!!!!Ehhez rendes nõgyógyászati ügyelet kell!!!Ha azon voltál, akkor viszont várd ki a 2 napot és menj vissza Uh-ra. Remélem nem lesz vetélés belõle és babát is látni fognak nemsokára!! 27+5 hkm
Ügyeletre menj be azonnal!
sajnálom :( ilyen elõzményekkel szerintem szerezz be Utrot és amint legközelebb + lesz a teszted, kezdd el szedni. Bajt nem csinálsz vele, viszont abból lehet gond ha nem szeded :(
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem leírni hogy nem terveztük a terhességet, csak úgy jött. Viszont van egy alap betegségem 20 éve sztem emiatt nem sikerült:-(((( Akkor várjak amíg elmulik az uhval? Holnap kellene vissza mennem...
Szia! 11/15-ös voltam. Hidd el, sajnos nagyon sokan vagyunk így, nekem is sok erõt adott amit akkor írtak, bár segíteni konkrétan nem tudtak, de a lelkemre gyógyír volt valamelyest. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ilyen fiatal terhességnél a természet teszi a dolgát, így nekem sem kellett a mûtét. Meg sem néztek miután kiderült hogy már elhalt a terhesség, pedig én nem véreztem! Több nap volt mire "el tudtuk engedni egymást", és akkor sem volt sok vérzés; érdekes. Biztosan kitisztulsz, de nem árt ellenõrizni. Menj vissza amikorra visszarendeltek, vagy csörögj rájuk hogy mit csinálj, mert még vérzel. ÉS igen, ha majd tervezitek a babát, mond el ezt az orvosnak, mert valószínûleg szükséged lesz egy kis progeszteron támogatásra Utrogestan formájában. Kívánom hogy minden rendben legyen veled.
Én visszamennék holnap. Sajnálom ami történt.
ahogy gondolod, így is meg tudnak ultrahangozni szerintem!
Szerintem minél hamarabb menj be a kórházba. Én is véreztem a terhesség alatt. Volt olyan, hogy ömlött belõlem a vér, mégis itt van egészségesen a babám. Lehet, hogy nem sok esély van rá, de sose lehet tudni.
Szia nekem is volt mint amit az utolso irt hogy folyt belölem a vér és szerencsére a babának semmi baja már 16 hetesek vagyunk és remélem most már nem is lesz gond!
A kérdező hozzászólása: Hát nekem nem volt sajnos szerencsém tegnap elment a baba szerencsére nem kellett hozzá orvosi beavatkozás mert magától kitisztult.
Sajnálom......
ha elmúlt a vérzésed egy ultrahangot csináltass, ahol látszik, hogy kitisztultál-e!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat.Az utolsó válaszolónak meg különösen. Valahogy erõt adtál nekem.Most már biztos hogy elment a baba, mert annyira vérzek mint amikor megjött régebben.Abban bízok, hogy teljesen kitisztulok, legalább ennyi szerencsém lehetne......:-((((
és írj, hogy mi van!
Menj be az ügyeletre, de sajnos valószínû, hogy elmegy a baba.
A kérdező hozzászólása: Voltunk tegnap délután ahogy pirosba ment a vérzés megvizsgált a doki azt mondta akkor lehetne aggódni ha eddig lett volna embrió most meg nem lenne.Igazából értelmes választ nem adott hogy most mi van:s 2 nap mulva Uh kontroll.
Menj orvoshoz, valószínûleg vetélés kezdete.
A kérdező hozzászólása: Én is ezt kérdeztem az orvostól de nem adott konkrét választ rá.Ha lenne embrió vagy szikhólyag akkor tudna biztosat mondani:s azért kösszi mindenkinek.
valószínû, hogy nem volt egészséges a baba, hiszen ennyi idõs terhességnél már nem csak petezsákot kellene látni. Ezért is indult meg a vetélés. Majd azért menj vissza a dokihoz, hogy megnézze rendesen kitisztultál-e.
A kérdező hozzászólása: Nem rendes nõgyógyászati ügyeleten!!!!! Az egyik legjobb prof. vizsgált meg. Én is arra gondoltam hogy nem fejlõdött rendesen, de mind a 3 orvos( a nõgyógyászom, a prof, meg az uh-s doki is) azt mondta hogy ne veszítsem el a reményt.Az elsõ babánk lenne....:ss
Már látni kellene legalább a szikhólyagot, valószínûleg sajnos az embrió nem tapadt meg, így el is ment már, ilyenkor mûvi befejezést végeznek! Sajnálom
Én 5 hetesen jártam így, és a terhesség elvesztése lett a vége. Nekem azonnal csináltak béta HCG vizsgálatot is, és az UH kontroll mellett azt is nézték. És használnom kellett az Utrogestant a controllig. De elveszítettük sajnos. Mást nem tehetsz, légy türelmes. Ha a baba beteg, akkor a Jóisten sem tudja ott tartani ha menni akar. Ezt a dokim mondta, de így is van.
Sajnálom! Az én babám is elment, 10 hetesen, engem mûtöttek is..Sajnos sok nõnél van ez így.. Pár menstruációt hagyj ki és próbálkozhattok újra! Javaslom a terhesvitamin szedését, akár már most is elkezdheted(persze csak ha 3 hónap múlva szeretnétek megpróbálni újra), hogy egy kicsit rásegíts a következõ kisbabád fejlõdésére!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!