Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes vagyok, nem érzem rosszul (3 db)

6 hetes terhes vagyok, nem érzem rosszul magam. Reggel kívánom a kávét, napi 5-6-szál cigarettát elszívok. Jobban ártok a babának, ha kívánom és nem dohányzom?

Ez már a második terhességem,els?nél nem volt gond még a kávé,cigi illatától is rosszul voltam.Most semmi bajom sincs.Mit tegyek??

Legjobb válasz: Minél hamarabb szokj le a cigirõl. A 12. héttõl veszi át a méhlepény a kicsi táplálását, addig a sárgatest hormon táplája. Beszéld meg az orvosoddal a leszokás módját. Van aki azt mondja, hogy ne m jó egybõl letenni, mert az ellenméreg még termelõdik egy darabig a szervezetben akkor is, ha nem szívod a cigit. Én pl egyik napról a másikra tettem le a cigit, 1 évvel a kicsilányom foganása elõtt. De nálad most más a helyzet, mert már a pocidban van a baba. Mindenképpen beszélj errõl a dokiddal, mert õ tudja, hogy jobb leszokni terhesség alatt. Szorítok, hogy sikerüljön, vigyázz magatokra.

Minél hamarabb szokj le a cigirõl. A 12. héttõl veszi át a méhlepény a kicsi táplálását, addig a sárgatest hormon táplája. Beszéld meg az orvosoddal a leszokás módját. Van aki azt mondja, hogy ne m jó egybõl letenni, mert az ellenméreg még termelõdik egy darabig a szervezetben akkor is, ha nem szívod a cigit. Én pl egyik napról a másikra tettem le a cigit, 1 évvel a kicsilányom foganása elõtt. De nálad most más a helyzet, mert már a pocidban van a baba. Mindenképpen beszélj errõl a dokiddal, mert õ tudja, hogy jobb leszokni terhesség alatt. Szorítok, hogy sikerüljön, vigyázz magatokra.
A cigirõl sürgõsen mondj le! Én azonnal leraktam ahogy megtudtam terhes vagyok, nem is gondolkodtam rajta.Ha nem is örökre akkor ezt a 9 hónapot bírd ki.Számtalan cikket elolvashatsz arról mit okozhat a terhesség alatti dohányzás.Megéri ez neked?Nem hiszem.Gondold végig és dönts.A gyermeked élete a te kezedben van.
Szia! Látom kapsz hideget-meleget. De tényleg utána kell nézni, én azt olvastam, hogy még az is káros, ha melletted bagóznak. És gondolom azt tudod, hogy a baba az elsõ idõben fejlõdik a legtöbbet, akkor kell rá a legjobban vigyázni. Tedd le a cigit, és legyetek boldogok egészségesen!
Elõször csak figyelmeztetném a válaszadókat, hogy itt nem az a feladat hogy az elõttünk szóló válaszára reagáljunk, hanem az, hogy a kérdezõ kérdésére válaszoljunk és segítsük!!! Kedves kérdezõ. Szerintem szépen lassan le kellene raknod a cigarettát, mert az biztos hogy csak árthat. Én nem dohányzom, de él körülöttem dohányos és tudom, hogy milyen nehéz lerakni, de gondolj a gyerekedre és próbáld meg nem szívni, vagy elõször legalább egy-két szálra csökkenteni. Sok sikert hozzá és Boldog Kárácsonyt!!!
Szia! http://www.csaladinet.hu/hirek/babavarok/9_honap/2330/ Nézdd meg ezt. Ja, és ne halgass senkire, mindenki azt gondol, amit akar, még te is!!! Az, hogy egy egyesek ennyire lenézik, a saját lelki szegénységüket bizonyítja. Kétlem, hogy nekik ne lennének apró titkaik...Könnyû másokat vádolni! Én nem dohányzom, kávét sem iszom, mégis azt kell mondjam mindennek megvan a maga kockázata. A cigaretta csak egy a sok közül, mégis ezt ellenzik legtöbben. Hogy miért? Valamit mindig mondani kell, és ha nem tudunk pontos okokat, elõvesszük a nikotint... Pedig nem ez az egyetlen káros tényezõ egy terhes anya életében. A nikotin káros, mert szûkiti az ereket, nem jut elég vér a magzathoz. Míg a kávé tágítja az ereket, ezért nem ajánlott... Rengeteg olyan egészséges terhességrõl hallottam, ahol az anya dohányzott, és a baba is egészséges. Ugyanakkor hallottam már sok olyan terhességrõl, ahol a nikotin nem volt jelen, mégis jelentkeztek azok a helyzetek, amiket elvileg a nikotin hatásának tudunk be... Szóval...Te döntesz! Minden jót!
Én csak annyit írnék, hogy akinek a cigi fontosabb mint a gyereke, arról megvan a véleménye a társadalomnak. A szomszédasszonyom nagy pofával kiabálta hogy majd Õ megmutatja a világnak hogy napi 1 doboz cigi mellett sem lesz semmi baja a picinek, mert a másikkal sem volt semmi gond! A vége az lett hogy a baba halva született õ trombózist kapott, és majd nem õ is ráment. Ennyit arról hogy kellene e cigizni vagy sem. Nõ szájában amúgy is undorítóan néz ki a cigi. A te döntésed hogy baba, cagy cigi. Ha a cigit választod, akkor inkább ne szülj. Hogy fogsz kinézni majd ha tolod a babakocsit, és kilóg a képedbõl a cigi??? Ja és majd az utcai vélemények, amiket sokszor hallasz majd az utcán! A mai napig amikor ilyenekt látnak olyanokat mondanak amit inkább már nem írok le!!!
Annak a válaszolónak üzenem aki azt írta amit kíván a kismama azt meg kell kapnia így szerinte a cigit is.Ha heroint kíván azt is szabad?????Gondolkodjon már egy kicsit.
Szia Kedves Kérdezõ! Az elõttem hozzászólónak üzenem, jobban nézzen körül és ne a neten már bocsi mert a down szindróma, a nyúlszáj és hasonló genetikai betegségek nem a dohányzástól vannak!!!! A dohányzástól a koraszülés esélyét növeled, illetve a méhlepény idõelõtti elöregedését! Nem egészséges sõt nagyon gusztustalan ha a dohányzol terhesség alatt...de ez mindenkinek a szive joga és azért mert ráijesztünk valakire még nem fogja letenni a bagót! De ezt jobb ha tudod hogy a dohányzás nem okozója a GENETIKAI BETEGSÉGEKNEK!!!!!!
Ezt a netrol masoltam ki neked : Dohányzás és terhesség Magyarországon a várandós anyák 16%-a dohányzik! Placenta tömege csökken – hipoxia Kisebb súlyú magzat születik, koraszülés spontán vetélés következik be Születési rendellenességek (nyúlajak, farkastorok, szív fejlõdési rendell., Down sz) Hirtelen csecsemõhalál szindróma Ezutan dontsd el te hogy mi arthat jobban a babadnak ha dohanyzol vagy ha kivanod. Valoban nem minden dohanyzo kismamanak a magzataval tortennek meg ezek de nem hiszem hogy erdemes kockaztatni. Sok egezseget minkettotoknek!
Szia! Szerintem itt az ideje abbahagyni a cigizést. Én is a hatodik héten hagytam abba (akkor derült ki a baba). Persze a fokozatos leszokás nem nagy gond, de ezt az orvossal beszéld meg. Én terhesen összesen 4 szál cigit szívtam el, ez akkor volt, amikor a gyerek apja lelépett és sík ideg voltam , ennyi kellet a nyugalom érdeében, de ennyit és nem többet. Tehát nem napi négyet, hanem összesen négyet. És makk egészséges a kisfiam, egy éves múlt, és amióta nem szopizik, ismét vígan pöfékelek (tudom, undorító féreg vagyok még így is, de ennyi jár :P)
Az ember esze megáll, amikor ilyet olvas.Hihetetlen, hogy 2007-ben, még mindig léteznek ilyen felelõtlen, önzõ, buta emberek.Ez a tipikus primitív emberek között elhangzó szlogen, hogy "jobban ártok a babának ha kívánom és nem dohányzom..." Felhábirító!Ha már (Kedves kérdést feltevõ), van interneted, legalább vedd a fáradtságot és járj utána!!!Ha van benned némi józan paraszti ész, olvasd el mégegyszer a kérdést amit feltettél, aztán nézz a tükörbe, és szégyeld el magad! Egy 5 hónapos kisanyuka!
Széyellje magát az, aki azt írja, hogy képtelen letenni a cigit!!! Azért, mert most jól van, késõbb lehet beteg, pl. asztmás a Te FELELÕTLENSÉGED miatt, persze nem kívánom neki. Én is erõs dohányos voltam, napi egy-másfél doboz simán elment. 4 hetesen megtudtam, hogy babát várok, úgy kivágtam a cigit, hogy csak nyekkent. Ha én le tudtam tenni a KISBABÁM EGÉSZSÉGE érdekében, akkor mindekinek menni fog. Lehet, jogy van olyan "mázlista", akinek a babája nem lesz beteg a bagótól, de lehet, hogy te nem lesz az. Hogy nézel majd tükörbe???
Szerintem aki terhesen azon gondolkodik hogy letegye-e a cigit vagy sem annak nem kéne gyereket szülnie.Azokat sem értem akaik ráadásul még biztatják is a kismamákat, hogy dehogy is baj ha cigiznek!Milyen felelõtlen hozzáállás ez???Én 12 évig bagóztam, de nem volt kérdés hogy letegyem-e amikor megtudtam hogy babát várok.Itt is olvasom hogy nem lett baja a babának a cigitõl de mi van ha igen????A gyerek esetleg asztmásan vagy más betegséggel élje le az életét, mert az anyja olyan önzõ hogy csak magára gondol?Ha valakinek a saját érdekei a fontosabbak az még maga is gyerek, és az ne szüljön!
Az én Anyukám végig dohányozta velem a terhességét. Nem lett bajom, de a függõség nálam is kialakult, és igenis van öszefüggés. Lehettem volna késõbbiekben aszmás vagy bármi. Nem feltétlenül a születés pillanatában jön ki. Én 18 évig diohányoztam, és mikor megtudtam, hála 2 hetesen, egybõl letettem. Nagyon hiányzott igen, én sem voltam soha rosszul, mégcsak nem is émelyegtem. Úgy voltam vele a kisbabámat nem tudom megkérdezni akar-e dohányozni, de ha megtudnám, tuti nemet mondana. Ki van nekem szolgáltatva, egy velem, miért ártsak neki? Én mindennél jobban szeretem ÕT, nem füstölném be. A hõzöngõ hozzászólónak meg üzenem, hogy meditáljon többet, mert ilyen idegállapotban nem jó végig csinálni a 9 hónapot. A lesz pedig egy sz! Üdv, egy 32 hetges kismama
Szia!! Én nem mondom azt hogy egészséges meg normális a terhesség alatti cigizés, de én pl 8 hetes terhes voltam mikor kiderült hogy kisbabám lesz elõtte sem dohányoztam sokat napi 5 szálat, és nem voltam rosszul semmi bajom sem volt nem tudtam lerakni aki dohányzik az tudja hogy nem lehet letenni csak ugy! Beszéltem az orvossommal aki azt mondta hogy ne tegyem le mert sokkal jobban árt a babának csak csökkentsem én napi 2-5 szálat szivtam végig és egészséges nagy babám van, semmi baja sincsen, ezek rémhirek hogy bölcsõhalál, meg halva születik nem ettõl lesz beteg a baba és a fejlõdési rendellenesség genetikailag van nem a cigitõl! Nem egészséges és nagyon gusztustalan dolog szerintem is, fõlkeg nagy pocakkal de mondom én nem tudtam letenni és semmi baja a babának! Szerintem amit a kismama kiván azt meg kell adni a szervezetnek!!! Sokan nem vallják be meg tagadják de a terhes nõk 70 %a végig dohányozza a terhességhét és egészséges szép babáik vannak!
Biztos, hogy a dohányzás nem jó. Csak ajánlani tudom, hogy mielõbb tedd le. A baba jobban jár, ha kívánod kicist, minhta szívná õ is, fõleg az elsõ idõszakban, mikor a legfontosabb az egészsége. Napi 2 kávét megengednek, abból nem hiszem, hogy gond lenne. Drukkolunk, éljetek egészségesen!!
Szia! Hát nekem tényleg azt tanácsolta orvosom, hogy ha stresszelek azért mert nem cigizek akkor kb. ugyan ott vagyok! Igat hogy koraszülés kockázata nöl ha cigizel, de ugyanez elmonható a stresszre is!Próbáld minimálisra csökkenteni az adagot! Lehet idövel majd le is tudod tenni! Nekem is igy volt , ahogy nött a hasam egyre kevésbé kivántam a végén már nem szivtam azt a napi 1szálat sem!Ja és egészségas két ésfél éves a kisfiam! Sok sikert!

6 hetes vagyok. Kb 2-3 óránként olyan éhségérzet jön rám, és ha nem ennék úgy érzem rosszul lennék. Ez normális? Nem mindig, csak néha.

Legjobb válasz: Én eddig is így ettem, hogy sokszor keveset, kb 3 óránként ennem kellett, de most jobban érzem.

A kérdező hozzászólása: Én eddig is így ettem, hogy sokszor keveset, kb 3 óránként ennem kellett, de most jobban érzem.
Szia! Nálam is így kezdõdött, aztán meg hetekig nem tudtam rendesen enni. Ezt nem kívánom neked. Sztem nem érdemes találgatni, majd alakul valahogy, mindenkinél máshogy. Az a lényeg, h a baba jól legyen! Minden jót!
Nálam úgy volt , egyik pillanatról a másikra ha nem ettem , de azonnal , akkor hányingerem lett :) Ez szerencsére nem tartott sokáig , kb:6-8 hetes korom után elmúlt ! 16 hetes Kismama :)
Teljesen normalis, mert allitolag leesuk a vercukor szint. En most mar folyamatosan tartok a taskamban egy keves kekszet, azota semmi bajom nincs.
Hát én ilyet az elején abszolút nem tapasztaltam, mivel én az elsõ 4.5hónapot végigrókáztam, de szó szerint...állandóan a wc csészét ölelgettem...most viszont annyira jó vagyok, hogy 2.5hónap alatt híztam 7kgot...pedig nem eszem annyira sokat, fõként zöldeket eszem és salátákat...de azért néha csoki, szalámi meg ilyenek. De szerintem ez az idõszak nem arról szól, hogy mennyit ne együnk, egyél azt, amit megkívánsz, és annyit amennyit akarsz. Úgysem bírsz sokat enni...ez tapasztalat. Boldog babavárást. 28hetes kismama

6 hetes terhesen elmúltak a tüneteim, néha érzek ezt-azt, de összességében jól vagyok, ugye ez nem feltétlenül jelent rosszat?

Eddig minden nap volt valami,émelygés,gyomorégés,állandó pisilési inger,farkasétvágy,mellbizsergés,álmosság egész nap. Most inkább esténként érzem ezek közül valamelyiket,de ahoz képest ami eddig volt elmondhatom,hogy tulajdonképpen majd kicsattanok.

Legjobb válasz: Én hasonlóan vagyok, csak én már 9 hetes múltam! Bár én eddig sem voltam olyan hú de rosszul. Néha émelyegtem, kb. ennyi. Most már pár napja nem nagyon érzem ezt, szóval megijedtem. Annyi,hogy petefészek, hasszurkálásokat még érzem. Ezzel próbálom magam nyugtatni, holnap megyek uh-ra! De nyugi nincs velünk semmi gond. Én mindenhol azt hallom,hogy nem mindenkinek tartanak a tünetek a 12. hétig. Barátnõm kb. 3 hétig volt összesen rosszabbul!

Én hasonlóan vagyok, csak én már 9 hetes múltam! Bár én eddig sem voltam olyan hú de rosszul. Néha émelyegtem, kb. ennyi. Most már pár napja nem nagyon érzem ezt, szóval megijedtem. Annyi, hogy petefészek, hasszurkálásokat még érzem. Ezzel próbálom magam nyugtatni, holnap megyek uh-ra! De nyugi nincs velünk semmi gond. Én mindenhol azt hallom, hogy nem mindenkinek tartanak a tünetek a 12. hétig. Barátnõm kb. 3 hétig volt összesen rosszabbul!
nincs miért idegeskednetek, ez mindenkinél másképp van.nekem a 10.héten voltak elöször rosszulléteim és az is kb 2hétig tartott.az egész terhesség alatt majd kicsattantam a börömböl olyan jól éreztem magam. és most egy 1éves kislány boldog anyukája vagyok! :) üdv

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!