Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes vagyok, minden (115 db)

Lakótelepi lakásban tartott sziámi cicánk van. Meddig maradhat nálunk? Végig vagy van valami megszabott idő? Még csak 6 hetes vagyok. Minden oltása megvan, nem érintkezik más állatokkal, járunk állatorvoshoz.

Legjobb válasz: egyetértek az elsõ válaszólóval, de még annyit hozzáfûznék hogy amig terhes igyekezz hogy ne te ürítsd az almot, kerüld el messzire a cicakakit! HA egy mód van rá.

egyetértek az elsõ válaszólóval, de még annyit hozzáfûznék hogy amig terhes igyekezz hogy ne te ürítsd az almot, kerüld el messzire a cicakakit! HA egy mód van rá.
Utolsó válaszolónak: azért jobb lenne, ha nem lett volna minden neg. Ugyanis ha már egyszer elkaptad, akkor védett vagy te is és a baba is. Nekünk is van cicánk, de én sem estem még át rajta. Nem is annyira a macska miatt gáz szerintem, hanem azért, mert nem tudom, mennyire lehet lemosni a zöldségekrõl, gyümölcsökrõl.
Na elõttem már mindenki leírta a lényeget! Sajnos az én párom nem volt hajlandó a macskaalmot takarítani mivel egész nap gürizik és két cica mellett volt ám rendesen ürülék.... Amikor a kanapén találtam macskaszar foltokat, akkor nem volt kérdéses a dolog, ugyanis az idõsebbik cicám nem volt hajlandó segget nyalni, - egy barátnõmre bíztam õket ideiglenesen. Mi nekünk nagyon nehezen jött össze a baba, 7 évet vártunk rá és semmit se akarunk kockáztatni, ugyanis bennem nincs ellenanyag a toxo ellen. Nagyon szeretem a cicáimat, de a babát még jobban! Nem kell megszabadulnod a cicádtól, csak tartsd be a szabályokat, ha meg van benned ellenanyag akkor meg nyugis lehetsz! Én így is sokszor aggódok egy csomó dolgon a terhességem alatt, de azt tudom, hogy a cicák nem is lehetnének jobb helyen mert barátnõm imádja és kényeszteti õket helyettem is. Boldog babavárást mindenkinek!
A cica a toxoplazmózis miatt "veszélyes", de azt nem a cica, hanem az ürüléke terjesztheti. Maradhat nyugodtan, csak ne te takaritsd, illetve szólj a dokinak, mert vérvételkor meg kell nézni, hogy átestél-e már a fertõzésen. Ha igen, akkor semmi gond, mindketten védettek vagytok. Ha nem, akkor rendszeresen ellenõrizni kell, és akkor tudják kezelni.
Nekünk is van a lakásban egy cicus-akit imádunk, ha meg kellene válnom tõle, belebetegednék.Az almot a férjem cseréli.A védõnõ is tud róla, egy szót sem szólt miatta.Nem úgy a környezetem...Sokan szegezték nekem a kérdést:és a macskátokkal mi lesz?-hová viszitek?Mikor mondom hogy marad, na akkor jönnek az okosok...fertõzés, toxoplazma, ráül a babára, stb.De már ezeket meg sem hallom.
Szia!Én most vagyok 39hetes és 23hetes voltam és még mindig velem aludt benn a cilum.Én is megcsináltattam a toxo tesztet hála az égnek mindig negativ lett.Vagyis nem estem át rajta!MAjd a cilunk korházba került mert eltörte a lábát és sajnos csak nekem engedte hogy kezeljem.Beszéltem a állatdokival hogy hogy is van ez a toxoplazmozis és közölte hogy elõbb elkapom egy mosatlan zöldségtõl vagy gyümölcstõl mint a cilutol:) A vicc hogy terhességem elõtt sosem halottam errõl a toxo dologról de miután terhes lettem egybõl jöttek a kedves jót akarok :@ ennyit róluk:) A tesztet mindenesetre csináltasd meg hogy megnyugodj meg a környezeted is!Egészséges babót kivánok:)
Miért ne maradhatna nálad? Élete végéig maradhat. Szólj a dokinak, hogy van macsek, akkor lesz plusz egy vizsgálat és annyi. Miután megszületett a pici, majd vigyázz, hogy ne nyalogassák egymást:) Nem kell elmennie a cicának a baba miatt. Boldog Babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, legalább megnyugodtam hogy van megoldás mert imádjuk a kis rosszaságot:)
Szia! Ezt én is nemrég kaptam e-mailben: https://docs.google.com/Edit?docid=dfx25mgd_4gqfdn6cf

A kismama.hu szerint ma már 6 hetes vagyok ha sikerült. De a teszt miért nega még mindig?

Legjobb válasz: A 19. napon volt pé-d. Így még lehet a teszt negatív (bár nekem ilyenkor már rég + volt de nem vagyunk egyformák). Mivel nem félidõben volt pé-d így nem pont 6 hetes vagy ha terhes vagy csak 5 elvileg...de ugyebár mindíg a menzi elsõ napjától számolunk ezért 6. A vérvétel tuti kimutatja ha sikerült.

A 19. napon volt pé-d. Így még lehet a teszt negatív (bár nekem ilyenkor már rég + volt de nem vagyunk egyformák). Mivel nem félidõben volt pé-d így nem pont 6 hetes vagy ha terhes vagy csak 5 elvileg...de ugyebár mindíg a menzi elsõ napjától számolunk ezért 6. A vérvétel tuti kimutatja ha sikerült.
Szia! Vagy a teszt nem jó (lejárt szavatosság...vagy bármi lehet) ez a jobbik eset, akkor vegyél egy másik fajtát és az biztosan kimutatja. Nekem pár napos terhességet kimutatott a teszt, pedig nem is reggel használtam. A másik ok lehet, hogy nem vagy terhes hanem csak más okból nem jött meg a menszid. (pl.stressz) Vagy több tesztet is használtál?
A kérdező hozzászólása: utolsó köszönöm a választ
A kérdező hozzászólása: de a hõm is jó? http://www.ciklus.hu/images/diagramok/38c24e04a8a5424f026f32..
Bocs rosszul olvastam csak az ovu teszten volt két csík, hát akkor menjél el dokihoz, mert lehet, hogy tényleg nincs pocaklakód.
A kérdező hozzászólása: holnap megyek sztem vérvételre az tuti kimutatja ha baba van
az ovuteszt nem egyenlõ a terhességi teszttel...6 hetesen már ki kellene mutatni bármilyen tesztnek a terhességet - feltéve persze ha nem hibás vagy lejárt. De azért ez ritka. Menj el dokihoz, nekem 6 hetesen már pulzált a szívcsöve a kicsikének
Ha 2 csík van rajta akkor az nem negatív!!!! gratula a babához! Elõzõ voltam
A kérdező hozzászólása: több tesztet is csináltam, meg csináltam ovu tesztet jóstesztként és erõs egyforma 2 csík van rajta. Ma a mellem is fáj kicsit.
Egy egyszerû nõgyógyászati vizsgálatnál is látja a dokid ha terhes vagy!Ha több teszt negatív lett, nõgyógyászhoz menj el minél elöbb, mert ha terhes lennél, 6 hetesen biztosan mutatná a teszt :(

6 hetes vagyok és nagyon aggódom! Ha ma nem olyan erősek a tüneteim mint eddig, akkor ez már semmi jót nem jelenthet?

A melleim nem fájnak annyira és nem olyan feszesek, mint tegnap, reggel enyhén görcsöltem, vettem be magnéziumot. Kicsit émelygek, de nem annyira mint az utóbbi pár napban. Akkor most már nem örülhetek, ugye? Dokihoz csak szerdára van id?pontom, addig egy örökkévalóságnak t?nik az id?!

Legjobb válasz: Szió, ne aggódj, azért mert ma nem olyanok a tünetek...az nem jelent rosszat. Speciel nekem 6 hetesen semmi tünetem nem volt, csak iszonyat mandulagyulladás!!! Azóta minden rendben, 22 hetes vagyok. Nyugi, tényleg ne aggódj.Teljesen felesleges! Boldog babavárást!

Szió, ne aggódj, azért mert ma nem olyanok a tünetek...az nem jelent rosszat. Speciel nekem 6 hetesen semmi tünetem nem volt, csak iszonyat mandulagyulladás!!! Azóta minden rendben, 22 hetes vagyok. Nyugi, tényleg ne aggódj.Teljesen felesleges! Boldog babavárást!
Szia! Én is 6 hetes vagyok és nekem sincs sok tünetem és még az az enyhe hányinger és mellfeszülés sincs minden nap. Én is aggódtam, de már többen mondták, hogy nyugi, mert minden nap más és más egész végig. Nyugi neked is és boldog babavárást.
Jaj ne is mond! En is 6 hetes kismama vagyok es a reggel mar sirtam a ferjemnek, hogy nekem nincs hanyingerem meg szagundorom, ugyhogy biztosan valami baj van a babaval, nem fejlodik rendesen. Szegeny ferjemet is jol megijesztettem itt olvasgattunk ketten ezen az oldalon es megnyugodtunk egy kicsit mert sok kismama irta, hogy a tunetek kesobb is johetnek de az sem baj ha egyaltalan nincsenek. De en is mar tiszta kesz vagyok, raadasul volt nekem mar tavaly egy vetelesem lehet ezert is parazom tul a dolgokat. Barcsak mar telne le ez a parazos 12 het. En meg raadasul a babat sem lattam uh-n mert csak julius 3-ara kaptam idopontot es mar 8 hetes leszek, addig szerintem megorulok. :( Boldog babavarast kivanok minden kismamanak!
Én is paráztam ezen ilyen idõs terhesen, mint te most.Ezek a tünet változások elkísérhetnek kb.a 14.hétig.Ne aggódj, nem mindennap egyforma a mellfeszülés sem.20hetes km.
A kérdező hozzászólása: Bocs, úgy értettem koraterhesség alatt nem változik. Nagyon szeretném, hogy igazatok legyen és köszönöm a nyugtatást! Elsõ babám, a legnagyobb bajom az hogy nem tudom mi normális és mi nem. Remélem megtapasztalok én is mindent! Köszönöm szépen még egyszer!
hogy érted, hogy nem vátozik?13 hetes vagyok és abszolut nem feszül a cicim most, tegnap meg majdnem megõrültem annyira fájtak.jobb ha tudod, hogy egyik nap ilyen másik olyan egyik sem egyforma!
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló: én úgy tudtam, hogy a mellek feszessége nem változik terhesség alatt, most akkor ez hogy van?
A kérdező hozzászólása: Köszi a nyugtatást, de nekem eddig voltak tüneteim, csak ma sokkal enyhébbek! Próbálok nem aggódni, de pillanatnyilag nem tudok másra gondolni. Köszi még egyszer és minden jót kívánok Nektek!
Ne izgulj en par hete ugyanezeket a kerdeseket tettem fel, volt nap hogy nagyon rosszul voltam es minden "kinjat" ereztem a terhessegnek, maskor meg teljesen normalis napjaim voltak, olyankor en is feltem, hogy valami baj lesz. De nem lett csak annyi törtent hogy voltak teljesen jo, elviselhetö es rettenetesen rossz napok, hanyassal szedülessel, fetrengessel, maskor meg mintha nem is lettem volna terhes. Amig nem verzel vagy nincsenek kesszuras szerüen erös görcseid, nincs mitöl felned, szerda pedig nincs messze, lehet hogy holnap mar visszasirod a mai napot:) Boldog babavarast, 12 hetes km.
Terhes vagy!
elozo vagyok, az elsovel 6 hetes voltam.
Szia! Nem szeretném, hogy bepánikolj hisz csak a jóra kell gondolni. De én sem éreztem semmi jelét, hogy baj lenne, nem véreztem, nem görcsöltem, mégcsak semmi barnázásom sem volt. Egyszerûen az uh-on nem volt embrió a petezsákban, 6 hetesen. Na majd talán a következõ héten, mondta a doki. Hát sajnos akkor sem volt benne még mindig semmi, pedig már 23 mm-es volt. Úgyhogy csütörtökön estem át egy missed ab. mûtéten, pedig már 9 hetes voltam. Próbálj meg csak a jóra gondolni, mert az ember behülyül ha csak ezen rágja magát. Én már azóta lelkileg kész vagyok teljesen, fõleg, hogy még a baba apukája is elhagyott és nem vesz rólam tudomást sem. Ez a kettõs veszteség nagyon szörnyû. Jó babavárást, remélem nálad minden rendben lesz, és nem ijesztettelek meg semmivel. Nem ez volt a szándékom, csak a jó dolgok mellett sajnos történhetnek rosszak is. Fel a fejjel minden rendben lesz!
Szia! Nekem erõs hasi görcseim voltak, és csak úgy folyt belõlem a vér. :-( Csak pár napig örülhettünk a kis jövevénynek. :-(
AZ elso babam amit elveteltem, szeretkeztunk a parommal elkezdtem verezni mire beertunk a korhazba az orvos megvizsgalt es csak annyit mondott sajnalom, muteni kellet.A masodikkal nem volt semmi elmentem az UH-ra 11 hetesen es azt mondta a dokim a baba mar nem el 2 hete, muteni kellet.Most ismet terhes vagyok 11+5 vagyok eddig minden a legnagyobb rendben van bar tegnap volt egy kis barnazasom amitol nagyon megilyedtem, de elmult sokat pihenek, es varjuk a babankat!
Szia!Nekem a második babám ment el.Iszonyú nyilallás a hüvelyben és vérzés. 8hetes voltam. üdv:8hós baba anyukája
Szia! Én 14 hetes ikres voltam és csak uh.-on közölték a rosszhírt.Kaptam lamináriát majd másnap infúziót amiktõl elvileg bekellett volna indulnia a szülésnek, de nem indult be és mûtéttel befejezték:-(((Szerintem mindenkinek másképp reagál a szervezete.Mért nálad van valami gond?Remélem nincs és csak pozitívan gondolkodj!! Üdv:18 hetes km.
Nálunk az 1. baba a 9. héten ment el, egyik este volt kis vérzés, de tényleg csak pecsét. Anyósom szerint természetes dolog volt, aztán 3 nap mulva ismét ugyan olyan kis pecsét, akkor már nem anyósra hallgatam, elmentünk a dokihoz: ne lehetett megmenteni. A 2. terhességgel a 11. héten volt pecsételés, azonnal ügyelet: minden rendben, 1 hét szigorú fekvés, gyógyszer, most 37 hetesek vagyunk. Remélem nincs semmi gond nálatok. Azt ajánlom, ne hallgass senkire, csak a megérzéseidre, és inkább menj dokihoz, minthogy ráhagyd a dolgot, mert soha nem tudhatod, hátha még lehet tenni valamit. Boldog pocakos napokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Eddig nincs semmi gond(le is kopogom).Csak félek, hogy mi van ha történik valami!Remélem nem fog!
Nekem az elsõ vizsgálatkor rákszûrést csinált a dokinõm, ezután 3 óra múlva már barnáztam. 5 nap múlva szóltam a dokinõnek, aki azt mondta, hogy ez termésetes, de addig könyörögtem, hogy újra megnézett. Még minden rendben volt, látszódott az UH-n. Ezután már kicsi vérzés jelentkezett, mire újra felhívtam, és közölte, hogy nincs semmi gond, akkor se ilyedjek meg, ha erõsebben vérzek. Na ezután 10 napig kicsit vérezgettem, mikor is aztán erõs vérzés jelentkezett, nagyon erõs görcsökkel. Újra felhívtam az orvost aki közölte velem, hogy ha megjött, akkor megjött, ezzel nem tudnak mit csinálni. Ezután kerestem egy másik orvost, aki már megállapította, hogy elment a baba.

6 hetes vagyok. A múlt héten pici barnás váladékot vettem észre. Ugye ez azt jelenti, hogy minden rendben?

Rögtön hívtam a Dokit, aki Utrogestánt és sok pihenést javasolt.Azt mondta, ha nem múlik, kedden menjek UH-ra. Szedem, és mára elmúlt a barnázás. Szerintetek akkor is menjek? Sokszor fájdogál a derekam is, mint a menszesz el?tt szokott. Ez gond? A cicim is feszül, és fáradékony is vagyok.

Legjobb válasz: Jot nem jelent, de ha elmult nem lehet baj, attol fuggetlenul menj el hogy nezzen meg a doki.Es tenyleg pihenj sokat!Nehogy valamit emelj!A derekad normalis hogy faj...ez sokaig erezni fogod en meg most is 16 hetesen..A cici feszules es a faradekonysag is normalis ez mindenkinel elofordul..en 6 hetesen egesz nap aludtam volna..

Jot nem jelent, de ha elmult nem lehet baj, attol fuggetlenul menj el hogy nezzen meg a doki.Es tenyleg pihenj sokat!Nehogy valamit emelj!A derekad normalis hogy faj...ez sokaig erezni fogod en meg most is 16 hetesen..A cici feszules es a faradekonysag is normalis ez mindenkinel elofordul..en 6 hetesen egesz nap aludtam volna..
bocs ez nem neked ment.
Szia, remélem minden rendben van. Velem sajna ugyanez történt, és beindult a vetélés magától. Engem is hazaengedtek a fenyegetõ vetélés ellenére. Azzal magyarázták, hogy a gyenge vérzés nem jelent feltétlenül vetélést, és még lehet, hogy olyan fiatal a terhesség, hogy nem látható jól, tehát érthetõen nem akartak beleavatkozni abba ami nem száz százalék. Mondjuk nekem petezsákot láttak csak abban semmit. Van akinek csak a 9. héten volt látható a petezsákban valaki. Szal az orvosok sem istenek, és nem baj ha esélyt adnak. Szurkolok nagyon!
A kérdező hozzászólása: Persze, ha bajt érzek, azonnal megyek. De nem lesz!!! Köszi, aranyos vagy! Neked is minden jót kívánok!
Szia (améhenkívülis vagyok) Én úgy tudom, hogy jövõhéten már lesz szívhang! Hát drukkolok nektek! Az jó hír, hogy nem méhen kívüli, mert az nagyon veszélyes... És még az is tuti, hogy most még megvan a baba, szóval független attól, hogy elmúlt a barnázás maradj otthon és feküdj sokat és kedden nézesd meg újra... Ha elkezdenél vérezni vagy görcsölni, akkor viszont azonnal doki!
A kérdező hozzászólása: A méhen kívüli terhesség kizárva, mert múlt hét csütörtökön voltam elõször Dokinál és UH-on. Ott ami látszott: 12mm-es szabályos petezsák. Ha kedden visszemegyek, már a szíve is kell, hogy látszoggyon, ugye?
Az barnázáson kívül a többi tünet rendben van, viszont, én a helyedben még így is, hogy elmúlt a barnázás visszamennék a dokihoz, akár már ma... Sajnos én is elvesztettem már egy babát (méhen kívüli volt), ezért lehet, hogy egy kicsit túl reagálom, de én tuti mennék újra még ha most már minden ok-nak is tûnik. Sok sikert! majd írj légyszi, hogy mi volt...
A kérdező hozzászólása: Hétvégén vettem észre, hétfõn rögtön telefonáltam a Dokinak, hogy mi történt. Akkor írta fel az Utrogestant. Hétfõ este már be is vettem. Mára elmúlt. A Doki mondta, hogy jövõhét kedden menjek, ha nem szünne a barnázás. De szerencsére egyre kevesebb volt, tegnap óta pedig semmi. Ne gondold, hogy felelõtlen vagyok! Sõtt nagyon aggódom, még így is, hogy javult a helyzet...
A 2.válaszoló vagyok Nekem 9 hetesen volt szívleállásom, amit mûtéttel kellett befejezni. Egy napig barnáztam, úgy pénzérme nagyságú foltban, ami sötétbarna volt. Estére elmúlt, aztán másnap délelõtt megint jött. Röviddel utána már picit véres is volt, de csak kis mennyiségû. Semmi fájdalmam nem volt. Mentünk az ügyeletre, de sajnos akkor már nem voltak életjelek. De ne is gondolj ilyenekre! A gyógyszer segíteni szokott, a barnázás nem jelent feltétlenül rosszat, sokaknál még vérzés is van!
múlt héten kezdõdött a barnázás és csak jövõhéten akarsz elmenni a dokihoz??? ez elég furcsa és felelõtlen, fõleg ha már volt egy vetélésed. szerintem azonnal el kellett volna menned
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat! El fogok menni kedden... A 3. válaszolótól kérdezem: Mennyi idõ múlva kezdtél vérezni? A barnázás mennyire volt sok, vagy hogyan változott a mennyisége, Én is nagyon félek a vetéléstõl! Egyszer már volt, de az görcsökkel jelentkezett és nem voltak ilyen erõs terhességi tünetek.
Szerintem mindenképpen menj orvoshoz, velem hasonló történt, de sajnos már elvetéltem, igaz nekem nem múlt el a barnázás, és utána már véreztem is. Pihenj sokat, és ne idegeskedj, és menj el a dokihoz.
Szerintem, ha elmúlt a barnázás, akkor nincs semmi gond. Ilyen esetekben mindig gyógyszert szoktak felírni, az általában segít, meg a pihenés. Nem árt, ha elmész UH-ra, akkor is , ha elmúlt a folyásod, legalább láthatod, hogy minden rendben van! A tüneteiddel semmi gond nincs, csak terhes vagy! Nyugodj meg és pihenj!
Én vagyok a 3. válaszoló, 2 napig egy-egy csepp barna, majd utána doki, akkor még minden rendben volt, és negyedik nap véreztem, de csak keveset, majd megint doki, és már nem látott semmit az uh, de a szörnyû hogy még mindig vérzek de nem nagyon, és a diagnózisra az van írva hogy fenyegetõ vetélés, ami a doki szerint még nem volt meg, de az uh-on már nem volt rajta a petezsák. Remélem veled minden rendben lesz, ne idegeskedj, és menj dokihoz, minél elõbb..

Most komolyan, a szülés utáni 6 hetes gyerekágy mint fogalom már elavult vagy az orvosok, könyvek, kiadványok szerint felsorolt egészségügyi indokok már nem érvényesek manapság?

Arra gondolok, hogy ez valami érdem lett, hogy még szinte le se szállt a szül?ágyról a n?, már rohan edzeni. 2-3 hetes baba mellett. Nem ez érdekel, és nem irigykedek miel?tt megkapnám, mert én is sportolok, mozgok, nem hagytam el magam egyik babám után se, de borzasztó korainak tartom. Nekem az orvosom azt mondta és más eüsök is, hogy kell a szerveknek 5-6 hét id? míg visszarendez?dnek a helyükre, míg az ízületek visszaállnak, (mert terhesen meglazulnak hogy kés?bb megkönnyítsék a szülést stb.), míg a méh, a hasfal, az izomzat összehúzódik, nem beszélve ha császár metszés volt heggel, vagy gátmetszés. Ez nem érvényes már, régi elv?

Legjobb válasz: Mit nem értesz a kérdésen? Az a lényege, hogy ez hogy a 6 hetet amennyire lehet pihenjünk vagy legalábbis ne erõltessük meg magunkat mert kell idõ a szervezetnek hiszen a terhesség és szülés igenis megviseli a nõi szervezetet valamennyire (jó nem azt mondom én se hogy úgy kell csinálni mintha betegség lenne, meg hogy igen ez egy természetes állapot de attól még kimeríti a szervezetet és megterheli)már egy túlhaladott nézet? Mint csomó minden más egészségügyi dolog. pl. hogy a bárányhimlõt kell e lekenni valamivel, vagy megégett kézre tejföl kell, hogy ne egyen glutént a gyerek 9 hónapos vagy 1 éves koráig, vagy 3 hónaposan felestej, meg hasonlók (ezek csak hasonló példák de régen még ezt mondták ma már tök mást)

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azt különösen amelyik arról ír, hogy külföldön csak 4 hét ez az idõ. Akkor elképzelhetõ hogy ez a 6 hét valóban túlhaladott dolog.
A kérdező hozzászólása: Mit nem értesz a kérdésen? Az a lényege, hogy ez hogy a 6 hetet amennyire lehet pihenjünk vagy legalábbis ne erõltessük meg magunkat mert kell idõ a szervezetnek hiszen a terhesség és szülés igenis megviseli a nõi szervezetet valamennyire (jó nem azt mondom én se hogy úgy kell csinálni mintha betegség lenne, meg hogy igen ez egy természetes állapot de attól még kimeríti a szervezetet és megterheli)már egy túlhaladott nézet? Mint csomó minden más egészségügyi dolog. pl. hogy a bárányhimlõt kell e lekenni valamivel, vagy megégett kézre tejföl kell, hogy ne egyen glutént a gyerek 9 hónapos vagy 1 éves koráig, vagy 3 hónaposan felestej, meg hasonlók (ezek csak hasonló példák de régen még ezt mondták ma már tök mást)
Szerintem sokan meg akarnak felelni valaminek vagy valakinek, úgy érzik ha nem elég fittek és csinosak a szülés után pár nappal, akkor elhagyja õket a párjuk. Az is lehet hogy sokan kivárják azt a 6 hetet a szex terén, de addigra vissza akarják nyerni a régi alakjukat, hogy ne csalódjon bennük a párjuk, és ezért tornáznak. Régen az volt, hogy minden nõ megvárta míg természetesen alakul vissza a szülés után, de manapság pedig már sokan minél elõbb szeretnék visszakapni a régi alakjukat, ha kell bármi áron is. Sajnos erõltetve vagyunk a média v. reklámok által, van akit jobban befolyásol, van akit kevésbé, vagy semennyire. Egyébként külföldön ahol én élek, már csak 4 hetet mondanak gyerekágyi idõszaknak.
Õszinte lehetek? Nagyon könnyû szülésem volt (elsõ baba), 6 óra alatt lett meg a lányom, olyan minimális fájdalommal, hogy a végén megesküdtem volna, hogy ez a gyerek nem belõlem bújt ki, hanem az asztal alól rántották elõ. :) Alig fél centis gátsebem lett, és - NEM VICCELEK - szülés után 2 órával, ahogy kimehettem az õrzõbõl, egybõl rohantam a lányomért, aztán másnap és az azt követõ napon is pörögtem, és ez akkor sem változott, amikor hazamentünk. Szinte semennyi gyermekágyat sem hagytam magamnak, folyamatosan pörögtem, tettem a dolgomat, jöttem-mentem, egyszerûen képtelen voltam leállni, olyan volt, mintha kaptam volna egy extra adrenalin-löketet. Nem kimondottan tornáztam, de nagyon sokat mozogtam, egyszerûen nem igényelte a szervezetem a pihenést, pedig alapvetõen egy lusta disznó vagyok. :)
Nekem ugyan karacsonykor szuletett mInd a ket lanyom, igy hideg vilt, de ha nem lett vilna, akkor is betartottul volna a 6 hetet. Nem fogadtunk latogatokat es en sem mentem ki az ujszulott babaval csak amikor elkezdtuk a levegoztetest. Most sem tennek maskepp es felelotlen ek tartom azt, aki 3 hetes babat kozossegbe visz!
detto ösz visz 4 óra alatt megvolt normál uton gátmetszéssel a lányom 2 nap kórház mentünk haza és ház körüli és benti munkák mert építkeztünk nem volt egy leányálom. de az biztos hogy a másodiknál nem igy teszek nem fogok 6 hétig feküdni de több idöt szentelek a szoptatásra s nem idegesítem magam az építkezés miatt
Sajnos nekem muszáj volt mindenféle házimunkát csinálni ahogy hazajöttem a kórházból a kicsivel.Nem volt segítségem .Ebédet hozattam de mosni teregetni vasalni kellett néha porszívózni.Én tudtam volna pihenni, nagyon gyengének éreztem magam.Megfogadtam amikor a lányaim szülni fognak ott fogok ugrálni körülöttük amíg el nem zavarnak:)
Nekem szülés után semmi problémám nem volt, abszolút jól éreztem magam, tudtam mozogni, szóval mindent, de azért én is azt gondolom hogy a gyerekágyas idõszak nem hiába van.Nem sportoltam, nem fürödtem csak zuhanyoztam, és nem szexeltem ez idõ alatt!
Nem vagyunk egyformák! Van aki így viseli, van, aki úgy! Nyilván érzi az ember, ha fáj, nem úgy alakul stb. Hát akkor pihenjen! Én pl. 2. nap simán lementem a 3. emeletrõl a földszintre. Nem fájt, nem voltam fáradt!
Nekem mindkét fajta szülésem hosszú volt és eléggé megviselt. Úgy, hogy elõtte elég edzett voltam. A szobatársaim és az akkor bent fekvõ anyukák között sem volt túl gyakori, hogy valaki két óra múlva lepattanjon az ágyról. Ritka és szerencsés az, akinek ez megy. Az összes ismerõsömnek és nekem is kellett a hat hét. Nekem most másodjára a nyolc hét is simán.Mindkét gyerekem betöltötte a két hónapot, mikor otthon elkezdtem tornázgatni. Az orvosom is elmondta a varratszedéskor, hogy 6 hét!!!
A kérdező hozzászólása: Én is törökülésben szoptattam pár óra múlva de azért ez nem ugyanaz mint ha edzésre mentem volna, meg a házimunka se ugyanaz szerintem. Illetve a 4 hét is azért közel 1 hónap, és nem 2-3 hét.
Császárral szültem, két órával (altatásos volt) utána, már törökülésben ültem az ágyon! Mentem pisilni, tusolni stb. Este már kint fogadtam a látogatókat! Egyszerûen jól viselem a mûtétet! Ahogy hazaértünk már mostam! Sõt, 4 héttel utána már finom, de sportolni is kezdtem! Semmi bajom nem lett! Aláírom, van, aki nem ilyen gyorsan regenerálódik, de van, aki igen!
Nekem ugyan karacsonykor szuletett mInd a ket lanyom, igy hideg vilt, de ha nem lett vilna, akkor is betartottul volna a 6 hetet. Nem fogadtunk latogatokat es en sem mentem ki az ujszulott babaval csak amik
Nem igazán értem a kérdést, de nem véletlenül van 6 hetes kontroll.

6 hetes vagyok, és eddig szedtem AEriust az allergiámra. Ugye nem baj? Szerdán voltam uh-n, minden rendben, csak ma jutott eszembe, hogy az Aeriust talán nem kellene.

Legjobb válasz: Szia , ne haragudj de a kérdésedre nem tudok válaszolni, de én is a babvárás elején vagyok, még nem voltam orvosnál. 6 hetesen érdemes volt elmenni? (mert akkor én sem várok tovább:)))

Szia , ne haragudj de a kérdésedre nem tudok válaszolni, de én is a babvárás elején vagyok, még nem voltam orvosnál. 6 hetesen érdemes volt elmenni? (mert akkor én sem várok tovább:) ))
A kérdező hozzászólása: Igen, kedden töltöttem a hat hetet, szerdán látszott a szívhang!

Az este erősebben fájt a hasam alaj, mint szokott! De igazából nem tudom eldönteni, hogy görcs volt-e! Jelenthet ez rosszat? 6 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Szia. Én is 6 hetes terhes vagyok, sokszor fáj a hasam, mintha meg akarna jönni. De ne aggódj, én úgy tudom ez másoknál is gyakori. De ha nagyon görcsölsz, esetleg véreznél, rögtön menj orvoshoz! Gratulálok a babához.

Szia. Én is 6 hetes terhes vagyok, sokszor fáj a hasam, mintha meg akarna jönni. De ne aggódj, én úgy tudom ez másoknál is gyakori. De ha nagyon görcsölsz, esetleg véreznél, rögtön menj orvoshoz! Gratulálok a babához.
Ha mensi szerû, nem gond az ilyenkor normális.Hormonális változások, készülõdik odabent a szervezeted a tágulásra.Ne aggódj, ahogy elõttem írták , ha erõs, úgy értem nagyon erõs görcseid, vagy vérzés lenne, .akkor doki.Ha úgy érzed baj van, és a pihenés sem segít, menj be ügyeletre, és nézesd meg magad, de szerintem biztos nincs gond.

9mm-es a babám, a doki szerint 6 hetes vagyok. De szívhang még nem volt. Bár a doki azt mondta minden ok, és 3 hét múlva menjek vissza de aggaszt hogy már ekkora a baba és még nincs szívhang. Nektek mekkora volt mikor volt szívhang?

Legjobb válasz: Szia!Álltalában 8-9 hetesen már kell lenni!Én 9-hetesen voltam,és már szépen pulzált a kis szívecskéje:-))Boldog babavárást.22-heteske

Szia!Álltalában 8-9 hetesen már kell lenni!Én 9-hetesen voltam, és már szépen pulzált a kis szívecskéje:-))Boldog babavárást.22-heteske
Szia!Ne izgulj, 6 hetesen nekem sem volt szívhang.Akkor volt az embrió 8mm.Közeledtem a 7. héthez amikor láthatóvá vált a pulzálás, akkor 14mm volt. Nem lesz semmi baj!3 hét múlva biztos mindent rendben fog találni a doki!Addig is pihenj sokat!Boldog babavárást kívánok! 13+1hetes
Én 8+1 hetesen voltam...és már volt szívhangja a kicsi borsócskámnak!:)
Szia!A második válaszoló vagyok!Nagyon nehéz kibírni, persze írni- mondani könnyebb mint megfogadni.Mindig nagy türelemmel várom a következõ UH idõpontját, mert csak az nyugtat meg, hogy minden rendben van.De próbálok nem negatív lenni, mert az a picinek sem jó.Sokat olvasok a terhességrõl hangosan (persze a pici még nem hall), hogy tudja a magzatom, hogy felkészülten várok rá.A lényeg, hogy most nagyon vigyázz magadra.Ne erõltess semmit.Minden jót kívánok nektek!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat! Én is bízom benne hogy minden rendben lesz! De még olyan messze van az a 3 hét!!! Ti hogy bírtátok ki?
Szia! Mi újság Veletek? Mikor találtak szívhangot? Sok boldogságot: Anita

A vetélés minden esetben görcsökkel és vérzéssel jár? 6 hetes vagyok, csütörtökön megyek dokihoz először. Úgy aggódom, hogy minden rendben van-e. Panaszaim amúgy nincsenek.

Legjobb válasz: Nekem semmilyen tünetem nem volt, sõt megmaradtak a terhességi tüneteim is. Csak az UH-n derült ki, hogy baj van. 9 hetes voltam.

Nekem semmilyen tünetem nem volt, sõt megmaradtak a terhességi tüneteim is. Csak az UH-n derült ki, hogy baj van. 9 hetes voltam.
Az elsõ erhességemet észre sem vettem, csak a 7. héten, mert semmi tünetem nem volt!! A gyógyszert elõtte két hónappal hagytam abba, és a doki figyelmeztetett, hogy ne aggódjak, ha rendszertelen lesz a menis, fél év mire rendesen beáll. Hát nem így lett. Úgyhogy, nyugi, ha nincs semmi panaszod, az nem azt jelenti, hogy baj van, inkább örülj neki, hogy te is a szerencsésebbek közé tartozol. Jobb, mintha minden reggel a hányással meg rosszullétekkel szenvednél!! Kellemes babavárást!:)
Ne izgulj, biztosan minden rendben lesz!Bár könnyû mondani, én is teljes ideg voltam.És vagyok még mindig, pedig már 16 hetes vagyok.Az, hogy nincsenek panaszaid, nagyon jó, örülj neki.
Kedves Tõled a jókívánság, ez már azóta meg is történt! :) Igaz, nem írtam ide, mert nem kapcsolódott a kérdéshez, de 2 hónapra rá megfogant a kislányom, aki csodálatos, egészséges és a családunk szeme fénye. Az elõzmények miatt az elején sokat aggódtam, és csak a 12. hét után mondtuk el a családnak, kivéve az anyukámat, aki a szülinapjára kapta a hírt külön ajándékként :)
Igen, a vetélés erõs görcsökkel jár, és bõ vérzéssel is. Ne aggódj, ha nincsenek panaszaid, biztos minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! 2 válaszolónak: Sajnálom ami történt, és remélem, a következõ babával minden rendben lesz! Igazából azért aggódom picit, mert fog gátló mellett lett jött ez a baba. Amúgy az elsõ várandósságomnál sem voltak panaszaim, egyedül az állandó farkaséhség. Most meg kifejezetten étvágytalan vagyok, remélem ez tényleg nem jelent bajt. De semmi görcs, vérzés, vagy egyéb dolog nincs, csütörtökön kiderül, minden okés-e. Drukkoljatok :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!