Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes vagyok, két (36 db)

Pécsi vagyok. 6 hetes vagyok és még nem választottam magándokit! Két orvost ajánlottak:Dr Várnagy Ákos/klinika/ Dr. Labossa Gusztáv /megyei kórház/ Melyiket válasszam? Melyik kórházban jobb szülni?

Köszönöm a segitségeket!

Legjobb válasz: Én 18 hetes (szintén pécsi) kismama vagyok. A két orvost, akit írtál, sajnos nem ismerem; de én a Megyeibe járok. Az orvosom Dr. Varga Tamás, teljesen meg vagyok vele elégedve (orvosilag és emberileg is)! Amúgy a Megyeit is csak dicsérni tudom! Ha van kérdésed, emailben tudok válaszolni.

Én 18 hetes (szintén pécsi) kismama vagyok. A két orvost, akit írtál, sajnos nem ismerem; de én a Megyeibe járok. Az orvosom Dr. Varga Tamás, teljesen meg vagyok vele elégedve (orvosilag és emberileg is)! Amúgy a Megyeit is csak dicsérni tudom! Ha van kérdésed, emailben tudok válaszolni.
Szia én vidéki vagyok de Pécsen fogok szülni a megyeiben. A Dr.Labossához járok magánrendelésre és remélem nála fogok szülni is. Én teljes mértékben meg vagyok elégedve vele nyudodt szívvel tudom ajánlani neked is! De neked kell eldöntened, még az elején vagy a terhességnek ha nam szimpatikus a doki nyugodtan átmehetsz másikhoz. Szerintem a megyei kórház sem rossz, nem kell órákat várni a vérvételnél sem. Boldog babavárást! 33 hetes kismama
szia .én vidékrõl járok Pécsre a Várnagy dokihoz.Nagyon merem ajánlani.a legmesszemenõkig mindenben segít és nagyon emberséges.És persze jó orvos.Messze van Pécs de akkor is utazok. Megéri

6 hetes és két napos vagyok, tegnap óta van minimális barnázás, ma voltam dokinál, azt mondta pihenjek, amúgy minden rendben, igaz még csak a petezsák látható. Mit csináljak még, hogy ne legyen baj?

Legjobb válasz: Semmimást. pihenj és gondolj a babádra és jövõre. Nem kellenek a negítv gondolatok! Ha nem is mondta a doki egy kis magnéziumot szedhetsz nyugodtan, vagy valamiylen terhesvitamint. Azzal abjt nem csinálsz. És most a legfontosabb pihenj öbet mint normálisan bírnál!

Semmimást. pihenj és gondolj a babádra és jövõre. Nem kellenek a negítv gondolatok! Ha nem is mondta a doki egy kis magnéziumot szedhetsz nyugodtan, vagy valamiylen terhesvitamint. Azzal abjt nem csinálsz. És most a legfontosabb pihenj öbet mint normálisan bírnál!
Sok pihenés és csak a jókra gondolni! És akkor nem lesz semmi baj.

Kismamák! Ez normális? 6 heteske vagyok és két napja már aludni sem tudok az iszonyú émelygéstől, hányingertől. Úgy érzem magam, mintha másnapos lennék. A szám folyamatosan fémízű, ez normális? Olyan ijesztő, hiába mosok fogat, annyira erősen érzem.

Legjobb válasz: Sajnos normális! Nekem is borzasztó rossz ízû volt a szám hetekig, állandóan tik-takkot szopogattam... késõbb jobb lesz, hidd el! Gratulálok a babához!

Sajnos normális! Nekem is borzasztó rossz ízû volt a szám hetekig, állandóan tik-takkot szopogattam... késõbb jobb lesz, hidd el! Gratulálok a babához!
Én most vagyok 14 hetes, és még mindig elõfordul hogy émelygek.Ilyenkor megpróbálok rágcsálni valami sósat.Álltalában az bevállik.A fémes ízt én is éreztem, de most már nem.Az is szép lassan elfog múlni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! lehet kicsit rosszul fogalmazok, de örülök, hogy ezen Ti is átestetek :-) Az oké, hogy az émelygés, rosszullét a babásodás velejárója, de ez a fém íz meglepett, és a környezetemben senki nem tapasztalt ilyet, szóval azt hittem ez valami abnormális dolog :-)


8 hetesek vagyunk és 4x - 5x eszünk nem kevés? És van hogy 6 óra eltelik két evés között. Mit tegyek nem baj?

Felébreszteni se szívem nincs és a tejem is így termel?dik. CSak nem tudom fog e így rendesen fejl?dni. Bár méjülnek a kis hu rkák a combikáján, de ez csak két napja kezd?dött ez a nagy alvászat.

Legjobb válasz: Mi is 8 hetesek vagyunk. Az én picurkám napi 7-8* eszik. Szerintem a 6 óra alvás egy kicsit sok. Éjszaka ne költsd fel, de szerintem nappal igen. Az én babóm ha ilyen sokat alszik, utána nem bír eleget enni.

Mi is 8 hetesek vagyunk. Az én picurkám napi 7-8* eszik. Szerintem a 6 óra alvás egy kicsit sok. Éjszaka ne költsd fel, de szerintem nappal igen. Az én babóm ha ilyen sokat alszik, utána nem bír eleget enni.
Szia! Én is 6 hetes terhes vagyok és nekem azt mondta a védõnõ hogy napi 1* 2* ha iszol kávét az nem gond.
Mértékkel lehet. Gyengébbet én is ittam néha, de nem minden nap.
még azt lefeljtettem hogy a vérnyomásom 105/64 és erre is azt mondta hogy normális. Jó babavárást!
Én eddig napi 5-6 kévát ittam, szintén nagyon alacsony a vérnyomásom. Most 12 hetes terhes vagyok, elég nehéz volt csökkenteni az adagot, most napi 1-2 kévát iszom. Nekem is az orvos mondta, hogy igyak nyugodtan, ha fárdat vagyok. Amúgy én vagyok az élõ példa, hogy semmi baj nem lesz, mert anyu, mikor terhes volt velem, az elsõ idõkben annyira fáradt volt, hogy minden reggel, munkába menet be kellett mennie egy presszóba, hogy igyon egy kávét, mert különben elaludt volna a buszon. És lám, tök egészséges vagyok. Szóval ami jólesik, azt fogyaszd nyugodtan.
Napi egy-két kávé nyugodtan belefér, fõleg ha alacsony a vérnyomásod. Persze azért kell sokmindenrõl lemondani a terhesség alatt, mert a káros anyagok bekerülhetnek a baba szervezetébe, de ne felejtsük el, hogy az emberi szervezet egy jófajta szûrõként is mûködik, legalább is ilyen mennyiségnél.

Ma kaptunk egy 6 hetes kis yorkit a két meglévõ kutyusunk mellé. A másik kettõ fekete volt picinek ez viszont barna. Lehet hogy nem yorki? Vagy lehet ilyen színû is?

Legjobb válasz: A yorkie egy színben van és az nem a barna.... ha tényleg barna akkor kizárt, hogy yorkie legyen.. Egyébként a törvény szerint 8 hetes kor alatt tilos kölyköt eladni/venni...azt már meg se említem, hogy ma Magyarországon kutya csak chippel cserélhet gazdát (ez kölykökre és felnõttekre egyaránt vonatkozik így annak is lennie kellene meg két oltásnak...

A yorkie egy színben van és az nem a barna.... ha tényleg barna akkor kizárt, hogy yorkie legyen.. Egyébként a törvény szerint 8 hetes kor alatt tilos kölyköt eladni/venni...azt már meg se említem, hogy ma Magyarországon kutya csak chippel cserélhet gazdát (ez kölykökre és felnõttekre egyaránt vonatkozik így annak is lennie kellene meg két oltásnak...
Ha nincs törzskönyve, 6 hetesen odaadták, nincs benne chipp, nincs 2 oltása és nincs 4x féreghajtva, akkor jó eséllyel egy fajtajellegû keveréket kaptatok, vagy egy full keveréket. Ezzel önmagában nincs baj, ha nem fizetettek érte 20-30 ezret. Illetve törvény tiltja, hogy 8 hetes kora elõtt elhozz kutyát.Illetve kötelezõ a chip minden egyes kutyába, aki gazdát vált. Nekem a színe sem elég meggyõzõ.
Majd kiderül 7-8 hónaposan, hogy mit kaptatok.
Többféle színû yorkshire létezik, itt olvashatsz róluk: http://www.yourpurebredpuppy.com/faq/yorkshireterriers.html
Tenyésztõtõl vettétek vagy szaporítótól? Mutatsz róla képet?
Tegyél fel róla képet.
A hivatalos standard szerint egy szín van, minden más keverék...
mutasd meg képen!
Jézusom!!!! Hogy lehet egy kutyust 6 hetes elhozni??? Annak még az anyja mellett a helye!!! Mond, tudsz te bármit is a kutya tartásról????

Mi történik akkor ha a kutya nem 6 hetesen kapja az első oltást, hanem mondjuk, egy vagy két héttel később, mit fog hozzá szólni a doki?

Tudom,hogy egy rendes tenyészt? 6 hetesen beoltatja..blablablabla...de azért kíváncsi vagyok. Köszönöm.

Legjobb válasz: A doki semmit. A kölyök szólhatja hozzá azt, hogy már beteg és mire megkapja az oltást már késõ (lásd a tegnapi kérdezõt, akinek 10 hetesen pusztult el a kutyája)

A doki semmit. A kölyök szólhatja hozzá azt, hogy már beteg és mire megkapja az oltást már késõ (lásd a tegnapi kérdezõt, akinek 10 hetesen pusztult el a kutyája)
a doki semmit nem fog hozza szolni. a te döntesed/lehetöseged hatarozza meg, hogy mikor viszed. csak figyelj oda, hogy addig nehogy összeszedjen valaimt es ha netan valami rendelleneset, szokatlant tapasztalsz, akkor azonnal irany a doki.
A mi dokink csak 8 hetesen adja az elsõ oltást.
20.08-nak Igen, de alomban.Oltott szülõknél. Ha elhozzák a kutyát már 2 oltásának kell lennie. Gondolom akkor ti 10 hetesen adjátok a kutyákat.
Elõzõ vagyok, mi nem adjuk sehogy a kutyákat, nem vagyunk tenyésztõk, kapott a kisfiam egy kutyust 8. hetes volt (szombaton töltötte és szerdán hoztuk haza) felhívtam a dokit és mondta szombaton vigyem be mert 8 hetesen kaphatja az elsõ oltást. "Otthon" csak féreg hajtót kapott õ is meg a testvérei is. Nem tudom miért de a mi orvosunk 8 hetesen adja az elsõ parvo oltást, rá 2 hétre a másodikat, utána még 2 kombináltat és azt hiszem úgy mondta, hogy azután még 2x kell majd vinni veszettségi oltásra míg be nem tölti az egy évet. Most lesz szombaton 11 hetes és jövõhéten visszük az elsõ kombináltra.
A Keresztanyukámék kutyája is késõbb kapta meg az oltást és amikor ment mindig eldõlt vagy elcsuklott a lába és elesett:S Azt hiszem, hogy élete végéig tartott ez nála, nem tudom, mert még nagyon pici voltam nekem is úgy mesélték:)

Két ennyire eltérő terhesség? A kislányommal már a 6. héten folyamatosan hánytam, émelyegtem, fájtak a melleim. Most 7 hetes vagyok, és semmi tünetem sincs.

Reménykedhetem -e még kislányban? Mik a tapasztalataitok? Mennyire népi hiedelem a kislány = rosszullét?

Legjobb válasz: Szia!Elsõ terhességemnél semmi tünet!/Kislány/ Most a 2.terhességem elején rosszul voltam,fájtak a melleim,semmi nem volt jó és mégis kislány a pocaklakóm!:)Szerintem ez csak népi hiedelem!:) 29 hetes kismama

Szia!Elsõ terhességemnél semmi tünet!/Kislány/ Most a 2.terhességem elején rosszul voltam, fájtak a melleim, semmi nem volt jó és mégis kislány a pocaklakóm!:) Szerintem ez csak népi hiedelem!:) 29 hetes kismama
Szia en is kb 9 hetes terhes vagyok de nagyon fajnak a mellbimboim es csak hanyingerem van ugyertem enyhebben vagyok rosszul mint az elso babammal.A lanyommal mar 8 hetesen allandoan hanytam ossze magam amig meg nem mozdult ki nem tudtam menni meg a konyha fele sem nemhogy fozni, a melleim nem fajtak egyaltalan, jo nem mondom mert most is elegge hanyingerem szokott lenni az eros kaja szagoktol de enyhebben.Sajna en is ugy erzem hogy ez a picur fiu akar lenni es azert masok a tuneteim. En lanyt szeretnek megint...de? egy 18 hos kislany anyuja. Kivancsi vagyok miket fogunk megtudni.Kivanok egy nagyon szep baba varast es konnyu szulest!!!!majd meg irok.
Persze, hogy babona :) ) Nekem 4 terhességbõl 3 alatt nem is volt semmi tünetem, csupán aluszékonyabb voltam, a 4. alatt volt néhány napig enyhe émelygés, de csak miután kiderült, hogy babát várok (nem terveztük, gyógyszer+ mensi mellett is ott volt). 2 fiam és 2 lányom van :) ) Unokahúgom mindhárommal iszonyatosan hányt, kórházba is került, 2 lánya és 1 fia van...
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! 2. válaszoló: nekem is pont (ápr. 20-án lesz) 18 hós a kislányom! :-)
Szia! Én a kislányommal (6 éves) egy két-három napig tartó alhasi görcsön kívül szinte semmit nem éreztem egész terhesség alatt. Nem volt hangulat ingadozásom, nem voltam kívánós, kicsit álmosabb voltam a szokottnál, nagyon vidáman és kiegyensúlyozottan éreztem magam. Terhességem vége felé voltak hátfájdalmaim, de ez mindenkinél normális. Azt hiszem:) Most pedig még nem tudom az eredményt, de ha a megérzéseim nem csalnak akkor lassan 4. hétnél tartok... már most mondhatom, hogy iszonyú rosszul érzem magam. És ha baba van a dologban, akkor ez a terhesség egészen más lesz mint az elõzõ volt :) Pár napon belül kiderül!
A kérdező hozzászólása: Utolsó: drukkolok Neked!

Miert nem tudok aludni? 32 hetes vagyok, es egy-ket hete csak forgolodok ejjel 2-3 oraig, aztan reggel 6-7 es kelek. A baba is mintha csak ejszakai muszakra jarna dolgozni. Szinte olyankor a legaktivabba amikor lefekszem.

nagyon faradt vagyok. erzem hogy almos vagyok, de nem megy az alvas. ha lefekszek es talalok egy jo kis poziciot (en mar csak a jobb oldalamon tudok aludni) akkor ra par percre meg kell vakarni a szemem, hatam, melegem van , fazok. ugy szeretnek meg egy par hetet pihenni a "nagy melo" elott. de igy hogyan????

Legjobb válasz: Én is pont így voltam. Csak az egyik oldalamon tudtam aludni:D Tippet nem tudok adni a pihenésre, csak bíztatni szeretnélek. Hajrá:D Ilyenkor már azt kívántam, hogy csak legyen már vége:D Eddig még nem kívántam, hogy bárcsak visszatehetném. Mondjuk még csak 5 hónapja van kinn:D Kívánom, hogy tudj pihenni, boldog babavárást, könnyû szülést, és fantasztikusan boldog babázást, és annyi tejet, amennyi a babádnak elég (a sok se jó, állandóan fejned kéne:D) Kisfiú lesz vagy kislány?

Én is pont így voltam. Csak az egyik oldalamon tudtam aludni:D Tippet nem tudok adni a pihenésre, csak bíztatni szeretnélek. Hajrá:D Ilyenkor már azt kívántam, hogy csak legyen már vége:D Eddig még nem kívántam, hogy bárcsak visszatehetném. Mondjuk még csak 5 hónapja van kinn:D Kívánom, hogy tudj pihenni, boldog babavárást, könnyû szülést, és fantasztikusan boldog babázást, és annyi tejet, amennyi a babádnak elég (a sok se jó, állandóan fejned kéne:D) Kisfiú lesz vagy kislány?
Ugyanígy vagyok ezzel, csak én általában egész éjszaka forgolódom, ha sikerül is elaludnom, kb. 1 óra múlva megint fölébredek. Aztán reggel 6 körül sikerül elaludnom és délig alszom... Jól fel van borulva az egész napom. Van, amikor inkább már nem alszom, de akkor meg délután használhatatlan vagyok. Most le sem feküdtem, minthogy az ágyban forgolódjak, inkább kimostam egy csomó ruhát, tettem vettem:) Csak 1-1, 5 hete van ez, remélem, megváltozik... Ja, és 36 hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: a 2o heten azt mondtak 8o%-ra hogy kislany, azota senki nem mond semmit.en mar annyira varom hogy kintlegyen, hogy en azt elmondani nem tudom. megprobaltam azota is aludni, de csak a holyagommal jatszadozik, en meg jarkalok a wcre.... azert koszonom es nektek is minden szepet es jot!!
A kérdező hozzászólása: jaj te szegeny!! bar most igy teged olvasva nem sok remenyt fuzok hozza hogy nalam vaktozni fog :( en ezt a hetet meg kivarom, de ha nem lesz jobb elmegyek dokihoz, mert en igy vezetni sem merek, de meg az utcan is alig alig tudok kozlekedni, mert tegnap is kimentem az auto ele. szoval nalam ennyire drasztikus. kitartas nekunk!! amugy en mire elszunditottam, addigra kelt a parom :( de legalabb kiokosodok most mindenbol, mert napkozben nincs idom gepezni. :) boldog babavarast es konnyu szulest neked!!
Én 29 hetes vagyok, de nekem is csak forgolódásból állnak az éjszakáim, ha a jobb oldalamon fekszem biztos, hogy pár percen belül zsibbadni kezdek, ha megfordulok, ugyan ez a helyzet, aztán reggel úgy kelek, hogy "ezer millió hangya" mászkál kezembe lábamba. Hidd el én is szeretnék egy jót aludni, de még a neheze hátra van, ha megszületnek a babáink, akkor sem fogunk kipihent anyukák lenni :-) Boldog babavárást kívánok!

6 hetes terhes vagyok és sötétes sárgás színű folyásom van. Az baj? Ja és szabad sexelni most, vagy várjunk még, már két hete nem volt sex.

Legjobb válasz: menj el dokihoz , a fehér folyással nem lenne gond ,de ha már sárgás és sötétebb az nem biztos hogy jót jelent. a doki tud megnyugtatni

menj el dokihoz , a fehér folyással nem lenne gond , de ha már sárgás és sötétebb az nem biztos hogy jót jelent. a doki tud megnyugtatni
Mindenképpen keress fel egy orvost, nehogy vmi fertõzés legyen. A sexet most a baba miatt ne csináljátok, mert árthattok vele! Õ MOST A LEGFONTOSABB!!!
A szex a terhesség egésze alatt megengedett, ha a doki másképp nem dönt. A folyás akkor normális, ha fehér, színtelen, szagtalan, de terhesség alatt sokszor sárgás is. Szerintem semmi gond, de jobb, ha doki lát.
nekem már 15 hete nem volt szex, mégis birom. Én a helyedben nem szexelnék addig, amíg nem látott orvos. Barna folyásom nekem is volt, szaladtam vele a dokihoz (egy vetélés után nem csodálkozok magamon). Szerencsére nem volt gond. Feltétlenül lásson orvos! A szexrõl nála kérdezz rá. 23 hetes pocis
Lehet hülye vagyok, de mi nem fogunk szexelni, ameddig meg nem születik a baba. :s más remélem bátrabb. Mi olyan sokat szenvedtünk ezért a babáért, hogy amennyi örömet okoz a szex, az eltörpül amellett, amit akkor fogunk érezni, ha megszületik egészségesen a babánk. Amúgy én is 6 hetes vagyok, és van, hogy sárgásabb színû a folyásom. Folyton azt lesem. Nekem anno azt mondták, ameddig nem piros, nem rózsaszín, nem barna, nem zöld, nincs szaga, addig minden rendben van.
Szia!Én is 6+5 hetes vagyok, és rendszerint van sárgás folyásom, megemlitettem az ovosnak , azt mondta ha nem viszket, csip akkor nincs baj.Sexelni mi sem sexeltünk, mióta pozitiv a teszt, viszont nekem egy kis vérömleny miatt nem is ajánlja az orvos.Majd ha felszivodik.Viszont nem is ez a fontos most egyikönknek sem, a puszik, ölelések, na és a baba kárpótóljáka sexet.
szia! Én 32 hetes vagyok és 30 hete nem sexeltem, de megértem, hogy vágysz rá mert én is szerettem volna csak a párom képtelen volt nem a babára gondolni. Mindenféleképpen nézesd meg magad dokivel, mert bár a méhszáj zárva van és így védett a baba, jobb ha a doki tisztázza a folyásod okát. Lehet egy kis hüvelysérülésen keresztül esetleg jobban elefertõzödsz mint kéne...Általában a fehér folyás kismamáknál bugyira száradva besárgul még ez is normális dolog. De tényleg menj inkább dokihoiz, most ugy is a baba a legfontosabb, sex nélkül meg lehet élni :-))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!