Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes vagyok, káros (5 db)

6 hetes terhes vagyok, káros lehet a babára ha befestem a hajamat?

Bizonytalan vagyok, mert mindenki mást mond.

Legjobb válasz: na ez hülyeség hogy káros. nem káros. az anyukám fodrász mester fodrász és õ mondta hogy ez hülyeség. ez olyan mint amikor aztmondják hogy nemnfogja be a hajat menzikor a festék. baromség. nemjol keverte be.

na ez hülyeség hogy káros. nem káros. az anyukám fodrász mester fodrász és õ mondta hogy ez hülyeség. ez olyan mint amikor aztmondják hogy nemnfogja be a hajat menzikor a festék. baromség. nemjol keverte be.
Én a helyedben legalább az elsõ trimeszter végét megvárnám. Vagy inkább meliroztass festés helyett.
Szia. Èn egész terhesse´g alatt kihagytam.Azé´rt mondják, hogy káros, mert ign is az, NEM HÜLYESÈG, a felszabaduló gázokat belégzed.Ezért nem ajánlják terhesse´g alatt.Legfeljebb a természetes alapanyagúakat.PL.Ha fodra´sz terhes, ajánlják, hogy ne fessen, dairoljon hajat, max.ha maszkot vesz fel.
Viszont az te´nyleg h.....hogy mensikor nem fpgja meg a festék a hajat.
nem káros..hidd el.nem kell olyan sürün csinálni mint eddig és ha festitek huzatban legyen a helységben hogy annyira ne érezd a gázokat..
Úgy tudom nem árt, de én azért megvártam az elsõ trimeszter végét, 15 hetesen festettem be.
Úgy gondolom az elsõ 12 hetet várd meg biztos ami biztos, a fodrászom szerint utána már nyugodtan festheted. Én is így csináltam.31 hetes kismama
Szia! Megnyugtathatlak, hogy nem káros, én épp a dokimat kérdeztem meg errõl , és a fodrászomat is. A lényeg, hogy jól szellõztethetõ helységben legyen befestve. Egyébként pont tegnap lett az én hajam is befestve, mivel jó idõ van kint az udvaron csináltuk! Üdv.: 8 hetes kismama

Tegnap véletlenül megnyomtam az ujjammal a 6 hetes babám kutacsát és éreztem hogy bejjebb nyomtam. Most nem látom hogy bejjebb va e vagy nem. Lehet káros következménye?

Legjobb válasz: Nem. A kutacs képlékeny dolog, lehet kicsit "nyomogatni", de persze nem szórakozásból. Az agyát ezzel nem károsítottad, ne aggódj. Ha alapból nem látod, hogy hol van a kutacs, akkor minden rendben van. Ha úgy látod, hogy be van esve, amikor fekszik, akkor valószínûleg kicsit ki van száradva a baba, többet kell szopnia, vagy adj neki vizet. Ha viszont kidomborodik (akkor is, amikor nem fekszik), akkor baj van, mert az arra utal, hogy túlnyomás van a fejben, vagyis az agyvíz nem tud felszívódni. Szóval ha semmi különöset nem tapasztalsz, jól van a pici. Jó babázást!

Nem. A kutacs képlékeny dolog, lehet kicsit "nyomogatni", de persze nem szórakozásból. Az agyát ezzel nem károsítottad, ne aggódj. Ha alapból nem látod, hogy hol van a kutacs, akkor minden rendben van. Ha úgy látod, hogy be van esve, amikor fekszik, akkor valószínûleg kicsit ki van száradva a baba, többet kell szopnia, vagy adj neki vizet. Ha viszont kidomborodik (akkor is, amikor nem fekszik), akkor baj van, mert az arra utal, hogy túlnyomás van a fejben, vagyis az agyvíz nem tud felszívódni. Szóval ha semmi különöset nem tapasztalsz, jól van a pici. Jó babázást!
Nem hinném, bár nem tudom mennyire beljebb. Inkább hívd fel, vagy menj el a védõnõhöz, biztos ami biztos!!! (Tudom, hogy nehéz megszokni, hogy neki ott vigyázni kell, azért próbálj meg odafigyelni legközelebb) Nekem a védõnõm azt mondta inkább, ha valami hegyes dolog sérti ott, akkor van baj, de azért tompa tárgy se veszlytelen

6 hetes terhes vagyok 25 éves és már volt 3 abortuszom, Mennyire lenne káros egy 4. abortusz is?

6 hetes terhes vagyok 25 éves és már volt 3 abortuszom, sajnos a mostani párommal sem állunk jól anyagilag és egy vérömleny is kialakult a petezsák körül ami vérzést okozott! Nagyon szeretnék már kisbabát, de semmi biztos nincs, hogy feltudjuk majd nevelni! 26-ára írt ki a dokim abortuszra. De nagyon félek! Októberben lesz a diplomaosztóm és sajnos külföldön dolgoztam eddig a párom alig keres, (csak a különböző megjegyzések elkerülése végett)nagyon kevés pénzt kapnék az államtól és terhesen már nem vennének fel sehova sem, csak otthon végezhető munkát tudnék vállalni ami valljuk be nem egy jól fizető mellékkereset! Hétfőn kell visszamenni (akkor jár le a 3 nap gondolkodási idő) a családvédelmi szolgálathoz....félek hogy többször már nem kerülök áldott állapotba ha most az megszakítás mellett döntök!!!:-(

Legjobb válasz: Hát figyelj, vki még 8 abortusz után is teherbe tud esni, vki meg egy után se. Majd kiderül. Egyébként sokszor nem a teherbeeséssel, hanem a kihordással van a gond. Nem tesz ám jót a méhszájnak, ha ennyiszer b.sztatják. Majd jön szépen a koraszülés. De egyet árulj már el nekem: ismered azt a kifejezést, hogy FOGAMZÁSGÁTLÁS? Talán ha alkalmaznád is, akkor nem kellene 4-szer kaparásra menned.

Hát figyelj, vki még 8 abortusz után is teherbe tud esni, vki meg egy után se. Majd kiderül. Egyébként sokszor nem a teherbeeséssel, hanem a kihordással van a gond. Nem tesz ám jót a méhszájnak, ha ennyiszer b.sztatják. Majd jön szépen a koraszülés. De egyet árulj már el nekem: ismered azt a kifejezést, hogy FOGAMZÁSGÁTLÁS? Talán ha alkalmaznád is, akkor nem kellene 4-szer kaparásra menned.
Tudom hogy le leszek pontozva, de meg is érdemelnéd. Azt talán, esetleg elhiszem hogy védekezés mellett egyszer teherbe lehet esni, na de négyszer??? Ha annyira rosszul álltok, védekezzetek, az abortusz az nem egy fogamzásgátlási mód. Egyébként, hogy a kérdésedre is válaszoljak esélyes hogy nem lehet gyereked utána.
tabletta után is szinte mindig ki kell üríteni múszeresen a méhet. kérdezõ, ha ab-ra van pénzed, futná gumira is
3 v 4....egyre megy már, az elsõ után tenned kellett volna ellene, h ne csússzon be megint. Én szivesen várom azt a kis angyalkát, akit te nem engedsz megszületni.
Úr isten, hát hallod, te borzasztó egy ember lehetsz!
Mellesleg 3 abortusz után sem tudnék a tükörbe nézni, nem hogy még egy negyedik is legyen.
Senki nem tudna segíteni a családban? Támogatni vagy valami? Megértem, hogy nehéz helyzet, de én képtelen lennék elvetetni a negyediket is. ( Elsõt is képtelen lettem volna...) Amúgy a párod gondolom, nem 17 éves, hanem minimum korodbeli, menjen el és találjon normális munkát, ahol nem csak alig kap pénzt. Te gyest kapsz majd, ami 25-26 ezer forint ez alanyi jogon jár mindenkinek és a csp, ami 12500 eg gyerek után. Elhiszem, hogy nehéz helyzetben vagy most lelkileg is, ne haragudj, nem bántani akarlak meg megjegyzéseket tenni, de még egy abortusz ok, ha becsúszik, mondjuk nekem az sem ok, de, hogy egy ilyen lelkileg megterhelõ történet után nem tudtál rendesen védekezni azt nem tudom megérteni...
Bocsi hogy ezt mondom; de már a 3 is sok.amugy meg eggyel több vagy kevesebb már nem hiszem hogy számít
Én nem vetetném el. Majd lesz valahogy, olyan még nem volt, hogy sehogy se legyen, szoktam mondani. A párod simán találhat még jól keresõ állást, amúgy megszületik a baba, és ha addig te is tudnál valamit dolgozni, akkor talán még egy kis pénzt flre is tudnátok rakni. Mindig mindenkitõl azt hallom, hogy milyen drága a gyerek. Hát nekem is van egy kisfiam, szerintem nem vészes az az összeg, amit egy hónapban rá költünk. Nálatok van aki segítene nektek? ól gondold meg, hogy mit döntesz!
ez attól is függ, milyen módszerrel szakítják meg, mert pl. az abortusztabletta nem károsítaná a méhfalat, csak nem tudom, hogy végülis engedélyezték-e itthon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó és persze a rossz válaszokat, tanácsokat! Nagyon nehéz helyzetben vagyok még nem vagyok teljesen felkészülve erre az egészre. Az abortuszaim igen megvetésre méltóak. 1. 15 évesen volt az elsõ aktusból, anyukám nem engedte meg, hogy megtartsam 2. 17 évesen megerõszakoltak, több férfi is végig ment rajtam, biztos, hogy nem tartottam volna meg semmifélképpen sem 3. 20 évesen gyógyszer mellett érettségi elõtt lettem terhes. Elég rossz gyerekkorom volt és most, hogy már tényleg nagyon szeretnék kisbabát megfutamodtam tõle és hiába tanultam így se keresnék 140ezernél többet, se lakásunk se félre tett pénzünk. Én nagyon nagy szegénységben nõttem fel anyámnak 8 általánosa volt és 4-en vagyunk testvérek, állami támogatásokból éltünk nagyon kevés pénzbõl. Persze mindenki magából indul ki mikor megszól a rossz döntéseimért, persze azért is írtam ki ide bánatom, hogy minél több ember írja le véleményét. Igazából életem legnagyobb döntése elõtt állok...a szívem megszakad, hogy egyáltalán ilyenen gondolkodok, de nem akarok olyan életet a gyermekemnek mint amilyen nekem és testvéreimnek volt SOHA, de senki másnak sem. Önerõmbõl kitudtam törni, végre diplomás leszek és nem éhbérért fogok dolgozni, de még az is édes kevés! Igazából nagyon tanácstalan vagyok hétfõn megyek egy alapítványhoz beszélgetni 26-ig még van idõ...
Kedves kérdezõ! Sajnálom ami veled történt, de akkor is kifogás! Az elsõ és második abortuszodat megértem, bár nem kellett volna már 14-15évesen szexelni. Persze ami 17évesen történt veled, az borzasztó, és ilyen helyzetben én sem tartottam volna meg a gyereket! Nem kellene mindent a rossza gyerekkorra és a szegénységre fogni!!! Nekem is borzalmas gyerekkorom volt egy agresszív alkoholista apával, és egy idegbeteg anyával aki vert is. Apám rendszeresen a teljes fizetését elitta. Sokan nõnek fel hasonló családban mint te, de mégsem felelõtlenek! Negyedszerre hogy sikerült teherbe esned, ha nem is akartál???
a mostani párommal..nem tervezel vele hosszútávra? mellesleg ha mindig csak az anyagiakat nézzük sose lesz gyerekünk..
A kérdező hozzászólása: Terveztük, csak idõközben felléptek ezek a problémák, megfutamodtam és már igazából nem tudom mit is akarok..
38-as jól döntöttél ezt elárulja az a boldogság ami akkor tölt el mikor a lányodra nézel. Akik ítélkeznek azzal ne foglalkozz.
Kedves utolsó Nem tudod hogy pontosan mi hogy történt, úgyhogy szerintem ne ítélj látatlanba! Kedves utolsó elõtti! köszönöm szépen
Persze nem vagy gyilkos, csak összefekszel az elsõ emberrel aki szembe megy veled
Bizony nem, utolsó. Sok boldogságot!
Bizony nem, utolsó. Sok boldogságoz
38-as vagyok Én legalább nem vagyok gyilkos!!!
38-as büszke lehetsz magadra!
15-ös és 21-es vagyok. Sajnálom ami veled történt Kérdezõ, de ha így is van, hogy ennyire nem látod hogyan tudnátok felnevelni annak ellenére, hogy vágysz egy kisbabára, akkor inkább tényleg add örökbe. Ezzel nem kockáztatod, hogy egy újabb abortusz miatt esetleg ne lehessen többet gyereked, és nagyon boldoggá tennél egy gyermektelen családot. Jobb sorsot szánsz a gyerekednek mint amilyen neked volt? Akkor ne vetesd el, hanem szüld meg. Vagy megpróbálod felnevelni, vagy örökbeadod, mindkét verzió jobb az abortusznál (az egészséged szempontjából is). Nem tudom hiszel-e olyan dolgokban, hogy a születendõ babák választják ki a szüleiket, de hozzád valamiért nagyon jönni akar a baba. Lehet, hogy téged akar anyának, lehet, hogy arra választott ki, hogy megszüld és add oda egy másik nõnek, akinek nem lehet gyereke. A döntés a tiéd, de inkább a szívedre hallgass. Volt itt egy válaszoló, aki azt írta tudnak segíteni, de írtad is, hogy elmész egy alapítványhoz beszélgetni. Kemény dolgokon mentél keresztül, nem lehetett egyszerû feldolgozni, de lehet, hogy sosem leszel ettõl ideálisabb helyzetben a babavállalásra mint most. Ha elveteted lehet, hogy örökké lelkiismeretfurdalásod lesz. Nem számít ki mit mond itt, de az igenis számít, hogy a lelkiismereted mit mond, mert azt egész életedben hallani fogod. Remélem jó döntést hozol! Csak te tudhatod, hogy melyik a jó döntés, de szerintem azt a szíved súgja meg nem az eszed.
Sajnálom ami veled történt. Remélem fel tudod dolgozni. Nem ítéllek el, mert nem én kerültem ilyen helyzetben, és egy nem túl jó képet adnék magamról, ha ész nélkül köpködnék gyerekesen. Dönts ahogy te szeretnél, de próbáld meg legyõzni a tanácstalanságot. És vigyázz nagyon magadra, és hogy hogyan alakítod az életed, mert ez az egy van. Minden jót!
Nem tudjuk mi lett a kérdezõ döntése. Sokszor imádkoztam, hogy hozzon bölcs döntést. Ez a szellemi háború egyik csatája volt. Sajnos még sok ilyen és ehhez hasonló zajlik környezetünkben, amikrõl még csak nem is tudunk...
Na mi lett a babával?
Köpjétek le magatokat, hogy itt ítélkeztek. Ha még hibás is a lány, semmi jogotok elítélni, rossz embernek nevezni. Kedves kérdezõ! Gondold át, én abortuszpárti vagyok, de ha a késõbbiekben szeretnél még gyermeket, szerintem inkább most Tartsd meg. Ki tudja, lesz e rá még lehetõséged
60. vagyok...jólvan a 2.terhességrõl nem tehetsz, meg én se tartottam volna meg erõszakból gyereket, de a többi saját hibából volt, meg ha már 3szor voltál terhes igazán tudhatnál védekezni de mind1 nem okoskodni akarok, azt csinálsz amit akarsz, de sztm már csak az egészséged miatt se lenne jó még1 abortusz...persze ha csak szenvedne melletted a gyerek akkor inkább vetesd el.
ejha...te aztán gyakran bekapod a legyet, mást egyszer megkaparnak aztán akkor se lesz terhes amikor akar, sztm köttesd el magad mert látom a védekezéshez hülye vagy :D
Annyira elkeserítõ, mennyi magzat hal meg a felelõtlenség miatt...mi már 2 éve várjuk, hogy megfoganjon és semmi, nem akar jönni. :((((( ez annyira igazságtalan....
Hogyan döntöttetek?
Azt azért nem hiszem el hogy óvszerre sincs pénzetek!!! Ez már felelõtlenség!! De majd akkor jössz rá, amikor közli veled az orvos hogy nem lehet gyereked.... és akkor majd legyen elõtted hogy felelõtlen voltál/voltatok! Szörnyû hogy ártatlan piciknek kell meghalniuk a felelõtlen emberek miatt...mások meg több évig próbálkoznak babával és nem jön össze nekik... az ilyeneknek mint te pedig 4x is, de minek? ....!!! 28 hetes kismama
"Valahogy" az nem jó érv, kell azért egy kis biztos alap, amire már lehet építeni... a totális semmire nem lehet meg a bizonytalanságra, de ha összeszedi magát az ember, minden sikerülhet.
Szerintem is tartsátok meg! Egy albi kijön 30ból, s ha kell itt is tudnak sokan segiteni!Facén is van több ingyen elvihetõs csopi( pl egy van ahol m ax 200ft-t lehet kérni ruháért.) Én ott vettem 5ezerért 35db bodyt. Majd irok a lányom fáradt...
Jajj...26-án van a szülinapom... Szerintem ne vetesd el, meg fogjátok oldani valahogy.
Komolyan mondom, a sírás kerülget, hogy ilyen emberek vannak! Az én történetem: 20évesen, munka nélkül, egy egyéjszakás kalandból fogant a kislányom egy FEKETE (!!!!!!) férfitól..A férfinak még a nevét sem tudom, azóta sem láttam!!! Most 2hetesen fekszik a "csoki" kislányom a karomon! Eszembe sem jutott elvetetni! Nem lettem volna rá képes!
Nem ismered a fogamzásgátlás eszközeit? Negyedszer is ugyanabba a hibába hogyan lehet esni? A nõk 99 %-a tanul az elsõ esetbõl és utána sokkal óvatosabb.
15-ös vagyok. Igazából már az is mázli, hogy megint terhes vagy. Szerintem tartsd meg ha babát szeretnél, a többi majd megoldódik valahogy. Vagy add örökbe, de ne vetesd el. Ez a baba valamiért nagyon jönni akar. Pár hónap múlva dolgozni is visszamehetnél és a párod menne gyes-re, ha te jobb munkát tudsz találni. Tudod ez nem úgy mûködik, hogy találsz egy jó munkát, megteremtitek az anyagiakat és jöhet a baba. Olyankor pont nem szokott jönni sajnos. A legjobb korban vagy, gondold át ezt az egészet!
Nekem volt 1 abortuszom 20 évesen, vert az akkori párom, drogozott és nem sorolom tovább, elvetetem. Nagyon bánom, hogy ezt tettem, felelõtlen voltam akkor. 2, 5 éve összejöttem a férjemmel, õ akkor munkát keresett én dolgoztam. Terhes lettem, elakartam vetetni, ha ciki ha nem nem volt arra se pènz. A kórházba menet elõtt 2 órával elõtte lett meg a pénz, családnak hála. De már akkor azon voltunk, hogy megtartanánk. Eljött az indulás ideje, nem voltam összepakolva... Nem mentem és a mai napig nem bántam meg. A 3. hónapban majdnem elvetéltem, nehezen viseltem a terhességet, rendbe jöttünk anyagilag. Nehéz szülés volt. Most egy 16 hónapos tündéri fiam van akire ha ránézek nagyon sokszor bánom, hogy elakartam venni az életét. Imádo , teljesen megváltoztatott. Amikor orvosokhoz kellett járni a pofám leszakadt, hogy már volt abortuszom. 23 éves vagyok, de tervezzük a testvért neki, pedig nem vagyunk milliomosok! Ennyi az én történetem! Van egy ismerõsöm 5 abortusza volt mostmár egy szép lánya... Van ilyen is! Én nem bírnék megint abortuszra menni! Védekeznék... Már bocsi, de ha diplomára van pénz, akkor nincs gyerekre? Nekem se az volt a tervem, h fiatalon anya leszek(21) ráadásul az elsõ együttlétbõl fogan... Gondolj egy kicsit arra is, h ha 30 évesen leszel és gyerek nélkül akkor milyen életed lesz... Az abortuszok... De van diplomád és jó munkád... Én nem mennék a Te helyedben!
A lepontozgatók szerint mindenki hülye, aki megdöbbent a kérdésen? Aki úgy gondolja, hogy: Na, álljon meg a menet? Mondjátok, nálatok minden rendben van???
A jövõre nézve: http://rickytanacsai.mindenkilapja.hu/html/24912287/render/n.. A jelenhez nem szólok hozzá. Mindketten jobban járunk.
Mi? Remélem kamu a kérdés...Ez nagyon durva...sógornõmnek 3 abortusza volt utána már egy babája se maradt meg akit meg szeretett volna már ( a vic az hogy ugyanolyan körülmények között amiben az 2.-3. at elvetette...) 32 éves spontán szinte kizárt hogy kihordjon egy terhességet már, lombikra meg nincs pénze. Nem fér a fejembe hogy aki tanul és dolgozik (tehát menedzselte saját életét eddig is valahogy és nem tizenéves-hogy képes 3 gyereket zsinórban elvetetni vagy akkor miért nem védekeztek akár duplán is ha már ennyire sok "hiba csúszik" a rendszerbe?)
Ha áldottnak nevezed ezt az állapotot, akkor miért akarsz negyedszer is áldatlan állapotba kerülni? Miért nem becsülöd meg, hogy az Élet újabb lehetõséget adott neked? Belegondoltál már egyszer is, mit jelent egy abortusz? Mire megint odajutsz, a baba már 8 hetes lesz. Láttad már, hogy néz ki ilyenkor? A te gyereked!
Igen, sanszos, a terhességmegszakítás nem tesz jót a szervezetnek. Persze, sokba kerül egy gyerek, de százszor inkább költök rá, mint a meddõségkezelésre! Bocsi, én a másik oldalon állok, mi sokat vártunk a babára, és megkínlódtunk érte. Ha félsz, és csak az anyagiak miatt vetetnéd el, akkor lehet, hogy nem kellene elvetetni. Ez persze a te döntésed.
Te jó ég, ha most itt lennél elõttem biztos felképelnélek! A pofám leszakad! 25évesen ennyi eszed van, és már 3 abortuszon túl vagy??? Felháborítóan felelõtlen egy nõszemély vagy, aki megérdemli hogy soha többet ne legyen gyereke! Lehet elítélni de így gondolom!!! Hallottál már olyanról hogy védekezés??? Gumi, gyógyszer...bármi! Azt aláírom hogy van olyan hogy valaki egyszer teherbe esik védekezés mellett, de 4X...?!
nagyon remélem, hogy kamu kérdés
Vannak lelketlen emberek, a kérdezõ is ilyen, ez már tuti!! Ha egy után nem nyílt fel a szeme, a negyedik után se fog... Sajnálom szegény gyermekeidet de téged nem, ha a büdös életbe nem esel majd teherbe, akkor sem.
Magyaroszágon NINCS ABORTUSZTABLETTA. Szóval, a szokásos módon meg lehet szakítani a terhességet. De persze van esélye, hogy késõbb gondjaid lesznek majd a teherbeeséssel, a baba kihordásával. Amúgy nem értem, elvileg diplomaosztód lesz, nem lehetsz olyan buta. Hogy 25 évesen nemhogy 1, de 3 abortusz után nincs annyi eszetek, hogy védekezzetek... 1 abortusz is káros, testileg, lelkileg, nemhogy 4. Szóval az is elõfordulhat, hogy nem lehet majd soha gyereked. De akkor majd ugye fogod tudni, hogy ezt minek köszönheted?
Kedves Kérdezõ! Ajánlom neked ezt az oldalt: http://www.valsagterhesseg.org, és a segélytelefont, amit én fogok fölvenni: 70/2252525 Tudunk segíteni Neked! Sajnos nincs rá biztosíték, hogy lehet gyereked ezután az abortusz után, de az se biztos, hogy nem lehet. Én meggondolnám a helyedben! Az egyesületünk tud segíteni babakelengyével, ruhákkal, lelkileg is, orvost is tudunk ajánlani, aki féláron vizsgál meg, ha a mi ajánlásunkkal mész hozzá! Örülnék, ha felhívnál, vissza is tudlak hívni!
Annyira lenne káros, hogy egyre kisebb a valószínûsége annak, hogy lehessen egy megszületett babád is, nem csak 3 megölt. Miért ne tudnátok felnevelni? Ahol két ember kap enni, jut egy harmadiknak is. Dönts okosan!
Biztos a negyedik kaparására készül.
Én csak azt kérdezem, hogy HOL A KÉRDEZÕ?????? Miért nem válaszol ha már ki írt egy igen megbotránkoztató kérdést???
Szerintem éppen itt az ideje, hogy elkezd imádkozni. Ajánlom figyelmedbe a Bibliát. Ha inkább a web-et nézegeted akkor pedig a következõ oldalt: http://www.maiige.hu Tudod vannak akik hosszú éveket várnak a gyermekáldásra, és szívesen és szeretettel örökbe fogadnának egy csecsemõt. Ismeretlenül is imádkozok érted.
Olyan fiatal vagy. Add örökbe valaki nagyon vágyik rá! Èn 1hònapja vesztettem el a második kisbabám :(( . Ha megszületik és meglátod ugyse adnàd semmiért oda! Kérlek szépen gondolkozz még mielõtt eldobod magadtòl!
Gyógyszert vagy gumit kellett volna használod... de most már mindegy.. tanulj a hibáidból. Én mások hibáiból tanultam, pl. a tiédbõl is... ha nem szeretnéd elvetetni, meg nem tudod felnevelni, add örökbe. sok olyan szülõ van, akik biztos felnevelnék mert sajátjuk nem lehet.. Miért nem választod inkább ezt a módszert? Ha lehetséges akkor tudnád is a gyerekeddel tartani a kapcsolatot stb
Azért kíváncsi lennék mennyire visel meg kedves kérdezõ ez a helyzet??? Aki már a 4.abortuszt bevállalja szívbaj nélkül, azt nem hiszem hogy annyira gyötörné a lelkiismeret!!! Azért ne akarj gyereket mert "azt úgy szokás", ha ennyiszer képes voltál elvetetni õket, nem is igazán akarsz anya lenni! Kifogás amiket írsz és nem érdemled meg hogy anya légy!
Szerintem neked nem lesz gyereked. Mert nem érdemled meg hogy anya legyél. Az egy dolog hogy egyszer becsúszik és nincs más megoldás. De háromszor? Amiket felsorolsz azok csak kifogások. Úgy jársz abortuszra mint mások fodrászhoz vagy kozmetikushoz. Szerinted ez normális? Vagy olyan nehéz védekezni. Ha olyan rosszul álltok akkor abortuszra honnan volt pénz ráadásul 3x is. Az olyan nõkrõl mint te vagy meg van a véleményem.
Mondjuk igazad van. Egyszer még csak-csak, de ennyiszer nem kéne ugyanazt a hibát elkövetni más kárára. :( De a döntés akkor is az õ kezében lesz, mert neki kell mérlegelnie a körülményeket, és hogy mi lesz a jövõben.
Utolsó: Azért azt neked is látnod kellene, hogy ez az a kategória, ami már sok. Nem szoktam azonnal ítélkezni, ha vkinek volt egy abortusza. Nyilván az sem vidám dolog, azt is inkább megelõzni kellett volna, de bármibe csúszhat hiba. Még talán azt is elhiszem, hogy vki 2-szer védekezés mellett esik teherbe. Ritka, de még olyan is van. Na de 4? Diplomás ember, de arra nincsen esze, hogy védekezzen? Nem kellene az abortuszt fogamzásgátló módszernek használni. Hihetetlen számomra, hogy 3 abortuszt ki tudott fizetni (ami egyébként összesen 90 ezer forint, persze ha nem kapott rá szoc. alapon vmi kedvezményt), de kotonra, gyógyszerre vagy bármi egyéb dologra nincsen pénze.
Most attól, hogy mindennek elhordjátok, attól a kérdezõnek nem lesz jobb, de nektek sem.... Nagy hibát követett el az tény, nem szabad még egyszer megismétlõdnie, jobban kell vigyázni. Arra, hogy "lesz valahogy" , nem szabad a mai világban gyereket vállalni (szerintem), hanem legalább egy kis biztonságot megteremteni elõtte az anyagiakra nézve. Nem ismerjük a kérdezõ életét, még akkor se, ha kiteríti elénk, és ezért nem kéne leszólni ennyire a döntését. Végülis nem a mi életünk fog változni és nem a mi lelkiismeretünk. Az, hogy máshol meg nem jön össze a gyerek, az nem az õ problémája, és nem tehet róla. Remélem azért, hogy ahol akarják, oda azért megérkezik egy kis jövevény.
A mai modern technika mellette már nem valószínû, hogy késõbb gond lesz.

Nem tudom, hogy lehet-e káros hatása a babámra, hogy a jobb petefészkemben több cisztát is találtak. Most vagyok 6 hetes terhes és remélem ez nem fog gondot okozni. Szerintetek mit csináljak?

Legjobb válasz: Szia! Semmi gond nem lesz. A ciszta majd felszívódik magától. Nekem majd a terhesség felét végigkisírték a ciszták. Még a 16.héten is egy petefészekben több 2-3cm-esek voltak. A gond akkor szokott lenni ha a petevezetékben vannak, mert eldurranhat. Nyugi. A babódnak semmi baja nem lehet.

Szia! Semmi gond nem lesz. A ciszta majd felszívódik magától. Nekem majd a terhesség felét végigkisírték a ciszták. Még a 16.héten is egy petefészekben több 2-3cm-esek voltak. A gond akkor szokott lenni ha a petevezetékben vannak, mert eldurranhat. Nyugi. A babódnak semmi baja nem lehet.
Szia! Nekem is 3 cisztám volt a baba mellett a 6 hetes uh-n. Az egyik ciszta nagyobb is volt, mint a baba, de mire a 12 hetes uh-ra mentünk már nem volt egy sem. Ne aggódj nem lesz semmi gond, szépen felszívódik. Ne idegeskedj, mert az árt a babának is. 36 hetes kismama
Mi lenne, ha errõl egy orvost kérdeznél meg?
Egyetertek az elottem valaszoloval!!!
A kérdező hozzászólása: köszi
Én 7 hetes vagyok és én allergia elleni sprayt használok! Az orvos azt mondta hogy ezt lehet...De te azért kérdezd meg a dokidat!Gratulálok!
Tényleg a dokit kéne kérdezned, mostanában sok bunkó találta meg ezt az oldalt, de ha ez valamennyire megnyugtat, a fiam születésekor nehezített légzése volt, és születésekor már kapott ventolint, és azt hiszem, 2-3-4hónapos koráig kapott napi 1-2 puffot.De az ventolinnál valamivel gyengébb az Aldecin, kérdezd meg a dokidat, hátha......
19 éve vagyok súlyos asztmás. Állandóan szedem a gyógyszereimet, többek közt a ventolint is. Kb. 10 orvost kérdeztem meg még mielõtt terhes lettem volna, hogy ártok-, vagy nem ártok a bébinek. A ventolinnál sokkal erõsebb gyógyszereket szedek és mégis azt mondták, hogy nyugodtan, mert ezek közül egyik sem magzatkárosító. Ha rohamod van, azonnal vegyél be belõle az elõírt normális adagot, mert ha oxigénhiánys állapoba kerülsz, akkor lesz csak baj. Többet ártasz a bébinek, ha nem szeded. A pulmonológust is kérdezd meg, vagy a gyártó céget. Mindenki meg fog nyugtatni. Az én babámra minden vizsgálatnál rámondták, hogy egészséges, mint a makk. Üdv. és nyugi, 28 hetes kismama.
Használd nyugodtan, én az elsõ terhességemnél is használtam. Sõt az orvosom külön szólt, hogy a szülõszobára is vigyem be, hátha befulladok. Kisfiam már 7 éves és semmi baja.
Bunkóság vagy nem??? Nos szerintem sem kellene nyersen válaszolni senkinek. Nyílván õ is elmegy a dokihoz és ez lesz az elsõ kérdése valszeg. De sokszor ott elfelejtünk MINDENT megkérdezni. Mindent nem is lehet! És különben is miért ne kélrdezhetné meg, ok, hogy nem értünk sok dologhjoz, de nyílván csak saját tapasztalatokat mondunk, legalábbis én nem válaszolok olyan kérdésre amihetz nem értek. Nah csak ennyi! Kérdezõnek meg boldog babavárást, és problémamentes terhességet!!! , )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!