Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes vagyok, egész (25 db)

Mit csináltok 6 hetes babátokkal? Egész nap vagy cicizne vagy hurcolni kell a fenekét. Néhány jó tanács?

Legjobb válasz: Hát bizony ilyen korban ezek az elvárásaik. Én igény szerint szoptattam, ha már nagyon sokat lógott rajtam és nem bírt magával, akkor vagy az apukáján elfeküdt és nézelõdött, elaludt (érdekes módon ott általában nyugton volt) vagy levittem babakocsiban sétálni. Hidd el kinövi. Az pedig nem igaz, hogy ha sokat van cicin vagy ölben elkapatod, mert egész egyszerûen az idõ múlásával kinövi. Az én 5 hónapos kisfiam már csak szoptatáskor (ami saját igénye szerint már csak napi hatszor van, pedig csak anyatejes) van ölben, mert már nem akar, hiszen jobban érdekli a játék a játszószõnyegén. Kitartást kívánok.

Hát bizony ilyen korban ezek az elvárásaik. Én igény szerint szoptattam, ha már nagyon sokat lógott rajtam és nem bírt magával, akkor vagy az apukáján elfeküdt és nézelõdött, elaludt (érdekes módon ott általában nyugton volt) vagy levittem babakocsiban sétálni. Hidd el kinövi. Az pedig nem igaz, hogy ha sokat van cicin vagy ölben elkapatod, mert egész egyszerûen az idõ múlásával kinövi. Az én 5 hónapos kisfiam már csak szoptatáskor (ami saját igénye szerint már csak napi hatszor van, pedig csak anyatejes) van ölben, mert már nem akar, hiszen jobban érdekli a játék a játszószõnyegén. Kitartást kívánok.
hát az én fiam ennyi idõsen vagy evett vagy aludt, vagy volt olyan periódusa is, hogy õ feküdt az ágyon és nézett engem, én meg csináltam a dolgomat, vasaltam, takarítottam és közben rongyosra beszéltem neki a számat. De nem hurcoltam magammal, nem is bírtam volna. Ha nagyon nem tudtam vele mit kezdeni, akkor táncoltunk és zenét hallgattunk. Utána megint nyugi volt egy ideig.
szia, adj neki cicit, és hurcold. majd elmúlik. sajnos vannak olyan babák, akik bizony nem fekszenek nyugiban, hanem nyûglõdnek, majd üvöltenek...de majd jobb lesz, ha elkezd mászni, majd járni, és egyre jobban leköti magát. az enéym nagyon sokáig ilyen volt, aszittem megõrülök. most már jobb. látod, itt netezek, õ meg pakolászik, jön-megy. 15 hós nemsoká. :)
Nyugi nem vagy egyedül. az én kislányom 7 hetes de õ is ugyanezt csinálja. bár mostmár kezd kicsit ellenni egyedül. ha megunja azt a pozíciót akkor vagy megfordítom, vagy átrakom a hordozóba, ha azt is megunja megy egy kicsit a kiságyba.így nyerek egy kis idõt, hogy valamit tudjak csinálni. egyre több idõt van így el. vagy még megoldás lehet a hordozókendõ, rajtam is most itt alszik a kis édes.
Szia! Én nem hurcoltam, cicit adtam.Nagyon fárasztó volt, de hamar elmúlt.Próbálkoztam cumival, de nem jött be neki azóta se hajlandó elfogadni.Örülök, hogy nem hurcoltam, mert most sem egy ölbebaba.Inkább melléfeküdtem vagy ültem, úgy foglalkoztam vele. /Z/
Mi elejétõl fogva úgy csináltuk, hogy nem dajkáltuk, cipeltük a lányunkat, hanem odafektettük magunkhoz és úgy foglalkoztunk vele, úgy beszéltünk hozzá, mutogatjuk a játékait ( 8 hetes). Csak azt tudom javasolni, hogy amikor fenn van, akkor beszélgessetek vele, de vegyétek kézbe, hanem csak legyetek mellette. Így ha majd jobban felfedezi a körülötte lévõ világot, jobban el lesz egyedül is. Nálunk most ez van, sokat nézelõdik, gügyög magában, kifejezetten jól érzi magá, mi meg sokszor a háttérben figyeljük.
3. válaszoló vagyok. sajnos nem minden babánál jön be, hogy csak úgy odafekszik mellé az ember, mert van, aki cak azt szereti, ha kézben van. minden baba más. ha a tied ilyen, úgyis rövid úton kiderül, mert adidg fog üvölteni, amíg kézbe nem veszed. :) tesómnak 2 gyermeke van, és egyik nyugis, jól elvolt csecsemõnek, a másik meg...hajjaj. ugyanolyan feltételek mellett, teszem hozzá . nekem még csak egy van, de õ sem az a jól elvagyok egyedül típus, illetve, mint írtam, most már kezd jobb lenni. sõt, ma reggel pl. kivasaltam úgy, hogy egy nyikkja nem volt, na jó, egyszer lefejelte kicsit az ajtót, de miután megvigasztaltam, tovább molyolt egyedül. ha valaki ezt mondja még akár 3 hónapja is, hogy ez így lesz, kiröhögtem volna. :)

6 hetes vagyok, de egyszerűen egész nap rosszul vagyok, ez normális?

Már egy hete szinte egész nap hányingerem van, nem hánytam még, de így is borzalmas, csak azért eszek, hogy legyen bennem étel, semmit?l sem múlik el. Mi lehet az oka és egyáltalán normális ez?

Legjobb válasz: Igen ez normális!Többször egyél keveset ,én is olyan hányingerrel küzdöttem a 13. hétig ,hogy sokszor még felkelni sem tudtam !Most már sokkal jobb:) üdv.14 hetes kismami

Igen ez normális!Többször egyél keveset , én is olyan hányingerrel küzdöttem a 13. hétig , hogy sokszor még felkelni sem tudtam !Most már sokkal jobb:) üdv.14 hetes kismami
Ne aggódj ez normális. Neken az elsõ terhességemnél 2 hónapig hánytam, fogytam is két kilót. Aztán elmúlt.(lányom lett). Most a második terhességem alatt nem hánytam, de szinte végig voltak émelygõs idõszakok. (fiam lett.) Lehet hogy már holnap elmúlik, de lehet hogy csak hetek, hónapok múlva. Azért ki lehet bírni, hidd el a szüléshez képest ez még semmiség. Jó egészséget kívánok, és könnyû szülést.
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a 11-12. hétig tartott. Hallottam olyanról is, aki a baba megmozdulásáig rosszul volt. Hányás, hányinger, szédülés a terhesség velejárója, kevés az az ember, aki megússza. Tudtommal ezek a rosszullétek a megváltozott hormonok miatt vannak; de azt is hallottam, hogy egyben a babát védik. B6-vitamint szoktak javasolni (ez kimondottan hányinger ellen van), amibõl bevehetsz 3x1-et. A lényeg, folyadék mindig legyen a szervezetedben, nehogy kiszáradj! Kitartás, hidd el, ez is el fog múlni!!!

6 hetes vagyok. Ugye nem lesz baja a babának, ha kitakaritom lassacskán az egész lakást?

Persze nem egyszerre, minden nap egy kicsit, aztán pihenek. Nem emelek nehezet. Csak letörölgetek, meg porszivózok. Ezzel nem árthatok ugye?

Legjobb válasz: Ha nem vagy veszélyeztetett, akkor nem:) Elég sokat fogsz még takarítani, mire meglesz a pici. Csak óvatosan és nem kell rohanni, pihenj meg közben. Te érzed, hogy mennyit bírsz:)

Ha nem vagy veszélyeztetett, akkor nem:) Elég sokat fogsz még takarítani, mire meglesz a pici. Csak óvatosan és nem kell rohanni, pihenj meg közben. Te érzed, hogy mennyit bírsz:)
Ó dehogy ártasz, csak tényleg vigyázz, hogy ne vállalj sokat egyszerre. Én kb. 5-6 hetes lehettem amikor az a napokig tartó nagy hóesés volt az idén és én meg havat lapátoltam elég keményen. Nem volt aki megcsinálja helyettem az udvar pedig nagyon nagy, de semmi bajunk nem lett. 23 hetes kismama
Fogod érezni, ha valami nehéz, vagy túl gyors, akkor azonnal abbahagyni. De azért a túlzott kímélet sem jó. Ha aktívabb vagy, amennyire persze lehet, könnyebben szülsz és könnyebben átvészeled a szülés utáni nehézségeket.
Nem ártasz neki, csak lassan apránként csináld.A terhesség nem teher, hanem áldott állapot, az élet ugyanugy megy tovább mint eddig, legfeljebb külömbözõ kismamák vannak. Valaki olyan rosszul van, hogy szinte felkelni sem tud, nemhogy kitakaritani, ezt én is tapasztaltam már, de az elsõ terhességemnél olyan aktiv voltam, hogy a párom szólt már rám, ne pattogjak már annyit.Azért figyelj oda, nehezeket ne emelgess és többször ülj le piheni.Boldog babavárást!


40+6 hetes vagyok . Ma egész nap folyamatosan keményedik a hasam . Közeleg a szülés?

Délelõtt megvizsgált a doki , akkor még teljesen zárva volt a méhszáj és fájásaim sincsenek , csak a keményedés.

Legjobb válasz: hát mindneképp mivel mér igy is túlhordod. de az hogy beindul-e magától nem ezen mulik. Meddig várnak?

hát mindneképp mivel mér igy is túlhordod. de az hogy beindul-e magától nem ezen mulik. Meddig várnak?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ . Nem mondták hogy meddig várnak .
nyilik a méhszájad keményedéskor, de magnéziumot szedj. hamarosan babázol
Magnéziumot ne szedj 36. hèttõl nem lehet.. Nekem is így kezdõdött a szülés, lehet már meg is van a baba... :-)
A kérdező hozzászólása: Még nincs meg a baba :) Ma megyek nst-re , remélem tudnak valamit mondani.
Magnéziumot 36. hétig (esetleg a 37. hétig) javasolják. A dokim azt mondta, hogy beindult szülést a szájon át szedett magnézium nem tart vissza.... 40+6 napra indított már a dokim õ nem engedi betölteni a 41. hetet a komplikációk miatt én is zárt voltam teljesen.
Hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Ma reggel még mindíg teljesen zárt voltam , kaptam méhszáj érlelõ tablettát ( ami elvileg segít ) , de azóta még nem vizsgáltak .

Tegnap esküvőn voltam, táncoltunk. Ugye, nem lett ettől baja a babámnak? 6 hetes vagyok. Kb.1 órát táncoltunk, de nem egyszerre, hanem egész éjszaka.

Legjobb válasz: Tudod, amelyik baba megakar maradni, bármit csinálsz az bizony hál istennek bent is marad. Én is nagyon sok mindent csináltam terhességem alatt, és szültem egy aranyos 3,5 kg-os kislányt. A terhesség nem betegség! Hál Istennek! Ne aggódj nem lesz semmi bajod. Jó babavárást kívánok!

Tudod, amelyik baba megakar maradni, bármit csinálsz az bizony hál istennek bent is marad. Én is nagyon sok mindent csináltam terhességem alatt, és szültem egy aranyos 3, 5 kg-os kislányt. A terhesség nem betegség! Hál Istennek! Ne aggódj nem lesz semmi bajod. Jó babavárást kívánok!
én is 6 hetesen voltam táncolni, szakbulban.én egész éjszaka kb 4-5 órát táncoltam, mégsem lett gbaja.azóta már megszületett, 3, 5 hós.
Én 24 hetesen végigtáncoltam egy esküvõt. S éreztem a Picur is táncol odabent! Ha egészséges a babád, akkor ki nem tudod õt onnan rázni, ne aggódj! :)

Kisbabát várok, 6 hetes vagyok.1 hete beteg voltam nagyon, és az egész betegségem alatt barnás folyásom volt. Mostmár csak köhögök, de megszünt a barnázás véglegesen, helyére nagyon sok fehér folyás jött. Ez normális?

Voltam dokinál, azt mondta, fenyeget? vetélés lehet. Csak januárra kaptam uh id?pontot, gondoltam megkérdezem hátha valakinek volt már hasonló.

Legjobb válasz: A barnázás nem normális dolog, ahogy a dokid is mondta vetélés is lehet a vége. Azt viszont nem értem miért csak januárra adott uh idõpontot, rögtön meg kellett volna ultrahangoznia....

A barnázás nem normális dolog, ahogy a dokid is mondta vetélés is lehet a vége. Azt viszont nem értem miért csak januárra adott uh idõpontot, rögtön meg kellett volna ultrahangoznia....
A kérdező hozzászólása: Megnézett uh-n de csak egy pici petezsákot látott még csak , akor 5 hetest mondott, ezért küldött másik uh-ra.

6 hetes kisbabám egyre nyűgösebb éjszaka, szopi után nem alszik vissza, nyöszörög, ha el is alszik, 20 perc után rögtön visszaébred és kezdődhet az altatás előről. Szinte egész éjjel fent vagyunk. Tudtok még tippeket?

Nem cseréli fel a nappalt az éjszakával, az biztos. Éjszaka a kezdetektől fogva sötét van és csend, nincs büfi, és peluscsere is csak ha úgyis nagyon ébren van, tehát nincs külső inger, ami felébresztené. Mégis éjszaka szopi után nagy szemekkel nézelődik, aztán tekereg és próbál nyomni, pukizni. Kb 1 órán keresztül próbálom elaltatni, ha le is csukódik a szeme, és megpróbálnám letenni a kezemből, abban a pillanatban kipattan a szeme és kezdhetem előről. Ha el is alszik, 20 perc után visszaébred, és lassan eljön a következő etetés ideje (nappal is elég sűrűn, van hogy 2-2,5 óránként éhezik meg). Biztos, hogy a pocija is bántja, de lehetséges, hogy ennyire, hogy nem tud tőle aludni? Az összes hasfájós "csodaszert" és praktikát (torna, masszázs stb) próbálom, de változást egyelőre nem látok. Csak anyatejes, és elég nagy tempóban hízik. Van még ezeken kívül bármi tippetek, vagy csak legyek kitartó, majd kinövi és jobb lesz?

Legjobb válasz: Az en kislanyon ugyanezt csinalta az elso 4 heten, szerencsere nem sirt, csak nyogdecselt, mint aki kinlodik. Szopi utan visszatettem siman a kisagyba. Aztan egyszercsak magatol helyreallt a dolog, 6 hetesen mar vegigaludta az egesz ejszakat.Nekem szerencsem volt, remelem nalatok is ilyen egyszeruen oldodik meg a problema.

Az en kislanyon ugyanezt csinalta az elso 4 heten, szerencsere nem sirt, csak nyogdecselt, mint aki kinlodik. Szopi utan visszatettem siman a kisagyba. Aztan egyszercsak magatol helyreallt a dolog, 6 hetesen mar vegigaludta az egesz ejszakat.Nekem szerencsem volt, remelem nalatok is ilyen egyszeruen oldodik meg a problema.
nálunk is vannak ilyen napok, pontosan ugyanígy, ahogy leírod.. amikor egyszerûen nem tudtam rájönni miért sír, ébred meg 20 p-ként a kislányom. Aztán a védõnõ azt mondta, h a fronthatás miatt. Elkezdtem figyelni az ütemét, és valóban. Ha valamilyen front van (ált. hideg) nagyon nyûgös, nehezebben nyugszik meg és szegény nagyon tud morcogni miatta. Most már tudatosan figyelek erre és próbálok "felkészülni". Remélhetõleg kinövi... bár a környezetemben mindenki azt mondja, h ez csak átmeneti.
Nálunk az elsõ 3 hónapban volt ilyen, éjjel többször kelt, és altatgatni kellett...hasfájás, fronthatás volt az oka általában. A hasfájásnak vége lett 3 hónapos kor körül, az megváltás volt:) Most 4 hónapos, éjjel nincs gond a visszaalvással, csak az esti lefekvés okoz nagy gondokat...mindig van valami:) Kitartás, biztos hogy jobb lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor bízom benne, hogy nálunk is javul majd a helyzet idõvel :)
Jól értelmeztem, hogy az esti szopinál nem büfizik? Én bizony mindig megbüfiztettem a fiam, éjjel is, mert õ is nagyon hasfájós volt. Ennek ellenére visszaaludt. Szerintem próbálj meg büfiztetni, mert ha levegõt nyel, akkor az bizony feszíti a kis pociját, amire valóban fel fog ébredni.
sztem hasfájás lehet...gripe watert próbáltatád már??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes választ, akkor folytatom így tovább, mert én is hasonlóan csinálom, mint te, és remélem, pár hét és nálunk is javul a helyzet. De tény, hogy én is érzem, hétrõl hétre hogyan változnak a dolgok. Jó babázást mindenkinek! :)

6 hetes varandos vagyok (az utolso menszi alapjan), de a doki meg nem eszlelt sziv pulzalast. Nyugtatott h maskepp minden ok, 1.8 mmes embrio, szerinte kesobb fogant, jart meg igy valaki? iszonyu hanyinger egesz nap, hanyas reggelente.

Ha nem fejlodne, nem lenne rosszullet ugye?

Legjobb válasz: No para. Nekem is 6 hetesen volt az elsõ uh, és még embriót sem látott, csak petezsákot. De nem mondta, hogy bármi gond lenne. Nem is aggódtam. 2 hét múlva mentem vissza, akkor már volt szívhang. 38. hétre teljesen egészségesen született.

No para. Nekem is 6 hetesen volt az elsõ uh, és még embriót sem látott, csak petezsákot. De nem mondta, hogy bármi gond lenne. Nem is aggódtam. 2 hét múlva mentem vissza, akkor már volt szívhang. 38. hétre teljesen egészségesen született.
Én a 6. hét elõtt egy nappal voltam nekem is még csak petezsákot látott, embriót nem, két hét múlva mentem vissza akkor már volt szívhang :) és a papíromon már három nappal késõbbi fogantatást szerepelt. Szal nyugi :)
6 hetesen még nincs szívhang. Nekem még csak a petezsákot látta. Kontrollra mentem két hét múlva, és akkor már volt szívhang is. Ne izgulj.
Nekem sem láttak még embriót sem az elsõ uh-n, pedig akkor már 6 hét 3 napos voltam. 9. héten mentem dokihoz újra az ünnepek miatt, minden rendben volt. No para, minden rendben lesz.
Én is pont ebben a cipõben járok!Hétfõn kell mennem újra, remélem addigra már lesz!

Mitől lehet, hogy éjjel sokkal többet keményedik a pocim? Egész nap jövök-megyek, pakolok és mégis csak 1-2-szer. Éjszaka meg egy sima átfordulástól, vagy felüléstől meg mindig, kb 5-6-szor.35 hetes vagyok.

Legjobb válasz: szia. szerintem jósló fájások azok ,mert már 35 vagy. ezt olvastam pont tegnap valahol. De jó, te már nemsokára szülni mész! Sok boldogságot! 24 hetes

szia. szerintem jósló fájások azok , mert már 35 vagy. ezt olvastam pont tegnap valahol. De jó, te már nemsokára szülni mész! Sok boldogságot! 24 hetes
A kérdező hozzászólása: Én is ilyesmire gondolok, de miért csak éjszaka??!! A "dejómegyekszülni"-rõl mindig más a véleményem :) ha nem bírok megmozdulni a hasamtól, akkor mennék már szülni, de ha a szülésre gondolok, akkor inkább a nagy has :) :)
Én még csak 22 hetes vagyok, de nekem is inkább este keményedik a hasam nem keveset. Ja és én már 17 hetes krom óta keményedek!

6 hetes terhes vagyok és nagyon feszül a mellem. Ez elfog múlni vagy így marad egészen amíg szoptatni fogok? Sokat fog nőni a mell terhesség alatt?

Legjobb válasz: Szia! A feszülés el fog múlni, de érzékeny lesz végig. Nekem nagyon megnõttek, és nagyon szépek lettek, de remélem most már nem fog tovább nõlni. 22 hetes kismama.

Szia! A feszülés el fog múlni, de érzékeny lesz végig. Nekem nagyon megnõttek, és nagyon szépek lettek, de remélem most már nem fog tovább nõlni. 22 hetes kismama.
Szia! Én 14 hetes vagyok és sajna még mindig nagyon fájnak a melleim, pedig valaki azt írta, hogy a 12 héttõl elmúlik a fájdalom! Nem vagyunk egyformák! Nekem már most egy méretet nõttek! Jó egészséget Nektek!
Nekem a 10.hetre elmult a feszules, de azert egy picit meg erzekeny. Amugy a 8.heten mar egy szammal nagyobb melltartot kellett, hogy vegyek. Most vagyok a 12. hetben.
Változó. Kinek hamarabb, kinek késõbb enyhül.Most a 2. terhességemnél valahogy már nagyobbra nõttek 7 hetesen mint az elsõnél, ahol 75B-rõl végül 90C-re nõttek meg.Oda se neki, ez így normális.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!